Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mógłby ktoś podkleić link do tego promo, bo nie chce mi się całej gali oglądać, żeby je zobaczyć.

Edytowane przez Witkacy

• Reputacja:   0

Witkacy, wielkie dzięki :D Nie wiem czy to dlatego, że już tak dawno nie oglądałem wrestlingu, czy to dlatego, że markuję temu feudowi, ale promo mi się bardzo podoba, jak i całe prowadzenie tego feudu.

Btw. Odrobinę w ostatnich dniach nadrobiłem i gimmick Stardusta jest lepszy w moim odczuciu niż ten poprzedni zwykły "Rhodesowy", tak samo lepszy od Goldusta Dusty'ego.

Po RAW mam taką myśl... skoro i Barrett i Stardust jobbują, to możeby wrzucić ich do tagu na jakiś czas? Ze dwa-try miesiące promocji, walka o pasy, a potem feud obydwu panów (być może już na lini Barrett vs. Cody). Bo po co marnować dwóch takich wrestlerów, z jakimiś gimnickami, na jobbowanie? Jeszcze w pojedynekę? Kiedy mogą być dodatkiem do dywizji tagów?

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zaraz, zaraz. Czytam niektóre komentarze i czy widzicie jakiegoś heela w feudze Taker vs Lesnar. Ja tam dostrzegam dwóch face'ów, którzy chcą sobie ostro dopierdolić. :)

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jon Stewart - to ten z segmentu z Rollinsem? Jeśli tak, to fajnie. Będzie w miarę pasował.

Ten fikołek pod koniec taga był skopany przez Cesaro i ratowany przez Owensa, czy Kev go trzymał od początku? Stawiam na to pierwsze, propsy dla Steena.

Z RKO to sam nie wiem.

Ziggler jednak wrócił, ale na SummerSlam zobaczymy singlowy pojedynek z Rusevem, bez kobiet. No, teoretycznie ;)

Miz za bardzo obrywa w ostatnim czasie... Nie chcę go po raz kolejny z pasem.

Cena dzisiaj nie gadał za długo, jednak nadrobił treścią - Seth trochę nudzi.

Zaczęło się od "Let's go Sasha", skończyło na "We want Lesnar" i "JBL". Przykre.

Glory, Glory, Paul Heyman

Taker wybuczany :D Takie rzeczy tylko w Minneapolis. Dziś wyszedł z tarczą, oby Brock to sobie odbił na PPV... Phenom nie potrzebuje zwycięstwa. Lesnar niby też nie, ale to trochę zepsuje obraz Bestii po złamaniu Streaku.

Po RAW mam taką myśl... skoro i Barrett i Stardust jobbują, to możeby wrzucić ich do tagu na jakiś czas? Ze dwa-try miesiące promocji, walka o pasy, a potem feud obydwu panów (być może już na lini Barrett vs. Cody). Bo po co marnować dwóch takich wrestlerów, z jakimiś gimnickami, na jobbowanie? Jeszcze w pojedynekę? Kiedy mogą być dodatkiem do dywizji tagów?

Już wolę Los Matadores. Team Stardusta i Barretta jest tak bardzo z dupy, że nie wiem nawet co powiedzieć... To ma być jednorazówka, Król jest na doczepkę, niech tak zostanie.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Zaraz, zaraz. Czytam niektóre komentarze i czy widzicie jakiegoś heela w feudze Taker vs Lesnar. Ja tam dostrzegam dwóch face'ów, którzy chcą sobie ostro dopierdolić.

Zgadzam się z tym. Fani wrestlingu tak bardzo chcą realności w WWE, ale każdego zawodnika muszą segregować do kategorii "heel" bądź "face", czego w życiu się zazwyczaj nie robi, bo każdy człowiek ma dwie strony.

Tak jak pisał Ross na Twitterze - w tym storylinie nie ma face'a, nie ma też heela. Są po prostu dwaj ludzie, którzy chcą sobie zrobić krzywdę.

https://www.youtube.com/watch?v=D4rbRIGJ_0Q

Reszta do przewinięcia.

Przynajmniej wyjaśniła się kwestia meczu Jaśka z Blackiem - albo jakieś sic DQ, albo Sheamus. Przeciw Sethowi stoi fakt, że z dwoma tytułami nie wyjdzie (motyw ze statuą), a przeciw Jaśkowi nowa koszulka. Trzymam kciuki za Rudego, co niestety uważam za mniej prawdopodobne. Fantasy booking zakłada reunite The Shield przy próbie pinu Ceny :twisted:

Lesnar musi to wygrać, po prostu musi. Nie mogą tak dobrze utuczonej świni podłożyć Takerowi. Logika WWE mówi, że wygra Grabaż (tak, Lesnar dostawał po pysku na tygodniówkach, ale w wypadku chęci uhonorowania topowej postaci przez Vince'a tak to właśnie wychodzi), ale jestem przeciw takiej opcji.

10 walk, 0 w preshow? I że cztery godziny na to? All the best dablju...

Edytowane przez Lacio

Ostatnie RAW przed największą galą lata, ba największą galą roku, przecież 10 walk w karcie nie zdarza się zbyt często. Przypomnienie karty przez Authorithy chyba dla niedzielnych widzów WWE albo starych fanów, którzy przypadkowo przerzucali kanały żeby zauważyli, że Taker wrócił. Ogólnie słabawe to było, jeśli ktoś Ci chce wmówić, że gala będzie "epicka" to znaczy że najpewniej nie będzie.

Walka otwierająca była niepokojąca, głównie ze względu na botch w końcówce, wydaje mi się że jednak Randy to skopał bo wyraźnie go potem Kevin odepchnął w stronę Rudego, co zresztą pasuje do jego gimmicku. Cesaro Section rośnie w siłę, Owens nie zostaje zbyt często przypinany więc tutaj ciężko wskazać zwycięzcę. Podobnie u Ortona i Sheamusa, Irlandczyk przegrywa regularnie, przegrał na RAW wcześniej na Battleground a ja twierdzę, że wdupi i na SummerSlam, wszystko po to żeby zgarnąć pas, a co :)

Divom kończą się kombinacje dostają po dwie walki na tygodniówkę ale dupy nie urywają. Lepiej jedną a dłuższą i porządną, przy okazji by tak szybko nie wyczerpali tematu, już chłopi pańszczyźniani wiedzieli jak korzystać z trójpolówki a u Vince'a na hurra w miesiąc wykorzystają wszystko i zdziwienie, że rewolucja nie pykła.

Ambrose od 1,5 roku obija się z tymi samymi zawodnikami jak nie Rollins to Wyatt albo ktos z rodziny, potem znowu Rollins i znów Wyatty, jak szukacie najbardziej marnowany talent w WWE to zdecydowanie nasz ulubiony szaleniec. W sumie to na każdego zamieszanego w ten feud nie ma pomysłu.

Ktoś napisał, że powrót Zigglera był super? Nope nie był, wszyscy wiedzieli że nastąpi, reakcja była bo Dolph jest ogólnie lubiany ale skoro wszyscy chantują jego imię, Lana śmieszkuje to wiedz, że coś się nie zgadza.

O feudzie o pas IC napisać można tylko tyle, że najpewniej wyląduje w Pre-Show, dobrze wiemy że coś tam musi wylądować a nie wierzę, że dojdą jakieś walki i nie zgodzę się że 4H na 10 walk to dużo, 2 z nich muszą być w Pre-Show.

Ktoś napisał, że podbudowa pod walkę Jacha i Rollinsa jest słaba. Nie mogę się z tym zgodzić, nie było przesytu w ich wystąpieniach i to bardzo dobrze! To ma być długoterminowy feud, może nawet do Royal Rumble? Więc nawet sensownie wykorzystali absencję Janusza. Segment nie był zły, choć miałem wrażenie, że John czytał z karteczki włożonej do czapki :) Jedyne co mi nie pasuje to wplątanie Typlaka do tego, kolejne SS i Team Authorithy vs Team Cena? Jedyne co z tym dobrego to to, że podjudzanie HHH potwierdza długoterminowość projektu no i może szansę na jakieś starcie Triple HHH vs Rollins/Cena.

Dywizja TT znów ssie, niech najlepiej świadczy o wartości drużyn to, że tylko New Day weszli na żywo a tych beznadziejnych mistrzów wpuścili na reklamach. Los Matadores to wspaniały TT ani face ani heel. Jak nazywa się taki ktoś kto nie zbiera żadnej reakcji?

BTW. Barrett jako BNB + Stardust jako TT? Niech Neville sobie kogoś znajdzie, może powracającego Goldusta to będzie co z nimi robić do Survivor Series.

Został już tylko main event, faktycznie może tu nie był heel'a ale zdecydowanie Takerowi bliżej do bycia tym złym. To on wrócił po zemstę, więc te brudne triki może od biedy wykorzystać. Także nie może dziwić, że w tym prawdziwym "Suplex City" został wybuczany. Tutaj Heyman zniszczył, zresztą jak zwykle :)

Być może SummerSlam nie zapowiada się aż tak dobrze ale nieprzewidywalnych wyników jest więcej jak przewidywalnych no i przecież w sobotę mamy Takeover: Brooklyn i na to sobie ostrzę ząbki przede wszystkim.

Edytowane przez Susek

Słabe te Raw, nic takiego się nie wydarzyło.

WWE ma ewidentny problem już z dwa-trzy lata z podbudową walk przed PPV. Teraz tylko pogadają, jakiś tag-team i nic więcej, gdzie te czasy kiedy co tydzień był chociaż brawl?

W tag-team matchu zbotchowana końcówka, nie wiem kto zawinił ale wyglądało to słabo. Sheamus i Owens jak co tydzień są kozłami ofiarnymi ale to zwiastuje ich wygrane na PPV.

Ambrose nie podołał Harperowi przez Wyatta ale Reigns już dał radę czyli żeby fani nie zapomnieli kto z tej dwójki jest "lepszy". Zdrada Deana nie wchodzi w grę, bo co by mu to dało?

Ziggler wraca ale nijak mnie to nie rusza, singles match był odpowiednią opcją, mixed tag-team na Night of Champions. Niestety aż za bardzo spojleruje to zwycięzce ich walki na Summerslam.

Rollins i Cena pogadali, no właśnie tylko pogadali, żadnej bijatyki ani nic. I to ma być feud super terminatora z znienawidzonym heelem? W ogóle tego nie czuć.

Taker chyba na stałe do move-setu włączył ten low-blow, ale ktoś w tym feudzie musi być "przebieranym" heelem. Lesnar pewnie wygra z Andrzejem ale nie czysto, po prostu wygrana któregokolwiek z nich czysto nie jest "best for business". Heyman jak zwykle genialny, publiczność świetnie reagowała.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

RAW mocno średniawe.... jedynie co tutaj warto zobaczyć to dwa segment'y, czyli podpisanie kontraktu oraz wypowiedź Heymana. W sumie to mogli już dać spokój i mogli zakończyć ten show bez żadnego ataku ze strony Taker'a(który został wybuczany). Teraz można już domyślić się, że z pewnością walkę wygra The Beast przez DQ lub interwencja kogoś(chociażby Sting'a). Żadna walka nie była jakaś super na tym epizodzie, śmiało można przewijać. Sama karta na SS jest mocno średnia, zbyt dużo tag-teamowych walk co nie da zbytnio dobre rezultaty. No cóż, zobaczymy.
Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

• Reputacja:   2

Segment z Triple H i Stephanie McMahon

I po raz kolejny idą tylko na nazwiska, najważniejszego małżeństwa w świecie wrestlingu. Naprawdę na promocję największej gali lata komuś wystarczy żeby tylko zobaczyć Tryplaka i jego żonkę? Chyba już jestem za stary na ten produkt, bo za dużo wymagam... .

Pierwsza walka - Randy Orton & Cesaro vs Kevin Owens & Sheamus

Sam pojedynek nie porwał. Szkoda, że Szwajcara i KO wplątali w TT. Nawet jeżeli Owens zepsuł RKO nie powinni się do niego czepiać. Spuszczenie go w kiblu za to będzie kolejnym dowodem, że Randall to kawał C***a.

Miło zobaczyć segment z Takerem. Wzięła mnie nostalgia do czasów kiedy był na pełnym etacie.

Zupełnie nie widzi mi się czyste zwycięstwo ani Jaśka ani Rollinsa. Podwójne mistrzostwo i jeszcze pas USA? Za dużo szczęścia.

Druga walka - Roman Reigns vs Luke Harper

Wyszło całkiem dobrze. Widzieliśmy to wiele razy, ale nie wynudziłem się aż nadto.

Trzecia walka - Tamina vs Becky Lynch

Wygrana Becky nie dziwi. Z całej trójki to ona miała najsłabszą promocję. Charlotte kozaczyła mocno, a Paige właściwie nie trzeba było specjalnie promować.

Czwarta walka - Rusev vs Mark Henry

Walkę można pominąć. Powrót Dolpha tutaj był o wiele ważniejszy, nawet jeżeli komuś się nie podobał.

Piąta walka - Ryback vs The Miz

Znowu przewijamy. Miz w tym feudzie w ogóle nie istnieje... Dlatego może to być dobry schocker dla marków jak zgarnie tytuł. :D

Podpisanie kontraktu między Sethem Rollinsem, a Johnem Ceną odnośnie walki o WWE World Heavyweight Championship

Jasiek wygrywa słowną batalię. We wszystkim najbardziej mnie nurtowała mina Tryplaka. Ewidentne "nie mów tak do mojego mistrza". O ile nie wierzę w czyjaś wygraną to ewentualnie HHH mógłby pomóc Rollinsowi albo przynajmniej ocalić go od straty pasa.

Szósta walka - The Prime Time Players & Lucha Dragons vs Los Matadores, Kofi Kingston & Big E

Los Matadores, jednak pozostaną Heelami, "źli" przegrywają, walkę kończy Kalisto, a New Day z mikrofonem lepsze od samej walki. Typowe. :roll:

Połączyli Barretta i Stardusta. Pomysł głupi jak segment.

Siódma walka - Nikki Bella vs Sasha Banks

Muszę powiedzieć, że Sasha podobała mi się tutaj. Zwłaszcza ostatnia akcja z submissionem. Dziewczyny z NXT zadebiutowały z przytupem i wsparciem widowni. Dlatego bliźniaczki mogą wygrać na PPV. :roll:

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Heyman zdecydowanie skradł moment, publika ożywiła się dosyć mocno. atak Undertakera troszkę pozostawił do życzenia, ale samo wykonanie Chokeslamu i Tombstone'a na "bestii" w jego rodzinnym mieście ma już nie byle jakie znaczenie. kopniak poniżej pasa typowo Heelowym zagraniem, ale ja nawet bym ich nie dzielił. Taker z resztą jako Grabarz nie raz potrafił i skopać nawet jakiegoś Face'a samemu nie będąc czarnym charakterem.

Ponownie słabsze RAW. Oby ostatni przesąd ponownie stał się faktem i po miernej promocji otrzymamy całkiem dobre PPV.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Wow ale shocker z tymi Dudleyami :shock: :grin:

1469781384554cfeb1ddb53.jpg

Wielki Storyline na WM 32 to Sting vs Rollins?

wtf?

No taki pretendent to gwóźdź do trumny dla WWE. Ośmieszają się coraz bardziej w oczach fanów, choć w sumie Amerykanie to kupią a w końcu to się liczy najbardziej.

Ale z drugiej strony można przewidzieć jak to rozegrają

- Rollins powie Tryplakowi że skoro twój kumpel mnie atakuje to ja od dziś jestem face'm i

mamy feud na WM .

A może tym wielkim story ma być

Bo-Leave vs Lesnar

albo Jon vs John

Słabe to WWE jak co roku w okresie maj-grudzień.

Jedyny plus tej gali to oczywiście powrót Team3D ale ile takich zaskakujących powrotów mogą zaserwować w skali roku, chyba dopiero na rozdanie Slammy Awards.

Wielki Storyline na WM 32 to Sting vs Rollins?

wtf?

A co to ma do WM do niej daleko :?

Ale z drugiej strony można przewidzieć jak to rozegrają

- Rollins powie Tryplakowi że skoro twój kumpel mnie atakuje to ja od dziś jestem face'm i

mamy feud na WM .

Sting nie jest heelem więc nie wiem skąd ci się to wzięło
"F-F-F-F-For life...............except AJ Styles." -Kenny Omega

Dudley Boyz > reszta dywizji tt. Cholera, aż mi się tlc przypomniało ;)

Sting vs Rollins na NotC. Podłożą Kruka drugi raz?

...