Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mimo, że nie było to nic specjalnego, to pierwszy raz cieszyłem się z pojawienia Stinga. Dalej mam żal do WWE, że gość nie złapał za mikrofon od początku pobytu, ale tutaj dali fanom taki mark-out moment. Wreszcie było w nim trochę życia i emocji.

Idę o kratę, że pojawił się tylko dlatego, że koszulki słabo się sprzedawały i Vince dogadał się z nim, żeby zrobił coś zajebistego żeby każdy dzieciak chciał mieć koszulkę Stinga. To by wyjaśniało dlaczego zdjął tą cyrkową pelerynkę :twisted:

Battle Royal wygrywa Ryback, tu nie ma o czym dyskutować. Sheamusa nie będzie, przynajmniej nie będzie walczył. Gdyby miał walczyć, to by go wcisnęli do Bryana, a jakoś nie widzę Dragona w żadnym starciu jeden na jednego.

Kurde, rzeczywiście pojawienie się Stingera było w końcu "jakieś". Gość był żywy, delikatna interakcja z publiką, wspomnienie, że to "Ikona". Markuję jak głupi :cry:

Z początkowego segmentu nie wyciągnąłem zbyt wiele prócz tego ,że Seth zmierzy się z Viperem jeśli ten się zmierzy z nim już na RAW. Od razu to pachniało podstępem. Nic więcej z tego nie wyniosłem.

Miz już teraz można powiedzieć ,że pozbył się dodatku przez ,który się na niego czekało. Mimo wszystko nie widzę w Sandowie osoby ,która wygra Battle Royal.

Nie pamiętam kiedy ostatnio odbyło się podpisanie kontraktu na walkę o pas US. Jakoś to po mnie spłynęło. Nie było Lany i nie było na czym skupić wzroku :roll: . Cena robił co mógł ,a wyszło jak wyszło.

Roman generuje u mnie takie emocje jak ten cały ME WM. W przyszłym tygodniu wreszcie Brock i Reigns staną twarzą w twarz tutaj może wreszcie będzie ostro.

Brawo dla Barretta ,że wreszcie odzyskał swój tytuł. Spore osiągnięcie :P .

Jak zobaczyłem ,że wraz z Sethem wchodzi nawet Hunter to byłem pewny ,że pojawi się Sting. Wreszcie zrobił na tej drodze do WM. Mina Ortona ,gdy patrzył na Stinga też dobra.

Powoli się wkręcam w tą drogę do WrestleManii szkoda tylko ,że dopiero na ostatniej prostej.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Czy to było trudne? Czy nie dało się tego zrobić wcześniej? Czy musieliśmy czekać na to do przedostatniego Raw przed samą Wrestlemanią? Czy Romek nie mógł nawijać tak wcześniej? Jasne, to nie było genialne promo, ba, przy Heymanie wyglądał blado, ale wg mnie, to było pierwsze akceptowalne solowe promo jakie wygłosił. Jeśli powtórzy za tydzień przy Brocku choć odrobinę tej pewności co miał dzisiaj, to myślę że jeszcze nie wszystko stracone.

BTW. Po obejrzeniu proma Lesnara doszedłem do wniosku że nie chcę aby on odchodził.

Samoan Ameri-Can & Samoan Ameri-Can't - geniusz tkwi w prostocie. Nie potrzeba być super inteligentnym żeby zaimponować publice.

Orton patrzący z niedowierzaniem na stojącego obok Stinga - tak się robi dobrą tv. Czasem wystarczy tylko dobra mina, i wszystko samo się sprzeda.

Bellaski zmieniające GiveDivasAChance na GiveUsABreak oraz Catsaro małpujący klaszczenie oraz przekształcenie New Day na No Way to bankowo pomysł Winca - nie mogę się oprzeć takiemu wrażeniu (swoją drogą te proma były dziwne, szczególnie w wykonaniu panów).

RAW było krótko takie nawet spoko, nie mówiąc o tym że w połowie gali zaspałem :(

Ale wracając do tygodniówki - segment'y otwierające drogę do Największej ze Scen były dobre, szkoda że nie ujrzeliśmy Lany :P Szkoda, że ME WM jest prowadzony tylko i wyłącznie przez Heymana, fakt jest świetnym managerem, ale chce oglądać jakiś brawl ze strony Romana i Bestii. Może za tydzień kiedy to spotkają się twarzą w twarz coś z tego wyniknie, oby. Divy dostały prawie 8 minut walki, no no no. Widać, że poszli na rozum przez te #GiveDivasAChance :D

Najbardziej spodobała mnie się walka tag team, czyli Bryan, Ziggy oraz Ambrose vs Harper, BNB i Stardust i to jak Barrett odzyskał swój pas, który normalnie powinien nosić na barku, ha. Gratulacje.

Pojawienie się Sting'a było czymś naprawdę imponującym widzieć go znów, ale do cholery mogli mu dać już ten mikrofon i coś powiedzieć. Jakoś by on urozmaicił ten konflikt ich i walkę na Wrestlemanii.

RAW oceniam gdzieś 8-/10, czekamy na Bestię za tydzień! :twisted:

Why So Serious?

207483497254a5615a11bee.jpg

• Urządzenie:  iPhone

Randy Orton vs Seth Rollins ten feud jest mocniej promowany, niż Main Event Wrestlemanii. W większości przypadków, ich feud otwiera i zamyka Raw. A Lesnar vs Reings dostaje co tydzień może z 15 minut. No, ale co się dziwić, kiedy mistrza nie ma, a Romanowi strach dać mikrofon. I tylko Heyman tę walkę promuje. BTW. Dlaczego mu co tydzień wyłączają mikrofon? :grin:

Był Sting, fajnie. Może dadzą mu jeszcze przed Wrestemanią wygłosić jakieś promo, czy coś. :smile:

BNB w końcu odzyskuje swój pas. :lol: Mam nadzieje, że na WM nie obroni pasa. No, bo co to za mistrz, który nawet jednej walki wygrać nie umie.

Co jeszcze? Ja się pytam: Gdzie była Lana? :mrgreen: W końcu dali Divom więcej czasu. Szkoda, że korzystają z tego akurat Bellaski. :P

RAW trzymało poziom, ale feudy mają coraz mniej do zaoferowania. Czy jest inna opcja, niż danie HHH vs. Sting jako Main Event? (pod względem promocji Seth vs. Randall na to zasługuje, ale wiadomo) Nie wiem czy to, że feud Reigns vs. Lesnar jest tak słaby zależy od tego, że ten drugi na serio się obraził, więc dają co chwilę segmenty Reigns - Heyman albo żadnych konfrontacji, czy po prostu zdali sobie sprawę, że Roman to nie jest idealny pretendent i chcą to odbębnić - niech tylko nie odbębniają w ME. ;)

Btw. Face 2 Face Reignsa i Lesnara na następnym RAW - chyba nie zamierzają dać im mikrofonu w tym samym momencie?

Edytowane przez ShowOff Punk

129015919552c4b3100be8c.jpg

Rollins i Orton to jeden z Main Eventów na WrestleManii, a przewidywałem coś zupełnie innego. Co więcej - to jest główny feud w RtWM, dostaje najwięcej czasu, zamyka i rozpoczyna RAW, dziwne... Choć w końcu pojawił się Sting i przemówił. Nie ma co się rozpisywać na temat Sting/HHH , bo właściwie nie ma o czym. Ciągną to na samym fakcie tego feudu, według nich to wystarczy i w sumie dobrze im się wydaje. Jednak przydałoby się coś więcej, bo traci on na ważności.

Postawili w tym tygodniu na BNB. I dobrze. Podbudował się przed Ladder Matchem. Ale ten Stardust... Nienawidzę tej postaci, Rhodesa bardzo lubiłem - co gimmick potrafi zrobić wrestlerem :). No po prostu on tam nie pasuje i już. Co z tego, że może zrobić parę spotów, poprawić jakość walki, ja go tam nie chcę. Moje życzenie to powrót Codiego na WM, ale tak bez podłoża pewnie tego nie zrobią, jeśli w ogóle to zrobią :roll:

BTW. Podoba mi się to, że feud o IC głównie rozgrywa się na SmackDown! i ma swoje krótkie epizody na RAW. Tak to powinno wyglądać! Mam tylko nadzieję, że nic się nie zmieni po WrestleManii, choć pewnie nikłe są na to szanse...

Edytowane przez LAN

Czy to było trudne? Czy nie dało się tego zrobić wcześniej? Czy musieliśmy czekać na to do przedostatniego Raw przed samą Wrestlemanią? Czy Romek nie mógł nawijać tak wcześniej? Jasne, to nie było genialne promo, ba, przy Heymanie wyglądał blado, ale wg mnie, to było pierwsze akceptowalne solowe promo jakie wygłosił.

Właśnie miałem wrażenie, że było troszkę lepiej u Romana z tym miciem - niestety "troszkę", czyli nadal jest to bardzo niski poziom. Chociaż się stara, a ten motyw "I Can. I will" nawet adekwatny do tego hejtu na niego.

129015919552c4b3100be8c.jpg

No, Roman teraz zaprezentował sie na poziomie Ortona 3 lata temu. Czyli super tragedii nie ma, ale nadal mam sobie ochotę odrąbać uszy tępym nożem kuchennym. Jeszcze niech z rok intensywnie potrenuje, to może wtedy nie będę przewijał jego 10 sekundowych speechy.

Pytanie: jak robią te sztuczki z Undertakerem, Wyattem czy teraz Stingiem, gdy to pojawiają się oni w ringu po zgaszeniu światła? Przypuszczam, że są oni wcześniej pod ringiem, no ale wchodzą tam i siedzą 3 godziny? :D

Pytanie: jak robią te sztuczki z Undertakerem, Wyattem czy teraz Stingiem, gdy to pojawiają się oni w ringu po zgaszeniu światła? Przypuszczam, że są oni wcześniej pod ringiem, no ale wchodzą tam i siedzą 3 godziny? :D

To różnie bywa. Często przerabiany motyw jest taki że kiedy tuż przed owym segmentem (np. wjazdu Stinga na tym Raw) pokazywane jest promo na titantronie, światła są zgaszone. Wtedy delikwenci mają czas na zajęcie pozycji (pod ringiem itp.). Dla przykładu, podczas puszczenia proma o Larrym Zbyszko (lub Heymana z Renee na backu; tym ostatnim przed walką) i jeśli był on tuż przed walką Ortona z Rollinsem to najprawdopodobniej się schował. Albo zrobił to jak w TNA i po prostu stał w publice z maską swojej podobizny ;)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Wydaje mi się, że kiedyś po podobnej akcji z Abyssem w newsach ktoś podał informację, że Abyss faktycznie siedział pod ringiem całą galę czekając na swój moment.

Z drugiej strony Chris Jericho w jednej ze swoich książek napisal coś takiego:

Opowiedziałem o tym, jak Ultimate Warrior miał być niespodzianką jednego z odcinków Monday Night Nitro, wychodząc przez ukryte specjalnie na tę okazję przejście pod ringiem. Nikt nie poinformował o tym ekipy, przez co cały wieczór przyjmowaliśmy bumpy na czystą stal.

Nie wiem jednak o jaką niespodziankę chodzi.

I Miejsce - Typer NXT 2017

• Styl:  Jasny

Najsmutniejsze wrażenie na tym Raw zrobiła promocja battle royale matchu. Sam wcześniej twierdziłem, że starcie to jest dobrą okazją dla niemieszczących się w karcie zawodników na pokazanie się na WM-ce, ale... no straszny jobber squad tam wyszedł. Slater, Rose, Young... do tego ten nieszczęsny Goldust, którego wymarzony feud z bratem urwano w połowie...

A jednocześnie swoje miejsce na WM-ce znajdują tacy Matadorzy. Już wolałbym, by ten pre-show zajęli Miz i Mizdow...

Ze spraw innych... Roman dostał koszulkę, nie będzie już więc występował w stroju Sheildów? Pokaże na WM-ce klatę? Jeee.... :roll:

A Lana, jak rozumiem, kręci film z Edge'm, tak?

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Ech, te J&J to uczuciowe chłopy, jako przydupasy Rollinsa świetnie pasują. Ich odejście powinno być częścią reingu Setha po zkasowaniu walizki.

Publika dobrze skwitowała moje myśli. "Where is Lana?!", "We want Lana?!"

W ogóle, fajne okulary.

Brock się zaśmiał? To coś w tym promie to był jego śmiech? Ok, ok.

Z obserwacji wynika że Henry będzie ostatnim wyeliminowanym, pytanie brzmi, przez kogo?

Ta koszulka Reignsa strawiła mnie do środka. Samoan-American't było dobre, Romek dalej nie zbiera odpowiednich reakcji. Pan MITB musi zainterweniować po walce z Lesnarem, nie wtedy, to kiedy?

Bookowanie R-Trutha jest genialne, a reakcje jakie otrzymuje Dean cieszą na przyszłość, następną WM'kę. Brakuje mi w tym feudzie takiego zawodnika który by miał w tyłku kto trzyma w danym momencie pas, ponieważ i tak by go ściągnął podczas walki.

Proma Braya są świetne, brak "zmarłego" jest widoczny. Wracając do poprzedniego tygodnia, smutno się mi zrobiło gdy oglądałem powtórkę z tamtego Raw. Ludzie usłyszeli gong i myśleli że zobaczą wreszcie Takera, a WWE dało im tylko nagrany głos.

Sting pomaga Ortonowi, to jest jeden z momentów doprowadzających do bliskiego już rozpadu "Authority". Sting czyści ring bejsbolem w stary, dobry sposób. Drugie dobre pojawienie się Stinga. Pierwszym które mi się podobało to wtedy gdy ten groził Tryplakowi bejsbolem jak jakimś paralizatorem, choć trzeba przyznać, tamto było dziwne.

Mimo braku Takera, Lesnara, bądź Stinga (ten był akurat często, jednak zabawia się w niemowę) przez co wielu nie czuje "klimatu" WM'ki, to dla mnie to będzie udana "Droga". Mamy rozbudowę feudów dla pasów midcardowych, coś co w ostatnich latach było zaniedbywane.