Skocz do zawartości
  • Najnowsze posty

• Maxiu

Opublikowano (edytowane)

1. John Cena (c)

2. Becky Lynch

3. Gunther

4. Jacob Fatu (c)

5. Dominik Mysterio (c)

Edytowane przez Maxiu
    • Bastian

Opublikowano (edytowane)

Dominik Mysterio vs Penta - Mysterio na WM zdobył pas, więc raczej tak szybko go nie straci. Możliwe, że Pencie przeszkodzi Chad Gable El Grande Americano. Sama walka zapewne będzie dość sztampowa. Judgment Day przy ringu, będą przeszkadzać luchadorowi. Chyba jedyna okoliczność przemawiająca za Pentą to ewentualna zdrada Balora, ale chyba na to przyjdzie czas. Finna będą drażnić kolejne zwycięstwa Doma i praca na jego sukcesy.

Jacob Fatu vs LA Knight vs Damian Priest vs Drew McIntyre - potencjał na najlepszą walkę gali. WM41 pokazała, że WWE umie w wieloosobowe walki, nawet przy ograniczonym czasie. Tu powinno go być nieco więcej. Dla Fatu spakowanie tak mocnego tercetu, z dwoma byłymi mistrzami świata, będzie z korzyścią. No chyba, że WWE uzna, że porażka w F4W to właściwie nie porażka i taki Drew przypnie Knighta i zgarnie pas. Ew. zazdrosny Solo przeszkodzi Fatu. 

Pat McAfee vs Gunther - nie ma gimmick matchu, więc na logikę Gunther musi tutaj znęcać się nad Patem i go poskładać. Niewykluczona będzie jakaś pomoc dla komentatora. Po cichu liczę na jakiś debiut/powrót, a finalnie skończy się Jimmym Uso. :D

Lyra Valkyria vs Becky Lynch - języczkiem u wagi będzie tutaj Bayley i jej ew. powrót. Na logikę powinna wrócić, pomóc koleżance z TT i powetować sobie nieobecność na WM, atakując Becky. To byłby pierwszy mocny skalp dla Irlandki, odkąd jest mistrzynią IC.

John Cena vs Randy Orton - to jedna z najbardziej ikonicznych rywalizacji, odkąd WWF to WWE, no ale akurat, gdy Cena z Ortonem stawali w szranki w klasycznej walce, zazwyczaj wiało nudą. Hell in a Cell, Iron Man Match, tam było ciekawie. Tutaj ciekawie raczej nie będzie, bo w ringu gigantami obaj nigdy nie byli, a są grubo po 40-tce. Co więcej, zanosi się na sztampową walkę, gdzie Orton będzie zamiatać ring Jasiem ku uciesze publiki, ale finalnie heelowy Cena skradnie wygraną kantem, doprowadzając do furii publiczność i budując swój wizerunek heela. Oby był to płynniejszy, mniej przewidywalny kant niż podczas WM i walki z Rhodesem. Nie powinno zdziwić RKO na Ortonie i AA na Cenie.

Edytowane przez Bastian
    • Godzinę temu, GGGGG9707 napisał(a):

dwóch gości którzy nigdy nie powinni się znaleźć w walce o ten pas

Czemuż to? Logan to dobry wrestler. Spokojnie materiał na pretendenta, a nawet głównego mistrza. Można go nie lubić, ale chyba udowodnił, że posiada godne umiejętności. W ringu bardzo dobry. Na mikrofonie więcej niż niezły. Jako Heel naturalnie dobrze sobie radzi.. Panowanie z pasem US to była lipa, ale głównie przez jego niezbyt częste pojawianie się. Teraz pewnie wyglądałoby to już inaczej. 

• Lubię to 1
    •  

1. John Cena

2. Lyra Valkyria

3. Gunther

4. Jacob Fatu

5. Dominik Mysterio

• 25 minut temu, CzaQ napisał(a):

Pytanie tylko czy każdemu takie coś by pasowało i czy Jeffo chciałby wymyślać :P

Myślę, że większość byłaby w miarę otwarta, szczególnie, że jeśli jest w karcie zazwyczaj 5 pojedynków to ciężko z czasem cokolwiek nadrobić w typerze. Inna sprawa o same pytania, czy przy każdym ppv miałyby sens, ale co jakiś czas ok. @ Jeffrey Nero bracie, jak myślisz?:D

• Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Sami Zayn wrócił! MizTV będzie na SD - ich feud to pewniak(co wiadomo od... paru lat), pytanie tylko, czy na WM dostaną singlową walkę, czy większy Ladder Match. 1vs1 nie jest wykluczone, miesiąc na podbudowę to dość czasu.

Brawa dla bookerów, New Day vs Y2AJ wyszło kozacko. Były emocje, nie obraziłbym się na powtórkę. Jak o powtórkach mowa - DDT Stylesa będą jeszcze pokazywać. Drugi raz może już tak dobrze nie wyjść ;)

Heel turn po takim pokazie boli jeszcze bardziej. Chciałoby się więcej, a tu Triple Codebreaker. Czyli mistrzowie TT dostaną League of Booty, szkoda. Ale singlowe zwycięstwo AJa na pierwszej WMce to też dobry pomysł. Szkoda, że bez pasa w tle i z rywalem, który kiedyś umoczył z Fandango, ale co tam :P

Kalisto vs Ryback chyba staje się faktem. Mnie pasuje. Niby wolałbym Sin Carę, ale tu potrzeba by było dłuższego programu z turnem.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

poza tym nudzą mnie już turny Y2J, takiego trochę drugiego Big Showa robią z niego.

Zaraz, co? Jericho był facem w 2007, potem heelem od 2008 do 2010 i w 2012, przeszedł faceturn w 2012 i był nim do teraz. Gdzie ty tu widzisz "turnowanie na Showa"?

...

16454446905728fca76830a.jpg

Gdzie ty tu widzisz "turnowanie na Showa"?

Może trochę źle to wyraziłem. Chodziło raczej o balansowanie między facem, a heelem. Powrót na Night of Champions jako face, po walce zachowanie heelowe. Potem powrót na RR, na Raw niby face, ale po walce ze Stylesem taki bardziej heel. Potem tag team- face i teraz heel turn. Dla mnie to wyglądało jakby trochę nie mogli się zdecydować co wolą zrobić z Chrisem. Oczywiście mogę się mylić, nie wykluczam takiej możliwości, ale po to mamy forum, żeby dyskutować.

Edytowane przez Dragonfire

Może trochę źle to wyraziłem. Chodziło raczej o balansowanie między facem, a heelem. Powrót na Night of Champions jako face, po walce zachowanie heelowe. Potem powrót na RR, na Raw niby face, ale po walce ze Stylesem taki bardziej heel. Potem tag team- face i teraz heel turn. Dla mnie to wyglądało jakby trochę nie mogli się zdecydować co wolą zrobić z Chrisem. Oczywiście mogę się mylić, nie wykluczam takiej możliwości, ale po to mamy forum, żeby dyskutować.

To niestety, ale się mylisz.

...

16454446905728fca76830a.jpg

Jericho był po prostu ringowym sobą. Zagrania ze Stylesem też nie były heelowe, tylko właśnie podkreślały skalę szarości tego feudu. Przecież AJ też uderzył Y2J'a po przegranej, by wywołać trzecią walkę (czyli dosyć "niehonorowe" zachowanie). Tak samo robili Rock czy nawet Reigns w stosunku do Ceny, czyli po prostu go nie lubili. Akurat z tym heel-turnem na NoC coś jest i myślę, że chciano otworzyć furtkę do jakiejś walki, ale później przyszedł Styles i plany się zmieniły (bo wydaje mi się, że cały ten feud jest inicjatywą Jericho).

A turny Big Showa są robione z błahych powodów, tylko po to by mogła zawalczyć z nim przeciwna strona, także inna sytuacja niż z Jericho.

To niestety, ale się mylisz.

Dlaczego niestety :D

Nie uważam tego za wielką ujmę, wręcz przeciwnie: cieszę się, że ktoś mnie z tego błędu wyprowadził. Po prostu ja to tak odebrałem, może z tego powodu, że wrestling przez jakiś czas śledziłem pobieżnie, może jeszcze z jakiegoś innego. Więc dzięki :D

Shane McMahon

Pierwsze skojarzenie: obietnice wyborcze! Najpierw gruszki na wierzbie a wyjdzie jak zwykle. ;) Myślałam że będzie starcie z Umarlakiem a tu... Vince. Nawrzucali sobie, ojciec rozbił wspólne zdjęcie... W sumie oglądanie takiej rodzinnej dramy gdy Cię to nie dotyczy jest tak samo zabawne jak imprezy rodzinne. Tylko nie latasz co chwilę po alkohol by jakoś to przetrwać.

Owens vs Neville

Pokazali się z najlepszej strony, dokładnie w tym, w czym są najlepsi. Bez zastrzeżeń. A i tak show skradł Sami Zayn. Może dotrze na WMkę?

B. Bella vs S. Rae Przewinęłam do momentu wejścia Lany.

Promo Deana

Eh... WWE... Robią jakąś galę dla WWE Network gdzie Tryplak zawalczy z Ambrose'm. Gościem, który daje świetne proma, jest dobry w ringu, dwoi się i troi i będzie miał z tego jobberkę, bo z szefem nie wygra. Romek, który ma być nową twarzą fedki został skopany, siedzi w domu i leczy nosek, a potem wróci na PPV i zgarnie tytuł. Super.

Właściwie to tyle w temacie. No, może poza tym że mam ten sam problem... Nie znam swojego miejsca w szeregu i nie lubię władzy.

Ziggler vs. LoN bez Del Rio

W jednym momenmcie (może dwóch) była nadzieja na wygraną dla Dolpha. Cóż, nie wyszło, nie było szans, LoN wywołuje tą samą reakcję od początku istnienia.

Niezłe promo, potem przewinęłam.

Golden Truth - no dobra, to kiedy im się znudzi? xD

The New Day vs Y2AJ

Cholera, New Day są dobrzy w przewidywaniu przyszłości. Powiedzieli kilka słów a potem się okazuje że... Mieli rację. Fajna walka, inny wynik jest już w strefie marzeń bo tag team Y2AJ się skończył nim się zaczął. Co do akcji z tshirem mam jedno słowo: upokarzające. Czekam na kontynuację

Kalisto vs Tyler Breeze

Kalisto: US Champ, pokonuje Breeze'a bez większych problemów a każdy mecz stoczony pod szyldem Lucha Dragons... przegrany? WTF?

Axel vs Ryback

Jeśli Ryback będzie rozwalał wszystkich, po rozprawieniu się z jedną grupą przejdzie do kolejnej to jestem za.

Ambrose vs Wyatt

Promo Braya: ten gość zainteresował by mnie bardziej 10 lat temu. Walka ok, jak dla mnie rodzinka trochę za szybko rozprawiła się z czubkiem (sorry, mam w głowie to promo Romana i Braya przed Hell In A Cell 2015 w którym Dean odgonił rodzinkę Wyatta krzesłem). Wszedł Hunter, już myślałam że po raz kolejny oberwie od szefa a tu... Dirty Deeds i kilka ujęć z pasem. Zdaję sobie sprawę z faktu że nie ma na to szans, nie teraz ale... Chcę by tak zakończyło się Roadblock.

Edytowane przez AD_Ripper

96371963556eed45236468.jpg

• Reputacja:   815
  • Status:  Online

Tag team match o pasy skradł show. Zagrało tu wszystko od A do Z, a do tego doszła świetna publiczność z Chicago. Przed galą nie było chyba wątpliwości co do tego, że New Day pozostaną z pasami, pytanie tylko było jak WWE to rozegra. Nie było tu jakiegoś zaskoczenia, bo ten heel turn był wyczekiwany, ale publiczność swoją reakcją znacząca pomogła. Brawa dla WWE za to, że tą koszulką Y2AJ trochę jednak namieszało nam w głowach. Szkoda mi tylko osób, które kupiły sobie ten t-shirt. Będą miały jednak nauczkę na przyszłość. Styles vs. Jericho na WM to ciągle dream match. Jeśli to ma prowadzić do zwycięstwa Stylesa na ppv i pójściu dalej to nie mam zastrzeżeń. Ciekawe tylko kogo dostanie New Day, bo mimo wszystko Y2AJ byli świetni jako ich rywale. Sam pojedynek bardzo dobry, szybki, nie było przestojów i można było nawet uwierzyć, że team AJ'a/Chrisa wyjdzie z pasami. Nie spodziewałem się też, że Styles zrobi 450. Teraz tylko Spiral Tap na ppv i będzie git :D

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Pisałem już o tym gdzieś indziej: koszulki Y2AJ to, wbrew pozorom, całkiem niezła inwestycja - to białe kruki, za kilka lat kolekcjonerzy będą się o nie zabijać ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Android

Pisałem już o tym gdzieś indziej: koszulki Y2AJ to, wbrew pozorom, całkiem niezła inwestycja - to białe kruki, za kilka lat kolekcjonerzy będą się o nie zabijać ;)

Pewnie tak samo jak o koszulkę ze zdjęciem Vince'a z aresztu ;)

Ja dzisiaj na szybko, bo co miało zostać napisane, już zostało napisane :D

Pierwszy segment w porządku do momentu wejścia do ringu ochroniarzy. Bicie ich było dość nieporadne i nawet jakbym tylko zaczynała swoją przygodę z wrestlingiem to pewnie bym nie uwierzyła za bardzo, że Shane z taką łatwością ich pogonił.

Fajnie, że Zayn pojawił się na Raw już teraz, jest jeszcze czas na podbudowę walki z Owensem i spokojnie może się ona odbyć na WM, ale obawiam się, że jednak postawią na starcie z udziałem większej ilości osób.

Walka Zigglera miała na celu chyba jedynie pokazanie władzy Authority. Wiadomo było jak się skończy.

Świetnie się oglądało walkę o pasy tag teamowe. Byłam pewna, że New Day jakoś tytuły obronią, heel turn Jericho też do przewidzenia, ja wolałabym jednak, żeby Y2AJ dalej trwało i żeby zostali mistrzami na WM, ale na takie rozwiązanie też nie będę narzekać.

No i wreszcie Trips i Ambrose. Ja ich feud z chęcią oglądałabym do samej WM, pewnie dlatego, że obu uwielbiam :D Segmenty z ich udziałem wyszły znowu bardzo dobrze, na koniec gali górą był Dean, czyli wiemy, kto wygra na tworze o nazwie Roadblock ;)

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Segmenty z ich udziałem wyszły znowu bardzo dobrze, na koniec gali górą był Dean, czyli wiemy, kto wygra na tworze o nazwie Roadblock ;)

Co do tego to raczej nikt nie miał wątpliwości. W sumie dobre zagranie, bo Tryplak przynajmniej raz ten pas obroni, a nie od razu przy pierwszej obronie odda pas. Tak w ogóle to muszę przyznać, że gdy nie ma Romka to jakoś milej mi się ogląda RAW. Może to tylko przypadek, bo wyczuwam wiosnę?

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Reputacja:   286

Kalisto: US Champ, pokonuje Breeze'a bez większych problemów a każdy mecz stoczony pod szyldem Lucha Dragons... przegrany? WTF?

Być może planują rozbić team i zrobić walkę pomiędzy partnerami, na zasadzie: "jak walczę sam to wygrywam, jak z tobą - zawsze moczę, a więc to Ty jesteś tu słabym ogniwem!"?

Vince już dawno planował doprowadzić do starcia "zamaskowany vs. zamaskowany", jeszcze za bytności Reya Mysterio, bo marzył mu się rekord zgromadzonych na gali ludzi w maskach.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   623

O tym samym wcześniej pisałem Raven. W dodatku Sin Cara mógłby się obrazić, że ma większy "staż", a nigdy nie osiągnął tego co jego niższy przyjaciel. Coś na zasadzie "ja jestem na kontuzji, a Ty w tym czasie błyszczysz i wygrywasz tytuł mały skurwielu?" :D

Bo ogólnie z tego co pamiętam beztwarzowy pauzował, gdy Kalisto zdobywał US title'a, w dodatku 2 razy. A i wolałbym ich walkę niż Rybacka, bo stylem by pasowali, w dodatku o czym była mowa, czyli maska vs maska nawet kosztem rozpadu tag teamu.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   286

Też bym wolał takie zestawienie, bo miałoby ono większe podwaliny pod feud, niż Ryback wyciągnięty z dupy, dla Kalisto. Można by to było pociągnąć na zasadzie: "To Ty jesteś Marty'm Jannetty w Lucha Dragons, a ja - Shawnem Michaelsem. Mam pas i sam zawsze wygrywam, jebana kulo u nogi!" :wink:

Poza tym, chętnie bym obejrzał takie starcie, bo ringowo powinny być fajerwerki (no i pewnie też botche, ale to już koszty własne).

Twój pomysł na feud jest dobry jeżeli by Vince nie chciał turnować Kalisto, tylko zrobić heela z Sin Cary (co jest bardziej prawdopodobne).

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jeśli ktoś przejdzie turn, to musi być nim przegrany feudu - Sin Cara. Obedrze go Kalisto ze skóry, wyjdzie, że to Hu(j)nico - choć mogą o tym nawet nie wspominać - i na tym się zakończy jego kariera w WWE - ewentualnie wróci trochę jobów zrobić w rozwojówce. Teraz to Lucha Lucha ma sprzedawać maski i być underdogiem, za którym opowiedzą się dzieci. I tu dochodzimy do argumentów Rybacka, bo jeśli chcemy sprzedać Kalisto jako underdoga - a chcemy - to wiadomo, że stawiamy go naprzeciw kolosa. Ludzi nie trudno będzie wkręcić w taką wrestlingową klasykę Dawid vs Goliat. Dodatkowo, jeśli będziemy rozdawać miejsca w karcie na WrestleManii za szeroko pojęte zasługi, to Ryback jest mimo wszystko wart większej ekspozycji, niżeli Mr. Botch-it-all :wink: Jakbym ja zarządzał tym biznesem, to mimo wszystko, dostalibyście Kalisto vs Ryback, a Maska z Maską down the road, w przyszlości.

50608915156a3743c1fa34.jpg