Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać :D

Dzień dobry ;)

Czy tylko mnie wyjątkowo wkurzył występ celebrytów? W ringu wojują New Day i Y2KO, crème de la crème Raw, cała uwaga skupia się zaś na dwóch przygłupach promujących jakiś badziewny serial. I to jeszcze jak promujących - kosztem jednego z teamów, na jego plecach, grzebiąc go kompletnie...

Nie mogli skrzyżować tych pajaców z jakimś Titusem albo innym Strowmanem? Musieli zamieszać w to gościa biegającego ze złotem? Nosz...

A main event jest dla mnie odpowiedzią na pytanie, na kogo głosować w tym roku w kategorii "najbardziej przereklamowany wrestler". Dobrze, bo już się zastanawiałem kogo "poprzeć" w sytuacji, gdy Paige popadła w niełaskę ;P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać

Cześć! Zawsze miło widzieć kogoś nowego na forum :)

Od dawna RAW to tylko momenty, zresztą zawsze tak było, nie rozumiem czemu teraz nagle ocenia się RAW za chujowe, bo są tylko 2/3 dobre segmenty. Mam wrażenie, że kiedyś zawsze tak było, zwyczajnie na galach pojawiali się więksi/bardziej charyzmatyczni gracze i samą swoją obecnością generowali emocje.

Piję do tego, że podobało mi się to RAW, nie wszystko ale ogólnie pozytywnie oceniam tą tygodniówkę. Szyszek przestał oglądać, to RAW będzie lepsze, mówię Wam :)

Początkowy segment cieniutki, zmarnowany czas. Co z tego, że Romuś mówił płynnie, skoro temat jego gadki był z dupy i o niczym. Na jakiej podstawie Romuś v RuRu znaleźli się w celi? Bo tytuł gali tego wymaga by 2 pojedynki znalazły się w celi? Też mi coś, to psuję rangę tego gimmick matchu jak i sprawa, że karta już przed PPV jest przewidywalna.

Ale zaraz potem był fajny pojedynek w dywizji Cruiser'ów. Jakoś wiedziałem, że nie był o pas, także spodziewałem się zwycięstwa Kendricka. Publika strasznie pomogła w odbierze pojedynku, w końcu dwóch krajanów walczyło :) Pojedynek nr 3 na HiAC?

Perełką tego odcinka były rzecz jasna segmenty z Jericho i Owesnem. Ich starcie na mikrofonie pomiędzy New Day to jedna z lepszych rzeczy od Klaskaczy po Wrestlemanii. Zresztą ich pogadanka z celebrytami też była niezła. Chociaż po co byli na stole komentatorskim tego nie wie nikt.

Drugi pojedynek CWC też fajny, bo budują Swann'a jako tego underdog'a, są szansę by gość został ulubieńcem publiczności a Nese to idealny dominator heel na tą dywizję.

No i main event. Aj aj aj, nie dość że sobie zaspoilerowałem wynik bo wlazłem na YT, głupi ja. To jeszcze zwyciężyła Sasha ;) Drogie WWE, jakie to jest głupie, powtarzać drugi raz ten sam motyw. Jakie to jest głupie, że Sasha nie przejęła tytułu na PPV. Jaki jest cel budowania streak;u Charlotte na PPV, skoro pasy gubi na tygodniówkach. Na te i inne pytania nigdy nie poznamy odpowiedzi.

Jakby to miał bookować, to pas dałbym Sashy na CoC a przypięłaby Bayley a tak wyszła wielka kupa, którą teraz sprzątają, bo w końcu chcą mieć Sasha v Bayley III.

Czy to było dobre RAW? Zapewne nie, ale kilka fajnych motywów było.

• Reputacja:   2

Na wstępie chciałbym wszystkich powitać :D

Witam.

Segment z Romanem Reignsem i Laną

Za dużo tutaj do powiedzenia nie miał. Już więcej otrzymała Lana. Niestety, ale nie potrafi we mnie Romek zbudzić emocji. Teraz po raz kolejny pocisnął Bułgara i na HiaC obronić tytuł. Ponownie zaczęli powolną budowę byłego "tarczownika" na czym może stracić Rusev. Szkoda, bo jest solidnym Heelem, a jego rywal u większości widzów nie ma sympatii.

Swoją drogą to buczenie na Romka może w przyszłości stać się kolejnym "Cena Sucks!". :twisted:

Pierwsza walka - T.J. Perkins vs Brian Kendrick

Przyjemne dla oka starcie. Kendrick wygrywa, co zrozumiałe. Pokazał iż również potrafi założyć dźwignię. Będą to kontynuować.

Wywiad Michaela Cole'a z Sethem Rollinsem

Nic nadzwyczajnego. Wydaje mi się, że skoro reklamują wywiad to powinno być coś fajnego, a tutaj po prostu kolejny wywiad, który równie dobrze mógłby być segmentem na zapleczu.

Druga walka - Chase Silver vs Braun Strowman

Nareszcie koniec tych squashy. Aż mnie ciekawi, co za "prawdziwe wyzwanie" dostanie za tydzień.

Takie przyjazne sceny między Bayley, a Sashą? Liczę, że staną na przeciwko siebie w przyszłości.

Segment z Chrisem Jericho i Kevinem Owensem

"Dopisz tego idiotę na listę". Genialna reakcja Owensa na ripostę od Woodsa. Najlepszy moment, świetnego segmentu. :lol:

Trzecia walka - Sami Zayn vs Tytus O'Neil

Zdziwiłbym się, że Zayn wygrywa pojedynek gdyby na przeciwko miał kogo innego.

Szkoda, że Foley nie może być taki stanowczy w stosunku do Stephanie. :roll:

Czwarta walka - Luke Gallows & Karl Anderson vs The Golden Truth

W sumie można powiedzieć to samo, co w przypadku Zayna. Trochę to smutne... .

Kolejny fajny segment z Jericho. Kiedy sam go ktoś przedrzeźnia jest nawet zabawniej. :D

Susan G. Kommen

Kobity wygrały z rakiem. Duże zwycięstwo na pewno. Może i segment nie był jakiś wybitnych lotów, ale w takich kwestiach nie mam nic przeciwko nim. Paniom życzę zdrowia.

Piąta walka - JeriKO vs Big E & Xavier Woods

Sporo czasu dostali. Starcie niezłe, lecz najważniejsze zjawienie się Rollinsa. Zarówno Pedigree na Jericho jak i zripostowanie McMahon to spore kroki do Face turnu. Marzy mi się, aby Seth ostro pojechał, a nawet zrobił Pedigree na Tryplaku przy całkowitej przemianie. :D

Szósta walka - Rich Swann vs Tony Nese

Nese jest spoko, ale widoczny jest ten brak reakcji na jego osobę. Może jakaś zmiana w wyglądzie?

Emmalina? Znowu dają jej beznadziejny gimmick? :?

Siódma walka - Sheamus & Cesaro vs Johnny BootsNtights

Widzę, że Vince zatrudnił pełnoetatowe worki bokserskie. :twisted:

Ósma walka - RAW Women's Championship: Sasha Banks vs Charlotte ©

Pojedynek w którym dominowała córka Flaira. Pod koniec można było się domyślić, że Banks przejmie tytuł po tych jak Charlotte była co raz bardziej znerwicowana. Trochę się pospieszyli z zakończeniem, lecz i tak obie dziewczyny wykonały dobrą robotę. Sasha ze łzami wzruszenia, druga rozpaczająca ze smutku. Wszystko ok, lecz szkoda iż na zwykłej tygodniówce. PPV jest w mieście nowej mistrzyni i naprawdę mogli tam zrobić zmianę championa.

W porządku to RAW. Kilka rzeczy wyróżniło się z pośród reszty programu.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Czy tylko mnie wyjątkowo wkurzył występ celebrytów? W ringu wojują New Day i Y2KO, crème de la crème Raw, cała uwaga skupia się zaś na dwóch przygłupach promujących jakiś badziewny serial. I to jeszcze jak promujących - kosztem jednego z teamów, na jego plecach, grzebiąc go kompletnie...

Swojego posta cytować nie będę :P To był dobry występ. Kogo niby pogrzebali? Ten segmencik na backu nikomu nie zaszkodził, zwykła "wymiana zdań". A na samym show siedzieli na komentatorce zamiast się wtrącać w akcję czy w ogóle się zbliżać do ringu. Co tu jest nie tak?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

1. To na RAW był jakiś "nowy" Titus?

2. Jak dla mnie Kevin Owens został zjechany jak szmata przez celebrytów. Taki Jericho to jeszcze spoko bo ma comedy gimmcik. Sorry ale aktorzyny wyrywają listę Chrisowi i ani on ani Kevin nic nie robią? No mnie to w oczy razi. Mi to ktoś może zabrać telefon na chwilę a już na niego lecę jak Brock Lesnar na Ortona :D . Potem o ile dobrze zrozumiałem Ashton Kutcher śmiał się z brzucha Kevina i mówił że by go przegadał. Serio? Aaa przecież to aktor komediowy :twisted: .

3. Przegapiłem promo Emmaliny. Obejrzałem na YT. I co to ma ku*wa być? Ja rozumiem że Emma to super laska i wgl. Ale czy oni nie chcieli podkreślać tego że kobiety w WWE to nie wygląd a umiejętnośći? I czy Emma była słaba w poprzednim wykonaniu? Może nie miała jakiegoś wyraźnego gimmicku ale była najlepszym heelem. No i co z Daną? Przecież ona bez Emmy umrze. WTF WWE. Znowu spierdalacie prostą sprawę..

DLACZEGO!!!

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Skoro poprzedni tydzien zakonczyl się Sasha, to dobrze kontynuować motyw. Rusev troche popsul budowanie atmosfery rewanzu w klatce, ale koniec końców, to on został tym bardziej zmarszczonym, a Charlotte z Banksowa zyskały w oczach publiki. Kobiety z jajami. Absolutnie za to nie ogarniam, jak to miało promować Mixed Tag.

Sin Cara odnalazł swoje nowe miejsce w dywizji Cruiser. Teraz jest wśród swoich i teraz ta postać nie będzie już traktowana jako jobber. Jeszcze Kalisto przejdzie na RAW i może będą mieli swoje Mask vs Mask, z fioletowym pasem w tle :wink:

Obsolete? Dobre Seth.

Curtis nie wierzy w Bo zbyt mocno. Raczej Zayn z Nevillem wzbogacą dywizję Tag Team - na co wskazują live eventy i brak pomyslu na nich - a Curtis zaraz stanie się kolejną ofiarą Dallasa. Wystarczy chlać na lotnisku i promocja w WWE gwarantowana.

Za mocno WWE promowalo ewentualne starcie Goldberga z Lesnarem, zeby nie miec juz czegos dogranego. Mozna zacierac rece. A Heyman dzis był genialny.... jak zawsze

Patrzac po fotach - polubie Emmaline :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Czy tylko ja mam wrażenie, że dywizja Cruiserweight jest za duża? Nie mogę się połapać kto jest kim, w dodatku co tydzień przychodzi jakiś nowy. Mam problem z zapamiętaniem ich nazwisk, a co dopiero z poznaniem ich charakterów. Na razie niczym się oni nie różnią od przeciwników Strowmana. Wszyscy są ogórkami, a to nie zachęca mnie do oglądania tej dywizji :-).

Chyba najgorszy z możliwych sposobów na promocję powrotu Goldberga, bo zabija to, co w sumie najbardziej lubię w oglądaniu tego show. Gdzie jakiś element zaskoczenia? Wkrótce wszyscy będą ogłaszać swoje powroty na Twitterze.

Edytowane przez LAN

• Urządzenie:  Android

Raw rozpoczęło się inaczej niż zwykle, ale całość wypadła ok. Zdecydowali się jednak zrobić ten Hell in a Cell Match z udziałem babek. Ciekawe czy jednak zdecydują się na to, żeby kończyły galę. Atak dziewczyn na Lanę w porządku, ale gdybym ja to bookowała to stanowczo nie dałabym im upokorzyć w ten sposób Ruska. Baby mu wlały :roll: Nielogicznie ułożyli też ten Mixed Tag Team Match, jeszcze drużynę Romka i Sashy jakoś zrozumiem, ale Szarlotka z Rusevem? Toć przed chwilą się przepychali. Trzeba było lepiej dać Sasha i Charlotte vs RuRu :twisted:

Pozostając w temacie kobiet: ciekawe czy już całkowicie odeszli od pomysłu feudu Danki z Szarlotką, czy po prostu na razie dali jej zająć się Bayley, a dojdzie do niego po HiaC.

List of Jericho nadal mnie bawi i nadal jest jednym z najjaśniejszych punktów gali. Walka z Sethem bardzo mi się podobała, myślałam, że kantem wygra, ale jednak nie. Szkoda, mogło wyjść z tego świetne starcie.

Obsolete :lol:

Nie podjarali mnie tym powrotem Goldberga. Znaczy czekam na to, ale o wiele więcej emocji byłoby, gdyby wbił znienacka po którejś z walk Lesnara, czy nawet podczas proma Heymana, a tak wszystko było nakręcane przez media i portale społecznościowe. I grę.

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Czy tylko według mnie zestawienie Romka z Sashą w tagu było kolejną nędzną próbą wymuszenia popu na Reignsie? Jeśli naprawdę tak było, to plan niestety znowu nie wypalił. Mistrzowie musieli wygrać z pretendentami, żeby pokonani mieli o co się bić i co udowadniać do PPV. Jedna z tych dwóch walk w klatkach może skraść show i nie mam tu na myśli US Championship Matchu.

Tak samo jak Rusev i Charlotte nie mieli prawa wygrać z Romkiem i Sashą, tak i Y2J nie miał prawa wygrać z Rollinsem, dołączając do Hell in A Cell Matchu o Milky Way Title. Skoro wiadomo było od dawna, że Seth dostanie solowy rewanż z Owensem w klatce, to nie było opcji, żeby zrobili z niego triple threat.

Czekam na trzeci pojedynek Perkinsa i Kendricka. Wszyscy zastanawiali się, czy cruiserzy nawet z pasem w tle będą się bić o coś więcej, i dostaliśmy na to odpowiedź. Będą. Bardzo przyjemnie prowadzone story.

Czy Neville zaliczył wczoraj oficjalny powrót w TV? Jeśli tak, to świetnie go przywitano. Jeśli nie, to... i tak nic już z niego nie wyciągną.

Braun dalej niszczy i może w końcu doczeka się poważniejszego wyzwania.

Golden Truth wciąż bawią, a o to przecież w tym chodzi. Karaoke do wejściówki - świetny motyw.

Jeśli plany co do powrotu Goldberga są takie, o jakich pojawiają się niusy, to lepiej, żeby Bill nie wracał. Szkoda "promować" miałki program jego osobą.

Edytowane przez Kabal

• Reputacja:   1

Tak naprawdę to gadanie Sashy kompletnie mnie nie interesowało, bo co nowego i fajnego może ona powiedzieć? Lana dostała wpierdol, a potem i Rusev. Kurwa Bułgar dostaje tak od Romana, że na HiaC musi odzyskać pas mistrzowski.

Cesaro i Sheamus upierdalają więc pewnie na Hell in a Cell wezmą rewanż i wygrają pasy drużynowe. To jest potrzebne zarówno by zatrzymać Szwajcara jak i zakończyć za długi już title run jednorożców.

Ja pierdole jaka ta Bayley jest wkurwiająca. Świnka Dana ją zaatakowała i dobrze. Znamy chyba już pre show PPV.

Dorado i Sin Cara? Ostatnio w RoH był licznik, który wyłapywał Superkicki Young Bucksom. Tutaj powinni zalożyć taki by wyłapywać botche tej dwojki.

Co to za seria jobberów w środku karty?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Cesaro i Sheamus upierdalają więc pewnie na Hell in a Cell wezmą rewanż i wygrają pasy drużynowe. To jest potrzebne zarówno by zatrzymać Szwajcara jak i zakończyć za długi już title run jednorożców.

Prędzej bym się spodziewał Team Cesaro vs Team Sheamus na Survivor Series gdzie Cesaro zostanie sole survivor. Dabju sobie nie daruje jeśli New Day nie pobije rekordu Demolition.

Dabju sobie nie daruje jeśli New Day nie pobije rekordu Demolition.

Mogę się mylić, ale oni chyba nie wspominają o tym rekordzie i z jakiegoś powodu liczą jakiś inny krótszy? Wiem, że na WhatCulture coś o tym wspominali.

Dabju sobie nie daruje jeśli New Day nie pobije rekordu Demolition.

Mogę się mylić, ale oni chyba nie wspominają o tym rekordzie i z jakiegoś powodu liczą jakiś inny krótszy? Wiem, że na WhatCulture coś o tym wspominali.

Powiem tak, że te rekordy z pasami TT w Dabju to dość poroniona sprawa. London & Kendrick mieli rekord z jednymi pasami (ten już pobili), Demolition mają z innymi (który przez Dabju jest uznawany jako ten "najprawdziwszy"), i taka to pogięta historia - Dabju może chcieć by ND pobili ten rekord tylko po to by skorygować głupotę z tym związaną.

Jack Doomsday, zwyczajnie w WWE były 2 pasy TT przez jakiś czas. Obecnie pasy nazywały się WWE TT Championship a najdłużej te pasy trzymali London i Kendrick. Jednak inne pasy World TT Chamionship były najdłużej trzymane przez Demolishon :)

Owens jest najdłużej panującym Universal Championem ale gdyby jego reign miał 400 dni to WWE zaczęłoby napominać, że to 7 najdłuższy regin z głównym tytułem w historii WWE czy coś podobnego. Jeszcze nie przyzwyczailiście się do ich kombinacji? :)

Owens jest najdłużej panującym Universal Championem ale gdyby jego reign miał 400 dni to WWE zaczęłoby napominać, że to 7 najdłuższy regin z głównym tytułem w historii WWE czy coś podobnego. Jeszcze nie przyzwyczailiście się do ich kombinacji? :)

No nie bardzo. Owens dla nas (fanów) i Dablju będzie (i jest) co najwyżej najdłużej panującym mistrzem Universal. To nowy twór niemający żadnej historii i przeszłości, więc nigdy nikt nie będzie mówił, że to "7 najdłuższy reign z głównym tytułem". Tak w ogóle to główny tytuł mamy na SD, a Milky Way to odpowiedź RAW na pas ze Smacka.