Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Naprawdę? Vince już dopierdalał obrazoburstwo, nekrofilie, kazirodztwo, domniemane morderstwa, żarty koprofilskie, wykorzystywanie śmierci (w tym przez przedawkowanie) do promocji gal lub zawodników... wymyślona białaczka to przy tym Pan Pikuś.

To wszystko co tu wypisujesz to dawne czasy. W obecnych nie mamy i już dawno nie mieliśmy takich sytuacji.

• Urządzenie:  Windows

Romek wraca. Wolałbym, by z tym poczekali do WM, bo nie jest potrzebny już teraz, no i wolę niezapowiedziane akcje, nawet jak przewidywalne, ale cóż.

O ile porażkę z DIY jeszcze przełknę, to Black i Ricochet niszczący mistrzów TT? Revival ma przewalone. W sumie w tej walce nikt nie powinien przegrywać - więc nie powinni robić takiego zestawienia.

Ronda zażarcie walczy o jakość dywizji i wartość tytułu, wow. I o Becky, którą aresztowali. I nie pojawiła się później - zaskoczyli.

Angle składa Mahala - to już bym wolał, by cisnął na losing streaku do WMki. Byłoby jakieś story. Bo nie ma prawie żadnych.

A Moment of Bliss istnieje tylko po to, by dodać do show seksualne podteksty?

Otis powinien rozwalić Ascension w handicapie :twisted:

Z braku laku mogą odwalić Shield vs Elias/Lashley/McIntyre... Albo dorzucić jeszcze Brauna i Corbina.

Celebracja Flaira o wiele za krótka. A to dlatego, że... Batista sprał Rica na zapleczu. Co to w ogóle za pomysł? :roll: Ktoś mi przypomni, z jakie racji miałby mu wprać? Bo to chyba nie jest jedyna opcja, by zwrócić na siebie uwagę Tryplaka.

Fakt, zaskoczyli, to na plus. Ale zaskoczenie dla samego zaskoczenia to średnio.

Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Tak się zastanawiam co teraz z Romanem zrobią. Wrócił w połowie Road to Wrestlemania, nie ma żadnego ważnego sensownego feudu, na RAW kręcił się obok Rollinsa. Logicznym byłoby jakby po prostu stanął w narożniku swojego kumpla przeciwko Lesnarowi. To mogłoby otworzyć ciekawe możliwości po samej WM.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Naprawdę? Vince już dopierdalał obrazoburstwo, nekrofilie, kazirodztwo, domniemane morderstwa, żarty koprofilskie, wykorzystywanie śmierci (w tym przez przedawkowanie) do promocji gal lub zawodników... wymyślona białaczka to przy tym Pan Pikuś.

To wszystko co tu wypisujesz to dawne czasy. W obecnych nie mamy i już dawno nie mieliśmy takich sytuacji.

CM Punk latający z prochami zmarłego Paula Bearera to też dawne czasy? Zgadzam się z Venomusem, rzekoma białaczka Romana i zrobienie z niego bohatera pokonującego chorobę to dla Vince'a pikuś.

• Reputacja:   422
  • Urządzenie:  Android

Nie no zwariowaliście już całkiem, to nie work.

Na początku sam tak myślałem, ale jak zobaczyłem jak Romek wygląda i jak jego postura się zmieniła, to od razu zmieniłem zdanie.

Spójrzcie na jego posturę, a na posturę sprzed pół roku, widać że gościu schudł i po prostu zrobił się mały, jakoś tak dziwnie wygląda więc z pewnością to nie work.

A przed wszystkim miejmy nadzieje że nie pozwolą Vince'owi pchać Romana wyżej, bo to zaś będzie samobójstwo niech gościu jest zwykłą twarzą WWE, niech od czasu do czasu powalczy o pas ale nie ciągle, a tym bardziej niech nie lata co chwilę z mistrzostwem, tak żeby zaś nie doszło do buczenia :)

Ale i tak Romuś zrobił się mały, od razu widać że to nie work.

To co mnie cieszy to, to że Batista wraca i to w jakim stylu, nie spodziewałem się takiej niespodzianki na dzisiejszym RAW, jednak Triple H zdążył się wylizać do Wm.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   613

Już widzę Wincenta stojącego za rogiem na backstage'u ze strzykawką i demoniczną miną ".. nie lubicie Lesnara? To poczekajcie... zaroz mu tu Leukemię wpierdole. Będziecie się cieszyć na jego widok od teraz ;>" :))))

Ponadto zabawne, że nowy pas Flaira jest sto razy ładniejszy niż bieda pas universytet.

Edytowane przez CzaQ
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   38

Odnośnie Romana, to bardzo mnie cieszy Jego powrót. Ma On bowiem tą wersję białaczki, która nie wymaga przeszczepu szpiku a jedynie leczenia farmakologicznego. Cieszy mnie fakt, że jest ponownie w stanie remisji choroby. Natomiast nie rozumiem tych, którym przeszkadza Jego powrót. Bardzo miło jest widzieć Go z powrotem, a co za tym idzie Jego rodzina również może odetchnąć na jakiś czas i cieszyć się z tego, że nadal mogą być pełną rodziną. Trzymam oczywiście nadal kciuki za to by choroba Romana była na tyle łaskawa i dała mu spokój na kolejne lata.

collage.png

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Matko Boska ale chaos na tygodniówkach. Odnoszę wrażenie , że draft w tym roku przyszedł wcześniej. Produkt wwe wciąż kuleje, skrypty pewnie fruwają, gdybym zarejwenował , to porównałbym do czyiś plemników, ale się obejdzie.

Edgeheads chyba nie doczekają jednak wm momentu. Dziwni przybysze z nxt mogą i pewnie przejmą pasiki od nudnych łysoli. Dziecko teraz żółtodzioby, za rok obstawiam,że Nia pokitrasi czerwionki. Apropos , straszna niekonsekwencja w promowaniu babska. Bije się z chłopami w rumble a teraz jakaś bayley ją przypina po słabym elbowie. LoL

Szczerze, opcja worku wcale nie jest tak nieprawdopodobna. Kurwa, minęło pół roku a Roman może się napierdalać w ringu. Bądź co bądź podejrzana sprawa. Gościu albo ma kozak organizm albo jest jebanym szamanem. Nie stęskniłem się , ni kij. Ba face'owe shield sprawia mnie o mdłości jak tylko sobie pomyślę o tym fakcie.

Batista ratuje wm? Nie budźcie mnie, pora umierać.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa ROMANA REINGSA

Romek jakby, co nie mówić to postać medialna, związana z treningami, więc na pewno ma dostęp do fachowej opieki dlatego tak szybko wraca do zdrowia. Tym bardziej, że jego choroba nie wymaga przeszczepu. Pytanie teraz, co dla niego? I czy od razu wróci do występów czy jeszcze trochę odpocznie?

Pierwsza walka - The Revival vs Aleister Black & Ricochet

Podłożyli w kilka minut mistrzów TT żeby goście z NXT pokazali kilka widowiskowych ruchów. :roll:

Baron kreuje się na najbardziej znienawidzonego Heela? Więcej tekstów w stronę Romka i faktycznie tak może być.

Przemowa Eliasa

Rozdwojenie jaźni Ambrose powoli przechodzi znowu na "dobrą" stronę?

Druga walka - Ruby Riott & Sarah Logan vs Natalya & Ronda Rousey

Ten finish w teorii był nawet spoko, ale wyszło lekko nie wiarygodnie. :twisted:

W Atlancie ochrona zareagowała od razu. Co prawda dalej kilku facetów nie mogło zatrzymać dwóch lasek w tym jednej kulawej, ale i tak to lepiej niż ostatnio. Pewnie dlatego właśnie to miasto dostaje organizację Super Bowl. :twisted:

Ronda załatwi Irlandce walkę. To była kwestia czasu. Muszę przyznać, że Rousey fajnie zagrała w tym segmencie. Nawet w pewnym momencie głos lekko jej zadrżał jakby mówiła to wszystko na poważnie.

Trzecia walka - Jinder Mahal vs Kurt Angle

Angle sobie rozwala Hindusów. Czy to naprawdę RtWM? Dlaczego wszystko na tym RAW jest takie randomowe? :?

A Moment Of Bliss

Alexa cieszy oko jak zawsze. Dobry strzał w stronę Lio. Zaczyna mnie powoli irytować jak zrobili z niego totalnego lizodupa Lashleya. Czasem to wygląda jak mały gimbus próbujący przyszpanować "cool" rówieśnikom, więc "wafluje" im po całej szkole.

Czwarta walka - Intercontinental Championship: Lio Rush vs Finn Bálor

Finn mocno obrywał po nodze przez kilka chwil tak, że upadł, ale problemu z wyniesieniem przeciwnika moment później już nie miał. :D

Otiz się wkurzył. To mamy TT na następny tydzień. :twisted:

Piąta walka - Bobby Lashley vs Braun Strowman

Szczerze myślałem, że skończy się gorzej dla murzynów.

Romek zdrowy, Seth szczęśliwy, Caruso ma ładny uśmiech. 8)

Szósta walka - Dean Ambrose vs Drew McIntyre

To chyba już mam odpowiedź na pytanie czy Romek wraca na stałe. Reunion Shield w takim momencie? W przypadku walki ze stajnią Heeli Seth raczej nie dostanie dwóch walk na WM'ce, zatem dostaniemy Romka, Deana i Strowmana/Kurta?

Siódma walka - Bayley vs Nia Jax

Jax dominuje i uwala czysto. Cały czas pompują przytulaskę. Pasy TT kobiet będą na pewno bronione na WM'ce.

70 urodziny Ricka Flaira

W każdym roku czymś WWE jeszcze potrafi podczas RtWM zaskoczyć. I jak widać również tutaj. BATISTA nie bez powodu prowokował HHH już przy poprzednim spotkaniu. Czemu atak na Flaira? Powód będzie pewnie coś w stylu focha i niedoceniania jak to Batista miał w zwyczaju. Ważne, że element zaskoczenia jest i walka starych dziadów już przyciągnęła wielu. Generalnie segment spoko. Torcik, goście (zabrakło mi Ortona jako części Evolution), nawet pas WHC sprowadzili, który przypomniał jak wygląda z********e bez zbędnych kolorków i loga WWE na przedzie. #bringbackWHC

Dopiero po ostatnim segmencie lekko poczułem, że zbliża się WrestleMania. To nadal źle świadczy o tym show.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Edgeheads chyba nie doczekają jednak wm momentu. Dziwni przybysze z nxt mogą i pewnie przejmą pasiki od nudnych łysoli.

Revival ciągle uwalają, więc przy najbliższej okazji pewnie obronią :P

A o Rydera i Hawkinsa bym się nie martwił. Zgarną to na WM, dalej za tym obstawiam. Będzie jak z IC, trafią tam niemal randomowo i wygrają. A czy przetrwają kolejne Raw to inna sprawa :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Nie potrafię zrozumieć dlaczego WWE wywinęło taką manianę z awansami z NXT. Nie uwierzę, że chcieli podbić zainteresowanie produktem (bo Road To Wrestlemania zawsze jakoś sobie radziło, a Raw po WM oglądalność ma kosmiczną) albo że obsrali zbroję przed AEW. Zapowiedzieli awanse w postaci EC3, Maszynerii, Evansowej i nie zrobili z nimi absolutnie nic. Za to nagle, absolutnie z dupy, Ciampa i Gargano przywracają DIY, a Rico się buja z Blackiem. Totalny brak logiki, zamazanie kompletne historii - zwłaszcza między Johnnym i Tomasso, których postacie mogłyby śmiało main eventować wszystko, zwłaszcza z tak zapisanymi feudami. Wyciąganie wrestlerów z NXT, gdzie nawet nie zdążyli zamknąć swoich rozdziałów, jest fatalną opcją. W tym momencie żaden z czterech wymienionych main eventerów z NXT nie wywołuje żadnych emocji, a mało tego - ich odbiór w "rozwojówce" też wydaje się być miałki. Dlaczego nie ruszają kompletnie zapowiedzianych debiutów? Albo inaczej - po chuj te zapowiedzi debiutów, skoro i tak z czapy przyciągnęli czterech największych z NXT? Zostawiliby Evans i EC3 na miejscu, byłoby na kim oprzeć tygodniówkę przez najbliższe pół roku...

W ogóle docieramy do momentu, w którym NXT zaczyna zmierzać ku końcowi. Cztery największe nazwiska już jedną nogą w głównym rosterze, za winklem już się szykuje Velvet i BayBay ze swoimi pomagierami. W głównym rosterze miejsca nie ubyło. Wręcz przeciwnie - Romek się wyleczył i znowu miejsce w ME będzie miał zaklepane. U żółtych nie zostało wiele materiału - Riddle, Lee... Ktoś jeszcze? War Raiders? Zaczyna się posucha, której mogą nie uratować, bowiem AEW też będzie chciało u siebie sporo nazwisk z niezależnej (a i płacą podobno nieźle).

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Seth sam kiedyś musiał czekać na przebaczenie swojej byłej ekipy, a teraz odmawia takowej Deanowi - typowa menda :smile: Z braku walk Romka i Deana, wypadałoby upchnąć Shield na WMke. I to mimo podwójnych obowiązków Rollinsa. Najśmieszniejsze jest to, jak mocno pushowany miał być Drew. Ostatni jego duży feud to The Shield, walcząc u boku zlepka heeli. Zgadnijcie co mają przygotowane dla niego tym razem :-x

Brak pomysłu dla poprzedniego rzutu z NXT jest przerażający. Cud, że Heavy Machinery dostało czas w ringu. Inna sprawa, że zabijanie nieżyjącej dywizji nie ma sensu. A jak już utrzymujemy, że to sukces, to nie oni, nie Heavy Machinery - oni na to nie zasługują.

Nie ma Batisty? To po co ja włączyłem to RAW?

Za taką formę w tym wieku, Torrie powinna być w każdym Hall of Fame.

Charlotte jedzie na powiedzonkach ludzi z NXT :neutral:

Ronda przechodzi heel-turn. Wyszło naturalnie!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ten hell-turn Rondy o wiele za późno. Taka heelowa Ronda zjada Becky na śniadanie.

To co się dzieje obecnie z Drew, Strowmanem i Kurtem to już lekka przesada ..

19733979195c7e17765e6e5.jpg

Dużo się działo na RAW, ale (może poza końcówką) nie było tu nic wielce zaskakującego i rewolucyjnego.

Niby budowali niepewność co do powrotu The Shield, ale wszyscy wiedzieliśmy że wrócą. Niech to odbębnią na Fastlane i lećmy dalej z konkretnymi programami, bo za dużo osób jest w to wszystko zamieszanych.

Szkoda, że nie było na gali Batisty. Ma być za tydzień i czekam mocno, ale fajniej by było gdyby pojawił się od razu, "na świeżo" po ataku.

Jak zobaczyłem tych dwóch celebrytów i Strowmana mówiącego do nich "see you at Wrestlemania", to od razu pomyślałem że Braun ponownie dostanie na tej gali jakiś pseudo pojedynek.

Mam takie wrażenie, jakby w dywizji Tag Team budowała się retoryka drużyny z RAW vs drużyny z NXT. Widzieliśmy to przed gauntletem, a w walce Revival interweniowali Roode i Gable powodując dyskwalifikację Blacka i Rico.

Ekscytacji we mnie nie ma, ale taki pin Hawkinsa na Ricochećie bym zobaczył :twisted:

Na koniec najważniejsze wydarzenie gali, czyli heel turn Rondy. Wyszedł bardzo fajnie i cieszę się że poszli w tym kierunku. Po poprzednim RAW bałem się że obiorą z nią zupełnie odwrotny kierunek. Becky i tak będzie mieć wsparcie publiki, więc nie miało to sensu.

• Reputacja:   1

No i jednak się zaczęło. Rozwadniania obrazu The Shield ciąg dalszy. Po to, żeby przypadkiem nie przestali cheerować Romusia.

Już nieco mniej podoba mi się konflikt na linii Triple H – Batista. To nie konflikt między postaciami, tylko między osobami bla bla bla. Sranie na trupa kayfabe’u i bezsensowne, jawne obnażanie biznesu na wizji. Nigdy nie zacznie mi się to podobać. Duch czasu w tych Deadpoolach i innych przemycił modę na łamanie czwartej ściany.

Ricochet i Black pewnie niedługo sięgną po te pasy tagów. To jest chyba najbardziej losowa rzecz, jaką dało się sklecić. Z drugiej strony era storyline’ów się skończyła, a tak przynamniej są eksponowani.

Trochę przesadzają z tą kontuzją Becky. Kuternoga będzie walczyć o życie (i pokona Charlotte), czy to fejk? A Rousey idiotka z Twittera została przeniesiona do telewizji :lol: JA SIĘ NIE BAWIĘ W UDAWANY RESLING! Przecież to jest tak durne, że głowa mała. Ale przy tym to MUSI być main event WM-ki.

Edytowane przez Rogos
I Miejsce - Typer NXT 2017