Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Rollins i Bryan wmieszani w storyline o główny tytuł - niby spoko, bo dostaniemy dwie fajne i znaczące walki, ale logiki tam kurde nie widzę - raczej wątpliwe, by Vince zesral się drugi rok z rzędu i dorzucił na ostatnią chwilę Bryana do main eventu Wrestlemanii, ale z drugiej strony, skoro plany się nie zmieniły i to Roman idzie na Lesnara, to po co w międzyczasie narażać go na duży heat ze strony fanów Daniela - jeśli jedynym celem jest jeszcze większa podbudowa Reignsa, to jest kilku zawodników, którzy nadawaliby się do tego lepiej.

Człowiek-gif czyli Dean Ambrose domaga się walki z Barrettem - moim zdaniem byłby to zdecydowanie lepszy mistrz IC niż Bad News, jednak sam moment zmiany posiadacza tytułu zostawiłbym na Wrestlemanię, skoro i tak nie mamy co z nimi zrobić.

A co do Axela - gdyby kiedyś powstał Uniwersytet Jobberski (w skrócie UJ), to pana McGillicutty'ego mianowałbym prodziekanem.

Wyatt coraz śmielej "wywołuje ducha", zostaje tylko czekać, aż zabije gong, jestem bardzo ciekaw, na ile uda się podretuszować Deadmana.

Mizdow nie wygląda jak Eve Torres, asystentem też nie będzie za dobrym - chęć do samosuplexowania się będzie zbyt silna i w końcu dojdzie do tego długo wyczekiwanego feudu z Mizem :D

Warto też wspomnieć o dwóch bardzo dobrych walkach - zarówno Seth z Bryanem, jak i Bray z Zigglerem potrafili wkręcić publiczność.

A największą reakcję na gali zebrała zdecydowanie flaga Rosji :)

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Android

A więc Bryan odwołał się do jego "utraty" pasa i szansie na odzyskanie. Ale co ma do tego Rollins? Pomysł na Fast Lane ciekawy, ma zapewne pokazanie że jak Roman pokona Daniela to ME WM mu nie straszny. Pomijając fakt że moczy pierwszą walkę jestem ciekaw jak to się rozegra.

A ci znowu podjarani że manipulują jak chcą, kogo chcą.

Tylko Ryback wychodzi zwycięsko, po poznaniu przeciwników wiadome było że Wyatt czy Rusev nie jobbną. Nawet całe trio wchodzi przy theme songu Rajbeka, jestem ciekaw co wykombinują z tym Rowanem. Zapowiadało się na coś konkretniejszego, a tu ciach z Showem w Stairs matchu. Nawet do RR się nie zakwalifikował, jedynie Axelowi skrócił wieczorną zabawę...

Do czego ten znowu się odwołał, a Dean idzie po Ic, byłby z pewnością ciekawszy niż Bad News. Sama parodia Barretta czy You're nów eliminated - Weltklasse.

Cesaro wygrywa z Uzem, na Fast Lane i tak ich pewnie podłożą, choć cieszą mnie widoki trumfujacego Szwajcara.

Wiec Bryan idzie na Romka. Nwm co planują i nie wiem czego się spodziewać.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Oczywiście wychodzę z założenia, że Wyatt walkę wygra, bo przecież gdyby miał przegrać, to po co w ogóle coś takiego bookować?

Po to żeby DeadMan nie przechodził na emeryturę mając drugą z rzędu WrestleManie w dupsko? Grabarz jak zakończy karierę to z pewnością nie kolejną porażką.

Żadnego przekazania pałeczki nie będzie. Taker jeżeli stanie z Bray'em na WM'ce to tylko po to by go przemielić i odbudować się po porażce z Lesnarem (i przed zakończeniem kariery).

Ja myślę, że motyw z walką Bryan vs. Romeo na FL, to typowa zagrywka na czas przez Vince'a. WWE daje sobie czas, by ustawic main event PPV Roku w zależności od tego, czy Lesnar przedłuży kontrakt (pewnie nadal negocjują) oraz w zależności od tego jak ludzie będą przyjmować Romka oraz czy będzie on czynił jakieś postępy. A to, że przy okazji McMahon potrzyma też fanów w niepewności - to bonusowa wartość dodana.

W zależności od tych czynników, może wygrać Dragon, może wygrać Romuald, albo może być jakieś "double countout", przez co na WM-ce wcisną nam triple threat.

Ja tam jednak gdybym miał obstawiać, to postawiłbym na to, że chcą mocniej podpromować Reignsa przed starciem z Brockiem i pewnie czysto mu jobną Smoka, licząc, ze późniejszy "misiek" i "piąteczki" pomiędzy zawodnikami ułagodzą gniew wkurwionych smartów.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

W zależności od tych czynników, może wygrać Dragon, może wygrać Romuald, albo może być jakieś "double countout", przez co na WM-ce wcisną nam triple threat.

Wydaje mi się, że nawet jeżeli Vince dojdzie do wniosku "No dobra... Ten cały Roman ni chuja się nie nadaje na champa", to jednak nie skończy się na solowym pojedynku Dragona z Lesnarem. Myślę, że nie zakopią ot tak po prostu zwycięzcy Royal Rumble w przededniu WM-ki. Pójdą na mniejsze zło, zostawią go w me w triple threacie, mocno zabookują i z bólem serca znowu dadzą wygrać Bryanowi. Z Romkiem można poczekać, dać mu odbudować się w roli "tego złego" i za jakiś czas znowu spróbować. Ale to i tak fantasy booking, w którym optymistycznie zakładam, że lud ma głos, a WWE musi mu ulec. Gdybym miał dzisiaj stawiać pieniądze, to na FL wygra Piękny Romek. Widzę minimalne szanse na heelturn (na Bleacher czytałem art gościa, który przekonuje, że do takowego może dojść i Danielson odegra w tym story o przejściu na ciemną stronę mocy - co chyba oczywiste - kluczową rolę), ale gdybym miał dalej obstawiać, to - tak jak pisałeś - misiu, piąteczka itd.

14453752125651e0a536c69.jpg

Szczerze? Czuje się jakbym oglądał Lyncha po piwie... gubie się. Więc Reigns jest sam nie wiem kim, ogólnie po Royal Rumble przyjeło się, że jest wygwizdywany przez fanów, na początku segmentu otwierającego publika nawet go cheerowała, potem pojawił się Bryan i nie wiem czy to jego gadka o tym, że "dajmy z siebie wszystko na Fast Lane Romanie!" miała zrobić cheer Dragonowi czy Reignsowi, bo w sumie po ogłoszeniu decyzji przez Romka (Tak!, zawalcze) był cheer i buczenie, potem dostaliśmy segment w szatni który czarno na białym (tak się mogło wydawać) był początkiem heel turnu Romualda (wszyscy na mnie, mam już dość!, pierdol się Dragon!) ale jak się okazało w ME Romeo wbiegł i pomógł Bryanowi wygrać (mimo iż powinien mieć wyjebane chłopak) zdobywając po tym ogromny cheer... najlepsze było na koniec bo Bryan ogłosił, że dla fanów wygra, ale ci fani jakoś już tak mniej go cheerowali (może to akurat takie ustawienie kamery, ale widziałem więcej osób robiących gest "No" po słowach Dragona niż "yes") jakby chcieli jednak Romka jako tego który pokona los, przeciwności ... Dziwna ta RTWM :lol:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Ja myślę, że motyw z walką Bryan vs. Romeo na FL, to typowa zagrywka na czas przez Vince'a. WWE daje sobie czas, by ustawic main event PPV Roku w zależności od tego, czy Lesnar przedłuży kontrakt (pewnie nadal negocjują) oraz w zależności od tego jak ludzie będą przyjmować Romka oraz czy będzie on czynił jakieś postępy. A to, że przy okazji McMahon potrzyma też fanów w niepewności - to bonusowa wartość dodana.

Ja tam jednak gdybym miał obstawiać, to postawiłbym na to, że chcą mocniej podpromować Reignsa przed starciem z Brockiem i pewnie czysto mu jobną Smoka, licząc, ze późniejszy "misiek" i "piąteczki" pomiędzy zawodnikami ułagodzą gniew wkurwionych smartów.

Pełna zgoda, z tym że w tym wszystkim jedno mnie dziwi. Luty darmowe Network, więc… Wszyscy wiemy co Vince zafundował podczas ostatniego darmowego Network (najlepszy booking roku), więc… co tym razem? Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy Vince daje darmowe Network i wrzuca Daniela do main eventu walczącego z jednym z najbardziej nielubianych wrestlerów przez smartów, wrzuca stypkę o main event WMki, podkręca temperaturę i……. Roman jedzie Dragona. Zajebista reklama Network i zachęcenie do wykupienia abonamentu do WMki, prościej by było usunąć Network w ogóle. Wątpię w takie wyjście, ale trzymam kciuki za Vinca srającego w gacie o forsę i dającego Dragona do ME WMki.

Ale równie dobrze może się okazać, że Brock zgodził się na nowy $$$ od McMahona po RR i potrzebują mu kogoś podłożyć, a Romana oszczędzają na grubsze story za rok. Mimo wszystko w to wątpię, bo wtedy spot Romana zjadłby SCSA.

Moxley z paskiem IC? Yes, please. Do HiaC albo coś w tych okolicach. Wilk syty, a i owca podreperowana po ostatnich wymianach jak piłki w głupim jasiu. Wreszcie mistrz byłby "jakiś", i dostałby czas antenowy. Barrett nie jest w żaden sposób ciekawy, Ziggi jest genialny w ringu ale na micu nie za bardzo. Harper ma fajny titantron. Miz to komediant. Bigi to tylko duży facet, Curtis też nic ciekawego nie robi. Ambrose skopałby parę tyłków, dałby kilka genialnych promo, wmieszałby się w jakieś grubsze story, i co najważniejsze publika by reagowała. W sumie to tylko kwestia miesiąca lub dwóch aż pas zmieni właściciela.

Najlepszy ME tygodniówki od… bardzo cholernie dawna. Ale czego się spodziewać kiedy w ringu Dragon z Blackiem :D

Myślę, że dzisiejsza reakcja na Romka (czyli cheer) praktycznie daje nam odpowiedx co do ME WM 31, jeśli przez najbliższe odcinki RAW się nie zmieni i Reigns będzie przyjmowany "ciepło" to na FL pojedzie po wyrównanej walce Dragona i tyle, przybiją piątala i zaczynamy zabawę z Lesnarem. Według mnie dobrze, bo wrzucanie znowu Danielsona na zasadzie "bo publika chce" jest głupie, a jeszcze głupsze byłoby kolejny raz robić z niego terminatora i podłożyć najlepszego heela ostatnich lat, Daniel miał swój moment rok temu, a że załapał kontuzję no cóż bywa i tak, nikt przecież nie mówi, że już pasa nie zdobędzie, ale musi ustawić się w kolejce, bo zwyczajnie do walki o pas nie pasuje, tutaj potrzeba kogoś nowego, że WWE namaściło Romualda na nowego kozaka to niestety trzeba się pogodzić..ja akurat się ciesze jakoś Romana zawsze lubiłem

Nie no, kolejny rok terminatorzenia Bryana na WM to byłaby gruba przesada, nawet rok temu przegięli. Nie można tak jednego zabookować kosztem innych, bo DB ośmieszył nie tylko Ortona, Batistę, HHH'a, ale także wielu innych co wcześniej czyli łatwo pokonywani przez wymienioną trójkę. Jestem za Triple Threat Matchem, ale z normalnym bookingiem Yesa i nie wygraniu przez niego tytułu. A potem oczywiście Seth wjeżdża i 1, 2, 3 i mamy nowego mistrza jako rozgrzewkę przed Undertakerem i Wyattcikiem :)

Z tego co czytałem kilka dni temu, Vincent za cholerę nie chce widzieć Bryana w Main Evencie drugi rok z rzędu (sam uważa go za takiego "B+ playera" jak storyline'owo Hunter ze Stephanie, i ubiegłoroczny sukces Dragon zawdzięcza tylko i wyłącznie fanom), więc skłaniałbym się ku tej drugiej opcji. Myślę jednak, że "miśki" i "piąteczki" w niczym nie pomogą, jako że na PPV przewagę ma z reguły smartowa publika, więc takiego banału nie kupią. Sami się w to wplątali (tj. dali sobie czas i utrzymują nas w niepewności - po to zresztą zrezygnowali z przewidywalnego Elimination Chamber), więc teraz w ich biznesie leży udowodnienie, że można zjeść ciastko (Danielson podkłada się Romkowi) i nadal mieć ciastko (publika nie nienawidzi Romka jeszcze bardziej).

Istnieje jeszcze szansa, że w trakcie walki zainterweniuje Rollins (sugerowałby to segment na backu, w trakcie którego HHH uspokaja Setha, że nie są na tyle głupi by dopuścić Daniela do walki z Lesnarem) i w jakiś sposób przyczynić się do triumfu Romana (tak żeby Reigns nie stracił na swojej "fejsowości"), co może być planem "B" dla Mr. MITB, jako że powrót Ortona znacznie się przedłuża, a jak wiadomo - to z nim miał zmierzyć się na WrestleManii.

Naprawdę nie wiem jak Roman ma zostać zbudowany na Lesnara, skoro on przy Hunterze wyglądał jak pizdeczka. Ogólnie, po całym segmencie na wejściu stwierdzam, że każdy obecny wówczas w ringu wyglądałby bardziej wiarygodnie przy Bestii, niż Reigns. Nawet Stephani.

A ogłoszenie Triple H? Po zwycięstwie Romeo nad Bryanem na Fast Lane buczenie wróci. Ze zdwojoną siłą. Po prostu go zabiją buczeniem. Nie potrafię sobie wyobrazić scenariusza, który powoduje, że publika kupi Reingsa przy zwycięstwie nad Bryanem. Chyba, że jakiś no contest i Daniel dołączy do ME (w co nie uwierzę, póki nie zobaczę)

.

Myślałem, że nie zdecydują się na wypuszczenie Axela, ale mam wrażenie, że zrobili to tylko dla kwestii Ambrose’a: „Now, you’re eliminated”. Ambrose przejmujący IC Title? Jestem za, byleby on podniósł prestiż tytułu, a nie pas obniżył jego wartość. Ogólnie, dobrze by było dla midcardowych beltów, gdyby jeden z nich trzymał Cena, a drugi Ambrose. Wtedy |DREAM BOOKING MODE ON| nawet unifikacja tych tytułów wchodziłaby w grę (może nawet na WM, choć Rusev jest zbyt dużą sprawą na Fast Lane). |DREAM BOOKING MODE OFF|

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

Tak wracając do Undertakera. Świetnym pomysłem byłaby ostatnia walka/segment kończąca/y karierę na... tegorocznym Survivor Series. Wtedy mija równe 25 lat Takera w federacji. No i rzecz jasna mocno by to wypromowało kartę, a pół roku później Taker leci do HoF.
...

16454446905728fca76830a.jpg

Wszystko zmierza ku temu ze Bryan zostanie dokoptowany do main eventu wrestlemanii. Taki scenariusz byl realizowany juz nie raz ale po raz pierwszy mamy story gdzie zwyciezca RR moze stracic swoj spot.

Dla mnie to skandal. Wieczna fraza ze zwyciezca rr pojedzie na wrestlemanie wlasnie stracila rację bytu.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Roman zarówno w początkowym segmencie jak i w podczas spearu na Big Shole wyglądał bardzo słabo. Bardzo słabo na aktualne standardy WWE więc jak do cholery można go zestawiać z Lesnarem? Tak jak kwestia przejęcia pasa przez Brocka pare miesięcy temu niezbyt mi pasowała to jednak chciałbym żeby przedłużył kontrakt i zmiażdżył Romana na Wrestlemanii. To nie jest gotowy produkt, a ludzie nie są na tyle głupi aby go kupić. Zresztą, Fast Lane jest na FL więc moim zdaniem aby przyćmić wygraną Romana nad Bryanem dojdzie do heelturnu Zigglera, który ku zdziwieniu wszystkich zaatakuje Dragona. Powód znajdą. A i story na WM będzie kolejne.

Reakcja na Romana wprost bajeczna! piski dzieci wzbogacone wrzaskami roztrzęsionych singielek dumnie tłumione przez męski chór smartowych gwizdów i buczeń ;) Akurat jeżeli chodzi o Fast Lane to cheer będzie dosyć wyrównany, tak czy inaczej będzie emocjonalnie... zaś co do samej WMki Roman z pewnością tam trafi i zmierzy się z Lesnarem, a że publika będzie smartowa to opowie się za Brockiem który albo zostanie uwalony przez interwencję (Sting? Taker? Hogan? Przecież to w końcu WWE) albo (bardziej prawdopodobna opcja) po prostu wygra i straci pas na rzecz Rollinsa. Ciężko planować na 2 miesiące przed jak sprawy się potoczą, jednego jestem jednak pewien - WWE nie zmieni znacząco swoich planów, może jedynie odłożyć czyjś triumf w czasie.

Wszystko zmierza ku temu ze Bryan zostanie dokoptowany do main eventu wrestlemanii. Taki scenariusz byl realizowany juz nie raz ale po raz pierwszy mamy story gdzie zwyciezca RR moze stracic swoj spot.

Dla mnie to skandal. Wieczna fraza ze zwyciezca rr pojedzie na wrestlemanie wlasnie stracila rację bytu.

Mysterio po wygraniu RRM 2006 stracił shota o pas WHC na rzecz Ortona na No Way Out.

Więc żadna nowość, potem został jednak tam ponownie wrzucony.

Romek na WM z Lesnarem to pewniak.