Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   745
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

21 minut temu, CzaQ napisał(a):

Trochę to dziwne - Szkoci są blisko Anglików, którzy zawsze dają radę, a tu jakoś się nie popisali. Niecodziennie ma się event od WWE. 

Niecodziennie masz event u siebie, a największa gwiazda z twojego kraju zamiast na Roł pojawia się na UFC:punkk:

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   583
  • Status:  Offline

Jakoś nie widziałem Grado na evencie UFC :D 

A co do Drew - chciał iść tam gdzie był jego idol Punk :D 

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

32 minuty temu, CzaQ napisał(a):

Jakoś nie widziałem Grado na evencie UFC :D 

Co do Grado to tu masz jego najlepszy entrance;)

• Reputacja:   286

W dniu 25.03.2025 o 18:57, CzaQ napisał(a):

WOW, WWE to ma jaja - dawać heelowy run na ostatnie 2 tygodnie kariery

Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że Cena nie kończy kariery na WM to po prostu jego ostatnia WM a nie walka. W promie kiedy ogłosił pożegnalny Tour było to wytłumaczone. Cena zgarnie ten pas na WM zrobi rekord z heelowym runem kilkumiesięcznym.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

16 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że Cena nie kończy kariery na WM to po prostu jego ostatnia WM a nie walka. W promie kiedy ogłosił pożegnalny Tour było to wytłumaczone. Cena zgarnie ten pas na WM zrobi rekord z heelowym runem kilkumiesięcznym.

Nie, gdzieś mi to umknęło. W takim razie to jest najlepszy scenariusz IMO.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

17 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Cena zgarnie ten pas na WM zrobi rekord z heelowym runem kilkumiesięcznym.

Pytanie za 100 pkt ile razy podczas tego runu zobaczymy go na galach:D

• Reputacja:   2

Czy tylko ja liczyłem, na jakiś niespodziewane pojawienie się Joe Hendryego. Mogłoby być nawet ciekawie.

• Reputacja:   581

Ostatnie Raw i ogólnie ostatnia gala telewizyjna w EU, może to i lepiej, ten tour kiepsko wypadł, co z tego, że można show o normalnych godzinach obejrzeć jak jakość jest jaka jest meh, ale może tutaj będzie lepiej, w końcu ostatnia gala Johna przed WM, zobaczmy jak wyjdzie.

Oj tak 3 Raw z rzędu rozpoczynamy od Lidera Cenation! Czuję się jakbym był co najmniej 10 lat młodszy haha, ale niestety nasz pretendent totalnie nic nie powiedział, bo od razu przerwał mu Cody Rhodes! Może tym razem jakaś konfrontacja słowna, a nie, że Cena wychodzi z ringu po usłyszeniu słów od Kodeusza? We Will SEEE!! Cody coś tam pomamrotał, a Jasiu będzie zakopywał kolejny "talent" no powiem tak, Cena próbował go zakopać i ewidentnie tak to miało wyglądać, ale Rhodes ładnie się odkuł, gość dał radę i udowadnia to, że jest to właściwy facet na właściwym miejscu, godny następca Ceny. Mocne słowa, świetny segment, to było złoto to był diament, to było to czego oczekuję od Road To WM, szkoda, że ten segment był już teraz, a nie na ostatnim Raw, to byłoby coś, niemniej jednak jak zobaczyłem jak Cena przyjął Cross Rhodes......Nie wyglądało to dobrze, ten main event WM może być naprawdę niezbyt interesujący, ale może psychologią nadrobią.

Oooo New Day wbija na ring, coś tam pogadali w trakcie reklamy xDDD, przerwał to Adam Pearce i w sumie zapowiedział powrót Tylera Bate'a w Tagu z Petem czyli New Catch Republic! No to może być dobry pojedynek. O dziwo wygrali The New Day po bardzo fajnym 9 minutowym pojedynku, dziwne, myślałem, że dadzą wygrać Brytyjczykom, ale jak widać się pomyliłem, może teraz dostaną shota na tytuły World Tag Team? Zobaczymy, ale walka była przyjemna. Nawet dostaliśmy konfrontację War Raiders z The New Day.

Gunther vs Jimmy Uso, ciekawi mnie jak wyjdzie ten pojedynek. Około 9 minut bardzo dobrego pojedynku i pod koniec tej walki Gunther wyglądał tak jak za czasów jego runu z tytułem IC, po prostu chciał pokazać wyższość, dominację i wykończyć rywala najmocniejszymi akcjami z arsenału, tak to powinno wyglądać i po walce dalej mamy atak na Jimmy'ego, Guntherek wygrał walkę, ale jak widać mało mu i chcę więcej! Na pomoc przybiegł Jey i....niestety udało mu się przegonić Gunthera, ehh no cóż, w walce wyglądał spoko, a po walce znowu powrót do cipo heela, szkoda, ale no jest jak jest. Przez długi czas podczas reklamy sprawdzano czy z Jimmym wszystko w porządku, a po reklamie Gunther wrócił i zaatakował braci, szkoda, że to musiał robić z zaskoczenia, lepiej by wyszło jakby wygrywał po prostu, ale no niech będzie hmm Mistrz przypiął Jeya trytytką do liny i atakował Jimmy'ego, no powiem, że w końcu zaczęło się dziać coś ciekawego w tym feudzie, Gunther totalnie zmasakrował brata Jeya, dobrze to wszystko wyglądało.

JD na backu i mowa o tytule Interkontynentalnym.

Penta wbija na ring i razem z nim Bron, czyżbyśmy teraz mieli zobaczyć jakiś rewanżyk o tytuł Interkontynentalny? A nie dostaniemy tag team match Bron i Penta vs Balor i Dominik, kurde ta walka może być naprawdę dobra, chętnie ją zobaczę. Ulala co za pojedynek, bardzo dobry tag team match około 10 minutowy, świetnie się to oglądało i po przypadkowym Spearze od Brona dla Penty i potem jeszcze Coup De Grace i przypięli Pente, kurde Dom i Balor wygrali i to w całkiem fajny sposób, zapowiada się przyjemne starcie o tytuł Interkontynentalny prawdopodobnie na WM.

Gigachad chcę walki za tydzień w swoim rodzinnym mieście, ale Pearce mówi, że zdrowie przede wszystkim i za tydzień zobaczymy walkę El Grande Americano! Może być ciekawie.

Ulala AJ Styles wbija na ring i zobaczymy co ma do powiedzenia na temat Logana Paula, ale czy to przypadkiem nie Logan miał się wypowiadać o AJ'u? A dobra Styles powiedział, że ma dość czekania, więc lecimy z tym! AJ wzywa Paula i ten się pojawia, czy dzisiaj pojedynek zostanie ustalony? Być może. W sumie segmencik był bardzo przyjemny, panowie powiedzieli co mieli do powiedzenia sobie, dobrze to wypadło i na koniec jeszcze dostaliśmy brawl, który wygrał Loganik, ciekawe jak to dalej się potoczy, w sumie 2 Raw jedynie zostały do WM, to nie tak dużo, ale walka zostanie ustalona, Paul już zasugerował WM'kę.

Next Week: Lyra Valkyria vs Bayley o tytuł Women's Intercontinental oj tak to będzie ciekawe, chętnie obejrzę, ale wydaję mi się, że w pojedynek po prostu wmiesza się Liv i Raquel, zakończy się No Contestem i dojdzie do ustalenia walki o pasy WWE Women's Tag Team na WM, ale we will see, pojedynek dalej powinien być bardzo dobry. El Grande Americano powraca do akcji! Oj tak to też będzie warte uwagi. Seth się wypowie o Triple Threacie no i gitarka i w sumie tyle, dobrze się zapowiada, solidnie, na pewno nie wygląda to źle.

Balor leci gadać z Pearcem o potencjalnym shocie na tytuł Interkontynentalny, kiedy Balor wyszedł to Liv namawiała Doma, żeby to on spróbował swoich sił w walce o tytuł Interkontynentalny ulala, a co to za skłócanie sojuszników? Liv tak się nie godzi.

Lecimy z main eventem! Rhea vs Iyo z Piankiem jako sędzią specjalnym w walce o tytuł Women's World! Dajcie mnie ciekawy pojedynek! Liczę w sumie na zmianę mistrzyni na Ripley znowu xD. Ajajaj ale zbotchowana Poisonrana, kurde ta akcja z narożnika wyglądała jak Samoan Drop w wykonaniu Ripley, a to był Crucifix w wykonaniu Iyo xD Ref Bump, kurde dawno tego nie widziałem albo nie pamiętam xD, ale jak Roman nie jest mistrzem to się teraz to tak rzadko widuję xD. Prawie 15 minut świetnego pojedynku i mówiąc wprost podobał mi się on bardziej niż poprzednia walka tych zawodniczek, a walka została zakończona Double DQ, gdyż Pianek zbyt dużo oberwał od Ripley i Sky xD, no ogólnie logiczne zakończenie, akcję w większości były przypadkowe poza jednym slapem bodajże od Ripley, walka jak dla mnie świetna, a po walce mamy brawl! Z którego Ripley wychodzi zwycięską ręką, szkoda, że Ripley nie odzyskała tytułu, dalej się ją najlepiej ogląda z tej całej trójki jak dla mnie, ale no niech będzie, dalej to prowadzi do Triple Threatu na WM i może na WM odzyska to co jej.

Plusy:
Segment początkowy
The New Day vs New Catch Republic
Jimmy vs Gunther i w końcu coś się dzieję w feudzie o WHC
Bron i Penta vs Balor i Dominik
Segment Stylesa i Logana
Main event

Podsumowanie: Ogólnie uważam, że było to naprawdę bardzo dobre Raw, w porównaniu do poprzednich epizodów podczas touru w EU czy to Raw czy to SD to ten był chyba tym najlepszym, od początku do końca coś się działo, przyjemnie się to oglądało, walki miały sens i znaczenie, nie było sklejone na szybko, segmenty bardzo dobre bądź świetne jak w przypadku Ceny i Rhodesa, story podbudowane i poszły do przodu, kurde może faktycznie w końcu zacznie się coś dziać podczas tej drogi do Wrestlemanii, na razie wygląda to bardzo dobrze, ja Raw polecam!

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Znowu Cenariusz zaczyna RAW. To już jest jakiś schemat ;d Nawet nic nie powiedział i już go goni Cody i jego pedalscy podwładni z jego ŁOOOO.

9 minuta i dopiero cokolwiek ktokolwiek powiedział. Ciekawe czemu RAW ma 3 godziny... :icon_rolleyes:

Cody sam się roastuje żeby Cena nie miał co mówić? Co to kurwa 8 mila? :D 

Potyczka słowna nawet ok, ale wciąż Jonasz jako heel mnie nie przekonuje. To wszystko takie wymuszone. Ale koniec segmentu dobry :D 

- Wychodzi New Day. Wraca team... New Catch Republic! Uwielbiam Dunne'a oraz Batesa. Jedni z najlepszych ringowo. Szkoda, że WWE ich nie promuje i nie daje dawać z siebie wszystkiego jak to było w starym złotym NXT. Nawet jobbneli.... ;/ Daye chcą pasy TT. Face off z mistrzami Wikingami.

- Ten lepszy Uso vs Gunther. Troszkę się pomęczył mistrz, ale wygrał. Tak powinno być na WM, ale nie będzie... za to w końcu feud coś ruszył..

- Penta i Łamacz vs JDay - dokończenie z poprzedniego tygodnia. JDay przerwało ME gdzie ci dwaj walczyli o pas, więc teraz sztampowo tag kontra tag. I kolejna sztampa - Bronn przypadkowo trafia Miedzianego, a heelowie dzięki temu wygrywają. Niesnaski wśród face'ów, a stajnia się promuje. OK.

- AJ feuduje z Loganem, a gdzieś w tle czai się Kross. 

- Bianca jest ładna, ale musi mieć koszmarne cycki. A więc jest sędziną, a o pas walczy Rhea z mistrzynią Iyo. 

Double DQ i mamy triple threat nie ma innego chuja. Boże co za chaos i syf. 

Przypominam, że do WM mamy niecałe 3 tygodnie, a podbudowa jest bardzo minimalistyczna... dzięki HHH. 

• Reputacja:   37
  • Urządzenie:  iPhone

Panowie - powiedzcie mi - czy ja jestem odklejony, czy was też tak niesamowicie wkurwia ten sposób zapowiadania wrestlerów przez wpierw wielkodupą Samantę, a teraz tą wannabe murzynkę? 

Autentycznie wczoraj jak oglądałem RAW to dawałem mute jak tylko otwierała mordę. To zapowiadanie „z pazurem“ sprawia, że tęsknię mocno za Tonym Chimelem jęczącym przy zapowiedzi Rated R Suuuuuuuuuuuperstar. 

Musiałem się z tym uzewnętrznić. 

A żeby nie było że tylko offtop, to mam nadzieję, że Jay skończy na WM tak samo jak wczoraj skończył Jimmy.

• Lubię to 1

• Reputacja:   49

Kolejny raz podpisuję się ręcyma i nogyma pod opinią kol. @ LegendKiller . Samatha była okropna i z wielką radością przyjąłem informację o jej odejściu z WWE. Ta obecna - nie lepsza.  AEW za pośrednictwem JE Justina Robertsa bije na głowę WWE w kwestii ring announcerów.

11419143584d2847a0e25f5.jpg

• Reputacja:   286

Ja tam do Samanthy i Alicii nic nie mam. To tak jak z manierą śpiewania np. Shakiry niektórych to wkurwia inni mają na to wywalone.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

2 godziny temu, LegendKiller napisał(a):

wielkodupą Samantę,

1 godzinę temu, StuPH napisał(a):

Samatha była okropna i z wielką radością przyjąłem informację o jej odejściu z WWE.

Godzinę temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Ja tam do Samanthy nic nie mam

Ja tam do niej coś mam. 

x40OymCN.png?v=1723647935

Wzwód :D 

• Lubię to 2
  • Haha 3

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Cena przestał wrzucać tylko fanom, zaczął wreszcie wrzucać też Rhodesowi i słuchało się tego całkiem przyjemnie, znacznie lepiej niż zrzędzenia, że fani są toksyczni itp. Ciekawe, co dalej z tym programem do czasu WM41. Cena via satellite? Wróci The Rock? A może Jasiu zaskoczy, wpadnie bez zapowiedzi i dojdzie do brawlu? Przyznam, że czekam na to, bo heelowego Cenę w gadce już znamy, pora na heelowe czyny. :icon_biggrin:

Dodanie Jimmy' ego do feudu jego brata z Guntherem nieco ożywiło rywalizację. Upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu. Program Jey - Gunther nie jest już aż tak nudny, a i Jimmy ma co robić. Ciekawe, jak Jimmy przyczyni się do wyniku walki o WHC, bo to jest niemal pewne. Albo pomoże bratu uporać się z Austriakiem albo ten znowu zaatakuje Jimmy' ego, przez co Jay straci z oczu pas mistrzowski i skupi się na pomocy bratu.

O tym, jak bardzo WWE ma gdzieś pasy midcardowe, niech świadczy fakt, że w Las Vegas najprawdopodobniej ani Chelsea Green, ani Lyra Valkyria nie będą o walczyć o swoje tytuły. U mężczyzn z kolei szyte są dwie walki według tego samego, leniwego schematu, próbującego upchnąć w jednej walce jak najwięcej nazwisk. W obu pasach, w obu brandach mamy: mistrza, który może i byłby wyżej w hierarchii, gdyby nie uwielbienie WWE do promocji part-timerów (Bron Breakker i LA Knight), dwóch gości ze stajni stojącej na skraju rozpadu (Finn Balor, Mysterio junior o IC oraz Jacob Fatu i Solo Sikoa o US) plus ten czwarty, któremu wypada coś dać (Penta i Strowman). Nie wspominając o tym, ile czasu dostaną te walki na WM. :icon_biggrin:

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   393

18 godzin temu, CzaQ napisał(a):

Ja tam do niej coś mam. 

x40OymCN.png?v=1723647935

Wzwód :D 

Nie no to jest ai na bank :D coś ten cycki takie jakieś idealnie wyprasowane reszta zdjęcia chujowej jakości :D Ale nie powiem czekam aż wypłynie z nią coś do internetu, jebana ma ciało jest w co klepać :D 

8 godzin temu, Bastian napisał(a):

Cena przestał wrzucać tylko fanom, zaczął wreszcie wrzucać też Rhodesowi i słuchało się tego całkiem przyjemnie, znacznie lepiej niż zrzędzenia, że fani są toksyczni itp. Ciekawe, co dalej z tym programem do czasu WM41. Cena via satellite? Wróci The Rock? A może Jasiu zaskoczy, wpadnie bez zapowiedzi i dojdzie do brawlu? Przyznam, że czekam na to, bo heelowego Cenę w gadce już znamy, pora na heelowe czyny. :icon_biggrin:

Ładnie tam polecieli na mikrofonie i sobie wygarnęli, w końcu sobie przypomnieli o The Rocku, Cody nawet wspomniał o dziadku McMahonie że Cena był jego golden boy'em, ale czy to jakoś ruszyło ten program? Nie :D Początkowy segment mnie mocno grzał, ale później jak Cena wpadł fochał się o chuj wie o co że nagle fani go nie doceniają było już wkurwiające, cały ten Heel Turn to zjebany potencjał, można było zmienić gmmick Cena to nie pozostawili go i zanosi się na to że raczej się to nie zmieni, dlatego uważam jednak że ten turn był bezsensowny jeśli rzeczywiście pozostanie przy tym wejściu, gmmicku itd. A no i to co mnie najbardziej rozjebało to, to że największy terminator wrestlingu w historii odpada po jednym cross rhodes, no kurwa żenujące :P Serio muszą coś dobrego wymyślić na tą WM bo inaczej to będzie jedna wielka klapa.

8 godzin temu, Bastian napisał(a):

Dodanie Jimmy' ego do feudu jego brata z Guntherem nieco ożywiło rywalizację. Upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu. Program Jey - Gunther nie jest już aż tak nudny, a i Jimmy ma co robić. Ciekawe, jak Jimmy przyczyni się do wyniku walki o WHC, bo to jest niemal pewne. Albo pomoże bratu uporać się z Austriakiem albo ten znowu zaatakuje Jimmy' ego, przez co Jay straci z oczu pas mistrzowski i skupi się na pomocy bratu.

Serio Jimmy uratował ten program, możliwe że uratował też panowanie Gunthera jeśli zdecydują się pozostawić na nim pas, sam Gunther był chujowo prowadzony przez całe swoje panowanie, jeśli dostanie wpierdol przed WM na RAW to oznacza jedno ściągnie pas z Gunthera, jeśli Jey dopadnie Gunthera przed WM to niemal niż pewne że przegra, ogólnie fajnie że WWE przywróciło krew do swoich programów bo widać jak bardzo takie smaczki robią robotę w tego typu akcjach. 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg