Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zgadzam się z przedmówcami odnośnie wejścia Rybacka do Triple Threatu o shota na pas. Z dupy. Choć z drugiej strony trzeba zauważyć, że lepszy on (z perspektywy Dablju) niż Daniel Bryan, który znowu popsułby im reakcję tłumu (najbardziej na Reingsa, który został przyjęty w 99,9% pozytywnie :shock:). A od starcia Vipera z Romanem każdy chyba wolał TT i w końcu - zakończenie sprawia, że Ryback nie ucierpiał (wciąż może bym w odwodzie do ME w razie czego).

Reings też nie i zabookowali mu najpewniej walkę z Showem na ER, co akurat jest głupie, bo wałkowaliśmy to przed WM, zobaczyliśmy to na tym RAW i... choć w sumie? Jeśli WWE nie boi się o promocję Romana, to mogą zrobić z tego decydujący pojedynek zamykający trylogię, teraz jest 1:1. Pytanie tylko, czy będą chcieli przypominać, że Romek przegrał w trakcie Road To Wrestlemania. I tak, to wciąż jest głupie, ale jakoś musieli Reingsa upchnąć na PPV, a w ich oczach Show to obecnie draw, w końcu wygrał Andre The Giant BR...

Zupełnie nie podoba mi się Neville w głównym rosterze. Spływa po mnie nadspodziewanie mocno i nawet niezły booking PACa w meczu z mistrzem (dobry sposób na promocję, jeśli coś za tym pójdzie, gorzej, gdy Adrian za tydzień wróci do walk z lowcarderami) mu nie pomógł. Podobnie jak segment przed meczem, gdy Seth wyraźnie za długo trzymał mikrofon przy ustach Nevilla (miał go zabrać niemal od razu) i rookie wyszedł na debila i niemowę.

Koniec końców, to co po RAW. Podcast Jericho - wszystko było tak, jak miało być. Najtrudniejsze pytania to te o sterydy i heel turn. Pierwsze z nich Chris niestety zbył szybko:

- Brałeś kiedykolwiek sterydy, albo leki (drugs, może chodzić o narkotyki, ale myślę, że chodzi o painkillersy)?

- Nie, nigdy. Miałem szczęście dorastać w takim środowisku, w którym nikt tego nie robił.

- Tak, wierzę Ci. Jesteś jedną z niewielu osób, którą o to pytałem i która powiedziała, że tego nie robiła. Wierzę Ci, tak, jak wierzyłem, gdy mi podobną rzecz powiedział Lance Storm.

I tyle.

Drugie natomiast było już lepiej poprowadzone, ale też dlatego, że John się bardziej rozgadał. Heel turn był przewidziany na pierwszy feud z Rockiem, ale ostatecznie go odłożono (i dobrze, bo i bez niego był mieszany z błotem przez fanów). Cena chciałby kiedyś przejść turn, ale szkoda byłoby mu dzieci (!) i wolałby przejść na ciemną stronę mocy, gdy pojawi się ktoś, kto zastąpi go w roli herosa najmłodszych.

W wywiadzie z Vicky Guerrero (już standardowo na PodcastOne.com), a raczej w jego wstępie, Chris stwierdził, że nie wie czemu ktokolwiek oczekiwał trudnych pytań. On swoje podcasty uznaje za konwersacje ze znajomymi i tyle. Nie zamierza nikomu wbijać szpili i na siłę szukać kontrowersji.

Jednak, co najważniejsze, wywiady dla WWE stają się, jak wyjawił Jericho, stałym elementem ramówki Network. Kanadyjczyk raz w miesiącu będzie przepytywał kogoś z federacji. I teraz pytanie - dlaczego nie Austin? Steve ma za dużo na głowie i przez wcześniejsze zobowiązania musiał odmówić prowadzenia kolejnej edycji Tough Enough, co WWE ma mu nieco za złe. Jericho okazał się być dużo pewniejszy (także w kwestii pytań :twisted:) i musiał zagwarantować comiesięczne rozmowy. Inna sprawa, że WWE od dawna puszcza do niego swoje gwiazdy wręcz hurtowo (był m.in. Bryan, ale również HHH, a ja najlepiej pamiętam Nevilla i Zayna przed ich meczem o pas NXT), a i sam Y2J, swego czasu, (#małoznanyfakt) zrobił świetną podbudowę swojego feudu z Wyattem właśnie w Talk is Jericho.

Reasumując, niczym mnie Chris nie zaskoczył, nie odmiennie grzecznie, nieodmiennie ciekawie.

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

Na live evencie Wade Barrett miał segment z Nevillem w którym powiedział, że życzy mu aby został pierwszym w historii mistrzem WWE urodzonym w Anglii po czym wykonał mu Bullhammera. Fajnie by było aby motyw został powtórzony na Raw. Feud PAC'a z Barrettem byłby świetnym startem dla tego pierwszego. Co o tym sądzicie? Edytowane przez DashingNoMore

Podoba mi się ten pomysł, jest tutaj tylko jeden mankament, mianowicie Neville na majku... Wiadomo, że Barret odkąd przestał już dawać proma na tym bad news podeście to jakoś szczególnie nie wyróżnia się na majku, choć prawdopodobnie to i tak lepiej niż Neville..

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

To co, mają dawać do feudów Neville'owi same niemowy? :roll: Barrett jest mocny w gębie, ale w ringu go PAC poskłada - nie widzę problemu.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Podoba mi się ten pomysł, jest tutaj tylko jeden mankament, mianowicie Neville na majku... Wiadomo, że Barret odkąd przestał już dawać proma na tym bad news podeście to jakoś szczególnie nie wyróżnia się na majku, choć prawdopodobnie to i tak lepiej niż Neville..

Please, od Nevilla lepsze mic-skillsy ma nawet Lesnar. Barrett zresztą ma już zabookowaną walkę na ER i nie widzę tego feudu w najbliższych dwóch tygodniach. Mooooże przed Payback, ale to takie duże może.

Serio Neville ma taki kiepski mic-skill?

A jeżeli chodzi już o jakiś dla niego feud to nie widzę innej opcji jak Kofi Kingston.

Obydwoje są świetnymi lotnikami, posiadają dość podobny styl walki, może przy mikrofonie nie wymiatają ale taką walkę, czemu by nie można było obejrzeć? W końcu to jest WWE :D

Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

Czy ja wiem Nevile aż tak słabiutki, to na majku nie jest gorsi byli o niebo lepszy jest od na przykład Regins'a. Na dzisiejszym Tapingu, to Barrett dostanie potężny pop z pewnością, bo to w końcu jego kraj a Nevile w roli Baby Face'a dostanie jeszcze lepszą reakcje. Ale czy posuną się do tego, żeby rozpocząć feud Nevile'a z Barrett'em było, by to dobre posunięcie. Ale mam jakieś dziwne uczucia, że na dzisiejszym tapingu Wyatt'a zapoluje na Nevile'a :/

Po za tym jakaś legenda pisała na Twitterze, że WWE szykuje jakąś nie złą niespodziankę dla fanów w Anglii. Fajnie, by było jakby Finn Balor zadebiutował, ale pewnie nic z tych rzeczy może jakiś powrót, choć nie ma, kto wracać :P

:o może jakiś Barrett lub Nevile dostaną shot'a na pas WHC :D i zgarną pas i to w swoje ojczyźnie, ale beka, by była! Ja mnie to fantazja poniosi w otchłań. Nie dziwi was to, że Barrett chwali Nevile'a strzelając tekstem ", że życzy mu, żeby został mistrzem WHC pierwszym w Historii WWE i to w Anglii " Może ten konflikt z RAW z Rollins'em z poprzedniego tygodnia, to nie był przypadek i przelotna walka :D

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Gdyby tą niespodzianką byłoby spotkanie się Undertaker'a ze Stingiem to bym chyba zawału dostał.

Byłoby to najlepszą niespodzianką kiedykolwiek. Dwie legendy twarzą w twarz dyskutują i potwierdzają swój pojedynek na Największej ze Scen... marzenie! *-* ale jednak do zrealizowania, bo oboje chcą tego starcia, tak samo jak fani.. więc co im szkodzi :D

Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

Dwa możliwe spoilery + jedna pierdoła:

1) Jest szansa, iż dzisiaj ujrzymy debiut Finna. Wrzucił na swoim twitterze fotkę gdzie siedzi w budce telefonicznej (stała rzecz podczas RAW w UK) przy grafice RAW.

2) Cena zaś wrzucił na Instagrama fotkę swojego US Spinner Title z przed ponad 10 lat. Liczę, że w porównaniu z sytuacją ze zdjęciem Lany z European Championshipem, tym razem jednak zmienią wygląd. Nie narzekam jednak na wygląd obecnego, najgorzej wypadają pasy Tag Team.

3) Cole wrócił podczas tapingów Superstars, więc chyba w końcu nie będziemy musieli słuchać Saxtona. :roll:

...

16454446905728fca76830a.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Fajnie, że Finn już debiutuje, pytanie czy aby na pewno jako face? :)

Ładny debiut nie ma co :P

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1

Dali Barretta, żeby nie było zaskoczenia, że Cena jest wygwizdany. Jaś musiał sięgać po cheap popy, jak obiecywanie WrestleManii, a i tak nie zdało mu się to na nic. Russian Chain Match to jakiś ponury wymysł kreatywnych, który ograniczy coś, co było całkiem przyjemną walką na WM-ce. Oby tylko znów Lana uniemożliwiła zwycięstwo, nakręcając troche story. W innym wypadku, Rosjanin zostanie z pustymi rękoma.

Po co była ta cała panika z wciskaniem na szczyt Naomi po utracie AJ, skoro i tak nie byli na tyle odważni, żeby zestawić jej walkę o pas na Extreme Rules? Rozumiem, Anglia, ale tancerka Brodusa kolejny raz oddala się od złota. Nie wiem, czy w przypadku heelowej mistrzyni, takie heelowe zagrywki, jak atak na Paige, cokolwiek dadzą.

Ascension już podłożone na rzecz Smoków. WWE jasno daje do zrozumienia, że skreśliło pomysł na Legion of Demolition. Nawet nie dostali wejściówki na wizji.

Big Show przerywa wywiad Romana? Taaaak, dokończcie to story, wszyscy tak bardzo tęsknią :shock:

Fandango - jedyne NIE Brytyjczyk, wartościowy TYLKO w Anglii. Ewenement na skale światową. Mam nadzieje, że ta reakcja przypomni WWE, który Fandango miał racje bytu, a który z kazdym kolejnym tygodniem zbliża się do zwolnienia. Niestety, wiele wskazuje na to, że Anglia to trochę inna rzeczywistość i niektóre tutejsze przesłanki nijak nie będą kontynuowane w przyszłości.

Mimo dość długiej historii z Mizem, obawiam się, że jak tylko to się skończy, Sandow będzie potrzebował sporo szczęścia i przychylności kreatywnych, żeby ponownie nie utonąć. Z tego mini-feudu nie są wyciskane żadne soki - nikt nic nie zyskuje na ten moment.

Udane promo PrimeTime Players. Chyba najlepsze z dotychczasowych, tylko... co one mają na celu? Wyśmieją calą dywizję i...?

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Johna Ceny

Trzeba posłodzić Brytyjskiej publice na początek. :twisted: Spodziewałem się może obecności Ruseva, lecz nie tym razem.

Pierwsza walka - US Championship: John Cena © vs Bad News Barrett

Obecność Anglika miała zadowolić publikę. Czy przypadkiem Jasiek nie jest pierwszy, który wstał po Bull Hammerze? :P

Stypulacja na ER niestety jedyne, co wprowadza to nową nazwę. Zwykły Chain match i o ile dobrze pamiętam, to walki z łańcuchami niezbyt porywały publikę. Trzeba liczyć, że pociągną to tak, aby Bułgara jeszcze nie spuścić w klozecie po PPV.

Druga walka - Diva's Battle Royal

Nikogo raczej nie dziwi, że ostatnia dwójka to Paige i Naomi. Cały plan o Naomi jako pretendentce widać zostaje oddalony. Może to i lepiej, chociaż jestem ciekaw czy nie chcieli podkładać Paige przy własnej publice, czy po prostu uważają, że czarnulka nie jest gotowa?

Obecnie nie widzę jej jako Heela, ale zapewne przez dotychczasowo Face'ową karierę.

Wyatt ma nowe futerko. Mam nadzieję, że to początek troszkę większych zmian.

Trzecia walka - The Ascension vs Lucha Dragons

Ascension idzie w odstawkę. Oby Lucha nie poszło tak szybko... .

Wywiad Bookera T z Romanem Reingsem

Feud Romka z Showem możemy już uznać za rozpoczęty. Mimo iż widok Romka rozbitego na aucie troszkę mnie zaskoczył to niestety nie będzie, raczej emocjonujący scenariusz... .

Czwarta walka - Randy Orton vs Cesaro

Szybka dyskwalifikacja. Trzeba było zrobić jakieś podwaliny pod zjawienie się Kane'a.

Piąta walka - Randy Orton vs Tyson Kidd & Cesaro

"Żmija" wygrywa, ale podobało mi się jak to rozegrali. Partnerzy współpracowali jak na Heeli przystało i nawet RKO fajnie wyszło.

Niezły segment na zapleczu. Rollins wciąż kombinuje, a Kane ma go dość. Aż jestem ciekaw, co będzie dalej.

Szósta walka - Adam Rose vs Dean Ambrose

GG, EZ for Ambrose.

Kane już wie, co zrobi, a ja wciąż jestem ciekaw. :P

Siódma walka - Fandango vs Stardust

Fani przypomnieli, że "tancerz" był kiedyś na fali. WWE raczej ma to gdzieś. :roll:

Bryan zagotował w głowie DoO. Daje się wyczuwać wojnę sumienia z obowiązkiem. Idzie turn?

Ósma walka - Seth Rollins vs Kane

Właściwie połączenie jednego z drugim można było przewidzieć. Mimo wszystko podniósł rękę na mistrza i od razu nachodzi parę pomysłów. Nie zdziwię się jak za tydzień zobaczymy Tryplaka bądź Stefkę upominających Kane'a, albo nawet wyrzucających z Authority, lecz nie wiem czy to nie za wcześnie. Turn nadchodzi to raczej pewne. Tylko, co on będzie po nim robił?

Dziewiąta walka - The Miz vs Damien Mizdow

Zatem Rae będzie się teraz bujać z Damienem? Cóż i tak nie ma nic do roboty... .

"We are LOS MATADORES!

pir, pir, pir..."

Zaczynam ich kupować. :lol:

Dziesiąta walka - Ryback vs Luke Harper

Już się bałem, że Ryback szybko złoży Harpera. Skoro ma feudować z Deanem to powinien w najbliższym czasie coś zrobić.

Naomi daje pierwszy, Heelowy wywiad. Wciąż mi nie pasuje. Jak dla mnie jest zbyt słodka na bycie "złą". Może z czasem się to zmieni.

Jedenasta walka - Dolph Ziggler vs Neville

Fajna starcie. Miałem małą zagwozdkę, czy podłożą Dolpha, jednak decyzja pada na bardziej doświadczonego.

Sheamus znienacka atakujący wszystkich dookoła sprawia pozytywne wrażenia. Gościa lepiej się ogląda jako "gnębiciela".

Przemowa Setha Rollinsa

Bardziej spodziewałem się innego rodzaju walki, ale klatka też nie jest obca Ortonowi. Zakaz RKO na pewno utrudnia sprawę Randy'emu. Liczę, jednak że pojedynek zakończy się jakimś fajnym spotem, a nie ucieczką z klatki.

Takie sobie to RAW. Małe kroki w kierunku PPV zostały postawione, ale ponad inne tygodniówki się nie wyróżniło.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Przemyślenia z RAW 13.04.15

- Jan zebrał zacny heat. A tymi cheap popami to straszna taniocha. BNB, musiał przegrać i to tylko potwierdza, że chyba każdy z IC LM na WM dostanie swoją szansę na US title. Dziwna stypulacja na US Match na Extreme Rules no ale zobaczymy co z tego będzie.

- Push Naomi o kant dupy Paige się rozbił. Akurat ten mały powiew świeżości byłby wskazany, a hellowa Naomi mało współgra z Usosami. W każdym razie Paige po raz kolejny z Nikki. Jakiś rozłam u Bellasek też mógłby ożywić to co dzieje się z pasem.

- Romek bez popu, ale ta pierwsza część tego "wywiadu" była całkiem słuchalna. Wreszcie mówił szybciej w miarę żywo i z energią . Dało się tego słuchać. Potem Big Show przerwał i Romeo w odpowiedzi znowu zaczął dukać słowo na sekundę. Wcześniejszą część wywiadu odnotuję jako progres z mic'em. Big Show i Romeo oklepują się od grudnia, ile jeszcze?

- Głównym punktem RAW miał być wybór przez Ortona i Rollinsa stypulacji do ME na Extreme Rules. Tak więc Orton pokonał mistrzów TT w 2 na 1. A Seth wygrał z Kane'm, ale sposób w jaki to zostało rozpisane nakazuje tylko wzruszyć ramionami. Seria motywacyjnych scenek z zaplecza, z borykającym się z moralnymi kwestiami Kane'm czy po prostu kolejny prztyczek w nos do WCW?

- O Adam Rose żyje. Fandango też. Nawet dostał pop za stary theme. Why not, ten przynajmniej wpada w ucho.

- Miz vs Mizdow. Niestety to nie prowadzi do niczego. Powinno rozpisać Miza jako triumfującego a nie Sandowa. Skoro dubler jest na szczycie to gdzie ma być to jego wielkie zwycięstwo nad niedobrym szefem?

- Prime Time Players nawet fajny segment. Tylko mam pytanie, czy oni od zjednoczenia walczyli w ringu?

- Wychodzi nam Ambrose vs Harper na EX, powinno być dobrze.

- No i pojedynek naprawdę wart zobaczynia. Neville jest świetny w ringu, ale to wiemy od dawna. Ogląda się go świetnie, tylko szkoda, że musiał wmoczyć z Zigglerem. Pojedynek naprawdę solidny. Chciałbym jednak wiedzieć do czego zmierza postać Nevill'a. Wygrywa z jobberem, moczy z Champem, przegrywa po dobrym pojedynku z midcarderem.

- No i kolejny pojedynek Sheamus vs Ziggler, też powinno być dobrze.

- Końcowy segment:ustalenie, że ME na ER to Stell Cage Match i Randy nie możę użyć RKO. Brawl na koniec i do domu.

- Publika była okej i komentarz również lepszy, jednak jak bardzo Cole'a bym nie lubił to jest lata świetlne przed Saxtonem. Tom Philips był całkiem spoko jako zastępstwo na Smackdown, mógłby tam siedzieć za Saxtona.

- W sumie 2 solidne pojedynki: Cena vs BNB i DZ vs Neville.

Może trochę lepsze RAW niż tydzień temu.

Śpiewy przy wejściu Ceny coraz głośniejsze :)

Posłodzili Barrettem angielską publikę. Dobry pomysł. A Jasiu znowu zrobił tego stunnera z lin, to już stały sixth move of doom?

Russian Chain Match 0.o

Pocisk Nikki w stronę Rosy Mendes, to jej wyszło :D

Znowu słodzą anglikom, Paige vs Nikki na ER PPV. Wygrywa kosztem Naomi, która.. przeszła heel turn? Wut?

Z kim chce walczyć Wyatt?

Lucha Dragons prawie squashują The Ascension. Dla pierwszych to początek drogi do sukcesu, dla drugich - koniec drogi do jobberki?

Czy mi się wydaje, czy Reignsa w miarę dobrze się słuchało?

Romek nie walczy o pas na ER - "Thank You Big Show" :twisted: A chwilę później "Please retire". No i proszę, jak superman poskłada Showa, może będzie miał cheer.

Nie spodziewałem się, że reakcje na Cesaro i Ortona będą tak marne.

Handicap... Mistrzowie TT parę akcji skopali. Ale na porażkę nie zasłużyli. Choćby nie wiem z kim walczyli, jak to świadczy o mistrzach tagów, że nie potrafią wygrać 2vs1?...

Fandangoing wróciło? Rosa olana? Czy to nie jednorazowe? Po tak szybkiej porażce ze Stardustem(i to bez finishera) chcą go ratować? Nie wierzę w to.

Podłożenie się Kane'a nawet ładnie rozegrali. Żeby to jeszcze było trochę krótsze...

Mizdow i Summer :D 1:1, kończymy feud na Extreme Rules?

Coraz słabsze te parodie PTP. Gdzie. Jest. AW.

Ambrose vs Harper to już fakt, oby dostali jakiś fajny gimmick match. I w ogóle wystąpili na PPV.

Ziggler vs Neville #ThankYouWWE

Rollins vs Orton

Steel Cage - wiadomo, że i tak będą interwencje...

Brak RKO - jej, jedyna rzecz, która mi się podobała w ich walce na WM, znika... Coś czuję, że mi ten ME Extreme Rules nie podejdzie.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Tym razem segment początkowy nie trwał zbyt długo, ale w sumie to dobrze, czasem zamiast gadania przydaje się emocjonująca walka. I taką też dostaliśmy, najlepszą walkę BNB od dłuższego czasu. A niezniszczalność mieli na poziomie gal PPV, bo zaskoczyło mnie że także Wade dał radę przetrwać po AA od Jasia. Poziom walki pod względem akcji nie był wielki, ale publika i emocje jakie starali się sprzedać, a może i mój dobry humor związany z jutrzejszą galą- to wszystko sprawiło że opener mi się bardzo podobał.

Walka Ceny z Rusevem na ER- oni się będą bić tymi łańcuchami czy będą nimi związani? W sumie obie opcje nie dają zbyt dużego wachlarza możliwości jeśli chodzi o brutalne akcje i pewnie walki wieczoru to oni nie zrobią.

Segment Romana i Showa- niestety przypomnieli mi co nas jutro czeka- ich walka live, pewnie najbardziej zamulająca z całej karty. Chociaż po tym co mu Show dzisiaj zrobił Romek może być trochę obolały. Szkoda że u nas takiego autka nie będzie, najwyżej jeden drugiego w tęczę wrzuci albo w syrenkę. Co do ich wyczynów mikrofonowych- szału jak zawsze nie było, ale nie odczułem tym razem żeby mnie uszy bolały jak Roman przemawia.

Fandango przegrał ale swój moment na gali dostał- stary theme song dalej się sprzedaje i przypomina poprzedni zlot z okazji WWE i naszego krajowego Fandango :D

Efektowna walka Zigglera z Nevillem- to na pewno pomoże Adrianowi w dalszej promocji w głównym rosterze, a ten bardzo efektowny 450 splash zapewne będzie gościł w skrótach i innych rzeczach promujących RAW, dawno nie widziałem tak efektownego finishera w WWE wykonywanego poza ringiem.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg