Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Przemowa Johna Ceny

Wspólnego segmentu z Eliasem to się nie spodziewałem. W ogóle fani w Chicago chantują "CM Punk!", a jednocześnie cheerują dla Jaśka, który broni dobrego imienia mieściny. Czy ja śnię? :shock: Jak dobrze, że Samson wywalił puncha, bo już myślałem, że dostaniemy świąteczny segment, gdzie Heel stanie się choć na jeden dzień dobry. :roll:

Pierwsza walka - John Cena vs Elias Samson

Pamiętajcie dzieci, Cena zawsze wygrywa!

Jordan teamuje z Sethem? Wątpię, że ten sojusz potrwa długo.

Druga walka - The Brian Kendrick vs Hideo Itami

Zwycięzca raczej nie zaskakuje. Kendrick to już większe nazwisko w tej dywizji, ale Japończyk pewno idzie po tytuł, więc potrzebuje promocji.

"Merry... Mizmass!" lol :lol:

Trzecia walka - Absolution vs Bayley, Mickie James & Sasha Banks

Szczęście uśmiecha się do gangu Paige. Ładnie wypadła Sonya, która dosyć brutalnie traktowała Sashę. I głupio wyglądało jak Sasha i Mickie zdążyły wstać na nogi, ale nie wbiegły do ringu pomóc Bayley jak Angielka ją pinowała tylko gapiły się jak sroka w gnat. :roll:

Samoa za to dalej wypada świetnie.

Czwarta walka - Heath Slater vs Kane

Rozwalenie dwóch jobberów nie podbuduje odpowiednio Kane'a.

Piąta walka - Curt Hawkins vs Finn Bálor

Tak jak rozwalanie Hawkinsa nic nnie daje Irlandczykowi.

"Your career lost some speed". Savage. :twisted:

Matt w końcu się pojawił. Przydałoby się, jednak coś więcej niż głupi śmiech.

Jordan ma swoją figurkę? Powinien się cieszyć. :D

Szósta walka - Cedric Alexander, Mustafa Ali & Akira Tozawa vs Enzo Amore, Ariya Daivari & Drew Gulak

Walka nie urzekła. Cedric oczywiście w centrum uwagi. Walka o tytuł może już nie być dla niego szczęśliwa.

Alexa popsuła taką scenę. :cry:

Siódma walka - Intercontinental Championship: Samoa Joe vs Roman Reigns ©

Tak nas nakręcali, Joe się odgrażał, Romek się odgrażał. To była naprawdę dobra chwila żeby Joe ten pas zgarnął. Byłby to duży krok dla jego postaci. Niestety poszli prostą drogą i Samoa dalej będzie ganiał za Reingsem, tyle że nadal bez pasa.

Scena w szatni pokazuje, że Jordan i Rollins nie będą się lubić. Ale może ich współpraca, jednak trochę potrwa?

Ósma walka - Bo Dallas & Curtis Axel vs Braun Strowman

Kolejny zapychacz? Eh.

Przemowa Alexy Bliss

Bliss się nagadała kilka minut po to, abyśmy się dowiedzieli, że Asuka weźmie udział w RR i jednocześnie bierze za cel blondynę. Nic czego bym się nie domyślił.

Dziewiąta walka - RAW Tag Team Championship: Seth Rollins & Jason Jordan vs The Bar ©

Zatem zaskoczyli. Seth i "synalek" Kurta wygrali pasy. Wychodzi na to, że team mimo niechęci trochę potrwa. Pytanie jak długo? Oczywiście kumplami nie zostaną i będą się przekomarzać. Nawet mi mignął mały fantasy booking, że po powrocie Dean poczuje się zazdrosny. Jeśli nawet to rozpad Shield raczej nie wchodzi w rachubę. Z resztą skoro przerwa Ambrose'a ma trwać prawie rok to do tego czasu współpraca Jordana i Rollinsa raczej nie przetrwa. :twisted:

RAW bez wystrzałów, ale przyjemnie się oglądało. Klimat świąt zawsze zrobi swoje.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

O ile pierwszy segment nawet mi podpasował, to już nie widziałem sensu w rzuceniu Eliasa na Jaśka samego. Do tego właściwie zwycięstwo Ceny w klasycznym stylu. Promowanie nowych nazwisk... ta :/

Sam moment zwycięstwa Jasona i Setha nawet zaskakujący, ale ciężko znaleźć mi logiczny sens tego połączenia. Przenieśli JJ-a na Raw, by odłączył się od Chada i pokazał co potrafi. Po kilku miesiącach znowu dali go w tag team. Wiadomo - pewnie tylko tymczasowo, jednak dali za mało czasu Jordanowi na wykazanie się według mnie.

Scenja Enzo i Nii skradła show na całym Raw :P niby klasyczny poziom. Tragedii nie było, ale ciągle bije w oczy brak konsekwencji w rozpisywaniu pewnych postaci.

Może i Elias przegrał z Jasiem, ale czy nie było to oczywiste? Dla mnie dobrym znakiem dla Eliasa jest sam fakt że mógł rozpocząć galę z kimś takim jak Cena. No i ich segment był całkiem ok.

G2S Itamiego w Chicago? I see what you did there WWE!

A tak właściwie, to nawet nie wiem czy Itami używa tego ciosu już od dawna w NXT czy nie. Pamiętam tylko, że w swoich początkach w NXT tylko ten cios teasowali, ale nigdy nie pokazali.

Ta zmiana u Slatera i Rhyno to wyskoczenie na Kane'a :D? Czyli za tydzień Strowman czy Brock?

Może to dopiero początek tej postaci i za wcześnie na takie oceny, ale "Woken" Matt Hardy jest słaby. Wygląda to tak jakby WWE myślało, że dziwny śmiech i chant "DELETE" załatwią całą sprawę. A to nie tak. Tu trzeba pójść krok dalej. Wyattowi odwalaliście dziwne akcje. Czas zrobić to z Mattem.

Z początku miałem bardzo mieszane uczucia co do zmiany mistrzów TT. Jednak po przemyśleniu tego wydaje mi się że może być z tego coś fajnego. Przede wszystkim WWE powinno iść dalej z charakterem Jordana. Gość cały czas chciał wyzywać do walki największych kozaków w rosterze i albo dostawał wpierdol, albo w ogóle nie walczył. Teraz jednak w końcu coś mu się udało. Dlatego facet powinien bardzo przesadnie i irytująco podkreślać jak to dzięki niemu zdobili pasy, że to jego zasługa, że jest mega kotem, Dean jest słabszy itd. Dawajcie od samego początku tarcia między nim i Sethem.

• Reputacja:   615

Jasiu zaczyna RAW. Elias wyjebał :D Przynajmniej wiadomo co znaczy WWE - przecież nie Wrestling i nie Entertainment - Walk With Elias :twisted:

Walkę przewinąłem - sposób bookowania Ceny w 2017 był taki pojebany, że ja nie wiem.

Romualdo pojechał go jakby walczył z jakimś Santino, a nie twarzą federacji.

Itami ziew.. jeszcze skontuzjował Kendricka. Nie wróżę mu wielkiej kariery.

Aż mi szkoda było Renee podczas tego wywiadu na backstage'u. Joe jest bezlitosny :D Aż jej chyba było przykro jak powiedział, że Dean przynajmniej spędzi święta z ukochanymi osobami, a ona musi się pierdolić z wywiadami zamiast opierdalać karpia Ambrożemu :D

Highlightem tego RAW zdecydowanie były kolędy Bo i Axela. Szczególnie ta z Goldustem <3

Zaskakująco nowi mistrzowie tag team. Będą się wozić z pasami, a za 2 miechy wbije Ambroży i nie spodoba mu się to. Heelturn i walka z Rollkiem, a pasy tag team pewnie PWZP (Przereklamowane wsióry z południa aka Revival) zgarnie pasy. Fajnie to wykombinowali - 2 pieczenie na jednym ogniu.

Nic specjalnego to RAW. Kilka segmencików, squashe... lipa.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   422

WWE to totalna sraka i gówno za przeproszeniem...

Jak można GTS zbanować? Serio? Na prawdę? Ja już wszystko rozumiem itd. ale jeden Brian Kendrick dostał za mocny cios i jeb ban dożywtoni na tą akcje? Więc dajmy na przykład CM Punk podpisał kontrakt, powraca do WWE.. co będzie używał jaką akcję kończącą? Anacondy? Czy może Pepsi Plunge które jest 3 razy bardziej niebezpieczne...

Na serio, jeden Itami popełnił błąd i ban na tą akcję, serio ta federacja to gówno, kiedyś tak nie było, każdy używał to co chciał..

Vince to debil... Jego federacja spada całkiem w dół, może same elbow dropy nie wykonują, fani w ogóle nie mają żadnej podjary..

Rollins wykonuje jakieś gówno zamiast Finishera.. Teraz ban dla Itamiego, ta federacja to kompletna padaka, za pewnie teraz co DVD będą ucinać GTS bo złe jest beee! Tak samo jak Crub

Stomp... Kurwa mać ludzie szczają i srają na ten produkt, nawet na tym forum ludzie się już nie udzielają bo tego nie idzie oglądać.. Srać się zachciewa jak się to ogląda..

Wszystko bym się spodziewał że zbanują ale nie GTS, no bez przesady, kompletna padaka!

We walkach po 17 minut to wstają 5 minut, tego kompletnie nie idzie oglądać...

Wszystko niech usuną z Move-stów.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   1

Na serio, jeden Itami popełnił błąd i ban na tą akcję, serio ta federacja to gówno, kiedyś tak nie było, każdy używał to co chciał..

Co kurwa? :D :D :D

A gdzie oni zbanowali GTS?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Co kurwa? :D :D :D

A gdzie oni zbanowali GTS?

Padła taka plota w necie po 205, jak Itami wygrał z Gallagherem po tap-oucie.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Jeżeli już to nie anulują całkowicie GTS, ze nawet jesli Punk wroci to mu go zabiorą tylko zabierają go Itamiemu. W sumie to Japoniec niech sie cieszy, ze jeszcze tam jest, bo z taka kariera u Vince'a dawno powinien wyleciec.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Jest wiele Gwiazd WWE, ktore spokojnie poniosa w przyszlosc WWE bez ryzyka upadku. Nie potrzeba nikomu CM Punka ponownie. Niech sie zajmie swoja AJ i juz nie psuje zabawy innym wrestlerom, ktore potrzebuja ogromny push do najwazniejszych pasow mistrzowskich.
WWE Is Our Destiny...

1.Hardy w nowym (starym?) gimmicku pojawił się zaledwie dwa razy, a ja już go mam dość. Przecież to większa żenada jest niż Marella. Nie wiem co was w nim bawi.

2.The Bar tracą pasy na rzecz Jordana i Setha... Oby następnymi mistrzami w kolejce byli The Revival. Jak nie teraz, to kiedy? :twisted:

3.Cieszę się, że Elias dostał segment z Jaśkiem i dość długą walkę, ale do czego to doprowadzi? No cóż, niestety do niczego.

30-kobiet w RR Matchu? Ambitnie. Ilość powrotów i debiutów z NXT, może sprawić, że kobiece Royal Rumble będzie uznawane za lepsze :wink: O ile debiut z NXT, faktycznie będzie oznaczał debiut, a nie zapchanie dziury i powrót do rozwojówki, bo tak też może być.

Mattowi naprawdę przyda się coś innego. Niech zacznie kręcić filmiki ze swojego domu, bo pojawianie się na titantronie jest już dość nudne.

Patrząc co Joe pokazuje na mikrofonie, pamiętając, co pokazuje w ringu - to powinien być WWE Champion, nie IC.

Nie wiem, czy bardziej jarało mnie pojednanie The Club, czy zebranie w jednej ekipie tylu utalentowanych muzyków po drugiej stronie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wedlug mnie 30 kobiet w RR Matchu to glupota. Te 20 maja ledwo co w rosterze mimo debiutu 6 kobiet w ostatnich miesiacach. Rozumiem debiut Rousey, jakas Cross czy Peyton, ale jak dadza 10 osób właściwie z dupy to bedzie srednio. Do tego kondycyjnie moga nie wytrzymac te mocne, ktore wejda szybko.

Dla Balora byly 2 ratunki. Wykorzystali ten lepszy. Czekam na heel turn i feud z Cena. Moze byc nareszcie ok z Irlandczykiem, ktory zawodzi na calej lini

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Nie widzi mi się te 30 kobiet w RR Matchu. Ilość powrotów/debiutów/jednorazowych występów może przyćmić wszystko inne co miałoby się tu stać. A nie tak powinno być. To wszystko jest fajne, ale to na końcu to zwycięzca walki powinien być na ustach wszystkich.

Podobało mi się wrzucenie Goldusta między zawodników Cruiser. Dzięki temu nie wydają się oni tak mocno oddzieleni od reszty rosteru. Wydają się jednak jego częścią. Oby jak najczęściej, a nie tylko okazjonalnie, bo Enzo jest chory (BTW. pomysł z Nią wychodzącą do niego do szpitala fajny).

The Club reunion, a internetów jeszcze nie wyjebało w kosmos? Niemożliwe :D

A tak poważnie, to bardzo fajna decyzja WWE. To chyba jedyny sposób by jeszcze jakoś uratować Balora. Chciałbym jeszcze heel turnu, ale to spokojnie - jeszcze do tego dojdzie.

• Reputacja:   422

Dziś postanowiłem sobie zerknąć na RAW, bo w ostatnim czasie nie było nic interesującego, jakże w tej Tygodniówce.

Widzę że to ostatnie dni Kane'a w WWE, dają mu się wyszaleć, zmienili mu Theme Song, jest jedną z najważniejszych postaci a zarazem nie jest już w oddali za innymi zawodnikami...

Utwierdza mnie to w przekonaniu, że zobaczymy jeszcze Big Red Monstera z pasem, nie wiem mam dziwne przeczucie że go uhonorują za kilka miesięcy tym mistrzostwem...

Dziś wyszedł całkiem przyjemny Brawl, krótki ale fajny z Brockiem, który sobie drwił z Umarlaka i jego Brata, wygląda na to że panowie będą do siebie pełzać nienawiścią.

W sumie nie od dziś wiemy że Brock ma zatargi z Undertakerem, nie zdziwię się jeśli pojawi się i pomoże zgarnąć pas Bratu, choć nie ma co marzyć to zawsze swój fanasty booking można rozpisać.

A co do Brauna, gość jest tak mocarny że musi mieć jedną z najważniejszych walk na WrestleManii, po za tym musi tą walkę wygrać, wiem jedno 2018 będzie Strowmana, może nie na WrestleManii bo tam stoczy jakiś Singlowy pojedynek, ale później w okolicy wakacji z pewnością sięgnie albo po główne mistrzostwo, albo po mistrzostwo na RAW.

Ogółem jedno jest pewne ta walka jest interesująca i to zestawienie nie jest złe, jak dobrze to rozpiszą to z miłą chęcią obejrzę taki pojedynek, wystarczy poczekać do Royal Rumble.

Jedno co mnie zaskoczyło...

To wygrana Romana we walce ze Samoe Joe...

Jestem lekko zdziwiony, bo myślałem że ta stypulacja doprowadzi do wygranej Joe, a tu po prostu Roman sobie go rozgromił czysto, a zarazem zachowanie Joe na końcu walki był jednoznacznym znakiem że sobie odpuścił to mistrzostwo i idzie dalej...

Jeśli Roman będzie trzymać mistrzostwo IC, do Royal Rumble lub po... To jedno jest pewne, nie zgarnie on zwycięstwa w Royal Rumble Matchu.

Możliwe że mają co innego w planach, choć zbytnio nie chce mi się wierzyć bo jestem niemal pewny, że zobaczymy walkę Brock Lesnar vs Roman Regins, ale jeśli zmieniła im się koncepcja walki wieczoru, to by było zajebiście, oby nie na gorszę.

Teraz jeszcze mi świta jedna walka po główce, bo coś się tam spekuluje że Dave Batista ma wróci do WWE, na ostatni Run...

A wiadomo że każdy chciałby zobaczyć Dream Match, Brock Lesnar vs Batista więc nie zdziwiłoby mnie to, jeśli doprowadzą do takiej walki, co jak co ale to chciałbym akurat zobaczyć, może trochę przymulaliby w ringu, ale w końcu Lesnar nigdy nie zaliczył starcia z Batistą, może teraz przyszedł na to czas.

Rollins nie zadowolony ze swojego Tag Team Partnera...

No nie dziwię mu się, mogli się bardziej postarać i wybrać kogoś lepszego niż Jordan.

Jestem niemal pewny że Ambrose się wykuruje i powróci ale już w nieco innym w cieleniu i zaatakuje Rollinsa co doprowadzi do ich walki na WrestleManii, a z tego co widzę na hejcie Jordana chcą umocnić Rollinsa jako Baby Face'a, bo w końcu Rollinsowi nie odpowiada że musi robić z takim głupkiem jak Jordan.

The Club Reaktywacja! W sumie to debiut...

Teraz to widać że ta stajnia może coś zyskać, bo jest tam Balor który pasuje do łysych idealnie, mogą nawet Face'ować, nie zdziwię się jeśli panowie Anderson i Gallows będą pomagać Balorowi w Royal Rumble Matchu, w końcu z chłopem się coś dzieje i widać po jego twarzy że taki scenariusz mu odpowiada, niech to poprowadzą dobrze oby tego nie zjebali.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

30 kobiet w Royal Rumble Matchu ... mnie ta decyzja nie przeszkadza. W Royal Rumble Matchu powroty są ważne, w ostatnich latach mieliśmy ich mało. Kobiecy Royal Rumble match może być szansą by się wypstrykać. Tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że największe szanse na zwycięstwo ma potencjalna debiutantka.

Podoba mi się co zrobili z relacją na linii Jordan-Rollins. Jason wychodzi, puszy się przed byłymi mistrzami Tag Team po czym zostaje słusznie zbesztany przez swojego Tag Team partnera. To nie będzie długi title run ale dopóki trwa to mogą z nim zrobić coś fajnego.

Bray Wyatt męczył się z Apollo Crewsem... niby fajnie, że Apollo dostał szansę w dłuższym pojedynku ale to wciąż jobber, który bił się z main eventerem.

Feud Matta i Braya prowadzony jest już trochę na siłę, brakuje im pomysłów a do Royal Rumble jeszcze 4 tygodnie.

Titus Worldwide ma nowego członka... Dana Brooke, dobrze się stało bo do innej roli dziewczyna się nie nadaje. Mała kobietka między dwoma czarnymi? :twisted:

Byłem przekonany, że walka Aśki z Alexą to pojedynek o mistrzostwo kobiet. Jakież było moje zdziwienie gdy Japonka odklepała mistrzynie a sędzia nie wręczył jej mistrzostwa ^^. Nie przeszkadzałoby mi to, że Blissówna straciłaby pas na tygodniówce, rządzi już długo a z Asuką jako mistrzynią nie miałbym już problemu z jej ewentualną przegraną w Royal Rumble Matchu ;D. Cóż, przynajmniej zaklepała sobie title shota... możliwe, że będzie mistrzynią po Elimination Chamber.

Ależ ten Joe jest dobry. Dlaczego nie wygrał mistrzostwa? Nie rozumiem... przekracza to moje pojęcie. Teraz rozdział między Joe a Reignsem jest już chyba zamknięty, kolejny pretendent się ulotnił. Bieda.

Booker T jest tak beznadziejny, że nawet reklamując Triple Threat Match o pas miesiączkowy zdążył walnąć 3 botche. To ja już wolę tego Otungę.

Wrócili The Club, fajnie, jest to szansa na ratunek dla Balora... ale i również dla Good Brothers z którymi absolutnie nic się nie działo. Uważam, że WWE zabrało się do tego w zły sposób, wierzę, że nadejście The Club powinno być zrobione z większą pompą a i prawdziwy potencjał tej grupy zostanie ukazany dopiero po heel turnie. Fani WWE nie widzieli jeszcze heelowego Balora a mi wydaje się, że nie zawiedzie.

Naprawdę mam już dosyć Lesnara jako mistrza Universal. Miarka się dla mnie przebrała, ten title run jest za długi i trwa przy zerowym wkładzie od samego mistrza. Nie chce już tego oglądać, nawet mimo świetnych prom Heymana i nieprzeciętnej prezencji samego championa... na WM'ce będę cheerować Reignsa :twisted:.

Słabiutkie Raw... a więc norma.