Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Otwierający segment nudny. Roman Reigns coraz lepszy za mikrofonem. Seth Rollins znowu zaliczył wpadkę, a Daniel Bryan w ogóle tam nie pasował. Za mikrofonem jest chyba jeszcze gorszy od Romana, na którego wszyscy tak narzekają. Widać, że się wyrabia, a dodatkowo ma ciężej bo jest Samoańczykiem, a nie Amerykaninem.

Roman Reigns vs Big Show

WWE nie powinno ciągle dawać tych samych pojedynków. Rozumiem, że ich pojedynki wychodzą dość dobrze, ale mimo innego wyniki to wciąż to samo. Zakończenie było nieprzekonywujące i jak chcą z Romana Reignsa zrobić nowego Khaliego federacji to nie za dobrze im to wychodzi.

Ocena: 3/10

Dean Ambrose vs Curtis Axel

Pojedynek bez sensu i ciężko nazwać to pojedynkiem. Pozostawię bez oceny, bo musiałbym ocenić słabo, a obu zawodników lubię. Zresztą to chyba nawet nie był oficjalny pojedynek.

16228_851832968196787_3858892231081818989_n.jpg?oh=c8bee83e68971ce61f8dd32e649ade2f&oe=554B26BF

Ascension vs. Gold & Stardust

Typowa walka Ascension, ale zamiast localsów byli bracia Dust.

Ocena: 2/10

Segment z Johnem Ceną i resztą niepotrzebny.

Ryback def. Luke Harper

Ryback coraz wyżej w hierarchii WWE. Średnio go lubię chociaż ringowo i mikrofonowo jest ok, to brak mu trochę charyzmy.

Ocena: 6/10

Cesaro vs Usos

Ten tag team Cesaro to porażka. Real Americans było o wiele lepsze. Cesaro powinien wrócić do Real Americans, bo bez Zeba Coltera i Jacka Swaggera nie da się go oglądać.

Ocena: 3/10

Bray Wyatt vs. Dolph Ziggler

Dolph Ziggler był ostatnio tak mocno przeceniany, że ucieszyłem się, że jego push już się skończył. Co prawda Bray Wyatt też wybitnie utalentowany nie jest. Nie wiem co planuje WWE, ale Upper Midcard w federacji jest nieodpowiedni.

[/b]Ocena: 4/10[/b]

Sin Cara vs. The Miz

Nic specjalnego, żarty znowu te same. Mizdow jest już nudny w roli komedianta. Nawet Khali z wyglądem typowego monster heela był lepszym komediantem. Aż tęsknie za czasami, gdy rozrywkę dostarczali nam Santino i Hornswoggle.

Ocena: 2/10

Erick Rowan vs. Rusev

Chyba najlepszy powerhouse w federacji jest tak szmacony, że aż nie chce się oglądać tego wrestlingu. Rowan udowodnił, że radzi sobie za mikrofonem, nawet jak ma powiedzieć trochę więcej. Udowodnił, że nie jest drewnem w ringu i kupił fanów. Mimo to WWE woli promować Ruseva, który nie ma nic oprócz wyglądu.

Ocena: 1/10

Daniel Bryan vs. Seth Rollins

Z pewnością ta walka nie zasłużyła, by być main eventem. Zbyt małe nazwiska. Rollins był w Main Evencie kilka razy, ale głównie dlatego, że walczył z Ceną. On z Bryaname nie robią odpowiedniego Star Powera. Widać, że to nie ich miejsce, bo w ringu oprócz kilku sztuczek nie pokazali nic ciekawego. Obecność Big Showa i interwencja Romana Reignsa trochę to uratowała.

Ocena: 6/10

Gala słaba. 4/10

Edytowane przez Deafnom

90710519754d4cfe507b8d.jpg

Pogratulować koledze postu, zwłaszcza opisu ostatniej walki.

A dla mnie w tym niby okropnym spearze liczył się impact. Było czuć, że to jest uderzenie po którym nie trzeba mocno się starać żeby sprzedać fakt, że zostało się zmiecionymi. Po prostu przy następnej próbie Roman będzie musiał pamiętać żeby celować pól metra niżej.

Nie rozumiem dlaczego Wyatt musiał się podpromować kosztem Zigglera (akurat z całego rosteru dali mu Zigglera :shock: ), przecież mógł zawalczyć z Rybackiem (who cares)

Zobacz sobie, przy czyim Theme songu weszla cala trojka, i kto zebral najwieksza reakcje. Ja jakos slyszalem gigantyczna ilosc chantow "Feed me more", natomiast Ziggler dzisiaj zebral dosc mierna reakcje jak na siebie. Obstawiam, ze w rankingu WWE wedlug oficieli fedki Ryback stoi ponad Zigglerem w kwestii wypromowania. Sad (dla niektorych) but true.

Dziwne jest to, że ustalasz hipotetyczny ranking WWE argumentując to tylko jedną galą. Tak naprawdę wszystko zależy od publiczności. Teraz cheer dostaje Ryback, za tydzień tą osobą może być Ziggler. Idealnym przykładem jst Romek, który przez ostatnie dwa tygodnie dostawał heat a tutaj zmiana.

Słowo o tym promowaniu Bryana. I wilk syty i owca cała. Publiczność chciała Bryana? To go dostanie. Gdy Romek wygra na Fast Lane, nikt nie będzie mógł mieć do Authority pretensji o to, że Bryana nie ma w main evencie Wrestlemanii. Jeżeli Romek wygra a heat nie będzie malał, nic nie będzie stało na przeszkodzie aby zrobić double turn Lesnara i Reignsa.

Zupełnie nie jest potrzebna ta walka Bryan vs Reings. Powinni się bardziej skupić na feudzie z Lesnarem. Wiem, że musieli dać jakiś zapychacz, ale przynajmniej mogło to być jakieś 2vs2 lub 2(Show&Kane)vs1(może nie byłoby to wielkie widowisko, ale bądźmy szczerzy ta gala nie ma dużego prestiżu i traktuje ją bardziej jako dodatkowy odcinek Raw lub SmackDown). Romek jest już mocno wypromowany, a Bryan dla zadowolenia kilku smartów tylko straci na tej porażce. Sama wygrana z Bryanem wypromuje Romka na terminatora, a przecież przed nim jeszcze Lesnar, czy on ma być jeszcze większym terminatorem niż Cena? Obawiam się, że na drugim ppv z rzędu dostaniemy słodzenie na koniec. Już widzę jak Bryan ściska w geście gratulacji dłoń Romana i wskazuje na logo Wrestlemanii. Nie lubię takich segmentów, ale dawanie ich dwa razy z rzędu to jak dawanie spróchniałym zębom nowej dawki cukru.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Pogratulować koledze postu, zwłaszcza opisu ostatniej walki.

Może Bryan rok temu walczył w Main Evencie Wrestlemanii, ale od momentu powrotu przegrał z Wyattem i odpadł w połowie Royal Rumble matchu. Rollins tak naprawdę wiele nie osiągnął, a walizka nie czyni z niego main eventera. Dlatego uważam, że nie są to zawodnicy godni main eventu. Nie chodzi mi o ich umiejętności.

Edytowane przez Deafnom

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Raw mocno przeciętne, choć może lepsze niż ostatnie. Świadczy to o niezbyt wysokim poziomie w ostatnich tygodniach. W zasadzie mogli by dawać raw raz na 2 tygodnie, może lepiej by zabookowali taką galę. RTW na razie bardzo słaba. Mnie autentycznie ciekawi wyłacznie tylko ten pseudo feudzik Miza z Sandowem. Reszta programów mocno stoi w miejscu a czasem mam wrażenie , że grzęźnie w bagnie...

163870508457e2d890447a3.jpg

Aquino - Co do ewentualnego odpłynięcia Dolpha z karty WM-ki, to pojawiły się informacje, że sam Daniel Bryan zabiegał o walkę z Zigglerem na WM-ce. Mając to na uwadze automatycznie przez myśl przeszła mi opcja, że Ziggler przeszkodzi Bryanowi w wygranej z Romkiem. To jednak taka samo-nasuwająca się teoria, której niekoniecznie chciałbym bronić jeżeli ktoś powie: "Nie! Nie ma na to szans". Zwłaszcza, że pod ewetualny feud z Danielsonem należałoby zawodnika umacniać na tygodniówkach, a nie podkładać Wyattowi.

Właśnie oto mi tutaj głównie chodzi. Jeżeli mieliby taki pomysł to raczej głupie jest podkładanie Dolpha na tygodniówce. Nie chodzi tutaj o samą wizję walki ale oto ,żeby Dolph wyglądał wiarygodnie na tle Daniela. Wiem ,że nie ma szans wygrać ale to nie znaczy ,że możemy go podkładać. Mówie ,że po dzisiejszym RAW nie widzę raczej opcji na wiarygodne starcie Dolph vs Bryan. Możliwe ,że plany już się zmieniły.

Jest i kontrargument. Z kimś się musi Danielson na WM-ce bić. Zakładając, że przegra z Romkiem na Fast Lane, to siłą rzeczy trzeba mu kogoś dać. A Bryan prosił o Zigglera.

14453752125651e0a536c69.jpg

Caribbean Cool, toż miałeś dwa tygodnie przerwy teraz :D

Deafnom, od kiedy oglądasz wrestling? To nie jest prawdziwy sport, gdzie wyniki oddają formę i ranking zawodnika. Rzucanie suchymi stwierdzeniami, jak tym że Bryan przegrał z Wyattem jest zakłamywaniem rzeczywistości. A Rollins nie jest dla ciebie materiałem na ME? Nawet nie mam zamiaru tego komentować.

SailorJerry, ty mówisz poważnie o kolejnym pojedynku z Big Showem? :D

Aquino - Co do ewentualnego odpłynięcia Dolpha z karty WM-ki, to pojawiły się informacje, że sam Daniel Bryan zabiegał o walkę z Zigglerem na WM-ce. Mając to na uwadze automatycznie przez myśl przeszła mi opcja, że Ziggler przeszkodzi Bryanowi w wygranej z Romkiem. To jednak taka samo-nasuwająca się teoria, której niekoniecznie chciałbym bronić jeżeli ktoś powie: "Nie! Nie ma na to szans". Zwłaszcza, że pod ewetualny feud z Danielsonem należałoby zawodnika umacniać na tygodniówkach, a nie podkładać Wyattowi.

Właśnie oto mi tutaj głównie chodzi. Jeżeli mieliby taki pomysł to raczej głupie jest podkładanie Dolpha na tygodniówce. Nie chodzi tutaj o samą wizję walki ale oto ,żeby Dolph wyglądał wiarygodnie na tle Daniela. Wiem ,że nie ma szans wygrać ale to nie znaczy ,że możemy go podkładać. Mówie ,że po dzisiejszym RAW nie widzę raczej opcji na wiarygodne starcie Dolph vs Bryan. Możliwe ,że plany już się zmieniły.

Jest i kontrargument. Z kimś się musi Danielson na WM-ce bić. Zakładając, że przegra z Romkiem na Fast Lane, to siłą rzeczy trzeba mu kogoś dać. A Bryan prosił o Zigglera.

Składa to się w jakąś całość. Ogólnie biorąc to nie mam większego problemu co do tego starcia. Mimo wszystko porażka na PPV boli mniej niż porażka na tygodniówce. Oni obaj mają się zmierzyć na największej gali roku. Rozumiem ,że na tle karty może ich starcie może strasznie nie przyciąga uwagi. To nie znaczy ,że jednego z nich mamy podkładać gładko Brayowi. Rozumiem ,że Braya trzeba cały czas promować ale skoro mówią o starciu Ziggler vs Bryan to czemu muszą podkładać Dolpha ,gdy w obwodzie mamy Rybacka ,który większych planów na Wm nie ma. Może się czepiam i powinienem sobie odpuścić czytanie newsów ale ta porażka Dolpha mnie mocno zraziła.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Deafnom, od kiedy oglądasz wrestling? To nie jest prawdziwy sport, gdzie wyniki oddają formę i ranking zawodnika. Rzucanie suchymi stwierdzeniami, jak tym że Bryan przegrał z Wyattem jest zakłamywaniem rzeczywistości. A Rollins nie jest dla ciebie materiałem na ME? Nawet nie mam zamiaru tego komentować.

Pisałem, że nie mówię o umiejętnościach. Chodzi mi wyłącznie o to jak zawodnik jest wypromowany. Rzucanie zdolnych wrestlerów od razu do main eventu często kończyło się niepowodzeniem.

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Caribbean Cool, toż miałeś dwa tygodnie przerwy teraz :D

Wiem, wiem, ale ani z tego powodu jakoś wielce nie ubolewałem a i wydaje mis się, że jakoś lepiej wpłynęło to na odbiór produktu. Więc uważam , że takowe odświeżeni by nie zaszkodził. Tydzień czasu więcej na porządne wyposażenie 3 h ;)

163870508457e2d890447a3.jpg

SailorJerry, ty mówisz poważnie o kolejnym pojedynku z Big Showem? :D

Przecież nie mówię o solowym pojedynku. Jako zapychacz wolę już tag team match, jaki by on nie był lub 2vs1(gdzie Reings kompletnie deklasuje Authority) od osłabiania postaci Bryana która pasuje na wiarygodnego przeciwnika dla Romka-mistrza(pomijając sytuację z walizką, którą nie wiadomo jak rozwiążą, ale o tym już kiedyś wspominałem). Tym bardziej, że pamiętając zakończenie RR z Showem i Kanem (wypromowali się między innymi na Brayu i Dolphie, co podnosi ich rangę z Jobberów do upper-midcarderów) to mają podstawy do takiego feudu na jedno ppv.

Tak przy okazji to Bryan nie jest jednym z moich ulubionych wrestlerów, żeby nie było że dlatego go tak bronię przed podłożeniem Romkowi.

Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Składa to się w jakąś całość. Ogólnie biorąc to nie mam większego problemu co do tego starcia. Mimo wszystko porażka na PPV boli mniej niż porażka na tygodniówce. Oni obaj mają się zmierzyć na największej gali roku. Rozumiem ,że na tle karty może ich starcie może strasznie nie przyciąga uwagi. To nie znaczy ,że jednego z nich mamy podkładać gładko Brayowi. Rozumiem ,że Braya trzeba cały czas promować ale skoro mówią o starciu Ziggler vs Bryan to czemu muszą podkładać Dolpha ,gdy w obwodzie mamy Rybacka ,który większych planów na Wm nie ma. Może się czepiam i powinienem sobie odpuścić czytanie newsów ale ta porażka Dolpha mnie mocno zraziła.

Wiesz Aquino - rozkminiane tego, czy taka "promocja" zawodnika jest rozsądna, to jedno, a realia WWE, to drugie. Nie raz i nie dwa Kreatywni zabierali się do podbudówki danego zawodnika w dość hmm... dziwaczny sposób, żeby nie powiedzieć od dupy strony lub po prostu to zlewali. Poza tym do WM-ki czasu jeszcze trochę jest, to tygodniówka (jak sam zauważyłeś) więc Kreatywni mogą sobie myśleć: Walić tam promocję Zigglera. Wyatt kurwa! :)

14453752125651e0a536c69.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

...czy Bryan i Batista od zapowiedzi ich walki w ME do samej WM przegrali cokolwiek? Tak, odnoszę się do Romka.

Szybko ukrócili zapędy Axela :D

Ambrose ruszy po IC Title. Wolelibyśmy go wyżej(zamiana z Romkiem), ale to teraz niemożliwe. Niech zgarnia ten tytuł.

"Don't ever call me Cody!" - Goldust vs Stardust się zbliża, myślałem że nie dożyję walki braci Rhodesów :D

Wyatt w niezłym starciu pokonał Zigglera, a później puścili jego promo. Czekamy na Takera... Co z tego, że Streaku nie ma? Niech go jeszcze wrzucą choćby ten jeden raz.

Mizd... Sandow w końcu musi się wyładować na Mizie. Nie mogę się tego doczekać, serio. Damien wyrósł w moich oczach na gościa, którego warto śledzić. Oby się to nie zmieniło po ich feudzie.

Ach, ta live TV... Najpierw mikro wysiada Sethowi, potem flaga Rosji odmawia posłuszeństwa. Wygłosili już oficjalne przeprosiny za zniewagę? :roll:

Super ME, ale walka Reignsa z Bryanem o shota na WM? Jeśli nie chcą wyrzucić Romka z ME, to nie rozumiem tej decyzji. Jak Daniel tego nie wygra, to WWE stworzyło sobie super heela. Tak, po RR Reigns zebrał cheer, bo wtedy nie buczeli na niego, a na booking. Na Fast Lane będzie inaczej.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg