Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Bray vs Kane - za szybko, nawet za łatwo, what was that?

Jakoś trzeba zrobić z Braya "Bestie", która jest w stanie pokonać drugą Bestie. Za tydzień Big Show, później Mark Henry. Nie zdziwiłbym się :P

w oczach smartów, to kogo by bray nie pokonał, i tak będzie zbyt cienki dla Lesnara. Niech on sobie pokonuje Big Showa, Henry'ego, i kogo tam chcą nawet w 10 vs 1, ja i tak nie kupię Braya po tych jego przegranych feudach

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

• Reputacja:   0

Jakoś mi się zapomniało napisać kilka zdań o RAW po Royal Rumble, a warto bo wiele nie trzeba, żeby znacząco podbić ratingi oglądalności. W zasadzie wystarczyły dwa segmenty nie licząc walk.

Bo Rida >>>> Flo Rida, nie wiem czy to było planowane, żeby stoczyli "walkę na rymy" ale jeśli tak to FloRyda wyszedł wręcz tragicznie, bo rozwali go koleś o twarzy 16 latka i głosie 12 latka. Dallas się przygotował i wypadł w tym segmencie znakomicie, jednak Social Jobbers potrafią dostarczyć jakiejś rozrywki. Do czerwca, czyli okresu zwolnień w WWE powinni się utrzymać, chociaż patrząc na coraz bardziej nasilającą się plagę kontuzji może pociągną dłużej.

The Rock na RAW to zawsze jest wydarzenie, ale ta część z zaplecza to mistrzostwo świata i jeden z najlepszych segmentów od lat. Byłem ciekaw każdej sekundy a mojej wytrzeszczone oczy nie wierzyły, że oglądam coś tak dobrego. Potem w ringu było gorzej i to off scrpit z przebierańcami nie było niczym wybitnym a pogadanka z New Day nie była tak fajna jak choćby segment Klaskaczy z Edge'm i Chistian'em lub ich tańcowanie z Authorithy, niemniej jednak Rocky skradł show and you can't teach that.

>>Fantasy booking mode on<<

Styles wygrywa Money in The Bank, w międzyczasie powraca Rollins, Seth zgarnia pas, AJ mu go odbiera, walka Seth vs AJ na Wrestlemanii za rok

>>Fantasy booking mode off<<

:D :D :D

Edytowane przez Narker

@Narker Jako super przehardkorowy fan AJa zatwierdzam ten booking. Wszak samo MITB to już coś.
Sesame Street is brought you by [you].

2058179744535955aac7dbf.jpg

Czego spodziewam się po dzisiejszym RAW?

Zapowiedziany jest Brock, może być ciekawie.

Nagrano NXT TV do Takeover Dallas, więc Sami jest wolny i liczę na kontynuacje feudu z Owensem, czekam na to najbardziej podczas tej nocy.

Może SAWFT zadebiutuje, skoro tz maja wolne? Ktoś pasy New Day na WM zabrać powinien, jakiś face. Uso? Dudleyz? Niee, to nie to. Skoro Hardasi nie wrócą, to ja licę tylko na SAWFT, inny tag team bedzie dla mnie złym wyborem.

Jakies dobre segmenty Hunterem.

Godny main event a nie bezsensowny tag team match.

No i na żywiołową publikę, której w WWE aż nadto brakuje

24571150556b9ddab2c677.jpg

Czego spodziewam się po dzisiejszym RAW?

Zapowiedziany jest Brock, może być ciekawie.

Nagrano NXT TV do Takeover Dallas, więc Sami jest wolny i liczę na kontynuacje feudu z Owensem, czekam na to najbardziej podczas tej nocy.

Może SAWFT zadebiutuje, skoro tz maja wolne? Ktoś pasy New Day na WM zabrać powinien, jakiś face. Uso? Dudleyz? Niee, to nie to. Skoro Hardasi nie wrócą, to ja licę tylko na SAWFT, inny tag team bedzie dla mnie złym wyborem.

Jakies dobre segmenty Hunterem.

Godny main event a nie bezsensowny tag team match.

No i na żywiołową publikę, której w WWE aż nadto brakuje

Dziś pewnie Owens skopie jakiegoś zawodnika najpewniej Ziggiego a na pomoc przyleci Sami który skopie dupę Owensowi.

SAWFT wątpię w ich debiut mam dziwne przeczucia że bosski Papa Vince nie jest do nich przekonany dlatego ich debiut, jest tak długo przekładany w czasie.

Segment z Hunterem, który ciągle gada a nic nie robi lepsze to niż bez duszny Roman, fajnie by było jakby wbił Brock w Openerze i Face to Face z Triple H'em.

I pushowanie Brauna cześć dalszy... ;-)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Wszyscy wiemy, że SAWFt to gotowy materiał na MR. Wystarczy, że Janusze załapią ich wejsciówkę a Vince będzie miał chyba więcej $$$ niż z New Day. Wątpię, aby Vince się bał lub nie widział w nich potencjału, a chyba widzi ze druzyn w WWE brakuje, szczególnie jakiś nowych. Może czekają właśnie na RtWM? Cholernie bym się cieszył a i SAWFT zdobywając pasy na WM dostali by wielką reakcje.

Jak dla mnie, najlepsza rzecz na tym Raw.

...

16454446905728fca76830a.jpg

To uczucie, gdy najlepszą częścią RAW jest segment dwóch mężczyzn w średnim wieku z silnym podtekstem homoseksualnym :D Wyczuwam dobre ratingi panowie.

Robią lekki recycling wątku Goldust/Booker T ale nie przeszkadza mi to bo to dobra telewizja i "best for buisness". :D Edytowane przez Venomus

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

W pierwszym segmencie świetnie wypadł Ambrose. Dawno mi się tak nie podobała pierwsza pogadanka w ringu.

Brie korzysta na kontuzji siostry. Dostanie shota na pas?

Truth i Goldust znowu zapewnili rozrywkę, ale mnie zastanawia czy ten gość z dzieckiem w koszulkach Bullet Clubu byli podstawieni czy to jakiś botch. Bo wiadomo, że przykładowo koszulki Punka by tam nie pokazali, a BC pokazywali w tym segmencie kilka razy.

• Urządzenie:  Windows

Dawno nie było kogoś, kto wyjdzie do Brocka i Heymana, i wypadnie tak dobrze, jak zrobił to Ambrose. Take Me To Suplex City - tak sie buduje gimmick szaleńca.

Ta Liga Narodów, to takie Social Outcast, tylko dla wyżej ustawionych w hierarchii.

AJ świetnie wypadł w MizTV. Powalający zasób słów :wink: Generalnie to oczywiste, że taki był pomysł, ale osobiście się zastanawiam, czy ma on związek ze świadomością WWE o niedoskonałościach Stylesa na tym polu.

Big Show uwala Rowana, żeby na Fastlane jobbnąć Strowmanowi - dobrze rozplanowane.

Przykro się patrzy, jak Breeze zaczyna jobbować takim gościom jak Titus. To już kolejna próba zrestartowania projektu byłego futbolisty. Ciekawe kiedy zacznie się wykładać.

Więzi z NXT silniejsze niż jakieś pseudo stajnie z głównego rosteru. Becky > B.A.D. W ogóle Naomi znów daleko od tytułu, choć już 99x każdy jej wróżył mistrzostwo :wink:

50608915156a3743c1fa34.jpg

Dean wypadł świetnie. Nie tylko szaleńca można promować w ten sposób... powinni tak wyglądać wszyscy, którzy mówią, że nie boją się Lesnara. Promo z górnej półki, Dean znów pokazuje klasę.

To, że WWE nie ufa mic skillą AJ'a to dla mnie pewniak. To już któryś raz gdy miał okazję coś powiedzieć i tego nie zrobił. Ale to dobrze, niech on promuje się ring skillem a i tak jego karierę pięknie streścił Miz(swoją drogą, idealny wybór). Oprócz tego wypromowali Stylesa na płaszczyźnie face'a bo wszyscy czekali aż da Mizaninowi w mordę. Dobre MizTV.

Brie vs Charlotte na Fast Lane, to już chyba zaklepane. Ta brzydsza siostra wreszcie wyjdzie z otchłani jobberlandu. Nie to, żebym tego chciał ale było mi jej szkoda jak widziałem jak mało dostaje od życia po feudzie z ładniejszą Bellaską.

PS: Charlotte zaczyna się wyrabiać jako heelówa. Urodzony heel z niej, turn był dobrym pomysłem.

PS2: Ric Flair machający butem na Rihannę :lol:

Bardzo fajny segment Sashy i B.A.D. Coś ruszyło z miejsca i dobrze bo jeśli mamy mieć Triple Threat o pas Div na WM'ce to Boss potrzebuje drobnej odbudowy. Sasha & Becky vs Naomi & Tamina na Fast Lane?

Coś słabe te Tornado, które przeszło nad Main Eventem. Jedno F5 i koniec.

Ogółem Raw było bardzo średnie. Parę dobrych segmentów ale ogółem nie warto było tracić na nie nocy. Znów brakło mi jakiejkolwiek podbudowy do Wrestlemanii. Nie wiem co się dzieje, czemu te feudy nie są nawet ruszane? Cały hype się ulatnia.

Kiepskie to RAW kilka interesujących segmentów reszta do kosza.

Tak się zastanawiam czy to jest początek ujebania Owensa? Tydzień temu wygrał ze Zigglerem czysto, a dziś został pojechany przez Zigglera, niepasi mi ta opcja miałem wielką nadzieje, że wbije Sami Zayn, a Owens będzie się znęcał nad Zigglerem, a tu znowu klapa. Miejmy nadzieje, że genialny papa Vincent nie wpadł na pomysł, żeby wyjebać walkę Owens vs Zayn z WrestleManii, bo po nim można się wszystkiego spodziewać.

I to uczucie kiedy Ambrose stoi przed Lesnarem i się go nie boi! Genialny segment to Ambrose zasługuje na Main Event WrestleManii tutaj wyszedł jak totalny świr, który może dostać 30 suplexów i 10 F5! A i tak wstanie i nie da się Lesnarowi genialnie wyszedł ten segment.

THE MIZ TV Gość - AJ Styles dziwię się, że nikt tutaj nie wspomniał, że przypomnieli o Bobbym Roode… Zdziwiło mnie to w sumie, ale mniejsza z tym AJ wyszedł genialnie w tym segmencie skopał Miza! A nawet przypomnieli o Bryanie, więc jest coś na rzeczy jeśli już o nim wspominają. Generalnie całe Miz TV na plus.

Main Event taki sobie znowu kolejny Tag Team czuje się tak jakby to Teddy Long rozpisywał to RAW. W sumie Lesnar wbija robi tam jakąś rozpierduche, ale nic po za tym bo tylko Dean dostał F5 i słabo to wyszło bo teraz Dean blado wygląda w tym matchu.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Ehh, kolejne nijakie RAW. Niby zaczęła się RtWM a kompletnie tego nie czuć.

Dean wypadł bardzo dobrze, choć przy dawnym Brocku (heelowym) w takim segmencie pewnie otrzymał by kilka suplexów.

Sasha błyszczy, pokazuje w tym krótkim segmencie, że na majku zjada wszystkie Divy. Rozpad BAD, tag team na fast lane a na WM triple threat. Lubię to!

Breeze jobbuje jobberowi. Każdy o tym wiedział jak przebiegnie jego kariera w MR, o pewnie też i chyba jest mu z tym dobrze.

Owens przegrywa, nie ma Samiego, nic się nie dzieje po walce, mega zawód.

Goldust i Truth to jeden z lepszych momentów RAW, jak nie najlepszy co świadczy o poziomie tej gali.

Social Outcast dużo bardziej wyrazniejsi niż ich rywale. Przypomnienie, że oni są tag teamem roku tylko pokazuje jakie WWE Universe jest ,,Januszowe".

AJ Styles w Miz TV, mocny punkt gali pod względem rozrywkowym, głównie dzięki Mizowi. AJ za mikrofonem nie błyszczy, szczególnie jako face, bo w roli heela potrafi się wybronić, a rig skill w WWE nie da mu tytułu. Reakcje też dostaje nie za wielką. Oj, oby to było chwilowe. Na WM i dzień pózniej pewnie dostanie ogromny pop, ale z przekonaniem markó może być różnie. Ogólnie to dalej nie mogę się przyzwyczaić do jego widoku na różnych grafikach WWE, wygląda to jak foto shop z gry WWE 2k :D

PS: Dalej ubolewam, że Miz tak nisko spadł. Cały czas pokazuje, że ma gadane, potrafi wywołać emocje na arenie, świetnie się go ogląda. Chętnie jeszcze raz bym go zobaczył w jakiejś większej roli.

NEW DAY ROCKS! Uratowali main event, bo sama walka jak i to co widzieliśmy po niej to lekkie nieporozumienie. RAW zamyka znów jakiś tag team match, a do tego Lesnar wykonuje jendo F5, Roman leży z kofim nie wiadomo po czym i zamiast Lesnar dojebać jeszcze Romana to tylko patrzy. Strasznie to wyglądało.

Bardzo słabe RAW, zero emocji. Publika na RAW od wieeeelu tygodni ssie, a wiemy że ten aspekt jest ważny w odbiorze gali.