Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czyli Pedigree to nowy finisher Setha? :D

129015919552c4b3100be8c.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Raw is Owens. Mocne bum nam zaserwowali. Dużej reakcji może nie dostał, ale jego gadka z Ceną była naprawdę znakomita. Motyw z dłuższym siedzeniem w biznesie cudny. No i jakby nie patrzeć dawno debiut nie kończył się ,,masakracją'' mistrza. Pojedynek na chamber jest według mnie czymś co tak nierealnym, że jakbym to usłyszał od wróżki to bym nie był do końca pewny, czy coś takiego rzeczywiście może mieć miejsce. Karta jest ...nie z tej bajki.

Na papierze to jest najlepsza gala w tym roku i chyba nie tylko w wwe.

Pomyśleć , że to ppv wyszło właściwie z dupy i nikt by nie marudził gdyby go nie było a serwują nam coś takiego. Nie mam słów. Czekam na każdą walkę i to dość mocno. Niewiarygodne. :shock:

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

N!KO, już bym wolał żebyście zrezygnowali z takeover i nagrali reakcje do EC :) :)

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Ten cały Owens to okrutny troll - tam gdzie jego postęp jest pod stałym nadzorem potrafi dać promo bez wyrazu, a na Raw debiutuje niczym Kevin Steen w najlepszej mikrofonowej formie. Najlepsze w tym jest to że widziałem gify z ostatnich live eventów NXT w których Owens wykonywał Five Knuckle Shuffle Balorowi. Podoba mi się to jak ostatnio debiutują zawodnicy NXT - są stawiani w najlepszym świetle z możliwych (czyli tak jak być powinno) - Neville walczy, Owens gada, a Zayn debiutuje w hometownie - lepiej się nie da.

Cena vs Owens mocno pomieszał mi kartę - widziałem rewanż Jaśka z Neville'em, a tu dostajemy heelowego destroyera, który po takim wystąpieniu wręcz musi wygrać w debiucie (heel przegrywający w debiucie przy takiej charakterystyce to strzał w stopę). Problem polega na tym, że nie chcę aby Jasiek tracił pas US - jak dla mnie, jest lepszym mistrzem US niż kiedykolwiek był mistrzem Dabju (a pod względem promocji/bookingu bywał nim nie do zagięcia). Topowy Cena na "zesłaniu" w midcardzie to był świetny ruch ze strony Dabju.

Naomi męcząca się z Nikki w tej walce to niekonsekwencja w bookowaniu postaci - Naomi mocno dominowała Bellaski (choćby wczoraj), a teraz "prawie" dostała wpierdziel od samej Nikki - albo w jedną stronę, albo w drugą. Pierwszy raz w życiu nie cieszę się na widok Paige - jeśli ta blada wampirzyca sprzątnie sprzed nosa pas Div Naomi, wtedy autentycznie się wkruzę - pomijawszy fakt że to kryminał, że Naomi nie była jeszcze mistrzynią, tak teraz jest najbardziej wyrazistą/przekonywującą/IMO najlepszą postacią w dywizji kobiet i to motylkowe złoto się jej należy jak psu buda.

Rusev pogonił Lanę, a ona się odwdzięcza krejzi romantyczną sceną z gościem w różowej koszulce - a wy się martwiliście się tydzień temu co Dolph z sobą robi :twisted: zdobywa ruską piękność :twisted: porada dla singli - pomalujcie sobie oczy, a laski, w przeciągu tygodnia, same się za wami rzucą :twisted: :lol:

Początkowy segment nie wywołał u mnie jakichś większych emocji. Poruszyli kilka kwestii, zareklamowali Elimination Chamber, Fajnie że Stefcia wróciła, ale dawać Rybackowi i Sheamusowi mikrofon w segmencie otwierającym show? Odważne posunięcie, ale przynajmniej to jakaś odmiana od Rollinsa i reszty wiecznie dawanych na początek show. Ciekawe co w końcu z tą kontuzją Rybacka, bo niby miał opatrunek na brzuchu, ale z połamanymi żebrami to by go raczej do walki z rudym nie pchali.

O ile mnie pamięć nie myli to pierwszy raz dali szerokiej publice WWE usłyszeć ciężki do zrozumienia akcent Neville'a. Można powiedzieć że lepiej jest jak lata a nie gada, tym bardziej jeśli jego partnerem w rozmowie jest Bo Dallas. Rozumiem że w taki sposób chcieli przypomnieć o NXT i historii między nimi, ale kurde, głupotą jest dawanie jobberowi zniszczyć gościa, który jest na fali. Mam nadzieję że Neville nie będzie chciał się rewanżować Dallasowi i nie zobaczymy ich już w jednym obrazku.

Segment Ruseva i Lany potoczył się tak jak się można było spodziewać, czyli nie był jej wdzięczny za poddanie za niego i ja wywalił. Nie potrafię sobie jednak przypomnieć czy on już miał proma czysto po angielsku czy to to było pierwsze. Chyba jeszcze nie miał, ale dobrze sobie poradził i pokazał że sam za siebie też potrafi się wypowiedzieć.

No i dostaliśmy odpowiedź kto zawalczy o pasy TT w komorze. Skład fajny, promocja przez szybkie dołączanie do bójki kolejnych teamów też. Jedynie triumfujący PTP na koniec segmentu mi nie pasowali. Całe szczęście na EC już się w takim położeniu nie znajdą.

WOW! Owens na RAW, w dodatku świetnie odegrał swoją rolę pokazując że pas NXT jest ważniejszy od pasa US. Niby taki łakomy kąsek dla zawodników z rozwojówki, a Owens jednak potrafił powiedzieć nie. Szkoda że nie doszło do walki, ale pewnie bali się że sobie coś zrobi jak Sami. Mimo to fajnie wyszedł ten segment i aż by się chciało Kevina na stałe w głównym rosterze.

Czyli teraz Lana będzie się bujać z Zigglerem? Dla niego to dobrze, bo zawsze najlepiej mu szło jak miał u swojego boku jakąś kobietę. W sumie trochę zaskoczyli mnie tym że akurat Dolpha wybrała, ale zobaczymy co z tego będzie dalej.

28054889252fa02dfba372.jpg

Świetny był ten segment Owensa. Wiedziałem, że zadebiutuje, bo w przypadku RAW czytam spoilery. Nie spodziewałem się jednak, że ten segment wypadnie aż tak zajebiście. Do tego jeszcze walka na Elimination Chamber z Jasiem. Oj mocarnie wchodzi Owens do głównego rosteru :D Pytanie czy to wejście na stałe, ale jeśli tak to musiałby stracić pas. Tylko tutaj znów - raczej nie na rzecz Zayna, bo skoro Owens wskoczyłby do MR to on też powinien. Może przenieśmy feud z NXT do głównego rosteru i niech to Zayn spowoduje porażkę Owensa tak z Ceną, jak i potem z kolejnym pretendentem do pasa. Chyba najlepsza opcja na ten moment.

Uwielbiam te chaotyczne zadymy gdy zbliża się jakaś wieloosobowa walka. Zdziwiłem się tylko, że to Prime Time Players zostali na samym końcu. Akurat na nich w kwestii pasów to w ogóle nie stawiam :P

Szkoda, że Neville dostaje Bo, a nie będzie go w walce o pas IC. Bardzo liczyłem na jego występ bo do razu podniósłby się poziom ringowy walki, a i pewnie moglibyśmy liczyć na jakiś efektowny skok.

Zdziwił mnie brak Romka na gali. Nie zdziwię się jednak jeśli pojawi się na następnej gali i dołączy do walki o pas WHC. Pisałem o tym już w temacie o Payback PPV i napiszę też tutaj: bardzo chciałbym zobaczyć walkę tej trójki.

Zaskoczyło mnie dołączenie Lany do Dolpha. Sam nie wiem czego się dla niej spodziewałem. Ogólnie pomysł akceptuję i uważam, że trzeba poczekać z pełną oceną. Wygląda też na to, że z tego powodu dostaniemy feud Ruseva z Dolphem. Teraz pytanie, czy z pasem IC w tle ;)

Jeny, od czego tu zacząć... jak podobał się wam team Fandango i Rydera? Czy są w fedce więksi jobberzy? Oh, wait, na tapingu Superstars Mizdow/Axel pokonali wczoraj duet Slater/Rose :twisted: Spoiler :P

A tak już na serio, zaskoczył mnie brak Harpera i Rowana w szóstce ekip zapowiadanych na EC. Jasne, w każdej chwili mogą oni jeszcze wbić (np obijając jakiś Matadorów w dniu gali), ale jednak... czyżby rzeczeni Matadorzy oraz jobberzy z Ascension stali wyżej w hierarchii?

Dobra, ta gala miała tak naprawdę dwa highlighty:

*) Lana, która dołącza do Zigglera tylko po to, by wywołać zazdrość u swojego faceta.

*) No i Owens... hm. Cikawe. Na pewno świetna promocja Takover: dzieciaki, wasz hero John Cena będzie ze mną walczył, lepiej odpalcie NXT, by przekonać się kim jestem. A jak już odpalą, to zobaczą: a to wejście Balora, a to debiut Uhaa... żółta tygodniówka może tylko na tym zyskać.

Choć w wygraną na Elimination Chamber jednak nie wierzę.

Bad news gali? Powrót Paige. Dzięki przereklamowanej Brytyjce możemy już z całą pewnością powiedzieć, że Naomi po raz kolejny nie powącha pasa. Teraz, gdy wreszcie jest jakaś, staje się to jeszcze większym kryminałem, niż kiedyś. A swoją drogą Paige wraca jako heel? Częściej ją turnują niż Big Showa :roll:

Dla porządku, Neville dostanie do obicia Bo, who cares...

A co z drugim z braci Rotunda? Tak czytałem opinie niektórych, że wczorajsze starcie z Rybackiem było zaledwie pierwszym rozdziałem ich sagi, ale czy cokolwiek wskazuje, by rozdział drugi miał nastąpić? Ryback poszedł do komory, Bray też poszedł w swoją stronę (jakąkolwiek stroną by to miało nie być)... coś czuję, że fedka znowu nie ma pomysłu na Wyatta. I w sumie się nie dziwię: Bray to obecnie sztucznie przeciągana festyniarska atrakcja jednego sezonu. Jasne, facet świetnie odrywa swój gimmick, ale w sumie nic za tym nie idzie. Dawno już nie budzi strachu, raczej drepce w miejscu to wygrywając (zwykle ledwo), to przegrywając (z topem) i, niestety, coraz mniej ludzi obchodząc...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Początkowy segment może nie porwał, ale był ciekawym zaczepieniem na temat pasa interkontynentalnego i podpromowania komory eliminacji. Skład zapowiada się dość nieźle i sama walka w sobie może okazać się bardzo dobra. Ryback pojechał trochę sztampą, ale musiał jakoś obronić się przed publicznością więc zaczął chwalić Bryana, koniec końców i tak przegrał. Nadal jednak nie rozumiem w którą stronę chcą pójść z postacią Sheamusa..

Nevilla w ciemno wkładałbym do komory, a tutaj okazuje się że są dla niego inne plany. Na początku dawali mu mocnych przeciwników z którymi raczej nie przegrywał tylko wychodził obronną ręką, a tutaj troszeczkę go cofają. Chcą mu dać pewnie czyste zwycięstwo na PPV lecz nie wiem czy to jest taki dobry pomysł.

Spodziewałem się, że dzisiaj dojdzie do ostatecznego rozwiązania duetu Ruseva z Laną choć szczerze powiedziawszy w moich myślach nie przypuszczałem dołączenia jej do Zigglera. Jakiś pomysł to jest, zobaczymy w praniu, ale to może oznaczać, że Ziggler może wyjść troszeczkę wyżej i powinien dostać jakiś push. Głównie ze względu na Lanę, do której sam Vince ma jakieś duże plany.

Owens debiutuje w głównym rosterze i to od razu z mocnym uderzeniem. Dość fajny pomysł zestawienia go z Johnem, fajna wymiana zdań i dobrze, że z tej konfrontacji Kevin wyszedł obronną ręką. Dodatkowo podpromowali TakeOver i dali zalążki na ewentualną ich walkę na Elimination Chamber.

Ambrose gonił przez całą galę za Rollinsem i prawdopodobnie wreszcie dopiął swego dostając walkę o pas. Jestem tylko ciekawy czy jest to jednorazowy wybryk aby Seth miał przeciwnika na EC czy jednak chęć powrotu do według mnie nie zakończonego feudu z końca temtego roku. Chętnie zobaczyłbym taki scenariusz aby Dean na najbliższym PPV znowu po interwencji Authority przegrał, ale dwa tygodnie później zdjął walizkę Money in the Bank.

Owens zaliczył genialne wejście. Po pierwsze konfrontacja z Ceną, po drugie odrzucenie wyzwania, po trzecie poskładanie Jaśka, po czwarte rozdeptanie pasa US jak śmiecia, po piąte za mikrofonem poradził sobie bardzo dobrze. Niech zwakuje pas NXT i idzie do głównego rosteru na stałe. Pewnie mały fantasy booking ale chciałbym żeby jeszcze jako mistrz NXT zdobył pas US :)

Feud Lany i Ruseva zaczyna nabierać kolorów. Lana z Zigglerem to raczej nie będzie długotrwały projekt (mam wrażenie że to tylko chwilowe) ale wizualnie na plus. Zazdrosny Rusev to coś co brzmi absurdalnie ale tutaj sprawuje się przynajmniej jak na razie bardzo dobrze.

Powrót Stinga w TNA = powrót Paige w WWE. Serio nawet nie puścili Theme Songu?

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

A tak już na serio, zaskoczył mnie brak Harpera i Rowana w szóstce ekip zapowiadanych na EC. Jasne, w każdej chwili mogą oni jeszcze wbić (np obijając jakiś Matadorów w dniu gali), ale jednak... czyżby rzeczeni Matadorzy oraz jobberzy z Ascension stali wyżej w hierarchii?

Może to dlatego, że nie chcą żeby przegrali już w pierwszej walce na PPV po reunionie? Pewnie załatwią sobie w jakiś sposób bycie pretendentami do tytułu po Elimination Chamber i zaczną feud z nowymi/starymi mistrzami.

Najciekawsze jest to, że WWE zestawia NXT z RAW, nie jako jakąś rozwojówkę, gdzie walczą "amatorzy", a jako drugi roster. Zawodnik z takiego NXT może wejść na RAW i zniszczyć takiego Cenę, mimo że jest "rookie". Mają oni realne szanse w walce z adeptami z głównego rosteru. Samo to, że John wyglądał na przestraszonego (a nie lekceważącego, bo w końcu to rookie) przy wejściu Owensa coś znaczy.

Drugie dno jest takie, że tracą na tym prawdziwe debiuty (to raczej była promocja eventu NXT) gwiazd z NXT. Nie ma później tego zaskoczenia, gdy naprawdę pojawi się Sami Zayn, zasilając miejsce w głównym rosterze. Wg mnie NXT staje się takim ECW z 2009 roku, bo taki Owens czy Zayn, wchodząc sobie ot tak na RAW, nie są jakimiś ogórkami. Przynajmniej połowa widownia ich zna, bo jednak NXT nie jest jakieś trudno dostępne.

Wg was to dobrze, że NXT staje się rosterem, a nie rozwojówką? Sam nie wiem co o tym sądzić. Boli mnie najbardziej to, że te debiuty stają się takie nijakie, bez żadnego kopa.

Eh Ryback znowu przegrywa, szkoda że zawodnik posiadający wszystkie potrzebne umiejętności na zadowalającym poziomie jeszcze nic nie osiągnął. A Sheamus to już chyba nigdy nie zostanie tym heelowym destroyerem.....

Neville w końcu złapał za mikrofon, jak widać WWE dobrze robiło nie dając mu go wcześniej bo mic-skilli to on prawie w ogóle nie ma. Szkoda że nie będzie go w elimination chamber matchu o pas IC, mógłby zaprezentować wiele fajnych spotów a tak pewnie zaliczy wygraną z Dallasem która mu nic nie da.

W końcu dochodzi do rozpadu duetu Bułgara i Lany, Rusev jeśli faktycznie jest coś wart to teraz przejdzie prawdziwy test czy poradzi sobie bez menadżera. Nie ukrywam że Lana z Dolphem to zaskakujący wybór, ale cóż Dolph połowę kariery walczył z menadżerką u boku. Mam nadzieję że ich feud nie będzie z pasem IC w tle, teraz czas dla innych. Ziggler jako mistrz już mi się przejadł bo za dużo razy posiadał ten pas a dla przyszywanego Rosjanina jeszcze nie czas na kolejny reign z pasem.

Jednak Rowan i Harper nie będą walczyć o pasy TT, zapewne są trzymani na później choć bardziej by tu pasowali niż Lucha Dragons na których jeszcze nie czas.

KEVIN F*** OWENS! Zamarkowałem gdy się pojawił, jak do tej pory był mi obojętny tak teraz może stanie się jednym z moich ulubionych zawodników w rozwojówce. W każdym razie debiut jak marzenie, w jednym segmencie świetnie pokazał się za mikrofonem, podpromował siebie i walkę na specialu NXT jak i udupił Cenę, brawo. Jeśli walka na EC faktycznie w ostateczności będzie non-title matchem to Owens ma pierwsze zwycięstwo w głównym rosterze gwarantowane.

Nie wiem czy Ambrose vs Rollins po raz kolejny to dobry wybór, Kane nie byłby na tę chwilę lepszy? Ambrose pewnie raz jeszcze(ile można?) będzie musiał uznać wyższość mistrza, zapewne po raz kolejny po jakiejś interwencji. Myślę że prowadzi to wszystko do jednego-Ambrose zdobędzie walizkę, to najlepsza opcja.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Bardzo dobre RAW, dzięki któremu pojawiło się wiele znaków zapytania.

Pierwszy segment: you look stupid w kierunku Sheamusa? To popatrzcie na spodnie Stefki :) Miło, że pas IC był jednym z głównych podmiotów otwierającego segmentu, o ile Blady i Ryback dostali się do walki o ten pas w jakiś sposób, to zapowiedź kolejnej trójki (podczas pojedynku o pas TT) już taka efektowna nie była.

Sytuacja związana z szóstym członkiem EC matchu skłania mnie do pierwszej rozkminy - czy Lana na stałe przyłączyła się do Zigglera? Gdybym miał wybór, to wolałbym zobaczyć, jak CJ dobiera się do każdego z rywali Ruseva na PPV, ale patrząc na pozostałą czwórkę...radzę zaopatrzyć się Lanie w zapas płynu do płukania ust.

Nie będę pierwszym, który spuści się nad debiutem KO - urzekł mnie pewnością siebie i wyrachowaniem. Wyglądał tak, jakby debiutował po raz setny :D Pierwsza walka (z Ceną! :o) na Elimination Chamber to nie lada zaszczyt, bez względu na wynik nazwisko Owensa pozna szerokie grono odbiorców. Pytanie drugie: Kevin zostanie z nami na dłużej, czy będzie to mniej-więcej taki performens jak Rusev w RR matchu?

Paige z marszu wskoczyła do walki o tytuł na następnym PPV. Czy wydyma z pasa Naomi? Moim zdaniem nie spełnią się obawy, które czytałem w postach powyżej, murzynka powinna zgarnąć kantem pas, szybko ogarnąć rewanż z Nikki i zacząć nowy rozdział - a z Brytyjki będzie większy pożytek, gdy popracuje w roli pretendentki.

Ambrose praktycznie zapewnił sobie udział w main evencie EC i zastanawiam się, czy i Roman dostanie kolejną szansę, tworząc jednocześnie wymarzoną przez wielu walkę wieczoru.

Tak na marginesie -

Ambrose zdobędzie walizkę

a Roman przejmie tytuł od Rollinsa, po czym znowu (powiedzmy, że znowu) padnie ofiarą cash-inu i zostanie wydymany przez swojego drugiego brata z The Shield. Czy tylko mi się marzy taki scenariusz? :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

obejrzałem Raw, obejrzałem payback. WWE jest najlepsze od dawna, dawna.

Coraz lepiej słucha mi się Rybacka. Nawet zgasił Stefkę :D To nie wirtuoz, ale wypada fajnie.

Neville, zamiast robić cuda w klatce, będzie feudował z Bo Dallasem. Wreszcie coś znaleźli temu drugiemu... Szkoda, że lepszy się tu marnuje.

Będzie EC wypełnione Tagami, które pokazali w brawlu. Jestem ciekaw, czy będą ich upychać po dwóch. Może się wkraść przez to trochę niezapowiedzianej komedii. Liczę na Kalisto, by wykorzystał Komorę do jakiejś fajnej akcji, skoro Neville'a zabraknie, a w IC Title Matchu nie ma ludzi do tego.

Kevin Owens... Obejrzałem to więcej, niż raz. Piękny segment. Publika zawiodła, ale nie zepsuła mi tego. Kev ma bardzo mocny start i walkę z Ceną na niedzielnym EC. To daje sporo możliwości. Nie zdziwi mnie nawet porażka Owensa na Unstoppable przez Jasia, który tam wparuje.

Mają mnie, markuję.

Lana z Zigglerem - czy to mu pomoże, zmieni coś? Ma cień szansy na IC Title, ale stawiam, że wygra Sheamus, a Dolph pofeuduje z Rusevem bez tego. Fun fact: pamiętajmy, że Zyga już z bułgaruskiem wygrał, zanim jego undefeated streak stał się modny.

Paige wróciła, może zobaczymy jakiegoś Triple Threata. Może to nawet będzie dobre.

Ambrose nadal uderza w Rollinsa. Niestety wszystko się zakończy już na niedzielnej gali. Oby Dean sięgnął po walizkę, to będzie gwarancja dobrej TV.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg