Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Midcardowy Romeo otwiera Raw. W sumie taka sytuacja ma swoje plusy, pas zyska na znaczeniu, a i w przyszłości może z tego wyjść jakiś ciekawy feud. Na razie będą pewnie ciągnąć ten z Rusevem. Walka zakończyła się w taki, a nie inny sposób.

Mam za to nadzieję, że rozejdą się drogi Bardzo Długiego Dnia i Clubu. Skoro stało się to, w co nie wierzyłam i faktycznie zrobili z Sheamusa i Cesaro team to pretendentów już mamy i Łysi nie są zbytnio potrzebni. Ja zazwyczaj lubię takie teamy sklejane z dwóch nielubiących się osób, a przy takim braku rywali dla nudzących mnie straszliwie Nju Dej będę im pewnie gorąco kibicować.

Nie było Jax i Strowmana to dali poszaleć Bayley :twisted:

Highlight Reel było bardzo dobre, no, aż do momentu wejścia Żwirka z Muchomorkiem. Na szczęście najlepsi przyjaciele wygrali ;)

Charlotte dała kolejne fajne promo. Ja czekam aż w końcu dojdzie do tego zapowiadanego w newsach feudu z Daną. Niby okazja jest za tydzień, ale pewnie jeśli zechcą dać pas Sashy to zrobią to w Bostonie.

Walki cruiserów przyzwoite i chyba tylko tyle. Przyjemnie popatrzeć, zawsze pokażą parę fajnych akcji, ale czasu nie dają im zbyt wiele, a i poziom jest gorszy niż ten z CWC. Nie pomaga też reakcja publiki, która albo nie reaguje wcale, albo chantuje sobie Punka i Macho Mana.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Kolejna walka Rusev vs Roman, przewijałem bo po co mam oglądać coś co oglądałem już wczoraj. Końcówka wskazuje na rewanż i oby z jakąś stypulacją w tle bo kolejnego ich starcia na PPV mogę już nie znieść.

A więc jednak stało się, Cesaro i Sheamus idą w Tag Team, na jednego i drugiego pomysłu nie ma, wiarygodnych TT na RAW brak więc sklejamy ich w team. Widzimy właśnie przyszłych mistrzów Tag Team bo jestem pewien że kiedy skrzyżują ich z New Day to dostaną pasy. Osobiście mi ten pomysł się średnio podoba bo mimo wszystko liczyłem że Cesaro ostatecznie powędruje na SD!

Bayley odstawiona na bok i wracamy do solowej rywalizacji. Sasha dostanie swój rewanż 1 vs 1 za tydzień i szkoda by było gdyby przejęła pas, bo znowu WWE przyśpieszy fajny moment bo jak wszyscy wiedzą następne PPV odbywa się w rodzinnym mieście Sashy.

Dwie walki cruiserów na dobrym poziomie, właśnie to czego od nich oczekują fajnego dodatku do czasu antenowego.

Highlight Reel fajne, tego typu humor jest jak najbardziej akceptowalny, Chris Jericho jak zawsze nie zawodzi i daje nam dobrą telewizję. Po wejściu Enzo & Cass'a poziom trochę spadł przynajmniej w moich odczuciu bo ta dwójka już od dłuższego czasu mi się przejadła. Co do ME zapachniało mocno SD przed draftem, na szczęście zwycięstwo zgarniają heel'owie i przede wszystkim bardzo dobrze wyglądał tu Owens.

1807567559522728e3a44bf.jpg

Rozwalił mnie dzisiaj gość z długimi włosami w pierwszym rzędzie. Jakieś pół roku go już widzę na różnych galach i jako pierwszy rzucał się w oczy markując Kevinowi, a teraz już mu sie chyba odwidziało :D

• Urządzenie:  Windows

Romek tak pokutuje, że kolejne RAW zaczyna się od niego. Rusev niczym rasowy jobber czekał na wpierdol w ringu. Wynik wskazuje na to, że kolejne PPV RAW będzie okraszone tym samym zestawieniem o US Title.

Jednak Tag Team z przypadku. Jednak mamy nowy team w pogoni za pasami. Ba, takie zestawienia bardzo często kończą ze złotem na barkach. Wiele fajnych drużyn tego typu pamiętam, ale nie sądzę by Cesaro i Sheamus po czasie się na tej liście znaleźli. Patrząc jednak po tym, jak niewiele pomysłów na nich mieli, ciężko negować taką decyzję oficjeli.

Drew Gulak kolejną ofiarą zmiany theme songu. Kolejny raz szkoda. Sam Tag Team Match był chyba najbliższy pożądanym walkom CW. Było krótko i efektownie. Niech się tego trzymają.

Bardzo udane promo Charlotte. Jakby tak dalej wyglądała, to chyba bym zaczął być przeciwnikiem tego planu na pas kobiet, gdzie Sasha odbiera tytuł, przechodzi turn, a na WrestleManii traci go w walce z najlepszą przyjaciółka

Samo to Highlight Reel, to była większa promocja Owens vs Rollins, niż to co działo się przed Clash of Champions. Lekkie spoznienie. Ale segment jak najbardziej na plus. Chyba najjaśniejsza część RAW, choć to ostatnimi tygodniami standard - #GiftOfJericho

50608915156a3743c1fa34.jpg

Po co do cholery jasnej rewanż na RAW zaraz po tym jak Romek ograbił z Ruseva mistrzostwo? Ten program ma naprawdę spory potencjał tylko patrząc jak WWE go bookuje od Battleground to aż po prostu szkoda gadać. ZA DUŻO jest zarówno Ruseva jak i Romka. Podczas promocji SummerSlam to oni mieli więcej czasu antenowego niż feud o pas Universal czy starcie Lesnara z Ortonem, no ludzie, to już jest przesada. WWE nie przestało nam wpychać Romka do gardeł, po prostu nie jest już tak piekielnie mocno bookowany jak wcześniej, ale nadal jest na każdej tygodniówce i to wokół niego się wszystko dzieje.

Nie wiem dlaczego, ale podczas trwania Best of 7 Series przeszedł mi przez głowę pomysł o połączeniu tej dwójki w teg team. Jest tam potencjał, nawet na jeden title reign, zawsze to jakieś odświeżenie postaci, a skoro obydwaj nie mają co robić to dlaczego nie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, to może oni zabiorą tytuły New Day, przydałoby się.

Fajne promo Charlotte, ta dziewczyna mimo tego, że pracuje na bardzo dużych obrotach od kilkunastu miesięcy to nadal jest w stanie utrzymać odbiorcę przed monitorem. Sasha dostaje rewanż, tylko po co? Zastanawiam się czy to w ogóle Banks'ówna powinna odebrać tytuł. Rozumiem, że akcja z SummerSlam była podyktowana kontuzją, ale przez to nie wolno tak przerzucać tytułu.

Dali więcej czasu antenowego nowej dywizji. Tylko nadal ja tam kurde widzę średni poziom. Może za dużo wymagam, ale z takiej dywizji mam czerpać frajdę oglądając ich w ringu, a nie śledząc historię jaka za nimi stoi. To w tym przypadku jest rzecz drugorzędna.

Highlight Reel bardzo dobry, ale cóż się dziwić, Jericho skrada show praktycznie tydzień w tydzień. Daje dawkę rozrywki, której nie daje nikt inny u czerwonych. Kto ma taki luz podczas prom jak Chris? No chyba aktualnie nikt, niech w WWE siedzi jak najdłużej bo dzięki niemu można się uśmiechnąć podczas oglądania RAW, a też o to przecież w tym show chodzi. Co do samego programu Owensa i Rollinsa to będzie kontynuacja, nic dziwnego. Najprawdopodobniej zostaną zamknięci w klatce. Tylko co wtedy? Kolejna interwencja w jakiś dziwny sposób? Bo nie wydaje mi się, że Owens poskłada czysto Rollinsa, ten jest bardzo mocno bookowany szczególnie, że niedługo czeka na niego Triple H.

Feud Cesaro z Sheamusem zaczął się fatalnie, ale im dalej tym lepiej. Sheamus bardzo dobrze spisał się za mikrofonem. Może nie było to promo na Heymana, ale wkurzony Sheamus wypadł niezwykle przekonująco. Czy połączenie panów w Tag Team to dobra sprawa? Tak i nie. Jeżeli przejmą pasy od New Day to będzie to bullshit, bo to nie jest typowa drużyna i wrócimy do czasów, gdy pasy Tag Team wygrywał Otunga z Ceną. Jeżeli będzie to drużyna "do jednego PPV" to jestem na tak w kontekście całego feudu. Cała sytuacja trochę mi przypomina Slatera i Rhyno na Smackdown. Może tamto połączenie ma inne podłoże, tak obaj również zaczęli od feudu (Slater z nosorożcem miał jakieś dwa tygodnie ten feud, ale jednak).

Mówcie co chcecie, ale TJ Perkins dostał zajebistą otoczkę z tym theme songiem i wszystkimi titantronami. Już teraz wyróżnia się tym na tle rosteru i na samym wejściu jest jakiś oprócz chłopcem z ładną buźką.

Widać, że Charlotte to krew Rica. Świetnie opanowała wzbudzanie heatu. Może nie robi tego w nie wiadomo jak wyrafinowany sposób (tak jak cheap pop Foley'a), ale potrafi wzbudzić emocje u ludzi.

Kto wpadł na pomysł tego "przedłużenia" mikrofonów u Enzo i Cassa? To wygląda okropnie.

Dzisiejsze Raw to piękny przykład dlaczego monopol WWE to najgorsze co może być dla wrestlingu. Wszyscy wiemy jaką konkurencję miało Raw i prawdopodobnie jakie będzie miało to przełożenie na rating tego odcinka, ale to jakie show odwalili to mistrzostwo. Genialne Raw i prawdopodobnie najlepsze w tym roku. Wszystko było sensowne i aż chciało się oglądać. Smackdown wreszcie przegra rywalizację w tym tygodniu!

[ Dodano: 2016-09-27, 17:28 ]

Romek tak pokutuje, że kolejne RAW zaczyna się od niego. Rusev niczym rasowy jobber czekał na wpierdol w ringu. Wynik wskazuje na to, że kolejne PPV RAW będzie okraszone tym samym zestawieniem o US Title.

No kuźwa ile jeszcze Roman ma pokutować? Oni go wywalić z federacji żeby ludzie byli zadowoleni? To jest dramat! Podłożyli go na Battleground, podłożyli Balorowi w debiucie i zepchnęli do pasa US. To chyba wystarczy? Budowali go od ponad dwóch lat i od tak mają go spuścić w klopie? Przecież to się nie trzyma logiki. Każdy chce logiki w wrestlingu, a gdzie miałaby być logika skoro większość za to jedno głupie zawieszenie chce zajobbować Romka na śmierć mimo że gość przez dwa lata terminatorzył bardziej niż Cena i zwyczajnie byłoby to idiotyzmem zakręcić nagle kurek z pushem.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

No kuźwa ile jeszcze Roman ma pokutować?

Jak najdłużej ;)

Tak biorąc pod uwagę całe show to mi się podobało, nie było beznadziejnych zapychaczy pokroju Jax/Strowmana/Tytusa/Shining Stars w zamian są walki Cruiserów które moim zdaniem spełniają swoje zadanie, odciążają trochę główny roster, przez co tego największego syfu nie trzeba przewijać.

Zaczęło się od Romusia i RuRu, który dostał jobber entrance ... Walka pochłonęła ze 30 minut programu i wyglądała lepiej niż na PPV, przede wszystkim skończyła się sensowniej. Czyli na HiaC będzie powtórka z rozrywki. New era = same old shit.

Nawet jestem trochę zainteresowany tym co się wydarzy z duetem Rudzi Łysole, jeśli przejmą pasy od New Day po poczuję niesmak, ale w sumie chyba to najlepsze co mogło ich czekać po tej serii. Ja za to lepiej wspominam pomysł w którym dwóch feudujących zawodników o główny pas na chwilę formowało TT, przejmowali pasy potem je tracili i ich rywalizacja o główny pas nabierała sensu. HBK v Cena z 2007 roku to chyba najlepszy przykład, ale tutaj nie będzie takich fajerwerków :)

Walki w dywizji cruiser'ów są przyjemne do oglądania, nawet okazuje się, że jakieś storyline'y są. Perkins z Kendrickiem coś pogadają a reszta zrobi robotę w ringu. Walka TT była bardzo efektywna, działo się bardzo dużo jak na tak krótki pojedynek. Widać, że wierzą w Cedrica i być może zdobędzie nawet pas, bo szansę walki o tytuł na pewno dostanie. Przesłuchałem tej 8-bitowej nutki Perkinsa parę razy i się zaczynam przyzwyczajać, poprzednia miała więcej charakteru no ale ta też ujdzie, gorsze są grafiki na titatronie od samej muzyki.

No i highlight of the night. Segment sam w sobie był bardzo dobry, w końcu dwóch świetnych mówców nie może zawieść. Walka później niby z dupy, bo już trochę zapomnieliśmy o rywalizacji Jeri-KO z Enzo&Cass'em.

Solidne RAW, które niemal się nie dłużyło, wątpię by Smackdown był w stanie to pobić, bo chociaż poziom gal jest niski to prawdopodobnie i tak niebiescy nie dadzą rady ...

• Urządzenie:  Windows

25 minut na przedłużanie nudnej rywalizacji Romka z Rusevem... Ostro przegięli. Nie wiem, czy segment Authority na start by nie był lepszy! Chyba jedyna opcja, by mnie zainteresowali, to wrzucenie ich do klatki na kolejnym PPV.

Śmialiśmy się, że seria Cesaro i Sheamusa się skończy TT - i to zrobili. Może wyjdzie z tego coś niezłego, Swiss/Irish Connection, ale największy plus - nie zobaczymy przez jakiś czas setnej rundy Cesaro vs Sheamus.

Sasha Wanks? Pojechali.

Cruiserzy dzisiaj bardzo spoko. I TT match i single. Byłoby milej, gdyby ich nie przerywali reklamami. I gdyby debilna publika nie chantowała bzdur podczas walki Perkinsa.

Cieszy Nese, zaskakuje Gulak. A jeszcze bardziej zaskakuje fakt, że im się chce kilka razy zmieniać kolor lin.

Koniec Raw nierówny - segment fajny, walka niekoniecznie. Specjalne mikro dla Enzo i Cassa - śmieszne. Największe plusy dla JeriKO - Chris za tekst z Mikołajem i wypieranie się go, Owens za kolejne próby naśladowania Enzo przy linach :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Rozwalił mnie dzisiaj gość z długimi włosami w pierwszym rzędzie. Jakieś pół roku go już widzę na różnych galach i jako pierwszy rzucał się w oczy markując Kevinowi, a teraz już mu sie chyba odwidziało :D

Nie tylko ty go widzisz już od pół roku, wydaje mi się że to jakiś typ podstawiony przez Federacje, to samo typek w krótkich włosach który co galę prawie jest w pierwszym rzędzie... Nie wiem kto poważny lata od miasta do miasta żeby zobaczyć Owensa czy innego Romka.

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   1

1.Podoba się mi sposób połączenia w tt dwóch zawodników, Sheamusa i cesaro, na których nie mieli pomysłu, ponieważ połączyli ich poprzez story, a nie z dupy tak jak to było kiedyś w przypadku Sandowa i Rhodesa. Ciekawy jestem jak długo potrwa ten projekt, ale mam nadzieję, że na tak długo aż pozbawią New Day pasów tag teamowych. The Club niestety polegli w wojnie o pasy tt, a jeśli nie oni to kto? Mam nadzieję, że Sheamus, bo polubiłem zawodnika po przeczytaniu ostatniego wywiadu z jego udziałem.

2.Jestem zadowolony, że udało się Tony'emu Nese dostać do dywizji cruishweight RAW. Ten zawodnik ma wygląd i jest świetny w ringu. Mam nadzieję, że jego umiejętności mikrofonowe stoją podobnie, a będzie świetnie. Gościa mógłbym oglądać non stop, bo połączenie akcji typowo siłowych i typowo lotniczych jest dla mnie cholernie przyjemnym widowiskiem. Tylko wkurwiła mnie publiczka, która skandowała ''cm punk''... Tępe chuje.

3.Romuś obronił pas US i mam nadzieję, że to już koniec tego story z Rusevem. Bardzo lubię Bułgara, ale on już zbyt długo jest przy tym pasie. Czas na kogoś nowego. Do głowy przychodzi mi nowy destroyer, Braun Strowman, którego chciałbym zobaczyć w jakimś story. Chciałbym zobaczyć go w walce przeciwko samemu Rusevowi, destroyer vs dzikus, dla mnie byłoby ciekawe, a później w feudzie o pas US przeciwko Romkowi. Pomijając byłego członka Wyatt Family, to nikt inny mi nie przychodzi do głowy z kim chciałbym zobaczyć w story RR. Raczej brak topowego hella jest tutaj problemem, pomijając Jericho, ale ci dwaj nie tak dawno prowadzili już ze sobą program.

Edytowane przez 8693

WWE rozdaje title shoty jak kartki świąteczne. 2 title matche dzisiaj, 2 title matche za tydzień. Może najpierw o tych przyszłotygodniowych... zapowiadają się dobrze, raczej żaden pas nie zmieni właściciela. Perkins powinien troszkę pobyć tym mistrzem aby podnieść prestiż tytułu a Sasha(po raz kolejny to powtórzę) nie ma teraz papierów na ograbianie Flairównej ze złota a tym bardziej nie ma papierów na robienie tego na Raw.

Jeśli chodzi o dzisiejsze title shoty. Rusev vs Reigns zakończone przez double count out akceptuje... tylko dlaczego trwało to tak długo? Ogółem to na Hell in a Cell ci dwaj powinni zmierzyć się w klatce, może z tego wyjść coś dobrego. W końcu w zeszłym roku Romek i Wyatt zadziwili a mam wrażenie, że tu może być podobnie.

Jeśli chodzi o pasy Tag Team... po co to było? Nie rozumiem jaki sens miało dawanie Klubowi kolejnego title shota skoro znowu wmoczyli. Taki zabieg miałby dla mnie sens tylko wtedy gdybyśmy dostali nowych mistrzów. Cóż, przynajmniej można chyba jednoznacznie stwierdzić, że feud tych dwóch drużyn się zakończył.

Cruiserzy dzisiaj na bardzo dobrym poziomie...spalić inicjatorów chantów "CM Punk" i "Randy Savage". Toż to attempt of murder na dywizji... jeśli będą się one powtarzać to Vince ich w końcu posłucha a Cruiserzy przecież niczym sobie nie zasłużyli na taką zlewkę... a już na pewno nie w tym tygodniu.

A przechodząc do samych pojedynków. Tag Team Match... "Rich can Swann"... to trafi do WTF Moments, brawa dla Michaela Cole'a ^ ^. Gdy próbował to powtórzyć drugi raz, chyba sam zdał sobie sprawę z tego jak idiotycznie to brzmi... pomijając już fakt, że kompletnie nie ma sensu. Sam pojedynek... niech Cedric bardziej uważa z tym Lumbar Checkiem... uwielbiam tą akcje, szkoda by została zbanowana. Rozumiem, że chce się pokazać i w ogóle ale to było lekkomyślne... mógł tym sobie tylko zaszkodzić.

Walka mistrza Cruiserów... przede wszystkim dali się pokazać jego przeciwnikowi. Kolejny bardzo dobry występ Nese'a, gdybym był markiem, który nigdy wcześniej go nie widział, zapamiętałbym go, szczególnie po początku tego starcia. Nie podoba mi się finisher Perkinsa, jest słaby. Tyle dobrego, że na razie jest mocarny bo koniec końców wszyscy po nim klepią.

PS: Theme song Perkinsa jest dobry

Sheamus i Cesaro jako Tag Team... czas na cotygodniową dawkę #UnpopularOpinion ^^. Ja chce ich jako mistrzów Tag Team. Niech detronizują jednorożce. Do feudu między nimi można wrócić później, kiedy będzie tam więcej historii. Jeśli Sheamus dajmy na to wykona Cesaro Brogue Kick już na Hell in a Cell to wrócimy do punktu wyjścia. Poza tym czytałem jakiś czas temu newsy, że WWE chce znów zrobić z Sheamusa face'a... no nie będzie do tego lepszej okazji.

Highlight Reel świetne... Seth Rollins zbesztany jak dziecko... aż mi się go szkoda zrobiło :D. To mu pomoże w sprzedaniu go w roli face'a. Rollins nie powinien być badassowy... powinien być underdogiem, wtedy też jego skoki będą wzbudzały więcej emocji. Enzo i Cass byli tam z dupy, nie wypadli źle(choć moim zdaniem za dużo Cassadiego a za mało tego który powinien gadać) ale show można było zakończyć przez Highlight Reel i tyle.

Ogółem Raw miało gorsze i lepsze momenty. Również uważam, że SmackDown tego nie przebije ale czas pokaże.

Wiem, że trochę spóźnione, ale trudno. I jeżeli chodzi o RAW to przynajmniej na razie sobie odpuszczam.

http://www.youtube.com/watch?v=NaXE7GJWHic

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

hadaszyszek, jeśli chodzi o plusy RAW, których nie zauważyłeś bo je przewinąłeś. To prawdopodobnie zbudowanie TT z Cesaro i Rudego, można uznać za plus. Nikt gośćmi się nie interesował w trakcie ich Best of 7 series a teraz zrobiło się tam ciekawiej. I od biedy Charlotte i jej promo, w końcu została niesamowicie mocno zbudowana i za jej panowania dywizja kobiet źle nie wygląda.

Odniosę się do dywizji Cruiser'ów, twierdziłem że ich wprowadzenie pomoże RAW i imho pomogło, bo od kiedy się pojawili jest mniej bardzo zły segmentów. Zamienili złe na średnie, w dzisiejszych czasach to i tak progres, niestety.

jeśli chodzi o plusy RAW, których nie zauważyłeś bo je przewinąłeś. To prawdopodobnie zbudowanie TT z Cesaro i Rudego, można uznać za plus.

Wbrew pozorom nie przewijam w taki sposób, że coś mnie omija. Ja po prostu przewijam nic nieznaczące walki i część (ale raczej małą) segmentów. To, że na końcu zostaje 20 minut już nie jest moją winą. Co do TT z Cesaro to zdecydowałem się o tym nie wspominać, bo raz - nie jest to na tyle ciekawy storyline, by miał zajmować czas w mojej recenzji, a dwa - rzeczywiście byłem na pewnym etapie w stanie zaliczyć to do plusów, tylko że jak zwykle zjebali. Kiedy tworzono te story na tej gali to próbowałem nawet sięgnąć pamięcią do ostatniego programu z nielubiącym się tag teamem i przychodził mi do głowy tylko Otunga z Ceną, a jako, że minęło już od tego dobre sześć lat, no to spoko - fajnie, że odkurzyli ten pomysł. Problem w tym, że coś fajnego automatycznie zostało przysłonięte - dla mnie - ogromnym minusem. Po cholerę oni walczyli z jobberami? Ba, ci jobberzy nawet nie zostali w żaden sposób zapowiedziani. Po chuj to oglądać? Gdyby "odd tag team" zawalczył już z jakąś normalną drużyną, choćby takim gównianym Shining Stars, to wtedy rzeczywiście mogłoby to być interesujące. Kiedy z góry znam wynik tego starcia - zwyczajnie nie ma sensu tego oglądać, a sama wygrana nad nic nieznaczącymi no-name'ami w żaden sposób tego tag teamu nie zbudowała, mimo że początkowy pomysł na storyline był niezły.

I takich rzeczy jest multum. Coś się dobrze zaczyna i nagle potem dostaję plaskacza na ryj przypominającego mi, że to show to jednak papka gówna i nie powinienem się po nim spodziewać niczego innego.

I od biedy Charlotte i jej promo

Okej, przyznam się, że to przyzwyczajenie ze starych czasów, ale nie zwykłem oglądać div. I tyle. Dopóki story z nimi w roli głównej rzeczywiście nie będzie znaczące i bardzo ciekawe (albo chociaż tak promowane jak Bayley vs Sasha w NXT swego czasu), to automatycznie to przewijam. Więc dobrze, może u kobiet coś dobrego było... chociaż, prawdę mówiąc, patrząc na resztę tej gali jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Odniosę się do dywizji Cruiser'ów, twierdziłem że ich wprowadzenie pomoże RAW i imho pomogło, bo od kiedy się pojawili jest mniej bardzo zły segmentów. Zamienili złe na średnie, w dzisiejszych czasach to i tak progres, niestety.

No widzisz, dla mnie taki progres jest jednak chuja warty. Tzn. cieszę się, że nie ma Bo Dallasa obijającego jobberów w stroju Rybacka, jasne, same skaczące małpki - jak wspomniałem w filmiku - też się nieźle ogląda (na zasadzie akrobacji cyrkowych, niekoniecznie czystego wrestlingu), ale to i tak nie podnosi za bardzo poziomu tego show. Emocji w tym za grosz, co zresztą świetnie drugi raz z rzędu kwituje martwa publika. To, że zamienili Trudne Sprawy na Na Wspólnej nie oznacza, że nagle z zachwytem stwierdzę, że oglądam na ekranie Ojca Chrzestnego. Mimo że Na Wspólnej jest od Trudnych Spraw lepsze.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - US Championship: Rusev vs Roman Reigns ©

Na dzień dobry dostajemy powtórkę z PPV bez żadnej zapowiedzi. Nawet nie dali jakiegoś segmentu informującego o pojedynku albo z Rusevem ubiegającym się o rematch. Niby byłemu mistrzowi przysługuje prawo do rewanżu, ale bywało tak, że niektórzy musieli się długo prosić o szansę odzyskania tytułu. :roll:

Znowu walka trwała ponad 20 minut i znowu się wynudziłem. Bułgar trzymający w uścisku nieudolnie próbującego się wyrwać Romka był wręcz tak emocjonujące jak wyścig ślimaków. Chairs match na HiaC nadchodzi. :twisted:

Segment z Mickiem Foleyem, Sheamusem i Cesaro

Są zwolennicy połączenia ich w TT. Niestety jakoś nie podzielam wrażenia, że dostali coś ciekawszego. Zastosowali manewr, który w niczym nie jest wyjątkowy. Dostajemy taką bardziej poważną wersję Rhyno i Slatera. Jeżeli odbiorą pasy ND to będę zaskoczony. Gdy im się to zakładam, iż mimo bliskiej niechęci do siebie zaczną zgodnie współpracować aż z czasem się rozpadną, a ta praca nie będzie się niczym wyróżniać, bo będą po prostu kolejną parą. Może jestem dużym pesymistą tutaj, lecz póki, co się na nic nie napalam.

Druga walka - RAW Tag Team Championship: Kofi Kingston & Big E vs Luke Gallows & Karl Anderson

Club znowu wtapia i prawdopodobnie, ostatecznie żegna się z szansą na tytuły. Już po odejściu Stylesa na SmackDown! czar prysł, ale teraz oficjalnie stają się szarakami jakich w WWE były dziesiątki.

Gallows to trochę poirytowany przebiegiem akcji, bo jak rzucił Kingstonem, że aż jucha pokropiła na ziemię. :twisted:

Słuchać Foleya, który mówi o najmniej ważnym programie jakim było "best of 7" jako o fenomenalnym show... . :lol:

Trzecia walka - Anna Fields vs Bailey

Sprowadzają lokalnych zawodników żeby robili za worki bokserskie debiutującym (Nia Jax), bezpłodnym typkom, którzy jedyne, co mają to wzrost i masę (Strowman) i jobberom, dostającym drugą szansę, próbującym być groźnymi mimo iż bardziej śmieszą (Bo), a teraz jeszcze wciskają kolejną postać ze sceny niezależnej, która dominuje pół walki z pretendentką do pasa kobiet. :? Please, enough.

Wiem, że niby teoretycznie Foley był przez te wszystkie lata "tylko" wrestlerem, a Stefka od dawna siedzi za biurkiem, ale dziwnie się ogląda Micka, który wygląda na zagubionego. Wydaje mu się, że robi dobrze, lecz kiedy żonka Tryplaka podniesie głos to gość nie wie, co ma ze sobą zrobić. Aż chciałbym poznać szczerą opinię legend hardcore'a o tym scenariuszu.

Czwarta walka - Rick Swann & Cedric Alexander vs Drew Gulak & Lince Dorado

Gulak i Dorado także z kontraktami? Nie przypuszczałem, że przyjmą Dorado. Walka niezła, aczkolwiek mogli ciut bardziej rozpisać Gulaka, bo pokazał zdecydowanie mniej od reszty.

Piąta walka - Cesaro & Sheamus vs Johnny BootsNtights

Wydaje mi się iż ta dwójka jobberów w ostatnim czasie już się zjawiła. Łatwe zwycięstwo nowo powstałego teamu choć ze zgrzytami. Nic zaskakującego.

Segment z Charlotte, Daną Brooks i Sashą Banks

Sasha daje sygnały do bycia następną mistrzynią. Wydaje się, że sen marzących o pojedynku Banks z Bailey w przyszłości o tytuł może się spełnić. Charlotte wykonuje dobrą robotę, ale najlepszą kobietą w historii WWE bym ją nie nazwał.

Znowu Rollins wypomina Foleyowi bycie marionetką Tryplakowej, a ja po cichu liczę iż ten ciapowaty menadżer z czasem przeciwstawi się Pani komisarz.

Szósta walka - T.J. Perkins vs Tony Neese

Chanty wskazują na brak zainteresowania wśród, niektórych odnośnie nowej dywizji. Dziwne, że w poprzedniej walce ich nie było. :roll:

Cieszy mnie kontrakt dla Neese'a. Gość ma wygląd, w ringu coś potrafi. Również czekam aż dostanie aż dostanie mikrofon do ręki.

Highlight Reel

Jericho ponownie w żywiole. Scena z kamerzystą, czy wspólne z Owensem pojechanie Rollinsa jednym z lepszych momentów gali. Nie dość, że Seth został zlany jak dzieciak to jeszcze nie mógł nic zrobić. :D Marzy mi się, aby Seth po powrocie zrewanżował się Owensowi, ale przede wszystkim był bardziej rozważny, bo już któryś raz jak nie kontuzjuje kogoś to siebie.

Siódma walka - Chris Jericho & Kevin Owens vs Big Cass & Enzo Amore

Mam wrażenie, że wepchali SAWFT! na siłę. Owens musi poczekać aż się jego rywal wykuruje, więc to jeszcze rozumiem, ale Chris widać szybko skończył z Zaynem. Sami przyszedł, dostał lanie i już go nie ma? Bywa... .

Wygrana Heeli nie dziwi, a walka nie zaskakuje. Klasyczny Tag Team match w ME.

RAW nie było najgorsze, ale jakoś nie mogłem się wciągnąć.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg