Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

@Up - To uczucie, gdy myślisz, że słuchasz rapu, a jesteś fanem gówno popu dla nastolatek xD

@wygaśnie

Niepotrzebnie wygaśnie, bo powiedziane dosadnie. :-)

Podoba mi się bardzo budowanie postaci Owensa. Widać, że chcą w niego inwestować i traktują ten projekt poważnie. Ludzie to kupią, a Kevin szybko pyknie w szczyty. Nawet szybciej niż Generico, który już jakiś czas się kisi w NXT (na co oczywiście nie ma co narzekać). Bawi mnie jak ktoś się wypowiada w temacie przegranej grubasa na PPV, że push za mały, że go zakopią, etc. Naprawdę tak mocno rozpisany program z Ceną jest stratą dla "świeżaka"? Rekord 1-1 to tylko pretekst i podstawa do ew. walki na Battleground/Summerslam, z którego Kev może - pragnę zauważyć - wyjść nadal zwycięsko (z dobrze podpromowanym tytułem US; tytuł NXT z kolei może już puścić Zaynowi lub Joe). Wydaje mi się, że Owens to najmocniejszy debiut ostatniej dekady, a to bardzo dobrze wróży. Sytuacja z Bieberem - mistrzostwo. Zajebście heelowy highlight dla Steena.

Nie oglądałem jakoś dokładnie RAW, ale parę rzeczy rzuciło się w oczy, biorąc pod uwagę również niedzielne PPV.

Z moich "planów" wobec Sheamusa wyszły nici. Dalej będzie taki sam, czyli bez jakiegokolwiek wyrazu. Czas na feud z Ortonem, zapewne walizka na szali na Battleground.

U div nuda jak zwykle. Paige chce być przywódczynią rebelii przeciwko Bellaskom. Obalenie mistrzów na następnym PPV :lol:

Kane wygląda jakby miał się nawracać, ale na każdej gali robi coś, co go potencjalnie blokuje. Segment z Sethem całkiem fajny. Brakowało tylko May 19th :D

Raczej nie będę śledził feudu o IC. Liczę po prostu, że Ryback wygra na Battleground i będzie kontynuował swój reign.

Owens pokazuje siłę i bardzo mnie to cieszy. Niech idzie śladem Lesnara i rozbija wszystko, co wejdzie mu na drogę. Przegrana z Ceną nic nie zmieniła w jego postaci.

Reigns i Bray - jak Wyatt pokazał zdjęcie, to aż przypomniał mi się feud Eddie'go z Rey'em o biednego Dominika. :twisted: Ani mnie to ziębi ani grzeje, zwycięzca dla mnie jest jeden.

Tag team - Neville mógł się pokazać z finisherem i zgarnął pin. Poza tym niewiele ciekawego. Jakieś małe uwiarygadnianie nowych mistrzów trwa, choć jestem pewien, że nie potrwa to długo.

Ciąg dalszy "przemiany" Kane'a - czyżby po rozmowie z Deanem BRM miał sobie przypomnieć "stare" czasy? :twisted:

Powrót Brocka nie zaskoczył, chociaż spodziewałem się go trochę później, po Battleground. Bardzo fajny segment, Seth nie był w stanie spojrzeć na Brocka. Walka zapowiedziana - czekam w jaki sposób WWE podejdzie do sprawy - czy aktualny mistrz dalej będzie potrzebował wsparcia, czy jednak podejmą próbę uwiarygodnienia Rollinsa, co będzie bardzo ciężkie.

Dobrze się bawisz?

1273742245481eaef5d2019.jpg

Kolejne Raw i coraz bardziej kupuje Owensa. Świetnie poradził sobie z promo po de facto przegranej walce , porwał publikę i wybrnął po mistrzostwu. Promo po batach, nigdy nie jest łatwe do sprzedania, a tutaj wyszło to dobrze.

"mam wpierdol, bierz ten pas lesnar i spadam do jobberki"

Lesnar tradycyjnie wypadł genialnie , co do Setha to można sobie żartować, ale naprawdę za sprzedanie miny i reakcji należy mu się Oscar.

Edytowane przez TheRockFans

Moim zdaniem genialne RAW. Gdyby co tydzień stało na takim poziomie :roll:

Owensa kupuje jak świeże bułeczki z rana, gość to urodzony monster-hell, do Brocka trochę mu brakuje ale jest kapitalny i oby ostatnią walkę z Cena (bo na to wygląda że będzie ) wygrał. Swoją drogą dobry pojedynek z zigglerem ja się nie nudziłem.

Na pewno co zapamiętam z tego RAW z Owensem to 2 akcje, jedna wspomniana z pedałkiem, a druga gest "you cant see me" w stronę dziewczyny z widowni ahahahha myślałem że padnę.

Tag-timowa walka o kant dupy, przynajmniej Neville się nie nudzi.

Feund z aktualnym IC przewijam nie jara mnie ani trochę.

Ciekawe czy dadzą żeby Kane wrócił do starych czasów i jeszcze coś postraszył przed emeryturą.

No i powrót Lesnara. Ten gość tak mnie jara że to szok. I Rollins i on świetnie to zagrali, Brock typowy mięśniak nie musi nic mówić żeby mieć kisiel w gaciach, a Rollins z tą jego minął i uciekającymi oczami :D Genialne !

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Widzę, że niektórym nie trzeba zbyt wiele, do dobrej oceny RAW :D

Dla mnie to była taka średniawa tygodniówka, ale poziom jest na pewno lepszy niż rok temu, gdy w tym okresie RAWy i PPV's w ogóle mnie nie jarały. Dobrze, że dalej robią takiego monster heela z Owensa, oby w następnym roku kręcił się już wokół main eventu. Całe RAW przewijałem co chwilę z myślą "kiedy Lesnar?" i w końcu się doczekałem. Jednak coś w nim jest takiego, że chce się oglądać tego Ass Kickera i gdyby co tydzień miał występować na RAW, to na pewno ratingi byłyby wyższe :D

Tak sie promuję płyte!, MGK jeszcze więcej zyskał w moich oczach, uwielbiam kolesia a nowy singiel to kozak. Tyle co do Raw. :)

PS: Czy tylko według mnie Brockowi "chciało się być" na RAW wreszcie?

@Up - To uczucie, gdy myślisz, że słuchasz rapu, a jesteś fanem gówno popu dla nastolatek xD

No, tak rap to "Bitch, Nigga, Bitch, Nigga" a nie jakies "pedalstwo" i mądre linijki, nie? W ogóle polski rap jest najlepszy "Ku***, szmata i ulica"

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Powiedzcie jakim niby prawem Rollins ma mieć jakiekolwiek szanse z Brockiem? Przecież ten słabiak przegrał nawet z tymi kurduplami :lol: Wygrana z Ambrosem też w moich oczach nie bardzo go podbudowała, bo to wyglądało tak na remis. Jedyne wyjście jakie widzę, to takie że Rollinsowi na Battleground ktoś pomoże utrzymać pas, a następnie ten ktoś na SS dostanie wp***dol od Lesnara za kare.

@wygaśnie

No to jestem nastolatką

Nie wiem czy to kwestia dnia, ale dla mnie całe to Raw było baaardzo bezemocjonalne.

Na wstępie stwierdzam że zawieszam oglądanie dywizji kobiet głównego rosteru - niech ten żałosny storyline się skończy; najchętniej zrównałbym całą tą dywizję z ziemią, przywrócił pas Womens, zmiksował pozostałości tej padaki z dywizją kobiet NXT i ew. wtedy mógłbym rzucić okiem na płeć piękną (.... najbardziej wkurwia mnie to że gdyby Paige nie wróciła, to tego pojebanego story by nie było, a Naomi śmigała by z pasem ... ).

KO zbombował "rapera" (nie dodam epitetów, natomiast w wyniku antypatii do takiego rodzaju muzyki nie odpuszczę sobie wstawienia tych dwóch nypli przy słowie - no cóż, gusta).... i po mnie to spływa. Bez kitu. Fajny moment, ale robienie z tego nie wiadomo czego mnie trochę śmieszy - chudzielec pchnął KO, to ten mu oddał ... trochę mocniej - gdzie tu psychol? IDK. Zamiast spuszczania się nad rzutem, ja bym się denerwował tym że MGK po otrzymaniu bombu, jak gdyby nigdy nic zszedł ze sceny - yay! srajmy na biznes/sport....

... Ambrose zebrał X bumpów na drabinę, a oni każą mu nie sprzedawać nogi (a FCW miał ztejpowany bark przez rok ... ROK!) ... ręce opadają....

BTW. Nie ogarniam tego motywu w którym Seth spuscza się nad tym że pokonał Ambrose'a - Dean wygrał z nim chyba tylko raz - za każdym innym razem Seth jechał Deana bez mydła (nie wspominając o piaskowcach).

J&J powinni dostać walkę o pas - na majku świetnie (milczący gimmick Joey'ego jest super wykonywany), w ringu podbudują Setha, generalnie same pozytywy

Lesnar vs Rollins .... 8 minut, max 10. Śmieszą mnie newsy o face turnie Setha - gość ma najbardziej cipoheelową gadkę ever, i oni myślą o turnie? To jest fizycznie niemożliwe ... znaczy jest, ale nie dla Rollinsa - tu trzeba mieć naprawdę mistrzowską gadkę, żeby to się udało (szczególnie przy takim płytkim bookingu postaci), gdzie każde pośliźnięcie będzie bardzo bolesne dla Setha. Jak dla mnie Lesnar może odzyskać pas - mi by to odpowiadało.

• Reputacja:   1

Pomysł Setha na podziękowania może nie był jakiś wyszukany, ale wyszedł spoko i podkreślił ostatnią rozłąkę z Authority. Newsy o jego walce z Triple H'em nabierają rumieńców i zapowiadają się być prawdziwe. SummerSlam - Triple H vs Seth Rollins? Jestem za. Tylko do tego czasu można by było zrzucić złoto, bo tam będzie ono niepotrzebne, bądź też niewskazane - chcąc uniknąć narzekania, że HHH wciska się w walkę o pas.

Tokyo - Owens traci pas NXT. Kolejna walka z Cena - wygrywa pas US. Niezłe promo, ale i tak przyjemniejsze były zbesztanie MGK. Ten piosenkarzyna to przyjaciel Jasia, więc Cena ma dodatkową motywację, żeby spełnić żądania Kevina.

Brrrrrrrock Lesnar! Battleground nabrało kolorków. Bardzo dobra zapowiedź ze strony Triple H'a i po niej nie wyobrażam sobie, żeby miał wejść kto inny, a już na pewno nie ktoś z obecnego rosteru. Suplex City! Tylko, czy to nie powoduje, że Rudy przyjdzie z walizką tej nocy? Czekam na promo Heymana za tydzień.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Gdzie był Cody?

Owens dziś królował. Najpierw rozniósł Zigglera, mając za nic jego finishera, a potem pojechał specjalnego gościa. Kill Steen Kill

MGK - jego występ średnio mi pasował, ale tekst nie był zły, a i przyjął bumpa - szacunek.

Chcieli posłodzić miejscowym fanom Miza i zrobili to w niezły sposób. Triple Threat jest nieunikniony, niech to odbębnią jak najszybciej.

Reigns vs Wyatt jest równie ciekawe, co Storm vs Magnus.

Welcome to Suplex City. Ciekaw jestem, jak rozwiążą starcie Lesnara z Rollinsem. Walizka w stylu WM?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Gdzie był Cody?

Biorąc pod uwagę, że tydzień temu Dusty umarł to zakładam, że nadal podnosi się po jego śmierci. Zresztą kreatywni w tym momencie myślą w jaką nową postać wcisnąć Cody'ego, bo nie wierzę, że będą chcieli utrzymać ten słaby gimmick gdy nadarzyła im się tak wspaniała okazja na jego zmianę.

Owens dzisiejszym zabookowaniem delikatnie przypominał mi Ortona sprzed kilku lat - nie liczy się z nikim i jest kreowany na kogoś z lekkim zaburzeniem psychicznym. Bardzo mi się to podoba, bo tzw. "cipoheeli" jest aż za dużo, a Steen to miła odmiana.

Rozwiązanie walki Lesnar vs. Rollins w obecnej sytuacji jest oczywiste. Gdyby za Rollinsem stał Kane i J&J zrozumiałbym jego zwycięstwo (chociaż skoro Ambrose sobie z nimi radził ...), jednak w czystym face2face Seth wygląda jak ścierwo. Szykuje się kolejny reign Lesnara bądź szybki cash in Sheamusa.

Miz trochę niczym Daniel Bryan z czasów swojego reignu z pasem wagi ciężkiej. Różnica jest taka, że Mike ostatnie dostanie ostry łomot, natomiast Daniel z tego wybrnął.

Historia Divas słabo budowana i przedstawiana. Mimo wszystko prędzej czy później jobberki się zjednoczą i wyniosą nową mistrzynię na szczyt.

• Reputacja:   6

czemu tego grubasa brodatego w kapeluszu jeszcze z dabjlu nie wywalili to ja nie wiem xD

brock wrócił, można z powrotem oglądać wwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Laser wrócił - chyba anuluje subskrypcję :///
COŚ NADCHODZI, COŚ CZUĆ W POWIETRZU

90623563155814c7b0031b.jpg

Raw dwóch motywów: Owensa niszczącego jakiegoś chuj-wie-kogo (ciekawe, ile razu facet musiał napisać na tablicy "robię to na własną odpowiedzialność", by dali mu przyjąć tego bumpa) oraz Rollinsa spotykającego się z członkami Authority. Od J&J (z którymi przyjdzie się już pewnie pożegnać...) aż po Lesnara, na którego widok tradycyjnie aż chce się wykupić Network - facet samą mimiką pokazuje więcej charakteru, niż 4/5 rosteru...

Do tego zebranie div, czyli dywizja pań w jednym obrazku: Bellaski, kilka jobberek (w tym Naomi, która powinna obecnie latać z pasem) i mega przereklamowana Brytyjka, która pewnie przejmie złoto... oczekiwanie na Becky, Sashę, Charlotte i resztę w toku.

A, jeszcze fajne promo dał Wyatt. Ale to nic nowego - klimatyczne proma, średnie walki i stanie w miejscu od dwóch lat... :roll:

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Czy ktokolwiek w ogóle zauważył, że MGK przyjął tego bumpa na materac?..