Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Pleksa jak w hokeju, a za nią mośki z NXT cały czas drące gęby. Nie żartowali. Teraz to będzie się "wspaniale" oglądało. :?

KO Show

Dali tutaj segment babom. Właściwie nie wiem po, co Kevin skoro mogłoby to się odbyć i bez niego. Tam gdzie Asuka to musiała być Nia. Widzę również, że Charlotte musi swoim blaskiem oba brandy oświetlać. Przegrała na SmackDown z Bayley to się odbije na Kanadyjce.

Oficjalnie Backlash z mottem "Najlepsze show w historii", z utworem "najlepszy showman w historii" oraz z walką Edge'a z Ortonem z również w własnym mottem "najlepszy match w historii". Takiego comba to dawno nie dali. :D Mieliśmy już najlepszą WrestleManię i tą trochę lepszą od tej najlepszej, a i gala u Arabusów też coś miała w hasełku z najlepszym. Pozwólcie, że się nie napalę. :twisted:

Pierwsza walka - US Championship: Apollo Crews vs Andrade ©

Reign Andrade dobiegł końca. Nie był jakiś wybitny i zmiana mistrza też pewno wiele nie zmieni. Latynos przynajmniej miał charyzmatyczną laskę za plecami.

Walka jedna z wielu. Myślałem, że trochę dłużej potrwa, a oni ukończyli ją po dwóch Moonsaultach.

"Wikingowie" i SP pograją w golfa. To może być dobre.

Austin Theory dołącza do Rollinsa. Zobaczymy.

Japonka trolluje Flair... Powrót na RAW?

Segment z The IIconics

To był jeden z lepszych speechy w wykonaniu... Nikki Cross. :twisted: Australijki wrócili i od razu rzucone na pasy. I tak nie mają, co z tymi tytułami robić to niech już walczą zamiast tylko gadać.

MVP's VIP Longue

Niby nic, ale całkiem spoko się słuchało zarówno MVP jak i Drew. No i Pan "najlepszy gracz" dostał kopa na pysk, więc Bobby ma dodatkową motywację.

Natalya zmarnowała czas na wywiad, bo mąż zadzwonił. Nigdy mnie nie przestaną zaskakiwać w kontekście pomysłów na córkę Neidharta. :D

Druga walka - Kevin Owens vs Angel Garza

Do pominięcia. Motyw z atakiem od tyłu i obijanie giry od razu spowodował, że przewijałem. O Dziwo Angel wygrał zatem mamy pewno nowych rywali.

Golf i udko indyka było tak głupie, ale całkiem spoko. :lol:

Ładnie żyłki wyszły Lanie na ramionach. :?

Trzecia walka - Murphy & Austin Theory vs Humberto Carrillo & Aleister Black

Pojedynek był całkiem spoko. Sporo się działo zarówno w ringu jak i po starciu. Zrobili z Mysterio ofiarę, za którego Aleister i Humberto będą walczyć. Już przestałem nadążać o co chodzi Rollinsowi, lecz grunt, że dalej jest ciekawie.

Edge na zapleczu z kilkoma słowami w kierunku Ortona. Niby "najlepszy match w historii", a podbudowa no tak średnio bym powiedział, a te kilka słów Flaira nie pomoże Vince. :lol:

Czwarta walka - Charlotte Flair vs Natalya vs Nia Jax

Patrząc na przebieg to Charlotte znacząco dominowała zwłaszcza w pierwszej połowie walki, co w gruncie rzeczy nie jest niespodzianką jak i to, że spinowana została Natalya. Trochę się bałem o wynik, na szczęście wygrała Nia, pretendentka do tytułu tak jak być powinno. Pozostałej dwójce zupełnie byłoby to niepotrzebne, choć WWE wiadomo iż lubi sobie różnie wymyślać booking.

Ponownie Liv Morgan mówi o sobie i dalej nie wiem gdzie ma to prowadzić, ale przynajmniej mogę na nią zarzucić oko.

Ceremonia pożegnalna? Widzę rozkręcają scenariusz z emeryturą Reya. Będzie wątek syna? :twisted:

Piąta walka - The Street Profits vs Bobby Lashley vs MVP

Znowu Montez robi całą robotę w ringu u SP. Lashley jak powiedzmy "remisuje" brawl po walce. W każdym razie i tak nie widzę absolutnie żadnej szansy na to żeby wygrał.

Wyjątkowo mnie umęczyło to RAW. Musiałem podzielić oglądanie na dwie części.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Ciekaw jestem, co se myślał Michaels, jak musiał opowiadać o tym "Greatest Match Ever".

Apollo na pierwszą obronę wybrał sobie Owensa... i oczywiście nie mogło się normalnie skończyć, mamy TT match. Meh. Przynajmniej znowu pinował.

Kręgle kolejnym przystankiem feudu TT champów. Same gry dalej mnie mało obchodzą... ale fragmenty nawet mnie bawią. To, że na Ivara lecą wszystkie kobiety, czy to wbicie do kuchni. A ślizg z kulą już chyba gdzieś widziałem, lol.

REY ŻYJE! Jednak na razie ma przerwę, więc pewnie będziemy oglądać jakieś Carrillo/Black vs Murphy/Theory.

Truth zabrał pas 24/7 Gronkowi. Mam nadzieję, że to nie będzie koniec cyrku z Robem, bo jako finisz to by było marne :P

Jej, Asuka vs Charlotte, Champion vs Champion... Nie, oczywiście że nie skończyło się normalnie.

ME, Drew vs MVP. Przyszli Lashley i Lana. Walka to niecałe 3 minuty. Już se mogli odpuścić.

ale bieda dziś

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   609

Dobry opening segment - Secik się wyrobił na micu. Nic zajebsitego, ale spoko.

Potem mamy 2 bardzo znośne walki, które mogłyby nawet być na jak mój stary mawia "Penterwju", bo wiadomo jaki na galach poziom.

Reszta jakoś się układa - rozrywkowe segmenty Prawdy i Wikingów. W dodatku świeże zestawienia, a i Backlash szykuje się dosyć inaczej niż zwykle.

2 dobre tygodniówki pod rząd? Coś tu śmierdzi..

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

2 dobre tygodniówki pod rząd?

Łoszaloł ...

Przemowa Setha Rollinsa

Podwaliny pod "koniec kariery" Mysterio. W kółko o tym jak go złożył w ofierze w wyższych celach. Mógłbym powiedzieć Seth znowu po prostu pierdzieli, ale faktycznie dobrze się tego słuchało.

Pierwsza walka - Seth Rollins vs Aleister Black

Holender wychodzi tu na głównego orędownika obrony honoru Mysterio choć spodziewałem się bardziej Humberto, który z resztą z czasem się zjawił i przyczynił do wygranej. Nieznaczna przewaga Rollinsa mogła to zwiastować. Bardzo spoko to starcie.

Zatem o to chodzi Lanie. Że niby MVP próbuje się promować na nowo dzięki Lashleyowi? Mógłbym powiedzieć, że jest odwrotnie. :twisted:

Druga walka - US Championship: Apollo Crews © vs Kevin Owens

Wywiad z laseczką z zaplecza szybko przerodził się w dialog z Kevinem, a ten z kolei w walkę. I to naprawdę przyjemną. Crews pokazał, że w ringu coś potrafi i jeżeli mogliby bardziej wypromować ten pas to Apollo mocno, by na tym zyskał. Tylko dziwiło mnie, że chcą mu podłożyć Kevina, a potem wszystko się wyjaśniło z pojawieniem latynosów. Meh.

Trzecia walka - Apollo Crews & Kevin Owens vs Andrade & Angel Garza

Troszkę mi emocje opadły, gdy przeobrazili singlowy match w TT. Przynajmniej Aollo wygrał w dobrym stylu.

Zelina nawet spoko w tym różu. Tylko te "rogi" na łbie jak dla małej dziewczynki. :twisted:

Asuka coś tam gada, a "Wikingowie" razem z SP wybierają się na kręgle. Mina babuszki z recepcji chyba nie udawana. :lol: Tym razem to luzaczki porobiły sobie żarty z rywali podkładając się na początku z tym, że jak się okazało mimo iż potrafią grać to wcale nie lepiej rzucają kulkami od "dzikusów". Powtórzenie motywu po drugiej stronie plus remis w ogólnej rywalizacji także jeszcze to potrwa. Póki, co ogląda się spoko, więc nie narzekam. Aż się boję, co będzie za tydzień. może futbol amerykański? To w sumie byłoby dobre. :D

Czwarta walka - Billie Kay & Nikki Cross

Nie wiem, co jest ale nawet to oglądało się na luzie bez przewijania. Jeszcze Australijka wygrała.

Drew o walce MVP. Nie oczekuje nic. Albo coś Lashley zdziała albo Szkot uwali jego menadżera.

Wywiad z Reyem Mysterio

Cóż synek nie brzmiał zbyt przerażająco, ale zapowiedział odwet. Tylko czy on czy sam Mysterio?

Przemowa Nii Jax

Krótko, ale zwięźle. Nia nic nie zrobiła, a Asuka jest fałszywym zdrajcą. Czyżby planowali rozłam Japonek?

Rob stracił pas i zjawi się na RAW za tydzień. Szczerze to już zapomniałem o istnieniu tej pierdoły i jakoś nie tęskniłem.

Piąta walka - Nia Jax vs Kari Sane

Szybko poszło. Zbyt dobrze się zaczęło dla drobnej Azjatki.

Randy z odpowiedzią w kierunku Edge'a. Prosto z mostu i krótko, lecz również przekonywająco.

Szósta walka - Charlotte Flair vs Asuka

Dałem się całkiem mocno wkręcić w walkę, a oni wciskają Nię żeby uwaliła Japonkę. Trochę nie w stylu Jax taka zagrywka, ale generalnie wkomponuje się w program.

Siódma walka - MVP vs Drew McIntyre

Spoko Lana wpadła na pomysł, który nijak nie wpłynął na wynik walki, a całośc trwała 5 minut? Najsłabsza zdecydowanie część całkiem niezłego RAW.

Generalnie znośne RAW. Na pewno lepiej niż w ostatnich tygodniach.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Po startowym promie - walka z zada i już zaczynamy sugerować, że Charlotte zaraz pójdzie na Asukę. Bo dawno nie miała żadnego tytu...wait

I jeszcze w ME wygrała z mistrzynią. Przez Nię, ale jednak.

Gadka Setha i Ryjka - whatever, ale jak Black wjechał w Rollinsa out of nowhere, najs :D

Decathlon... no był

Peep Show z Edge'em nie mogło być złe. Ale dalej czuję zażenowanie, jak gadają o tym Greatest... Mam nadzieję, że Orton kopnie rywala w jaja w pierwszych sekundach i tyle.

Apollo z nowym theme songiem <3 Poprzedni dawał radę, ale tu są wokale, czyli starają się :P

Crews vs Andrade na Backlash.

MVP i Lashley pokonali Vikingów... sensowne.

Edytowane przez aRo

Mam prośbę czy ktoś może mi podesłać linka do strony by na bieżąco oglądać tygodniówki bo z tej co korzystałem do teraz to się strona wysypała.
Żyj każdego dnia tak jakby był tym ostatnim.

• Reputacja:   1

W tym tygodniu podobał mi się Peep Show z motywującym Christianem, wątpiącym Edgem i „pęknięciem”. Czekam na walkę. Druga sprawa to segment z Wikingami i Street Profits. Dobra rzecz. Gdyby main event trwał 8 minut zamiast 48, też byłby to dobry fragment show.

Chcę się jeszcze odnieść do Aleistera Blacka, który generalnie nigdy nie miał gimmicku, ale przynajmniej miał jakiś tam zarys. Od kilku tygodni to kolejny typ w gaciach, który wybiega z zaplecza i atakuje ludzi. Nie wiem jak to się ma do jego wcześniej pokazywanego stoicyzmu.

Mam prośbę czy ktoś może mi podesłać linka do strony by na bieżąco oglądać tygodniówki bo z tej co korzystałem do teraz to się strona wysypała.

http://watchwrestling.la

http://www.allwrestling.live

http://watchprowrestling.com

https://bollyrulezz.in

Do wyboru, do koloru :)

I Miejsce - Typer NXT 2017

Widać Asuka przejęła od Becky nie tylko pas, ale i storyliney :-P poskłada Jaxową, potem zaliczy "odkupienie" z Charlotte (bo Flair może gadać że "nigdy mnie nie pokonałaś" bla bla bla, było niedawno) i na SummerSlam grzecznie namaści Baszlerową na nową siłę.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

MVP i Lashley pokonali Vikingów... sensowne.

No chyba oczywiste jest, że nie podłożą w miarę gorącej pary jakimś nołnajemom z gimmickiem, który ciężko by się odnalazł i w latach 90. Pasy tag team i tak mają znaczenie tyle co ten skórzany z zalando.

Nie wiem, czy było tak przed koroną. Pewnie nie, ale obecne ustawienie kamery bardzo mi pasuję. Przez to, że nie ma w tle widzów, skupiamy się na samych zawodnikach, dodaje to walkom wartości.

Fani są ważni, niepodważalnie, ale oglądanie ich ryjców nie należy do przyjemnych widoków.

Mocno na siłę promują to starcie Edga z Ortonem jako najlepsza walka ever. Trochę wyczuwam powstanie mema, jeśli emerytowany Edgar nie udźwignie leniwego padalca i okaże się to nie tyle rozczarowaniem, co po prostu ringową klapą.

Ogólnie mam wrażenie, że pandemia służy wwe, tylko na przyszłość mogliby wybierać poważniejszych ludzi na mistrzów.

163870508457e2d890447a3.jpg

Pasy tag team i tak mają znaczenie tyle co ten skórzany z zalando.

Czyli tak ma być i powinno zostać? :roll:

• Reputacja:   294

Pasy tag team i tak mają znaczenie tyle co ten skórzany z zalando.

Czyli tak ma być i powinno zostać? :roll:

Nie powinno, ale wiecie co jest śmieszne Street Profits będą pierwszymi od 5 lat mistrzami z runem powyżej 100 dni jutro to osiągną. Ostatnimi mistrzami z runem powyżej 100 dni są New Day z tym rekordowym runem 483 dni.

Nie wiem czy mi tylko się wydaje, ale przy pinie kończącym w walce Asuki z Flairówą ta pierwsza przy klepnięciu sędziego 3 oderwała prawy bark od maty. Czy ktoś też to zauważył?

Edytowane przez Jeffrey Nero

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   52

Czyli tak ma być i powinno zostać?

Przecież to proces rozkładu dywizji tag team trwa już lata, niby kiedyś coś wskazywało an poprawę takiego stanu? Z resztą Jeffrey Nero- napisał, że obecni mistrzowie tt są pierwszymi od 5 lat, którzy mają 100 reign. No z czym do ludzi. Można się łudzić, że sytuacja będzie wyglądała inaczej, ale niby po co?

Z drugiej strony, samo przegrywanie mistrzów tt z postaciami z topu, nie jest niczym złym ani nowym- Miz i Morison czy Greneir& Dupree(przykładów można by mnożyć) słynęli z udupiania ze zlepkiem main eventorów, przez co właśnie stawali się ważniejszymi graczami, to trzymało ich na powierzchni. No popatrz pan, ten to prawie tryplaka powalił, czyli to nie tylko oguras pinujący Primo. Ogólnie wiec wstawanie w szranki z takimi markami i walczenie jak równy z równym zdecydowanie lepiej wpływa niż obijanie co tydzień jobberów. To są fakty, bazuję na wydarzeniach z przeszłości. Jeszcze raz się odniosę do La Rezistance, czy oni bez walki z Benoit i Edge'm dziś byliby przez kogoś pamiętani, jakkolwiek rozpoznawani? Mogę się natomiast mylić co do Bobbiego, przyjmuję na ten moment, że Lashley jest kimś kto, mógłby kończyć tygodniówkę, znając W za kilka tygodni zmianą planów, jednak mogą potwierdzić mój błędny tok rozumowania.

Co do samych mistrzów, nie wiem czy istnieje grono osób, które są zainteresowane owymi postaciami. Jakoś nie widzę, by ktoś w internetach krzyczał: ,,co oni robią z Fordem i Angelo. Jak tak można UDUPIAĆ takie talenty !'' :lol:

163870508457e2d890447a3.jpg

Segment początkowy

Nowe mistrzynie TT na RAW plus Charlotte, Australijki i Asuka, które raczej nie mają w planach tych pasów to po, co ten segment? Trzeba oczywiście czymś zapchać czas antenowy. Najlepiej jakimś Triple Threat Tag Teamów.

Pierwsza walka - Sasha Banks & Bayley vs The IIconics vs Asuka & Charlotte Flair

Nie powiem, że mnie jakoś wynik zaskakuje. Nie powiem też, że podstawianie par Asuce i Flair to jakiś atrakcyjny dla widza pomysł.

Druga walka - Aleister Black & Humberto Carrillo vs Murphy & Austin Theory

Plusem dialogu między Sethem, a Mysterio był wjazd Aleistera w tego pierwszego. :twisted:

Walka to właściwie squash w wykonaniu Black'a, który również oberwał po. Powoli zaczynam napalać się na jakieś solowe starcie z Rollinsem.

Peep Show

Eh... Christian i Edge w jednym ringu i bez publiki. Tej prawdziwej. :( Orton mógłby się tam zjawić osobiście w ringu. RKO na Christianie mogłoby podgrzać konflikt. Tak dostaliśmy tylko poważniejszy dialog między Kanadyjczykami i "żmiję" via satellite. Wciąż dobry segment, ale kompletnie nie czuć tego "największego starcia w historii".

Czemu Lashley nie pinował Trutha? :twisted:

"Wikingowie" i SP teraz robią sobie wcześniejszą, letnią olimpiadę. Albo raczej paraolimpiadę. :twisted: Prychłem lekko jak kolejna laska znowu zdissowała Erika. Znowu remis 5:5 zatem po Backlash nadal będą się gryźć. Bardzo długo to ciągną.

Przemowa Apollo Crewsa

Nowy theme song? Kurde naprawdę inwestują w niego. :shock:

Trzecia walka - o tytuł pretendenta nr. 1 do pasa US Championship: Andrade vs Angel Garza vs Kevin Owens

Zaraz... Najpierw Apollo z mikrofonem zapowiada Triple Threat o tytuł pretendenta, a potem Andrade wchodzi do ringu w towarzystwie Garzy. Czemu nie wbili oddzielnie? niby wiadomo, że współpracują i będą sobie pomagać, ale jednak jakoś tak dziwnie się to odbiera. Wiem czepiam się detali. :P

Nie chciało mi się śledzić obijania KO przez dwóch latynosów. Druga część walki, gdy Andrade z Angelem się kłócili i Kanadyjczyk doszedł do głosu o wiele lepsza, lecz to nie powinno dziwić. Andrade wygrywa i powiem, że wolałbym KO, ale przecież dwóch Face'ów nie może ze sobą walczyć o pas. :roll:

"Czy bierzesz cokolwiek na poważnie"? Powiedziała ta, co lekceważy wszystkich wokół jako "urodzona żeby odnosić sukcesy". Dobry "liść" od Asuki należał się. :twisted:

Zelina powoli zaczyna mieć dość kłótni swoich podopiecznych. W sumie nie pamiętam kiedy ostatnim razem to GM porzucił swojego "klienta".

Raiders chcą Szkota w swoich szeregach. Czyżby nie dawali rady luzakom w czerwonych dresach? :twisted:

MVP's VIP Longue

Drew tak sobie poczyna, że aż mi szkoda MVP. Jak gnębiony dzieciak w szkole.

Czwarta walka - MVP & Bobby Lashley vs The Viking Raiders

Robotę praktycznie sam odwalił Lashley. Nie żeby to też jakoś zaskakiwało. W końcu to on zawalczy o pas ze Szkotem.

Piąta walka - Asuka vs Charlotte Flair

Niemiłosiernie wkurzały mnie Sasha z Bayley na komentatorce. Dobrze, że przyszły Australijki i się ich pozbyły.

Sama walka dosyć wyrównana. Musieli wcisnąć Jax, która drugi raz z rzędu przyczynia się do porażki Japonki. Asuka tego nie przegra.

Po całkiem ciekawym RAW znowu odnotowujemy regres.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

• Reputacja:   1

W końcu ktoś wykorzystał najlepszy schemat tygodniówki – w pierwszym segmencie nakreślili resztę show. Segmenty z Christianem minimalistyczne, ale były. Przy czymś takim widz czeka na main event. Podobał mi się cały motyw i przebieg walki wieczoru. Porządne story w zalewie wrestlingowego gówna.

Ninja z olbrzymem dalej się panoszą, do tego w roli przeciwwagi pojawił się Big Show. Cokolwiek się tam dzieje – good shit :D

Nie rozpisując się o reszcie, mam wrażenie, że dziś były inny flow. Jakoś więcej segmentów – sprawa Christiana, R-Truth z Drew i z drugiej strony MVP, Street Vikings czy tam Viking Profits i ninja – jakoś to wszystko żyło. Czyżby wymienienie Heymana jakoś wpłynęło na jakość? Znając Dablju za dwa tygodnie wszystko wróci do normy, ale zobaczymy.

I Miejsce - Typer NXT 2017