Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Lesnar przeprasza, Owens z Ceną gadają po francusku, Wyatt pija herbatkę z bujającym się krzesłem ... dziwne to uniwersum Dabju.

Oczywiście, przeprosiny Lesnara można wziąć w cudzysłów, bo koniec końców, można to odczytać jako "graba, ziom, ale jak coś powiesz to urwę ci łeb jak nikt nie będzie patrzył". Trochę słabo, że z Kane'em się męczył pod koniec (choć trzeba zwrócić uwagę, że Big Red Suit ostatnio dużo wygrywa), ale takie są uroki fejsowania (to już face IMO). Abstrakcją jest dla mnie widok ostatecznie leżącego Brocka, ale na Battleground równowaga we wszechświecie powinna zostać wyrównana.

Promo KO z Ceną było dobre, ale jestem przekonany że stać ich na jeszcze więcej - w momencie kiedy muzyka Jaśka rozbrzmiała (w sensie na końcu segmentu), byłem tak wkręcony, że czekałem na jakąś ripostę Owensa ... a tu uczucie "to już?". Trochę lipa, ale zostały jeszcze ze cztery (może trzy) Raw, więc liczę na więcej.

Wyatt vs Reigns ma już ciekawą bajkę - teraz ona nie może zawieść. Mam nadzieję, że będzie się ona rozwijać w dobrym kierunku, bo skoro już pobudzili apetyt, to chce się więcej.

Przez całą tygodniówkę miałem wrażenie, że jesteśmy na etapie "startu z dwójki" - narazie zamuła. Dobre w tym jest to, że mają czas, aby to sukcesywnie przyspieszyć tempo programów - gdyby to miało się uciąć na tym etapie, byłby spory niedosyt.

Coraz bardziej widzi mi się, by na Battleground swój neseserek zcashował Sheamus. Seth może przegrać po dyskwalifikacji lub jakimkolwiek sposobem zachować pas, i takiego ubitego-ledwo żywego okradnie Rudy. Czerwony jest takim zawodnikiem któremu łatwiej odebrać będzie pas do czasu walki z potworem niż Trollinsowi, który jest budowany na gwiazdę. Brock już tym przepraszaniem staję się bardziej face'owy, przy czym zachowuje brutalne podejście co jest ok. Rozjaśnia mi się to wszystko, oraz sądzę że czeka nas jakaś walka bez dyskwalifikacji pomiędzy Bestią a Architektem na SummerSlam.

Mógłbym śledzić feud Romana z Wyattem po Battleground. Jak dla mnie Bray nie spieprzy segmentów, a również Roman który nie jest już czopkiem dla fanów coraz lepiej się spisuje ze swoją mimiką. (nie wiem już jak tam z mic-skillsami) Za kontynuowaniem feudu, jest tylko argument typu "Roman musi być czymś zajęty".

Tym razem partia wygrana przez Cenę. Dla mnie ten feud jest świetnie prowadzony, przez dwie wielkie persony, i tylko czekam na stratę pasa NXT przez Steena, oraz jego wojaże w głównym rosterze.

P.S.: Ryder dalej w TV, czyli udany odcinek.

Edytowane przez Merkantylizacja

• Urządzenie:  Windows

Przeprosiny Lesnara przypominały przeprosiny w jakiejś szkole gdzie "bully" jest zmuszony do nich, ale jego prześladowcy dobrze wiedzą, że i tak mają przejebane :D

Wytłumaczcie mi tylko jedno. Tydzień temu Authority przywraca Lesnara i stawia przeciw Rollinsowi, a teraz jakby nigdy nic go atakują i pomagają mistrzowi? No chyba, że J&J i Kane są oddzieleni od HHH'a i Steph? Tylko co teraz? Jak to ma niby wyglądać? Jak dla mnie to trochę to dziwne, ale jestem ciekaw jak to się dalej potoczy.

Podobała mi się ta cała "herbatka" Braya. Robią z niego coraz większego świra i słusznie.

Na koniec Owens i Cena. Nie chcę jednak pisać o segmencie na RAW, bo ten był po prostu dobry, ale nic więcej nie jestem w stanie o nim napisać (no może poza tym, że Cena przyjął wyzwanie o pas).

Zastanawiam się nad przyszłością i tym jak to ma wyglądać. Trafiłem na kartę tego całego eventu NXT w Japonii i okazuje się, że będzie tam całkiem sporo ludzi z głównego rosteru w tym Cena. Nie wierzę, że Owens przegra czysto z Balorem. Po tak mocarnej podbudowie nie ma na to szans. To dlaczego nie zrobić interwencji Jasia? Oczywiście ktoś powie, że możemy zrobić atak Joe z którym też Owens feuduje. Tyle, że po co ten cały Joe. Odpuśćmy go sobie, bo Owens i tak zaraz wskoczy do MR. Przegrana pasa poprzez Johna to scenariusz idealny. Podbudowujemy walkę na Battleground, a dodatkowo Jaś może sobie wpisać jakiś mały plusik w tej rywalizacji (co przyda mu się gdy straci pas US i skończy rywalizację z Owensem z bilansem 1-2).

Zastanawiam się nad przyszłością i tym jak to ma wyglądać. Trafiłem na kartę tego całego eventu NXT w Japonii i okazuje się, że będzie tam całkiem sporo ludzi z głównego rosteru w tym Cena.

To będzie nie NXT, ale WWE Event z udziałem kilku gwiazd NXT, i tak też jest zapowiadany.

To Pedigree na Brocku... Tragedia. Może to wina Lesnara że nie ugiął kolana, ale wciąż mam wrażenie że ten finsher nie pasuje do Rollinsa. Jakoś nie czuć tego impactu jak u Huntera. Na większych od Setha osobach wygląda to słabo.

Skoro na Battleground Cena walczy z Owensem to co z SummerSlam? Czwarty pojedynek na największej gali lata? Taki prestiż ma ta gala? Do sierpnia to ten feud może obniżyć loty, bo będzie trwał po prostu za długo. Czyli SS będzie galą powtórek, bo Reigns z Wyattem też pewnie tam zawalczą. Battleground strasznie wadzi w tym miejscu, w którym jest teraz. W zeszłym roku też było podobnie i tylko Ambrose/Rollins uratowali, dając im brawl. Jak mam czwarty raz oglądać Owens/Cena to, choćby nie wiem jak ten pojedynek był dobry, odpuszczę. Chyba, że dołączą jakąś stypulację, ale mimo to nie będzie już tam emocji.

Gdzie Lucha Dragons? Rose i Ryder na RAW? A Barrett to już jest tam na siłę...

• Styl:  Jasny

Oglądanie jak Joey Mercury okłada Lesnara jest nieco... randomowe, mówiąc delikatnie. Uroki bycia producentem show, można sobie zabookować coś takiego :roll:

Z rzeczy innych... czy tylko ja mam wrażenie, że Lana przy Zigglerze przez pół czasu wygląda, jakby nie wiedziała, co ze sobą zrobić? Z (ciekawszej) części niezłego projektu w kilka tygodni przeistoczyła się w gorszą wersję Rosy Mendes, do czego to doszło...

Na plus Bray, choć do granicy badziewnego horroru już blisko...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Gdzie Lucha Dragons?

Tam gdzie są praktycznie od debiutu czyli na Superstars. Wrzucili ich do głównego, a potem nikt już o nich nie słyszał i nie widział pomijając jakieś EC.

Zastanawiam się nad przyszłością i tym jak to ma wyglądać. Trafiłem na kartę tego całego eventu NXT w Japonii i okazuje się, że będzie tam całkiem sporo ludzi z głównego rosteru w tym Cena.

To będzie nie NXT, ale WWE Event z udziałem kilku gwiazd NXT, i tak też jest zapowiadany.

Patrzyłem na wikipedię, a tam jest to podane jako NXT Special: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WWE_NXT_special_episodes#July_4th_Tokyo_Special

Przecież to oczywiste, że Pedigree nie pasuje do Rollinsa. Ten finisher jest stworzony do ludzi o posturze Tryplaka. Niech mu dadzą GTS-a i będzie spokój :lol: Edytowane przez PeDoWu

Przecież to oczywiste, że Pedigree nie pasuje do Rollinsa. Ten finisher jest stworzony do ludzi o posturze Tryplaka. Niech mu dadzą GTS-a i będzie spokój :lol:

Spokojnie, na walkę z Lesnarem wróci Curb Stomb ;) Zobaczycie ;)

Abstrakcją jest dla mnie widok ostatecznie leżącego Brocka

Pieprzyć herbatki, czy język francuski, bo to właśnie był najdziwniejszy moment RAW. Ja rozumiem, że fejs zawsze musi być stawiany jako ten heros, który w końcu - po ogromnych trudach - zwycięża zło, ale... Lesnar, Vince, WWE, to jest Lesnar, a nie jakiś koleś. Nie wiem, czy dla kogokolwiek to było choć minimalnie wiarygodne, ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.

Co do samego RAW, to komediowe rozpoczęcie warte uwagi (wyżej panowie wspominali o grze twarzą Brocka) i zakończenie, a cała reszta godna przewinięcia.

A, jeszcze jedno. Ten glonojad co przechadza się z Adamem jest... okrutny, bue, fuj. I strzelam, że ona (?) ma bardziej męski głos niż pan różyczka. Nie dawajcie mu więcej majka!

Na zakończenie małe pytanko: uważacie że Ryback i GiantBezFajki nie darzą się zbytnią sympatią? Dość stiffowo wyglądał segment z zaplecza.

Na zakończenie małe pytanko: uważacie że Ryback i GiantBezFajki nie darzą się zbytnią sympatią? Dość stiffowo wyglądał segment z zaplecza.

A i owszem. Z około (chyba) rok temu była sytuacja, gdy oboje mieli dość mocną wymianę zdań po walce, bodajże Ryback wykonał jakąś akcję zbyt mocno, i Show rzucił do niego cos obraźliwego, na co Wędkarz odpowiedział.

Patrzyłem na wikipedię, a tam jest to podane jako NXT Special: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WWE_NXT_special_episodes#July_4th_Tokyo_Special

Cóż, może i podane jako NXT Special, ale dopóki nad artykułem nie ma zamka na klucz, to każdy może edytować ten artykuł... ;)

http://i.imgur.com/JVWzjnC.png

...

16454446905728fca76830a.jpg

Jak dobrze znów widzieć Heymana na start :D

Mind games Wyatta - spoko, ale tu nadal nie ma sensu. Zaczęło się znikąd, zagłębia się w temat znikąd.

Nie obraziłbym się, jakby Neville z Kingstonem dostali więcej czasu. I mniej interwencji.

Cena i Owens nadal na tym samym poziomie. Oby tak dotrwali do Battleground. Dziś bez petard, ale nie mogą wystrzelać wszystkich 4 tygodnie przed PPV.

Promo Romka zmieszane z trailerem Terminatora - wow. Nie potrafią udawać, że koleś schodzi na boczny tor.

Kim jest nowa kobieta Ruseva? Gdzieś pisali że to Summer, ale wyglądała mi na, hmm, masywniejszą ;)

Noble przypłacił końcowy segment kontuzją. Jednego pomocnika dla Setha mniej. Oby Brock tak przypadkiem nie wyeliminował reszty, wyszło wyjątkowo niefortunnie. (uciekali z kamerą, olali gościa - to nie był work)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Zawsze był dla mnie numerem 3 (4) w historii managerów. I choć ciężko robić takie zestawienie - porównywać kogoś sprzed lat, z kimś kto gada do dziś - to ilekroć słucham Paula, srebrny medal mu się należy. Świetna mimika, świetna tonacja, jeszcze lepszy merytorycznie. A Lesnar się zatrzasnął w solarium? Z przeprosin i tak wyszła fajna telewizja.

Panika przy braku Ceny trwa w najlepsze. Znów powrót jest zdecydowanie za szybki. Na dobrą sprawę nie sprzedali nic. Battleground ma już Lesnar vs Rollins, sprzeda się. Zakończenie trylogii Owens vs Cena, to materiał na SummerSlam. A jeśli o promo chodzi, to Cesaro byłby dumny z obu.

Lana i Dolph. Adam i Rosa. Teraz Summer i Rusev. Nie do końca wiem, czy jeszcze oglądam wrestling. Nic tylko bookować mix-tagi na SmackDown.

Rollins był bardzo dobry na przestrzeni całego RAW, ale przy przeprosinach przeszedł sam siebie. Ulubiona gwiazda WWE - Kane. Idole, na których wzrował swój styl - J&J. Świetne. Mnie przekonał.

WWE postanowiło na koniec zrobić z Brocka człowieka. Sprawdzić go na ziemie. Umówmy się, mimo, że było ich czterech, i tak mogliśmy śmiało zakładać, że odwiedzą Suplex City.

50608915156a3743c1fa34.jpg