Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie zauważyliście że Sasha i Bayley odliczyły się jednocześnie? Na CoC zatem powinniśmy mieć Triple Threath, dokładnie w taki sam sposób rozwiązali sprawę Triple Threathu na Wrestlemanii, wygląda na WM 32. Wyczuwam turn Sashy i próbę powtórki walki z Brooklynu na WM 33, kupuję to!

A co do feudu Dana Brooke v Charlotte, WWE pokazuje nam od miesiąca, że chcą iść tą drogą i jeśli pójdą to wyczuwam powrót Emmy, bo Dana sama nie pociągnie feudu, zwyczajnie jest za krótka dla Charlotte.

Lukaku strzelil hat-tricka dla Evertonu. A wszystkie bramki mozesz zobaczyc... jak Cesaro bedzie sie obijal z Rudym, bo kto by chciał na to patrzeć.

Dramat, przez niego przegrałem(zremisowałem) kolejkę w lidze H2H w Fantasy. Nie strzelał w lidze od marca, aż tu nagle hat-trick ...

Wcale mnie nie dziwi, że największym wygranym po zdobyciu mistrzostwa przez KO, stał się Sami Zayn. Wcale :)

KO dalej błyszczy, czy to za mikrofonem czy to w ringu. Szkoda, że w WWE heel tak rzadko wygrywa czysto, ale wygląda na to że Romuś już wrócił do łask, być może nawet dostanie ten pas US, chociaż po tej farsie z SS niewielu się tym zainteresuje.

KO na pewno obroni pas na CoC, pytanie czy HHH mu jakoś pomoże, bo w segmencie wyraźnie widzieliśmy jak Rollins targetuje KO, bo ten jest wysłannikiem HHH. Walka na WM 33 potwierdzona, Aha jakby ktoś miał wątpliwości to Rollins już oficjalnie jest face'em.

Słabe RAW, perspektywa Styles'a otwierającego Smackdown już sprawia, że mogę przyznać punkt niebieskim za ten tydzień.

Edytowane przez Susek

Aha jakby ktoś miał wątpliwości to Rollins już oficjalnie jest face'em.

świetnie przeprowadzony faceturn

• Reputacja:   1

Bayley wygrywa walkę z Charlotte tydzień temu. Sasha jest byłą mistrzynią. A Dana Brooke....? Niby z jakiej paki dostała miejsce w walce o title shot? No i na ch*ja robią walkę G&A z New Day, godziny po ogłoszeniu że te zespoły zmierzą się na PPV? Lel.

2036019559a718103ce0a.png

Sasha znowu musiała coś zepsuć, więc zepsuła pin. Tak naprawdę był double pinfall. Botchamania!

Rywal Bo Dallasa w squashu był chantowany przez publikę. To jest wystarczający powód żeby nie promować Dallasa.

WWE samo wyśmiewa zeszłotygodniowy segment z Old Day. Przynajmniej tyle dobrego.

Sami Zayn vs Jericho będzie świetnym pojedynkiem, ale bardziej mnie ciekawi na kiedy szykują Owens vs Zayn o pas. Survivor Series czy może WrestleMania?

Jack Swagger jeszcze jest w federacji? Wow. Szkoda że podłożyli go Mahalowi, bo Ginger nie zasługuje na choćby ułamek pushu. Podkreślanie końca kontraktu to jakiś znak na nowego Swaggera?

Brawo WWE! Mając świetnie wypromowanych Enzo i Cassa tak ich teraz udupili, że spadli gdzieś do pozycji low-midcarderów.

To nie było słabe Raw...ale to też nie było dobre Raw. Nie wiem czy to kwestia bookingu czy rosteru. Nie jestem chyba jedyną osobą na forum, która zdecydowanie woli niebieski roster.

[ Dodano: 2016-09-13, 17:37 ]

Bayley wygrywa walkę z Charlotte tydzień temu. Sasha jest byłą mistrzynią. A Dana Brooke....? Niby z jakiej paki dostała miejsce w walce o title shot? No i na ch*ja robią walkę G&A z New Day, godziny po ogłoszeniu że te zespoły zmierzą się na PPV? Lel.

Nie chcieli wykorzystywać potencjału walki Bayley vs Sasha na Raw, a na Clash Of Champions będzie The Club vs Kofi i Big E, a nie Kofi i Xavier.

Edytowane przez MSMic
NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Rywal Bo Dallasa w squashu był chantowany przez publikę. To jest wystarczający powód żeby nie promować Dallasa.

No nie mów , że nie dostrzegasz pinądza w tarciu Belive that vs Bo Live in Bo o pas stanów zjednoczonych? :twisted:

Brawo WWE! Mając świetnie wypromowanych Enzo i Cassa tak ich teraz udupili, że spadli gdzieś do pozycji low-midcarderów

Coo? W jaki sposób ich udupili? Gdzie niby wcześniej zmierzali? Za jakieś 3-4 miesiące będą znów pretendentami do pasów, bo przecież jacyś nowi muszą być...a hej mamy na raw 4 teamy! No chyba, że chodzi ci o solową promocję Cassa , to wtedy tak, ,,kule u nogi'' w postaci Prima Epico i Enzo mu nie pomogą. Enzo, Primo, Epico... rupta stajnie!

W ogóle strasznie się zawiodłem, że Tryplak pojawił się raz. Jak w większości przypadków okazało się , że coś co było jakieś, stało się krótkotrwałym, nieuzasadnionym elementem show. Serio HHH mógłby się jeszcze pojawić i skoro jego ostatni run był bardziej zapaśniczy, mógłby se nawet w main evencie obić jakiegoś leszcza. Byłby to znów ,,jakiś' moment, nad którym można byłoby chociaż podyskutować, pospuszczać się a tak. Seth z HHH muszą walczyć na SS, no nie ma innej opcji. Do wm mało kogo to już będzie grzać i ruszać. I tak nic lepszego dla Setha nie wymyślą, bo raczej nie pójdą w kolejną konfrontację z władzą? Nie zdzierżę jak teraz Rollins będzie się pluł z Mickiem. No ile można to samo.

Jak to fajnie sobie wspomnieć jak za początki Authority każdy był besztany i nie mógł im nawet podskoczyć. A zjebali to chyba w miesiąc.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

W ogóle strasznie się zawiodłem, że Tryplak pojawił się raz. Jak w większości przypadków okazało się , że coś co było jakieś, stało się krótkotrwałym, nieuzasadnionym elementem show. Serio HHH mógłby się jeszcze pojawić i skoro jego ostatni run był bardziej zapaśniczy, mógłby se nawet w main evencie obić jakiegoś leszcza.

Budują starcie na WM 33, to we wrześniu już mają się ścierać Rollinsa z HHH? Nie przejmuj się HHH ujebie Rollinsa na CoC. WWE sensownie buduje wielkie starcie, to jest marudzenie, że rywalizacja traci hype. Internetowy fan wrestlingu, nigdy nie jest zadowolony :/

Budują starcie na WM 33, to we wrześniu już mają się ścierać Rollinsa z HHH? Nie przejmuj się HHH ujebie Rollinsa na CoC. WWE sensownie buduje wielkie starcie, to jest marudzenie, że rywalizacja traci hype. Internetowy fan wrestlingu, nigdy nie jest zadowolony

Tylko jestem tak wynudzony schematami wwe i ich programem. Poprawka -wynudzony schematami programem na raw , ;) że aż po prostu nie chcę mnie się czekać na kwiecień. No bo, chciałbym coś sensownego najzwyczajniej zobaczyć teraz. Znając W do WM i tak ze trzy razy zmienią plany i ostatecznie wyjdzie gniot. Spokojnie można by budować coś na wm, ja wiem w grudniu? Tryplak może nawet walczyć tam z heathem, byleby przez te kilka miesięcy wciągneli w jakiś storyline.

BTW, jak dla mnie Seth vs HHH to nie jest starcie godne wm. Wiem, kontrowersyjne. No przecież mają tyle wspólnych momentów za sobą, to tak ważne postacie itp itd. No ale kurde, co Tryplak miał do Setha, to że mu finsher zajebał? Może okaże się , że Seth romansował ze Stefcią a Nochal to odkrył? Żadnego motywu godnego rywalizacji na WM.

Edytowane przez Caribbean Cool

Susek, Rollins oficjalnie został fejsem sprzeczając się z fejsowym Folleyem? :D No bo ja nie łapię, wiem że SR jest na drodze do bycia fejsem, bo będzie miał feud z Tryplem, ale póki co, żaden z niego face. To że ciśnie Romka i lubi go publika, nie znaczy że jest facem.

@up - spokojnie, przecież zwykle feudy na WM budują w 4-5 tygodniówek, głównie przez part-timerów, ale Seth i HHH będą dostępni na każde zawołanie, więc akurat podbudówka powinna być naprawdę dobra.

Edytowane przez malkontent

Widziałem transparent JD na widowni w pierwszym segmencie!!! Czyżby WWE Universe śledziło polską scenę League of Legends? :twisted:

Hammer, no coś ty :twisted: - przecież to musiał być jakiś mój wyimaginowany fanboy z Attitude :lol: :lol: :lol: ...

.... A najgorsze jest to że poza tą interpretacją transparentu z przymrużeniem oka, to nie bardzo jest o czym pisać - ot zauważyłem że nie ma Stephanie i nie było tak perfidnego faworyzowania władzy nad wrestlerami przez writerów. Odpuszczę sobie chyba pisanie o Raw na dłuższą metę..

Susek, Rollins oficjalnie został fejsem sprzeczając się z fejsowym Folleyem? No bo ja nie łapię, wiem że SR jest na drodze do bycia fejsem, bo będzie miał feud z Tryplem, ale póki co, żaden z niego face. To że ciśnie Romka i lubi go publika, nie znaczy że jest facem.

Chodzi o to jak wypowiadał się w swoim promie, barwę głosu, słowa których używał. To był inny Rollins, bez swojego heel'owego śmiechu i pajacowania. W rozmowie z Foley'em wyraźnie podkreślił, że on już się poznał na HHH i Stefci, de facto ostrzegł Foley'a by uważał na Stephanie, bo i ona się od niego odwróci. Zresztą utarczka słowna KO v Rollins pokazała kto tu jest tym dobrym a kto jest tym złym.

Caribbean Cool Jak to o co będzie ten feud, Triple H wybrał Rollinsa jako mistrza a ten go zawiódł, dlatego Tryplak musiał wziąć sprawy w swoje ręce i wybrać kogoś kto go nie zawiedzie. Finisher będzie wykorzystany jako część feudu ale czy to źle? Do brand splitu WWE strasznie pędziło ze Storyline'ami, po brand splicie zwolnili. Nie ma sensu nastawiać się negatywnie do historii, która jeszcze nie została opowiedziana. Zobaczymy co z tego ulepią, może to będzie jedna z najlepszych historii przyszłego roku, kto wie.

• Urządzenie:  Windows

Dana nie była w walce, by przyjąć porażkę. Dziwi mnie, że podłożyli Bayley w Triple Threat Matchu. Czy Sasha odzyska pas? W sumie jest taka możliwość.

Owens i Jericho w krótkich wywiadach - drobnostki, ale świetne :)

Bo Dallas ma w tym roku więcej wygranych na tygodniówkach od... Braya Wyatta.

Spoko był ten Highlight Reel. Sami wreszcie ma co robić. Może to się skończy po PPV, ale cieszmy się chwilą.

Cesaro musi uzywać lin, by wygrać? Tym trochę zaskoczyli. Nie wiem, czy pozytywnie.

Alicia przeleciała przez barierki. To się u kobiet nie zdarza. Jednak się czymś wyróżniła!

Fajnie, że pocisnęli po beznadziejnym segmencie z Old Day z zeszłego tygodnia.

Przez cały czas myślałem, że The Club walczy dziś o pasy, więc pewnie emocjonowałem się bardziej od wszystkich :D Całe szczęście, że nie dostali tytułów. Dzisiaj się wyzbyli komedii, więc może jest jeszcze dla nich nadzieja, ale i tak nie chcę ich widzieć jako champów.

Mahal wygrał na Raw :shock: A Swaggerowi niby kończy się kontrakt - będzie dla niego restart, czy koniec?

Shining Stars z najdłuższym winning streakiem od redebiutu?

Romek odsunięty od Owensa, całe szczęście. Niech bierze US Title. Nawet kosztem Ruseva.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Jak to o co będzie ten feud, Triple H wybrał Rollinsa jako mistrza a ten go zawiódł, dlatego Tryplak musiał wziąć sprawy w swoje ręce i wybrać kogoś kto go nie zawiedzie. Finisher będzie wykorzystany jako część feudu ale czy to źle? Do brand splitu WWE strasznie pędziło ze Storyline'ami, po brand splicie zwolnili. Nie ma sensu nastawiać się negatywnie do historii, która jeszcze nie została opowiedziana. Zobaczymy co z tego ulepią, może to będzie jedna z najlepszych historii przyszłego roku, kto wie.

Zawiódł- bo utracił pas przez kontuzję a później przegrał pas w walce , w której nie został przypięty. No w sumie to wrestling. :(

Tylko tam zastanawiam się co do końca roku będą robić z Sethem, odsuną go na Foleya? Nie widzi mi się takie przedłużanie na siłę. To tylko moje odczucia w związku tym pogrzebaniem Sehta jako naczelny przydupas Tryplaka. Pewnie to takie doszukiwanie się na siłę minusów, gdyż chciałbym jakąś bombę n SS. Sam wiesz , że tam kiedyś , również kończyły się rywalizację a teraz listopadowe ppv robią po macoszemu.

Zawiódł- bo utracił pas przez kontuzję a później przegrał pas w walce , w której nie został przypięty. No w sumie to wrestling.

Dał się spinować Ambrożemu i stracił pas.

Został wybrany nr 1 brandu i nie wygrał pasa.

Przegrał starcie 1 na 1 z kontuzjowanym Balor'em. :)

Trzy strike'i, czas na zmianę pałkarza!

Staram się nie nastawiać negatywnie do planów, bo ja w nich widzę potencjał a to czy wypali czy nie, to czy będziemy na to marudzić czy nie to inna sprawa. New Day też było chujowe a dawali najlepszą rozrywkę w 2015, w wrestlingu to nigdy nie wiadomo ;)

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Nie chcę rozdrabniać ostatniego Raw na opis segmentów, czy walk, bo moim celem jest zwrócenie uwagi na jeden fakt, a jest to bezradność Raw, która pogłębia się z każdym tygodniem, o czym świadczy fatalny rating Raw, który był najniższy od 20 lat! Dlaczego tak się dzieję? Federacja po prostu nie potrafi dobrze rozplanować trzech godzin show. Mają przecież roster, który ma duży potencjał, ale co z tego, skoro bookują feudy w niezrozumiały sposób. Oglądając SmackDown mam wrażenie, że tam gala jest planowana przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem i że wszystko przychodzi tam w taki bardziej naturalny sposób. Na Raw jedyne, co planują z tygodniowym wyprzedzeniem, to squashe i walki z serii "Best Of Seven". No ku*wa, to jest tak bezczelne pójście na łatwiznę, że naprawdę zaczynam się zastanawiać nad porzuceniem czerwonej tygodniówki i oglądaniem jedynie SmackDown.

I troszeczkę dziwię się osobom, którzy szansę na poprawę poziomu Raw szukają w Cruiserweight'ach. Nie chcę wam odbierać nadziei , ale analizując fakt, że na przestrzeni lat reprezentanci tej dywizji byli zwykłym popychadłem w WWE i ta dywizja dawała najmniejsze ratingi, to jestem prawie przekonany, że i tym razem NA DŁUŻSZĄ METĘ ten pomysł nie wypali. Bo niby w jaki sposób poziom Raw, czyli tygodniówki, której głównym zadaniem jest przygotowanie feudów pod PPV, poprawią tzw. "latające małpki". Większość fanów odpala tygodniówkę, bo liczy na rozwój sytuacji w feudach, a takie "latające małpki" będą prawdopodobnie walczyć między sobą w walkach bez podbudowy i tzw. walkach "o nic", co będzie chyba nawet gorsze od squashów, bo te trwają chociaż krótko, a przypuszczam, że Cruiserweight'ci dostaną trochę więcej czasu na pokazanie swoich umiejętności ringowych. Zamiast skupiać się na dywizji lekkiej, mogliby ten czas przeznaczyć na budowanie postaci, które mają potencjał , bo to najbardziej kuje w oczy na Raw, albo spróbować odbudować postacie, które kiedyś były mocnym dodatkiem rosteru, jak np. Mark Henry, Sheamus, czy Big Show. Inna, ale najmniej prawdopodobna opcja, to próba sprowadzenia jakiejś naprawdę dużej gwiazdy, by podnieść star power tygodniówki i przyciągnąć ludzi przed ekrany. Nie wiem, może Batista, albo Undertaker?

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg