Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Kevin Nash powinien być main eventem podczas Hall Of Fame, jeżeli dostanie to Macho Man (oczywiście że zasłużył bardziej ale jego już nie zobaczymy) to trochę będzie niesmak. Tegoroczne HOF i tak wypada dość blado.

Not sure if troll, or... :roll: Choć zgodzę się, że klasa HOF najsłabsza od lat.

Raw jak Raw, co tu mówić... gdyby nie obecność kilku gości specjalnych (Sting, Hogan, Lesnar), to tygodniówka spokojnie mogłaby mieć miejsce gdzieś w martwym, jesiennym sezonie... ot, była, ale jakby jej nie było.

Snoop Dogg >>> Wiz Khalifa. Po tym pierwszym widać było przynajmniej, że faktycznie musi być fanem, gość przy Hoganie markował jak dziecko. Choć wyglądał komicznie, taki patyczak w towarzystwie pakerów ;)

Harpera znokautowała drabina, jobber squad zaliczył na Raw wygraną, Ambrose kusi turnem a Bryan jobbuje. A obrazek tygodnia i tak ujrzeliśmy na końcu: no. 1 contender do pasa i, zarazem, kandydat na topowego baby-face'a wyszedł skonfrontować się z głównym heelem federacji i.... został totalnie, bezceremonialnie, wybuczany - jeśli to nie przekona kreatywnych (a pewnie nie przekona), to już chyba nic tego nie zrobi...

Cóż, jak dla mnie Lesnar może trzymać pas przez kolejny rok. Belee Da.

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Jest komediową postacią póki co. To tak jakby wygrał je Marrella. Idąc na logikę on musi zostać wyeliminowany przez kogoś, żeby fani go jeszcze bardziej wspierali przy boku Miza, którego wyeliminuje. Story ciągnie się dalej.

Różnica między Marrellą, a Sandowem jest dosyć znacząca. Sandow dostaje niesamowitą reakcję, a od jakiegoś czasu balansuje między postacią komediową, a czymś poważniejszym. Marrella był w pełni postacią komediową. Damienowi brakuje tej jednej wygranej, jednego momentu, żeby odejść od komedii. I tym momentem może być wygrana w BR. Dla mnie od dawna był i nadal jest to faworyt. Plus sam chciałbym, żeby WWE nagrodziło go w ten sposób za świetnie wykonywaną robotę.

Sting wreszcie pogadał, ale nie wniosło to niczego spektakularnego do programu, po usłyszeniu theme songu Stefki pomyślałem, że jest ona tam potrzebna jak drzwi w lesie, a okazało się, że dodała kolorytu, by nie powiedzieć, że uratowała segment.

Ależ to WWE Universe jest złośliwe - wciskają swojego ulubieńca do walki 3 vs 1, a ten nic sobie z tego nie robi i squashuje konkurencję. Skoro Randy pokonał Rollinsa oraz J&J Security, to teraz wypadałoby..żeby przegrał solo z Rollinsem na WM, a to byłaby spora niespodzianka.

Okazuje się, że kilka near-falli wystarczy, by stworzyć dobrą walkę kobiet. Końcówka interesująca, jednak dała nam ostateczną odpowiedź na to, kto zatriumfuje na Wrestlemanii.

Ło Hogan : O Aż mi się przypomniał segment z WM21, gdzie Hulk przybiegł ratować Eugene'a z rąk arabskich terrorystów. Axel zbiera pozytywną reakcję widowni i w moim subiektywnym zestawieniu jest kandydatem nr. 2 do zwycięstwa w ATG Battle Royal, ale skoro czytam, że moja "jedynka", czyli Sandow nie wygratylko dlatego, że jest postacią komediową

http://ecx.images-amazon.com/images/I/515gMSi-4TL._SL500_SS500_.jpg

to Curtis tymbardziej nie ma szans, bo jego obecne prowadzenie nie różni się w zasadzie niczym od runu Heatha Slatera w drodze do RAW 1000.

Rusev w poniżąjący sposób rozprawia się z Januszem, czym w zasadzie odbiera mi resztki nadziei na niespodziankę podczas WM.

Spoglądając na suwak czasu myślałem, że walka Ziggler vs Bryan potrwa do samego końca (zapomniałem o fejs tu fejs), a tu 1..2..3..i Ziggy kolejny raz pokonuje Bryana. Mimo to nie zmieniam zdania, że pas zgarnie albo Goat Face, albo Ambrose..

..który wykonując finisher w koszulce sędziowskiej do złudzenia przypomina jedną z gwiad WWE z lat wcześniejszych (tam prawie było słychać dźwięk tłuczonego szkła :D)

Ostatni segment wyglądał dobrze, dopóki nie pojawił się Romeo. Wyrywanie sobie tytułu z rąk...miało to wyglądać jak staredown Ceny i Punka, po powrocie tego drugiego w 2011, a wyszło tak, jak opisał to Shane Helms

"Moi synowie z większą zajadłością wyrywają sobie z rąk swoje zabawki. Kiepskie zakończenie średniego RAW."
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   1

Różnica między Marrellą, a Sandowem jest dosyć znacząca. Sandow dostaje niesamowitą reakcję, a od jakiegoś czasu balansuje między postacią komediową, a czymś poważniejszym. Marrella był w pełni postacią komediową. Damienowi brakuje tej jednej wygranej, jednego momentu, żeby odejść od komedii. I tym momentem może być wygrana w BR. Dla mnie od dawna był i nadal jest to faworyt. Plus sam chciałbym, żeby WWE nagrodziło go w ten sposób za świetnie wykonywaną robotę.

Myślisz, że ja bym nie chciał, aby Damien wygrał? Chciałbym i to właśnie jemu będę markował przy tej walce, bo to on zasługuje na to najbardziej spośród całej gromady jobberów i Rybacka... . I w zasadzie masz rację, bo to będzie najlepszy moment do rozpoczęcia konfliktu Sandow-Miz. Damienowi będą markował tak samo jak Harperowi podczas walki o IC.

Edytowane przez 8693

• Reputacja:   2

Przemowa Stinga

Troszkę niespodzianka, że Stinger otwiera galę, ale zawsze to zapowiedź dobrego segmentu. Stefka jak zwykle dobrze się zaprezentowała wmawiając Bordenowi jak jej mąż go zje na WM'ce. Bójka między dwoma byłaby na plus. Nie wiem czy to nadmierna ostrożność czy, co ale napięcie przed największą galą w roku jest już "przebudowane". Powinni dać upust w końcu i zmierzyć chociaż raz przed niedzielą.

Pierwsza walka - R-Truth & Dean Ambrose vs Luke Harper & Stardust

R-Truth ma swój moment kończąc walkę. Fajny motyw z Harperem zasłaniającym uszy partnerowi żeby nie słyszał swojego, prawdziwego imienia. Za to Barret szybko opuszczający arenę po walce nawet mnie rozbawił, "nie, nie tym razem". :P

Druga walka - The Miz, Damien Mizdow, Adam Rose & The Ascension vs Ryback, Erick Rowan, ZACK RYDER & Prime Time Players

Dziesięć osób z Ryderem powracającym na główną tygodniówkę. W większości jobberlandia. Czysta wygrana Face'ów raczej nie dziwi. Przy okazji poznaliśmy kolejnych uczestników MBR.

Trzecia walka - Randy Orton vs Seth Rollins & J&J Security

Jakby Seth nie wygrał głosowania... nie, no po prostu nie było opcji. :D

To czego nie dostajemy w przypadku choćby Tryplaka i Stinga, czy Lesnara i Romka - starcia między skonfliktowanymi. Aczkolwiek tym razem Randy jedynie zabawił się "ochroniarzami".

Segment śmierdzący konfliktem o pas między AJ i Paige. Chyba nie chcą wrócić do tego bezsensownego feudu za nim Lee poszła się hajtać... . :?

Czwarta walka - Diva's Championship: Paige vs Nikki Bella

Cóż... Może jakimś cudem Paige i AJ wygrają na WM'ce. W każdym razie w sumie możnaby to ciekawie rozwiązać. Niech włączą do walki o pas obie dziewczyny, a nawet Brie.

Segment ze Snoop Dogiem, Curtisem Axelem i Hulkiem Hoganem

Curtis powinien się cieszyć, że dali mu ponabijać się parę sekund z legendy i to w jej obecności. :P

Piąta walka - Los Matadores & El Torito vs Tyson Kidd, Cesaro & Natalya

Powoli większy staje się konflikt mistrzów na linii z "matadorami" niż z bliźniakami. Tyle, że to teraz byczek powala kobitę. :?

"It's my bloody title". Coś wyczułem w tej wypowiedzi. :D

Szósta walka - Rusev vs Jack Swagger

Już myślałem, że po prostu zaserwują nam kolejną powtórkę, a tu niespodzianka. Ten rzut na stół komentatorski wyglądał dosyć mocno. Cena daje się obić, co chyba spoileruje nam wynik nadchodzącej walki.

Przemowa Braya Wyatta

To było naprawdę dobre promo. Emocjonalne podejście Braya plus dźwięk piorunów zrobił swoje. Mimo braku Takera propsuje. Wyatt się postarał. :D

Tyson, Nattie i reklama nowego specyfiku Burger Kinga na żywo. Nawet zachowali reklamowy styl z uciszaniem partnera. :P

Siódma walka - Daniel Bryan vs Dolph Ziggler

Kolejne głosowanie, które nie mogło się skończyć inaczej. Aż byłem ciekaw jak Dean spiszę się w roli sędziego. :D Dobra walka. Ziggler znowu wygrywa, a reszta serwuje brawl. Solidna podbudowa tego Ladder matchu. Widać, że chyba im zależy na tym pojedynku. Mam nadzieję, że będzie to jedna z lepszych walk na WM'ce.

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

WTF? Heyman pogadał, a ci się przepychają jak dzieci? Po prostu nie... .

Tygodniówka na plus, sporo mocnych akcentów, tylko ta końcówka... . :?

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ja wolę, żeby Bettle Royal wygrał jakiś poważny zawodnik, a nie bezbek Mizdow, albo Axel, którego załatwił,,, Snoop Dogg. Jeśli ten memoriał mają wygrywać jobberzy, to nie ma sensu w ogóle tego organizować.

• Reputacja:   84
  • Urządzenie:  Android

Jeżeli chodzi o theme Stinga to marzyłoby mi się aby wyszedł przy tym remixie. Oczywiście to się nie spełni, bo Vince go puści w tym swoim gównie z WWE.

A co do Undertakera. To podobno WWE chciało zrobić aurę tajemniczości, a dla mnie to raczej wyszła aura żenady. Facet po ponad 20 latach przegrał walkę na Wrestlemanii i tak sobie od czapy po roku wyjdzie stoczyć kolejną walkę, bez słowa wyjaśnienia. Komedia.

www.boxingnews.pl - najlepsza polska strona o boksie.

Co do samego BR, to właśnie wygra je Ryback, bo nie po to zastawili go akurat w tej walce zamiast w Ladder Match'u o pas IC.

Gdyby ktoś wpadł na taki pomysł, to drabiny same by przyszły do Vinca zaprotestować i zastrajkować. Po RAW daję rybakowi 90% mniej szans z 99% które dawałem przed raw. Nie mam pojęcia kto wygra, Sandacz wcale nie wydaje się taką niemożliwą opcją. Bukmacherzy najmniejsze kursy dają właśnie na niego. Potem długo, długo nic, trzeci Ryback ma 6.00.

RAW nie będę za bardzo komentował, bo przewijałem, ale fajnie zapowiada się walka o pas IC i tu muszę przyznać, że wyjdzie to im na plus. Ale końcówka RAW najgorszej w historii WWE nie było sorry, co to miało być wyrwali sobie pas jak małe dzieci nawzajem szkoda mi Vince i jego wymarzonej walki o pas WWE, to już walka o pas IC będzie ciekawsza.

Ale po raz kolejny pojawiło się to promo WHOISMRROBOT promo, czy jakoś tako, co to jest? Co RAW to puszczają. Bohater, Haker i te pytanie " kim jesteś? " Co to za kampania. Sorry że ja nie w temacie, ale od dawna nie mam zbytnio czasu, żeby WWE ogarnąć :)

https://www.youtube.com/watch?v=WGjnfJjzxmA

Edytowane przez Młody Zgred
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

A co do Undertakera. To podobno WWE chciało zrobić aurę tajemniczości, a dla mnie to raczej wyszła aura żenady. Facet po ponad 20 latach przegrał walkę na Wrestlemanii i tak sobie od czapy po roku wyjdzie stoczyć kolejną walkę, bez słowa wyjaśnienia. Komedia.

I co miałby powiedzieć :D? "Wdupiłem, ale wracam, żeby skopać dupę Brayowi bo mnie wyzywa"? Bardzo dobrze, że tak to załatwili. Taker nie musi nic mówić. Sygnały poszły przez te jego "mindgames".

Jeszcze co do Sandowa. Pomyślcie o jeszcze jednej sprawie. Tak naprawdę z całej ekipy będącej w tej walce mu jako jedynemu wygrana coś da. Bo co niby da Rybackowi albo Mizowi? Goście dopiszą to sobie to do CV, po czym zapomną o tym i wrócą do tej samej pozycji co przed WMką. Damien poprzez wygraną może odbić się od dna, może wyjść z postaci komediowej, a przede wszystkim może rozpocząć ostateczny rozbrat z Mizem.

Sting w końcu przemówił, ale żeby jego promo zachęciło mnie jakoś wielce do obejrzenia jego walki na Wrestlemanii- raczej nie. Przecież oczywiste jest, że musiałby mieć nie po kolei w głowie żeby po tylu latach walczyć nadal za WCW- teraz liczy się tylko jego rywalizacja z Hunterem i ciekawi mnie jej poziom ringowy. Jak narazie mieli mało styczności ze sobą, a Tryplak nie garnie się do bójki ze Stingiem, wygląda nawet jakby się go bał. Pewnie na Wrestlemanii mu to przejdzie, ale nie wydaje mi się żeby to Hunter miał wygrać a Sting przegrywać od razu po debiucie. Choć prawidłowe wytypowanie zwycięzcy nie będzie łatwe, ale jednak więcej szans dawałbym Stingowi.

Walka Ortona z Sethem i jego świtą przebiegła dokładnie tak jak się można było spodziewać- walczyli ochroniarze a Seth uciekał. Randy oczywiście z łatwością wygrał, a ja nawet czekam na ich pojedynek na Wrestlemanii, bo ringowo nie powinno być źle.

Hogan łatwo zakończył Axelmanię, spodziewałem się że tak będzie, a Curtisa i tak najbardziej pogrzebało to, że z ringu pozbył się Snoop, który znowu z Liona stał się Dogiem, a wielki jest taki że mógłby być gwiazdą anoreksjomanii. Jak on dał radę rozpędzić tak Axela to ja nie wiem. No i zostając jeszcze przy maniach, to czy oni nie zapomnieli o jeszcze jednej, najsłynniejszej, naszej krajowej i najbardziej na czasie? :D

Swagger przegrywa z Rusevem- chyba już nikt nie zwraca na to uwagi. Najistotniejsze jest to, że to rusek na ostatnim RAW przed Wrestlemanią całkowicie zdominował Cenę. Kurcze, wydaje mi się że Jaś może zostać nowym mistrzem, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że Johna aż tak bardzo podłożyliby Rusevovi, no chyba że to on miałby być kolejnym pretendentem do mistrzostwa WWE, bo inaczej tak wielka promocja nie jest do końca zrozumiała.

Feud o najważniejszy pas federacji to teatr jednego aktora i ostatni segment przed najważniejszą galą w roku tego nie zmienił, Heyman całkowicie przyćmił Reignsa i Lesnara. A kłótnia o pas bez słów to i tak było lepsze rozwiązanie niż dawanie któremuś z nich mikrofonu. Mam nadzieję że chociaż na Wrestlemanii dadzą z siebie wszystko, bo jeśli walka będzie taka jak ich aktorstwo w tym segmencie to opinie o main evencie nie będą pozytywne.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   6

Jak on dał radę rozpędzić tak Axela to ja nie wiem. No i zostając jeszcze przy maniach, to czy oni nie zapomnieli o jeszcze jednej, najsłynniejszej, naszej krajowej i najbardziej na czasie? :D

Sugerujesz, że na następnej WrestleManii zobaczymy walkę Adama Małysza z Hulkiem Hoganem? :P

Sugerujesz, że na następnej WrestleManii zobaczymy walkę Adama Małysza z Hulkiem Hoganem?

Nie, z innym bardziej zbliżonym do Hogana wiekowo jegomościem, którego high flying'em się w sobotę jarałeś :D Andrew był już chyba na WM-ce w roli widza, teraz czas na debiut w stylu Santino Marelli i rozpoczęcie Supronmanii :D A co do Adasia to to była mania a nie mejnia :D

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   9

Wiem, że Sandow jest over i ogólnie wszyscy go teraz kochają. Wiem też, że trofeum Andre nie jest jakieś mega wartościowe, ale c'mon. Damien to na dzień dzisiejszy komediowy jobber, a jednak fajnie jakby podkreślili prestiż tej statuetki, a nie na zasadzie "dajmy Mizdowowi, bo jest cool". Tym bardziej, że rok temu za zwycięstwo propsowany był taki Cesaro (co się z nim dalej stało to inna kwestia). Uważam, że jedynym właściwym zwycięzcą (pod kątem wypromowania) byłby Ryback. Ewentualnie powracający, heelowy Sheamus, ale tutaj z powodu osobistej antypatii bym go nie chciał.

• Reputacja:   2

Segment z Paulem Heymanem i Brockiem Lesnarem

Paul jak zwykle dobrze mówił i zanosi się na niezłe widowisko. Stefka naturalnie broni swojego, nowego mistrza, ale słowa Heymana nie mogą iść na marne. Lesnar walczący na RAW pierwszy raz od paręnastu lat i publika sprawiająca dobre wrażenie to może być świetne połączenie. :D

Pierwsza walka - Intercontinental Championship: Dolph Ziggler vs Daniel Bryan ©

Zamarkowałem jak zobaczyłem ich dwóch na przeciw siebie. Niezła walka, ale znowu zabookowali tą, głupią walkę na głowy. :? Zbyt nie wiem też czemu akurat Ziggler dostał ten pojedynek, a nie Anglik. Przecież powracający Irlandczyk i tak wszystkich chciał obić. Oczywiście wole Dolpha od Barretta, ale bardziej logiczny byłby udział właśnie Wade'a. Brak reakcji na SHEAMUSA epicki. :lol: Irokez i jakieś warkoczyki na brodzie to zapewne zabieg na potrzeby Heel turnu. Oby ten berseker był w końcu ciekawy jak wcześniej... .

Druga walka - Kofi Kingston, Big E & LUCHA DRAGONS vs Tyson Kidd, Cesaro & The Ascension

Dali się pokazać Kalisto, który zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Może zamaskowani rozruszają dywizję, ale boję się, że będą po prostu kolejnym teamem... . Drobne spięcie na linii mistrzów z Ascension. Nie wiem, czy to świadczy o włączeniu się ich do walki o pasy. Jeśli tak to zapewne wygryzą Los Matadores.

Kofi: New Day!

Publika: Sucks!

Nie mam pytań. :lol:

Trzecia walka - WWE World Heavyweight Championship: Brock Lesnar vs Seth Rollins ©

Taka walka, tak wcześnie nie miała prawa się odbyć. Dodatkowo Seth zbyt pewny siebie i jeszcze podjudzający Brocka. Lesnar zrobił konkretny sajgon, którego nie przetrwali nawet komentatorzy. "Zwolnienie" zapewne daje mu trochę przerwy, co oznacza, iż Rollins może być spokojny. Stefka uważa, że ma nad bestią władze, zatem możliwa jest wojenka na linii zawodnika z szefową. Może to droga do Face Turnu?

Czwarta walka - Sturdust vs Damien Mizdow

Tylko czekałem na atak Miza. Dali dokończyć ten krótki, lecz zjadliwy pojedynek.

Piąta walka - Curtis Axel vs NEVILLE

Szybki squash w wykonaniu debiutanta. Pokazał po raz kolejny parę fajnych ruchów.

Wyzwanie od Johna Ceny dla rosteru WWE

Jest i nowa koszulka. :D Wyobrażałem sobie, że skończy się ustaleniem walki na PPV, jednak dostajemy pojedynek już teraz.

Szósta walka - US Championship: John Cena © vs Dean Ambrose

Wygrana Ceny do przewidzenia, ale pojedynek był dobry. Momentami wkradała się wątpliwość, czy aby na pewno Jasiek zwycięży. Zwłaszcza w okresie tej wymiany ciosów. Ile to razy Dean uciekł z AA? Dziwię się trochę, że nie ma nigdzie Ruseva.

Poparcie decyzji Stephanie i nazywanie Lesnara nieokrzesanym zwierzęciem w wywiadzie przez Rollinsa wiadome, ale Randy nie bez powodu tam się przewinął.

Siódma walka - AJ, Paige & Naomi vs Natalya & The Bella Twins

Sporo czasu dostały dziewczyny i o dziwo oglądało się dobrze. Może to zasługa śledzenia na żywo, ale aż się publika ożywiła. Więcej chantów podczas tej walki niż przez dotychczasową resztę RAW. :P

Ósma walka - Goldust vs Rusev

Obecność Ruseva na gali była oczywista. Goldust nie miał szans wygrać z wkurzonym Bułgarem. Pytanie tylko czemu się nie upominał o tytuł?

Dziewiąta walka - Seth Rollins, Kane & Big Show vs Randy Orton, Ryback & Roman Reigns

Pojedynek niczym zbytnio się nie wyróżnił, ale z taką publiką można oglądać. Dostaliśmy chyba wszystko "boring", "same old shit", a nawet meksykańską falę. Aż jestem ciekaw czy reakcja Rollinsa była szczera? :D Romek wybuczany, ale jak widać on też będzie się kręcił wokół pasa.

Dobre RAW. Publika tradycyjnie dała radę, a zdecydowanie najciekawsza sytuacja ze "zwolnieniem" Lesnara.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg