Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

rzeczywiście, ze wszystkich 'pojawień się' Stinga, to oglądało mi się najlepiej, ostatnio nawet myślałem o tym że mimo że legenda mimo że Stinger to brakuje emocji. tym razem było naprawdę dobrze
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Pierwszy segment jakiś taki niewyraźny. Zaczęło się tradycyjnie by po chwili zamienić się w koło wzajemnej adoracji, ewentualnie zebrania anonimowych alkoholików. Każdy wylewał swoje żale, każdy właściwie mówił to samo. Jeżeli miałbym wskazać kogoś, kogo zapamiętam z tego segmentu to tylko Mercurego. Słowa nie powiedział ale gestykulacja pokazała wszystko. Ni to ziębi ni to grzeje. Segment potrzebny ale bez rewelacji.

Jednocześnie słowo o samym Rollinsem. Świetnie oglądało mi się go w późniejszych segmentach ( w szczególności tym ze Stephanie). I nie mówię tutaj o zrobieniu w jajo Ortona ale o samym zachowaniu. Takie heelowy egoista, mający przekonanie o swojej wyższości, jednoczesnie nie widzący tego co się wokół niego dzieje ma potencjał. Jeżeli tylko nie będzie to cipoheel made by WWE - byłby z tego niezły pożytek.

Kto jeszcze kilka miesięcy temu powiedziałby, że pas US doczeka się własnego segmentu z podpisywaniem kontraktów? Chyba tylko niepoprawni optymiści. Jeden z niewielu plusów tego segmentu. Drugi plus to postawa Johna, trzeci to Ruseva jeżdżącego po Amerykanach. Z racji bariery językowej, nie był to wybitny speech ale wyciągnął z tego maksimum. O ile Rusev zyskał swoją wypowiedzią tak stracił zupełnie na czym innym. Pierwsza rzecz to nieobecność Lany, która nie umknęła uwadze publiczności, druga to sam prawnik. Nie wiem czy jest Rosjaninem czy tylko jego udawał ale dawno nie widziałem tak sztucznego gościa.

Battle Royal jobberów a wśród nich Henry...i Axel. Curtis dostaje swój moment i nie zdziwiłbym się gdyby własnie tak to wyglądało na WMce. Zostanie do samego końca, tylko po to by zostać brutalnie sprowadzonym na ziemie. Sandow będzie miał swój Wrestlemania Moment wywalając Miza a jeżeli nie wygra tego Ryback, ewentualnie Sheamus to będe ogromnie zaskoczony.

Heyman po raz kolejny wpada w słowotok z którego dało się wyciągnąć to co najważniejsze. Mogłoby nie być Lesnara, mogłoby nie być Reignsa. On i tak sprzedałby ten pojedynek. Jeżeli chodzi o tego drugiego, to dało się wyczuć poprawę. Mówił swobodnie, bez większych przerw. Nie został zniszczony przez Heymana a to już bardzo ważne. Moją uwagę przykuło jednak "I Can. I Will. Hustle. Loyalty. Respect vol.2?

Main event do którego nie doszło bo i dojść nie mogło. Pojawienie się Stinga to fajne urozmaicenie natomiast mina Ortona bezcenna. Obejrzałem sobie segment ze Stingiem już po zakończeniu Raw i niestety możemy tylko żałować, że segmenty Stinga ograniczają się jedynie to skopania komuś tyłka. Może zmieni się to za tydzień.

Wydaje mi się, że kiedyś po podobnej akcji z Abyssem w newsach ktoś podał informację, że Abyss faktycznie siedział pod ringiem całą galę czekając na swój moment.

To był Brian Kendrick, który podczas Lethal Lockdown któregoś siedział od początku gali na szczycie klatki, która wisiała przy dachu areny :D Był przykryty jakimś kawałkiem czarnego płótna. Całkiem możliwe, że z Abyssem było podobnie, na Lockdown14 prawie na pewno cały czas tam siedział.

Dzisiejszy Sting jasno pokazał, że walka Takera ze Stingiem wcale nie musiała byc walką 2 dziadków... zobaczycie jak Taker się pojawi na WM... nikt go nie pozna - magia siłki, tv oraz charakteryzacji.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Styl:  Jasny

Pokazał łapiąc wyraźną zadyszkę po minucie w ringu? :twisted: Don't get me wrong, to był świetny segment i naprawdę historyczny moment, ale nie przesadzajmy...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Całkiem niezłe było to RAW, a mimo wszystko w pamięci zapadły mi tylko jakieś pierdoły:

Theme AJ było w zwolnionym tempie, albo coś się dzieje z moim komputerem :)

Cesaro i Kidd dali najlepsze promo odkąd założyli tag team, nie ważne, że było ono nagrane wcześniej i stanowiło tło do wejściówki, ale Piotr Rubik i tak byłby z nich dumny.

Świetne wstawki na zapleczu z Rollinsem - najpierw odchodzący J&J, a potem starcie z Trypelem: - bo co, zwolnisz przyszłość federacji? Nie sondze 8-) tak zachowujący się Rollins "świadomy" swojej wartości byłby moim zdaniem ciekawszą postacią, niż obecny Ambrose.

Promo Reignsa > Promo Heymana, a to dlatego, że dziś Paul poszedł po standardowej rozpisce, a jakieś 30% jego wypowiedzi można było się domyślić z kilkusekundowym wyprzedzeniem. Po drugie, gdzieś w połowie wypowiedzi Romka kamera uchwyciła na drugim planie tańczącego grubasa podobnego do Polish Gianta, który skupił na sobie całą moją uwagę i doprowadził mnie do łez :D

Z poważniejszych wydarzeń na pewno warto wspomnieć o kolejnym ciekawym, "dynamicznym" segmencie z pasem IC w tle oraz kolejnym pojawieniu się Stinga, który wreszcie wyglądał tak, jak wszyscy oczekiwali.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Urządzenie:  Windows

Joey Mercury ma najlepsze mic skille w Authority ;)

Podpisywanie kontraktu tym razem z demolką słowną, a nie ringową. Fajne promo Ruska, tyle że wypowiedziane przez kogokolwiek innego(zachowując gimmick) byłoby takie same, albo i lepsze.

Giganci muszą pokazywać, że są główną siłą w Battle Royalach. Nie, nie wiemy, że niemal zawsze przegrywają.

Nawet Heyman, standardowo podwyższający poziom, nie poprawił mi tej tygodniówki...

...za to zakończenie to co innego. Genialny myk Authority budowany przez całą galę + pojawienie się Stinga i podbudowanie na tym dwóch feudów na WM. Jedyna świetna rzecz dzisiaj, a już miałem pisać, że wszystko się nie nadawało na Road to WM. Poprawiam więc: prawie wszystko.

Dali Stingowi majka... na parę sekund, w krótkim post show.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Pierwszy segment raczej juz znany i oklepany z ta roznica ze tym razem Authority rozpoczelo swoj speech bez Triple H i Stephanie , szczegolnie Triple H nieco sie uciszyl po tym co wydarzylo mu sie w starciu z Stingerem na Fast Lane no i mam cicha nadzieje ze Tryplak walnie jeszcze jakiegos specha badz nawali Stingera na RAW bo wiadomo ze na Wrestlemanii mu jobbnie - zreszta sam chce walki ze stingerem no i sam chce mu jobbnac. Musze przyznac ze opener div w starciu AJ Lee z Bellaska wypadlo bardzo dobrze jak na poziom kobitek w main roster WWE , bellaska wygrywa i cos mi tutaj podpowiada ze AJ & Paige wyjda ze swojej walki zwyciesko na Wm-ce , mam nadzieje ze ich tag team bedzie sie nazywal Anti-Divas bo to dla tych WRESTLEREK najbardziej odpowiednia nazwa. W kolejnej walce Ryback z najwiekszym spokojem rozwala Mizka no i musze przyznac ze moge nawet ogladac jobbujacego Mizanina , wtedy go tylko jakos znosze w TV , i tak ja zapycha ale do jobbowania to akurat sie chlopaczek z jego wystraszona twarza licealisty co dostaje oklep od druzyny koszykarskiej nadaje najlepiej. Mam nadzieje ze feud Mizdowa z Mizem doprowadzi do grudge matchu na takim Extreme Rules no i Mizdow ktory role dublera odgrywa lepiej od samego Miza ktory jest marna parodia Hollywood Rocka z 2003 wygra ten feud i pojdzie na jakis singlowy pas , moze pas IC? Feud New Day , Cesaro & Kidda i powracajacych Los Matadores jakos mnie nie pociaga , szczegolnie ci ostatni sa dretwi i o wiele bardziej lepiej byloby ogladac w Tagu Carlito & Primo z jabluszkami. Pewnie znajda i dla nich czas na zapchanie ramowki Wrestlemanii , jeszcze dodac do tego Ascension i mamy bardzo fajny Tag Team Turmoil ktorego dawno sie nie widzialo w Vincelandzie. Promo Brocka Lesnara bardzo mi sie podobalo, widac w tym promie ogromna prace Paula Heymana, Brock bardzo dobrze brzmi w takich promach nagrywanych z tylu w przeciwienstwie do tych co pokazywal by ewentualnie w ringu dlatego tam daja mu Heymana , tekst na koncu " I'm gonna fuck up Royal Reigns" zajebisty. Big Show rozwalajacy Rowana mial chyba na celu wypromowanie Gianta i kto wie czy to wlasnie nie on dostanie swojego Wrestlemania moment no i nie wygra (nie) prestizowego Andre the Giant Battle Royal. Apropos battle royalu , promo z wyrzucaniem zawodnikow swietne , Mark Henry dostal swoj moment na RAW ale raczej nie wygra tej walki.

Paul Heyman i jego promo byly wporzadku, znowu wylaczali mu mikrofon i.... potem wszystko zaczelo sie znow jebac :/ Wychodzi Reigns ktory ssie a raczej juz polyka no i pierdoli swoje smuty. Bardzo wczesnie zabrali sie za promocje walki Reignsa i Lesnara , szczerze mowiac bylem chetny nawet na ta walke ze wzgledu na sama podbudowe ale do cholery teraz oprocz tego ze walka bedzie ssala jak starcie Goldbergera z Lesnarem z pamietnymi chantami z Wrestlemanii XX to jeszcze w przeciwienstwie do tamtej "legendarnej" walki nie ma w ogole tutaj podbudowy. Main Event bedzie jedyna walka na Wrestlemanii ktora mam w glebokim powazaniu i by milo gdyby Rollins na samej Wmce albo na RAW po wrestlemanii kasznal swoja zlota walizeczke o kontrakt i uratowalby sytuacje o pas WWE bo Reignsa pushowanego nie moge za nic ogladac, boredom and suffering.

6 Man tt match wporzadku, uczestnicy Ladder matchu o pas IC, dobrze ze cos sie z tym pasem wkoncu dzieje , sytuacja po walce okay, wreszcie pas wraca do prawidlowego wlasciciela a mianowicie Bad News Baretta ale raczej na krotko bowiem straci ten pas na WMce z Deanem albo Danielsonem.

Main Event fajnie rozwiali , raczej wiadome bylo to ze ta walka sie nie odbedzie , dobry byl tekst Rollinsa z tym ze Ortonowi zajelo zrobienie z Rollinsa debila w 3 tygodnie podczas kiedy mu zajelo to tylko 3 godziny , wygladalo na to ze doswiadczymy zniszczenia Ortona a tymczasem gasna swiatla i ... pojawia sie STING we wlasnej osobie! Mialem oczywiscie markmode, fajnie to wszystko wygladalo no i po RAW na WWE Network wreszcie Stinger sie odezwal ;)

Raw pozytywne , moze ta Road to Wrestlemania nie nalezy do genialnych ale nagle jakos zaczalem czekac na Wm-ke , chociaz bardziej mi sie wydaje ze jest to spowodowane glodem wrestlingowym gdzie apetyt po mojej 7 miesiecznej przerwie jest dosyc spory (a wiadomo ze apetyt rosnie w miare jedzenia) anizeli tak dobra RTWM i emocjami zwiazanymi z sama Wrestlemania.

8289407954f5ffdfdf219.jpg

A czy to nie było czasem tak, że właściciel walizki mogł ją cashować kiedy chce limit wynosił rok. Skoro Seth walizke zdobył na poprzedniej WMce to chyba max moze cashować na tegorocznej. Coś się zmieniło czy WWE poprostu olało ten temat?

A czy to nie było czasem tak, że właściciel walizki mogł ją cashować kiedy chce limit wynosił rok. Skoro Seth walizke zdobył na poprzedniej WMce to chyba max moze cashować na tegorocznej. Coś się zmieniło czy WWE poprostu olało ten temat?

Nic się nie zmieniło, nadal ma rok na cash in. Tyle, że on nie zdobył walizki na WMce tylko na MiTB PPV w czerwcu ;)

• Reputacja:   2

Segment z The Authority

Segment wyżalenia i wzajemnej adoracji. Szczerze już bym wolał jakiś dialog z Ortonem via sattelite niż to (dobrze, że pojawił się osobiście i dostaliśmy ten dialog). Na plus Mercury, którymi swoimi gestami świetnie odgrywa "niemowę". I jeszcze mogę się zgodzić ze słowami posiadacza walizki o tym, że decyzja dołączenia do Authority była konieczna, by zabezpieczyć mu przyszłość. Jestem ciekaw jakby to wyglądało gdyby to Dean był tym "złym" z Shield? :D

Pierwsza walka - AJ vs Nikki Bella

Bardzo długo jak na kobiety. Spory krok naprzód, bo i walka wygrana przez Divy i niezbyt czysto. Na WM'ce muszą wygrać grzeczne dziewczynki.

BTw. czy JBL rzucił coś tam o dystansie od kuchni? :twisted:

Kane i Show, foch na Setha. Czyżby nam się Authority sypało?

Druga walka - Ryback vs The Miz

Można przewinąć do końca, bo jedyne co warte uwagi (jeśli kogoś obchodzi konflikt Miza i Damiena) to po walce. Teraz czekam już niech Damien w końcu sam zasunie Mizowi i odlączy się od niego na dobre.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki na WrestleManii 31 między Johnem Ceną i Rusevem

Szkoda, że nie było Lany, bo typek na zastępstwie tak kaleczył ruski akcent, że nie można było go słuchać. Segment mógłby być lepszy razem z towarzyszką Bułgara.

Trzecia walka - Kofi Kingston & Big E vs Tyson Kidd & Cesaro

Zatem Matadorzy oficjalnie włączają się do walki między teamami i tym samym, włączają do niego New Day. Jeśli odpowiednio zabookują możemy dostać całkiem fajny pojedynek.

J&J Security także opuszcza Rollinsa. Szkoda, bo bym jeszcze ich pooglądał, ale z drugiej strony nic tak wielkiego nie wnieśli. Wybraniec zapewne sam będzie sobie musiał radzić na WM'ce. Gdyby samodzielnie pokonał Ortona na pewno zyskał, by w oczach widza, nie mówiąc już o inkasowaniu walizki. Tylko czy to nie za dużo. :P

Czwarta walka - Big Show vs Erick Rowan

W sumie nie wiem na, co ta rozwałka. Musimy zobaczyć, że Show jest zły, a jak jest zły to groźny. Ok to już wiemy.

Zbyszko w HoF. Nas pewno podnosi trochę rangę w tym roku.

Piąta walka - Battle Royal

Skoro powrócił to musi mieć coś do roboty. Wszedł i rozgonił towarzystwo. Dobra wiemy, że Henry, Kane i Show jak to wielkoludy będą robić za walce drogowe, mamy Curtisa - Hulk Hogan wanna be jak i konflikt gwiazdora z jego "dublerem". Szczerze to nie mam pojęcia kto może to wygrać. :D

Przemowa Paula Heymana

Tak dobry mówca zasługuje naprawdę żeby dać mu coś nowego do powiedzenia. Ile można słuchać, że Lesnar połamie Romka jak zapałkę? :???: Właśnie Romek... Wciąż słabo, ale chociaż mówi coś ciekawszego niż wychwalanie swojego klienta. Moment i tak skradł ziomek w niebieskiej bluzie na widowni. :lol:

Lesnar na RAW w przyszłym tygodniu. Nareszcie coś się zacznie dziać, mam nadzieję.

Szósta walka - Bad News Barrett, Luke Harper & Stardust vs Daniel Bryan, Dolph Ziggler & Dean Ambrose

Dobra walka, a pas wraca do obecnego mistrza. W końcu obrazek, który umacnia Anglika, bo dotychczas tylko płakał, że nie może odzyskać tytułu. Rozumiem, że gonitwa za pasem się kończy i teraz mistrz będzie już lepiej go pilnował. Z jednej strony dobrze, żeby to przed WM'ką pas był w jego posiadaniu, ale z drugiej strony droga do PPV w przypadku Ladder matchu będzie trochę uboższa.

Również uważam, że segment Tryplaka, żonki i Rollinsa był niezły. "Nie zwolnisz przyszłości swojej fedki", "Może w końcu dorośnij i weź sprawy w swoje ręce zanim będzie gorzej". Jak dla mnie bomba, w ukazaniu końca "dnia dziecka".

Wyatt wciąż nakręca nas na pojedynek z Takerem. Wciąż czekam na Deadmana... .

Siódma walka - Randy Orton vs Seth Rollins

Do walki nie doszło, ale odstaliśmy dobry motyw. Najpierw Authority nas trolluje z pozostawieniem Setha samemu sobie, a potem Sting, który zostawił niezłe wrażenie. Coś czego oczekiwaliśmy i mam nadzieję, że ostatnie tygodnie w końcu pokażą, że oglądamy RtWM.

Dobre RAW. Dosyć szybko minęło, ale zapewne przez to, że komfortowo się oglądało.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Z jednej strony dobrze, żeby to przed WM'ką pas był w jego posiadaniu, ale z drugiej strony droga do PPV w przypadku Ladder matchu będzie trochę uboższa.

A co jak Ambrose mu wbije do domu? :grin:

Nie wiem, czy do domu, na backstage, gdziekolwiek, ale fajnie byłoby, jakby Barett tak trzymał pas w domu, a tu coś jak to:

Edytowane przez RXTPPL

• Reputacja:   2

W sumie to, by było dobre. Już widzę jak łupią się na chacie Anglika, a spod kanapy wypełza Truth i zawija tytuł. :lol:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1

Rychło w czas z tym Stingiem. Do tej pory nie mogłem wyjść z podziwu, że złapał za mikrofon tydzień temu, kiedy RAW zeszło z anteny. Najwyraźniej WWE jest świadome nie tyle słabości Bordena za mikrofonem, ale miałkości wyjaśnień, jakie może mieć na swoje czyny. Sting gadał, ale nie powiedział absolutnie nic. Stefcia się pojawiła, żeby nadać temu sens.

Podczas wieloosobowego Tag Team Matchu promujacego Andre the Giant Battle Royal, najść mnie mogła tylko jedna myśl - zobaczymy, kto NIE wygra w niedziele. Ryback, gratulujemy, wygrałeś na RAW, mamy nadzieje, że się najadleś. Smacznego!

Orton zaskakująco gładko sobie radzi przed WrestleMania. Troche byłby zaskoczony, gdyby finalnie minął się z zemstą i wmoczył z Rollinsem. Tym smutniej, że zwycięstwo Setha wykluczyłoby zapewne jego inkasacje w niedziele.

Wstyd się przyznać, że wciąż się nabieram, ale zamarkowałem jak Hogan się pojawił :wink: Niestety, szybko trzeba było zejść na ziemie, bo segment był kiepski, jak wszystkie z Guest Hostami. Szkoda trochę konforntacji Axela z Hulksterem na takie coś.

Rusev zdemolował Cene, kiedy to sam Jaś interweniował. Ciekawe kto wygra na WM...

10-minut na konfrontacje Lesnara i Reignsa? Nie zaszczepiło to nowych emocji, nie naładowało na niedziele, ale przynajmniej pozwoliło przyjemniej spędzić czas we wtorek, kiedy to mocno ograniczyli obecność Romana. WWE zrobiło test, kogo ludzie będą chcieli oglądać triumfującego na WrestleManii. Pozostaje mieć nadzieje, że faktycznie Brock przedłuży kontrakt i zarazem swój title-reign. Szarpanie się o złoto trochę komiczne. Dwóch nędznych aktorów.

50608915156a3743c1fa34.jpg