Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Heyman mógłby zaczynać RAW co tydzień :D A Stephanie pięknie kierowała publiką.

Ziggler vs Bryan - najlepsza walka na RAW w tym roku?

A zaraz po niej wrócił Sheamus. Jako heel. I w nowej fryzurze(która mnie na początku rozbawiła). Będzie feud z Danielem, w sumie nie mam nic przeciwko, bo on z Rudego umie coś wyciągnąć.

Lucha Dragons zaliczają udany debiut. W przeciwieństwie do NXT, tutaj od razu pokazują, że Kalisto to ten lepszy i ważniejszy - i bardzo dobrze.

Chamska zagrywka z walką o WWE WHC :D Jeszcze lepsza była późniejsza masakra w wykonaniu Brocka. Jego reakcja na kopniak Rollinsa, mistrzostwo świata :D I sensownie wyjaśnili, czemu Lesnar zniknie z TV. W bonusie dostajemy wolne od marnych komentatorów :D

Mizdow dostał chwilę sławy. Teraz pora na pojedynek z Mizem.

Neville to kolejny debiutant. Na szczęście nie jako Mighty Mouse :D Miny ludzi po obejrzeniu Red Arrow świetne. Oby nie przepadł.

O proszę, da się śpiewać theme Ceny głośniej, niż na WM! Jasiu w nowej koszulce, dopiero teraz. Bo wcześniej byłby to spoiler, a kto się spodziewał nowego mistrza? ;)

W związku z Open Challenge po cichu liczyłem na kolejny debiut, ale Ambrose to też dobra opcja. Dean pokazał mu, jak się zakłada STF :D

AJ w koszulce Bailey :D Ale debiutów tu nie było. Gdzie Charlotte?

Rusev już solo, bez Lany. Jeszcze nie tańczy.

Tajemniczy partner Ortona to, 'niespodzianka', Roman Reigns. Było powiedzieć, że dostał lanie i nie był w stanie się pojawić. Zrobili mu krzywdę, bardziej niż na WM.

ME to tradycyjny poWMkowy festiwal chantów :D Dziś ze szczególną uwagą dla NXT, a głośność chantu "How you doin' to już był w ogóle kosmos. Czekam na filmiki z napisami na YT, bo chyba nie wszystko wyłapałem/zrozumiałem.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Albo tajemniczy zegar coś odliczający, zgaszone światła i wariacka rozwałka... cholera nawet zamaskowanego tajemniczego wariata który po dwóch/trzech interwencjach zdradziłby swoją tożsamość... totalnie bezpłciowy powrót.

Co prawda to prawda, ale to tylko Sheamus i każdy wiedział, że to on, więc zbędna w jego przypadku byłaby ta cała szopka. Sam osobiście chciałbym, aby ktoś powrócił w opisanym przez Ciebie stylu lub też zadebiutował w MR, tj bez żadnych zapowiedzi itp.

Ta tradycja Raw po Wrestlemanii staje się coraz doskonalsza i daje wiele radości podczas oglądania gali. Szczytem całej zabawy była meksykańska fala podczas ME.

Trollins podpieprzył pas to teraz będzie uciekać od Lesnara. Podobało mi się to jak zaczął się rządzić na Raw, jak na przykład odmawia walki z Brockiem bądź sam ustawia main event Raw. Dużo jest teraz pretendentów którym Rollins uprzykrzył życie więc na brak rozwiązań nie można narzekać. Ciekawi mnie teraz jak wyjdzie na tarczy z feudu z Lesnarem. "Suplex City, Bitch!"

Open Challange Ceny z Ambrosem to powinien być start sagi Ambrose'a która powinna się skończyć na WM 32. Facet potrzebuje jedynie pushu i pomysłowości a stanie się kolejną wielką legendą. Już na twitterach zaczynają akcje typu #GiveAmbroseAChance.

Jeśli feud Bellasek dojdzie do skutku to upadnę. Miały ostry feud, który jak się skończył wróciły do siebie jakby nigdy nic a po WrestleManii znowu będą się kłócić. Zrozumiem jeśli będzie to tłumoczone babskim podejściem do sytuacji. Niczym innym. AJ sprawiła miły gest.

Debiuty były wspaniałe. High-flyerzy zawsze pozostawiają po sobie pierwsze dobre wrażenie. Chcę dywizji Cruiserweight i ich własnego pasa zamiast US Title.

Powrót Sheamusa na pewno nie ssał. Rozbawił mnie na początku swoją nową "stylówką" ale po chwili zrozumiałem że nawet pasuje, szczególnie ta broda. :P

Najważniejsze że Sheamus wygląda silno.

PS. Moment chantu "Suplex City" sprawił niesamowity uśmiech na twarzy Lesnara, chłop wtedy zrozumiał że to był dobry wybór, podpisując kontrakt z WWE.

Tak dopomnę - to już wiadomo dlaczego Lawler został przeniesiony na SmackDown, chłop by tego nie wytrzymał. :twisted:
...

16454446905728fca76830a.jpg

RAW jak na razie najlepsze w roku. Prawie każdy moment był warty miejsca w tych 3h. Lesnar jako przekozak nadal na propsie. Coś czuję, że teraz sobie trochę odpocznie. Nie mam nic przeciwko, bo Seth vs. Randall w jakiejś naprawdę dobrej i "hardkorowej" walce na PPV byłoby na miejscu.

Podsumowując RAW - publika świetna, przyzwoite walki o pasy, dobre wejście Kalisto i Neville'a do Main Rosteru i powrót Sheamusa. Naprawdę nie ma na co narzekać. Zawiodła mnie jedynie końcówka, która była zbyt nijaka jak na taką tygodniówkę, a w Main Eventcie najlepsza była Mexican Wave. Mimo wszystko liczyłem na tego Lesnara, ale tak jak już pisałem na razie najlepsze RAW w tym roku.

129015919552c4b3100be8c.jpg

Raw świetne w wykonaniu WWE i powiem szczerze że dobrze że wprowadzono w życie story z zawieszeniem Lesnara bo walka na Wrestlemanii wyglądała tak że czułem jakbym oglądał pojedynek bokserski pomiędzy Władimirem Kliczko i jakimś drugim bokserem i w pewnym momencie zacząłem zastanawiać się czy Lesnar nie zasługuje na pas WWE World Super-Heavyweight Champion.

Obecnie w rosterze nie ma dla niego rywala i jedyny wiarygodny jest obecnie chyba tylko The Rock, a tak znowu wypromują kogoś mega mocarnie by na Summerslam wypuścić go na Brocka.

Feud Bryan/Ziggler kontra Sheamus bądź Triple Threat zapowiada się całkiem spoko z racji tego ze jest dwóch zawodników za którymi fani skoczyli by w ogień.

Zastanawia mnie tylko co dla Ceny bo jakoś musi się przemęczyć do walki unifikacyjnej którą tak zapowiadają.

Co do pozostałych , zostałbym przy zawodnikach z Ladder Matchu i zrobił jakieś mini feudy Ambrose vs Harper oraz Miz vs Sandow, Barretta wplątać w walkę o IC i zrobić np. 4 way ale jest jeszcze kilku zawodników którzy zasługują na ciekawe programy

-Rusev,Cody Rhodes,debiutanci z NXT,Wyatt i co z nimi zrobić bo ja nie mam pomysłu a i WWE pewnie też.Miał to być nowy Wyatt ale pewnie wróci do gimmicku dzikusa siedzącego w fotelu i głoszącego swoją religie.

Pewny jest natomiast feud Rollins-Reigns i w tle Orton.

CO do narzekań na sytuację Ambrose'a to uważam że będą męczyć jego postać do momentu MITB i zgarniecia tytułowej nagrody.

1. Wkurzony Lesnar i jak zwykle świetny Heyman = dobre rozpoczęcie RAW! Od razu dało się zauważyć, że publika jest świetna, widok ucieszonego Lesnara po "Suplex City" bezcenna.

2. Walka Zigglera z Bryanem oczywiście zawsze spoko, ale nie wiem, tylko mi się bardziej podobała ta z poprzedniego RAW? Cieszy mnie za to, że nikogo nie turnują(znaczy nie turnują Dolpha ofc.), tylko stawiają ich najpierw w "przyjacielskiej" walce, by potem łączyć siły(Smackdown).
    Powrót Sheamusa zbyt przewidywalny, oczywiście propsuję inicjatywę, by był heelem. Chanty "You look stupid" niesamowite, myślałem, że tam padnę. :D

3. Lucha! Lucha! Lucha! Nie widziałem Calisto za dużo w NXT, ale już mu markuję, niesamowity gość, bardzo dobrze, że dali mu w taki sposób zadebiutować. Publika bardzo pozytywnie przyjęły luchadorów, całą hala skandowała "Lucha!" zresztą. Oby dali im push, w ringu szczególnie Calisto jest niesamowity!
    No a odpowiedź na "New Day..." mnie zniszczyła, "SUUUUUCKS!" Aż Kofi wpadł w zakłopotanie. :D

4. Wnerwiony Lesnar do potęgi!! To jest to! WWE naprawdę wie jak wykorzystać jego postać, a jest to nieliczny przypadek obecnie. W sumie zdziwiło mnie, że przy F5 dla Cole'a był taki cheer. :D A ten obrazek pięknie podsumowuje wywalenie stołu komentatorów. Szkoda, że Byron sam przez jakiś czas to musiał komentować, bo szło mu śreeednio.
    CBZX_UXUcAI5Tfg.jpg

5. No i Neville. Komentarz przy pojedynku tragiczny w sumie, lubię Saxtona, ale drętwo mu wychodzi bawienie się w eksperta. Szkoda, że tak kończy Axel, który miał potencjał. Inna sprawa, że coś tam wspomniał o "Extremanii" czy coś takiego, więc wygląda na to, że i tam się w czymś pokaże.

6. Ale dziwna walka Ceny z Ambrosem. Nie wiem, tylko mi się wydawało, jakby wszystko wykonywali w zwolnionym tempie? Chwilami John zachowywał się jak heel i już miałem nadzieję na cud. Jak po pojedynku się zatrzymał, to aż mi serce mocniej zabiło, niestety skończyło się tylko na zbitej piątce...
    Dean za to MUSI dostać szansę. Także zapraszam na twittera, skoro divom się dało coś tam załatwić, to i jemu się uda - #GiveAmbroseAChance

7. Main event najnudniejszą częścią gali. Dawno tak nie było, ale tutaj się nie popisali. Roman za to powinien robić za jeszcze większego bad-assa niż już jest. W sumie zaczynam mu jeszcze bardziej kibicować, bo jest coraz lepszy i niedługo może się okazać, że i jemu - tak jak Lesnarowi - nie będzie potrzebny majk.

8. Ogółem rzecz biorąc - jedno z najlepszych, jak nie najlepsze, RAW ostatniego roku chyba. Dawno się tak dobrze nie bawiłem przy oglądaniu tej tygodniówki, wszystko było niemal idealne, od początku szargały nami emocje i tak to powinno wyglądać!

9. A jeszcze inne podsumowanie - wygrała publika. "We are awesome!"

Edytowane przez Carbon

• Reputacja:   1

* Heyman jak zawsze zrobił genialną robotę na majku (Suplex City Bitch!) a Lesnar jak zawsze groźnie wyglądał (te rany na twarzy tylko dodawały mu uroku). Końcowa demolka: super. Przeczuwałem że na RAW po WM Brock skopie parę tyłków, ale nie sądziłem mu dadzą mu pobić komentatorów i kamerzystę (dobrze że chociaż Lillian zostawił w spokoju ;) ). Lesnar po tym zawieszeniu pewnie zniknie na parę miechów i powróci w okolicach SummerSlam, zapewne podejmując Rollinsa (wątpię że do sierpnia straci on tytuł)

* Debiut Lucha Dragons. Nie oglądałem tego Kalisto w NXT ale zaimponował mi, widać że starają się zapełnić lukę po Reyu. Niestety obawiam się że po rozpadzie tagu z Carą pójdzie on w ślady swojego niemego partnera z zespołu czyli jobberka, jobberka i jeszcze raz jobberka.

* Sheamus w tym fryzie wygląda naprawdę głupio i dziwię się że niektórym się ten haircut podoba... Zapewne czeka nas Triple Threat na ER z Bryanem i Barrettem

* Cena teraz będzie co tydzień robił Open Challenge z pasem? Miejmy nadzieję że to do czegoś będzie prowadzić i doprowadzi do debiutu/powrotu kogoś kogo się nie spodziewamy. Ruseva pewnie definitywnie pozamiata na ER, kończąc tym samym ten feud.

Edytowane przez TakerFanKrk

• Urządzenie:  Windows

Bardzo fajne RAW, choć miewaliśmy już lepsze "RAW po WMce" w historii.

Zawieszenie Lesnara to dobry motyw by jakoś odbębnić jego przerwę w występach. Przy okazji powrotu spokojnie może on przejść face turn i np. włączyć się w feud z Authority (ale wtedy istnieje ryzyko ponownego starcia z HHHem).

Sheamus rzeczywiście wygląda komicznie :D Strasznie podobał mi jej jeden obrazek:

10382859_1054871284527046_8768292981570007226_n.jpg?oh=dd34dd7b3ef8f4e525af7a6bd4fe7837&oe=55BD41E3

ogólnie jednak dobrze, że wrócił jako heel. Zastanawiam się, czy WWE postawi na feud Sheasmusa z Bryanem, czy może dołączą tam Barrett i/lub Ziggler. W sumie fajnie byłoby zobaczyć taki Fatal 4 Way.

Cena o jego Open challange to trochę dziwne zagranie. Sam nie wiem co o nim myśleć. Przede wszystkim i tak musimy dostać rewanż (tak samo zresztą Barrett o pas IC). Spodziewałem się, że dalej będziemy oglądać starcie Ruseva i Ceny, a obaj panowie mimo pojawienia się na gali nawet nie byli ze sobą w jakikolwiek sposób związani. Tak jakby federacja jeszcze nie wiedziała jak to rozwiązać, ale chciała, żeby obaj pojawili się na gali.

I na koniec dwa debiuty. Cieszę się, że akurat te debiuty dostaliśmy, bo akurat na oba mocno liczyłem. W obu przypadkach myslę, że można napisać to samo. Imponująca postawa ringowa, czekamy co dalej. Kalisto będzie miał łatwiejsze zadanie, bo dostanie title shota na tytuły Tag Team może nastąpić praktycznie z miejsca. z Nevillem to jak na razie wielka niewiadoma. Mam tylko nadzieję, że coś dla niego mają, a nie zadebiutował na zasadzie: "w NXT nic na ciebie nie ma, to spadaj na RAW". Bo jeśli jednak tak jest, to szybko zmieni się to w spadek na SD! a potem na Superstars i MainEvent (jeśli w ogóle te dwie tygodniówki jeszcze istnieją :D)

Mnie zastanawia, ile urlopu dostanie teraz Cole - w sumie chłopina od lat porządnego wolnego nie dostał, niech sobie odpocznie. Szkoda ino, że Byronraczej nie wykorzystał szansy - kiepsko się go słuchało. Od dawna uważałem, że z trojga młodych komentatorów (Young, Saxton, Phillips) najmniej bezjajeczny jest ten ostatni... dostający najmniej szans. Cóż, nie jest kobietą ani czarnym, ma więc pod górkę :roll:

A Raw? Pierwsza połówka - najlepsze Raw od wielu miesięcy. Druga - stopniowy powrót do normy, z ukoronowaniem w postaci badziewnego main eventu - szczerze liczyłem, że zobaczymy w tej walce jakiś powrót, ale nie, Romek musiał pokazać, jaki to on twardy jest... :roll:

Publiczność genialna.

Ambrose jak zwykle przegrywa. :roll:

Sheamus ok - fryzura rodem z koncertu The Billa, ale te warkoczyki w brodzie akurat mu pasują: Celtycki Wojownik, te sprawy... zobaczymy, w którą stronę teraz to pójdzie.

Z debiutantów karierę większą zrobi zdecydowanie Kalisto, ale tylko jeśli zostanie w tt. W ogóle, to znamy chyba nazwę nowych mistrzów w tej dywizji...

No i Goldust: po co on jeszcze wychodzi do ringu? Wymarzonej walki z bratem na WM-ce nie dostał (a dalej twierdzę, że te 10 minut mogli im wykroić), znaczy mniej niż zero, więc ani o pasy już nie powalczy, ani nikogo porządnie sobą nie wypromuje... nie lepiej byłoby się pożegnać? Papatki, HOF za rok i praca za kulisami, drugi Kane (jobber-legenda) nam niepotrzebny...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Young,

Ta Young?! :shock: Renee? Pomija już fakt, że ona z definicji jest "bezjajeczna", ale jak można ją wyżej cenić na stołku komentatorskim od Phillipsa (którzy też iest przeciętny swoją droga). Renee dobrze się sprawdza w wywiadach, ale kompletnie brakuje jej nawyków komentatora. Była bardzo irytująca i w zasadzie czułem, że kompletnie nie przedstawia/sprzedaje danej walki + głos.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

No toć przecież napisałem, że z trojga złego Phillipsa wolę najbardziej ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Druga co do jakości publika świata dała o sobie znać, choć zgadzam się z twierdzeniami, że mieliśmy już styczność z lepszą gwardią najaranych angoli na RAW po WM.

A jak sama gala? Super! Broczek jak zawsze kochany, milutko przytulał wszystkich (nie)chętnych, nawet stolik komentatorki dostał trochę miłości. Samo zawieszenie... no nie wiem, jestem na "nie", bo to znów oznacza mniej Brocka w WWE, a nie powiem żeby mi się tego gościa źle oglądało, ba, Lesnar - do spółki z Paulem - to najjaśniejszy punkt obecnego rosteru.

Reszta gali? Był Rudy, ale nijaki i śmieszny Rudy, jakiś Roman był i... kozacki finisher Rybacka. Dla samego SS warto zobaczyć ME tej gali, więc nie marudźcie.

Podobało mnie się to... i teraz co? Powrót do zamulania?

Odjąć publikę z tego RAW, dać standardową i debiut Lucha oraz Neville'a byłyby gówniane. Ba, debiut Adriana i bez tego był gówniany. Reakcja komentatorów gorsza niż "It's, it's Christian". Ja wiem, że storyline nakazywał, by po ataku Lesnara komentatorka leżała, ale Saxtona się nie dało słuchać (dopiero Lawler mu pomógł O_o). W debiucie Neville'a podobało mi się tylko pyro (zawsze sprawia reakcje w stylu "ten gość coś znaczy"), które sprawiło że z miejsca ma lepsze wejście od WH Championa (najsłabsze wejście ever jak na gościa o takiej pozycji). Nie wiem po co odcięli mu imię, i tak go to nie wyróżnia z tłumu (to się sprawdziło tylko u Goldberga) jak i Cesaro. Ja się jeszcze dziwię, czemu Dean Ambrose to nie po prostu Ambrose, a Seth Rollins to nie Seth.

Tak ogółem przez NXT te debiuty teraz tak będą wyglądać. I to jest przykre moim zdaniem. Gdzie są debiuty w stylu The Shield? Kompletnie bez emocji. To nie wygląda jak debiut tylko awans, a to zmniejsza zainteresowanie postacią. Lucha Dragons to już w ogóle walczyli przez jakiś okres na Superstars. Mam tylko nadzieję, że Balor czy Owens dostaną coś ekstra...

Ta sytuacja z Ambrosem przypomina tą CM Punka przed jego pipe-bomb. Szkoda tylko, że Dean przejdzie po prostu heel turn i nie dostanie jakiegoś super programu jak to było w przypadku Punka, choć mogłoby to być ciekawe.

Publika może i nie była głośna tak jak zawsze bywało na RAW po WM ale i tak dzięki nim dużo lepiej oglądało się to co nam WWE zaserwowało.

Mocny początek ,bo tak można nazwać wejście Heymana i Lesnara. Suplex City na propsie :D .

Za bardzo podkreślane było to ,że Brock pierwszy raz od dawna zawalczy na RAW. Nawet komentatorzy to podkreślali ale mimo wszystko byłem ciekaw co z tego wyniknie.

Bryan odbił sobie porażki z RtWM i tutaj wygrał. Szkoda tylko, że nie dostał mikrofonu. Wrócił Sheamus i jeśli nie nowy wygląd to bym mógł nawet uwierzyć ,że jednak wraca jako face ale tutaj mamy heela. Może jakoś dziwnie wygląda ale wyróżnia się ale sam jestem ciekaw jakby się prezentował ogolony na łyso.

Wreszcie mamy Kalisto na RAW. Debiut udany ale to również dzięki publice. Nie mam nic przeciw jeśli Lucha zgarną pasy. Też mam obawy jeśli chodzi o Kalisto w przyszłości. Na razie trzymam kciuki.

Walka o pas tak wcześnie? Wszystko jasne. Seth strasznie pewny siebie i bardzo dobrze to wyglądało. Zwłaszcza jak z pasem w rękach podbił to Brocka. To co się stało potem to rozrywka w czystej postaci. Lesnar nie mógł zgnoić Setha to zrobił to z komentatorami i J&J.

Zawiesznie i ciekawe jak to się dalej potoczy.

Byron strasznie słabo wypadł ze swoim komentarzem. Ładnie go potem pewnie Vince zrugał.

Neville i jego debiut jakoś po mnie spłynął. Może dlatego ,że gość nie umie gadać i ciężko mu będzie w MR. Efektownie w ringu było ale i Byron nie pomógł mi się jakoś ekscytować tym debiutem. Ciekawe co dalej.

Powoli nudzi mnie to John Cena Sucks. Tutaj ,aż się prosi o turn i Cena by wszystkich zmieszał z błotem za mikrofonem. Niestety musiał trochę popierdzieć i open challange. Szkoda w tym Deana ,bo koleś z taką reakcją nie powinien ciągle przegrywać. Tylko czekam na te newsy ,że WWE sprawdza jak Dean reaguje na porażki :twisted: .

Randy ma chętkę na pas. Tak czułem.

Coś mi pachnie ,że niedługo zobaczymy nową mistrzynię Div.

Trochę dziwne. Było wyzwanie Johna i Rusev nic nie zrobił. Potem wchodzi i pokonuje Goldusta i nic?

Na koniec znalazł się i Roman. Musiał chłopak pina zgarnąć ,bo bez tego by nie było. Pytanie brzmi kto zawalczy o pas na Extreme Rules.

RAW przyjemne dzięki debiutom jeszcze obecnych emocjach związanych z WM i dzięki Lesnarowi. Publika nieco słabsza ale i ona pomogła.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg