Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   422
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Słabe to RAW, liczyłem na coś więcej ale jak zwykle się przeliczyłem bo RAW nie trzyma poziomu.

A jednak będzie Ladder Match w TT? No to mi pasii, brakowało mi Tag Teamowych Ladder Matchów...

Wiem że panowie mogą wykręcić nie zły match i to chyba nawet jawny Spoiler że do WWE powrócą Hardy Boyz i zostaną na RAW, niestety...

Bo z całą pewnością przydaliby się na SD, bo tam również dywizja tag teamowa kuleje.

Undertaker oszczędzany, fajne to promo i ten na grobek Roman Regins.

Ale to niestety i tak nie naprawi błędów które zrobił Vince z Romanem, pchając go dalej w sumie zainwestował w niego hajs, to niech się teraz głowi jak uratować tą postać, Heel Turnu i tak nie będzie, niestety. Zbędna ta otoczka i ten segment, wiem jedno Taker zostanie uwalony po paru minutach.

HHH i Rollins, czyli Rollins wyszedł jakoś zwycięsko z tej przepychanki...

Więc obawiam się że przegram na WrestleManii, niestety..

W ogóle Triple H mnie wkurwia, rozpisuje siebie jak kozaka ale już żeby rozpisać Rollinsa konkretnie to walą w ściemę, zamiast promować młodych na mikofonie to oni sami siebie wolą promować, totalna beznadzieja...

Jeśli Rollins to uwali, to szkoda nie warto w ogóle odpalać tej walki coś czuje.

Niech ktoś zdejmie Stephanie z wizji bo mnie już denerwuje ... Piękna kobieta, ale ta jej władza, jak ja bym miał takiego szefa niech ktoś jej w końcu wystrzeli finishera i niech zniknie z TV.

Goldberg i Lesnar, tradycyjnie gadka szmatka, a na końcu Goldberg króluje, jaki wynik na Wm? Oczywiście pas wygrywa Lesnar.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Android

Po Raw przed WrestleManią spodziewałam się trochę więcej, teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, że nie zawiodą dzień po :twisted:

Najważniejsza dla mnie kwestia to to, że dojdzie do walki Setha z Tryplakiem. Czekam na to od dawna, choć nie ukrywam, że obawiam się bookingu, całość będzie oparta na kontuzji Setha, heroicznie próbującego coś wywalczyć. Ja płakać nie będę jak wygra Tryplak, w sumie gdzieś podświadomie chyba nawet chcę tej wygranej. Niby powinnam kibicować Sethowi: jest tym młodszym, a i z perspektywy story prosi się o jego wygraną, ale nic nie poradzę, że jak widzę Trypla to logika idzie precz. Co do dzisiejszego segmentu: kolejne świetne promo w wykonaniu Trypka, czekałam aż Seth mu dowali, jak się odezwał było przyzwoicie, ale poniżej oczekiwań.

Kevin i Chris dzisiaj znowu trochę zepchnięci w strefę mroku, ale ta jedna walka i wywiad z Kevem w sumie wystarczyły. Rozważałam opcję, że Sami przegra, a do Battle Royal wbije już jako zawodnik SmackDown.

Segment Romka z Takerem w porządku, ale przy poprzednich feudach Umarlaka bez problemu można znaleźć lepsze. Znacznie lepsze fragmenty były wyświetlone na ekranie. Nie jaram się specjalnie tą walką, z drugiej strony ciekawi mnie cała otoczka.

W ogóle nie jaram się za to starciem Goldberga z Lesnarem. Nie chcę Billa z pasem, nie chcę też Brocka, szczególnie jeśli ma go trzymać tak długo, jak wskazują na to newsy. A Heymana od jakiegoś czasu przewijam: to dalej mistrz mikrofonu, ale ile można słuchać tego samego.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Jak patrzę na walkę o pas kobiet to chyba najbardziej chciałbym Jaxową z pasem. Dywizja kobiet na Raw w kółko kręci się wokół tych samych pań i Jaxowa mimo swoich dużych braków jest świeża w tytułowym obrazku. Ta dywizja na gwałt potrzebuje Asuki albo draftu żeby trochę to wymieszać.

Sami Zayn jest idealnym kandydatem do wygrania Battle Royal. Jeżeli WWE chce zrobić z niego gwiazdę to wygranie takiej walki ze Strowmanem i Joe w ostatniej trójce byłoby świetnym momentem może i równie dobrym co zwycięstwo Cesaro kilka lat temu (tylko jak to później skończyło lepiej pomińmy).

Czy tylko ja mam taki problem z Tryplakiem? Z jednej strony każdy taki dziad jak on, Taker czy w pewnym sensie Lesnar zabierają 3(!) walki w karcie i jakieś 1h30m karty (z Goldbergiem to mamy 30 minut więcej do wykorzystania), ale z drugiej strony facet jest tak świetny i w zasadzie swoją gadką zbudował ten feud, bo Rollins jako face jest bardzo przeciętny. W tym roku cholernie obawiam się walki. HHH vs Daniel Bryan w ogóle mi nie podeszło przez techniczne podejście do walki i znęcanie się nad kontuzjami Bryana. Tutaj będzie podobny booking tyle, że Seth nie ma nawet połowy reakcji jaką miał D-Bryan. Oby gimmick match dodany do starcia uatrakcyjnił to starcie, choć pewnie skończy się na obijanie kendo stickami i krzesłami nogi Setha.

Roman Reigns wypadł dzisiaj wręcz genialnie za mikrofonem. Heelowa gadka mu służy. Niespodziewałem się takiego rozwoju sytuacji, ale walka Roman vs Undertaker jest dla mnie najbardziej interesująca w karcie. Feudu może nie ma, ale tylko czekam na to jak Roman przejdzie heel turn i uwali Takera. Orlando wybuchnie jednym wielkim heatem. Nie wyobrażam sobie zwycięstwa Takera. To byłby największy bezsens od dawna. Taker nie potrzebuje zwycięstwa, a Roman nie zasługuje na uwalenie.

Trochę śmiesznie wyszedł ostatni segment. Spear był dość ślamazarny i ciężko to kupić, ale historia między tymi panami jest idealnia rozpisana. Lesnar jako zabijaka jest za każdym razem garowany jednym ruchem Billa. WWE mnie kupiło tym feudem i czekam na to jak rozpiszą wielki rewanż Brocka.

Nie rozumiem narzekania na tegoroczną WrestleManię. Mamy zaskakująco dużo storyline'ów, które zaczęły się jeszcze przed drogą do WrestleManii. Jest non-sanctioned match to może będzie trochę hardkoru w wersji WWE, jest Shane w karcie to nawet samobójców będziemy mieli na gali, heel turn Romana wydaje się być przyklepany, wreszcie szykuje się ubicie Goldberga i jeszcze Owens vs Jericho (oraz inne walki, których nie będę przytaczał). Może większość feudów mogli lepiej poprowadzić, ale do cholery ta karta jest fenomenalna w porównaniu do crapów z ostatnich lat.

Z ostatnich lat dobre feudy na WM to były:

-HHH vs Reings (32)

-HHH vs Sting (31)

-Daniel Bryan (30)

W zasadzie ostatnie WrestleManie miały może jeden ciekawy program i reszta pokryta gównem (co najwyżej średniakami), a dobrych walk było jak na lekarstwo. W tym roku mamy naprawdę dobrą kartę.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Aries vs Neville... w kickoffie :???: Liczyłem na jakiś Ladder Match dla reszty cruiserów, ale skoro pas nie jest w głównej części karty, to gdzie mieliby wcisnąć tamtych? W sumie preshow pewnie potrwa 2h, więc szansa jest.

Zamiast nich będziemy na show wrestlingowym oglądać Pitbulla.

Trypek znów przypomniał, jak dobrym jest mówcą. Seth miał przewalone. Wydaje się, że na WM będzie podobnie. Przez co, jak każe pokrętna wrestlingowa logika, powinien wygrać.

Ładne intro strzelili na starcie. Czekasz na "then, now, forever", a tu niespodzianka. Jak się okazało, był to jeden z wielu filmików, które nakręcały na Takera. Wszystkie bardzo fajne. A Romek miał takie promo, że jakby mi ktoś powiedział, że jest heelem, uwierzyłbym. Oby data na nagrobku oznaczała koniec "good guya".

Sami Zayn byłby dobrym wyborem do wygrania Andre BR. No, gdyby nie było tam Strowmana. Zakładam, że Joe też się pojawi. W sumie... to kickoff, więc bez znaczenia.

Pomijając gadkę Heymana, końcówka niczym walki Goldberga, ale jeszcze krótsza! Czyżby szykował się najkrótszy ME od dawna(pomińmy Hogan-Yokozuna)? Nie zdziwię się, jak zamkną kartę.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dwie fajne zmiany szykują się w karcie WMki.

Kobiety w walce eliminacyjnej to super pomysł. Jednak jeszcze bardziej cieszy mnie (prawdopodobnie, bo nie zapowiedzieli tego jeszcze oficjalnie) Ladder Match o pasy TT. Zawsze to coś efektowniejszego.

Ogólnie bardzo podobała mi się większość segmentów na tym RAW i to pomimo tego że nie były niczym szczególnym.

Aries w segmencie z New Day? Bardzo fajnie i z pomysłem, by wystąpić jako reporter, a nie wrestler.

Podpisanie kontraktu między HHHem i Sethem też bardzo fajnie, choć nie pasuje mi to że Rollins jest o kulach. Czy nie mieliśmy już sytuacji gdzie odrzucił kule i jak w pełni zdrów ruszył na Trypla? Czemu nagle jest z nim gorzej?

Over the Top Rope Challange, czyli typowy segment promujący walkę typu Battle Royal. Szkoda tylko, że (na razie) skład wygląda mega biednie, bo poza Big Showem i Strowmanem mamy jobbermanię.

Heyman super na micu, ale niestety segment mi się nie podobał. Wszystko oczywiście przez Goldberga i to jak jest pokazywany. Serio, jeden Spear i po sprawie? Naprawdę zwiastuje to świetny spektakl na gali...

Fajnie też wypadło wrzucenie Owensa do listy Jericho. Taka idealna wisienka na torcie przed ich walką.

O dziwo najbardziej podobał mi się segment Undertakera i Romka. Ten klimatyczny film to taki trochę vintage Taker. Lubię to!

• Urządzenie:  Android

Podpisanie kontraktu między HHHem i Sethem też bardzo fajnie, choć nie pasuje mi to że Rollins jest o kulach. Czy nie mieliśmy już sytuacji gdzie odrzucił kule i jak w pełni zdrów ruszył na Trypla? Czemu nagle jest z nim gorzej?

Ruszył wtedy na Trypla, a chwilę potem oberwał kilka razy kulą w tę nogę, Trips założył mu też wtedy submissiona, który obciążył nogę (Seth ładnie to sprzedał). Myślę, że tak można to wyjaśnić.

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Odpaliłem to cholerne Raw (tylko Bogu wie po co) - w końcu go home show tuż przed najważniejszą galą roku to chyba wystarczający powód by się wyłamać z moich postanowień. Spodziewałem się tego że bedzie chujowe ale wolę porozkminiać nad poszczególnymi segmentami, jaki one mogą mieć wpływ na wyniki. I wyszło mi takie coś. Na Ultimate Thrill Ride!

Walka o pas kobiet powinna paść łupem Sashy - ciemny fiolet na głowie + heelturn to będzie fajne połączenie, myślę że dziewczyna wróci na właściwe tory, fejsowanie średnio jej wyszło. Reszta pań? Dla Charlotte czas na lekkie odsunięcie w cień, Smokozord to kochająca "matka" a nie żaden heelowy potwór, a Bayley mając większy feud z Sashą, będzie miała większy spotlight i jej ponowny chase po pas kobiet nie będzie taki ... hmmm ... zawieszony w próżni. Na Ultimate Thrill Ride!!

Sami Zayn nostalgicznie tęskni za Foleyem - szefem który był chujowy w swojej roli, co było nam przedstawiane co Raw przez Stefanię. I ów Zayn to jest ten sam człowiek który nie mógł otworzyć kulki z numerkiem podczas RR .... taaaaa. Ja podziękuję. Na Ultimate Thrill Ride!!!

I Like Big Sweaty Men - Battle Royal na WM powinien wygrać Strowman. Corbin w miarę dobrze utrzymał się na powierzchni i doszedł do walki o pas IC na WM, więc Braaaaaaaauuuuun wyciśnie z tego trofeum więcej, szczególnie że dość mocno go trzymają. Na Ultimate Thrill Ride!!!!

Walka o pas Cruiserweight podczas pre-show ... co za durnie. Kick-off show to nie Wrestlemania, to Sunday Night Heat, albo lepiej Sunday Night Raw. Kiedy na 32-ce, kobiety miały pointować swoją pożal-się-Boże "rewolucję" dostały czas i spotlight by przypieczętować "sukces" tego pomysłu - tutaj mamy pre-show. Jebany pre-show :twisted: Aries nie dał się odliczył Darowi po odwróceniu uwagi - dla mnie już jest bohaterem. Neville wygrał przez Pierścienie Saturna <3 Wynik jest w zasadzie otwarty, ale jak już powiedziałem, kick-off to nie Wrestlemania, więc who cares. New Day w segmencie CWC - dobry pomysł. Na Ultimate Thrill Ride!!!!!

Seth Rollins nie umie obsługiwać kulą - jego krok do ringu był karykaturalny. Jednak jako że moje podejście do tematu jest radykalne, to chce by ten Rollins wygrał. #KillOldPeople. Po segmencie, logika wrestlingowa na to wskazuje - Trajpl go zjadł, Seth Rollins, bazując na tylko na tym występie, powinien robić za ludzki statyw dla loga dla "Kevin Owens Show" (pamiętacie ten motyw, nie?). Na Ultimate Thrill Ride!!!!!!

Karl Anderson i Luke Gallows to nie Chad 2 Badd & Sex Tex Ferguson - stety niestety. Bullet Club powinien obronić pasy. Enzo i Big Cass dupy mi nie urwali swoim segmentem. Oni mieli mieć walkę? :o BC jednak byli Last Men Standing więc logika wrestlingowa wskazuje co wskazuje. Na Ultimate Thrill Ride!!!!!!!

Roman Reigns vs Undertaker - #KillOldPeople. Nie nakreślili klarownie faworyta walki, choć przebieg historii WM sam nasuwa Takera. Na Ultimate Thrill Ride!!!!!!!!

Chris Jericho vs Kevin Owens - #KillOldPeople. Z bólem serca bo Krzycha lubię. KO trzeba budować (choć frajerów którzy przegrywają przez roll-up należy tępić). Btw. Jericho osiągnał "przewagę" więc wracając do logiki po raz enty KO powinien to ugrać. Na Ultimate Thrill Ride!!!!!!!!!

Brock Lesnar vs Goldberg - #KillOldPeople. Brock to jeszcze młoda dupa, naznaczyli Goldberga ... czyli wszystko zmierza w dobrym kierunku. Na Ultimate Thrill Ride!!!!!!!!!!!!! ......no chyba że chcemy promować Juniorberga to wtedy robi się problem :twisted:

Na Ultimate Thrill Ride!!! .... co za zjebany tagline, rzygać się chce. Mnie tam jakoś do tego rollercoastera nie ciągnie - kilka wzniesień, łagodne zjazdy... bla bla bla, wolę coś ostrzejszego i nieprzewidywalnego. Jak Takeover Orlando. Lub z klasą. Jak Hall of Fame. Na to czekam. Nie czekam na stracenie 6 godzin z życia na WM. Chyba że na Smacku pokażą jeszcze jakieś fajerwerki.

Na Ultimate Thrill Ride!!!

Właśnie. Powiedzcie mi, czy to na tym RAW tak to powtarzali, czy ja dopiero teraz, gdy pojawiły się informacje o budowie rollercoastera to zauważyłem?

Ruszył wtedy na Trypla, a chwilę potem oberwał kilka razy kulą w tę nogę, Trips założył mu też wtedy submissiona, który obciążył nogę (Seth ładnie to sprzedał). Myślę, że tak można to wyjaśnić.

No ok. Takie wytłumaczenie mogę kupić.

Jack Doomsday napisał/a:

Na Ultimate Thrill Ride!!!

Właśnie. Powiedzcie mi, czy to na tym RAW tak to powtarzali, czy ja dopiero teraz, gdy pojawiły się informacje o budowie rollercoastera to zauważyłem?

Cały czas o tym pitolą - chyba ze dwa Smackdowny temu prawie pierdolca dostałem, kiedy Face-Fucker Philips ciągle to powtarzał. Słownictwo Dabju to delikatna sprawa - jak raz się zauważy ich pierdolca na punkcie pewnych zwrotów to już potem nie da się tego zignorować.

Ale z tym Raw po WrestleManii będzie lepiej niż dzisiaj, prawda? ;-)

Z braku lepszego zajęcia i z powodu działającej jeszcze kofeiny postanowiłem obejrzeć w nocy czerwoną tygodniówkę. Show jakich było mnóstwo w ostatnich tygodniach. Nic nie zaskoczyło przed najważniejszą galą roku. Nic nie było aż tak porywające, że nagle zacząłem nerwowo odliczać dni do niedzieli.

Jedyne co mnie zmartwiło to fakt, że walka o pas Cruiserów odbędzie się w Kick Offie. Czyli nici ze specjalnego momentu Ariesa, bo kogo będzie obchodzić pre-show? Przecież wtedy połowa trybun będzie jeszcze pusta.

Każde spotkanie Lesnara z Goldbergiem (z wyjątkiem jednego) kończy się triumfem tego drugiego. Chyba czas z tym skończyć i w niedzielę obejrzymy zwycięstwo Brocka, prawda? Mimo iż jego wygrana jest bardziej prawdopodobna to znając WWE, nie można być niczego pewnym. Pewnie wszystko to jest związane z podpisaniem (lub nie) nowego kontraktu przed Goldiego.

Z racji bycia wieloletnim fanem Undertakera, nie mogę się doczekać jego walki z Romanem. Najbardziej ciekawi mnie zakończenie i oczywiście to czy niedzielny pojedynek będzie ostatnim w jego karierze. Dzisiejszy segment miodzio.

A tak to... niestety nic ciekawego. Aha. Zapomniałem o tym Spearze na rampie. :lol:

Ja się tam lekko na WM napaliłem i w ogóle biorąc pod uwagę, że oczekiwania=chujowa WM... To nawet czekam z wypiekami. W sumie tak:

Lesnar vs Goldberg - szału nie będzie, ale pierwsze kilkanaście sekund jak Goldberg znów zrobi Speara Lesnarowi... Tylko tym razem bez pinu będą epickie

Shane vs AJ - wszystko zależy od bumpa... Nie po to budują ten Rollecoaster by się z niego Shane nie próbował zabić. :grin: A też AJ na pewno jakieś asy z rękawy powyciąga tym bardziej, że będzie miał królika doświadczalnego który się na wszystko zgodzi.

Taker vs Reigns - do dziś miałem kompletnie wyjebane i w sumie dalej mam bo zwalili stypulacje. Taker powinien powiedzieć na RAW, że Romek nie będzie "RiP"... Ale Buried Alive. Myślę, że gdyby taka stypulacja doszła i Reigns by zakopał Takera na dobre to faktycznie ten potencjalny heel turn można by zacząć z dobrej stopy.

Owens vs Jericho - Nie grzeje mnie to aczkolwiek na pewno obejrzę z wypiekami.

Janusze vs Żony Holywood - Jestem w mniejszości i czekam na tą walkę. + Maryse w stroju ringowym, + Bella w stroju ringowym, + Miz i Cena nie będą nudzić w innych walkach, + coś się na pewno odpierdoli vide oświadczyny czy rozwód co na pewno urozmaici tę WM.

Wyatt vs Orton - Dla mnie ME. Świetna historia (nie pamiętam kiedy ostatnio wszystko miało tak sens w WWE) + mój faworyt Randy + gdzieś w tle Harper.

Ambrose vs Corbin - przy odpowiedniej stypulacji może być ciekawy brawl.

Jak dla mnie nie jest żle, oczekiwania mniejsze niż przed WM 31 (a były tam małe i dostaliśmy świetną WM) i to może być dobry znak + publika zawsze może coś zmienić.

NIE NARZEKAJMY I WSIADAJMY DO KOLEJKI.

Mikrofonowa dysproporcja jest między nimi zbyt duża. Przepaść w zasadzie. I to nie tylko tu, bo ktoś powie, że tutaj siedział cicho, bo kontuzja. Na całej szerokości tego programu nie było momentu, gdzie gadkę Rollinsa szło docenić. Nie na tle The Game'a.

W ogóle dziwne, że HHH nie będzie walczył o pas WWE i Universal razem. Dziwna decyzja mistrza HHH ale widać, że zaczyna promować młodych. O czym N!KO piszesz? HHH ma pełną swobodę w tworzeniu skryptu (i determinowaniu wyniku pojedynku tak btw), gra tu króla i szefa wszystkich szefów który ma wszystkich w ręku. Seth tym czasem jest według storyline kolesiem który jest złamany psychicznie, niepewny swojej przysłosci... a w realu kolesiem który dostaje schematyczny skrypt który ma się dostosować do tego co mówi "kRól" "Assasin" "Game" . I ty sie dziwisz, że HHH go zjada? :grin:

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   618

Johnny Ryper napisał/a:

Fantasy booking mówi że Romanowi się nie uda ale Strowmanowi już tak. McMahonowy booking mówi ze Roman pokona Takera a potem Lesnara, Cene, Balora, Rollinsa, Nakamure (king of make Roman look Strong Style), Madoxxa, Schwarzeneggera, Geralta z Rivii i na końcu popełni samobójstwo żeby pokonać samego siebie.

Maddoxa nie pokona. Nie zajechała go Paige to i Piękny Roman nie da rady

MadoXXX :twisted:

Ostatni przystanek w kolorze czerwonym przed WM wypadł.. słabo. Nie czuje podjarki ani podbudowy.

Niby coś się działo żeby pchnąć feudy do przodu, ale było to.. nieinteresujące..

Heelowe babki przegrały spinowane przez jeden z najdurniejszych finisherów ever - Bayley to belly :roll: Na końcu córka Jaxa z Mortal Kombat dominuje, czyli pasa nie zdobędzie.

Jak na moje przebieg walki będzie wyglądać tak po dodaniu zasady o eliminacji :

Charlotte + 100 do mocy na PPV niespodziewanie odpadnie pierwsza po długim pojedynku, a spinuje ją Nia, która będzie dominować. Psiapsióły sie na nią rzucą i będzie 2 na 1, po ciężkim boju kuzynka Rocka padnie, a spinuje ją Bayley następnie podstępnie i na szybko zrollupuje ją Saszetka, która wygra. Na RAW będą się tłumaczyć i przejdzie heelturn. Pewnie zasadzi jej jakiegoś cheapshota.

No i dupa.. walkę, która ma potencjał na bycie najlepszą czysto ringowo wrzucają do kickoffa.. fuck you WWE! Nie było na RAW konfrontacji między zawodnikami, więc nikt nie dominował, więc wynik jest otwarty. Dalej jestem za tym, że Austin wygra.

Segment z Tryplem i Rollinsem nawet spoko. Seth jest tylko niezłym facem, a tym bardziej blado (pozdro Paige) wypada przy HHH jako mówca. Segment zakończył się tryumfem kaleki, więc oczywisty wyniik nagle stał się mniej oczywisty. Trypel poskłada Rollo na WM, będą to tłumaczyć, że nie był w 100% sprawny i wiedział na co się pisał. Pomóc to może też Samoa Joe.

Liczę tylko, że booking walki nie będzie opierał się na obijaniu nogi.. :roll:

W robocie widziałem kilka rozkładających się trupów, oglądam pojebane filmy podczas obiadów i nie rusza mnie to, ale jak widzę Mahala to mi się zwraca. Gość wygląda tragicznie na tej pompie.

Coś próbują podpromować Andre the Giant Memorial Battle Royal - szkoda, że w poprzednich latach już pokazali ile ta walka znaczy. Shaq się wykręcił z walki, więc biedny Big show musi brać w tym udział, ale nie wygra, bo wygrał 2 lata temu. Strowman jest silnym kandydatem do zwycięstwa.. póki co nie wiadomo nawet jaki będzie pełny skład.

Yay Pitbull i inne popy będą na WM.. yay..?

Dobra wiadomość - beznadziejny klub dominuje nad rywalami ze swojego starcia, więc zwiększają się szanse na utratę pasów.

jakiś typ specjalnym announcerem w walce Miza z Ceną - szanse Miza spadają, a jest moim faworytem :(

Oj buczą na Romka, buczą. ALe większe buczenie będzie na WM - pojedzie Takera..

Za rok main event Lesnar - Romuald reklamowana jako dwóch pogromców Andrzeja.

Liczę chociaż na dobry booking walki face vs face.

Klub nadal dominuje. Good. Jeśli to faktycznie będzie ladder match to mogą uratować tę przeciętną walkę i zatrzeć niedojebanie ringowe większości składu. Enzo i Cass faworytami, nie wiem czemu to pisze jak i tak te pasy nic nie znaczą :P Revival vs Realest Guys in the room niebawem? To będzie dopiero durne :twisted:

Owens przegrywa przez Krzysia = Kevin na otarcie łez zdobywa pas US po tym jak okradli go z pasa Uni. Jerycho nie ma kłopotu z podkładaniem się nawet na WM (Hay Fandango), więc czemu nie podłożyć się komuś 103 razy lepszemu?

Ostatni segment lepiej przemilczeć - dopiero po powtórce siedząc w krześle z nutą znużenia powiedziałem na głos "Aaa, to to spear był?". Wyglądało to jak słaby Takedown wykonywany przez wkurwione gwiazdy WWE w licznych feudach, po czym następowało g&p a tutaj Lesnar padł niczym po Attitude Adjustment z wieżowca. Goldi ciesz się pasem póki go masz, bo w niedziele.. nie, nawet to nie jest pewne. Bookerom zawsze coś może odjebać i pas oddać może dopiero po WM. Bądźmy dobrej myśli i tak Lesnar jest faworytem.

Słabo, bardo słabo. RAW w tym sezonie zostało zjedzone przez SD.

Edytowane przez CzaQ
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

No no muszę przyznać że to RAW mnie nawet nastawiło na Fastlane!

[ Dodano: 2017-03-28, 23:39 ]

Wait whaaat? To było ostatnie RAW przed WM? Coś mi się pomieszało. Prawdopodobnie przez gówniany poziom tej tygodniówki. Jeśli oni to gówno co dzisiaj koćzyło gale chcą dać do ME WM toooo. Cóż nic z tym nie zrobię. Ale będę mocno współczuł zawodnikom którzy zasługują na walkę wieczoru. Kto wie może nawet użyje swojej mocy i wyślę im tweeta? :roll:

[ Dodano: 2017-03-29, 01:00 ]

Mikrofonowa dysproporcja jest między nimi zbyt duża.

Trypek znów przypomniał, jak dobrym jest mówcą.

Czy ktoś mi może wytłumaczyć ten fenomen czy to może kwestia gustu? Każde promo Triple H mnie usypia, nudzi albo jest dla mnie po prostu idiotyczne. Gdzie jest ten świetni mic skill? Czy to może jest "świetny mic skill" jak ostatnimi czasy Heyman który drze jape, mówi DOSŁOWNIE to samo przez 10 minut ale że kiedys był świetny to nikt na niego złego słowa nie powie. :roll:

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

W ogóle dziwne, że HHH nie będzie walczył o pas WWE i Universal razem. Dziwna decyzja mistrza HHH ale widać, że zaczyna promować młodych. O czym N!KO piszesz? HHH ma pełną swobodę w tworzeniu skryptu (i determinowaniu wyniku pojedynku tak btw), gra tu króla i szefa wszystkich szefów który ma wszystkich w ręku. Seth tym czasem jest według storyline kolesiem który jest złamany psychicznie, niepewny swojej przysłosci... a w realu kolesiem który dostaje schematyczny skrypt który ma się dostosować do tego co mówi "kRól" "Assasin" "Game" . I ty sie dziwisz, że HHH go zjada?

Absolutnie się nie dziwie. To tak jakbym się miał dziwić, że stare gwiazdy wracają i zjadają nowe, bez korzystania z sentymentu fanów. Gdyby ich zamienić rolami, gdzie Seth byłby szefem, a HHH kulejącym-gamoniem, to pewnie mój tekst by się nie zmienił, tylko pisałbym, żeby odsunęli szefa od tego podwładnego, bo wygląda przy nim śmiesznie. Dodałbym też, że szkoda, że ten kulejący-gamoń tak mało mówi. Tekst w komunikacji międzyludzkiej stanowi niewielki procent. Jest też ton głosu i mowa ciała. Przykład z ostatniego RAW może nie jest najbardziej ewidentnym, ale przecież to jest oczywiste, że jednego z nich aż chcę się słuchać, podczas gdy drugi jest tak atrakcyjny, jak studentka filologii czytająca swój czerstwy felieton na studiach. Pięć sekund do przodu jest pomysłem najzdrowszym.

I nie, to nie jest tak, że o HHH złego słowa się nie powie, bo kiedyś był dobrym mówcą. On dalej jest dobrym mówcą. Tak samo jak Heyman. The Rock i Stone Cold też mogli klepać w kółko to samo, a ludzie ich sluchali i kochali. To się nazywa charyzma. Coś, czego sporo gwiazd zwyczajnie nie ma, i dlatego tonie przy tych starych.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Bayley

Początkowy segment nawet spoko. Nieźle wypadły Charlotte i Sasha. Ten fiolet jej pasuje i doda trochę kolorów (dosłownie :P ).

Pierwsza walka - Bayley & Sasha Banks vs Charlotte & Nia Jax

Bayley zalicza zwycięstwo, a Niax spot po walce. Wiadomo, że Jax nie zdobędzie tytułu. Przez całe RtWM byłem zdania, że zdecydują się na wygraną Bayley, chociaż wygrana Sashy byłaby ciekawa. Co prawda kosztem spotlightu dla potulnego babyface'a, lecz mógłby z tego wyjść niezły program. Banks wróci na salony z przytupem, a przytulaska może w końcu zyska trochę na postaci. Zamiast bycia załamaną i skuloną w koncie niech będzie żądna zemsty, żeby jej postać była odważniejsza.

Sami zwolniony jeżeli przegra? Wątpię. Jericho się zjawi i uratuje sytuację.

Druga walka - Austin Aries vs Noam Dar

Podobała mi się końcówka i mała wiadomość dla Neville'a od Austina. :D Wyszło naprawdę nieźle.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki na WrestleManii 33 między Sethem Rollinsem i Triple H

Lubię słuchać Tryplaka. Zapewne swoją rolę odgrywa tu też sentyment do niego, ale mnie gość nie nudzi. Jego postawa "złego" szefa, pewnego siebie, chcącego mieć świat w garści, doświadczonego i wiedzącego o co to chodzi sprawia, że Rollins wygląda tutaj jak porywający się z motyką na słońce. Coś mi mówi, że nie skończą się bić między sobą w tą niedzielę, więc wygraną HHH nie wykluczam.

Trzecia walka - Over the Top Rope Challengel

Big Show się wyżył, a Strowman potwierdził swój udział w Memorial Battle Royal. Niech wygra, skoro tak go pompowali przez cały rok.

Club może i nie porywa, ale mają punkt u mnie za żartowanie sobie z tego głupiego "can't teach that". :twisted:

Popowe gwiazdy dadzą krótki koncert? Nie jest to nic nowego. Jak kawałki nie wpadną w ucho to chociaż będzie przerwa na coś do żarcia albo WC. :twisted:

Europejczycy dostają lanie na zapleczu. Nie wyeliminuje ich to z udziału na PPV, a Club też jakoś dużo na tym nie zyskuje.

Czwarta walka - Neville vs Jack Gallagher

Wygrana mistrza wiadoma z góry. Austin i Neville w Kickoffie to dla mnie smutna decyzja. Dalej mam nadzieję, że dostaną te 10 minut choć jak na przystawkę to dużo czasu. Szkoda, bo potencjał w tej walce był.

Przemowa Romana Reignsa

Jeszcze na zapleczu mnie nie zagrzał, ale kiedy wszedł na ring... To był naprawdę dobry segment z jego strony. W końcu brzmiał jak ktoś kto chce uwalić Takera. Co prawda streak martwy, więc już nie brzmi to tak jak kiedyś, ale jeżeli Romek spróbuje "zabić" Deadmana to może wyjść z tego nadal dobre show. Oczywiście wiązałoby się to z turnem. Nie chce mi się wierzyć, że do niego dojdzie, ale może.

Piąta walka - Enzo Amore & Big Cass vs Luke Gallows & Karl Anderson

Łysole znowu dewastują, tym razem czwórkę przeciwników i to już im coś daje. Obawiam się, że tym samym stracą pasy na rzecz SAWFT!.

Szósta walka - Kevin Owens vs Sami Zayn

Trochę się obili przed wtargnięciem Joe i Jericho. Zayn wygrywa przez Roll-up czego nie lubię, ale cóż. Przed taką walką KO nie mógł polec przez pin. Lubię Chrisa. Bardzo lubię, lecz na WM'ce pewnie polegnie i to będzie "zło" konieczne. W sumie idąc za logiką to Stefka powinna teraz gnoić Jericho, bo uratował tyłek pupilowi Foleya. :twisted:

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Goldberg nie spocił się po Spearze, więc może nie będzie tragedii. :twisted: Chciałbym żeby ta walka potrwała dłużej niż 5 minut, ale z drugiej strony jak ma wyglądać to tak jak na WM'ce XX to ja już wole chyba squash. Tylko tym razem w wykonaniu Lesnara (o ile ego Billa na to pozwoli :roll: ).

Ostatnie RAW przed wielką galą i wypadło gorzej niż tydzień temu, ale też za bardzo nie było miejsca na jakieś fajerwerki. Wszystko zapięte na ostatni guzik u czerwonych i teraz pozostaje czekać.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg