Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

A tak już na serio, zaskoczył mnie brak Harpera i Rowana w szóstce ekip zapowiadanych na EC. Jasne, w każdej chwili mogą oni jeszcze wbić (np obijając jakiś Matadorów w dniu gali), ale jednak... czyżby rzeczeni Matadorzy oraz jobberzy z Ascension stali wyżej w hierarchii?

Może to dlatego, że nie chcą żeby przegrali już w pierwszej walce na PPV po reunionie? Pewnie załatwią sobie w jakiś sposób bycie pretendentami do tytułu po Elimination Chamber i zaczną feud z nowymi/starymi mistrzami.

Idąc tym tropem w EC nie powinno być też Lucha Dragons, bo to przecież ich pierwszy występ na gali ppv-podobnej, a pasów też (raczej) nie zdobędą. Zresztą, Harper/Rowan to żaden nowy twór - ew. porażka w chaosie, jaki na pewno zapanuje w komorze nie sprawiłaby, że fani z miejsca uznaliby ich za jobberów pokroju Meta Powers.

Swoją drogą niezły tłok się nagle w tej dywizji zrobił...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Czy tylko ja zauważyłem plakat "Steph is breast for business"? :-)

• Reputacja:   2
  • Styl:  Klasyczny

Czy tylko ja zauważyłem plakat "Steph is breast for business"? :-)

Czy tylko ja zauważyłem plakat "Ambrose escaped from Arkham Asylum"? :twisted:

Segment ze Stephanie McMahon i Triple H

Przez moment się zastanawiałem, co to za pas jest okryty. Można było się spodziewać Stefki i Tryplaka, bo przecież los znowu nie uśmiechnął się do znienawidzonego przez nich Bryana. Cieszę się, że coś się dzieje wokół tego tytułu. Ryback rzeczywiście ładnie pojechał na tym mikrofonie i w końcu użycie przez niego "stupid" miało jakiś sens. Sheamus tym samym kończy z Dolphem (w końcu), ale za to Wyatt zapewne poszuka kogoś innego. Trochę dziwne, że kończy się to po jednym pojedynku, ale może to i lepiej.

Pierwsza walka - Sheamus vs Ryback

Zdecydowali się, jednak na Irlandczyka. Wygrana kantem być musiała.

Wygląda po reakcji, że Kane jeszcze trochę pobędzie w gajerku... .

Druga walka - Neville vs King Barrett

Po raz kolejny obijanie kontuzjowanej nogi? I jeszcze Neville dostaje Bo? Świetnie... .

Przemowa Ruseva

Jak dla mnie fajny segment. Tajemnicze słowa po bułgarsku oznaczały, że się poddaje zatem Lana skreśla się całkowicie u Ruseva. Spodobała mi się gra tej dwójki - smutek u Lany i gniew Bułgara zwłaszcza jak ta powiedziała, co krzyczał na Payback. Bohater Rosji w takim razie oficjalnie przegrał pojedynek z Jaśkiem i teraz zobaczymy jak sobie poradzi w przyszłości.

Trzecia walka - Dean Ambrose vs Bray Wyatt

Niezłe starcie, ale zrobienie na złość Deanowi do przewidzenia.

Tak sobie myślę... Może i Braya włączyć do walki o IC. Jakaś odmiana od ciągłego obierania nowego celu.

Czwarta walka - Tag Team Championship: Tyson Kidd & Cesaro vs Kofi Kingston & Big E ©

Brawl na pewno podgrzewa atmosferę na koniec. Wciąż nie wiem czemu miały służyć te segmenty PTP i wygrana tutaj w bójce. Niezbyt to ich wypromowało w moich oczach, a i pasów też nie zgarną.

Segment z Johnem Ceną i KEVINEM OWENSEM

Mocarnie, naprawdę mocarnie. Kto zadebiutował mocną gadką, fajnym segmentem z samym Ceną i jeszcze mu przywalił? Aż mnie dziwi brak reakcji na Kevina wśród publiki.

Piąta walka - Dolph Ziggler vs Stardust

Szybko poszło, a i tak ważniejsze to później. Ciekawy zabieg łączenia jej z Dolphem. Zapewne czeka nas jego feud z Bułgarem o kobietę. Tak, więc pas odpada... .

Poważnie Rosa i Adam będą się całować całymi dniami? :?

Szósta walka - Fandango & Zack Ryder vs Luke Harper & Erick Rowan

Danie drugiej parze jobberów na squash chyba jest jasnym znakiem, że stawiają ich jako na drużynę.

Siódma walka - Diva's Championship: Nikki Bella © vs Naomi

O ile Paige lubię to moje zdanie jest jak pozostałych. Na razie na pas zasługuje tylko Naomi.

Walka na EC Owensa z Jaśkiem potwierdzona. Skłamałbym mówiąc, że mnie to nie interesuje.

Segment z The Authority

Dobry segment na na zakończenie. Ambrose dostaje swoją walkę i powinienem się cieszyć, że dzieje się z nim coś ciekawego. Dziwne, że nie było Romka ani Ortona, bo przecież oni też się ubiegali o pasy.

Dobre RAW, a nadchodzące EC wygląda bardzo ciekawie. Będzie się dziwnie oglądało, gdyż nie już przed samą WM'ką i dodatkowo w tak krótkim czasie po Payback, ale liczę na mocną galę.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ambrose znów mi się podobał na starcie RAW. Znów wyszedł na pozytywnego psychola. Miejmy jednak świadomość, że to jest ta sama promocja, którą dostał po skończeniu z The Shield, i która nie przyniosła mu na dobrą sprawę nic. Co gorsza, nic też mu nie przyniesie i teraz. Plan dotyczący WWE Title mają już chyba gotowy. I jeśli nie pokrzyżują im tego kontuzje - Reignsa czy Rollinsa - to Dean może pokazywać się z dobrej strony, ale znów skończy bez profitów.

Rusev wraca do Bułgarii. Tak mu bardziej do twarzy, tak to wszystko jest spójne, i tak się oddzielił bardziej od Lany - pierdoła, a tyle zyskali.

Will Ferrara w WWE? Pewnie marzył o innej roli :wink:

Zabrakło proma Kevina, które bardziej podgrzałoby atmosferę, a przede wszystkim bardziej wypromowałoby jego osobę. Warto jednak podkreślić, że reakcja na NXT Championa była przychylniejsza niż tydzień temu.

RAW na ostatniej prostej przed EC. Nic wyjątkowego, schematy, można śmiało odpuścić.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Z racji, że kawa jeszcze ciepła, a RAW właśnie zakończyłem oglądać, to małe ostrzeżenie dla potencjalnych widzów: nie oglądajcie tego odcinka, bo RAW właśnie osiągnęło PG dno. Czy coś ważnego się wydarzyło? Nie. Czy coś spektakularnego się wydarzyło? Nie. Czy cokolwiek wartego wspomnienia? No tak, tak. Nagle Rusek nie jest Ruskiem, jeno Bułgarkiem (segmenty jak z Bravo Girl...), Deana "aresztują" (ja pierdole...), ale Dean jest PG, więc nie będzie odsiadki z czarnuchami z Bronxu na celi. I... to wszystko co "wuwue" miało do zaoferowania? Jeden z najgorszych odcinków jakie widziałem.

RAW na ostatniej prostej przed EC. Nic wyjątkowego, schematy, można śmiało odpuścić.

RAW właśnie zakończyłem oglądać, to małe ostrzeżenie dla potencjalnych widzów: nie oglądajcie tego odcinka, bo RAW właśnie osiągnęło PG dno

Kciuk do góry za info .... ale ja już to obejrzałem :cry: . Dwie godziny z życia w plecy :cry: . Nic kompletnie godnego uwagi - jeśli Zack Ryder robiący 450 jest highlightem gali to jest źle ... albo tam mają wylane po całości. I choć przyznam że Rusev-lowelas był zabawny ("wiem dlaczego Lana chciała zrobić coś tam - bo jest kobietą" - i cała męska część widowni wybuchła szyderczym śmiechem :twisted: ), tak była/jest kropla w morzu potrzeb. Był jeszcze Ambrose, który z najgorszego gówna ma zrobić dobrą tv, co zresztą czyni. Poza tym, nic szczególnego, ale dobrze że EC zapowiada się dobrze, to mają chociaż wymówkę.

Besides, Ambrose pinujący czysto (po backslide, co prawda, ale zawsze) mistrza HW tuż przed tworem PPV-podobnym to najbardziej naiwny motyw jaki można wykonać - rozumiem że cała promocja Deana jest naiwna, ale kto uwierzy Rollins to wmoczy?

Zack Ryder robiący 450

Zack Ryder robiący Suicide 450 Face Splash ;-)

Na pewno tym występem Ryder dorobi się swoistej ekspozycji w Botchamanii. I że niby kop Ortona jest niebezpieczny? Że niby CS Setha niebezpieczny? Zack dziś niemal urwał łeb Jasiowi...

Fakt, jeśli dla czegoś warto obejrzeć to Raw, to tylko dla publiki - mocno żywiołowej, acz i tak nijak mającej się do tej z Chicago albo Philadelphii. Jeśli pop gali dostał Zack Ryder (hometown boy, ale jednak) to wiedz, że coś się dzieje...

To co, Ambrose wygrywa MITB, Romek zgarnia pas na SS i się we trzech kotłują do WM-ki? Wcale by mnie taki scenariusz nie zdziwił...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

RAW właśnie osiągnęło PG dno

PG dno? :) Przecież to są historie z tej tak opiewanej attitude ery, Dean Ambrose to Stone Cold Steve Austin a Rusev i Lana to Marc Mero i Sable.

RAW właśnie osiągnęło PG dno

PG dno? :) Przecież to są historie z tej tak opiewanej attitude ery, Dean Ambrose to Stone Cold Steve Austin a Rusev i Lana to Marc Mero i Sable.

RAW jak RAW, nothing special. W zasadzie ta historia z aresztowaniem Dean'a miała naprawdę spory potencjał, można była wprowadzić kolejną postać, która byłaby upoważniona do podpisania kontraktu w imieniu Ambrose'a mogła być jakaś spektakularna ucieczka a tutaj? Wyjechał zakuty na pace, wrócił jako kierowca w policyjnym przebranku. Dno dna, kolejny zmarnowany pomysł na coś ciekawego, szokującego, przecież to live TV więc oczekujemy czegoś co nas zaskoczy, czegoś nieprzewidywalnego, szkoda bo takie segmenty z zaplecza kojarzą mi się z Attitude Erą i wtedy były one ozdobą odcinka a teraz często są naprawdę marniej jakości.

Trochę nie jestem na bieżąco z dabjlu ostatnio - czemu Romek nie ma walki na EC?

129015919552c4b3100be8c.jpg

ShowOff Punk, może połapali się, że jest przepakowany pushem i teraz go odsuwają bardzo, bardzo daleko od main eventu PPV, żeby tak wrócił po jakimś czasie, gdy wypromują go pokonaniem po raz 2000 Kane'a?

@Kitbuka Nojon

To jak Edward Scissorhands i Edward Penishands. Niby formuła ta sama, niby bliźniacze filmy, ale jakby w tym drugim więcej... zbliżeń. Attitude era to także masa szajsu, nie czarujmy się :-)

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Trochę nie jestem na bieżąco z dabjlu ostatnio - czemu Romek nie ma walki na EC?

Ja jestem na bieżąco i niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem Dean jest w walce o pas? Kiedy on zaczął kolejny raz feudować z Sethem, jaki był moment startu tego feudu, bo ja za cholerę nie mogę sobie przypomnieć. Wiem, że z dupy zaczęli go promować, ale jak to się zaczęło?

163870508457e2d890447a3.jpg