Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Patrząc na te zestawienia mistrzów, to SmackDown powinno zostać obrócone w pył. Gorsi na każdym etapie (może poza Tagami). Na pocieszenie WWE pewnie im zaserwuje zwycięstwa w tych mniej ważnych pojedynkach, gdzie taki Corbin spokojnie powiezie Miza, a i Natalya może coś ugrać z Alexa.

Mocne oświadczenie Kane'a, gdzie zaraz uwalił Finna. Czekać tylko na powrót Brauna, a ten zapomniany, czerwony potwór, przyda się jeszcze jako stepping stone (no dobra, "na zabicie czasu" będzie lepszym określeniem :wink: )

Heyman klasa... ... jak zawsze.

Alicia Fox kapitanem? A ja tu się zastanawiałem, czy przejęcie tej opaski nie będzie jakimś kolejnym motywem, który nasili gniew jednej z przyjaciółek, po czym dojdzie do ich feudu. Z Fox jako generał, RAW byłoby skazane na pożarcie. Byłoby, gdyby nie Asuka.

Co tu dużo mówić - wreszcie coś fajnego. SmackDown kręcące awanture na RAW wyglądało pięknie. Ciężko o słaby moment. Nawet Gable przyspieszył, jak zobaczył Jordana. Szkoda, że to krótkotrwałe, na potrzebę jednego PPV.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Bardzo podobała mi się pierwsza walka. Było fajne tempo i o wiele większa płynność niż w starciu podobnych składów na TLC.

Rywalizacja brandowa jest spoko, tylko giną w niej inne feudy, szczególnie takie z "ważniejszymi" zawodnikami, bo ci zazwyczaj reprezentują dany brand, więc przez kilka tygodni wszystko polegać będzie na inwazjach i promach.

Nie przepadam za samym SD, więcej ulubionych zawodników mam na Raw, więc marzeniem byłoby dla mnie rozniesienie niebieskich przez czerwonych. Tak na pewno się jednak nie stanie i SD też kilka walk wygra. Najbardziej oczywiście kibicować będę mistrzom tag teamowym. Obawiam się, że zabookują tu wygraną Usosom, którzy ostatnio trzymają się mocno. Z drugiej strony chlopaki z Shield przetrzymali batalię na TLC, a po powrocie Romana pewnie nadal będą dominować, powinni iść więc za ciosem i to wygrać.

Ogólnie i tak trzymam kciuki za jak najwięcej przegranych dla SD :P

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

• Reputacja:   1

I jak tutaj brać wrestling na logike? Dean Ambrose i Seth Rollins po wszystkim co ich spotkało są najlepszymi przyjaciółmi. Następnie wchodzi nowy kumpel Ambrose'a AJ Styles, który rok wcześniej zabrał mu pas mistrzowski po kopie w jaja.

Kane znowu jest potworem. Braun vs Big Red Monster to coś co cholernie chce zobaczyć.

A dobra, Styles znowu bije Deana xDDDD. Świetny ostatni segment. Tylko prosze niech to nie doprowadzi do walki kaskadera z dziadkiem.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Tylko prosze niech to nie doprowadzi do walki kaskadera z dziadkiem

Ile ludzi tyle zdań :) Ja np. wychowałem się na Olimpijczyku i za jego występ przeciwko synkowi Vinca oddałbym streak Asuki, ring skille Aj'a i cnotę Paige.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Najlepszy i tak był zaciesz Nakamury, który wyglądał jakby nie miał pojęcia co się dzieje, ale uznał, że jest dobra impreza i poszedł za tłumem ;P Potrzebna była taka promocja SD, szczególnie że ich roster wygląda zwyczajnie biednie... liderami inwazji de facto byli Mojo, Becky Lynch i Tye Dillinger (#fireTye), o czym my więc mówimy... a do tego zabrakło jeszcze Owensa, Zayna (co ma sens, czemu mieliby oni pomagać Shane'owi), Ortona i jobber-champa, czyli postaci znaczących COKOLWIEK. Jasne, byli AJ i wtopiony w tłum Roode, ale przy czerwonych wygląda to cholernie ubogo.

W sumie brakło mi tylko, by niebieska gromadka wleciała do szatni Lesnara, zobaczyła go i zaczęła uciekać jak w jakiejś kreskówce :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Fajnie, że wyłożyli na tacy prawie całą kartę PPV miesiąc wcześniej. Jakoś szalenie kreatywnie nie jest, ale lepsze to niż pojedynek znikąd tydzień przed galą, jak nie w trakcie.

"Nie 1, a 2 Elimination Matche!" - Brawo, Kurt. Rok temu były 3...

Udupili Balora, by Kane coś wygrał :roll: Jak chcą potem posłać Finna na Lesnara, to powodzenia.

Rewanże z TLC są zbędne... Asuce na pewno nie pomagają.

Nawet Heyman nie sprawi, że będę czekał na Mahal vs Lesnar.

Alicia Fox kapitanem drużyny Raw. Nie no, genialny pomysł :roll:

Jak nie mają pomysłu na cruiserów, niech częściej bookują takie 5vs5, niezłe było. Tylko brakuje Tozawy i Kendricka. Jak wszyscy, to wszyscy. I wypada zmienić nazwy. Zo Train ujdzie, ale Team Lucha Lucha - ała.

Odcinek w sumie marny, ale końcówka - rewelacja. Atak SD na zaplecze Czerwonych to jeden z fajniejszych segmentów, jakie od dawna kończyły to show. Cisną na całego z tym Survivor Series. Może ten miesiąc nie będzie taki zły.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Udupili Balora, by Kane coś wygrał Jak chcą potem posłać Finna na Lesnara, to powodzenia.

Moim zdaniem to świadczy jednoznacznie, o tym, że porzucili plany zestawienia dużego z małym. Chyba, że Lesnar zawalczy z Demonem, bo to przecież Finn i Balor to dwa różni zawodnicy, powinni mieć osobne profile na profightdb.com

liderami inwazji de facto byli Mojo, Becky Lynch i Tye Dillinger

Co znaczy "liderami", chodzi ci o to, że szli na przedzie?W takim razie nie wymieniłeś New Day :D

Swoją drogą, patrzę na twoje hasztagi i chyba mam też swój - #fireAliciafox- wiem, ze taki gimmick itp. ale Foxówna swoim zachowaniem irytuje mnie tak bardzo, że zaczynam tęsknić za Vickie Guerrero :roll: Z resztą w normalnym życiu chyba jest nie mniej jebnięta (zdanie oparte na programie Total Divas :P)

Świetny ostatni segment. Tylko prosze niech to nie doprowadzi do walki kaskadera z dziadkiem.

O jednego ringowego dinozaura za dużo...a może nawet i o dwóch.

Ostatni segment jakoś mocno mnie nie porwał, myślałem, że gdy Kurt wyszedł z ringu, to zrobił to po to, by sprowadzić swoją ekipę, która nie miałaby problemu z poskładaniem osłabionego rosteru SD, z lekkim niesmakiem oglądałem, jak uberfejsy atakują pojedynczych członków wrogiego obozu, co to za łamanie kayfabe'u :roll:

Plus jest taki, że dziś na SD live prawdopodobnie czerwoni wezmą odwet i miło będzie popatrzeć, jak Ambrose katuje Renee Young na kwadracie od wywiadów :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Ostatni segment jakoś mocno mnie nie porwał, myślałem, że gdy Kurt wyszedł z ringu, to zrobił to po to, by sprowadzić swoją ekipę, która nie miałaby problemu z poskładaniem osłabionego rosteru SD, z lekkim niesmakiem oglądałem, jak uberfejsy atakują pojedynczych członków wrogiego obozu, co to za łamanie kayfabe'u :roll:

Plus jest taki, że dziś na SD live prawdopodobnie czerwoni wezmą odwet i miło będzie popatrzeć, jak Ambrose katuje Renee Young na kwadracie od wywiadów :D

Musieli coś pozostawić na kolejne tygodnie, więc nie dali poszaleć Kurtowi :P

Mi tam przyjemnie się oglądało jak SD wtarło się na backstage. Ale i tak najlepszy motyw z tego wszystkiego to wyjście Shane'a. Wyszedł ze swoją armią, wparował do ringu niczym stary wyjadacz i Kurt wyglądał przy nim jak żółtodziób w tych rolach GM'ów i Komisarzy :D

Dla mnie wątpliwe, że dojdzie do osobnej walki Angle - Shane. Prędzej obydwaj wejdą do swoich drużyn. No i tak w sumie... Kurt nie podał żadnego nazwiska z swojego zespołu, choć miał to zrobić. Czyli pewnie zrobi to na Smacku ;)

W przeszłości podobał mi się koncept Bragging Rights, teraz podoba mi się tegoroczny koncept Survivor Series. Wojny brandów są ciekawe same w sobie. Niestety już można wskazać poważną skazę. Walka takiego kalibru jak mistrz vs mistrz powinna być main eventem, a w tym przypadku będzie to nędza najgorszej kategorii. W kontekście SS, był jeszcze ten ostatni segment. Wbił sobie Shane z rosterem. Angle’a dopadł niespotykany wręcz szok, który popchnął go nawet do ucieczki. McMahon wysłał za nim swoich ludzi. Ci go przyprowadzili, Shane powiedział mu parę słów - absolutnie nic odkrywczego, a Kurt stał tam jakby zobaczył co najmniej Chrisa Benoit. Ja pierdziele, kto to wymyślił? :lol:

Finn Balor na TLC poskładał sobie AJ Stylesa, czyli wrestlera lepszego w każdej kategorii, tylko po to, żeby dzień później przegrać na tygodniówce z Kanem. Konsekwentny booking i budowanie prawdziwych gwiazd, nie ma co.

Asuka znowu namęczyła się z Emmą. Warto zauważyć jak nisko w hierarchii taka Emma stoi. Co będzie z „lepszymi” przeciwniczkami? Dla mnie to jest potwierdzenie tego, że już nie zobaczymy Asuki z NXT.

Elias dalej użera się z Jasonem Jordanem. Najlepsze jest to, że pojawił się guitar shot, czyli element, który powinien być wizytówką takiej postaci jak Elias. Gdyby jeszcze był wymierzony w głowę, ah marzenia.

Podobała mi się treść proma Paula Heymana. Zasygnalizował w nim, że notowania Strowmana mają się dobrze i wyśmiał Mahala w kontekście wcześniejszych mistrzów. Niby niewiele, ale jestem zadowolony.

Z pozostałych:

Fajne promo Alexy. Mickie nie poszła w zapomnienie, więc Asuka pasa nie zaatakuje. Nie miałbym nic przeciwko runowi James.

"Zo Train". Czy to jest jakiś rib?

W niedzielę tragiczne TLC, a w poniedziałek mierne RAW. To nie były dobre dwa dni.

I Miejsce - Typer NXT 2017

• Reputacja:   2

Przemowa Kurta Angle

Na szczęście obyło się bez słodzenia jak to się dzień wcześniej udało wygrać i fajnie wrócić do ringu. Szkoda, że poszli z Survivor Series na łatwiznę. Był potencjał zrobić tutaj coś ciekawszego i sama obecność Miza to pokazuje, który mocniej pocisnął po GMie (chociaż tutaj trzymają się jakiejś konsekwencji). Niekoniecznie musiałoby się to kończyć powtórką walki z TLC skoro PPV i tak ma być dla obu brandów. Zdecydowali się, jednak zaserwować Braggin Rights. Minął 1 dzień i karta praktycznie pełna. Największą zagadką dla mnie to czy Lesnar zmiecie Jindera w kilka sekund czy minut. Biedny pas WWE. :cry:

Curtis żyje. :shock:

Pierwsza walka - The Miz, Sheamus & Cesaro vs Dean Ambrose, Seth Rollins & AJ Styles

Ekipa Miza przegrywa drugi raz. Dobra, czekaj, przecież tam był P1. :D Ogólnie walka zrobiła się naprawdę spoko od momentu zetknięcia się w ringu Mizanina z Rollinsem. AJ w czerwonym stroju. Wiem, że to szczegół bez znaczenia, ale śmieszne, że zmienił kolor z niebieskiego na czerwony przez walką z czerwonymi, gdy będzie reprezentował niebieskich. :P

Druga walka - Kane vs Finn Bálor

I skoro mowa o czerwonym... Kane wraca i sam zamiata 2/3 Shield oraz AJ'a. Promują go, faktycznie idzie na Brauna. Już promo to dobitnie pokazało. Strowman wróci z przytupem.

Rozumiem tą promocję... Ale Finn został zmasakrowany jak jobber, a przecież dzień wcześniej pokonał Stylesa. :???:

Trzecia walka - Asuka vs Emma

Menadżer i komisarz brandów się przekomarzają, a Japonka znowu ciśnie Emmę. Ta druga nie pała sympatią do nowej. Jeżeli boie trafią do drużyny RAW to na bank będzie jakieś spięcie. Wygląda mi to na pierwszy feud Azjatki w głównym rosterze. :/

Przemowa Alexy Bliss

Spodziewałem się Kanadyjki, a tutaj Mickie przyszła się pożegnać, czy może jednak dostanie drugi shot skoro Asuka będzie ganiać za Emmą?

Alicia doczekała się koszulki, a teraz jeszcze pojedynku o tytuł kapitana ekipy RAW. Ciężko jej odmówić... .

Czwarta walka - Elias Samson vs Jason Jordan

Kto mógł stać za popsuciem mikrofonu gitarzyście, no kto? :roll: W końcu dostał w cymbał gitarą. Let's go Elias! :twisted:

Brock Lesnar Odpowiada

Raczej Heyman. :P Raczej nic tutaj nowego. O ile Paula szanuje mocno za mikrofon to niestety przyjął wyzwanie. Nie cieszę się na tą walkę.

Kalisto ma swoją drużynę. To będzie jedyna walka na PPV zbudowana bez kontekstu RAW vs SmackDown!.

Piąta walka - Sasha Banks vs Bayley vs Alicia Fox

I "wariatka" została kapitanem. Cudownie.

Szósta walka - Enzo Amore, Ariya Daivari, Drew Gulak, Tony Nese & Noam Dar vs Kalisto, Rich Swann,

Cedric Aleaxander, Mustafa Ali & Gran Metalik

Gulak czytający promo Enzo. To było nietypowe. Naturalnie jako Heele muszą rzucić prowo w kierunku gości tym razem Packersów. :P

W drużynie rzekomo broniącej ducha Luchadorów... Dwóch Luchadorów. :D Kalisto pinuje Enzo i tak będzie jeszcze długo. Amore sukcesy odnosi jedynie na PPV.

Kurt Angle przedstawia skład drużyny RAW

Nie zdążył i za to przedstawiło się SmackDown!. Dziwnie się to ogląda kiedy cała szatnia, Heele i Face'i wbijają do sąsiadów i walą po łbach bez litości, kiedy Ziggler z Roodem razem motywują Ruseva do sprzedania kopa w pysk Tytusowi, kiedy AJ obija gębę Deanowi, a przecież pomógł mu na początku gali. Ja wiem, że to jest rywalizacja i tak dalej, ale wygląda jakby członkowie obu brandów nienawidzili się od lat, a niebiescy w moich oczach są teraz scenariuszowymi bandytami. Nawet Shane brzmiał jak ten "zły". Oczywiście nie powinienem narzekać, bo nareszcie coś się dzieje i możemy dostać bardziej zażartą rywalizację. Przy zwykłym "niech wygra lepszy" byłoby nudno.

RAW szybko mi minęło, ale to dlatego, że w zasadzie dużo się nie działo.

W sumie brakło mi tylko, by niebieska gromadka wleciała do szatni Lesnara, zobaczyła go i zaczęła uciekać jak w jakiejś kreskówce :P

Markowałbym jakby Lesnar w nich wjechał jak tir, a potem po prostu poszedł do domu. Jeszcze gdzieś czmycha Heyman ocierając ręką o kubrak. :lol:

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

"One night deal". Ta jasne, Kurt :D

Kane vs Finn Balor:

VINCE_zpsr2q1et0h.png

Asuka znowu ledwo daje radę Emmie. Jeśli ledwo pokonuje jobberkę, to boję się co się stanie kiedy zawalczy na przykład z Bayley, czy Sashą.

Jordan rzucał warzywami w Eliasa i się doigrał i dostał gitarą przez łeb. Dobrze ci tak ciulu! #TeamElias

Mahal pogrzebany przez Heymana. Nareszcie głos rozsądku się znalazł na tym łez padole dablju.

Gulak czytający promo Enzo. Świetne.

Końcowy segment bardzo fajny. Pokazuje, że jednak jest jakaś rywalizacja pomiędzy dwoma brandami. Taki miły akcent - Gable bije Jordana bo go zostawił dla słabego angle'a :twisted:

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

Jak na wojnę, to z Królową na froncie. Kurt jest za miły na taki stan między brandami. Sama jego reakcja na bycie kapitanem była bliższa paniki, niż nastawienia na zniszczenie "niebieskich".

Biedna Bayley. Nie dość, że Jaxowa ją uwaliła, to jeszcze Joe szedł dobić :sad: Fajnie, że wrócił, choć nakazano mu zabić jakąkolwiek reakcję tym heelowym biadoleniem, że nie tęsknił.

Alexa szydziła z Kurta - jeszcze bardziej ją lubie.

Budowanie Kane'a na potwora trwa. Brzmi to komicznie, bo on już taki status posiada od lat, ale najwyraźniej trzeba pogrążyć pół wartościowego rosteru, żeby potem wyłożyć go na tacy Strowmanowi. Nie zdziwie się, jak po drodze nakarmią go jeszcze Mizem i Baronem Corbinem.

Tex nie wygrał?! Kto to bookuje... Mikołaje wygrywają w Halloween?!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wraca Stephanie i wrzuca Kurta to walki drużyn. Czekamy na Shane'a.

Wracają też Nia Jax (która ma duża szansę zdominować walkę kobiet na SS) oraz Samoa Joe.

Oczywiście Joe cieszy dużo bardziej. Teraz pewnie trafi do drużyny RAW, ale jestem ciekaw jaki plan mają na niego potem. Reakcję dostał niezłą, pozycję nadal ma bardzo silną więc liczę na coś ciekawego.

Nie wiem jaki jest sens walk z lokalnymi jobberami w wykonaniu Asuki. A raczej wiem, chcą opóźnić jej "atak" na pas kobiet. Tylko to nie ma kompletnie sensu. Laska przychodzi jako niepokonana od niepamiętnych czasów, zaznaczają jak dominowała w NXT, jaki więc jest sens takich "wyzwań"?

Bardzo ciekawi mnie do czego prowadzi sytuacja z Bryanem. Wprawdzie tu został zaatakowany przez Kane'a (byłego partnera atakować!?), ale widać że facet może namieszać w kwestii walki SD vs RAW.

Tak sobie myślę, może Bryan dołączy do Authority :D? Dogadał się ze Stephanie, doprowadzi do wygranej SD i przejmie RAW po Kurcie?

Czy Strowman mieszkał przez 2 tygodnie w śmieciarce :D?

Fajnie się słucha Stephanie, ale niech ona nie wraca do telewizji. Kurt słodziutko przepraszał wszystkich za wszystko, przyszła McMahon i go zbeształa, a ten dalej przepraszał. Brakowało tylko, żeby pocałował ją w dupę przy tej limuzynie. Żeby tylko Angle nie poszedł w ślady Foleya.

Kurt ponownie wejdzie do ringu, jako kapitan. A gdyby tak kapitanem niebieskich został Daniel Bryan? Ok, już schodzę na ziemię.

Asuka zabiła dziewczynę przebraną na Halloween za Emmę. Fajnie, ale szkoda że dopiero teraz.

Seth Rollins w wersji The Shield vs Kane w masce. Vibe jakby to był 2013. Kane najprawdopodobniej jest budowany żeby jobbnąć Strowmanowi, ale dopóki jest, stanowi fajną ciekawostkę.

Gallows i Anderson chyba co roku biorą udział w Halloween Street Fight. Mam nadzieję, że w przypadku SmackDown, cały odcinek będzie dedykowany temu święty – w końcu wypada dokładnie 31 października.

Fajny powrót Strowmana. Groteskowo wyglądała ta scena, gdy biegł za Mizami po dachu limuzyny. To jest niepoważne, że ktoś tak duży tak szybko biega :D

Z pozostałych:

- Fajne były segmenty z Mizem, bo stanowiły całość na przestrzeni całego show. To jest rzadkość, a być nią nie powinna.

- Podczas tego odcinka RAW, mistrz dwa razy wszedł jako pierwszy, przed pretendentem :roll:

Nie był to najbardziej treściwy odcinek w historii RAW, ale oglądało mi się go znacznie lepiej niż poprzedni.

I Miejsce - Typer NXT 2017

Angle w drużynie Raw na SS teraz ma sens... ale w bonusie dostaliśmy powrót Stephanie, co jest minusem. Będę się głupio łudził, że to jednorazówka.

Bo Dallas i JoJo wrócili, a Braya i Romka nadal ni ma - w sumie to dobrze :P

Nia wraca i trafia do ekipy na PPV - OK. Joe wbija podczas jej wyjścia - jeszcze lepiej. Wielu się spodziewało, że przyjdzie, to chociaż wybrali zaskakujący moment. Brawo!

...czy Alexa powiedziała, że Mickie można zastąpić kimś z MYC... lub wykopać samą Mae Young? Nie dość, że jedzie po bandzie, to jeszcze chce zastąpić "starą babę" jeszcze starszą. OK.

Skoro Emmę zwolnili, jej walka z Asuką powinna wyglądać jak ta dzisiaj z jobberką.

Więc Finn pewnie trafi do drużyny Kurta, a Kane, który go na luzie poskładał, już nie... :roll: Powinni go zmusić do pomalowania się.

Bryan przyszedł naprawić sytuację, a dostał w prezencie wpierdol :twisted: Bardzo mądra decyzja, Danielu.

Jedyny plus durnego Trick or Street Fight to stroje z Southpaw Regional Wrestling.

Spojrzenie Enzo, jak Gulak przeliterował S-O-F-T, mówi wszystko :D

Miz i spółka zamknięci w limuzynie, a ze śmieciary wychodzi Strowman. Rozrywka niczym walka komentatorów na Slammiversary - kto widział, ten wie, że to było dobre. Szkoda, że nie poszli z tym filmowym stylem na całego. Niszczenie na arenie spoko, ale dało się lepiej.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg