Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Segment z Rusevem i Laną

Rusev dobrze się sprawuje w tym Title-runie, oby nie przegrał na Summerslam.

Sheamus vs Sami Zayn

Średnia walka, ale na pierwszy plan wybija się Best of 7 - Cesaro vs Sheamus.

Wiele było ich pojedynków, nie do końca ciekawe były niektóre, więc teraz mamy się męczyć przez kolejnych 7? Zawsze można przewijać, ale to do czegoś prowadzi, bo nie wierzę że wygrany czegoś nie dostanie w nagrodę.

Jeri KO - taaak jest ^^

The Dudley Boyz vs Kofi Kingston & Xavier Woods

Pomijam walkę, skupię na Gallowsie & Andersonie. Chyba idą po pasy, bo jednak TND długo panują, ale jak to będzie zobaczymy na PPV. Segmencik ciekawy, o wiele ciekawszy niż sama walka.

Rachel Leavy vs Nia Jax

To co zawsze - squash

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Slater?! No no, ale było oczywiste jak skończy. Ponoć tekst Lesnara "I don't give a shit bout your children" (czy jak to tam leciało) nie był w skrypcie, ale co oni zrobią Lesnarowi? Nic przecież :grin:

Big Cass vs Kevin Owens

KO mogli by nawet po pasy Tag team ruszyć, nie mam nic przeciwko.

Rusev pomiata romka na zapleczu :shock: Przed zawieszeniem sytuacja wyglądałaby inaczej. Co to potrafi zmienić kilka gram ^^

The Shining Stars vs Darren Young & Tytus O'Neil

Nic ciekawego.

Jinder Mahal vs Neville

Jinder wraca do WWE. 1. Wraca do WWE.

2. Wraca aby jobbować. Ciekawe tylko za jakie pieniądze

Przemowa Setha Rollinsa

Koniec żartów, pora na największe działa, czyli Demona.

Arcy ciekawie się zapowiada ta walka. Ciekawe jak będzie się prezentował nowy tytuł, oby nie był kopią tego tytułu który jest na Smackdown.

Siódma walka - The Golden Truth vs Luke Gallows & Karl Anderson

Dalej.

Ósma walka - Alicia Fox vs Charlotte

Jak nie teraz, to pewnie na Summerslam rozpocznie się feud szarlotki z Daną, ale obejrzymy zobaczymy.

Rusev vs Roman Reigns

Wygrana romka może oznaczać że na PPV mistrzem pozostanie Rusev! Cieszę się z tego.

Walka była długa, i bądźmy szczerzy - nie należała do tych ciekawych. Dużo przewijałem.

Lepiej niż tydzień temu, ale do rewelacji to bardzo daleko.

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

• Reputacja:   0

@UP

Skoro łyżwiarstwo figurowe jest sportem to wrestling tym bardziej.

Twój argument jest inwalidą. Umieraj... #TumbstołnCity

Na razie twój argument jest inwalidą, bo go nawet nie ma.

Wrestling nie jest sportem, bo nie ma tu prawdziwej rywalizacji (która w takim łyżwiarstwie figurowym jest).

Nie ma rywalizacji? Czyli co jak zostanę wrestlerem to od razu będę w Main Evencie WM i wygram pas? :twisted:

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Urządzenie:  Windows

Foley napisał na Twitterze, że przez kontuzję pas Universal jest zwakowany - no to się porobiło...

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Kolejna ofiara Rollinsa xD znowu Bret będzie narzekał

Kolejna ofiara Rollinsa xD znowu Bret będzie narzekał

To ten moment

Jak czytam, to Finna możemy pożegnać nawet na pół roku :(

Labrum tear, tak to nazywają. Nie wiem co to, wiem gdzie to, zasyłam obrazki:

shoulder_anatomy.jpg

http://www.moveforwardpt.com/image.axd?id=6b21bbc1-4677-48a6-ae5e-dceef012db61&t=634638776686700000

Edytowane przez VillainLee

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

• Urządzenie:  Windows

Nie dosc, ze ten pas wyglada jak kupa, to jeszcze promocja startuje w najgorszy z mozliwych sposobow. Mistrz wypada. Szkoda Balora, ale zrzuce to na klątwe tego paskudnego, czerwonego cholerstwa, ktore mu dali. Szukajac pozytywow, moze nazwiemy to najlepszym promem Balora w glownym rosterze? ... Nieeee.

Glupota bylo zestawiac Setha z Samim na start. Zayn to calkiem fajna alternatywa, ktora jest gwarancja pozytywnej reakcji fanów. Po cichu nawet liczylbym, ze zgarnie zloto. Kiedys byla sytuacja, gdzie Benoit mial walczyc z Punkiem o pas ECW. Chris się nie pojawił - z wiadomych wzgledow - zastapil go Nitro, i kiedy kazdy myslal, ze na chlopski rozum pas rzucony zostanie Philowi, to Johnny zostal nowym championem. Taki champion z przypadku, to zawsze szansa.

Owens vs Neville - tutaj nie bylo sensu kombinowac :wink: Kevin to tez fajna alternatywa.

Ura, ura, ura. Titus botch za botchem w promie. Tak właśnie upewniasz sie, ze Twoja kariera nie rusza z miejsca.

A jesli juz caly post opieram na szansie, jaką jest kontuzja mistrza, to dywizja kobiet właśnie wykorzystała to w pelni. Przyjaciółka doznaje kontuzji, traci pas, to wchodzę ją pomścić. Bayley to idealna pretendentka na chwilę obecną. I niech na przestrzeni ich programu wygra złoto. Niech Sasha wróci, odwroci sie od przyjaciółki i mamy gotową walkę na WrestleManie :wink:

Charlotte inteligentnie nawiazala do Holy Foley. WWE bylo dumne.

Dudleye powaznie dają sobie spokój? W sumie jakbym mial moczyć, z kim oni moczą w PRE-SHOWach, to też bym to rozważał. Po cichu liczylem na solową karierę Bubby. Pewnie jak My wszyscy. A jak juz ich zegnac, to po uwaleniu Shining Stars, bez The Club. Niby heel heat dla lysych, ale pozostawia niesmak, bo czy Dudleye nie powinni jeszcze raz z nimi zawalczyc by się zemścić? No nie, bo tamci feuduja o pasy.

Romek wygrał - shocker! Trzeba się modlić, że Owens skradnie pas. WWE pewnie się nie odważy, bo będą sobie powtarzac, ze przygotuja mu cos lepszego, wiekszego, a i on ma teraz co robic z JeriKO. Ale to właśnie interakcja z Jericho, gdy Kevin bylby mistrzem, bylaby piekną rozrywką. No nic, za płytko myślą. Bezpieczniej będzie trzymać kciuki za Rollinsa.

50608915156a3743c1fa34.jpg

To ja mam pytanie - po kiego wała Balor wygrał ten pas, skoro i tak pewnie go zaraz zwakatuje? xD

Bayley debiutuje na RAW, Hell Yeah! Może i nawet być pretendentką, choć póki co, nie wróżę zbyt ciekawego title runu.

To ja mam pytanie - po kiego wała Balor wygrał ten pas, skoro i tak pewnie go zaraz zwakatuje? xD

A skąd mieli wiedzieć że kontuzja jest na tyle poważna? Plan walki na PPV był że Balor wygra to wygrał. Potem wyszła sprawa kontuzji.

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Ale to było słabe. Zawód totalny. Właściwie nic nie nakreśliło to raw. Jakby przez kontuzję Balora, (Uśmiechu na twarzy sobie nie odpuszczę :twisted: ) rozwalił im się cały plan i trza było pisać wszystko od nowa. Tak nudno i niechlujnie to dziś wyglądało.

Co z Brockiem, ktoś wie? Przypomną se na road to wm, że istnieje ktoś kto zajebał Orotna poprzedniej nocy? No chyba, że ruszy na sd na Schane. XD

Brakło jego, brakło kogokolwiek, kto mógł by rozruszać tę nędzną tygodniówkę.

No i wykrakałem, że nie zdziwię się jak wkrótce zapomnimy, kto którym jest mistrzem UN ch.

Liczba zmian i nowych posiadaczy może przebić 10 w tym roku, takiego mam czuja.

Nie mogę się nadziwić jak chujowo podchodzą do tego tytułu. Milion wyłonień poprzez te kiczowate turnieje , też z pewnością nie pomaga , by uwierzytelnić , że czerwony brand ma pas. Póki co cały czas walczą o parówkę, i to taką , która za długo leżała na słońcu...marniutka.

Do tego zaczyna wkurzać ciągły ten sam skład. Serio wolałbym zobaczyć T trutha czy Goldusta w fatal4way, bo za kilka tygodni będę mógł nie oglądać raw a i tak wiedzieć kto znajdzie się w main evencie następnego raw.

Gdzie do kija Slater?

Jestem mało rozumnym stworzeniem. Czy Dudleye w końcu odpuscili sobie wrestling, czy to był fake i mamy nowy story z Gallowsami? Ni połapałem się. Pachniało autentycznością w zachowaniu po samym sagu z ,,zakończeniem karier'' , lecz czy w takim razie nie powinni obić Gallowsów? Jakoś nie wierzę by ktoś kto z żalem w oczach odpuszcza sobie to co robił przez ostatnie kilkanaście lat, miał finalnie pożegnać się z ryjem na podłodze... Chociaż, może i kreatywni byli na imprezce z Del Riem i Paige.

Mocna chójówka, najsłabsze raw póki co od czasu podziału brandu. Strasznie to się przewijało. Póki co nie zapowiada się by miało być lepiej na czerwonej tygodniówce. Pozostaje odpalić smacka.

No i za tydzień nowym mistrzem Romek...za dwa tyg Rollins ...no a później Vacant...

Ciekawe, kto ile będzie miał reignów za miesiąc.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Nieprzyjemnie zaczęło się RAW. Obawiałem się, że Balor może wyskoczyć z akcji na jakiś czas, ale nie spodziewałem się, że zwakuje pas dzień po tym jak go zdobył. Niemniej jednak zapisał się na kartach historii, to on będzie zawsze tym pierwszym mistrzem. Druga poważna kontuzja przez tą samą akcję Setha, rozumiem oczywiście, że do tanga trzeba dwojga i nie można Rollinsa obwiniać za to, ale może jednak ukrócić by tę akcje? Seth ma duży repertuar ciosów, poradzi sobie bez niej, a ryzyko kontuzji kolejnego zawodnika zmniejsza się.

Co do samego zamieszania z nowym pasem, nowym mistrzem to jestem po prostu zawiedziony. Mając w rosterze takie perełki WWE doprowadza do Fatal 4 Wayu z Romkiem, który podobno miał oberwać mocno za akcję z zawieszeniem (dalej mam pewnie złudną nadzieję, że Reigns jest tylko tam aby za tydzień zostać przypiętym) i Big Cassem - kto do cholery wymyślił, żeby go tam wrzucić? Do nowego mistrzostwa według mnie są dwaj kandydaci, pozostali czyli KO oraz Rollins. Najbardziej prostym rozwiązaniem wydaje się wygranie Setha, ale nie można wykluczać Owensa, który podobno w tym okresie miał dostać spory push.

Debiut Bayley mnie w ogóle nie zdziwił, fajnie że zasiliła roster RAW bo i Charlotte będzie miała się z kim bujać przez pewien okres czasu. Historia tam jakaś jest, jeśli WWE ładnie to ubierze to pewnie będzie do przełknięcia choć jakoś tą Woman's Revolution się nie jaram jak niektórzy.

Dudley Boys odchodzą z WWE, do końca miałem nadzieję, że to storyline gdzie Bubba pójdzie w swoją solową karierę, ale jednak podobno z tego co czytałem nie. Jeśli faktycznie dają sobie spokój (nie dziwie się w ogóle, to co federacja zaserwowała im od ich powrotu jest po prostu żałosne) to nie rozumiem po co ten segment z Gallowsem i Andersonem. Jeśli miał pokazać siłę tej dwójki to WWE spóźniło się o jeden dzień, wczoraj mogli to zaprezentować i zdobyć mistrzostwa.

Dziadek Vince musiał się ostro wkurwić gdy dowidział się, że Balor wypadnie. Patrząc na akcje przez którą doznał tej kontuzji to bardziej winiłbym samego Finna, bo zwyczajnie źle to przyjął.

Szalony ten title run Balora. Dla mnie to akurat bajka - nie mam nic do niego absolutnie, ale nie jest absolutnie materiałem na mistrza. I mam silne wrażenie, że jak wróci po tych sześciu miesiącach, to już nie będzie tak "gorącym" nazwiskiem - bo zacznie się okres drogi do WM i wierzę, że WWE nie będzie z promocją tej gali czekało do połowy lutego, aż ten wróci - chociaż nie ukrywam, że przez głowę przeszła mi myśl, że wróci na RR, wygra i wyzwie ówczesnego mistrza do walki na WM.

A na Raw szykuje się kolejna seria walk i kolejna "duża" walka finałowa, mająca wyłonić nowego mistrza. Skład ten taki sobie w sumie, z Reignsem to w ogóle cyrk (skacze raz tu, raz tu), ale chyba żadna postać w WWE mnie tak nie irytuje jak Enzo Amore. Wiem, że to opinia jest kontrowersyjna, bo go wszyscy uwielbiają, gdyż jest taki zabawny i w ogóle strzela punchami jak z karabinu, ale to jego małpowanie jest już dla mnie nudne i staje się powoli sztuką dla sztuki, nie wnosząc absolutnie nic.

Debiut Bayley na Raw to żadne zaskoczenie. To już było wiadome po ostatnim NXT, gdzie po walce po prostu pożegnała się ze wszystkimi i dostała mocną reakcję od publiczności. Nigdy nie byłem fanem takich strasznie kolorowych gimmicków, więc na dłuższą metę może być ciężko, niemniej to zawsze jakaś wartość dodatnia do rosteru Raw. Dobrze, że Szarlotka jest tą mistrzynią - jakoś jej postać jest mi dużo bliższa niż Sashy i jeszcze mi się nie znudziła.

I co, Dudleyowie tak po prostu odchodzą? Pożegnanie, gdyby nie wy to nie byłoby was, zrobiliśmy to wszystko przez 20 lat dla was i... tyle? Nie ma heel turnu Raya, nie ma nic? Ja byłem szczerze mówiąc pewien, że to kolejny work - albo tekst, że po prostu Dudleyowie się kończa, a pojawia się Ray i Devon, jako osobne jednostki. Szkoda, ale w sumie im się nie dziwię - dywizja tagów jest i tak bardzo słaba, więc spokojnie mogli dać im ten jeden run więcej.

Ja się nie dziwię, że ludzie nienawidzą Reignsa. Też zaczynam powoli drażnić się jego sposobem prowadzenia postaci. Fenomenalnie go ukarali za naruszenie regulaminu WWE! Zrobił szmatę z Ruseva, teraz w pojedynkę poskładał Jericho z pomagającym mu Owensem, wybijając się między innymi po finiszerze (swoją drogą - to, jak długo Y2J składał się do tego pinu, było tak sztuczne...).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Szkoda Finna, że doznał kontuzji w takim momencie. Trochę jak Zayn, gdy debiutował w walce z Ceną.

Jednak o ile człowieka mi szkoda, tak jego postaci ni chuja. Finna w NXT jeszcze jakoś trawiłem, ale teraz to jest dramat. Wpychają go gorzej niż Romana. Finn nawet dzisiaj jak wziął mikrofon to nie potrafił wzbudzić we mnie empatii. Cholera...nawet Ryback potrafił to zrobić! Im dłużej go nie będzie tym lepiej dla mnie.

Enzo musiał wejść przy segmencie, gdzie dostawali walki o title shota, a sam nie dostał takiej walki :D

Cholera kto by się spodziewał, że Charlotte z najbardziej miałkiej divy stanie się najlepszą kobietą w rosterze i to o lata świetlne przed resztą. W ringu jest bardzo dobra, ale co najważniejsze za mikrofonem już nie raz pokazała jak jest utalentowana. Jak dla mnie ona może trzymać ten pas w nieskończoność.

Powrót/debiut Bayley to żadna niespodzianka, ale nie chcę jej z pasem. Najlepsza Bayley to ta, która wiecznie goni za pasem i oby goniła go jak najdłużej. Oby plotki o przerwie Charlotte się nie potwierdziły.

Ktoś kupuje ten koniec kariery Dudley'ów? Niech szybciej odwracają Bubbę od Devona.

Z całej tej czwórki najbardziej chciałbym pasa dla Owensa, ale ewidentnie to będzie pojedynek głównie między Romkiem a Sethem.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Przy całej mojej niechęci do dawania pasa dla Finna aktualnie jestem przekonany, że będzie jeszcze gorzej. Bo z finałowej czwórki, kto by nie wygrał to w feud o pas musi być wplątany Roman. Bo jakich innych mocnych face'ów na RAW mamy? Przy zwycięstwie KO jest jeszcze szansa na jakiś program z Jericho, Cass jest raczej za krótki na pas, a jak wygra Seth, to na bank znowu mamy pojedynek byłych członków The Shield.

Debiut Bayley przewidywalny, ale i tak jestem zadowolony. Jako Baby Face będzie o wiele lepsza od Sashy, a i daje do w przyszłości możliwość na powtórkę feudu przyjaciółek.

Dudley Boys pożegnani. Jeśli rzeczywiście to koniec, to nie powinni pozwolić ich zbesztać Clubowi. Po co? Nie tak się żegna legendy.

Słabiutkie RAW. Cały weekend to krzywa spadkowa, od świetnego Takeover po słabe RAW.

Finn wakuje pas. Lubię gościa, lubię jego gimmick i jego postać choć prowadzona jest dziwnie a i sam Finn niezbyt wiele daje. Coś w nim jest, że cholernie go lubię i mimo wielu jego wad wciąz będę mu kibicował. Wraca za 4-6 miesiące. Najlepszy bylbym powrót na RR ale czy zdąży? Broń Boże, żeby wygrał. WM z Demonem na pewno będzie ciekawsza, sa w tym wielkie piniądze i pewnie zrobią wszystko aby zdązył. ALbo ta długa przerwa go zabije albo wzmocni, zobaczymy.

Sami z Rollinsem znów wykręcili fajną walkę. Jak dla mnie to ta dwójka mogłaby nawet na Wm walczyc o pas. Póki co Sami Zayn = Daniel Bryan po NXT, oby z takim samym końcem :D A Seth pięknie pochwalił wygląd tytułu Universe, sarakzm było czuć na kilometr :lol:

Kevin zniszczył Neville'a. Adrian póki co nie ma nic do roboty ale w dywizji cruiserweight będzie jednym z ciekawszych zawodników.

Coś nowego z New Day! Miski z BootyO's jeszcze nie było. Anderson za miciem jest bardzo dobry, ale w The Club wciąz nie widzę tego czegoś żebym czekał na kazdy ich wsytęp.

Titus... co to było?! Balor czy Romek to mogliby go trenować pod względem mic skila. Dramat. Jeszcze ten zjebany Backlund i Young, dajcie ich na superstars. Ten czas powinien zająć Slater!

Rusev ucieka, Big Cass pretendentem. To miejsce mógłby zająć Sami, Big Cass wyżej niż mid card zajść nie może. Oby jak najdłużej był z Enzo, bo w solowej karierze go nie widzę.

JeriKO już się powoli sprzeczają. Jericho nie wygrał swojej walki więc, oby ich team już powoli się nie rozpadał. Obecnie najgorętszy produkt RAW.

Charlotte imponuje za mikrofonem. Rola heela jej leży, jako face już jej nie widzę. Z pasem jednak mnie męczy, za długi run jak dla mnie. Bayley debiutuje, zaskoczenie? Żadne. Taki gimmick dla faceta to obciach i dramat ale dla Bayley pasuje idealnie. Jest fatalna za mikrofonem, ale i tak kazdy ją uwielbia. Czy powinna zdobyć pas? Niby to logiczne. Zdobywa pas od Charlotte a potem Sasha odwraca się i przechodzi na tą swoją lepszą stronę - złą. Mimo wszystko chciałbym zobaczyć jak Bayley męczy się z rywalkami, jest underdogiem i dopiero na WM świętuje sukces pokonując heelową Sashę. Jak to by mieli zabookować? nie wiem, ale to byłoby najlepsze. Pewnie pójdą po całości, i żadnej pogoni za pasem nie będzie :/ Wreszscie Bayley na RAW, w NXT już męczyła.

Po cichu liczyłem, że dostaniemy powtórkę z Marka Henry'ego i Bubba zaatakuje D-Vona. Dziwnie to rozpisali, bardzo dziwnie. Skoro naprawdę kończą karierę to czemu nie mogli po raz ostatni rzucić kogoś prze stół? Łysi z The Club skorzystali, chciałem ich jako destroyerów ale nie w takim momencie :/

Roman spada do mid cardu - cieszymy się ,nie mamy nic przeciwko. No tak, ale na RAW tydzień temu pokonał RuRu w main evencie, na SS walczył w co-main evencie i dziś znów walczył w main evencie i wygrał. Ładna kara, nareszscie odetchnęliśmy od jego pushowania.. MASAKRA! Z Ruskiem było czuć lekki luz za miciem, tutaj na backu znów był tym samym Reignsem co przez ostatnie lata. Szkoda strzępić ryja. Trzymam kciuki za Owensa i Rollinsa, iny zwycięzca będzie porażką.

SummerSlam wywołało u mnie wiele emocji natomiast RAW pod tym względem było słabe. Ciągle największym minusem czerwonej tygodniówki jest długość gali.Stage pozostał zz SS, chyba nigdy nie było tak ładnej oprawy na RAW za co duży plus. Czekamy na SD, znów mogą przebić RAW i wyjść na prowadzenie 3:1 :twisted:

24571150556b9ddab2c677.jpg