Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Owens vs Goldberg widzę tak: Lesnar wbiega i atakuje Goldberga, więc mamy praktycznie powtórkę z No Way Out 2004 jak Goldberg przyczynił się do zwycięstwa Guerrero. Nie wierzę w głupotę dawania pasa do walki Goldberg vs Lesnar, bo nie wierzę w title run któregoś z nich po WM. Problem w tym, że na logikę interwencja powinna być pod koniec walki...tylko ta końcówka walki w przypadku Goldberga wypada gdzieś w trakcie jego wejściówki :twisted:

Martwi mnie zabookowanie Strowmana z Reignsem już na Fastlane. Wolałem to starcie na WrestleManii. Wychodzi na to, że Strowman trafi do Andre The Giant Battle Royal (albo Sami, ale to wiąże się z udupieniem giganta), a Romek dostanie Undertakera....lub Samoa Joe i oby to był ten drugi. Opcja Roman vs Taker jest straszna przede wszystkim dlatego, że kto chce oglądać Johna Cenę w pojedynku z innym rywalem jak nie z Grabarzem?

Enzo i Cass powoli mieszają się w tytułowy obrazek co jest jasnym spoilerem zgarnięcia pasów na WrestleManii o czym czytałem już od pół roku.

Głupota WWE to puszczanie Elimination Chamber tak szybko. Czemu to piszę w tym temacie? Fastlane jest na początku marca...marca! To oznacza, że jeżeli WWE nie chciało PPV tydzień po tygodniu to spokojnie mieli czas, żeby poczekać z EC. Nie rozumiem tego.

Rock'n'Roll Express w HOF - ok, ale kiedy Morton zszedł z podnośnika na posesji braci Hardy? :D

Samoa Joe wypadł bardzo dobrze za mikrofonem i oby tak dalej. Nie jestem jego wielkim fanem w WWE, ale tutaj mi się spodobał, bo w NXT jego największą wadą były kiepskie walki przez co poziom ekscytacji każdym Takeoverem diametralnie spadał na koniec.

Edytowane przez MSMic
NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   1

Za co mu się należy? Nie, serio, za co? Za ten minutowy squash z Lesnarem, czy 4-minutowy występ w RR matchu? Czy żeby pokazać się z pasem przed jego synem?

Trochę jako adwokat diabła powiem, że właśnie za ten squash. Na to należy spojrzeć z perspektywy za czwartą ścianą. Nikt nie mógł ruszyć Lesnara, a on go zesquashował. Powiedziałbym, że to nieliche osiągnięcie, a a Goldberg jest w formie. Co z tego, że "prywatnie" poci się już podczas wejścia? Trochę analogicznie, oglądając film patrzę na osiągnięcia danej postaci, nic mnie nie obchodzi życie aktora.

Edytowane przez Rogos
I Miejsce - Typer NXT 2017

Wygląda na to, że spełni się czarny scenariusz i dostaniemy Lesnar vs. Goldberg o pas. I tak jak lubię Złotego, tak nie chcę tam pasa, bo po Wrestlemani znowu będziemy mieć mistrza via satelite, albo co trzy miesiące. Chyba, że Romeo Lesnara opędzluje na RAW po WM, bo wiadomo, że nikt inny na to nie ma szans.

No może Strowman, ale lepiej niech go jeszcze tak promują (nie walką z 44 joberami!), miło widzieć takiego heela, który nie spierdziela, a wręcz domaga się większych wyzwań.

Wygląda na to, że Enzo i Cass zgarną pasy na WM. Ech...

Żeby był wilk syty i owca cała, to wiadomo było, że Joe musi wygrać, a żeby Super Roman nie stracił to musi być interwencja. Ładnie to Braun zrobił. W końcowym spocie była moc.

Czekam na feud między Best Friends, ale najlepiej by było, jakby obaj nie zmieniali w trakcie swojej postaci. Tzn. ma być heel vs heel.

Edytowane przez blanco19

Foley swój entuzjazm chyba na bazarze sprzedał, zaś Samoa Joe wyglądał jakby ubiegał się o stanowisko Korporacyjnego Kane'a :D

Strowman vs Nawet Nie Wiem Kto To Jest

To nie była walka, to była rzeź niewiniątek. Ten, który uciekł, uratował swój żywot.

Segment JeriKO

Lista Krzycha została zbezczeszczona. Nikt nie ma prawa do dokonywania jakichkolwiek wpisów lub zmian w jej treści oprócz Władającego, Chris'a Jericho. Goldberg wykazał się nie lada odwagą czyniąc to, gdyż za swój występek może zostać przeklęty. :D

Nie wiem dlaczego ale jakoś nie widzę Goldberga z pasem. Mam nadzieję na interwencję Krzycha w tej walce.

Sami Zayn vs Chris Jericho

Jak zawsze papużki-nierozłączki razem. Owens przygotowywał Chris'a niczym trener boksera przed walką.

Biedny Neville. Nie dali z nim wywiadu przeprowadzić. Ale chyba był za to wdzięczny.

Samoa Joe vs Roman Reigns

Dopiero co się Joe do Raw wprowadził, a już rozrabia. Strowman wcale nie gorszy. Zamiast wbić jak normalny zawodnika po zakończeniu walki, aby obić Romka, to nie, musiał im przerwać. A zapowiadało się naprawdę ciekawie. Ehhhh.....

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jobberzy dla Strowmana są coraz lepsi! Tym razem jeden spierniczył z ringu. Jakiś entertainment to jest :D

Owens vs Goldberg :cry: Obstawiam, że to będzie krótsze niż walka z Lesnarem. Przykro będzie na to patrzeć. Zostaje się cieszyć z Festival of Friendship za tydzień, cieszyć się póki można, aż do Fast Lane.

Krótko, ale jednak jakoś przedstawili dywizję Cruiserów przed jutrzejszą walką o no1 contendera. Łatwo zauważyć, komu dają gadać, a komu nie. Największe szanse na walkę z mistrzem mają Alexander i Gallagher. Choć najlepszy byłby... Aries. Czekamy!

Joe wygląda jak potwór. Fajne promo na początek, składa Reignsa na koniec. Może i przez Brauna, ale i tak wyglądał kozacko i w sumie nawet nie pokazał finishera(zakładam, ze go teraz nie zmienił). Tylko co oni z nim zrobią na WM? Wygra Andre BR?

EMMALINA DEBIUTUJE ZA TYDZIEŃ :shock:

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   284

Za co mu się należy? Nie, serio, za co? Za ten minutowy squash z Lesnarem, czy 4-minutowy występ w RR matchu? Czy żeby pokazać się z pasem przed jego synem?

Pewnie za zranione ego, które będzie w stanie śmierci klinicznej, kiedy Oldberg będzie musiał finalnie jobnąć Lesnarowi na WrestleManii. McMahon postanowił zastosować tu anestezja w postaci Złota, żeby złagodzić nadchodzący ból The Billa.

Trochę jako adwokat diabła powiem, że właśnie za ten squash.

Za ten Squash, to McMahon powinien w trybie "na cito" stracić władze nad Fedką, iść natychmiastowo na emeryturę i oddać władze Tryplakowi oraz Stefce. Jako, że tego potworka bookował tylko i wyłącznie Vince, stawia to pod znakiem zapytania jego kondycję psychiczną, że o kreatywności bookerskiej nie wspomnę.

Nikt nie mógł ruszyć Lesnara, a on go zesquashował. Powiedziałbym, że to nieliche osiągnięcie, a a Goldberg jest w formie.

Nie dość, że bęcwałowi jobneli Bestię w squashu, to jeszcze "za to" mają go nagrodzić Złotem??? Zaiste pokrętna to logika. To tak jakby dali komuś 10 000 zyla premii, a za to osiągnięcie nagrodzono go dodatkowym bonusem w postaci kolejnych 5 tysiów :roll:

Nie wiem dlaczego ale jakoś nie widzę Goldberga z pasem. Mam nadzieję na interwencję Krzycha w tej walce.

Jeżeli ktoś się w to ma wmieszać, to zapewne będzie to Lesnar, chociaż musiałby dojebać Billowi jeszcze przed rozpoczęciem walki, ponieważ Bill rozdupczy Owensa w jeszcze szybszym squashu niż Brocka, a więc ten może nie zdążyć ocalić panowanie Steena.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ja chce Goldberga z pasem. Nalezy mu sie ;)

bardziej ciekawy jestem kto moze ten pas po tej dwójce przejąć. Kto ich moze pokonać żeby wyglądało to wiarygodnie

Myślę że chodzi o hajs jaki zarobił dla WWE w tak krótkim czasie ale mogę się mylić.

Ludziki ja czegoś nie rozumiem. Od 2013 WWE wróciło do robienia tak że winner RR jest w main evencie WM. Czyżby w tym roku chcieli wyruchać Ortona i dać Goldi vs Bork III?

[ Dodano: 2017-02-07, 22:38 ]

Pewnie za zranione ego, które będzie w stanie śmierci klinicznej, kiedy Oldberg będzie musiał finalnie jobnąć Lesnarowi na WrestleManii. McMahon postanowił zastosować tu anestezja w postaci Złota, żeby złagodzić nadchodzący ból The Billa.

Trochę jako adwokat diabła powiem, że właśnie za ten squash.

Za ten Squash, to McMahon powinien w trybie "na cito" stracić władze nad Fedką, iść natychmiastowo na emeryturę i oddać władze Tryplakowi oraz Stefce. Jako, że tego potworka bookował tylko i wyłącznie Vince, stawia to pod znakiem zapytania jego kondycję psychiczną, że o kreatywności bookerskiej nie wspomnę.

Nikt nie mógł ruszyć Lesnara, a on go zesquashował. Powiedziałbym, że to nieliche osiągnięcie, a a Goldberg jest w formie.

Nie dość, że bęcwałowi jobneli Bestię w squashu, to jeszcze "za to" mają go nagrodzić Złotem??? Zaiste pokrętna to logika. To tak jakby dali komuś 10 000 zyla premii, a za to osiągnięcie nagrodzono go dodatkowym bonusem w postaci kolejnych 5 tysiów :roll:

Jeżeli ktoś się w to ma wmieszać, to zapewne będzie to Lesnar, chociaż musiałby dojebać Billowi jeszcze przed rozpoczęciem walki, ponieważ Bill rozdupczy Owensa w jeszcze szybszym squashu niż Brocka, a więc ten może nie zdążyć ocalić panowanie Steena.

Nie no ale żeby Raven się spinał o squash który był jedną z najlepszych rzeczy w historii wrestlingu? :shock:

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   1

Widocznie nie zrozumieliśmy się. Patrzę na to od strony czysto storyline'owej, oczarmi marka jeśli ktoś woli. Całkowicie pominąłem wszelkie kwestie "z zaplecza".

Może i powinien stracić władzę, może i jego kondycja psychiczna stoi pod znakiem zapytania, ale to nie zmienia faktu, że gwałt na Lesnarze w postaci squashu się odbył. Chcemy konsekwentnego bookingu, więc Goldberg z pasem wydaje się jak najbardziej naturalnym widokiem. Inna sprawa, że nie jest to szczyt marzeń.

Nie dość, że bęcwałowi jobneli Bestię w squashu, to jeszcze "za to" mają go nagrodzić Złotem??? Zaiste pokrętna to logika.

No i znowu. Chodzi mi tylko i wyłącznie o postać Goldberga. Jeśli ktoś odniósł duży sukces, to automatycznie idzie wyżej. A w tym świecie, tymi wyżynami jest pas mistrzowski.

I Miejsce - Typer NXT 2017

Czyżby w tym roku chcieli wyruchać Ortona i dać Goldi vs Bork III?

A to niby Orton vs Bray, które było w październiku i dupy nikomu nie urwało, jest takie lepsze? Czy Orton Cena? Zresztą Randy wyciągnięty niemal z jobberki po tym jak na SS zrobili z niego worek treningowy dla Lesnara :|

Samoa Joe na starcie w głównym rosterze wygląda naprawdę spoko. Następnie pojawia się Roman, czyli gość walczący z całym światem, wpychany dosłownie do wszystkiego. Przez chwilę myślałem, że na Fastlane, Reigns będzie mścił się za kontuzje przyjaciela, ale jednak ten pojedynek dostajemy już dziś. Może to i dobrze, tylko co w takim razie dla Samoa Joe?

Najgorsze koszmary stają się prawdę, na Fastlane, mamy Kevina Owena i Goldberga w walce o pas. Segment sam w sobie dobry, ale to do czego prowadzi nie napawa mnie optymizmem. Jedynym ratunkiem pozostaje Lesnar który mógłby się wmieszać w walkę, chociaż bliższy jest scenariusz w którym ikona przejmuje pas i stawia go na szali w walce wieczoru Wrestlemanii, a Owens obwinia Jericho, (który pewnie przed Wrestlemanią również zrzuci pas) o przegraną i oni również stają do walki. W sumie i tej i tej rywalizacji nie jest potrzebny pas, żeby wzbudzała jakieś emocje, ale zdecydowanie wole, żeby KO zatrzymał tytuł.

Po za tym to niewiele się działo, Strowman obija jakiś jobberów, następnie dostaje prawdziwe wyzwanie którym okazuje się Reigns na Fastlane, SAWFT zaczynają feud z mistrzami Tag Team. No i najważniejsze, za tydzień Emmalina.

Czyżby w tym roku chcieli wyruchać Ortona i dać Goldi vs Bork III?

A to niby Orton vs Bray, które było w październiku i dupy nikomu nie urwało, jest takie lepsze? Czy Orton Cena? Zresztą Randy wyciągnięty niemal z jobberki po tym jak na SS zrobili z niego worek treningowy dla Lesnara :|

Czemu porażka z Lesnarem = jobberka?

I zważając na to, że Goldberg - Lesnar jak potrwa z pięć minut, to będzie sukces... to tak, Orton - Wyatt jest lepsze.

• Reputacja:   284

Nie no ale żeby Raven się spinał o squash który był jedną z najlepszych rzeczy w historii wrestlingu? :shock:

Mogli Lesnara jonbnąć w takim squashu Slaterowi. Byłoby to jeszcze lepsze w historii wrestlingu (bo jeszcze bardziej szokujące).

No i znowu. Chodzi mi tylko i wyłącznie o postać Goldberga. Jeśli ktoś odniósł duży sukces, to automatycznie idzie wyżej. A w tym świecie, tymi wyżynami jest pas mistrzowski.

Po squashu na Lesnarze nie ma "wyżej". Tak samo jak nie było "wyżej" po przerwaniu streaku Grabarza. Złoto to już tylko niewiele znaczący dodatek do tej wielkości pushu.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jestem 2 RAW w plecy z komentowaniem, ups.

Tydzień temu jedyną godną odnotowania sprawą był debiut Joe. Debiut na +, nikt nie spodziewał się, że akurat tutaj się pokaże Samoańczyk, tylko co przeszkadzało umieszczenie go w RR Matchu?

W tym tygodniu były 2 godne odnotowania rzeczy, debiut Samoańczyka oraz jego walka z Romualdem. Joe za mikrofonem zazwyczaj był bardzo dobry ale walki były mniej emocjonujące. W segmencie otwierającym RAW był po prostu bardzo dobrym Joe, w dodatku w gajerze, raczej zrobił na wszystkich wrażenie. To, że Romuś wyszedł do niego było śmieszne, Rollins nie miał lepszych kumplusi by go bronić :( Walka jak walka, zastanawiałem się jak zabookują zwycięstwo Joe, bo gość nie mógł przegrać pierwszej walki. Poszli po najmniejszej linii oporu - Strowman ...

Jednak WWE idzie w kierunku Goldberg v Lesnar 3, w dodatku to cudo będzie o pas, ajć. Pojedynek na wejściówki, padaka w ringu i generalny zawód. Jeśli to będzie ME, to śmiało można założyć, że WM 33 nie będzie zbyt dobrze zapamiętane. Przynajmniej pojedynek o pas US będzie w ciekawy.

• Reputacja:   618

Najgorsze koszmary stają się prawdę, na Fastlane, mamy Kevina Owena i Goldberga w walce o pas. Segment sam w sobie dobry, ale to do czego prowadzi nie napawa mnie optymizmem. Jedynym ratunkiem pozostaje Lesnar który mógłby się wmieszać w walkę

Również ciekawy był segment ze Złotą Górą. Fajny był motyw, gdy wpisał sam siebie na listę Jericho. To oficjelom się udało, nie powiem. Samo jednak ogłoszenie walki Goldberga z Owensem niebezpiecznie zbliża nas do koszmaru, w którym emeryt part-timer będzie na Wrestlemanii bronił pasa głównego RAW przeciwko innemu part-timer'owi. Mam cichą nadzieję, że w końcu Lesnar będzie jakoś chciał się odgryźć i na Fastlane rozszarpie Goldiego i w ten sposób Kev jeszcze się uchowa. Jeśli jednak będzie inaczej, to chyba zacznę bojkotować RAW aż do Wrestlemanii.

Owens vs Goldberg widzę tak: Lesnar wbiega i atakuje Goldberga, więc mamy praktycznie powtórkę z No Way Out 2004 jak Goldberg przyczynił się do zwycięstwa Guerrero. Nie wierzę w głupotę dawania pasa do walki Goldberg vs Lesnar, bo nie wierzę w title run któregoś z nich po WM

Dobra ja rozumiem, że ego Lesnara zostało poważnie naruszone, że mógłby stracić zdrowy rozsądek i pomyśleć - kurwa rozjebałeś mnie x razy, a do tego teraz zdobędziesz jeszcze główny pas? O nieee..

Ale kurwa rozpisując tak Lesnara bookerzy zrobiliby z niego jeszcze większego frajera w feudzie z Goldim - przecież TheBill zgodził się już na ich singlową walkę na WM - więc po co Lesnar miałby się pozbywać automatycznego title shota i szansy na zdobycie pasa, którego jeszcze nie miał? Bez sensu.

Poza tym jestem pewny jednego - na przykładzie Rocka - w 2013 czy tam jeszcze w 2012 obiecał, że jeszcze wróci i zaliczy ostatni run z pasem WWE w karierze... i jak obiecał tak zrobił.

WWE ma jopla na punkcie legend, które generują kase, a jak widać 'berg też się tutaj wpisuje idealnie. A jak wiemy obiecał, że będzie Universal championem, więc do tego dojdzie. Ojciec syna Goldberga będzie czempionem czy tego chcemy czy nie. Ciekawe tylko jak "walka" będzie wyglądać.

Więc mimo, że to kompletnie niepotrzebne (tak samo jak i w wypadku Orton-Wyatt) giganci będą mieli pas na szali. Jedyny plus to stata pasa będzie motywacją do rozpadu przyjaźni i feudu Krzysia i Kevina.

WM będzie miała poziom Fastlane, porównałbym do cycków Sashy Grey, czyli słaby.

Jedyne co ciekawe na FL to to jak rozwiążą wynik walki Romek-Braun, bo promocyjnie ani jednego ani drugiego nie pasowałoby podkładać. W sumie to ciekawe co ze Strowmanem na WM zrobią.

Co do RAW - ciut lepszy poziom w tym tygodniu.

Joe nie powinien zakładać garniaka, bo wygląda jak Buka z Muminków. Ale trzeba przyznać - na majku dobrze mu poszło.

Braun chyba zabił tego gościa w niebieskim kostiumie :-D Chłop leżał biedny i nie ruszał się całą walkę. Czwarty uciekł - ciekawe rozwiązanie, szkoda że nie zniszczył go na backu.

Tozawa debiutuje na RAW - ludzie łykają jego "ŁAAAAA" - dobrze, przynajmniej jest jakiś.

Przyjaciele jak zawsze dobrze w segmencie, Bill zrobił co swoje.

Swoją drogą w ostatniej walce zobaczyłbym go chętnie w 60 minutowym Iron Man matchu - owszem oczy by krwawiły, ale gość by zszedł na tym ringu :twisted:

Na WM pewnie dostaniemy multitag z RAW i biorąc pod uwagę jakiego bonera ma Wincent na widok Cassa i Enzo to da im pasy. W sumie lepsze to niż Klub.

New Day niech rozpada się jak najszybciej. Nie mają już racji (od)bytu.

Sami z Krzysiem dali radę i niezła walka jak na tygodniówke, co nie dziwi biorąc pod uwage skład.

Fatal 5 Way na 205? Swann niedostępny to na Fastlane dostaniemy kogoś innego. Oczywiście będzie to face, stawiam na Alexandra lub Gallaghera - chyba ich feudy się skończyły, więc mogą iść na miszcza. Na WM fajnie by było zobaczyć Aries-Neville albo jakiś ladder match właśnie z tymi 6 panami w ringu bądź po dodaniu jakiejś dwójki - ośmioma.

Main Event przewidywalny jak wynik walki o pas Uni na Fastlane - Romuald przegrać nie mógł, bo ochrona i promocja, Joe nie mógł przegrać, bo debiut - więc interwencja amerykańskiego khaliego.

Nic ciekawego w sumie, dało się obejrzeć. Ciekawe jak wypadnie ostatnie SD przed komorą, u których cieńko z rosterem, a szczególnie z face'ami.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

WM będzie miała poziom Fastlane, porównałbym do cycków Sashy Grey, czyli słaby.

Z tego co się orientuję Pani Grey miała jakieś jakieś inne zalety? W przypadku WM też jakieś pozytywne walki się trafią, jednak wątpię byśmy My byli w stanie przełknąć taką dawką wrażeń, jaką Pani Grey była w stanie przełknąć jednego wieczora ...