Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Muzyka HHH'a to była jedyna opcja, by Sami mógł wygrać z Sethem. Ale dziwi mnie, że wywalili Rollinsa z RR matchu. Tak dużo wolnych spotów, a tu jeszcze ktoś wylatuje. Dziwi mnie to, ale nie irytuje - czym więcej niespodzianek na RR, tym lepiej :) Tyle że ciężko uwierzyć w brak Architekta na PPV. Może Tryplak wystąpi w RR, a Seth wbije tylko po to, by go wyrzucić?

Pierwsza myśl po zobaczeniu The New Day: żeby nie wyskoczył Titus. No i mamy Enzo i Ruseva, nieporównywalny upgrade. Cass i Rusev w Royal Rumble Matchu. Byłoby OK... ale wbił Titus :???:

No i wyszło, że zrobili to pod Strowmana i Big Showa. "Best shape of his career" - słowa te nie są ściągnięte z powietrza. Vince już pewnie myśli, który pas mu dać :twisted:

Jericho nad ringiem, a do tego dołożyli No DQ. Do tego momentu myślałem, że Romek rozjedzie Kevina, a teraz dam Owensowi parę procent szans.

Goldberg - było wiadomo. Lesnar - można się było spodziewać. Taker - niespodzianka. Końcowy obrazek sprawia, że wybaczam to, co było wcześniej.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Kiedy oglądasz sobie NJPW o 9 a o 10 walczysz z Samim Zaynem na Raw

http://imgur.com/A4QXJpR.gif

[kradzione jakby coś]

Big Cass: "Hey Steph, I'm entering the Rumble."

Stephanie: "Ok, cool. Good luck!"

Sami Zayn: "Hey Mick, can I enter the Rumble?"

Stephanie: "FUCK YOU, YOU INSIGNIFICANT LITTLE INDIE PIECE OF SHIT! I AM THE BOSS OF THIS COMPANY AND I DECIDE WHO GOES IN THE RUMBLE! YOU WANT A SPOT IN THAT MATCH? YOU'RE GONNA HAVE TO EARN IT BY BEATING SETH ROLLINS TONIGHT. NOW GET THE FUCK OUT OF MY OFFICE BEFORE I FIRE YOUR ASS!!!!"

O, w końcu jakiś progres w storylinie HHH’a z Rollinsem. Dobrze to było zrobione, szkoda tylko że trzeba było na cokolwiek nowego czekać …5 miesięcy? No ale przecież wujek Paul nie pojawi się w TV gdy gra NFL :(

Co tak poza tym można w zasadzie powiedzieć? Niewiele ciekawego, fajny motyw z zaskoczeniem Takera, aż mi się przypomniały czasy kiedy nie wiedziało się o każdym powrocie tydzień z wyprzedzeniem..A tak poza tym to samo słabe Raw które dają co tydzień. Raw is staredowns i niewiele więcej.

2036019559a718103ce0a.png

Paul tam za każdym razem tylko czeka na zapleczu i kiedy Goldberg spierdoli promo i trzeba go poratować to tylko dostaje sygnał. :)

Goldberg upokorzył Bestie (która według prom Heymana przeszła załamanie nerwowe) a ten sobie stoi i patrzy na Goldberga zamiast napierdalać. Dajce spokój z taką bestią... Tak, powinni w ogóle nie pozwolić na spotkanie Lesnara i Goldberga przed RR.

W ogóle się nie napalam na to RR'. 2017 rok a trzy największe gwiazdy PPV wokół których się będzie wszystko kręcić to stary, siwy, zakrwawiony, jąkający się Goldberg, Łysy Undertaker z długimi włosami w uniformie z 2000 roku i kompletnie rozszarpany wizerunkowo Lesnar który też patrząc jego fizyke ma wyjebane...

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Rainmaker7, tak z czystej ciekawości... do kogo należy kombo, którego użył Rollins? ;)

Sorry za OT.

Rainmaker7, tak z czystej ciekawości... do kogo należy kombo, którego użył Rollins? ;)

Sorry za OT.

Kolano "z rowerka" to finish Kenny'ego Omegi, chwyt z ramię i ten obrót to część finishera Kazuchiki Okady (Rainmaker), a ostatnia część to slingblade Hiroshiego Tanahashiego (choć to akurat Rollins wykonuje dość długo już). Rollins widać że przestudiował ostatnie Wrestle Kingdom

Ponadprzeciętne RAW, jeśli chodzi o aspekty ringowe, zwłaszcza o pojedynek Rollinsa z Samim, intensywne starcie w dobrym tempie i z zaskoczeniem na koniec, bo prędzej spodziewałem się scenariusza, gdzie Braun najpierw rozpraszam Zayna, potem znowu na niego idzie, a ten odpowiada na RR pomagając w jego eliminacji, co byłoby marnym pomysłem, ale nie o tym mowa. Finishu użyto do przypomnienia fanom o konflikcie Architekta z Hunterem, teraz otwiera się furtka na kolejne, być może tym razem bezpośrednie spotkanie tych dwóch panów na RR. W jakiej roli? Nie napalam się na nic wielkiego, ani na występ Trypla w walce wieczoru, jednak będę miał z tyłu głowy możliwość jego pojawienia się/interwencji.

Roman gnoi bezczelnie JeriKO i tak jak większość poprzedników, w tym segmencie upatruję szans Owensa na zwycięstwo, do niego na WM również można dopasować kilku pretendentów wygrywających RR match.

Reszta to knoty i gnioty, Strowman po tygodniach dominacji trafia do półkomediowego matchu, dobrze, że przynajmniej wykonał decydujący pin, druga duża degradacja to Sasha - dwa miesiące temu main eventowała PPV, teraz znalazła się w kickoffie :D

A Rusev znowu bawi i uczy.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Bezsensowny feud o pasy Tag Team, z bezsensownym (mam nadzieję) finałem na Royal Rumble. Nad pierwszą walką nie mógł zapanować jeden sędzia ponieważ został znokautowany przez Sheamusa, więc w rewanżu dorzucają drugiego sędziego. Walka i tak odbędzie się w kickoff, a pasy raczej pozostaną u Cesaro i Sheamusa więc tak naprawdę kogo to obchodzi?

WWE przypomina nam o feudzie Rollinsa z Triple Hem. Seth Rollins nie bierze udziału w RR matchu, ale tak naprawdę od początku nie był faworytem, ze względu na niemal pewne starcie z Hunterem na Wrestlemanii. Mimo to architekt musi pojawiać się na PPV, mam nadzieję, że nie zrobią czegoś w tym stylu, że całą galę będzie szukał Triple H'a.

Znowu The New Day z Titusem, dziś jednak doszło pewne urozmaicenie w postaci innych zawodników. Strowman miał feudować z Reignsem, nawet Undertakerem, tymczasem WWE daje mu Big Showa. Najmniej interesująca opcja, ale chyba wole, żeby Strowman i Show walczyli sobie gdzieś na początku karty, a Reigns i Undertakerem dostali kogoś innego.

Do niedawna byłem niemal pewien zwycięstwa Reignsa na RR, tymczasem WWE daje mi nadzieję na obronę pasa przez Owensa. Jednak czy naprawdę do tego dojdzie. Ciężko ocenić.

Ostatni segment pokazuje ogromny star power tegorocznego Royal Rumble. Chociaż mam nadzieję, że nikt z tej trójki nie wygra. Jeśli jesteśmy skazani na 50-cio letnich part-timerów w najważniejszych walkach wieczoru Wrestlemanii, to niech Lesnar i Goldberg zajmą się sobą, The Undertaker dostanie kogoś do zniszczenia na szybko, a walki o pasy zostaną dla jakichś młodszych zawodników.

Całość Raw raczej przeciętna, mieliśmy całkiem dobry pojedynek Rollinsa z Zaynem, wreszcie spotkanie trzech part-timerów, ale z drugiej strony nudni cruiserweightci, wśród nich irytująca Alicia Fox. Braun Strowman który w ostatnich tygodniach konfrontował się z Goldbergiem, Brockiem Lesnarem, żeby dziś wystąpić w jakimś komediowym segmencie, a następnie stanąć twarzą w twarz z Big Showem... Pozostaje czekać na Royal Rumble które w tym roku zapowiada się wyjątkowo ciekawie i nieprzewidywalnie.

Wiecie czemu Goldbergowi leciała krew? Bo mu się w głowie nie mieści jak gówniane było to RAW.

RAW sprawia że zapominam czemu jestem fanem wrestlingu. Dobrze że jutro Smackdown mi o tym przypomni.

[ Dodano: 2017-01-24, 23:27 ]

No i jeszcze mogę dodać że dla mnie brak Rollinsa w RR to bardzo duży minus. Co oni z tym niby zrobią? Dadzą Tryplaka do RR? Jakby to jeszcze było Smackdown to może bym się nastawił pozytywnie na jakieś story, a tak to mam Setha poza przepakowanym RR i po gali jakieś gówniane story. :roll:

Edytowane przez Johnny Ryper

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Chyba zacznę od tego, że przed odpaleniem całego RAW, sięgnąłem najpierw za skróty na YT. Nie dziwię się jak ktoś się na to przesiadł, esencja epizodu jest, finishe są, ale jednak segmenty nie są w całości. Skoro RAW można treściwie przerobić w 30-40 minut to nic dziwnego, że tyle osób sobie odpuszcza oglądanie całości, zwłaszcza jak ma się słabe łącze.

Dawno nie widziałem na RAW pojedynku, który by mi się podobał pod względem ringowym. Zayn v Rollins było lepsze od większości pojedynków z PPV zatem dobra robota, zresztą finish też był taki w stylu PPV.

Rollins out z 2017? O ile nie wejdzie jakoś do Rumble to strzelam, że będzie faworytem w 2018. Pomysł ze sposobem eliminacji Seth'a spoko, tylko ten feud HHH v Rollins zaczął się gdzieś w wrześniu i do tej pory mieliśmy z 3-4 segmenty, trochę biednie :/

Reszta epizodu powiedzmy, że do przewinięcia. Końcówka czyli 3 wielkie gwiazdy/legendy biznesu w ringu. No nigdy wcześniej takiego zestawienie w ringu nie widzieliśmy. Dobra passa Goldberga na majku się skończyła, zamotał się jak 12 latek na ceremonii rozdania świadectw. Strzelam, że skoro teraz dali nam Goldberga / Lesnara / Undertakera razem to na Rumble raczej w jednym momencie ich nie zobaczymy.

Generalnie nie urwało mi dupy to RAW, fajny momencik na koniec, jedna dobra walka, większość historii nie popchnęła się za bardzo do przodu. Generalnie może być, chociaż bardziej mnie to nie nakręciło na PPV, w sumie to nie musiało :)

Świetne jest to, że niby chcemy nowych twarzy w main eventach WWE, a wystarczyło wpuścić do ringu 2 part timerów i prawie emeryta ( ;) ) byśmy sikali po nogawkach. No, ale co poradzić. Segment może nie był jakiś mistrzowski zwłaszcza gdy gadał Goldberg (WTF z tym krwawieniem!?). Niemniej jednak 3 tak mocarne postacie w jednym ringu? Jaram się!

No i muszę przyznać, że ten hype mocno odbija się na moich oczekiwaniach co do Royal Rumble, które zapowiada się naprawdę świetnie.

Zaskoczyli mnie z wyrzuceniem Rollinsa z RR. Mam nadzieję, że nawiążą do tego jakoś na gali. Nie wiem, atak na HHHa jeśli się pojawi (niekoniecznie w walce)? Coś muszą zrobić. Czas ruszyć z tym feudem na pełnej ;)

Fajnie się to też zgrało z Samim jako tym underdogiem. Może nie oczekuję jego wygranej Royal Rumble, ale fajnie by było gdyby długo utrzymał się w ringu.

No i jeszcze trójkąt Y2J, Owens i Reigns. Niby wszystko wskazuje na porażkę Romana. Jego dominacja galę przed PPV, brak Y2J'a, no DQ które niby faworyzuje Romka (tak chce to pokazać WWE). A jednak gdy o niego chodzi mam straszną obawę że "pomimo przeciwności losu" wygra pas. Oby to no DQ było znakiem czyjejś interwencji i nowego feudu dla Romana.

• Reputacja:   2

Segment z Roman Reingsem i JeriKO

Romek zabłysnął i załatwił sobie rematch przy pomocy fanów. Stupid idiot section. :D Wyczerpali już materiał, bo, co tu dużo więcej gadać? Wiadomo, że przed taką galą jak RR czy WM'ka potrzebują więcej czasu na zorganizowanie show, ale niestety ma to też swoje minusy, że tydzień, 2 przed PPV już właściwie wszystko jest zapięte na ostatni guzik i to po prostu przeciąganie wyczekiwania.

Pierwsza walka - Cesaro vs Luke Gallows

Ostatnio Club się powodzi. To oznacza, że na PPV tytuły zostaną pewnie obronione.

Rollins vs Zayn? Materiał na dobrą walkę, lecz z oczywistym zwycięzcą... Mogłoby się wydawać... Jeżeli sami wejdzie do RR, to możemy być pewni pojawienia się HHH.

Druga walka - o uczestnictwo w Royal Rumble matchu: Seth Rollins vs Sami Zayn

Dali naprawdę dobry pojedynek. Do końca trzymały mnie emocje, chociaż przy muzyce Tryplaka jakoś się nie uniosłem, bo jak wspomniałem wcześniej kiedyś szzef musi się zjawić. Poszli trochę na łatwiznę rozpraszając Rollinsa. Teraz pora żeby Hunter znienacka zaatakował Rollinsa chociażby na RR.

Trzecia walka - Ariya Daivari, Tony Nese & Drew Gulak vs Mustafa Ali, T.J. Perkins, Jack Gallagher

Mustafa na głównej tygodniówce? Stawiają na niego dosyć mocno. Do przewidzenia, że to on będzie siłą napędową drużyny Face'ów i skończy ten pojedynek.

Czwarta walka - Big E, Kofi Kingston Enzo Amore & Big Cass vs Rusev, Jinder Mahal, Tytus O'Neil & Braun Strowman

Strowman musiał zakończyć tą walką. Równie dobrze to on sam mógłby wparować i roznieść wszystkich na drodze. Big Showa postraszył, więc starcie z Cassem nie miałoby sensu. Na Rumble Strowman wyrzuci Showa z ringu, co będzie miało na pewno duży wydźwięk.

Piąta walka - US Championship: Chris Jericho © vs Roman Reigns

Walka nie była zła, ale nie porwała ze względu na wyczerpanie tego materiału. Duży punkt dla Romka, bo i osiąga wygraną przez DQ i jeszcze zamyka Owensa w klatce, zatem teoretycznie Kevin powinien tytuł obronić. Teoretycznie... Wyczuwam wbrew pozorom dużą szansę dla Romana na skończenie runu KO.

Zarówno wywiad z Bayley jak i Charlotte nie porwał. Jedna myśli, że mogłaby być mistrzynią we wszystkim, druga spełnia marzenia i kocha dawać frajdę fanom. Niezbyt dużo to wniosło.

Przemowa Nii Jax

Nie był to zły speech choć brakowało tu trochę naturalności. Z mimiką też przesadziła. Sasha już prawie wyleczyła nogę i jest gotów walczyć. Porażka jednej i drugiej nie pomoże. Banks przydałoby się odbudować postać, ale czy na pewno chcą poświęcać Jax, która jako taki destroyer w dywizji kobiet mogłaby się dobrze sprawdzać.

Szósta walka - Rich Swann vs Noam Dar

Noam nie mógł tego wygrać.

Swann obił Neville'a, więc Anglik ma dużą szansę przejąć tytuł na PPV. Mimo sympatii do Swanna byłbym za zmianą mistrza.

Jednak nie podarowali nam segmentu z Alicią. Szczerze to już sam nie wiem czy próbuje wywołać zazdrość u Alexandra, czy po prostu ciągnie do Szkota. I jakoś mnie to wielce nie intryguje. :lol:

Przemowa Billa Goldberga

To chyba jedyny moment naprawdę zagrzewający do RR. Goldberg, Lesnar i Taker w ringu robią wrażenie. Może i nie zobaczymy ich w tym samym momencie wszystkich, ale wydaje mi się, że Brock z Billem powinni się zetknąć.

Jakby ktoś był ciekaw czemu Billowi krew leciała to podobno przed każdym promem nasuwa łbem w drzwi. Takie przyzwyczajenie jeszcze z czasów kiedy grał w futbol amerykański. Rozumiem go, ja też czasem lubię walnąć z rozpędu barana w ścianę dla wyładowania emocji.

Niby coś się działo, ale oprócz ostatniego segmentu nie zaserwowali nic, co by mnie poderwało z fotela.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   618

Każdy przejmuję się tym jak teraz pociągną feud Rollins - HHH, więc taka myśl... nie fajnie by było jakby Rollins pojawił się i zaatakował Triple H'a podczas... Takeover?

Pomyślcie - NXT to złote dziecię Huntera, wygłasza mowę, a tu jeb - Seth atakuje prezesa.

Feud na WM podkręcony, Takeover zyskuje na entertainmencie.

Wilk syty, owca cała. Dalej tylko zemsty mentora za zniewagę na byłym członku Shielda.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Każdy przejmuję się tym jak teraz pociągną feud Rollins - HHH, więc taka myśl... nie fajnie by było jakby Rollins pojawił się i zaatakował Triple H'a podczas... Takeover?

Pomyślcie - NXT to złote dziecię Huntera, wygłasza mowę, a tu jeb - Seth atakuje prezesa.

Feud na WM podkręcony, Takeover zyskuje na entertainmencie.

Wilk syty, owca cała. Dalej tylko zemsty mentora za zniewagę na byłym członku Shielda.

I myślisz że te durne małpy z WWE by wpadły na taki pomysł?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Zabraklo mi tylko zdecydowanie w samej koncowce ostatniej gali RAW przynajmniej jakiejs krotkiejs krotkiej szamotaniny typu gasnie swiatlo, pojawia sie Taker, a dla przykladu Lesnar i Goldberg leza juz nieprzytomni lub obajd z Goldbergiem dojezdzaja Lesnara, a Goldberg dostaje Tombstone lub na odwrot Taker JackHammera za co ewentualnie pozniej zostalby wyjebany przez Takera na RR przez liny :)
WWE Is Our Destiny...

Kolejne RAW zaczyna się od przyjaciół. Siedzę i nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej. Większość z nas sobie tego nie wyobraża, bo tak lubimy i cenimy Owensa i Jericho. WWE też wyciska z nich ile może, bo wie, że to świetna rozrywka i dwóch utalentowanych mówców. I teraz zbliżamy się do WrestleManii, gdzie... ... prawdopodobnie ten świetny mówca, który robi robotę, straci pas. Przykre. Mimo przeskoczenia Romana, dalej mam spory znak zapytania przy Kevinie jako championie na największej gali. Aż boje się ogłoszenia rywala na Fastlane. Ta wizja przejęcia pasa przez Goldiego jest kretyńska, i bardzo prawdopodobna :cry: Znam Vince'a - dla niego to zaskoczenie... Mam nieodparte wrażenie, że największą szansą Owensa na utrzymanie Universal Title, jest powrot Balora. I trudno, że z takimi nazwiskami, dla Vince'a, Universal Title może otwierać show.

Nese zaczyna sobie poczynać coraz lepiej. Jedni mogą czekać na title-shota, ale mam wrażenie, że będzie mięsem armatnim dla Tozawy. Ten brak charyzmy będzie na nim ciążył.

Pisałem to na grupie, napiszę i tutaj. Romkowi nakreśliły się dwa storyline'y na WrestleManie podczas Royal Rumble. Najpierw Strowman, ktory odebrał mu szanse na tytuł - i teraz na RAW się mu Romek odwdzięczył, więc są już na siebie skazani - a potem Taker, któego wyeliminował z Main Eventu PPV. Niewykluczone, że WWE skusi się na Triple Threat, który ograniczyłby Grabarza w walce, co przy jego wieku jest wskazane #takbymtozabookowal

Paul Heyman miał przyzwoite promo. Tryplak go przebił. Aż zapragnąłem jego walki z Rollinsem, bo sama zajawka by pewnie była jedną z lepszych na WM. Na razie jednak Setha czeka przeszkoda w postaci Joe. Najpewniej na Fastlane. Samoanczyk się spóźnij jeden dzień.

50608915156a3743c1fa34.jpg