Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mi z kolei dzisiejsze RAW się nie podobało.

Storyline zbytnio nie ruszają się z miejsca. New Day tydzień w tydzień obijają jobberów, będą gospodarzami WMki i promują lody..? Wolałbym żeby ruszyli z programem sugerujący ich rozpad.

Walka tag-teamowa o No. 1 Contender jakoś mi się nie kleiła. Ta czwórka zdecydowanie nie ma między sobą chemii, i parę botchów też się znalazło. SAWFT idzie po pasy, na Fastlane raczej nie widzę opcji żeby je zdobyli. Wydaje mi się że będzie jakaś masówka na WMce.

Apropos posiadaczy pasów tag-team. Co ma niby ciekawego spowodować te obijanie z Romkiem? (i to już drugi tydzień), i już drugi tydzień z rzędu mistrzowie są zbesztani, bo papa Vince inaczej nie umie poprowadzić feudu z Strowmanem.

A tak poza tym jak wy możecie mówić że Reings poprawił się w ringu? Przecież on ma bardziej ubogi move-set niż miał w 2014 roku.

szmacenie Ruseva ciąg dalszy, nie wiem z jakiego powodu zabierano mu wtedy ten pas US. Reigns podcierał sobie nim dupe, a Jericho nie ma nawet na RAW.

Dalej, obijanie Zayna. Wiadomo że skończy się to walką z Samoa Joe na Fastlane, ale w związku z tym Zayn będzie dostawał wpierdol na każdej tygodniówce i jeszcze dostanie wpierdol na Fastlane? Papa Vince nie lubi.

Te strojenie min przez Lesnara... :D No comment.

Kolejna totalna głupota, to Stefka i jej widzimisie z zabraniem pasy od Bayley. Chcieli pokazać jaka to szefowa jest "heelówa" ale to był absurdalny segment. To Owens już nie powinien mieć dawno pasa. :lol:

Main Event, niech będzie in plus. Promocja Brauna trwa dalej, oby nie przegrał z Romkiem na Fastlane.

Z plusów tego RAW dodam jeszcze promo Owensa, jakby od początku był tak bookowany to by mi się bardziej podobało. No i dodatkowo na plus segment Nevilla i Gallaghera.

SD nie musi się zbytnio starać by pobić te RAW.

Edytowane przez Pumku
drink it in man

92214206157e11dc32014b.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=Ya-FT-sVckQ&feature=share

Po zakończeniu RAW w ringu pojawił się... The Rock i próbował zadzwonić do CM Punka, który jednak telefonu nie odebrał :D

• Reputacja:   422
  • Urządzenie:  Windows

https://www.youtube.com/watch?v=Ya-FT-sVckQ&feature=share

Po zakończeniu RAW w ringu pojawił się... The Rock i próbował zadzwonić do CM Punka, który jednak telefonu nie odebrał :D

Coś mi tu nie gra, ale nie powróci bo papa Paul Triple H na to nie pozwoli :D Ale w końcu AJ Lee ma być jedną z głównych postaci tego filmu o Paige :D A sam już nie wiem, ale Punk i tak nie wróci, bo to ta sama sytuacja co z Hartem który sie fochnął ale powrócił ale jako legenda i jako dziadek w taki sam sposób powróci Punk za jakieś 12 lat.

A no i trzeba dodać że Vince wszedł na rampe i zajebał trolla że zwalnia The Rocka ;)

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Wejście Raw i spotlight na Owensa było świetnym motywem...szkoda, że promo było co najwyżej średnie. Jak na takiego mówcę na jakiego uważamy Kevina to dał zwyczajnie dupy. Całe promo jednym tonem i w połowie zacząłem się nudzić. Jedyny plus to faktycznie spotlight teraz jest na Owensa (dosłownie i w przenośni), a nie na Jericho.

Roman Reigns wygrał Title Shota na pasy Tag Team? Ja pierdolę to już przechodzi ludzkie pojęcie co oni z nim robią...

Big E kolejny raz w kilka słów idealnie potrafił podsumować sytuację ;) Jeżeli mówi to na żywca to szanuję jak powalony.

Bayley i Sasha Banks to najbardziej irytująca para jeśli chodzi o gadanie na mikrofonie. Obie mają irytującą manierę (w tym aspekcie Sasha jest równie dobra co Paige swego czasu). W ogóle nie wiem na ile Bayley dobrze gra swój dziecinny gimmick czy jest tak fatalną aktorką i mówcą. To jak nieudolnie próbuje wywołać cheap pop jest aż przykre.

Dana Brooke żyje? O.o

Mój nowy avatar chyba idealnie podsumowuje segment z Lesnarem :D

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Niezbyt ładnie się Kevin zachował. Krzychu tak się postarał. Zapewnił tyle atrakcji dla swego przyjaciela. A on co? Powtórka z rozrywki. I jeszcze Owens zadowolon sam w ringu. Tylko mieć nadzieję, że Krzychu wbije na Fastlane i w jakiś sobie tylko znany sposób zaszkodzi Kevinowi.

Roman niczym galdiator. Wszyscy na niego a on sam dzielnie stawia opór.

Lana spryciula plany Niudejsom wykradła. Ale niestety albo stety, zależy kto jak patrzy, Drugiej Franczeski się wystraszyła i plany z rąk jej w górę poszybowały, wracając do jednego ze swych właścicieli prawowitych. I na koniec pytanie brzmi: gdzie Niudejsi trzymają jednorożce?

Stefa, Stefa, Stefa co żeś ty uczynić chciała. Jeżeli ci tak bardzo zależy na tym aby Bayley w rękach swych pasa mistrzów dierżenie zakończyła, trzeba było pozwolić jej w szranki stanąć z ex-mistrzynią, a nie grać na uczuciach jej.

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg

Wejście Raw i spotlight na Owensa było świetnym motywem...szkoda, że promo było co najwyżej średnie. Jak na takiego mówcę na jakiego uważamy Kevina to dał zwyczajnie dupy. Całe promo jednym tonem i w połowie zacząłem się nudzić. Jedyny plus to faktycznie spotlight teraz jest na Owensa (dosłownie i w przenośni), a nie na Jericho

Zmiany w tonacji średnio by pasowały do całej reszty, którą chwaliłeś. Tonacja była dobra - tematyka kiepska :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Owens otworzył galę jako kozak. Szkoda, że nie mógł tak wyglądać przez cały reign. Pokażcie to komuś, kto nie widział jego wcześniejszych występów. Co sobie pomyśli.

Enzo i Cass zawalczą o pasy TT. Bez story, po prostu pokonali Cesaro i Sheamusa. Tak tytułów nie zdobędą. To będzie większy moment. Może na WM, może dzień po.

Kendrick pomoże Tozawie się wybić <3

Incredible Spear!... nie ratuje faktu, że Romuś solo pojechał mistrzów TT. DQ czy nie, na końcu ich pojechał. Czekanie na turn się przeciąąąąąąąąąąąąąąąąąąga

Tak bardzo chcą odciągnąć New Day od tytułów, że zrobili z nich hostów WM. Podoba mi się ten pomysł, ale w ringu też mogą wystąpić. Oby się załapali chociaż na Battle Royal. Ech, niech nawet Big E to wygra :D

Cruiserzy dostali segment, mamy święto! Gallagher nie ma szans z Neville'em - to największy problem tego wszystkiego.

Segment Bayley i Stephanie - PIERDOŁY. Sashę i Charlotte pominę, bo nie były tam od początku i nie miały szans tego uratować. Nikt by nie miał.

DDP w HoF! Dajcie mu od razu Warrior Award do kompletu, miejmy to z głowy.

Promo Heymana pośrednio wplata Lesnara w title match. Mam wrażenie, że go zobaczymy na Fastlane... ale nie przeszkodzi Goldiemu. Wparuje po walce, jeśli już. Na WM może i nakopać Goldbergowi, i zdobyć pas - po co miałby się pozbawiać tej szansy?

Kurna, Strowman i Show poszli w technikę. I nie było tragicznie :shock: Brauna tak promują, że powinien dostać coś ważnego na WM. W sumie Reigns i Taker się pod to łapią.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Głównie o segmentach, które "gdzieś już kiedyś widziałem"

Owens i kopia klasycznego Batisty z czasów po WM26

hqdefault.jpg

...tylko chyba nawet lepszy, pomijając kwestię merytoryczną, potrafił mnie wciągnąć i dobrze nastawić na resztę gali.

Segment babeczek przypominał właściwie wszystkie poprzednie, z dodatkowym udziałem podkurwiającej publikę i mieszającej w głowie mistrzyni Stefki. Bayley, mimo happy endu wyszła w tym segmencie na łatwego do zmanipulowania nieudacznika, chyba już wolałbym, żeby wyciągnęła rękę z pasem w kierunku Stephanie, a Sasha powstrzymała ją atakiem od zrzeknięcia się tytułu.

Kolejna przemowa, tym razem w "pokoju przesłuchań" i nie mówcie, że widząc Heymana na drugim planie nie mieliście przed oczami klasyki polskiej muzyki rozrywkowej :D

http://likepin.pl/wp-content/uploads/2013/05/mezo-aniele.jpg

Podpisanie kontraktu anglików na plus, Neville przekazał dużo prawdy w swoim promo, dla Gallaghera również plus, bo nie podpisuje się z kropką na końcu nazwiska, jak reszta idiotów.

New Day poprowadzą WM? Pierwsza sytuacja od czasów Michaela Jacksona, gdzie gospodarz, nie wytrwa do końca show, bo się rozpadnie :D

Roman w pojedynkę składał mistrza Universal i mistrza US, więc posiadaczy pasów YY w sumie powinien mieć na hita :D Booking tragiczny, ale przynajmniej stabilny

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Jeśli info o tym, że Rock zadzwonił do Punka przed czy tam po gali robi większy szum niż sama gala to wiedz, że RAW było kiepskawe, w najlepszym razie ...

Z segmentów, które się spoko oglądały był ten od KO, wspomnienie George'a Steele'a, DDP w HoF, Segment od New Day, segment z Cruiserami może i był dobry, ale i tak nikogo to nie grzeje :)

KO dał dobre promo i dobre, że nie zaczynał gadać o Krzychu, ich feud może się zacząć na spokojnie po Fastlane.

Rudy i Cesaro tak trochę bardziej po heel'owej stronie? Łysi nie powinni przegrać pasów na Fastlane. Są przecież niszczenie przez Romualda, w nagrodę powinni pociągnąć z pasami do WMki ...

Szkoda mi Handsome Ruseva :/ Nic nie mają dla niego do roboty a co gorsza zrobili mu TT z Jinderem Mahalem ...

Quo Vadis dywizjo kobiet ... Nia Jax dalej obija jobberki. Bayley w segmencie ze Stephanie? Mizeria a ta heel'owa Stefka to takiego gówno ... Tego nie da się oglądać, "groźny" heel, który grozi i nic nie robi, a 2-3 tygodniówki później może sobie zagrać face. Jeszcze ten segment z Foleyem co to jest :/ Aha i jednak Bayley jest cieńka na mikrofonie. A po dość słabym segmencie dostaliśmy Sasha v Szarlotka starcie #1512031 :/

Najciekawsze z tych 25 MINUT! Było chyba to, że Dana Brooke zniknęła z TV i tak się pojawiła 1/2 razy w dupy interweniując w walce, bo potrzeba interwencji :D To już ta cała Emma mogła się tutaj pojawić albo mogą reaktywować ich TT Dany i Emmy, cokolwiek :D

Big Show ma 385 funtów wagi? Wow, z czasów gdy był największy podawali mu wagę w okolicy 500 funtów, gdy walczył z Floydem miał 441. Ostatnimi czasy w WWE podawali mu 425 funtów a tutaj wyszło 385. Widać, że poprawił sylwetkę, szacun. Piszę o tym bo to chyba najciekawsze z tego całego największego main eventu RAW :) Strowman jest silny, ale Big Show jest ciężki i nie szukałbym tutaj słabości Brauna i siły Ceny. Bo w AA Janusz się schyla i Big Show mu wchodzi na plecy, masa rozkłada się równomiernie a Janusz nie biega z nim na plecach. Jasne Strowman powinien lepiej to zrobić ale u niego cała masa zawodnika idzie na jedną stronę, potrzeba znacznie więcej siły by zrównoważyć balans własnego ciała jeśli obciążenie wynosi 170 kg na jednym ramieniu a na drugim 0 ...

W tym tygodniu wyczuwam punkt dla niebieskich ...

• Reputacja:   2

Przemowa Kevina Owensa

Bardzo dobry segment. Owens jak zwykle na wysokim poziomie. Troszkę dziwne, że Kevin tak raptem uwierzył w swoje możliwości w pokonanie Goldberga bez nikogo. Albo ma coś w rękawie albo się mocno zdziwi. :twisted: Albo jakimś cudem zdecydują się, jednak nie dawać pasa staruszkowi... .

Pierwsza walka - o tytuł pretendentów nr. 1 do pasów RAW Tag Team Championship: Sheamus & Cesaro vs Enzo amore & Big Cass

Walka nie była zła, choć wynik raczej nie zaskakuje.

Nie wiem czemu, ale Brogue kick dla Enzo po walce mnie ucieszył. :twisted:

"Myślałem, że zależy ci na Samim". Podoba mi się to jak wypowiada się jako kozak-zabijaka, a milczy o Jericho. :D

Handicap z mistrzami TT i Romkiem. Proszę, nie... .

Druga walka - Brian Kendrick vs Akira Tozawa

W końcu coś się zaczyna dziać z Kendrickiem i przestaje gadać bez sensu. Mamy też potwierdzenie ich feudu. Może chociaż to tchnie trochę życia w dywizję.

Trzecia walka - Roman Reigns vs Luke Gallows & Karl Anderson

Wszystko w imię dobra! Niezniszczalny Romek jako twarz fedki po skończeniu kariery przez Cenę nam to wynagrodzi! Club jest mistrzami? Mają pasy to im nie zaszkodzi!

Czwarta walka - Rusev & Jinder Mahal vs Kofi Kingston & Big E

Jako host WM'ki ta stajnia może jeszcze raz pokazać swój potencjał komediowy. Aktorstwo Lany było słabe przy wystraszeniu się trąbki. :P

Ruseva mi szkoda. Niech leczy nos, zdejmuje maskę i pozbędzie się Jindera.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki o Cruiserweight Championship na Fastlane między Jackiem Gallagherem i Nevillem

Jak dla mnie spoko. Fajnie Neville wypunktował gimmick rywala, co by nie mówić rzeczywiście stereotypowy. Gentleman tutaj górą, więc pasa nie zdobędzie.

Piąta walka - Sara Pierce vs Nia Jax

Jax wraca do obijania ludzi z poza WWE. Wspaniale! Jeżeli chcą nią wciągnąć w batalię o tytuł to na pewno nie tędy droga. :?

Przemowa Bayley

Już myślałem, że znowu robią z Bayley bezsilną dziewczynkę. Zaczęła już być ciut odważniejsza i nagle od tak oddałaby pas szefowej, która chce ją po prostu uwalić? :? Tytuł ma reprezentować radość i zdrową rywalizację, więc oddam go wrednej s**e, która odda go jeszcze większej. :twisted: Całe szczęście tak się nie stało.

Szósta walka - Sasha Banks vs Charlotte

Udało im się. Na PPV nie będzie tak kolorowo. Wizja następnego przerzucenia pasa jest bardzo realna.

DDP w HoF. W zasadzie to chyba jedyna opcja w tegorocznej "Alei Sław", która naprawdę mnie uradowała.

Siódma walka - Kevin Owens vs Sami Zayn

Zatem feud Zayna z Joe staje się faktem. Samoan jest świetny w roli destroyera. Zayn znowu będzie workiem bokserskim. :neutral: chyba nie doczekam się jakiegoś dłuższego programu, który Kanadyjczyk wygra. :roll:

Stefka i Mick, przełączam. Heyman? O jak dobrze. :D Popatrz Brockowi w oczy i spróbuj skłamać, że odrobiłeś matmę. no spróbuj. :twisted:

Ósma walka - Braun Strowman vs Big Show

Na początku walka była ciekawsza, bo to siłowanie na rękę było coś czego zwykle w walce kolosów bym nie uświadczył.

Braun po raz kolejny kosi Romka. Na Fastlane obawiam się wygranej Reingsa, bo już który raz okazuje się gorszy od niedoścignionego Strowmana. Jeżeli mają ich zestawić na największej ze scen to bym bardziej bym wolał żeby Samoańczyk uwalił teraz. Inna sprawa, że nie wyobrażam sobie, aby na WM'ce Romek miał się podłożyć komuś innemu niż Takerowi. :roll:

Plusów mało. SmackDown! ma łatwo wygrać w tym tygodniu.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Kompletnie nie spodziewałem się wywiadu z Lesnarem. Tak jak kompletnie nie spodziewałem się że Strowman zrobi sprężynkę :shock: Jak to zobaczyłem to dosłownie spadłem z kanapy. Wow. I potem dropkick w ryj Romana. DAMN! Po tym RAW chyba każdy powie "I like big sweaty men".

Swoją drogą fajne są te wywiady przeprowadzane przez Cole'a. Dodają dużo do postaci. Joe dały na pewno więcej niż atakowanie Zayna..

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Fajne, klimatyczne promo Owensa na początek. Szkoda, że nawijał praktycznie tylko o Goldbergu, ale pewnie na Jericho skupi się dopiero po Fastlane kiedy straci pas. Chociaż jest jakiś tam ułamek procenta szans, że WWE pójdzie po rozum do głowy i Owens zatrzyma tytuł.

Reigns kontynuuje gimmick "One vs. All" i po raz kolejny w pojedynkę rozwala mistrzów tag team. Po prostu nie potrafię zrozumieć tego bookingu.

The New Day mimo fajnych tekstów strasznie mnie już męczą. W dodatku zostają gospodarzami Wrestlemanii.

Naprawdę przyjemne podpisanie kontraktu przez cruiserweightów, Jack Gallagher mimo, że nie ma kompletnie żadnych szans na zostanie mistrzem w najbliższym czasie to jednak naprawdę miło się go ogląda. Neville też świetnie prezentuje się, zwłaszcza wizerunkowo, w porównaniu do innych cruiserweightów jest naprawdę koksem.

Mimo, że dywizja kobiet na Raw prezentuje się obecnie bardzo dobrze, to jednak segment z mistrzynią nie przypadł mi do gustu. Stephanie żądająca oddania tytułu z powodu interwencji, to było głupie. Do tego jeszcze mistrzyni, której gimmick kompletnie mnie nie przekonuje. Jakoś to wszystko złożyło się do negatywnego odbioru tego segmentu przeze mnie.

Wygląda na to, że Samoa Joe dostał jednak program z Samim. Szkoda kontuzji Rollinsa, tak to on pewnie feudował by teraz z Joe, a Zayn walczył o pas Stanów Zjednoczonych. Tak czy inaczej, na Fastlane zobaczymy pewnie Samoa Joe vs. Sami Zayn, wygra zapewne Samoańczyk, przynajmniej powinien, ponieważ to jego debiut, ale z drugiej strony, underdog dostaje od niego na każdej tygodniówce.

Heyman, jak zawsze świetny. Nie wiem o co chodziło z tymi minami Lesnara, ale to bardziej śmieszyło niż wzbudzało strach.

Braun Strowman vs. Big Show, to coś, co gdyby nawet nie wiadomo jak było promowane, nigdy nie wzbudzi we mnie kompletnie żadnych emocji. Aż zdziwiło mnie, że olbrzym po pokonaniu Big Showa był w stanie jeszcze powalić Romana, chociaż to przybliża nas bardziej do triumfu Reignsa na Fastlane. Z drugiej strony jednak nie wiem czy ta walka nie zakończy się jakimś podwójnym wyliczeniem, dyskwalifikacją, albo czymś innym co nie nie ujmie żadnemu z zawodników.

Lubię Goldberga. Jakiś sentyment do postaci został, cieżko ukrywać. Jednak usilne wciskanie złota w walce na WM, której absolutnie nie jest ono potrzebne, to chory i głupi ruch Vince'a. A jeśli o dzisiaj chodzi, to Bill dał bardzo słabiutkie otwierające promo. Ocena: Roman Reigns/10

Pomyłka z przeciwnikami New Day - spoko, że są na czasie z żartami :wink:

Nauczaj Kendrick, nauczaj!

Promo przypominające historie Rollinsa i HHH - genialne! Sam segment z wywiadem okrutnie przewidywalny, co zabiło totalnie emocje. Sluchało się tego przyzwoicie - w końcu HHH - ale jak 20x potwórzyli, że nie będzie na WrestleManii, że nie powinien być na WrestleManii, to oczywiste było, że stanie na tym, że się pojawi.

Ciekawe ile osób oczami wyobraźni widziało walkę Foley vs Strowman pod koniec RAW :wink: Co by nie mówić, to jedna z niewielu rzeczy, które Mickowi wyszły. Cała reszta segmentu do przewinięcia.

50608915156a3743c1fa34.jpg

RAW standardowo przewinięte, trzy segmenty zasługiwały na większą uwagę. Goldi z Owensem, HHH z Rollinsem oraz podpisanie kontraktu na pojedynek na Fast Lane. Cieszy dominacja Strowmana, oby w niedzielę nie przegrał z Romanem (ucieszyłoby rozwiązanie walki remisem i oczywiście interwencja Undertakera). Goldberg i jego słaby speech, dobrze, że w odpowiednim momencie włączył się Owens, który prawdopodobnie w niedzielę straci pas Universal. Szkoda. Oby tylko nie przegrał czysto.

HHH: You're not going to Wrestlemania!

--

Seth: I AM going to Wrestlemania!

--

(End segment)

:twisted:

Początkowe promo to nie ten poziom, co tydzień temu. Fajnie, że chociaż się Goldi pojawił przed PPV.

Chanty "CM Punk" w trakcie wywiadu z Sethem to jedna z głupszych rzeczy, jakie słyszałem...

HHH vs Rollins potwierdzone! No, zakładając, że nic się po drodze nie sypnie. Z nogą może być różnie.

Domalowali czerwony pasek do logo WWE na pasie Cruiserów? Pierdoła, ale bije po oczach.

Beth Phoenix w HoF. Może są lepsze kandydatki, ale zasługuje na miejsce. Ona ogólnie miała pecha - trafiła na fatalną erę Div. Gdyby występowała w innym czasie, pewnie byłaby lepiej zapamiętana.

Już zmienili "Inevitable" na "Destroyer" - i słusznie.

Cesaro i Joe w ME Raw - dziwny widok ;) Jednak zmienili mu finishera. Na gigantach go nie wykona(w sumie Muscle Bustera też nie), na szczęście ma suba w zanadrzu. Destroyer musi wygrywać. Kolejna ofiara - Zayn.

Nie dali Romkowi gadać. Wyszedł z tego spoko brawl. Nie obraziłbym się, gdyby zrobili z jego walki na PPV jakieś No DQ. Pomoże i jemu, i Strowmanowi.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg