Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak dla mnie ta tygodniówka byłą zjadliwa mimo mojego ostatniego marudzenia.

Nie sądziłem ,że dostane taki początek RAW ale powiem szczerze ,że podobał mi się. Wszyscy odegrali swoje role i wyglądało to fajnie. Na plus też Orton ,któremu chyba przerwa pomogła ale mam nadzieje ,że to nie tylko jednorazowy wyskok. Randy pokazał ,że jak chce to potrafi rzucić fajne teksty i tutaj props dla niego.

Widać niezdecydowanie ,gdzie wyląduje na tej WrestleManii Bryan. Otwarta furtka do walki o pas Interkontynentalny ,a z drugiej strony cały czas dostajemy proma powrotu Sheamusa i tutaj pora wreszcie się na coś zdecydować. Chaosu ciąg dalszy tym razem R-Truth "wyszedł" z pasem.

Nie wiem czy czasem WWE samo przestało wierzyć w Romka ale tutaj ,aż prosiło się ,żeby go wpuścić na Heymana i Lesnara. Plus ,że mistrz łaskawie się pojawił. Słów Heymana nie ma sensu komentować ,bo on sam nie schodzi poniżej swojego poziomu. Wygląda na to ,że tylko Paul promuje walkę o pas WWE. Chyba nie tam powinna wyglądać promocja ME największego PPV.

Nie mam pytań jeśli na drodze do największej gali jest czas to występy live rapera ale gdzieś go wcisnąć musieli.

Sting i HHH spływa po mnie całkowicie i można za to podziękować tylko WWE.

Tak cicho myślałem ,że właśnie tak Cena zmusi Ruseva do walki na WM. Oczywiste było ,że zawalczą na tym PPV i rozwiązali to najprościej i czasami tak jest najlepiej. Nie kupiłbym żadnej straty pasa przez Ruseva.

Undertaker odpowiedział Brayowi. Zawalczą na WM i tutaj powiem szczerze ,że bardziej mnie to kręci niż walka Sting vs Triple H czy Reigns vs Lesnar.

Randy wreszcie wybuchł i to się liczy. Seth zebrał lanie dość solidne. Wkręciłem się w to story ,bo dostają od początku mnóstwo czasu na podbudowę tej walki. RAW zakończyłem z uśmiechem na twarzy i mimo kilku słabszych części show jak pisałem na początku w tym tygodniu marudził nie będę.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Story z pasem IC jest prowadzone mistrzowsko, ja osobiście się wkręciłem. Czekam na SD i kolejne segmenty. Do walki dorzucamy alb Sheamusa którym przez najbliższy czas zajmie się Danielek, albo Goldust i dalszy rozwój feudu braciaków.

Kolejne skrzydło w HoF. Pierwszym wprowadzonym ten chłopiec od Bryana. Wzruszyłem się, ładnie WWE się zachowało. Nie wiem w jaką strone mogą pójść, czy pójdą w strone tych dotkniętych ciężką chorobą i za rok dołączy jednonogi wrestler czy w strone oddanch fanów i ujrzymy następnie Brock Lesnar Guya.

Heyman dalej pokazuje geniusz. Federacja wogóle go pilnuje czy tylko dają mu mikrofon i sam ma przygotować swoje promo. Wyłączanie mikrofony nie jest aż takim złym zabiegiem, lepiej by to był ostatni raz. Dwa tygodnie z rzędu starczą. Heymanowi powierzyli feud i to najważniejsze.

Jest ktoś kto obejrzał występ rapera?

Widzę progres w feudzie Tryplaka ze Stingiem. Sting przemówił w promie.

Pomysł z zegarem dla Axela sprawił że się uśmiechnąłem. Axel może mieć taki gimmick udupianego słabego Hogana, nie mam nic przeciwko. Zły Cena aż rozlewa wodę. Chcę zobaczyć Jaśka hasającego z pasem US. To naprawdę będzie historia, koleś od 10 lat w ME a tutaj trzyma US Title, w tym runie widzę tylko możliwość zmiany albo zlikwidowania pasa.

Seans spirytystyczny Braya był epicki. świetny efekt dały błyskawice i palące się krzesło. Jeśli ktoś mi powie że WWE się nie stara to czas na przerwę. Taker vs Wyatt, pożegnanie zmarłego, koniec historii, koniec 25 lat spędzonych w federacji. Bray jest warty tego by był jego ostatnim przeciwnikiem. Nie chcę za rok Stinga.

Orton wybuchł, zbliżył się do Trollinsa i go zniszczył. Orton udupczy kolegę na WM'ce a pan MITB skończy całą noc inkasacją walizki.

Naprawdę wam się nie podoba karta nadchodzącej WM'ki? Ja się będę jarał jak co roku, jak dziecko, bo czemu nie?

Zabrakło mi RKO w początkowym segmencie. Ciągle miałem wrażenie że Orton słucha tego co do niego mówią, podlizują mu się, a on tylko czeka żeby coś im zrobić. Zwłaszcza że sam potem zaczął po nich jechać. I cały czas mam nadzieję że w main evencie gali coś się jednak stanie, bo to że na końcu powiedział że żartował mnie nie przekonuje. Cały czas wierzę że Orton na Wrestlemanii zawalczy z Rollinsem i ten feud powinien się już na dobre rozpocząć.

Zabrakło im pomysłów na następne osoby do HOF, skoro dają tam nagrodę im. Warriora i pierwszym laureatem jest Connor. Chłopiec miał ogromne szczęście, bo żył krótko ale poznał tylu Wrestlerów i widział gale z tak bliska, że my moglibyśmy o tym tylko pomarzyć.

Lesnar w segmencie Heymana był potrzebny tylko po to żeby wejść i stać. A tak to Paul właściwie cały ten feud ciągnie sam, w tym wypadku sam spisał się świetnie, a w fedzie o pas pomiędzy Lesnarem a Reignsem to właściwie Heyman jest gwiazdą numer jeden i zmieni się do dopiero w dniu Wrestlemanii.

Taker ostatecznie nie wrócił, ale segment i tak był dobry, szczególnie ten piorun trafiający w fotel- bardzo efektowne, a na pewno lepsze niż puszczone z odtworzenia słowa Takera. Mi się to podobało, ale szkoda że największe walki na Wrestlemanii budowane są tylko przez segmenty gadane, praktycznie bez kontaktu obu zawodników. Ja bym jednak wolał żeby widywali się częściej niż dopiero na samej WM-ce albo raz czy dwa przed nią.

W końcu main event RAW, a raczej to co dostaliśmy po nim było warte obejrzenia, a nie po raz enty wieloosobowa walka której nie chce mi się oglądać. Tutaj Orton rozpoczął feud z Rollinsem na dobre i w mocny sposób, zakończony RKO na stół. Podobała mi się tak końcówka i czekam na odpowiedź Authority za tydzień.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

• Styl:  Jasny

Od początku oczywiste było, że początkowy segment ma tylko zaspoilerować to, co stanie się w main evencie. I dać Randallowi okazję do powiedzenia tego, co myśli cała publiczność. Trochę to trwało, ale nie słuchało się tego źle.

Fajnie rozgrywa się ten midcardowy feud o pas IC, uwagę zwraca jednak jedno: WWE bardzo ładnie, w 2-3 tygodnie, zrzuciło Bryana do midcardu i nikt tego nawet nie zauważył :D W sumie zabawne...

Bardzo podoba mi się inicjatywa z Warrior Award - miły gest upamiętniający tego dzieciaka, który w przyszłości przeistoczy się pewnie w swego rodzaju nagrody humanitarnej made in WWE. Obawiam się tylko, że za rok czy dwa pierścień/statuetkę/co tam dadzą dostaną ludzie z fundacji Susan G. Komen a oni... no powiedzmy, że pojawiłby się wówczas u mnie spory niesmak.

A tak na marginesie...

Tu się otwiera furtka dla DDP - osiągnięcia ringowe ma ok dla fana, nie wiem czy są wystarczające dla Dabju.

Myślę, że takie umniejszanie osiągnięć DDP to jednak przesada, ludzie ze znacznie mniejszym dorobkiem dostawali pierścienie. Dallas też się doczeka, myślę zresztą, że już za rok. W końcu WM-ka odbędzie się... w Teksasie ;)

Ciekawy jestem, ile $$$ dostanie Lesnar za ten występ: wyszedł, postał 5 minut, nic nie powiedział i poszedł. 8) Cóż, feud dwóch niemów poprowadzić może tylko geniusz, jakim jest Heyman... a promo o Romku łzawe i nudne, klasyczne "lubcie go, lubcie go, lubcie go". Nie ;P

Raw is Rowan! Nie dość, że dali mu wejściówkę, to jeszcze pin zgarnął... czary. Po walce Stephanie tradycyjnie daje lepsze promo, niż 3/4 fedki. Takie czasy.

Ten moment, w którym Sandow/Mizdow/Wizdow dostaje większy pop, niż jakiś nygga mający robić za gwiazdę i zabierający 5 minut czasu antenowego...

Summer sparowano z Cammeron oraz wracajacą Evą Marie (nowy strój, ten chociaż nie wygląda jak kostium kompielowy) chyba tylko po to, by na ich tle wyglądała jako lepsze zawodniczka. Na takim tle to nietrudne. Z Kelly Kelly mogliby ją połączyć, jeśli ta kiedykolwiek wróci... wizualnie są podobne, ringowo w sumie również...

A ten Sting to przepraszam, zdubbingowany czy tylko mocno przerobiony? Bo jakoś nie brzmiał jak on :D

Rusev, Jasio i jego rape-face, Axel... dla mnie cały segment skradła Lana, która coraz częściej zaczyna odgrywać w tym heelowym story rolę face'a. Szkoda tylko, że jako menago jest bezużyteczna, mogłaby częściej interweniować w walkach... nie wiem, przywalić Jasiowi butem, czy coś...

Czyli na WM-ce tag team Fatal 4-way? Albo inny Turmoil? Wszystko fajnie (o ile znowu pasów nie zgarną Usosi), ale co tam, do jasnej ciasnej, robią Matadorzy? Ascension aż tak zleciało w hierarchii? Nie żebym się dziwił, ale...

DOING! DOING! Fajnie to wyszło - Bray pogadał, pirotechnicy podpalili ring... trochę ten Undi z taśmy sztucznie brzmiał, ale cały segment na plus. Tandeta, ale miła ;)

A na koniec tyleż przewidywalne, co spektakularne lanie na Rollinsie. I pięknie wykonane/przyjęte RKO, jedno z najlepszych od wielu miesięcy. Takiego Ortona chcę oglądać, taki Orton pokazuje, czemu uchodzi za jednego z wielkich w tym biznesie. Brawo, brawo, brawo.

P.S. Nie miałem racji, nie dali walki Stardust-Bryan... jeszcze ;P

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Kcramsib, a może masz rację? Skoro jednym z headlinerów tegorocznego HoF jest Rikishi, to w sumie Diamond nie wypada tak blado. Kierowałem się głównie tym że akurat Page pasuje jako ta dobra dusza w naszym półświatku (taka która tutaj świetnie pasuje, a nie tak jak zauważyłeś Susan G. Komen czy ktoś taki).

No tak, ale dla mnie DDP to jednak przede wszystkim wrestler - skoro więc do HOF trafić może, jak celnie zauważasz, Rikishi i jego, za przeproszeniem, dupa...

A nagrodę Warriora zostawmy chorym dzieciom i innym tego typu :)

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Feud Orton vs Rollins jest zajebisty. Kompletnie nie ogarniam tego feudu i to jest na minus. Chcę zobaczyć walkę ale nie chcę oglądać segmentów z tymi panami. Wszystko prowadzi do tego że Randall poskłada Setha na WM'ce. W ciul oczywiste to jest niczym Bryan odchodzący z rodzinki Wyatta rok temu.

Walka o pas IC na WM'ce to będzie showstealer. Problem w tym że mam problem ze wskazaniem mistrza. Plus jest taki że zwycięzca nie jest oczywisty. Jak dla mnie Ambrose jest faworytem ale wcale się nie zdziwię jak WWE odwali kaszanę i to Truth ściągnie pas.

Powiem szczerze że nie wiem co sądzić o nominacji Michalka do HOF(?) Warrior Award. Trochę to naciągane ale w sumie wolę taką nominację niż ludzi pokroju Drew Carey'a.

Aż żal mi się robi że Brock po WM'ce na 99% odchodzi i nie będę słuchał Heymana. To znaczy Heyman może będzie ale Paula najlepiej słucha mi się z Lesnarem (oraz głównie z nim się kojarzy).

Wizdow był bardzo przyjemny ale z oczywistych względów Khalify nie przypominał tylko bardziej X-Paca :P

Jakie to dziwne uczucie gdy Cena jest tak bardzo w cieniu innych. Feud z Rusevem się przeterminował i spływa po mnie ale z jednej strony to zajebiście przyjemne gdy wszędobylski Janusz ma mały feud na WM'ce i prawdopodobnie jego walka będzie w pierwszej godzinie WrestleManii co chyba się nie zdażyło od WM 20.

Gdy widzę segmenty takie jak ten Wyatta to wstydze się oglądać Wrestling. Zajechało kiczem. Z jednej strony jest to w klimatach Braya ale mój mózg tego nie potrafi pojąć.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Kcramsib, wiesz, z drugiej strony może się okazać że ta nagroda nie będzie przeznaczona tylko do ludzi (w tym przypadku dzieci) chorych, dla których Dabju było oderwaniem się od przykrej rzeczywistości - mozliwie, że własnie otworzyla się furtka dla ludzi typu Kevin Dunn lub Jim Johnston (co nie raz będzie budziło kontrowersje)

Kiedy się na RAW pojawia Kid Rock, Nickelback i inni artyści to potrafie zrozumiec dlaczego publika na nich buczy albo nie reaguje. Są oni po prostu "obciachowi" dla większości mieszkańców USA tak jak dla polaków np. Doda. Nie rozumiem natomiast dlaczego była tak słaba reakcja na Wiza (przyznam ze mu markuje) który w USA jest jednym z najpopularniejszych artystów nie tylko jeśli chodzi o rap. Słuchanie go jest czmyś spoko i ogólnie ma on dobre kawałki - ktoś mi to wytłumaczy? (Jeszcze w jego rodzinnym mieście), dodatkowo ten Micheal Cole z miną jakby mu Khalifa miał zabrać prace...

Sting jak Magda Ogórek, nie tyle nie mówi... co jak mówi to też nie mówi.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Kiedy się na RAW pojawia Kid Rock, Nickelback i inni artyści to potrafie zrozumiec dlaczego publika na nich buczy albo nie reaguje. Są oni po prostu "obciachowi" dla większości mieszkańców USA tak jak dla polaków np. Doda. Nie rozumiem natomiast dlaczego była tak słaba reakcja na Wiza (przyznam ze mu markuje) który w USA jest jednym z najpopularniejszych artystów nie tylko jeśli chodzi o rap. Słuchanie go jest czmyś spoko i ogólnie ma on dobre kawałki - ktoś mi to wytłumaczy? (Jeszcze w jego rodzinnym mieście), dodatkowo ten Micheal Cole z miną jakby mu Khalifa miał zabrać prace...

Ludzie nie płacą za Wiza tylko za wrestling. To ma być tylko dodatek, tak jak fajerwerki na WM'ce.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

A co on kużwa tytuł IC wczoraj zdobył?

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Jack Doomsday trzeba poczekać - za rok czy dwa będziemy mądrzejsi o wiedzę, w którą stronę to pójdzie... i czy w ogóle Vince o tej inicjatywie nie zapomni ;) Jeśli zrobią z tego nagrodę dla chorych i faktycznie im pomagających - świetnie. Jeśli przy okazji trochę zaszczytów spadnie na ludzi zasłużonych w inny sposób (jak Dunn czy Johnston, choć dla nich utworzyłbym jeszcze oddzielne skrzydło w HOF), też spoko. Jeśli zaś zacznie się tam kręcić Susan G. Komen i temu podobne... cóż, przynajmniej pozostaną miłe wspomnienia po pierwszym laureacie.

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Czy Rollins vs Orton to główne starcie WM? Już 3 tydzień kręci się wokół nich RAW. Rozumiem, że w jednym tygodniu RAW raz kończy to, a raz to, ale 3 tydzień z rzędu? Poza tym Reigns, zamiast zadawać się z Lesnarem, jest tłem w feudzie Randiego i Setha. No jak pretendent do pasa WWE WHC w ME WrestleManii może być tłem to innego feudu?

Dobre otwarcie RAW, najlepiej wypadli J&J oraz Orton. Rollins naprawdę jest coraz lepszy, czuć u niego swobodę i tak naprawdę jedyną rzeczą, która mnie irytuje u niego jest ten śmiech (strasznie sztucznie mu to wychodzi).

Nie wiem dlaczego, ale strasznie mi się nie podoba Stardust w obrazku o pas IC. Gdyby to był Cody, to aż byłby tam konieczny, chciałbym tego. Ze Stardustem jest inaczej. Nigdy nie kupię go jako poważnego gracza w tym gimmicku, mimo iż świetnie mu wychodzi granie tej postaci. Tak bez niego to ten Ladder Match był "normalny". Wniosek: Stardust po prostu obniża poziom walki swoim wyglądem :D .

Strasznego tępaka robią z BNB. Gościowi ukradli pas, a ten potulnie chce z powrotem mistrzostwo od R-Trutha. Tam aż się prosiło o Bull Hammer dla Prawdy i wzięcie zdobyczy. Rozumiem, że robimy z niego ciotę, która nie umie wygrać żadnej walki ale bez przesady :). Poza tym w feudzie mamy Zigglera, Bryan i co najważniejsze Ambrose'a - liczę na jakiś dobry segment mówiony, bo jest potencjał, no choćby na SmackDown.

Jak zobaczyłem te błyskawice w segmencie Wyatta, to szybko to przewinąłem...

Gdy widzę segmenty takie jak ten Wyatta to wstydze się oglądać Wrestling. Zajechało kiczem. Z jednej strony jest to w klimatach Braya ale mój mózg tego nie potrafi pojąć.

Dokładnie dlatego! Może właśnie tak też jest z tym nieszczęsnym Stardustem?

Tag Teamy przewijałem, ale zobaczyłem tam Matadores. Co oni tam w ogóle robią? I jak już ma być ten wieloosobowy tag team match, to gdzie są Ascension? Ten projekt nawet nie dostał swojej szansy...

Wiz Khalifa wygląda jak bezdomny :) . Przykre, że na prostej przed WM mają czas na koncert na RAW. Lubię gościa głównie za "We own it", ale po co? Na co? I dlaczego teraz?!

Kiedy się na RAW pojawia Kid Rock, Nickelback i inni artyści to potrafie zrozumiec dlaczego publika na nich buczy albo nie reaguje. Są oni po prostu "obciachowi" dla większości mieszkańców USA tak jak dla polaków np. Doda

Bez przesady. Akurat kawałek Nickelback z Survivor Series czy dawny theme RAW były bardzo dobre :D .

Edytowane przez LAN

Bez przesady. Akurat kawałek Nickelback z Survivor Series czy dawny theme RAW były bardzo dobre :D .

OK, ale nie zmienia faktu, że to jeden z najbardziej obciachowych zespołów na świecie...

http://i.imgur.com/2rRJc.jpg

• Urządzenie:  Windows

Nie myślałem, że to jeszcze kiedyś napiszę, ale Orton ma plusa za mikrofon.

Nadal nie możemy być pewni tego, kto dołączy do Ladder Matchu - fajnie.

Connor The Crusher w HoF, sekcja: Warrior Award. Ciekawy pomysł. Nie wiem, czy sam bym coś takiego wprowadził, ale w sumie japa mi się cieszyła, kiedy oglądałem ten filmik z Connorem, jaki zmontowali na potrzeby tego :) Lepsze to, niż część ekipy z Celebrity Wing.

Co tu jeszcze pisać o Heymanie... Odwala robotę za dwóch. Którzy mają być gwiazdami ME WM, a on ich tu przyćmiewa ;)

Sheamusa jak nie było, tak nie ma... Nie zależy mi na nim, ale jak już musi tu być, to miejmy już za sobą ten powrót.

Wiz Khalifa, kolejny zbędny segment z celebrytą. Choć to mi się nawet nieźle oglądało. Jednak to nadal zabieranie czasu wrestlerom.

Mistrzowie TT już musieli z kimś przegrać(bo jak inaczej wyłonić pretendenta do pasa, panowie z CT?). Matadorzy też mogą chcieć złota. Postacie biorące tu udział są tragiczne, za to w ringu może z nich być pożytek i możliwa walka kilku TT powinna wyjść dobrze.

Może i kicz, a i tak zaliczam segment Wyatta na plus. Klimacik wytworzyli, jednych tym kupią, innych odrzucą, ale obojętnych raczej nie będzie. Taker pewny na WM, do pełni szczęścia brakuje mi tego jednego, symbolicznego pojawienia na jednym z RAW przed WM.

Brawl na koniec to znacznie lepszy pomysł, niż kolejny nuuuudny ME. Orton psychol to jest to, co chcę oglądać.

Aaaaa, jeszcze Sting. Czy to na pewno był jego głos?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg