Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Raw wypadło zaskakująco dobrze, choć to głównie zasługa sytuacji na linii Taker-Lesnar.

No i coś czego nie było od lat, Undertaker rozpoczyns raw. Speech nie porwał ale tu nie o to chodziło, zrekompensował to świetny tekst Heymana o "soul and ass" :D. Brawl wyszedł znakomicie i czuć było że oto punche wymienia między sobą dwójka zawodników będąca na innym poziomie wypromowania niż cały roster razem wzięty. Biedny Triple myślał że jacyś ochroniarze ich powstrzymają :twisted: Cieszy też dobra forma Andrzeja pozwalająca mieć nadzieję na dobre starcie na Summerslam.

Rollins konfrontuje się z Cenaminatorem? Oh God, byle nie starcie na SS, na Rollinsa powinien pójść Kane(w końcu maska zniknęła) który zakończyłby run Setha i zdobyciem pasa zaliczył swój ostatni skalp w karierze.

Main event wypadł przyzwoicie, może dlatego że w końcu były inne składy niż zazwyczaj? Trochę dziwnie wyglądał Cesaro na tle swych wspaniałych tag-team partnerów, w końcu całkiem niedawno obaj pojechali go w 1 vs 1. W każdym razie przyjemna końcówka, kapitalne jest te połączenie katapulty Cesaro z RKO :D

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Trochę wyjaśnień. KO po pierwszej walce z Ceną miał potencjał by być ME (którzy są bardzo potrzebni WWE). Na ostatnim RAW WWE jasno pokazało, że jest midcarderem. Niepisana zasada jest taka, że w brawlach gdzie interweniują inni chroni się swoich "Superstarów" czyli w tym przypadków np. Reignsa, Cene, Ortona czy też Rollinsa. KO pojawił się w tym brawlu więc jest w oczach Vince'a midcarderem (upper może) więc na tą chwile jego wygrana nad Ceną nie dała federacji nowego ME. Każdy znawca wrestlingu wam powie, że w takich brawlach się chroni wrestlerów którzy coś znaczą. Słucham sobie Meltzera z Alvarezem właśnie i o dziwo wspomnieli, że ci którzy uczestniczyli w brawlu są "guys" a ci którzy nie uczestniczyli są "Superstars"... Jak dla mnie KO miał potencjał być Superstar. Możecie mówić, że Owens przerwał pin po AA itd. ale ja już teraz się mogę z wami założyć, że do końca roku Owens będzie Ambrose vol.2, jasne dostanie walkę z Zaynem (oby!), ale to będzie open'er WM w wykonaniu 2 midcarderów. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ok, czyli mamy raptem pięciu/sześciu Superstars, a reszta to jooberzy/midcarderzy. Edytowane przez Giero

Niestety... Może piszesz to ironicznie, ale tak jest. :)

Niech potwierdzeniem twoich słów będzie fakt iż brakuje contendera dla Rollinsa :shock: . Ambrose był, Reigns ma swoją historie, z Ortonem walka na WM, Lesnar i Taker mają swoją rzecz .. To kto?

Edytowane przez PH93

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

a) pokonał na dzień dobry w czysty sposób Jaśka

b) odkopywał w każdej walce AA po kilka razy i wychodził z STF

c) odkopał po AA z lin, a frustracja Jaśka została porównana przez komentatorów do sytuacji, kiedy ten przegrał z The Rockiem.

Co do punktu b) to nic specjalnego, wielu zawodników wybija po finisherze Jaśka.

Tu nie chodzi o zwycięstwa/porażki Steena tylko o booking i skupienie na jego postaci. Odrazu po debiucie wygłaszał speeche, dostał segment z 'gościem specjalnym', dużo rzeczy się działo wokoło KO. I nagle w pewnym momencie wszystko zaczęło zwalniać i od jakiegoś czasu Kev już nic nie gada, a z walk ucieka lub dostaje po dupie.

12501231434d3da85730ba0.png

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Caribbean Cool, ale walki The Shield były podstawą midcardu, a nie main eventu. Orton nie był pierwszoplanową postacią, Ryback i Sheamus tym bardziej. Na WM29 i WM30 Tarczownicy byli na samym początku karty, a RAW najczęściej kończyło się 6-man TTM i zdarzało się, że przegrywali przez DQ.

Tutaj z kolei użytkownicy narzekają, że Owens spadnie do midcardu, a ja próbuję pokazać, że KO powinien sobie najpierw wyrobić nazwisko, a potem pukać do ME. I podkreślam kolejny raz, Owens przegrał feud z 15-krotnym mistrzem świata, ale podczas tego feudu:

a) pokonał na dzień dobry w czysty sposób Jaśka

b) odkopywał w każdej walce AA po kilka razy i wychodził z STF

c) odkopał po AA z lin, a frustracja Jaśka została porównana przez komentatorów do sytuacji, kiedy ten przegrał z The Rockiem.

I to wszystko w 2 miesiące. On już jest mocno wypromowany jak mało kto w ostatnich latach. Niech teraz na spokojnie buduje swoje nazwisko, bo ja osobiście nie chcę oglądać kolejnego terminatora. A przy okazji po raz kolejny się pytam: w przypadku wygranej Owensa, jak odbierać postać Finna Balora ?

Zacznę od końca, wygrana Keva w wwe a jego wcześniejsze uwalenie przez Fina ni jak ma się do siebie. Pamiętajmy, że to nie jest czyste wwe. Wiem, że teraz bardziej historia w jednym jak i w drugim brandzie się zazębia. Jednak w dalszym ciągu nie ma co patrzeć na promocje w nxt pod kątem nie wiadomo jakiej pozycji w wwe.

Shield pokonało Ortona, Shemusa, Rybacka-czy to nie byli przypadkiem główni face-owie?

Ryback nikim, przecież był głównym kandyatem na wygranie rr 2013 a przed jego porażką na tlc, wiele osób spodziewało się zniszczenia shield w pojedynkę. Shemus kończył najlepszy(dla niego) rok kariery a Orton no proszę, to Orton on zawsze jest cholernym pikiem

Jeśli Owens będzie otwierał wm to wątpię by ktokolwiek miał to za złe. :)

Promocja Shield a Owens według mnie niebo a ziemia.

163870508457e2d890447a3.jpg

Caribbean Cool, za miesiąc Kevin będzie walczył w rewanżu z Balorem na TakeOver, dzień przed SummerSlam. I nie sądzę, że KO tę walkę wygra...

Shield miało mocne wejście to prawda. Dominowali w walkach 3 vs 3 od momentu debiutu (SS 2012), jednak chciałbym zauważyć, że już na MITB 2013 mistrzowie Tag Team Rollins & Reigns bronili swoich tytułów w pre-show. Minęły dwa lata, a Rollins jest mistrzem WWE, Reigns zaliczył zwycięstwo w RR Matchu i walkę wieczoru na WrestleManii, a Ambrose to postać, którą w każdej chwili można wrzucić jako pretendenta do pasa WWE.

Kevin miał mocarne wejście, ale dokąd ta jego promocja miałaby dojechać ? Co po wygranym feudzie z Ceną ? Tu się rozchodzi o to, że wszyscy chcieliby podłożenia Jaśka, ale przejściu tego bossa to już zostaje tylko mistrz fedki albo jakaś wielka legenda. Problem w tym, że Kevin w tym samym momencie dzierżyłby pas US. Byłby niezły chaos z jego postacią i wtedy zaczęłyby się narzekania na brak logiki w WWE.

Wg mnie nikt kto wychodzi z NXT nie powinien być wrzucany na głęboką wodę, bo to się nie udaje. Tak jak w przypadku Shield po mocnym wejściu powinien być rok/dwa takiego przetarcia z głównym rosterem, solidny środek karty, który będzie się z chęcią oglądało, a dopiero potem pukanie do Main Eventu i walki o pas WWE.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Może próbują też ustabilizować Owensa na zapleczu, bo w tym biznesie łatwo o strzelenie wody sodowej do głowy. Nie wiem jaki charakter ma Kevin, ale żeby nie wyszedł z tego następny CM Punk, bookują go na ten moment tak a nie inaczej, by sprawdzić jego "wytrzymałość" i to, że nie zawsze jest się na szczycie.

Tak swoją drogą obecna pozycja Ortona chyba bardzo mu odpowiada. Koleś zawsze będzie tym ważnym w rosterze, mimo wszystko. Teraz ma luźny grafik, wakacje na zawołanie, nie ma żadnej ważnej roli w federacji przy czym zbytnio się nie przemęcza. Tak jak chciał :-).

Po tapingach SD można śmiało stwierdzić, że postać Steena została zresetowana. Już nie ma żadnego destroyera. Teraz jest typowy heel u Vince'a czyli ciota uciekająca od walki i to na tym gównie SD, ale ludzie dalej twierdzą, że porażka na PPV nic mu nie zrobiła...taaa. To, że razem z jobberami rozdzielał Takera i Brocka w brawlu to też nic nie znaczy? Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Edytowane przez Ambrose Joker

• Reputacja:   1

Już dostał od Cesaro nowy przydomek: ,,Walk Owens Walk", ale to temat pod inną dyskusją. SD to nie RAW, ale mimo wszystko dalej jest tak chu**o bookowany i cholernie mnie to irytuje. Wciąż nie rozumiem takich decyzji. Typowa logika WWE (a raczej samego Vincenta)...

24571150556b9ddab2c677.jpg

nie, ogarnij się.

Dobra, podaj mi innych ME oraz podaj mi wiarygodnych pretendentów do pasa Rollinsa. Czekam.

To, że razem z jobberami rozdzielał Takera i Brocka w brawlu to też nic nie znaczy? Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Ale przecież był tam mało widoczny... i nie dostał finishera. Jego postać idzie w dobrym kierunku. :grin:

Edytowane przez PH93

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Kevin miał mocarne wejście, ale dokąd ta jego promocja miałaby dojechać ? Co po wygranym feudzie z Ceną ? Tu się rozchodzi o to, że wszyscy chcieliby podłożenia Jaśka, ale przejściu tego bossa to już zostaje tylko mistrz fedki albo jakaś wielka legenda. Problem w tym, że Kevin w tym samym momencie dzierżyłby pas US. Byłby niezły chaos z jego postacią i wtedy zaczęłyby się narzekania na brak logiki w WWE.

Wg mnie nikt kto wychodzi z NXT nie powinien być wrzucany na głęboką wodę, bo to się nie udaje. Tak jak w przypadku Shield po mocnym wejściu powinien być rok/dwa takiego przetarcia z głównym rosterem, solidny środek karty, który będzie się z chęcią oglądało, a dopiero potem pukanie do Main Eventu i walki o pas WWE.

Dobra to znowu wyjdzie na to, że nie kumam. :) Kto według Ciebie ma odebrać pas Cenie, skoro Owens nie , bo musiałby później skroić kogoś będącego wyżej w hierarchii...Czyli Cenie odebrać musi pas inny main eventor?

Caribbean Cool, za miesiąc Kevin będzie walczył w rewanżu z Balorem na TakeOver, dzień przed SummerSlam. I nie sądzę, że KO tę walkę wygra...

No tak, ale jak już powiedziałem jego triumf nic nie znaczy bo to nxt, osobna historia, gdzie Kev już zakończył działalność i skoczył na wyższy level.

Nie byłem na tapingach sd, ale jeśli mówicie, że jest źle, a biorąc pod uwagę to, że było już źle, to rzeczywiście musi być tragedia... Czyli teoria o byciu zapchajdziurą na SS jest bliska zrealizowania...

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa The Undertakera

Miło widzieć jak grobowa muzyka rozpoczyna RAW, ale to tyle, bo z gadki nic niezwykłego nie wyjmiemy.

Pierwsza walka - Charlotte vs Brie Bella

Miałem lekkie obawy, że Brie może coś ugrać. Na szczęście "dzień dziecka" się kończy.

Tryplak nie chce, aby Lesnar się zjawiał. To się pojawi. :twisted:

Druga walka - Los Matadores vs The Prime Time Players

Chyba na próżno liczyłem, że New Day da sobie spokój z PTP. :roll:

Trzecia walka - The Miz vs Big Show

Rzeczywiście Miz jest tak epicko obijany jak dosłowna kukła, że aż żal mu nie dać tego tytułu. :twisted:

Ten cały segment z rosterem to kolejna rzecz zwiastująca spotkanie tych dwóch... .

Przemowa Paula Heymana

Na początek świetna gadka Heymana. Zjawienie się Brocka nie zaskoczyła i ci wszyscy ludzie nie mogący ich rozdzielić z jednej strony śmieszyli, ale bawiłem się nieźle oglądając to. :D

Rollins... Feud Lesnara z Takerem całkowicie go przyćmi, a to niedobrze. Nie pamiętam kiedy posiadacz najważniejszego pasa był aż tak przyćmiony przez inny program.

Dali pogadać Harperowi w promie. To dobrze. Rodzinka znowu w komplecie i zastanawia mnie czy dostaniemy całkowity reunion po powrocie Ericka?

Czwarta walka - Luke Harper vs Dean Ambrose

Dostali sporo czasu, lecz pojedynek całkiem niezły. Tym razem z trudem ex-Shielderzy wygrywają i Tag Team można już uznać za potwierdzony.

Przemowa Setha Rollinsa

Seth ma gadane i miło się słucha nawet jeżeli to streszczenie ostatnich wydarzeń. :roll: Sam segment może nie był zły, ale nie był tez konieczny. Rollins nie ma, co robić i znowu robią z niego tchórza. Cena tutaj wyszedł zwycięsko przez jego odwrót.

Piąta walka - Paige & Becky Lynch vs Sasha Banks & Naomi

Widać, że pokładają nadzieję. Becky i Sasha były tu głównymi uczestniczkami. Wygrana Sashy i Naomi nie dziwi skoro wcześniej triumfowały "atomówki".

Lana ponownie dotknięta. "W końcu zaczął mówić". To aż tak źle było z Dolphem? :twisted:

Szósta walka - Cesaro, Randy Orton & John Cena, Kevin Owens, Rusev & Sheamus

Zbieranina bardziej lubianych i będących na pierwszym planie Heeli zawsze kończy się tak samo. Przynajmniej Lana się zrewanżowała.

RAW nie było złe. Myślę iż brawl Lesnara i Deadmana przyćmił, jednak resztę.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Caribbean Cool, Cena straci pas albo w wieloosobowej walce, albo na rzecz kogoś kto jest w rosterze dłużej i ma bardziej wyrobione nazwisko np Ziggler. Zresztą dalej nikt nie odpowiedział na proste pytanie: kto miałby być kolejnym przeciwnikiem dla teoretycznego US Champa Kevina Owensa ?

NXT to wcale nie jest osobna historia, bo o tym co się tam dzieje mówi się coraz więcej na RAW i SD!, więc to nie jest jakiś tam anonimowy roster. Dla mnie szczytem głupoty byłoby, gdyby US Champion Owens w sobotę przegrał z Balorem, w niedzielę obronił pas w starciu z Ceną (walka rewanżowa), a w poniedziałek startował np. do Rollinsa, bo do kogo innego by mógł ?

Poza tym, czy gdzieś padła informacja, że Owens będzie Main Eventrem od początku ? Nigdy nie było takich planów i wszystko się opierało o totalny fantasy booking i to fani sami siebie nakręcali i prześcigali w swoich pomysłach. Ja się będę upierał, że dobrze się dzieje, że Owens będzie póki co w midcardzie, bo korona mu z głowy nie spadnie, a chyba każda wielka gwiazda musiała swoje przeczekać i na sukces zapracować.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg