Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Oczywiste jest, że skoro karta WWE Super Show-Down jest słaba, to i same tygodniówki będą na przeciętnym poziomie :/ Z Raw tak naprawdę jedynie co warto obejrzeć to ostatni segment i tyle... kto by się spodziewał, że po tylu latach rywalizacja DX i BoD będzie mnie grzać. To chyba jednak sentyment i tęsknota za starymi czasami...

Słabe RAW. Końcówka gali tego nie uratuje. Komu potrzebne są walki typu Bayley vs Alicia Fox? :D Bobby Lashley nudny jak flaki z olejem i tego nie ratuje nawet manager w postaci Lio Rusha. Cały ten feud The Shield z teamem Strowmana nie byłby taki zły, gdyby nie fakt, że zajmuje większa część RAW i nietrudno o przesyt. Końcowy segment zakończony brawlem mnie dopiero zainteresował. Dopiero wtedy na mej twarzy pojawiły się jakiekolwiek emocje xD Dobrze, że oglądam skróty, bo bitych trzech godzin bym nie wytrzymal. Dziady > "młodzież" Edytowane przez WhoCares?
OOOOH WEEEENDYYYY

Ciesze się, że HHH i Michaels otworzyli RAW. Rozumiem, że ludzie mogą narzekać na "dziadków" zabierających czas "gwiazdkom", ale kto inny miałby otworzyć tygodnówkę? Shield? Znowu? Czy Braun i spółka? Przy takich alternatywach (bo przy obecnych storyline'ach innych nie ma) nawet sceptycy DX powinni się uśmiechnąć.

Lashley zaczyna stąpać po ciemnej stronie. Wszystko, dopóki ma Lio przy sobie. Bez niego jest tak samo żałosny w obu rolach.

Bellaski się turnowały? :cry: Co z Total Divas? :cry: Co na to wszystkie małe dziewczynki, które je kochają? :cry: Czy chęć Nikki by wkręcić się na WM z Rondą jest ważniejsza od jej fanek?! :cry:

Ciężko nie poznać Conquistadora po Suplexach :)

Czyżby były obawy, że Trish nie udźwignie walki singlowej? Tyle dobrego, że dali jej Litę, a nie wciskali na siłę kogoś z obecnej ery, żeby dziewczyna zrobiła całą walkę, a Trish zebrała brawa. Sam segment w porządku. Szczególnie Blissówna.

Ta cała seria walk Ascension z Gloriousami, miała na celu atak AoP? Nie można było szybciej?

50608915156a3743c1fa34.jpg

Nikt się nie spodziewał że Shawn wróci do wrestlingu za pieniążki Arabów ;)

Ale skoro już wrócił, to niech przy okazji to przedłuży i machnie na WMce jakiś dream match z AJem lub Bryanem.

Lio Rush sprzedaje nam motyw jak swego czasu Abraham Washington. Oby mu też się coś nie wymcknęło przypadkiem i nie poleciał :D

Lashley przechodzi heel turn, co też ładnie zagra z Lio. Zresztą, gorzej niż do tej pory z Bobbym nie będzie. Bo gorzej już się nie da.

Czy równocześnie face turnu nie przeszedł Owens? Parę tygodni temu byłem mocno za tym, ale jego duet z Eliasem tak fajnie działał że teraz sam nie wiem czy tego chcę. Bo że Kevin da radę, to nie mam wątpliwości.

Atak Bellasek też spodziewany. Tylko czekałem kiedy w końcu to nastąpi. Oby tylko nie przejęły pasa :roll:

Trish i Lita? Szanuję takie zestawienie.

Tak srają tym "czy Dean zdradzi The Shield?" że z etapu "nie zrobi tego" przechodzę na "no dalej! zrób to!". Albo niech ktoś inny to zrobi.

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Ogromnie się cieszę, że wkraczamy w 2000 w wcw. Może w końcu damy szanse młodym jak Jarrett, Booker T czy Steiner.

Właściwie tym akcentem mógłbym zakończyć, ale niestety pokuszę się o kilka zadań więcej.

Smutna prawda, że TNA nie będzie raczej w stanie ni jak nigdy już zagrozić wwe. Japończyków Vince raczej ma gdzieś. (na razie?) W wwe na lepsze się już raczej nic nie zmieni.

Piper, Sting, Hogan, Flair, Savage, Nash+ Goldberg

Mickels, HHH, Taker, Brock, Rock, Cena+ Reigns

Jakie to smutne... widzę, że innym to nie przeszkadza aż tak, ale mnie dziś zdegustowali i chyba w końcu stracili we mnie mało wiernego, ale mimo wszystko widza... shame

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Koniec emerytury, Shawn wraca. Na pewno dostanie za to w cholerę hajsu, więc nie będę pisał pierdół typu "brak szacunku, nie powinien", bo pewnie każdy na jego miejscu by wrócił. Ale wolałbym zobaczyć coś ciekawszego niż BoD vs DX, czyli czterech dziadów, bo może wyjść zamulacz jak w Australii. Jak już wrócił, otwiera się furtka na ciut więcej. Dajcie mu Stylesa na WM.

Lio dostał mikrofon, by gadać podczas walki Lashleya. Wreszcie do tego wracają. Przypomniałem sobie, jak fajny był AW... zanim wywalił tekstem, który mu zapewnił zwolnienie.

Jedna z sytuacji, gdzie mówię głośno "nie" do monitora: Nikki Bella będzie pretendentką dla Rousey. Nic mnie ta walka nie obchodzi. A skoro to turn, to za tydzień pewnie Bellaski będą psiapsiółami Riottek :twisted:

Ten światowy Battle Royal to był zajebisty motyw. Był nawet reprezentant Polski! No i Conquistador Angle. Bardzo dobrze to wyszło. Zajarzyłem dopiero, jak został sam z Corbinem, że coś jest nie tak. Teraz żałuję, że Bryana nie będzie w turnieju.

No i ze strony Raw w World Cupie mamy teraz Angle'a i Cenę... wait. Cena nie był free agentem czy coś?

Zmienili singlowe walki Trish i Lity w TT match na Evolution? To nie wróży dobrze, jak chodzi o ich formę ringową.

Ja czekam na turn Roode'a na Gable'u, a prędzej może dojść do rozpadu... Ascension.

Na walkę w Arabii nawet Heyman nie umie mnie nakręcić.

Dalej sugerują turn Deana? Nie róbcie mi nadziei.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Po pierwsze, czy WWE wie co to puchar swiata? Nie powinni tam walczyc osoby z roznych krajów, o puchar ŚWIATA? A w "turnieju" juz 2 amerykanów, i kolejni dojda na Smackdown, no nic, jebac w sumie.

Gale otwieraja emeryci, tez jebac, nie jara mnie to.

Fajny motyw z Anglem, ciekawe czy to doprowadzi do tego zapowiadanego SS matchu na Survivor Series pomiedzy Korbą a Kurtem. W sumie zawsze lubilem tą stypulacje, wiec mam nadzieje ze tak.

Bardzo potrzebny heel turn Lashleya, kto oglądał TNA ten wie ze w tej roli jest bardzo dobry. Widzialem tez opinie jakoby to był double turn i Owens bedzie teraz odgrywał role tego dobrego. W sumie jego heelowy partner go olał, a potem jeszcze wbił szpile w segmencie, wiec czemu by nie.

Kolejny turn, i kolejny bardzo potrzebny. Kazdy nienawidzi Bellasek, wiec czemu by ich nie turnowac. Ciekawe to jest na tyle, ze przeciez maja mase tych swoich programów/projektów, oczywiscie my wiemy ze Wrestling to Wrestling, ale amerykanie sa dosc mocno pierdolnieci w beret, i czesc z nich to na serio pewnie bierze.

50/50 booking jak najbardziej w formie. W ogóle bym sie nie zdziwił, jak by teasowali ten turn Ambrosa tylko po to, by finalnie Rollins odjebał powtórke z rozrywki. Jak ja bym tego chciał, gosc jako heel jest miliardokrotnie lepszy niz Face.

Po pierwsze, czy WWE wie co to puchar swiata? Nie powinni tam walczyc osoby z roznych krajów, o puchar ŚWIATA? A w "turnieju" juz 2 amerykanów, i kolejni dojda na Smackdown, no nic, jebac w sumie.

Z tego co czytałem w artykule od WWE, to ten turniej ma wyłonić "najlepszego na świecie" stąd też taka nazwa. Choć, jak już wspomniałem o tym na grupie na fb, wolałbym zobaczyć turniej nawet 8-osobowy, ale żeby każdy przedstawiciel reprezentował inny kraj. I dałoby się to bardzo łatwo zrobić (USA, Kanada, Meksyk, Japonia, Irlandia, Anglia, Szkocja, Szwajcaria, Bułgaria, Samoa, Australia - jest wybór)

Edytowane przez Badu

Mieliście ludzi z innych państw na RAW w Battle Royal i wdzialiście jak skończyli :D

MURICA FUCK YEAH! i tyle w temacie

• Reputacja:   2

Segment z Triple H i Shawnem Michaelsem

DX powraca i rzuca wyzwanie "Braciom zniszczenia". Wiedzieliśmy to od dawna, a teraz się po prostu potwierdziło. Jedyne na, co czekam to ich odpowiedź. Mam nadzieję, że nie przyjmą wezwanie "zza biurka".

Pierwsza walka - Bobby Lashley vs Kevin Owens

Bobby przeważał, a Lio tak wkurzał tymi prowokacjami, że aż się prosiło o wygraną KO. Niestety to Bobby zatriumfował.

Kwalifikacyjne Battle Royal do "Pucharu Świata"? Co oni kombinują? :roll:

Bayley przeciąga Finna na słodko - pierdzącą stronę. Z kolei Lashley pod napływem Lio powoli robi się nie miły. To akurat na plus.

Druga walka - Ronda Rousey & The Bella Twins vs The Riott Squad

Widzę, że znowu sprowadzamy na ring Eliasa tylko żeby ktoś mu przerwał. :roll: Ta ostra szarpanina między Brie i Liv chyba miała nas zbić z stropu. Pierwszy raz zaskoczyli z tym turnem. Tyle miętolenia o zakładaniu rodziny przez Brie, feud z Mizem i Maryse, a teraz Heel turn? W tej roli są lepsze, więc nie będę narzekał.

Trzecia walka - Finn Bálor & Bayley vs Jinder Mahal & Alicia Fox

Chyba kreują Irlandczyka i Bayley na najsympatyczniejszą parkę turnieju jak i na jedną z faworyzowanych. Jinder i Alicia nie mogli tego wygrać.

Sprzeczka między Zigglerem i McIntyre'm. Coś faktycznie może się później stać.

West Vrigina! Mountain Momma! Take Slater Home! :twisted:

Czwarta walka - Kwalifikacyjne Battle Royal do turnieju "Puchar Świata WWE"

Ciekawe czy typek naprawdę był z Polski. :D Baron wcisnął się między jakiś losowych kolesi zatem musiała być niespodzianka. Miło, że wygrał i powrócił KURT... Znaczy THE CONQUISTADOR. :twisted: Ogólnie spoko, bo wiadomo olimpijczyk, więc w turnieju międzynarodowym (rzekomo :roll: ) pasuje jak ulał, ale mamy również Jaśka. Proszę niech chociaż sprawią jakieś pozory żebyśmy nie dostali 6 Jankesów i dwóch faktycznych obcokrajowców. :roll:

Piąta walka - Ember Moon vs Nia Jax

Ta końcówka, lol. Podejrzewałem może jakiś turn Nii, lecz nie zdecydowała się zaatakować kumpeli.

Przemowa TRISH STRATUS

Zatem z solowych walk robimy TT zmniejszając kartę. Może to i lepiej. Obawiam się, że Lita jest już zbyt drewniana żeby coś fajnego zrobić. Trish trochę lepiej wypadła na ostatnim Royal Rumble.

Szósta walka - Bobby Roode & Chad Gable vs The Ascension

Chad zgarnia wygraną, a Bobby'emu to się nie spodobało. Z rozpadem chyba jeszcze się wstrzymają skoro wjechało w nich AoP.

Przemowa Paul Heyman

Heyman się nagadał, ale i tak nic z tego nie wynikło. Tak wiemy twój klient jest bestią nie do pobicia. :roll:

Siódma walka - The Shield vs Braun Strowman, Dolph Ziggler & Drew McIntyre

Jak dla mnie fajny pojedynek. Całe budowanie irytacji Brauna, Zigglerem wyszło spoko. Drew stanął po stronie Dolpha, więc chyba na ten moment jest daleki od odwrócenia się od niego. "Złym" się udało i Dean strzela focha. Również nie należę do tych, co wierzą w jego turn. Żadna z tych ekip się nie powinna rozlecieć na ten moment.

Słabe RAW. Powrót Kurta i ME to jedyne, co warto obadać.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Czwarta walka - Kwalifikacyjne Battle Royal do turnieju "Puchar Świata WWE"

Ciekawe czy typek naprawdę był z Polski. :D

Niestety nie :D To był CJ Esparza.

Ziggler wypadał całkiem spoko w otwierającym segmencie. Aż mnie mocno zaskoczyło, jak mało kogo to interesuje. Kiedy sypał niezłe teksty, publika była martwa. Ilekroć nie będzie dobrze wyglądał w tym Main Eventowym feudzie, po wszystkim wróci do midcardu.

Czy Ronda po ataku nie powinna być zła? Żałosny był widok rozpaczającej Rousey, po zdradzie sióstr, z którymi się blisko nie trzymała. Rozumiem zdrada Natalii, ale Bellaski? Całe promo wyszło, jak mistrzyni była srogo zestresowana i zapomniała połowy tekstu. "Go ahead", nie Ty "go ahead"...

Dobrze, że się heelowie rozpadli, bo jeszcze trochę i już całe RAW byśmy zapełnili sześcioma wreslterami. Każda możliwa kombinacja... W ostatnich tygodniach zajmowali co najmniej połowę.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Połowa RAW to jedno wielkie deja vu. Jeszcze rozumiem różne mixy walk The Shield i ekipy Strowmana, bo to główna historia na czerwonej tygodniówce. Jednak ile razy mamy jeszcze oglądać Balora z Mahalem (i ich partnerki z MMC)? Albo praktycznie powtórka z zeszłego tygodnia z udziałem Alexy, Mickie, Lity i Trish. Już nie wspomnę o nikogo nie obchodzących Nia Jax i Ember Moon.

Uspokoiło nas WWE w kwestii formy Kurta i jego walki w Arabii Saudyjskiej #not

Że Elias będzie teraz feudować z Apollo :roll: ? Co on wam zrobił WWE?

No i z teasowania rozpadu Tarczy wyszedł rozpad Strowmanów. Spoko, zwłaszcza że Braun nigdy nie potrzebował ekipy. Oby się tego trzymali, a najlepiej niech tez powoli rozdzielają Dolpha i McIntyera.

Grupa Strowman/Ziggler/McIntyre nadal wygląda jak bezsensowny zlepek i to się chyba nie zmieni. Niech to się już skończy. ME daje nadzieję.

Zapowiedzieli Battle Royal na Evolution o shota na jeden z pasów. Dobre to nie będzie - karta wygląda coraz gorzej.

Teraz do mnie dotarło: Brie będzie heelem na Raw i face'em na SD?

Nie dawajcie Bellaskom mikrofonu. Tyle dobrego, że Ronda miała solidny materiał, by je zjechać. Zrobili wszystko, by wypadła kozacko - nie mogła tego schrzanić, nie dało się...

Rollins i Ziggler trafili do World Cupa. Wyczuwam ich kolejne starcie, po czym jeden uwali drugiego w następnej rundzie. Po cichu liczę, że się nie spotkają.

Lashley i Rush to dobre combo, ale jak publika ma wywalone, to Lio tego nie zmieni.

Alexa i legendy... Rany, jaki ten segment był nudny.

Dzisiejszy Conquistador miał szyję. To nie mógł być Angle ;)

Sasha wróciła. Niby spoko, ale planów na Evolution i tak nie widać. Skończy w walce z Riottkami?

Apollo przerywający Eliasowi. I to z mikrofonem. Shocker roku :shock: Dożyłem lepszych czasów dla niego?

Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ziggler wypadał całkiem spoko w otwierającym segmencie. Aż mnie mocno zaskoczyło, jak mało kogo to interesuje. Kiedy sypał niezłe teksty, publika była martwa. Ilekroć nie będzie dobrze wyglądał w tym Main Eventowym feudzie, po wszystkim wróci do midcardu.

... czyli tam, gdzie jego miejsce. I to też tłumaczy reakcję publiki - po co mają reagować na gościa, o którym od x czasu wiadomo, że pewnego poziomu nie przeskoczy i który nawet w tym story jest przedstawiany jako "ten trzeci" (albo nawet "ten szósty"), najmniej ważny? Sad but true...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg