Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Reigns & Owens vs Cesaro & Sheamus

Kamień, papier, nożyce niezawodne rozwiązanie każdego sporu o pierwszeństwo ;) Pierwsze zmiany w drużynie Cesaro - tak właśnie widzę walki pomiędzy Raw a SD. Cesaro chwyciwszy Romana sprawił iż ten zaczął miotać się niczym rybka złowiona. Miło się to oglądało :D

Do niektórych jak widać święta przyszły wcześniej :D Podzielam opinię Strowman'a odnośnie szaliczka, też wybrałabym jasny ;)

Rollins & Jericho & Strowman vs New Day

O ile walki tag teamów przewijam, tą tym razem obejrzałam. Panowie nad wyraz dobrze się dogadywali, więc może na SS nie będzie tak źle?

Śmiechłam na widok muru ochroniarzy przecinającego ring. Serio? Oni niby mieli powstrzymać ewentualne natarcie Goldberg'a lub Lesnara... Chcieliby,,,

I oczywiście nie mogło zabraknąć maskotki Niebieskich, która biedna trafiła na listę Krzycha.

No i na koniec mieliśmy niezły pokaz rozpierduchy na całego :D ;)

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg

• Urządzenie:  Windows

Goldberg i Lesnar, face to face. Ochroniarze wyglądali komicznie. Segment trochę też. W sumie to na SS czekam na... wejściówki.

Cała reszta kręciłą się wokół promocji PPV - i bardzo dobrze. Szczególnie końcowy segment. Samo gadanie szefów to nic takiego, ale potem przybyła drużyna SD i sprzeczki drużyn były spoko. A logika wrestlingowa każe myśleć, że po tym, jak się to skończyło, Team SmackDown powinien wygrać.

A co do kolorów - czy SD nie prowadzi w Bragging Rights?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Dziwi mnie tylko, że RAW wygrało też bójkę, bo to by wskazywało na zwycięstwo niebieskich na PPV, a to strasznie trudno mi sobie wyobrazic.

Dziś jest te 900-tne SmackDown? Jeśli tak to śmiało można stawiać, że piątka z RAW pojawi się na niebieskiej gali i zostaną zalvarezowani na ostatniej tygodniówce przed PPV i wszystko pójdzie zgodnie z planem :D

Rollins- przegrywa na każdym PPV po powrocie, przegrał z Ambrosem dwa razy w tym roku

Owens- nie pokonał nikogo czysto na PPV odkąd jest mistrzem, do tego przegrał czysto z Samim w tym roku na PPV

Jericho- no ok legenda, ale on też wmoczył kilka razy z Ambrożym w tym roku i generalnie nie sądze aby miał większy star power niż ktokolwiek ze SD, moze oprocz Braya

Strowman- on walczył tylko z jobberami, to będzie chyba jego debiut na PPV, jebać go ogólnie

Roman Reigns-chuj z nim

Doskonała analiza

Słyszę dużo głosów, że RAW w każdej walce SS ma dużą przewagę, ale dostaną zwycięstwo w głównym starciu na pocieszenie, bo jest tam Shane...dla mnie strasznie nędzny pomysł, poza tym, to ma chyba formułę best of 3, więc mamy zabić "emocje" dwiema walkami - zapychaczami? :D Skoro Czerwony brand jest w gazie to niech po prostu pojadą rywali do zera, co na pewno może być pretekstem do fajnego story i rehabilitacją kiedyś tam przez Smackdown, chętnie zobaczyłbym Bryana i Shane'a motywujących swój roster do treningu i muzyką z Rocky'ego w tle :D

Segment dwóch legend taki sobie, ale gdy Oldberg wyczyścił już ring ze statystów było czuć moc, pierwsze ciosy walki wieczoru SS jednak będą fajne.

Segment kończący nawet spoko, znowu zrobiony przez JeriKO, czy też mieliście wrażenie, że "what the hell is that?" to przyjazna dzieciom parafraza słów Conora z konferencji przed UFC 205? :)

RAW ogólnie dało się obejrzeć bez większego przewijania, ale jakoś średnio udzielił mi się hype związany z taką dużą galą. Pewnie im bliżej weekendu, tym będzie pod tym względem lepiej..za sprawą NXT Takeover :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

To RAW mnie zmiażdżyło. Epic.

1. Kobietki były nawet spoko, tylko Alicia Fox się rzuca w oczy. Pojawia się z dupy i jobbuje Jax. Potem znika i znowu się pojawia znikąd i jest w tych tagach żeby jobbować. Pod względem story Dana Brooke się serio lepiej nadaje.

Emmalina to już jest chyba tylko taki segmencik na poprawienie humoru niewyżytym seksualnie. (coś dla mnie)

2. Tag teamy to jest jedyne pole gdzie RAW nie ma prawa wygrać. Sorry ale 2 ich teamy w tym mistrzowie własnie zostali pojechani przez zlepek gości którzy się nie lubią. Ech.. Fajnie że chociaż Club jest lepiej pokazywany.

3. Co do samego 5v5 Man. Bardzo mi się to wszystko podobało. Shane i Daniel niby koleżeńska wizyta a tu Stefka szczuję brata niczym kolegami z klasy w gimnazjum :D . I wpada team SD. Co najważniejsze: Bez theme songów. Wpadają jak outsiderzy, brakowało tylko żeby stratowali po drodze kilku tych śmiesznych ochroniarzy. Elssworth udający kozaka > List of Jericho. Owens odkąd został mistrzem był takim lamusem a teraz sobie przypomniał że ma mic skilla? Brawl super. SD rozwalone na obcym terytorium - super motyw. Do pełni szczęścia brakowało żeby James się zmierzył z Braunem.

4. Goldberg wygląda zajebiście :shock: . Nie chodzi mi o to że mając tyle lat jest wielkim dzikiem. On po prostu zabija spojrzeniem. Srlsy. Brock samowolnie złapał za mica? No no. Heyman od jakiegoś czasu jest słaby na micu (underraited opinion). Goldberg badass to największy badass w histori wrestlingu. Mam nadzieje że to nie bedzie wyrównana walka i ktoś będzie krwawił.

Jak ktoś nie oglądał tego talk show po RAW to niech idzie obejrzeć :P .

"After you left in 2001 you went to TNA to wrestle" :shock: Normalnie cytat roku. I to wypowiedziany koło Stefci.

Daniel Bryan to jest jakiś roast master. On w tych shootowych (bo są shootowe prawda?) talk showach niszczy każdego. Mick co chwile zbaczał z tematui lizał dupę Stefki. WTF Święty Mikołaju!

Pewnie znowu pisze chaotycznie i bez sensu ale przez to RAW mam tyle energii że nie mogę zasnąć :D .

[ Dodano: 2016-11-16, 01:39 ]

Ogólnie co do zwycięstwa na SS to myślę że SD powinno wygrać dlatego że RAW ma (o ile newsy dobrze czytam) lepsze ratingi. Ogólnie RAW jest zawsze przedstawiane jako to lepsze, większe i bardziej prestiżowe. Smackdown nie zależnie od wrestlerów jako samo show jest underdogiem. Jaki jest sens w zgniataniu underdoga? Raw powinno wygrać tylko w walce kobiet. No bo sorry ale jednak 3 horsewomen i Nia Jax. Win 100%. Raw nie ma dywizji tag team. A main event to jak mówiłem. SD to underdog. Poza tym jest pierdyliard opcji. Że Tryplak z dupy pomoże. Może John Cena?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Dzisiejsze raw kompletnie bez historii. Jerichio- Ko w zasadzie nie ruszyło( choć nie widziałem main eventu) Ważne jest , że Goldberg oficjalnie w rr matchu. Jeśli nikogo nie wypromuje to rzeczywiście można mówić, że koniec ss nie miał sensu. Zobaczymy za 2 miechy :(

Zlikwidujcie dywizje tt, to jest kabaret.

163870508457e2d890447a3.jpg

Na Royal Rumble poznamy przeciwnika Goldiego na WrestleManie - gość, który go wyrzuci (wiem, że watpicie, że ktokolwiek go wyrzuci :wink: ). WMka już zyskuje na wartości, RR już zyskuje na wartości - ciężko narzekać.

Normalnie, jakby ktoś powiedział, że jakaś gwiazda będzie paradować nago i zrobimy z tego segmenty, negowałbym ten pomysł. Enzo jest jednak tak dobry, że był chyba jedynym akceptowalnym wyborem.

Highlight Reel pokazało to, czego wszyscy się domyślaliśmy - ewentualny feud Owensa z Jericho, to bedzie jedna z lepszych rzeczy, jakie RAW ma do zaoferowania. A, no i to wina Romana, definitywnie.

Sroga walka o status pretendetów do pasów Tag Team. W ogóle nie było wiadomo, kto wygra.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Wkurwia mnie ten Goldberg tą żoną i synalkiem. Rozumiem po powrocie, ale nie trzeba chyba przypominać nam o tym co tydzień i ich pokazywać. Inni zawodnicy też mają rodziny i jakoś za każdym razem ich członkowie nie wdzięczą się przed kamerami. Ale już mniejsza o to. Występ Billa w RR Matchu to niezła promocja dla PPV i bardzo dobra okazja do rozpoczęcia feudu na WrestleManię. Miejmy tylko nadzieję, że nie będzie to feud z aktualnym wtedy mistrzem prowadzący do zdobycia tytułu :twisted:

Highlight Reel było świetne, w sumie tego się spodziewałam patrząc na skład. Dzisiaj lepiej oglądało mi się Owensa, najsłabiej wypadł oczywiście Rollins. Reignsa nie liczę, bo nic nie mówił. W sumie cieszę się, że Owens i Jericho na razie nie zaczną ze sobą feudować. Jest do tego pewnie bliżej niż dalej, ale da się jeszcze sporo z tego wycisnąć, mogą się więc z tym nie spieszyć.

Świetnie się oglądało walkę wieczoru. Zajebisty spot Rollinsa, niby podobne akcje już wykonywał, ale zawsze patrzy się na to z przyjemnością.

Za tydzień walka o pas kobiet. Zaczynam się bać, bo to tygodniówka. A wiadomo co się dzieje, jak Sasha walczy z Charlotte o tytuł na tygodniówce :twisted:

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Tym razem newsy okazały się być w 100% prawdą, Goldberg wystąpi w Royal Rumble Matchu. Widać że WWE chce wypromować styczniowe PPV na coś na prawdę dużego i myślę że udział Goldberga tylko to potwierdza. Oczywiście występ Bill'a na RR to jasny sygnał że wystąpi on również na Wrestlemanii. Czyżby powtórka z Royal Rumble 2004 :D.

Który to już raz New Day bronią pasy w taki sposób? Czy przypadkiem na Hell in a Cell nie było takiego samego zakończenia, może się mylę. Strasznie sztucznie i na siłę jest przeciągany run murzynków, niech szybko biją ten rekord i stracą pasy, bo dywizja strasznie na tym cierpi.

Bardzo dobry Highlight Reel, fajnie słuchało mi się Owensa i Chrisa, zagrali trochę na emocjach i dali nam przedsmak tego co nieuniknione. Świetny motyw kiedy oboje zrzucili winę na porażkę Romana. Takie segmenty wywołują uśmiech na twarzy i cieszmy się tym bo Y2J niedługo zapewne zniknie z TV.

Ile można ciągnąć tą samą dwójkę przy głównym pasie kobiet? Feud Sashy z Charlotte trwa już od lipca, no chyba trochę za długo. Charlotte za tydzień musi obronić tytuł, a Banks zniknąć z tytułowego obrazka na jakiś czas. Choć gdy obie panie spotykają się w walce mistrzowskiej na tygodniówce to wiadomo jak to się kończy :mad: .

Warto też wspomnieć o walce wieczoru która była bardzo solidna. Schematy były raczej oklepane, obijanie się krzesłami choć ten spot Seth'a zrobił wrażenie.

1807567559522728e3a44bf.jpg

Czyli co, Lesnar wróci dopiero w styczniu i przyczyni się do wyeliminowania Goldberga? Bo kto jak nie on? Przecież takiego Undertakera to on ma na trzydzieści sekund xD

Nie wiem czy to przez to że dawno nie oglądałem, ale dość przyjemne RAW.

Moja przygoda z Raw była w tym tygodniu krótka:

1. Odpaliłem w nocy live, spóźniony nieco ale spoko, Goldberga i tak nie chcę oglądać.

2. Pierwsze co zobaczyłem to nagi Enzo idący korytarzem.

3. Co ja patrzę.

4. Sorry, nie dzisiaj - żal dobrych (mimo wszystko) odczuć po weekendzie, idę spać.

Profit.

So... straciłem coś ciekawego?

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   17

Nie był goły... w całej tej pikselozie było widać żółte gacie...

Nudne Raw i tyle w temacie.

Goldberg w Royal Rumble Matchu skończy dokładnie tak jak w 2004 roku. Wejdzie Lesnar i go wyrzuci, po czym feud do WrestleManii i tam jednak rewanż Brocka żeby nie wyszedł na takiego słabeusza. Jeżeli tak to się skończy to cała ta szopka będzie dobrym dodatkiem do 'Manii.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Goldberg w Royal Rumble Matchu... wyrzuci z 20 ale ostatecznie ktos go wyeliminuje ;3. Stawiam na Borka(o ile rzeczywiscie planuja przeciagnac ten feud). Przynajmniej mam taka nadzieje. Jego zwyciestwo byloby sporym bullshitem. #Batista

"Nagi" Enzo na plus... jak pedalsko by to nie brzmialo ;D. Fajne teksty polecialy, konfrontacja z Rusevem rowniez genialna. Enzo has a huge problem :lol:

The Club znow pretendentami do pasow. Jakby nie patrzec maja teraz duzo wieksze szanse na mistrzostwa, sa duzo lepszym i duzo bardziej wypromowanym projektem. Ale Jednorozce chyba obronia i dojada do tego rekordu. Przemeczmy sie juz te 3 tygodnie.

Lubie Zayna... ale kurcze, to zniszczenie jakie mu zafundowal Braun bylo genialne. A jakby nie patrzec Sami tez nie wyjdzie z pustymi rekami, chcial walczyc dalej nawet mimo tego, ze nie mogl ustac na nogach. Gosc wie jak wypromowac sie na underdoga i jak sprawic by ktos zaczal mu cheerowac. Az przykro sie robi, ze tak dobry storyteller jest tak nisko w hierarchii.

Highlight Reel to moment tego Raw. Pojawiaja sie kolejne tarcia wewnatrz JeriKO, chce ich feudu i chce ich feudu bardzo. Moze na Royal Rumble? Czasu coraz mniej, Jericho ma odchodzic przed Wrestlemania a wydaje mi sie, ze odejdzie jako face.

To jak? Za tydzien Sasha znowu bedzie mistrzynia? ;D Teraz juz sie nie odwaze napisac, ze nie ma na to szans ;D. Chociaz wypadaloby w koncu zamknac ten feud. W koncu na horyzoncie Szefowej pojawila sie Nia Jax.

PS: Czy tylko ja jeblem smiechem gdy Nia mowila o tym jaka to ona byla dominujaca? :twisted:

Bardzo fajny No DQ Match o Period Championship. Nareszcie wyroznil sie czyms wiecej niz brakiem count-out'ow. Jakie to jest przykre, ze Owens broni dzieki Jericho nawet kiedy jego obecnosc przy ringu jest zbanowana. Naprawde nie mogli tutaj dac Kevin'owi czystej obrony? Na zamkniecie feudu? Ja rozumiem, ze cipoheel ale nawet cipoheel od czasu do czasu powinien sie odbic od dna mocnym zwyciestwem.

Srednie Raw, na pewno duzo slabsze od dwoch poprzednich

Pierwsze 70 minut programu mi się podobało, a potem była nudna, brak pomysłu, zapychacze i inne pierdoły, które odwlekały zakończenie show.

Goldberg tak rozjebał Lesnara, że tego nie będzie już na RAW w tym roku, za to stary dobry Bill sobie wskakuje do RR Matchu. Jako, że RR to moje ulubione PPV to już się cieszę, że chcą budować mocno obsadzony RR Match, ciekawe kto wyeliminuje Billa, błagam byle nie Lesnar, bo ich trzecie starcie niczego nie naprawi, niczego nie zmieni i "lepsze" nie będzie.

New Day zmieńcie płytę, Wasze pierwsze 200 dni runu z pasem były świetne, bo byliście heelami = mogliście więcej, no i ciągle próbowali kombinowali niemal co RAW robili coś innego, teraz od 100 dni nudzą przeokrutnie, w dodatku ciągle przegrywają lub wygrywają kantem, strasznie bullshitują ich run na koniec.

Perełka odcinka czyli Highlight Reel, panowie pięknie zagrali tą szopkę, na ich rozpad zdecydowanie zbyt szybko i to było jasne, że znajdą wspólnego wroga, zresztą i tak Romuś zawsze jeszcze wszystkiemu winny. Piękny uścisk na koniec, nie rozjebał mi umysłu tak jak uścisk Zamasu z Zamasu, ale było blisko. Na koniec walka o główny pas, niby z dupy, ale fajnie jak jakiś pojedynek o coś trafia na tygodniówkę, zmiany mistrza być nie mogło ale zawsze to coś innego.

PS podobał mi się segment Enzo z Laną, jakieś wybitnie śmieszne to nie było, ale śmieszniejsze niż większość marnych żartów. Podobało mi się, bo walka jaka z tego wynikła nie była z pizdy, miało to sens no i finalnie RuRu wyszedł na kozaka.

Tag team Match

A już myślałam, że Cesaro i Sheamus wygrają to i zakończą panowanie Niudejsów. Atu znowu im nie wyszło. Ehh...

Krzychu czyżby się wyprowadzał albo spakował walizkę Owensowi?

Enzo... co do fragmentu z nim: :D :lol:

I wyjaśniło się co Krzychu miał w swojej walizce. Ciuchy Enzo ;)

Widać, że rozstanie JeriKO jest coraz bliżej. Zostaje tylko nadzieja, że zrobią to w sposób spektakularny.

Ostatnią walkę bardzo dobrze mi się oglądało. Było sporo dobrych momentów. No i oczywiście Owens wygrał z pomocą Chrisa. Bo jakże by inaczej.

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg