Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Od początku

Nie chce powiedzieć, że cieszę się z czyjejś kontuzji, ale dla biznesu wyszło to na dobre. Finn Balor nie wygląda na mistrza i nie powinien nim być. Jakiś taki bezbarwny nawet jak się pomaluje. Pierwszy segment dobry. Mogliby dać Strowmana, bo też byłby dobrym pretendentem, ale jego czas na pewno jeszcze przyjdzie.

Seth Rollins vs. Sami Zayn

Rollinsa wszyscy jako mistrza mamy dość, Zyana nikt jako mistrza nie chce. Taka o walka bez emocji

Ocena: 3/10

Kevin Owens vs. Neville

Naprawdę? Jobberzy jako pretendenci do pasa?

Ocena: 1/10

Big E vs. Karl Anderson

Typowy mecz członków tag team do podbudowania tag-teamowego feudu. Big E jak zwykle wypadł dobrze.

Ocena: 4/10

Titus znowu przechodzi heel turn. Znowu na Darrenie Youngu. Niech w końcu coś zrobią z Titusem, bo koleś zasługuje na większy push.

Big Cass vs Rusev

Szczerze to myślałem, że to Enzo będzie pretendentem, bo widzę w nim dużo większy potencjał. Jak dla mnie to taki nowy Shawn Michaels tylko bardziej nowoczesny. Big Cass jest dobrym dodatkiem do Enzo, ale sam nie ma szans. A co do samej walki to całkiem solidna.

Ocena: 7/10

Braun Strowman vs. Johnny Knockout

Jako walka to słabe, ale to był SQUASH więc oceniam je inaczej. Była to świetna rozwalanka, a Braun Strowman, choć nie jest aż tak wielki, to może zastąpić Khaliego. Pas mistrzowski świetnie by na nim leżał.

Ocena(jako squash): 9/10

Dudleysi - nikogo to nie obchodzi

Roman Reigns vs. Chris Jericho

Wynik z góry wiadomy. Brawo Roman.

[/b]Ocena: 8/10[/b]

Ogólnie RAW słabe i widać że brakuje im mocnych zawodników. Kpina żeby jako pretendentów dawać w większości Jobberów.

Za tydzień zapowiedzieli Roman Reigns vs Big Cass vs Kevin Owens vs Seth Rollins. Czyli 2 jobberów i 1 gościu, którego wszyscy mają dość. Jak chcą facowego mistrza(a sądząc po tym, że chcieli balora) to wygra Roman Reigns. Małe szanse daję dla Rollinsa, a reszta to śmiech na sali na poziomi Heatha Slatera. :P

Edytowane przez Deafnom

90710519754d4cfe507b8d.jpg

Jedna kontuzja i ciężko nie odnieść wrażenia, że posypało się im całe RAW.

Szkoda Balora. Chciałem go jako mistrza, bo chciałem zobaczyć coś nowego. Niestety nic z tego. Finn pewnie powróci jeszcze mocniejszy. Wątpię by zrezygnowali z tego projektu. Zresztą oczami wyobraźni już widzę powracającego Demona. Jeśli nie zjebią i zaskoczą nas tym, to może być fajny moment.

Na szybko poskładali pretendentów i coś z tego wyszło. Choć trochę średnio.

Ktoś miał nadzieję, że Romek przestał być ważny w WWE albo ze spotka go jakaś kara? SummerSlam nie utwierdziło go w przekonaniu że tak nie jest? No to mamy potwierdzenie.

Do tego potwierdza się kolejna rzecz na którą w przyszłości będziemy narzekać: Big Cass dostaje coraz większy push.

Rollins był pewniakiem i nadal pozostaje faworytem do zdobycia pasa.

No i Owens, z którym mam problem. A może nie do końca z nim, a z tym jego udziałem w walce o pas. To, że gość zasługuje na push nie ulega wątpliwości. Tyle, że w obecnej sytuacji nie ma szans by wygrał. Facet jest częścią świetnego teamu z Jericho. Wszystko wskazuje na to, że ten ich feud z Enzo i Cassem będzie kontynuowany. Można więc z tego wywnioskować, że wszystko sprowadzi się nam do walki Rollins vs Reigns... znowu :roll:

Jeśli wierzyć plotkom, Dudley Boyz naprawdę opuszczają WWE (choć mam w głowie jeden scenariusz, ale więcej w temacie o SD! bo wiąże się to z tą galą). Trzeba przyznać, że panowie wpadki bardzo pechowo do WWE. Akurat gdy wrócili coraz bardziej over zaczęło być New Day. I może i były plany na jeszcze jeden title reign legendarnego teamu. Tyle, że wszystko się zmieniło gdy okazało się, jakim sukcesem są aktualni mistrzowie.

Baylay debiutuje na RAW. Spodziewany debiut, bo przy kontuzji Sashy wyglądało to bardzo biednie.

Titus znów się pogrąża (a naprawdę chciałbym by mu wyszło w WWE).

No i to by było na tyle z ciekawszych spraw. Słabo. Przede wszystkim brakuje mi jakiegokolwiek odwołania do Lesnara.

Jak chcą facowego mistrza(a sądząc po tym, że chcieli balora) to wygra Roman Reigns

TYLKO NIE TO.

- Reigns byłby już mistrzem czwarty raz (po pierwszym zdobyciu go Survivor Series 2015)

- WWE Universe nie chce tego kolesia znów w Main Eventach. :twisted: Ja zresztą też.

• Reputacja:   2

Przemowa Finna Bálora

Za dużo tu się nie działo. Troszkę się dziwię, że nic nie powiedział tylko posłuchał jak skandują mu podziękowania. Mógł powiedzieć coś od siebie, niekoniecznie reżyserowanego. Zrobienie turnieju to była najprostsza droga. Z resztą widać gołym okiem, ze ta kontuzja pokrzyżowała im plany całkowicie i znowu musza improwizować na szybkości. Ci to mają pecha ostatnio.

Pierwsza walka - turniej o Universal Championship: Seth Rollins vs Sami Zayn

Rollins to murowany faworyt do tytułu. Szkoda iż Zayn posłużył za mięso armatnie, ale przynajmniej dał bardzo fajny pojedynek.

Druga walka - turniej o Universal Championship: Kevin Owens vs Neville

Także pewny zwycięzca. Niezłe starcie. Cieszy mnie, że Jericho sprawuje się w roli wiernego teammate'a.

Trzecia walka - Big E vs Karl Anderson

E świętuje powrót. To już, który raz Karl przegrywa? :twisted:

Przemowa Tytusa O'Neila

Tytus mnie nie urzekł umiejętnościami na mikrofonie, ale i tak liczę na niego w tym feudzie :twisted: (pewnie wygra Young. :???: ).

Czwarta walka - turniej o Universal Championship: Rusev vs Big Cass

Bułgarowi kolejny pas niepotrzebny, z resztą za dużo szczęścia, by było (po co ma pasy jak ma Lanę :D ). Cass dostaje z kolei spory push. W każdym starciu kreują go na drągala niemal nie do ruszenia. Strowman, strzeż się. :twisted:

"You stupid idiot!" Wyraża więcej niż tysiąc słów. :lol:

Segment z Charlotte i Daną Brooks

Pierwsze, co, a właściwie kto rzucił mi się w oczy... Dana... Naprawdę liczyłem na Charlotte jako mistrzynię bez pomocy pomagierów. W takim razie niech traci szybko ten pas. Nie mam nic przeciwko niej, jako Heel robi świetną robotę, ale jak już wspominałem naoglądałem się jej wystarczająco dużo z tytułem na talii, a w szczególności z przydupasem u boku. BAYLEY ludzie lubią i kupują. Paige dostała tytuł w debiucie to czemu nie Pani Martinez?

Piąta walka - Dana Brooks vs Bayley

Wygrana debiutantki wiadoma. Widać, że Bayley zbytnio się nie stresuje. Chyba nie muszę się martwić o botche i pomyłki jak to czasem nowi mają w zwyczaju.

Sheamus pewny swego. Ja wolę być pewny wygranej Szwajcara.

Szósta walka - Johnny Knockout vs Braun Strowman

Adekwatne nazwisko miał rywal Brauna. :twisted: Natomiast ta jego kwestia to chyba wdrążanie planów odnośnie wprowadzenia większej zawartości treści LGBT. :?

Segment z The Dudley Boyz

Kończą karierę członkowie jednego z najbardziej rozpoznawalnych TT w WWE działający od lat w biznesie, a ci wrzucają jobberskie Shining Stars i jeszcze dają zdewastować Dudleyów Clubowi? Come on... Ja wiem, że Club ma być destroyerami, ale Devon i Bubba nie zasługują na to. Mam wrażenie, że zatrudnili ich jako jobberów i tak pożegnali. :?

Siódma walka - turniej o pas Universal Championship: Chris Jeircho vs Roman Reigns

Wciąż wierzę, że Romek nie sięgnie po tytuł, jednak może wejść do finału. Szkoda Chrisa, ale cóż... .

Po raz kolejny RAW mnie nie urzekło. Na szczęście szybko zleciało mi oglądanie. Nie winię "dablju" tym razem, bo kontuzja Finna zmieniła cały przebieg gali. Teraz SmackDown! ma nie powtarzalną okazję wyprzedzić czerwonych zwłaszcza, że AJ jak przewidywałem dostaje shot na tytuł mistrzowski.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Nieprzewidywalnie chrzani się to wszystko, niedobrze. Mina Stefki w openingu wyrażała wiele. Znów mamy turniej o pas który w moich oczach spada do poziomu US czy IC. Dajcie go Kevinowi, niech Jericho mu zazdrości, niech dojdzie do ich walki, mikrofonowo program nie do spieprzenia. Do tego niech zaczną jakiś zalążek czegoś większego dla Zayna. Ludzie go jak najbardziej kupują, więc niech rozpoczną drogę underdoga na szczyt. Dajcie wyrazisty turn Romanowi, niech walnie gorzkie promo. Kurwa tak mało potrzeba do dobrego show i aż tak ciężko jest im to ogarnąć.

Poza tym, czy tylko mi się wydaje, że za rok czy maksymalnie dwa jak na gwałt potrzebny jest jegomość godzien pinfallu na bestii? Sęk w tym że nie żaden zapaśnik walczący na każdym PPV bo magia pryśnie. Niech to będzie gimmick z otoczką, który przejmie tą magie, jak Dean w Asylum matchu czy Balor w roli Demona (Na WMce np.) coś okazjonalnego, kisielotwórczego.

Czy naprawdę nikt nie skomentuje Return of the Year - Deafnom :twisted: ? Co tu się dzieje.

1. JeriKO powinni pokonać New Day a potem Kevin niczym Daniel Bryan z tag teamu do Main Eventu.

2. Johnny Knockout. Niby jobber. Ale bym go jeszcze kiedyś zobaczył.

3. Karl Anderson dalej bookowany jak śmieć :cry: . Ludzie czy on w NJPW pokazywał więcej niż 3 akcje? Ja słyszałem że tam on pokonał 1v1 czysto Nakamurę. Więc o co temu WWE chodzi? Bo co bo za niski znowu czy co?

4. O cholere chodzi z Dudleyami? Oni serio kończą przygodę z WWE? Niby się nie dziwie bo WWE ich traktowało jak szmaty. Ale jednak. Ja w ich wieku już bym WWE nie opuszczał. Kto wie może W z dupy by wpadło na jakiś pomysł.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Urządzenie:  Windows

Johnny Knockout. Niby jobber. Ale bym go jeszcze kiedyś zobaczył.

Po tym, co powiedział przed walką, myślałem, że jedynym, który by go chciał zobaczyć ponownie, jest Darren Young :twisted:

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Nie wiem czy wklejam to w dobrym wątku, ale kogoś tu chyba jeszcze trochę trzyma po imprezie u Paige

14039926_1272437922767258_3468849361025841258_n.png?oh=daaacb02a1a77030ed9c943adfa5f4b3&oe=5846F471

"And apparently Rollins is a dick: :lol: WTF?

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Bo do pilota "You can go fuck yourself friend!" i jeszcze śpiewanie piosenki z Lion Kinga po pijaku xD W attitude erze to byłby zajebisty gimmick...

12435838605753d0d95e3a2.jpg

"And apparently Rollins is a dick: :lol: WTF?

Krąży po internecie wersja tej historii, że Bo po prostu powiedział że Rollins is a dick, ale gościu od którego ta historia wyszła mówi że to obsługa lotniska go tak nazwała :lol:

• Urządzenie:  Windows

Piękny start. Dajcie Owensowi mikrofon, a ja na pewno będę oglądał. Seth też trzymał poziom, jednak największe pochwały należą się Romanowi, który dla dobra segmentu postanowił się nie odzywać. Dzięki Roman. Colin, ucz się od starszych.

Nie Jax o sobie przypomniała! ... szkoda

Prośby spełnione - Cedric na RAW. Czekam jeszcze na jakąś zapowiedź Nese'a. Zasłużył. Warto w niego zainwestować. Skoro Noam Dar tam jest, to nie powinni się zastanawiać nad Tonym. Na razie skład bardzo fajny. Trzymam kciuki, że nie poniesie ich z jakimś nieudacznikiem, jak HoHo, czy inny Mustafa.

Segment Heymana i Stefci troszkę zawiódł. Zaczynalem się nudzić, a i jego końcówka nie nakazała się zacząć przejmować. Przeprosił, przyjęła. Następnym razem zrobcie to szybciej, na zapleczu.

Teraz to naprawdę jest Kevin Owens Show. Wątpiłem w Setha, bałem się Romka, WWE wybrało najlepszą opcję. KOMania się zaczyna. Kontuzja jednego, jest szansą dla kogoś innego, i ta szansa została wykorzystana. Jaram się nowym mistrzem, niekoniecznie stylem, w jakim ten pas zdobył. Bo on może wygrywa pas, ale każdego zastanawiają intencje Triple H'a. Turnujemy Setha?

50608915156a3743c1fa34.jpg

Piękny start. Dajcie Owensowi mikrofon, a ja na pewno będę oglądał. Seth też trzymał poziom, jednak największe pochwały należą się Romanowi, który dla dobra segmentu postanowił się nie odzywać. Dzięki Roman. Colin, ucz się od starszych.

Marudzisz N!KO, Cass też zrobił w tym segmencie świetną robotę. Intended pun o tym że rozmiar ma znaczenie i jego mina przy tym warte każdych pieniędzy :D Cała czwórka zrobiła świetną robotę, ale rzeczywiście największe brawa dla Romana. Powiedział wszystko, co statystyczny widz chciałby od niego usłyszeć. Jak się chce, to można być dobrym na micu :twisted:

Main event jak na tygodniówkę solidne A+ z wyróżnieniem. Powrót Tryplaka mocno niespodziewany (choć jak go zobaczyłem to o dziwo aż zapomniałem że o nie było), za to gdy poleciał Romuś każdy już chyba wiedział co się szykuje. Nie zdejmujcie pasa z Kevina tak długo jak to możliwe (do WMki i walki z Balorem) i świeży main eventer sprzedany publice gotowy. Face Rollins, Steen z pasem, Romek z niczym, RAW z gorącym materiałem na dobre story i ciekawym reignem w perspektywie. Czego chcieć więcej od tego zakończenia?

Tryplak zaliczył dziś Powrót Roku, a face turn Setha potwierdzony. I oprócz tego drugiego to chyba tylko Owens nadawał się na mistrza.

Ostatnio na RAW coś dużo mieszanych walk tag-teamowych...

Czy naprawdę warto było poświęcić 10 minut na squashe, które i tak gówno znaczą?

Jericho przed walce z Nevillem w swoim żywiole. :twisted: Niech on tylko podczas swojej przerwy NIC NIE COVERUJE, bo wychodzi mu to - łagodnie mówiąc - kiepsko.

Wychodzi na to że cały skład przejdzie Face Turn, Rollins, Stefka i Foley bo jej reakcja na tą akcję bez cenna :D Oficjalnie dziś być może RAW przebije Smackdown, bo kto by się spodziewał że wjedzie Tryplak na pełnej piź* i sprzeda Rollinsowi swój firmowy finisher, to może być feudu roku jak tego nie spieprzą...

Owens na szczycie bardzo dobrze, ten rok jest udany dla młodych zawodników, którzy musieli coś osiągnać, ale i tak większoe momentum dostanie Zayn ale na to poczekamy jeszcze kilka dobrych lat...

Roman dostał w ciry od Triple H'a, więc z pewnością też się wtrącić do całej tej sytuacji i nie zdziwię się jak strzeli sobie piątke z Rollinsem na zgodę, a nawet nie zdziwię się jak na Survivor Series dojdzie do reaktywacji DX/w narożniku HBK vs Team Rollins a w nim Roman, żeby wmiarę zebrał reakcje.

Reszta RAW taka sobie.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg