Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Rybak kontuzja :shock:

Ten pas Interkontynentalny jest jakiś pechowy. Jak myślicie jak to teraz rozwiążą ? Dadzą po prostu ten pas na walkę Grubego i Miza czy przedłużą do summerslam

Nie kontuzja, a zarażenie bakterią. Poprzyjmuje antybiotyki, poleży w łóżku przez jakiś czas i będzie jak nowy :P

Jak to rozwiążą? Najpewniej Miz vs Big Show o pretendenta na SummerSlam. Znając życie, skończy się jakimś double count-outem i TT o pas zobaczymy po prostu miesiąc później, a nie w tę niedzielę.

6774900356019a1789f59a.jpg

No, ładny brawl. Takie coś było w przypadku Ceny i Lesnara, ale Brocka można oglądać ciągle w czymś takim. Już po jednym RAW ta rywalizacja wygląda lepiej niż rywalizacja zmierzająca do WMki 30...

...no, przynajmniej prawie każdy aktywny zawodnik z ME otrzyma wypłatę za dzisiaj. ;)

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Undertaker otwiera RAW. Tylko tyle, że to fajny happening, bo treść proma nie powalała. Raczej typowe gadanie Grabarza. Bardziej podobało mi się robienie wszystkiego, żeby Lesnar z Heymanem się nie pojawił. Znając bestię, obawy szefostwa nie były bezpodstawne. Wyszedł z tego bardzo przyjemny brawl, który nakręcił na SummerSlam, a o to w tym wszystkim chodzi.

"You can sell Your soul to the Devil, but Your ass belongs to Brock Lesnar" - kolejne mistrzostwo Heymana.

Miz jest tak poniewierany na drodze do tej walki o pas, że aż przykro by było, gdyby nie ukradł srebra na SummerSlam.

Nie mam większych przemyśleń, wydaje się to naturalnym zestawieniem, ale smuci mnie, że niedawny pretendent Dean Ambrose, jest aktorem drugoplanowym, dorzuconym na doczepkę do feudu Romana z Brayem.

Jak Cena kroczy do ringu, w którym stoi mistrz Seth Rollins, a zbliża się duża gala PPV, to odbiera mi oddech. Oby to był przypadek, oby to był przypadek, oby...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Pozwolę sobe skopiować swój post z innego portalu.

Nie wierzę, że to piszę, ale RAW bardzo dobre. Oczywiście w 3h zawsze znajdzie się coś nudnego itd. ale nie było zbędnych zapychaczy i to jest największy plus.'

* Momentem gali był zdecydowanie brawl Takra i Lensara. Jeden z lepszych segmentów w tym roku. Dorzućmy do tego znakomite promo najpierw Andrzeja a potem jeszcze lepsze Paula i finalnie jest to najgorętszy feuf lata. Liczyłem na to, że po słowach Heymana ,,Lesnara tu nie ma" on się jednak pojawi i przy pojawieniu się Takera sam na sam w ringu z Heymanem po prostu modliłem się o atak Bestii. Na szczęście tak też się stało. Walka na SS nie porwie, ale jeśli dalej będzie taki feud i będą pojawiac się regularnie, to kupie to starcie pod względem emocjonalnym/happeningowym jak to kolega wyżej napisal. Swoją drogą ciekawe, że była cenzura na słowo ,,Ass". Przynajmniej w mojej wersji był ewidentny przerywnik.

* Owens zachowuje się znowu jak cipo heel. Wiele osób było zdania, że pierwsze oznaki cipo heela to zasłona dymna przed jego zwycięstwem na BG. Niestety, tam odklepał a na RAW znów ucieka. Wciąz tego nie pojmuje. Jak z tak dobrego moster heela mogą robić kolejnego tchórzliwego zawodnika.. Vince, błagamy odejdź (tak tak, wiem że nie przeczyta)

* Cena niby jest mistrzem US, ale i tak musiał interweniować w fued main eventowy. Czy tylko to mnie irytuje tak mocno, że jak widzę Johna to mam ochotę wyrzucić komputer? Był okres, że mi nie przeszkadzał, ale to co jego postać robi ze Steenem to woła o pomstę do nieba.

* Divy walczą w TT, więc nie miały jak pokazać swoich najlepszych skili. Dlatego dziwie się, że dostały aż tak dużo czasu. Aż dwie walki TT DIV na RAW? Bardzo fajnie, ale lepiej niech walczą solo to i więcej fanów na tym zyskają. Flair dostaje swoją wejściówkę ze wszystkimi ledami itd. więc panie z NXT na stałe zagościły w main rosterze. Oby tylko w NXT zostały na trochę dłużej.

* Mian Event bardzo kiepski. Znów bez sensowny 6-Man tag team. W nieco innym zestawieniu, ale wciąż nijaki. Lana pobija się z SUmmer i jest to potaktowane jako sotry godne zakończenia gali. Logika WWE wciąż działa.

* Wracając do feudu Lesnara z Undertakerem. Po tym co dziś zobaczyłem w cale nie będę narzekał. O brak logiki nie ma co się denerwować, bo to wrestling i WWE. Moim zdaniem nawet to lepiej, że teraz dojdzie do tego rewanżu niż miałoby dojść rok temu na SummerSlam. Czemu? Brock nie byłby dziś tak gorącym towarem na którego czekamy, ponieawż nie zesquashował by Ceny. Przerwanie streaku, a potem ewentualny odwet Takera na pewno by nie uczynił z BL takiego dominatora.

Jedyne co mnie śieszyło, to zachowanie zawodników, którzy odciągali od siebie Bestię i Deadmana. Nagle wszyscy tacy odważni, krzyczą do Lesnara żeby się odsunął, co on robi, uspokajają go. hehe dziwnie to wyglądało, jak Titus albo Truth prół się do Lesnara. jeszcze smiejszniejsze było związanie Lesnara drucikiem. Liczyłem na zniszczenie jeszcze tych wszystkich zawodników przez obu panów, ale już nie będę czepiał się szczegółów.

Co do ich ról. Czytałem narzekania, że Lesnar znów przechodzi turn. Prawda jest taka, że jako heel i face zachowuje się tak samo. Dalej jest niszczycielem, dalej rozpie***a wszystko co spotka na drodze, dalej ma ten sam wyraz twarzy i dalej jest tym samym Lesnarem. Tak na prawdę on nie ma żadnej roli. Fani cały czas go cheerują a to czy jest heel/face zależy od tego kto jest jego rywalem.

* Taka ciekawostka, że z gabinetu Authority zniknęła maska Kane'a. Coraz bliżej powrotu ,,normalnego" potwora i dobrze.

Trochę się rozpisałem, ale zawsze tak jest jak się pisze ,,na gorąco" tym bardziej, że RAW było bardzo dobre.http://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11755285_905973192774464_8748848595908088572_n.jpg?oh=047df13d84734b599ba33d545d334e5b&oe=56115F51

Edytowane przez smartfan

24571150556b9ddab2c677.jpg

Zajebiste RAW szczerze mówiąc. Ale gdzie był Sting? Niby miał się dziś zjawić i rozpocząć konfrontacja z jakimś zawodnikiem aż modlę, żeby to był Seth Rollins tylko nie Cena! Bo obecnie nie ma żadnego pomysłu na Rollins'a miałem nadzieje że stoczy on walkę z HHH jednakże się myliłem... Mam nadzieje, że jak Sting nie znajdzie rywala to niech zmierzy się w końcu z Rollins'em, któremu nie co pokrzyżował plany na Surivor Series. Tylko nie Cena! Bo to będzie lekkie przegięcie.

Martwi mnie obecna sytuacja Owens'a mam nadzieje, że typek nie zejdzie do totalnego cipo-heela na Battleground odklepał i teraz każdy domaga się logiki z jakiej racji odklepał? Przeciw rozjebał Cena na Elimination Chamber, a teraz jakby nigdy nic sobie odklepuje i to jeszcze we walce o pas US'a Championship? Fani po prostu to już olewają, bo wiedzą, że i tak nic nie wskórają a papa Vince będzie pushować Cena do samej śmierci.

Tak jak myślałem Ambrose wyląduje w Tag Team Matchu na SummerSlam może i to dobrze, bo zgarnie chociaż wygraną nie obraziłbym się jakby na jakiś czas połączyli Ambrose'a i Romka w Tag Team i tak przez najbliższy czas nie zjawią się w Main Evencie. Licze nadal na walkę Triple Theart na WrestleManii 32 o pas WHC.

I wisienka na torcie mega konfrontacja Undertaker z Lesnar'em i ten brawl! Może i nie każdy zauważył ale łatwo się nie domyśleć. Teraz już wiem dlaczego Deadman nie dawał znaku życia przez rok i dlaczego wypadł tak blado we walce z Wyatt'em na WrestleManii to była zasłona dymna przed jego ewentualny powrotem na BG i ostatnim runie który zakończy się w Teksasie za rok razem z jego karierą. Z pewnością ćwiczył cały rok odzyskując swoją dawno kondycję, żeby pociągnąć choćby pół roku w ringu, bo nie zaprzeczajmy? Kto by wytrzymał taki Brawl w ringu? Po Wm XXX każdy skreślał Andrzeja, że dalej nie pociągnie, a teraz jakby nigdy nic nabrał super-mocy, żeby rozjebać potężnego Lesnar'a, który z pewnością pokona na SummerSlam gdzie nawet zjawi się Sting i nie zdziwię się jeśli to będzie właśnie Main Event WrestleManii 32 rodzinne miasto zakończenie kariery to z pewnością przykuje uwagę widowni bardziej niż jakiś Hogan, bo tam w końcu Taker zakończy karierę Sting. vs Taker fani czekają na to od lat i to dostaną we walce wieczoru. A co do brawlu to takich emocji nie było przez wiele, wiele lat totalna rozpierducha cały roster nie mógł ich utrzymać.. A co dopiero na SummerSlam oni się tam pozbijają i nie zdziwię się jak nawet sam Kane zainterweniuje i razem z bratem zemszczą się na Lesnarze.

W sumie jak ktoś zauważył znikła maska miejmy nadzieje że dostanie jakąś lepszą maskę ale lepsze to niż nic.

Oni się pozabijają na tym SS przy takim bookingu :D Nie mogłem z tego jak Taker zaczął klepać Conor'a po głowie hahaha :D

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Sandow (Maddox w sumie też) wreszcie się pojawił tylko szkoda że jako powietrze w konfrontacji Borka Lasera z Andrzejem.

Skoro jestem przy Takerze. Kompletnie go nie kupuję. Zdziadział. Jak mówi to nie czuć tej mocy co dawniej. Gdy przyszła konfrontacja to już była tragedia. WWE pokazało że obaj są kolosami przy reszcie rosteru (za jakie grzechy Owens był tam z jobberami?) ale Mark wyglądał jak dziadek Hall Of Famer w śmiesznej sprzeczce (niczym Snuka i Piper na którymś Royal Rumble). Pewnie wyjdę teraz na ogromnego hejtera Takera, choć osobiście jestem jego fanem i życze mu tego żeby odszedł w najlepszym momencie. Feud całkiem nieźle się zapowiada po tym Raw ale wizerunkowo przy Lesnarze jest nikim. Btw.mogli sobie darować zapięcie rąk Lesnara, bo miałem wrażenie że ten lekko pociągnie i to pęknie :D

Proszę tylko niech Cena nie walczy o pas WWE na Summer Slam. To byłby już 5. rok z rzędu jak Cena walczy o ten pas na Summer Slam. Niech Jasiek zajmie się pasem US, a Seth pasem WWE i wszyscy będą szczęśliwi. Po za tym ta dwójka feudowała na początku roku, więc wystarczy.

WWE to jest wredne dla Lany i Ruseva że mimo tego że w rzeczywistości są razem to na wizji muszą się całować z innymi przed ich twarzami :D

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Genialne RAW moim zdaniem, myślę że będzie zaliczone do najlepszych w tym roku bo co przebiję taką bójkę Undertakera i Lesnara ?

Divy dostały 2 walki :shock: Choć rzadko oglądam panie przez pełen czas to te 2 walki obejrzałem. Chociaż wolałbym pooglądać 1v1 niż te tag team'y.

Jasiek dogaduje Rollinsowi, jak większości nie podoba się to że Jasiek miesza się do WWE to mi jednak się podobało to że tam był. Aż się prosiło o wejście Stinga, proszę weźcie już ten pas od Rollins było fajnie przez pierwsze 2 miesiące ale teraz jest to nudne i szmaci ten tytuł. Tak jak już pisałem post w dyskusji o BG to pas US jest 3 razy cenniejszy :(

Main Event nie porwał. Coraz bardziej podoba mi się Cesaro, na prawdę widać w nim potencjał na jakiś run w przyszłości o pas WWE, oby tylko nie wrócił do TT z Kidem.

Tak jak podejrzewałem Neville spłynął w kiblu. Nie ma na niego miejsca i pomysłu, a szkoda bo jest na prawdę efektowny w ringu. Ale myślę że przyjdzie i na niego czas.

Raw takie 8/10, gdyby na koniec dorzucili coś ciekawszego było by cud miód malina :P

Jezu tego się obawiałem, czyli tej bezsensownej walki Lesnar - Taker na SummerSlam. Jeśli Undertaker tam wygra to nie wiem nawet co o tym myśleć. Pewnie szykują interewencję Stinga i początek programu na WM, bo innego rozwiązania nie widzę. Chociaż jest jedno zajebiste, ale pewnie niemożliwe, czyli Lesnar niszczy Takera totalnie czemu bym markował ostro. #TeamLesnar

Swoją drogą ta ich bójka dziś, a szczególnie końcówka i wiązanie już tam na zapleczu rąk dla Brocka przypomniała mi już klasyk, czyli KOSA ZOSTAW!

Dobrze, że Undertaker wrócił do staregu ubioru bez tego kaptura, którego zdjęcie zbotchował na Raw1000 i bez tych słabych ćwieków. Jednak w tej fryzurze wygląda śmiesznie.

Teraz słówko o segmentach. Fajnie, że Taker otworzył Raw jak za najlepszych czasów, ale już ze speechem gorzej u niego... Może przekaz dobry, ale sposób w jaki to robił, czyli dalej ciągnął ten motyw, że to straszny pan i nawet takim głosem starał się mówic, więc nie mogłem powstrzymać się od śmiechu, serio :D Może jak miałem 12-16 lat to mnie Taker jarał jako straszny potwór o nadprzyrodzonych siłach, ale teraz to jest śmieszne. Pewnie by z tego zrezygnowali z biegiem czasu, gdyby nie właśnie fani WWE którzy wiadomo w jakim przedziale wiekowym są.

Paul Heyman > Brock Lesnar > Undertaker

Tak to wygląda :D Heyman zjadł to Raw.

A no i szkoda, że w obliczu tego programu, pas mistrzowski WWE, główny pas, znaczy tyle co Termalica w Eklapie.

Jednak w tej fryzurze wygląda śmiesznie.

W tej wygląda dużo lepiej niż w tym irokezie. Bardziej oldschoolowo. Co do płaszcza się zgodzę. Ten z tymi kolcami był przerysowany, wyglądający jak z komiksu.

Dalej ktoś twierdzi, że ta porażka na PPV Steenowi nie zaszkodziła? :lol: No chyba, że to oznaka pushu jak bujasz się z takimi gigantami jak Slater i całą armią jobberów rozdzielając dwóch typów. Kevin został pogrzebany i niestety taka jest prawda. Zrobili z niego kompletną ciote poprzedniej nocy gdy klepał po jakimś STF i teraz będzie uciekał cały czas. Edytowane przez Ambrose Joker

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ale Wy się czepiacie tego Takera :???: Ja tam się cieszę, że powrócił. Jest potencjał, by jego feud z Lesnarem był lepszy niż ten sprzed WMXXX, a i same RAW jednak zyskuje. Oczywiście brawl mamy już ze znanym motywem niczym ten Lesnara z Ceną sprzed Extreme Rules 2012. Jednak zawsze milej widać jak Panowie się tłuką niż dochodzi do zwykłych konfrontacji słownych, krótkich zwarć i kończenie po finisherze.

Zastanawia mnie z kim Rollins będzie bronić pasa mistrzowskiego na SummerSlam jeżeli Sheamus nie zrealizuje walizki na tygodniówkach. W końcu Ambrose i Romek pewnie dostaną tag team match z Wyattami, Lesnar jest zajęty... do głowy na ten moment przychodzą mi dwa pomysły: Triple H i Kane, który po raz ostatni powróci jako zamaskowany.

No i oczywiście plusik też, że Divy z NXT dostają więcej czasu, ale tego można było się spodziewać.

Z minusów można wymienić main event, który był rodem z live eventów i raczej po mnie spływał, choć końcówka była fajna dla fanów obecnych na trybunach - w końcu face'owie rozwalili heelów.

Pas US wygląda jak zabawka w porównaniu do pasa WHC. Design może nie jest taki zły, ale samo wykonanie jest słabe. Taki malutki i cieniutki, dwa razy mniejszy od pasa WWE i porównywalny do dłoni Ceny :lol:. Jeszcze bym uwierzył w słowa Johna, gdyby nie ten wygląd właśnie. Kiedyś może aż tak to się nie rzucało w oczy, bo i sam pas był rzucany gdzie popadnie przez Ambrose'a. Teraz porównując go do WHC (a mając na uwadze jego "rangę") wygląda gorzej niż replika pasa WWE, którą miał Cena w feudzie z CM Punkiem.

• Urządzenie:  Android

Nie chcę tu wyjść na jakiegoś fanboya obrońcę który po kilku latach odzywa się gdy spływa heat, ale obiektywnie na rzecz patrząc śmiem stwierdzić, że Undertaker nic nie jest winien bycia ściągniętym i wepchniętym 'z dupy' w main event Summerslamu - to WWE jest samo sobie winne od killku lat skutecznie nie umiejąc wypromować sobie stabilnych, pewnych maineventerów i drawów na największe gale, wciąż wyręczając się part timerami. Edytowane przez Thomassi

20502835285345d49c46e75.jpg

Nie chcę tu wyjść na jakiegoś fanboya obrońcę który po kilku latach odzywa się gdy spływa heat, ale obiektywnie na rzecz patrząc śmiem stwierdzić, że Undertaker nic nie jest winien bycia ściągniętym i wepchniętym 'z dupy' w main event Summerslamu - to WWE jest samo sobie winne od killku lat skutecznie nie umiejąc wypromować sobie stabilnych, pewnych maineventerów i drawów na największe gale, wciąż wyręczając się part timerami.

Też mnie to zawsze dziwi, że przy powrotach part timerow pojawiają sie narzekania ,,po co wraca ten dziad,WM to miejsce dla mlodych". Skoro od kilku lat nie potrafią wyprowac kilku (!) zawodnikzawodników, którzy zajmą najważniejsze miejsca e karcie to chyba nie jest wina legend, ze to oni muszą przyciągnąć fanow na arenę. Wtstarczy dac im wiecej wolności e ringu i za majkiem a faji sie znajda. Cesaro, Owens, Zayn, Rhodes, Balor, Barrett, Tollins, Ambrode czy nawet Wyatt. To oni za kilka lat powinni wyprzedawac WMki, ale chyba na to sie nie zanosi patrzac, jak WWE marnuje potencjalnych heeli dając notorycznie gimmicki cipoheeli...

24571150556b9ddab2c677.jpg

Pamiętaj że samo nazwisko Lesnar budzi wielkie zainteresowanie, a nie zanosi się na jego przerwę. Moim zdaniem też Vince robi cyrk z WWE ale co poradzić :/ Brakuje Brayana tego jestem pewny. A wie ktoś może co jest z Batistą? Na stałe skończył z WWE czy bedzie jeszcze jakiś run ?