Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Fani wrestlingu są straszni, wszystko się sprowadza do tego, że to już było, albo wstępnych założeń, że to będzie słabe. Mi brakuje elementu zaskoczenia, pewnych twistów. Dodanie Goldberga to coś ciekawego/zaskakującego mimo tych miesięcznych zapowiedzi. Na pewno podbije to rating, pytanie o ile. Czy walk będzie dobra? Wątpię, pewnie nawet gorsza od tej z WM XX, ale na pewno każdy fan wrestlingu ją zobaczy i to się dla WWE liczy.

Dodanie Goldberga to coś ciekawego/zaskakującego mimo tych miesięcznych zapowiedzi. Na pewno podbije to rating, pytanie o ile. Czy walk będzie dobra? Wątpię, pewnie nawet gorsza od tej z WM XX, ale na pewno każdy fan wrestlingu ją zobaczy i to się dla WWE liczy.

Ja nie mówię, że to nie urozmaici... Ale są dziesiątki innych metod na urozmaicenie produktu. Zobaczycie, że dostaniemy Batiste vol.2

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Zobaczycie, że dostaniemy Batiste vol.2

Z tego co pamiętam, to ostatni run Batisty w WWE nie był taki tragiczny, jak wszyscy piszą, więc jeśli Goldberg będzie w stanie dać tyle rozrywki, ile dał Dave, to będę usatysfakcjonowany.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Porównania z Batistą jak najbardziej na miejscu, Animal w 2014 strasznie botchował speary, Goldberg pewnie będzie robił to samo

wojtek95, co mają tu do rzeczy botchowane akcje? Błędy są nieodłączną częścią wrestlingu. Nawet najlepszym zdarzają się botche. Dużo ludzi chyba nie zdaje sobie sprawy, że zdecydowanie ciężej jest sprawić, by "udawany cios" wyglądał w miare realnie, niż po prostu komuś przy*ebać w ryj. Na ten czynnik składa się wiele rzeczy, takich jak porozumienie między danymi wrestlerami, zaufanie, timing i technika.

Co do Animala, to dużo ludzi zapomina, że Batista miał duży wpływ na to, jak ludzie odbierali Bryana w okresie WM 30. Bo mimo, że publika jadła Bryanowi z ręki już w okresie jego walki z Ceną na SummerSlam, albo może nawet wcześniej, to jednak postać Batisty, która wywoływała skrajnie negatywne emocje, spowodowała że Daniel stał się absolutnym baby facem.

I można psioczyć na Dave'a, że nosił rurki i śmieszną czapeczkę, że wyglądał jakby miał czasem wyjebane, ale nie można mu odmówić tego, że dał dobrą telewizję - czy to w segmentach, gdzie czasami wręcz sypał pipe bombami z rękawa czy to w ważnych walkach, w których brał udział. Wszystkie te ważne walki oprócz Royal Rumble Matchu stały na dobrym poziomie. Później jeszcze był przecież częścią dobrego feudu pomiędzy Shield, a Evolution. Jeśli tak wygląda chujowy run w federacji, to ja nie chcę myśleć, jak ludzie będą odbierać run Goldberga.

Najważniejszy aspekt związany z Batistą jest fakt, że on był tą atrakcją. Raw na którym powrócił Batista miało rating 4.86. Sam powrót Dave'a oglądąło 5.25 miliona widzów! Powrót Animala dał większą oglądalność niż powrót The Rocka, czy Brocka Lesnara. To, że WWE zjebało jego powrót dając mu wygrać Royal Rumble i próbując robić z niego face'a to inna sprawa. Taki Batista na Raw bądź SmackDown byłby teraz zbawieniem.

Edytowane przez JohnBoy

• Reputacja:   2

Przemowa Sashy Banks

Charlotte face turn? :twisted: Tak poważnie to po kiego wtrącili tu Ruseva? Bułgar i tak nie odzyska pasa, ale nie powinni robić z nim czegoś takiego. :? Przez długi okres był dosyć solidnym, midcardowym Heelem, a teraz zostaje wyrzucony z ringu przez babki, natomiast do całkowitego odwrotu zmusza go groźna mina Romka? Give me a break.

Pierwsza walka - Kofi Kingston vs Cesaro

Ta porażka na pewno nie wadzi Szwajcarowi i Irlandczykowi. Nie lubią się i będą mieć takie wpadki, ale i tak czy inaczej współpraca będzie trwać. Pytanie jak długo? Gdyby wygrali pasy to niechęć poszłaby w siną dal, ale czy WWE chce ich nagradzać?

Druga walka - Cami Fields vs Bailey

Pozdrawiam typka w hełmie stormtroopera w pierwszym rzędzie przy rampie. :D

Bailey ma znowu problemy z pokonaniem przybysza znikąd... Danę ostatecznie pewno rozjedzie. Szansa dla Brooks, że przekona mnie do siebie.

Jericho, Truth i batonik. Takie kryptoreklamy mogę oglądać. :D

Trzecia walka - Tony Nese & Drew Gulak vs Lince Dorado & Sin Cara

Coś mi mówi, że nawet tutaj Cara nic nie ugra w tej dywizji, ale może z Dorado jakoś będzie to wyglądało. Dalej czekam żeby Gulak miał jakoś szansę się pokazać.

Segment z Mickiem Foleyem i Stephanie McMahon

Dostaniemy trzy klatki na PPV... Cóż z jednej strony w końcu Hell in a Cell będzie Hell in a Cell tylko pytanie czy nie za dużo. Nawet jestem dobrej myśli. Owens i Rollins mogą zrobić fajne starcie, dziewczyny w klatce to coś niecodziennego, więc także obejrzę. Romek i Rusev... Żeby tylko nie zamulali. Dobrze iż zjawili się JeriKO, bo znowu miałem powód żeby się uśmiechnąć.

Dosyć długa wypowiedź Setha na zapleczu. Powoli widać jego przemianę.

Czwarta walka - Curtis Axel & Bo Dallas vs Enzo Amore & Big Cass

W końcu łysole górą. Atakując od tyłu, ale zawsze. :twisted:

Piąta walka - Curtis Axel & Bo Dallas vs Sami Zayn & Neville

Wygląda mi to na feud między Bo, a Samim. Żeby im tylko nie przyszło do głowy podkładać Dallasowi Zayna. :?

Lana ostrzega Charlotte? Mała niespodzianka gdyby miała z czasem debiutować w ringu.

Szósta walka - Tytus O'Neil vs R-Truth

Pierwsza przerwa na WC? Ok to idę.

Za pierwszym razem myślałem, że T.J. sam wywalił bułę Kendrickowi jak rasowy Heel. To w sumie byłby nawet fajny motyw. :twisted:

Siódma walka - Steven & Clay Splash vs Braun Strowman

Braun narzeka na brak godnego rywala. Dajmy mu dwóch jobberów zamiast jednego! Genialnie!

Ósma walka - Charlotte & Rusev vs Sasha Banks & Roman Reigns

Dwójka Faceów w jednym teamie. Jedna przodująca, drugi wracający na szczyt. Jaki mógł być rezultat. Szkoda Bułgara.

Wyobrażacie sobie dialog Jericho z Austinem? :twisted:

J: You stupid idiot!

A: What?

J: Are you stupid or deaf?

J: You know? You just made a list!

J: Quiet!

J Quiet!

Przemowa Paula Heymana

Zgodzę się, że całkowicie zepsuli szansę na shocker. Można mieć i wywalone na Goldberga, ale pewnie wielu intrygowała możliwość jego powrotu, bo plotki o powrocie ciągną się od długiego czasu. W końcu powiedzieli wprost iż Bill powraca. Mógł wjechać za tydzień bez zapowiedzi podczas segmentu Heymana nawet z Brockiem w ringu.

Dziewiąta walka - T.J. Perkins vs ARIYA DAIVARI

Rezultat nikogo nie zaskakuje. Kolejny słaby debiut bez historii.

Dziesiąta walka - Chris Jericho vs Seth Rollins

Długa walka, lecz bardzo fajna. Podobało mi się to jak Rollins dosyć ostro obchodził się z rywalem bez zbędnego przedłużania czy jakiś brudnych zagrywek.

Smutek iż nie zobaczymy Triple threat, bo to naprawdę urozmaiciłoby pojedynek. Może i Seth miałby dwóch gości współpracujących ze sobą przeciwko niemu, lecz gdyby zaimplementowali jakieś próby pinu Y2J'a na Owensie. Może i zaszkodziłoby ciut przyjaźni dwóch Kanadyjczyków, lecz nie musiałoby od razu jej kończyć. Tak czy owak zobaczymy Chrisa wokół ringu próbującego przeszkodzić pretendentowi, ale to się pewnie nie uda.

RAW jakoś mi się dłużyło. I to nie jest zaleta.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Z tego co pamiętam, to ostatni run Batisty w WWE nie był taki tragiczny, jak wszyscy piszą, więc jeśli Goldberg będzie w stanie dać tyle rozrywki, ile dał Dave, to będę usatysfakcjonowany.

Jak ty to oglądałeś? Przecież jak Batista powrócił w 2014 w czasie RTWM to praktycznie tylko przez jeden dzień miał cheer... Potem wszyscy albo na niego nie reagowali albo reagowali negatywnie - a był cały czas babyface'm. Zgoda, odżył po Wrestlemanii gdy miał feud z Shield, ale wtedy już się musiał na plan filmowy zbierać.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jak ty to oglądałeś? Przecież jak Batista powrócił w 2014 w czasie RTWM to praktycznie tylko przez jeden dzień miał cheer... Potem wszyscy albo na niego nie reagowali albo reagowali negatywnie - a był cały czas babyface'm. Zgoda, odżył po Wrestlemanii gdy miał feud z Shield, ale wtedy już się musiał na plan filmowy zbierać.

Przecież okres po Wrestlemanii i reaktywacja Evolution to dobra połowa jego runu.

Mylisz zwroty "zły run" i "x-pac heat" od którego przecież ów run się zaczął. Powrót Batisty był dobry... i nie od reaktywacji Evolution a już od heel turnu. Owszem, wrócił w złej formie ale po pierwszych złych występach zaczął się zbierać do kupy... przypomniał sobie o co chodzi w wrestlingu i po Elimination Chamber w moim odczuciu oglądaliśmy starego Batiste. Mic skill nigdy nie spada, pod tym kątem Batista od samego początku był taki jak zawsze. A w ringu Dave nigdy nie był przecież jakiś wybitny. Ja zaliczam się do tych, którzy uważają ostatni run Batisty za udany

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Przecież nawet podczas ,,dobrego'' runu w reaktywowanym evolution Dave był zdecydowanie tym zapchajdziurą. Orton z Tryplakiem w jakiś sposób wchodzili w integrację z shieldami a Batista odszedł po pamiętnym fochu rodem z top madel...nie wspominając , że sam wygląd bluetisty odstraszał. Niby drobnostka, ale też wpływa na ogólną ocenę. Natomiast w ringu do końca był tragiczny. Zawsze mówiło się, że jak na kłodę to i tak coś w ringu pokazuje. Powerhousowe movsy go wyróżniały. W 2014 chyba nawet tego nie doświadczyliśmy. Wydaje mi się, że ewentualne stwierdzenie, że powrót animalka był poprawny, to spoglądanie przez pryzmat marki i wydarzenie jakim było zjednoczenie evo ; sen podczas którego spora liczba osób się moczyła.

163870508457e2d890447a3.jpg

Przecież nawet podczas ,,dobrego'' runu w reaktywowanym evolution Dave był zdecydowanie tym zapchajdziurą. Orton z Tryplakiem w jakiś sposób wchodzili w integrację z shieldami a Batista odszedł po pamiętnym fochu rodem z top madel...nie wspominając , że sam wygląd bluetisty odstraszał. Niby drobnostka, ale też wpływa na ogólną ocenę. Natomiast w ringu do końca był tragiczny. Zawsze mówiło się, że jak na kłodę to i tak coś w ringu pokazuje. Powerhousowe movsy go wyróżniały. W 2014 chyba nawet tego nie doświadczyliśmy. Wydaje mi się, że ewentualne stwierdzenie, że powrót animalka był poprawny, to spoglądanie przez pryzmat marki i wydarzenie jakim było zjednoczenie evo ; sen podczas którego spora liczba osób się moczyła.

Mi najbardziej podobał się Dave zaraz po Heel Turnie, czyli w okresie jego feudu z Ortonem i Bryanem o WWE Title. To tam Batista dawał dobre, czasami będące na skraju shoota proma i jego postać była wtedy najbardziej interesująca i dała mi dobrą TV. Później w czasie feudu z Shieldsami jego postać nieco zgasła i faktycznie można było odnieść wrażenie, że był on tą "zapchajdziurą", tylko weź pod uwagę również to, że bez niego w składzie, feud Evolution vs The Shield nie miał by raczej miejsca, więc swoje zadanie jako ta "zapchajdziura" również spełnił.

Co do tego focha rodem z tap madel, to nie do końca była to tylko i wyłącznie wina Batisty, bo przecież to on podłożył się Shieldsom na Extreme Rules i to on odpadł jako pierwszy na Payback. Gdyby faktycznie jebnął focha rodem z Tap Madel, to raczej nie dałby się przypiąć na Extreme Rules i nie odpadłby jako pierwszy w walce na Payback. A to, że odszedł po Payback w słabym stylu to inna strona medalu. Podejrzewam, że Lesnar czy Rock również odeszliby, gdyby WWE nie wywiązało się wobec nich z obietnicy . Można nie lubić Batisty, ale jednego mu odebrać nie można - Dave jest rozpoznawalny w USA i jako postać przynosi rozgłos WWE. Dlatego przyrównałem go do Rocka, czy Lesnara, bo Dave również był tą przysłowiową "atrakcją", która wpływała na ratingi i wykupienia PPV.

Odstraszający wygląd, to masz na myśli rurki i ten hipsterski image? Według mnie ten image idealnie wpasował się w gimmick Batisty - człowieka, który zdobył rozpoznawalność w USA jako gwiazda Hollywood i który miał wyjebane na fanów, którzy notabene odwrócili się od niego. No chyba, że pod wyrażeniem "fatalny wygląd" kryły się jego niebieskie gatki?

Ring Skills to osobna kwestia, bo na początku faktycznie Dave był w tym aspekcie tragiczny, ale tak jak wspomniał DashingNoMore, Animal szybko się ogarnął i w tym aspekcie nie był aż taki tragiczny. Mówisz, że wcześniej wyróżniały go Powerhouse'owe movesy i masz rację. W 2014 również je pokazywał, co prawda nie tak często jak wcześniej, ale je pokazywał. Weź również pod uwagę, że Heelowy Gimmick również mógł go w aspekcie powerhouse'owych ruchów ograniczać.

• Urządzenie:  Windows

Batista miał zwyczajnie pecha - nawet jakby wrócił w najlepszej formie życia (a nie był w takowej) i tak ludzie by się od niego odwrócili, był bowiem Batistą a nie Danielem Brayanem. To Koziołka wszyscy (absolutnie wszyscy) chcieli widzieć na szczycie, to Koziołkowi kibicowali w każdym starciu (nawet takim, w którym go nie było) i to o niego poróżnili się z fedką.

Swoją drogą każda była gwiazda wracająca do WWE (nawet taki Spirit Squad) witana jest owacjami, wszyscy się cieszą, kibicują... Batista mógł się wkurzyć, gdy stał się faktycznym wyjątkiem... szczególnie, że w przeciwieństwie do wielu weteranów, miał życie poza wrestlingiem...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Sin Cara jest niesamowity, gość naweł rzułwika potrafi zboczować

No bez jaj! Rozumiem śmieszkowanie z Sin Cary że hehe botchuje (to jest Hunico btw) ale na tym gifie widać że to Dorado nie trafia żółwikiem. Swoja drogą rzułwik? To raczej ty zbotchowałeś a nie Cara.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Urządzenie:  Windows

Było zabawnie, podsumowali wydarzenia z zeszłego tygodnia, podpromowali nadchodzące - tak powinny wyglądać otwierające segmenty. Brzmi prosto, a jak często nie wychodzi. Czytając ostatnie newsy, ogladając te wszystkie rozmowy, chciałbym feudu Jericho z Owensem. Watpie tylko, ze WWE odwazyloby sie to zrobic o najwazniejszy pas, niestety.

Sheamus i Cesaro, to kolejny team z rzędu, któremu zwiastuje przejęcie pasów po New Day. Oby tym razem...

Bo Dallas wreszcie staje się jakiś? Pokonanie Neville'a dla postaci z takim statusem, to juz spory wyczyn. Podobnie ma się sprawa z zaatakowaniem Axela, co zwiastuje feud. Feud! Bo Dallas!

Mam rozumiec, ze Dana vs Bayley, nie jest dla Hell in a Cell? Czy dajemy wygrac Dance, zeby odbebnic rewanz z triumfem face'a na "PPV"?

Tyle było szumu o wyzwaniu dla Brauna, to rzucili na pożarcie Zayna. Gwarancja bezpieczenstwa w ringu, nauka dla wielkoluda, ale i zapewne łatwe zwycięstwo.

Slavka, mama Rusev :twisted: Jest i babushka! Mnie tam bawiło. Wystawiam ich przeciwko temu mistycznemu Imperium Romka.

Eric Bischoff stworzyl kiedys potwora. I choc ten potwór nie umiał żyć w społeczeństwie i bawić się z innymi, to ta aura wybudowana wokół niego wciąż tu jest. Wystarczył mi spacer po zapleczu, theme song (!) i markowalem. Słowa nie miały tutaj znaczenia.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Android

Bardzo fajnie oglądało się segment otwierający Raw. Niby nic nowego nie wnieśli, ale poleciało kilka niezłych tekstów, List of Jericho nadal mnie bawi, więc na plus. Walka Y2J'a z Sethem też przyjemna, pojawiają się już jakieś tarcia wśród najlepszych przyjaciół, ale pewnie wszystko potoczy się powoli.

Szarlotka w wywiadzie wypadła nieźle, odpowiadała krótko i zwięźle, rozkręcając się dopiero pod koniec, ale jej postawa i pewność siebie zrobiły swoje. A Sashę oczywiście przewinęłam, więc się nie wypowiem.

Turn Bo to kandydat do statuetki w kategorii Shocking Moment of the Year :twisted:

Danka zbotchowała końcówkę, miała oprzeć nogę na linę i wygrać z Bayley nieczysto, przynajmniej tak to wyglądało, co doprowadziłoby pewnie do rewanżu na Hell in a Cell. Teraz ciekawe jak z tego wybrną, ale na PPV pewnie je zobaczymy.

Podobał mi się segment z przedstawieniem rodziny Ruseva. Dobrze przynajmniej, że jakieś imiona mają, a nie mówią do nich Papa Rusev, Mama Rusev, czy tam Babushka Rusev :twisted:

Goldberg niczym papież lub dobry władca tulił dzieci, więcej było celebracji niż gadania, ale nie będę narzekać. Wiadomo, emocji było mniej niż gdyby wyszedł niespodziewanie, ale ten powrót to nadal duża rzecz.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Jericho i Owens to cały czas jest bardzo dobre połączenie na majku w otwierającym segmencie. Rollins też wypadł dobrze. Otwarcie show dobre. Sam chętnie też bym zobaczył feud Owens vs Jericho o pas ale ktoś tutaj musiałby przejść turn, a raczej Chris ale na to za szybko.

Mark Henry zaliczył konkretny powrót w tag matchu. Nie lepiej było go rzucić na Brauna? #Biedny Sami

Sheamus i Cesaro za bardzo wtapiają. Ale jeśli się okaże, że na PPV magicznie połączą siły to się nie zdziwię.

Sztucznie starają się jakoś doczołgać do PPV z Romkiem i Rusevem. Dla mnie nie segment nie kupiony. Nastąpiło trwałe zmęczenie materiału.

Mimo, że WCW to nie były lata w których oglądałem wrestling ale ciężko było nie wiedzieć o istnieniu Goldberga w wrestlingowym świecie. Nawet ja poczułem ciarki przy jego wejściu. Zwykle tak się dzieje przy wejściu Takera na WM. Mimo wszystko dziwnie ogląda się tak dużego kolesia, który przybija piątki dzieciom.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg