Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Roman nie wypadł tragicznie w początkowym segmencie. Może na stałe weźmie posadę adwokata Ambrose'a? Ladder Match wydaje się naturalny dla tej dwójki i zapowiada się na dobry kawałek wrestlingu.

Dobry segment Owensa z Jasiem. Idzie się wkręcić w tę historyjkę i wyczekiwać pojedynku na następnym PPV. Kevin miał motyw w swojej wypowiedzi, a Cena go wyciągnął na swoją korzyść. Obaj zrobili co należało do ich postaci.

RAW niestety opierało się głównie na Reignsie, który przeskakiwał kolejne przeszkody by utrzymać pozycję na Money in the Bank, by utwierdzić nas w przekonaniu, że ściągnie tę walizkę. Na Deana przyszło czekać do samego końca show, a liczyłem na segment tak jak na promo Owensa.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jakkolwiek świetny Owens był w ringu podczas EC, tak samo dobry Cena był na majku na tym Raw. Ostatnią osobą, która tak przycisnęła Jaśka mikrofonowo to był Paul Heyman - tak mi moja pamięć podpowiada.

"[...] Naomi out of the picture [...]" - dzięki, Paige :roll:

Big Show wrócił ... :roll: .... i zaczaił się na Rybacka ... jak ja się cieszę :roll: . Ale przynajmniej nie widzę go w pobliżu Reignsa więc nie mam powodu do narzekań.

Jack Doomsday, Czy ja wiem, czy Owens aż tak przycisnął jaśka mikrofonowo? Ot dał dobre, sensowne promo. Żadnej konfrontacji słownej pomiędzy nimi nie było. Ostatnie słowo należało do przegranego z niedzieli i wszystko wyszło tak, jakby Kevin został zgaszony i nie miał kontrargumentów.

Odnośnie RAW, Ten kij który tkwił w Romku wygląda na to że się skrócił o połowę ;) bardzo dobry i przede wszystkim luźny udział w segmencie otwierającym, bez recytowanych bezsensownie fraz i mimiki jakby kij zagnieżdżał mu się głębiej, gościo staje się "jadalny". Oby tak dalej. Liczę na to, że mimo wszystko on wyjdzie z MitB z walizką. W końcu jak nie on to kto inny :)

• Reputacja:   1

RAW całkiem okej. Bardzo dobry segment Owens-Cena oraz przyjemne promo w wykonaniu mistrza IC, który w końcu jest mistrzem. RAW opierało się głównie na postaci Romusia, który jest wesołkiem i pokonał aż 3 oponentów, wśród których znalazł się niestety... Bray Wyatt i w związku z tym mam 2 pytania... Czy wszystkie miejsca w MITB są już zajęte? Jeśli nie, to czy

furtka do zajęcia miejsca w walce o walizkę jest dla Wyatta zamknięta? Jeśli nie, to całe szczęście. Może się mu pofarci. Jeśli tak, to kurwa zwycięzca tej walki póki co zwisa mi i powiewa. Największe szanse na wygraną stawiam przy RR, później drugim w kolejce jest Orton.

Edytowane przez 8693

Czy ja wiem, czy Owens aż tak przycisnął jaśka mikrofonowo? Ot dał dobre, sensowne promo. Żadnej konfrontacji słownej pomiędzy nimi nie było. Ostatnie słowo należało do przegranego z niedzieli i wszystko wyszło tak, jakby Kevin został zgaszony i nie miał kontrargumentów.

Przycisnął, przycisnął. Dlatego wspomniałem o Heymanie, bo przypomniało mi się promo sprzed zeszłorocznego Night of Champions, w którym Paul E. w mocny, sensowny sposób zaatakował werbalnie Jaśka, a ten zmuszony był wytoczyć najcięższe działa (to promo żołnierzu bez nogi itp.) - co uczynił, i zostawił Heymana bez żadnej możliwości kontrargumentacji. Cena, kiedy odnosi się do takich ludzkich problemach/perypetiach (jak żołnierz bez nogi, lub fanka walcząca z rakiem) jest wręcz niemożliwy do przebicia na majku. Jedyną różnicą pomiędzy tymi dwoma promami jest taka że kiedy KO mówił swoje, Ceny nie było w ringu i wszedł na gotowca, a podczas tego z Heymanem, stał i słuchał w kwadratowym pierścieniu, ale też nie było pomiędzy nimi żadnej konkretnej wymiany zdań.

Jak tak sobie myślę o MitB matchu to stwierdzam, że Reigns powinien na następnym Raw oznajmić, że jeśli (albo raczej kiedy) zdobędzie walizkę, od razu po ME tej gali, ją skeszuje, co da dwa title matche pod rząd na jednej gali. To byłaby idealna okazja do heel turnu i/lub zmiany mistrza. Tak promowany Rollins, który z dyskwalifikacji cieszy się bardziej niż ze zwycięstwa na WM-ce, nie dociągnie do Lesnara i Summerslam (jak sądzę, nie wiem co jest następną galą), więc zakładając że Ambrose pokona Setha, a potem Romek przejdzie turn (ostatnio zluzował co jest ok, ale taki słodki uśmieszek na samoańskim killerze zawsze będzie budził wątpliwości) wykorzystując walizkę na Deanie co doprowadzi do Triple Threatu na SS. Co się stanie z Lesnarem nie wiem, ale z drugiej strony nie wiadomo czy też się pojawi (choć pewnie tak).

Cena, kiedy odnosi się do takich ludzkich problemach/perypetiach (jak żołnierz bez nogi, lub fanka walcząca z rakiem) jest wręcz niemożliwy do przebicia na majku.

To jest do skontrowania, ale żeby to zrobić, Owens musiałby dowalić naprawdę czymś mega chamskim albo kontrowersyjnym, co nie do końca mogłoby się spodobać widzom ;) I faktycznie wyglądało to tak, jakby Kevin po prostu przegrał na majku i tyle. A tak jak mówię - mógłby to wygrać, ale o jeden krok za daleko, i na najlepszym debiucie od lat w WWE jego przygoda mogłaby się skończyć :P

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ryback vs Big Show nadchodzi wielkimi krokami, dosłownie. Powrót Showa... Nie pamiętam kiedy ostatnio czyjś powrót miałem tak bardzo gdzieś.

Dziś to Cena pojechał Owensa werbalnie. Fajnie, że wplątali tu małego Owena, żeby się to story jakoś trzymało kupy... ale i tak rewanżu jakoś nie chcę oglądać. Jak Jachu to przegra, wszystko odwołam.

Ziggler vs Kingston, runda 8346235629

Twin Magic znowu funkcjonuje. Brie musiała się bardzo grubo ubrać.

Reigns dostał aż 3 walki, żadna nie była za dobra.

Ambrose wszedł na moment, dał więcej radochy niż te 3 walki.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Roman znowu w roli "adwokata diabła" - muszę przyznać, że tym razem nie irytował mnie tak, jak zazwyczaj, ale najlepiej i tak wypadł Rollins, który powoli ma dość bycia pizdą (co w praktyce oznacza także stratę pasa, ale to dłuższa historia)

Owens znowu wypada świetnie za mikrofonem i nawet ckliwa historyjka Ceny nie jest w stanie przyćmić jego talentu - Kevin ma handicap już na starcie, bo mówi nie jak wrestler (yy wygrałem walkę bo jestem wielki, bo to moje przeznaczenie i zaraz pokaże ci bicepsa), ale jak człowiek - wspomina o swoim dzieciaku i wyjaśnia w kąśliwy sposób, dlaczego ten jest fanem Ceny.

Przed EC moje pieniądze leżały "na Naomi", a okazuje się, że chwilę później zarząd z niej zrezygnował. Paige przegrywa kantem i na pewno nie był to jej ostatni title match w najbliższym czasie, ale kuźwa twin magic? Mogliby to sobie już darować, nawet mój pies rozróżniłby Bellaski w tej walce.

Ogólnie nic nie mam do tej tygodniówki, ale poziom zestawień ringowych nie zachwycał, bo co innego można powiedzieć, gdy dostajemy takie walki jak Orton vs Sheamus, Kofi vs Zigler czy Neville vs Bo - istny powrót do przeszłości.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Też wam się wydaje, że Ambrose z pasem wygląda lepiej niż jakikolwiek inny zawodnik, wliczając w to Lesnara? To po prostu ze sobą gra. Jeansy, koszulka do bicia żony, skóra i pas. Nie trzeba nikomu podpisywać, że blacha jest na swoim miejscu, a jej właściciel to nie chuderlawy trash talker :twisted: Romek robiący za adwokata diabła jest genialny. W segmentach wychodzący sam prezentuje się tak sobie, ale kiedy kadr chwyta obydwu na raz wiem, że to jest to co chcę widywać co RAW. Romi łapie przy Ambrożym trochę luzu, lepiej wygląda wizerunkowo, a do tego nie musi się specjalnie silić żeby się sprzedać (menago, za którego gada klient… i wszyscy jeszcze się z tego cieszą). Biorę. Szkoda, że taki widok jeszcze tylko przez dwa tygodnie.

Czy mi się wydaje, czy Moxley zgarnął pop, jaki w tym roku słyszałem raz i tylko raz - kiedy Heyman palnął na RAWafterMania, że rewanż będzie na RAW? Nic nowego, że Dean jest over z każdym rodzajem publiki, ale tak głośny pop mnie mocno zaskoczył. Jeśli Vince widzi jaki hajs za tym stoi, to pewnie zobaczymy Deana z pasem szybciej, niż się komukolwiek wydaje. Ten wędruje w następnej kolejności na Summerslam do Romka, a potem… do… Ambrose, jakie masz plany na WMkę?

Big Show wrócił. Jak mi tego brakowało… Ech…

A co do Owensa, to to starcie przegrał tak naprawdę przez… cheap pop. Come on, nikt mi nie wmówi, że mieszanie walczących z rakiem i wrestlingu to klasyczna zagrywka. Kevin walnął kawał dobrego proma, ale nie zmienię zdania - jeden pojedynek był w sam raz. Szkoda, że wydłużają ten storyline. Bardziej czekam na to co powie na NXT.

I czekam na koszulkę "The Champ is HERE", tylko z pasem NXT zamiast pasu USA :D It has money all over written on it :D

Fajny segment na początek RAW. Nawet Romek ostatecznie staje się zjadliwy. Chyba już minęły nerwy i emocje związane z WM. Na plus tak samo Rollins ,który wreszcie pokazał ,że ma jaja i chce pokazać ,że potrafi sam wygrać walkę z pasem na szali. Reigns zawalczy z Barrettem? Serio? Ktoś ma uwierzyć ,że Barrett może z nim wygrać?

Nie sądziłem ,że się ucieszę z powrotu Big Showa. Miz dostaje walkę o pas z dupy ,bo nie ma co z nim zrobić. Niech koleś idzie komentować Main Eventy albo inne gale. Jeśli jednak pomyśle o tym ,że Show będzie walczył z Rybackiem to moje oczy już się tego boją.

Naprawdę dobry segment Owensa i Ceny. Panowie pokazali z najlepszej strony jeżeli chodzi o mikrofon. Niech Kevin zrzuca pas NXT i czekamy co będzie dalej.

Ile bym dał ,żeby zobaczyć New Day ,które chwali się tym ,że wszyscy są panami MITB. Idealni kandydaci do wtopienia walizki.

Romek wygrywa kolejną walkę. Nie mam wątpliwości kto zgarnie walizkę w tym roku.

Sheamus kontra Orton. Obaj będą walczyć o walizkę. Mam jednak dziwne przeczucie ,że czasem WWE może nas uraczyć ich feudem. SummerSlam powoli się zbliża ,a dla jednego ani drugiego obecnie nic nie widać.

Bray jest całkiem spuszczany w kiblu. Nie ważne ile walk wcześniej Roman stoczył nie miał prawa wygrać w żaden sposób. Ewentualnie dq ale tutaj poszli po całości.

Przyznam rację ,że Ambrosowi cholernie pasuje pas WWE.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Reputacja:   2

Segment z The Authority

Dobry start gali. Przede wszystkim Rollins pokazał więcej odwagi. Bez zważania na Stefkę przyjął propozycję i wygarnął, że nie potrzebuje nikogo, aby sobie poradzić. Z chęcią bym pooglądał odważniejszego Setha z przyszłości bez krycia się za Authority. Romek dostaje ultimatum. Nie przegra, ale niech chociaż dostanie w miarę groźnego rywala.

Pierwsza walka - King Barrett vs Roman Reigns

Barrett nie jest wiarygodnym przeciwnikiem. chcieli sprawić pozory wydłużając walkę, ale niestety jestem na to wrestlingowo za stary.

Czyli Romek dostanie jeszcze jedną bądź więcej walk? Wszystkie pewnie będą takie same, ale przynajmniej jest jakaś odmiana.

Nikki przyjmuje wyzwanie Paige. To Naomi odpada? :?

Druga walka - Intercontinental Championship: Ryback © vs The Miz

BIG SHOW nie zwiastuje fascynującego feudu, ale musi coś robić po powrocie... .

Przemowa Kevina Owensa

Bardzo fajne promo ze wspominką o wpłynie Jaśka na jego synka, nie dotrzymywaniu słowa. Coś świeżego wśród powodów nienawiści jednego gracza do drugiego. Pozostawił dobre wrażenie nawet na tle płaczącego dzieciaka, który wygrał z nowotworem, co zapewne było zabiegiem, aby chwytać za serce i stanąć po stronie Jasia.

Trzecia walka - Kofi Kingston vs Dolph Ziggler

Dolph ładnie się rozruszał, ale szkoda iż Kingston nie pokazał za wiele. Pojedynek na pewno byłby lepszy.

Czwarta walka - Dolph Ziggler & Prime Time Players vs The New Day

Niezła walka, ale aż mnie zdziwiło ropzisanie Tytusa. Na EC poszalał w komorze, ale tutaj zdewastował całe New Day. Zrobił chyba więcej niż w jakiejkolwiek innej walce w WWE. Zabawne, że Kingston wygłosił promo o swoim trumfie na PPV, a potem przegrywa singlowo z Dolphem i jeszcze w drużynówce. :roll:

Piąta walka - Roman Reigns vs Mark Henry

Proszę Henry przechodzi turn 2 razy na tym samym gościu. :twisted:

Z Wyattem może już być ciekawiej, chociaż Reigns też pewnie z nim wygra.

Szósta walka - Paige vs Nikki Bella

Kiedy to ostatni raz widziałem wymianę między Bellaskami? :D Szczerze to ucieszyłem się widząc ten myk. Zaostrzyli teraz linię Paige-Nikki. co raz mniej nadziei na włączenie Naomi.

Siódma walka - RANDY ORTON vs Sheamus

Skończyło się brawlem. Rozwalenie Ortona poprawia nieco wizerunek Irlandczyka. Orton i tak nie musi praktycznie, co robić żeby być dużym procentem start powera.

Na początku zapachniało mi turnem kiedy Rusev wspomniał jaki jest złamany i pobity. Ostatnia część wypowiedzi dementuje to.

Ósma walka - Bo Dallas vs Neville

Rozumiem, że to koniec i Anglik dostanie coś bardziej ambitnego.

Dziewiąta walka - Roman Reigns vs Bray Wyatt

Zarówno pojawienie się Deana jak i wygrana w zamieszaniu Romka nie są zaskoczeniem. Romek teraz zaliczył niezłą promocję, gdyż właściwie poświęcono mu RAW. Razem z Deanem będą się nawzajem osłaniać i jeżeli Reigns zgarnie walizkę to możliwy jest nawet Triple Threat na WM'ce, o którym ktoś wspomniał i taki pomysł bym kupił.

RAW samo w sobie słabsze, lecz bohater dnia prezentuje się lepiej.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Nie rozumiem obecnego bookingu Rollinsa... Gosc kozaczy strasznie, ale jak przyszło co do czego, dostał po dupie. Tydzien temu sam wyzwał Deana do walki, pomimo sprzeciwu Authority, dzisiaj sam sobie zabookował sobie handicap match, i stwierdził że nikogo nie potrzebuje. Z największej pizdy fedki nagle zgrywa największego kozaka? Taki fantasy booking z mojej strony:

Walizkę zgarnie Kane. Seth przejdzie face turn, odchodząc na RAW z authority twierdząc, że na MITB udowodnił, że może sobie teraz dać rade solo z przeciwnościami losu. Kane go stalkuje na polecenie trypla, co prowadzi do zapowiadanej jakiś czas temu walki Mistrz vs Uczeń. Seth wygrywa walkę, ale po niej walizkę realizuje Kane, i mamy jakis ostatni run w karierze, czy cos. Ostatnio da sie go oglądać, i zdobycie przez niego pasa bardzo bym propsował.

A RAW ogólnie takie stabilne, na pewno lepsze to od chujozy, jaką mieliśmy chociażby rok temu. Da się to oglądać bez odruchów wymiotnych. Fajnie pociśnięty Miz w swoim programie. Wkurwia mnie jego gimmick wprost absurdalnie, wygląda jak typowy pedalski-celebryta, genialne to jest po prostu, ma sie mu ochotę przywalić w morde za sam wygląd, brawo bookerzy :D Ryback się wyrobił na majku, dobrze się go słucha, jest over z publiką, wynim jego starcia na MITB raczej znany. Cena vs Owens to też fajna poezja na majku, cholernie jestem ciekaw kto wygra tą walkę, rozum podpowiada Jasiek, ale ostatnimi czasy WWE idzie w dobrą stronę, więc Owens ma jakieś szanse.

RAW jak na okres w jakim jesteśmy bardzo zjadliwe.

Mistrz przegrywający ze swoimi ochroniarzami to już gruba przesada. Może taka porażka ,aż tak by mi nie wadziła ale do cholery to jest mistrz. To co z nim robią ostatnio to już może trochę człowieka zbulwersować.

Orton zrewanżował się irokezowi. Cały czas wyczuwam ,że będą chcieli zrobić z tego coś większego na SummerSlam.

Miz jest irytujący do granic możliwości. Jeden plus ,że na siłę go nie wrzucili do walki o pas Interkontynentalny. Jednak w świecie WWE wszystko jest możliwe i jeśli jakiś geniusz stwierdzi ,że chce tam Miza upchać to tak zrobi. Ryback na plus fajnie mi się go ogląda i słucha. Trochę tak z dupy Big Show odciął się od Authority albo to tylko przejściowe.

Konfrontacja Johna z Owensem może nie tak dobra jak poprzednie ale wciąż na poziomie. Cholernie jestem ciekawe jak zakończy się to starcie. Singles match zostawia tą magiczna opcję dyskwalifikacji. Sam jednak chętnie już skoro mają walczyć ze sobą znów to jakiś No DQ.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

czy tylko ja kiedy pokazali zdjęcia II grupy uczestników TE widząc tą Australijkę pomyślałem na początku, że to Bianca z DDW? Gdyby nie podpis to mimo ubioru w motywy Australijskiej flagi myślałbym, że to Polka. Szkoda, że nie ma ani jej, ani Kawalera...

Myślę, że to RAW rozwiało wszelakie wątpliwości co do tego kim będzie KO w WWE. Monster heel? Taa... cookie monster, raczej.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20120128192952/muppet/images/0/08/CookieMonsterWaving.jpg

Ryback na majku puszcza oczko w stronę CM Punka, brawo!