Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Dobre promo HHH'a - mam tylko nadzieję, że Batista nie będzie gadał co tydzień, że nie lubi miasta, w którym są i nie wpadnie tam.

Heavy Machinery rozwalili dywizję TT - nie licząc mistrzów i nowych gości z NXT. Więc pojechali jobbernię. Pewnie nic z tego nie wyniknie.

Setny powrót The Shield nie grzeje. Współpraca z Ambrose'em nie powinna wchodzić w grę. Gdyby Elias był w teamie złych, to dałoby się to od biedy wyjaśnić, ale tak? Na PPV bardzo nijakie 3vs3.

Nie dali zabrać pasów Revival, nie chcieli uwalić Blacka i Ricocheta. Wejście Roode'a i Gable'a sensowne, może dać jakiegoś Tagowego 3-Waya.

Ronda nie ma tytułu... a jednak ma. Trochę namieszali, ale nie było źle. A na Fastlane Becky pokona Charlotte i pójdzie na WM, choć wygrała RR i to nie było konieczne. Sama Flairówna trafiła na WM bo tak i nie ma nic do stracenia - tu trochę słabo.

Tymczasem Rousey przestaje się przejmować publiką i robi porządek. W końcu!

"Ronda, hold you title up" - taki smaczek na sam koniec :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   284

Jak dla mnie, to nie wrzucili Batisty tylko dlatego, żeby nie przyćmić momentum Rondy i jej turnu. To ona miała być największym pierdolnięciem tej gali, a Batista by to tylko "rozwodnił". Animal wpadnie zapewne za tydzień.

Nie podoba mi się ten turn Pyzy. Chciałem żeby tweenerowa Beczka dojebała na WM-ce face'owej Hondzinie, a tutaj zanosi się na typowy, cukierkowy triumf face'a (bo Lynch na tle Jabłecznikowej i Rousey będzie przez fanów odbierana jako 100%-owy face) nad dwiema heel'kami... Łeeee :roll:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   2

Segment z The Shield

Posłodził sobie Romek z Sethem. Jeszcze trzymają nas w niepewności tym atakiem Eliasa na Deana, ale wszystko wskazuje na to, że się zjednoczą. Jeżeli były jakiś plany zmian charakteru heelowego Ambrose'a to już pewno są w koszu.

Pierwsza walka - Kurt Angle, Finn Bálor & Braun Strowman vs Drew McIntyre, Baron Corbin & Bobby Lashley

Zaczynają już mocno promować stajnie Heeli na coś grubszego. Udało im się wygrać i zdewastować drużynę przeciwników. Wyżyli się na Irlandczyku, który ostatnio nieźle zagrał na nosie Bobby'emu. Nie grzeje mi to zupełnie. Mam obawy, że połowa karty WM'ki to będzie totalnie losowa zbieranina.

Konor dalej śmieje się z otyłych. Otis bierz go. :twisted:

Druga walka - Ruby Riott vs Natalya

Nattie wygrywa czysto. Zapychacz.

Evans dalej pokazuje nam swoją garderobę i nic ponad to. :roll:

Zaprosili typków od wiadomości SNL. Na WrestleManii też się zjawią. Po kiego? Większy rozgłos?

Przemowa Triple H

Zaczyna się... Batista nie lubi świata. Zjawi się, ale w mniej oczekiwanym momencie dla HHH. Nawet nie będę zaskoczony jeżeli zaatakuje Huntera i zaczniemy z grubej rury.

Zawieszenie Becky raptem zostaje zdjęte i mamy jej pojedynek z Charlotte na Fastlane. Nawet się cieszę, że to już koniec ukrywania się na widowni. Niech się dzieje cokolwiek.

Roman wybacz mu... Wiesz, że ma ciężki charakter. :lol:

Trzecia walka - Heavy Machinery vs The B-Team vs The Ascension vs Zack Ryder & Kurt Hawkins

Rozwalili jobberów. Już widzę oczami wyobraźni jak robią to z większą ilością przeciwników w jakimś zapychaczu na WM'ce, bo nie ma na nich pomysłu, ale zjawić się na ekranie powinni. :roll:

Biały z Newsów to nudziarz. "No tak w końcu czarni mają więcej luzu". :twisted:

Torrie w HoF. Czas najwyższy. :D

Charlotte po raz kolejny z klasą w wywiadzie. To zabawne, że jedna z najbardziej interesujących walk na PPV ma najbardziej przewidywalny wynik. :D

Czwarta walka - Elias vs Dean Ambrose

wiedziałem, że tutaj się wszystko wyjaśni, lecz lekko w inny sposób. Elias czysto wygrał i nawet nie pastował się nad rywalem. Atak nastąpił na Romana i Setha. Baron i spółka skopali ekipę Finna, a teraz biorą się za drugi front przyczyniając do ponownego złączenia Shield. Seth dalej ma singlową walkę na WrestleManii, więc wątpię, że Shield otrzyma na niej pojedynek. Chociaż taki etrance w obstawie SWAT bym zobaczył. :D

Piąta walka - Tamina vs Sasha Banks

Tamina z pomocą Nii wygrywa. Nie pamiętam kiedy córka Snuki odniosła sukces solo. Może to i lepiej. :twisted:

I przy okazji mamy odpowiedź na pytanie kto wygra w niedzielę.

Tak wkurzyć Brauna? Gościowi życie nie miłe. Trochę mi w sumie przypomina takiego Miza nie tylko z wyglądu. :D Tylko żeby nie planowali jakiś pierdół z nimi na największej scenie. Słowa Strowmana mnie niepokoją. Typ dalej będzie robił złośliwą antyreklamę i dostanie wpierdziel od Brauna w minutowym zapychaczu. Nie dziękuję. :/

Szósta walka - RAW Tag Team Championship: The Revival © vs Ricochet & Aleister Black

Bobby i Chad raptem przypomnieli o sobie jednocześnie zabierając gościom z NXT szansę na tytuły z przed nosa. Triple Threat może być ciekawy i nawet nie będę zaskoczony jeżeli już w tym tygodniu zabiorą pasy Revival.

Aktualizacja statusu Rondy Rousey i RAW Women's Championship / Podpisanie "wyłączającego odpowiedzialność" kontraktu odnośnie walki o RAW Women's Championship na Fastlane między Charlotte Flair i Becky Lynch

Wielu może się nie podobać turn Rondy i jestem w stanie to pojąć. Sam turn spoko i nawet nieźle rozegrany. Ronda się mocno wkurzyła decyzjami Stephanie i puściły jej wodze. Problem w tym, że teraz Irlandka będzie tutaj w roli typowego Face'a. Moim zdaniem ludzie i tak, by ją dopingowali. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zmieni swojego zachowania dzięki czemu dalej pozostanie jaka jest i triumf nie będzie tak cukierkowy. Z resztą Dwa Heele i Tweener w jednej z najważniejszych walk WM'ki to coś czego w obecnej erze WWE chyba jeszcze nie było. Na razie pozostaje dobrej myśli.

Trzeba powiedzieć, że rozbudziłem się dopiero od połowy show. I prawdopodobnie będzie tak przez całe RtWM. Tylko najważniejsze walki mnie przyciągną.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

To już chyba moment w którym można przyznać, że Hunter jest w top5 najlepszych mówców w historii wrestlingu. Jeśli udało mu się sprawić, że naprawdę zainteresowało mnie story z Batistą? Spoilerowane od miesięcy, przewidywalne i prowadzące do (bądźmy szczerzy) tragicznej walki na WM-ce? No czapki z głów, czysta magia.

Za to szanowna małżonka jak zawsze musiała wkręcić się do najgorętszego obecnie story w całej fedce. Z automatu sprawiając, że zaczyna się on kręcić wokół niej, ergo czyniąc go mniej ciekawym... oh, well...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Shield idzie załatwiać swoje sprawy. Szkoda, że projekt ma niewiele wspólnego ze starym Shield, gdzie to przede wszystkim Dean miał mikroton :roll:

Kombinują z tym tytułem IC. Wolałbym wpuścić tam Balora, któremu można zaserwować każdego bez obaw o poziom walki. Pas jednak wraca do Lashleya, i nie zdziwię się, jak Irlandczyk odbierze na największej gali. Zastanawiam się tylko, po co w ogóle go przejmował w tym handicapie, bo jedyne co z tego wynikło, to kłótnia Bobika z Rushem. Średnie soki wycisnęli.

Można się zacząć zastanawiać, czy lepsze będzie oglądania 7godzin WrestleManii, czy patrzenie na hosta przez cały czas trwania.

Harlem Heat fajny dodatek. Każda kolejna klasa jest bardzo "moja" - tj. z moich czasów młodości.

Kiepski ten segment Batisty z Tryplakiem. Nastawił się człowiek na coś ciekawszego, a najbardziej intrygująca była wytrzymałość sprzętu elektronicznego przed plującym/fafluniącym się Davem.

Mam nadzieję, ze nie popsują pożegnalnej walki Kurtal. Obawiam się, że Stylesa już klepnęli dla Ortona, więc druga opcją jaka mi się malowała w głowie jest Rey Mysterio. Oby.

McIntyre zabił Shield. You Bastard!

50608915156a3743c1fa34.jpg

niby-czlowiek-wiedziol-a-jednak-sie_2018-08-15_12-09-00.jpg

Ten obrazek najlepiej opisuje dla mnie dzisiejsze RAW. Może to moja wina, ale ja serio liczyłem że skoro nie mamy już przed sobą niczego poza WMką to zacznie się naprawdę ekscytujący okres i ruszą ze wszystkimi ciekawymi rzeczami.

A tu Balor traci pas IC, Strowman dostanie celebrytów na WMce (wykrakałem to ?), Batista vs HHH wyszło nijako, a Drew i jego ekipa dalej bawią się z The Shield.

Pożegnaliśmy się z The Shield - szkoda tylko timingu, bo może trochę przez to feud o pas Universal leży i kwiczy. Dzisiaj Heyman trochę pogadał, ale dalej mi wisi ten "main event". Brakuje Brocka.

Tymczasem na Raw pojawił się... Shelton Benjamin. Bo tak :roll: Na dodatek tylko po to, by jobbnąć Sethowi.

Lashley znów IC champem, Balor uwalony, Lio wrócił. Wracamy do punktu wyjścia. Więc po co było to wszystko?

Ronda chce zniszczyć dwie rywalki na WM, by pokazać, że jest prawdziwą fajterką, nie to co reszta. No dobra, w kontekście story to wyjaśnienie jest spoko. Choć ogółem wolałbym, by nie robili feudu związanego z pokazywaniem, jakie to wszystko fejkowe.

A jak o fejkach - dziś zobaczyliśmy prawdziwą Danę Brooke? Z twarzy bardziej przypominała Lanę :D A na majku, no, nie szaleje.

Niby Revival wygrali na Fastlane, a i tak leją Blacka i Rico z zaskoczenia. Nie wiem, po co.

Alexa Bliss hostem WM. W sumie to i tak nic nie znaczy ;)

Braun dostał auto od SNL, a ten je rozwalił. Sensowne! I pewnie skończy się na tym, że na WM zamiast walki będzie segment Strowmana z "gwiazdami". Jej.

No Way Jose przemienił się w Naomi, by dostać w łeb od Eliasa.

Beth Phoenix nawet się pokazuje na Raw. No to mamy pewne pretendentki do pasów TT, Divas of Doom. Nia i Tamina, niestety, też tam będą.

HHH ma rację - takie cyrki tylko po to, by Batista mógł z nim zawalczyć na WMce? To kolejne story, które mi nie leży. Ale OK, No Holds Barred powinno sprawić, że walka będzie dobra. A jak nie, to zawsze zostają wejściówki.

"Guardians of the Independent Scene" :twisted:

Angle zakończy karierę na WM. Miło, że dostanie pożegnalną walkę. Pytanie: z kim? Bo chyba nie ogłosili tego, by go potem dać do Battle Royal? Najlepszy byłby Jordan, niestety szanse na to są marne.

A jego ostatnia walka na Raw? Z Apollo Crewsem. Fajnie, że akurat jego wybrali, choć wygranej Kurt nie potrzebował.

Falls Count Anywhere praktycznie całe poza ringiem - szanuję. Nieźle wyszło, McIntyre jest niszczycielem. Dowalę się tylko do faktu, że miał być koniec Tarczy, a w praktyce mamy ciąg dalszy i jedyną różnicą będzie brak walk 3v3.

[ Dodano: 2019-03-12, 13:36 ]

Mam nadzieję, ze nie popsują pożegnalnej walki Kurtal. Obawiam się, że Stylesa już klepnęli dla Ortona, więc druga opcją jaka mi się malowała w głowie jest Rey Mysterio. Oby.

Cena też by mnie nie zdziwił.

Segment z The Shield

Ograniczyło się do słodzenia Sethowi przez Romka. Dean znowu z tyłu. Co za niespodzianka. :roll:

Dialog Heymana jak najbardziej spoko, nawet byłbym w stanie kupić argument z ciągłym zmienianiem rywali dla Lesnara.

Pierwsza walka - Seth Rollins vs Shelton Benjamin

Ściągnęli Sheltona, który teraz będzie robił za kumpla Brocka? Niby faktycznie znają się dobrze i razem trenowali lata temu, ale jakoś nigdy nie mieli żadnej korelacji na antenie. Jeszcze te wszystkie Suplexy i próba F-5 mające na celu pokazać niby od kogo się tego Brock nauczył. :D Niby fajnie, że przedstawili Sheltona jako mentora największego dominatora ostatnich lat. Szkoda tylko, że wynik był wiadomy.

Druga walka - Intercontinental Championship: Finn Bálor © vs Bobby Lashley

To pachnie jakby na WM'ce Finn miałby się zmierzyć z Leo, bo to przez niego Irlandczyk traci szybko tytuł. Ile już razy to właśnie cruiser wszedł w paradę Bálorowi?

Baron dalej się nie nauczył i nadal celuje w Romka... .

Przemowa Rondy Rousey

Chcieli jej zagrać na emocjach? To czemu nie przyszła taka Nattie? Widać ma wywalone jak jej przyjaciółka wyżywa się na wszystkich wokół. Sory Dana, ale nie byłaś przekonywająca.

Trzecia walka - Aleister Black & Ricochet vs Bobby Roode & Chad Gable

Znowu to samo. Revival mnie uświadamia, że pewno niebawem dostaniemy nowych mistrzów.

A Moment of Bliss

Alexa hostem WM'ki. Tak! Będzie się można popatrzeć na kogoś ładnego. :twisted:

Nigdy nie byłem fanem motoryzacji, ale nawet mnie się serce skroiło. Jezus, Braun. :cry:

Przemowa Eliasa

Jeszcze brakuje żeby ta dwójka się zmierzyła w kwietniu. :lol:

Harlem Heat w HoF. Drugi pierścień dla Bookera. Spoko jakoś nie mam nic przeciw.

Czwarta walka - Nia Jax vs Natalya

Ringowy powrót Pheonix już chyba zaklepany. Nie dziwię się ciszy na trybunach. :twisted:

Bójka na zapleczu zwiastuje, że prawdopodobnie będzie to starcie o tytuły kobiet. W takim razie szanse na wygraną Beth i Nattie spadają do zera. Chyba, że chcą im odebrać te tytuły następnego dnia. :twisted:

Twarzą w twarz

Batista jest lekko... Niereformowalny w tym wcieleniu. Naprawdę to wszystko, aby być na największym PPV? Czemu atakować Flaira? Naprawdę HHH jest tak zajęty, że nie można go złapać? Sam program nawet spoko, ale mogli to jakoś inaczej rozegrać. Powrót bez zapowiedzi, przerwanie segmentu Tryplaka, nawiązanie do ich dawnych rywalizacji i ponownie do tego, że Hunter nigdy go nie pokonał. Atak na Ricka miałby o wiele większy wydźwięk gdyby nastąpił po kilku odmowach. Pozostaje mieć nadzieję, że chociaż się nie będą się aż tak oszczędzać skoro to ma być ostatnia walka Batisty. Animal powinien dołożyć wszelkich starań żeby po raz kolejny i ostatni uwalić Tryplaka przez, co jego porażka będzie bardziej bolesna dla niego samego. Naturalnie WWE może spróbować nas zaskoczyć i dać mu wygraną. :twisted: To nawet nie jest takie niemożliwe. Animal przyjdzie na RAW się nacieszyć i dostanie w łeb w małym brawlu po czym powiemy mu do widzenia.

Przemowa Kurta Angle

Kurt również chce walczyć po raz ostatni na WrestleManii. Liczę na przyjemne pożegnanie i jakiś ckliwy moment w akompaniamencie fajerwerków. Sama walka to pewno będzie kilkominutowy squash.

Piąta walka - Kurt Angle vs Apollo Crews

Ciekawe czy sam Kurt wyznaczył swojego ostatniego rywala w karierze na RAW.

Szósta walka - Roman Reigns vs Baron Corbin

Drew zaatakował, Dean chce pomścić.

Siódma walka - Dean Ambrose vs Drew McIntyre

Ambrose ze wściekłością rzucił się na Szkota, aby odpłacić się za atak na kumpla, więc chyba na nowo odbudował więzi z kumplami. Shield jak trio może już nie istnieje, ale szykuje się TT na "ostateczne pojednanie" jeżeli faktycznie Dean nas po tym opuści.

Niby coś się dzieje, ale cały czas czuć, że połowa karty tej WM'ki to zrobienie czegokolwiek, przyciągającego uwagę widzów. Poważnie, bywały w ostatnich latach słabe RtWM, ale ta jest totalnie bez żadnego polotu.

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Niby ta WrestleMania ma 340 walk, ma być największa na świecie, w historii, we wszystkim, jak każda poprzednia, a Elias będzie brzdękał na gitarce, kiedy Braun będzie się ocierał w Battle Royal. Trochę upokarzające nie mieć nic dla siebie przy tylu wypluwanych pojedynkach na kartę.

No Way Jose, w celu promocji a'la "tonący brzytwy", zrobił się na Naomi... Powiedzcie mu, że ona też ma z tym problem.

Chad Gable przestał na chwilę być podróbką Roode'a, i od razu lepiej się go oglądało. Oczywiście wrócił do bycia podróbką Kurta... Ale on odchodzi, dobra podróbka się przyda!

Travis Browne też trochę nokautów zaliczył, więc może być następnym zainteresowanym inną drogą kariery :lol: A tak na poważnie, to taka Ronda jest o wiele ciekawsza.

WWE jest w stane poświęcić pretendenta, żeby Romcio Reigns miał wypromowanego przeciwnika na WM.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Jezusie -oglądasz sobie raw pierwszy raz od miesięcy i masz wrażenie , że i tak marnujesz swój czas. Jakie to jest słabe, jaka ta road to wrestlemenia jest bezpłciowa. Walki złożone na za pięć ósma, większość nie trzymająca się kupy. Miz vs Shane to chyba jedyne story , gdzie mamy story... Jawne kpiny. Nawet zdążyli znużyć zestawieniem Tryplaka z Batistą. Niby mają podwaliny a w ogóle ich nie wykorzystują. Karta wygląda prawie tak zabawne jak zeszłoroczne greatest royal rumble. Niby widzisz , że to jakieś specjalne show, lecz z drugiej strony czujesz, że tak naprawdę, mógłbyś zamienić skład większości walk a i tak nie miałbyś problemu z ich odbiorem. Chyba nic tej wm nie uratuje , by miała ona być jedną ze słabszych. Nie ma argumentów do jej obrony. Swoją drogą dziwnie będzie jeśli zabraknie i Takera(just like that) i Cena'y . Mocno się postarali, nie powiem, aby faktycznie uważać za największego kozaka na gali starcie 3 bab. Kurwa mogą to kończyć i nawet ja zrobię meh i tyle...Brawo W.

163870508457e2d890447a3.jpg

Opinię o RAW muszę zacząć od skomentowania informacji że w tym roku mamy dostać największą WMkę z jakąś popierdoloną ilością walk. Nie wiem czy jestem na to gotowy. Czuję że to będzie bolesne przeżycie.

Niemniej taka informacja zdecydowanie wpływa na odbiór tygodniówek.

Możemy teraz przypuszczać, że Drew McIntyre zawalczy z Reignsem (spoko), a Balor pewnie ponownie zawalczy o pas IC (meh.. - wolałbym masówkę). Szkoda Strowmana i Eliasa którzy zamiast czegoś konkretnego będą robić za zapychacz (no bo sorry, ale Andre The Giant Memorial nie jest już niczym ważnym).

Ogłoszenie Kurta to żart i to mało śmieszny. Zresztą nie dało się kupić słów Kurta że "marzył" o takiej walce patrząc na to jak to mówi. A było tyle fajnych opcji. Nawet ten Gable byłby lepszym wyborem, jako trochę przekazanie pałeczki.

Żeby tylko nikt nie wpadł na pomysł by facet Rondy miał wpływ na wynik jej walki na WMce...

Wypowiedź Batisty spoko. Kupowałem w 100%ach jego słowa.

Średnio wygląda ta RtWM. Dopiero dziś zdałem sobie sprawę że to wcale nie tak daleko do gali. A oglądając tygodniówki mam wrażenie że to jeszcze ponad miesiąc przez co wszystko idzie tak powoli i spokojnie.

Niby ta WrestleMania ma 340 walk, ma być największa na świecie, w historii, we wszystkim

Wrestlemania będzie NAJWIĘKSZA kiedy Vince w końcu oleje Stany i zrobi WMke w Arabii Saudyjskiej, o ludzkiej godzinie dla reszty Świata.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Brock w końcu się zjawił podczas RtWM. Ale czad! Szkoda tylko, że wyśmiał Rollinsa i sobie poszedł. Jak zwykle. I Szkotowi się oberwało.

Pierwsza walka - Finn Bálor & Braun Strowman vs Bobby Lashley & Lio Rush

Bobby zrobił Spear na Braunie. To już sukces.

A Moment of Bliss

Spryciarze... Za każdym razem przerywają zarówno Alexie i Eliasowi to teraz zaprosili właśnie gitarzystę, aby mieć dwie pieczenie na jednym ogniu. :twisted:

Druga walka - Elias vs No Way Jose

Dobrze, że nie przyszło im do głów uwalać Eliasa, choć z drugiej strony, co to ma za znaczenie?

Przemowa Kurta Angle

Ktoś liczył na jakąś niespodziankę? Nawet nie starali się wzbudzić jakichkolwiek emocji. Baron... Mogłem się domyślić, bo przecież w zasadzie ich zatarg się nie skończył. Cholera jeszcze się nie zdziwię jak dadzą to Corbinowi wygrać. :D

Trzecia walka - Kurt Angle vs Chad Gable

Dawno nie było takiej ciszy na trybunach przy jakimś pojedynku. :lol: Liczyłem chociaż na jakąś interwencję Corbina, ale dali Kurtowi czysto wygrać. Baron był, ale też wiele nie powiedział.

Dostał za to super śmieszny segment z Apollo.

Wywiad Charly Caruso z Boss 'N' Hug Connection

Lekko zaskoczyli. Nie było Jax ani Taminy. Musieli podgrzać nieco sytuację i stworzyć napięcie również między mistrzyniami, a Nattie i Hall of Famerką.

Czwarta walka - Sasha Banks vs Natalya

Oczywiście Tamina i Nia musiały być. Triple Threat właściwie można już potwierdzić.

Mojo wypuścili z ośrodka i znowu gada do lusterka. :(

Piąta walka - Jinder Mahal vs Ricochet

Sporo było ostatnio współpracy z Aleisterem Blackiem to czas na singlowe starcie. Cóż za odmiana. :roll:

Szósta walka - RAW Women's Championship: Ronda Rousey vs Dana Brooke

Powiem szczerze aż troszkę przykro mi się zrobiło. Myślałem, że może chociaż dadzą Brooke zadać rywalce jeden cios. :twisted: "Liść" się nie liczy. :twisted:

Siódma walka - Baron Corbin vs Apollo Crews

Nawet nie brałem pod uwagę wygranej Crewsa skoro, a tutaj niespodzianka. Tym bardziej jestem w stanie uwierzyć, że Angle uwali w swojej pożegnalnej walce. Jemu i tak lotto, a Heelowy Baron coś z tego wyciągnie.

Wersja wydarzeń Batisty

Najważniejsza rzecz na tym RAW i faktycznie chyba jedyna warta uwagi. "Animal" mówi to, co w zasadzie miało miejsce. HHH jako Heel używał wszystkich w okół jako narzędzi do zdobywania WHC i panowania niepodzielnie na RAW, a sam Batista nie był niczym więcej niż mięśniakiem chroniącym mu tyłek. Tak się zastanawiam czy gdyby wyjść po za scenariusze i wgłębić się w historię dojścia na szczyt Huntera to nie powyciągałoby się ciekawych historii. :twisted:

Braun w Memorial Battle Royal. Alexa jako host ostrzega, że będzie pilnowała aby nie doszło do ekscesów między nim, a gościem z SNL. Aż się boję myśleć, co oni wykombinują.

Przemowa Drew McIntyre'a

Gość ma pretensje, że Seth go zaatakował w plecy podczas, gdy sam stosował takie taktyki przeciwko Romkowi? :D Póki, co Rollins stoi w obronie ziomka, ale gdy ten znowu się pojawi obierze za cel Szkota. W sumie walka z Reingsem to jeszcze nie taka zła opcja. McIntyre mógł skończyć gorzej. Aż jestem ciekaw, co takiego przypadnie Ambrose'owi.

Ósma walka - Drew McIntyre vs Seth Rollins

Nawet to starcie mnie nie porwało. Dało się wyczuć wygraną Drew ze względu na wcześniejszy atak Rollinsa. Brock odwrócił uwagę i mamy klasyczny motyw z "zaskoczeniem". :roll:

Powiem, że naprawdę aż nie wierzę... Po prostu nie jestem w stanie pogodzić się z myślą, że tak wygląda "droga do WrestleManii" w tym roku. W ostatnich latach wytworzyła się popularna teoria, że im gorsze RtWM tym lepsze samo PPV. To ja oczekuje teraz bomby na miarę kultowej wśród smartów "XVII". Ciekawe jak bardzo się przeliczę. :twisted:

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Wreszcie coś się podziało przy pasie Universal. Seth nie powinien nigdzie wychodzić bez krzesła.

Do miliona walk na WMce doszedł jeszcze potwierdzony koncert Eliasa. Ta gala się nie skończy nigdy :D

Angle na WM zawalczy z... Corbinem. Ale lipa.

Na osłodę dziś szansę dostał Gable. Fajnie, ale szkoda, że to nie jest prime Kurt, a Chad jest bez szans na push, co tu widać.

Sasha/Bayley vs Divas of Doom na WM. To chyba znaczy, że Lita i Trish się nie zgodziły ;) A tak serio - to może nawet być niezłe. O ile nie dołączą Nia, Tamina i IIconics...

Po Botchamanii zastanawiałem się, gdzie zniknął Mojo. No i dostaliśmy kolejny segment z gadaniem do lustra! Może znowu wygra BR na PPV? Bo jak nie, to trochę bez sensu nim zapychać teraz czas.

RICOCHET POKONAŁ BYŁEGO WORLD CHAMPIONA :shock:

Promo tydzień temu, gadka dziś przed wejściem, co to ona nie zrobi... No i Dana Brooke poległa po paru sekundach. Too real. Inaczej być nie mogło, jednak zrobili bardzo dołującą TV.

Jak już dajecie tego Barona, to wypadałoby go budować... Ucieszyła mnie wygrana Apollo, ale to bez sensu.

Batista bierze przykład z The Rocka i występuje via satellite. Spoko promo, choć gość dalej nie musi niczego udowadniać i wolałbym, by to HHH go cisnął o walkę, nie odwrotnie.

Braun celuje w puchar Andre the Gianta. Kolejna wielka WMka dla niego :roll:

No i na koniec Reigns vs McIntyre zapowiedziane na WM. Niby ważne nazwiska na Raw, a jednak zapchajdziura. Chyba serio wolałbym, by ich poupychali do ATGMBR - i byłby sens to dać do głównej karty.

Niezły feud o pas Universal. Odwrócenie uwagi przeciwnika. Niech jeszcze Lesnar zacznie obrażać Rollinsa na komentatorce, żeby podgrzać emocje... Tak wygląda feud o najważniejszy pas federacji przed najważniejszą galą roku. Taka historia jest za krótka na WM nawet dla pasa IC.

Jakiś Triple Threat o pas kobiet? Podbudowa była miesiąc temu. Wystarczy. Tak trudno jest jeszcze coś tam rozpisać? Czy oni naprawdę są w stanie napisać coś tylko na miesiąc?

Przecież oni nie będą mieli nawet z czego skleić prom przed walką. Gdy udało im się coś rozpisać przy pasie kobiet to teraz to pieprzą nie utrzymując momentum. I ogólnie wychodzi nam tragiczna RtWM. To już najbardziej ciekawi mnie walka Stylesa i Ortona, bo ich docinki fajnie się ostatnio oglądało. Tam przynajmniej można odczuć, że przeciwnicy się nie lubią, a i obaj mają tam jakieś swoje argumenty. A to już dużo świadczy o poziomie tegorocznej Drogi. Historia Batisty nie ma za bardzo sensu, bo to Triple H powinien chcieć walki. Natomiast Kingston mi niestety zwisa (i tu szkoda, bo feud jest dobrze prowadzony). To samo Shane i Miz - to zestawienie jest akurat dla mnie dziwne, nawet nie wiem kiedy Miz przeszedł face turn.

I tak można podsumować tę WMke, bo przecież reszta walk, ilekolwiek ich tam będzie, jest po prostu za krótka. A może ja mam jakieś za duże wymagania? :-)

I jeszcze Braun Strowman w Battle Royal? Jak oni go stamtąd wyrzucą?! Taki duży chłop.