Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Nie chcę się narazić wam, bo wiem, że to wasz ulubieniec, ale coś w newsach czytałem, że schrzanił jakieś promo :D

Żeby tylko jedno :P

Ja ciągle uważam, że największym błędem WWE było rozwalanie Real Americans. Przy odpowiednim poprowadzeniu był to projekt, który mógł zapewnić duetowi Swagger-Cesaro solidne miejsce w karcie na lata. I to zarówno w roli tych złych (2013-14), jak i dobrych (turn w II połowie 2014 i pozycja face'ów numer jeden, zamiast nudnych Usosów). Shame, szczególnie biorąc pod uwagę marność dywizji TT (do której zresztą Cesaro znowu wrócił tylko po to, by jobbować)...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Styl:  Klasyczny

Po pierwsze - Długo już trwa storyline z Authority, ale Triple H oraz Stefcia nadal dają radę. Naturalnie i przekonująco wychodzi im granie złych i aroganckich bossów, którzy gnoją tych dobrych i poczciwych. Jak dla mnie mogą heelować przez kolejne miesiące, bo równie dobrze grających swoje role antagonistów w czołowym storylinie federacji dawno nie było. Ich wielką siłą jest to, że im się nie markuje (jak np. heelowemu CM Punkowi). Zarówno smarci i marki trzymają stronę tych pokrzywdzonych i chcą widzieć jak jakiś Bryan lub inny Ziggler zagra im na nosie. Tak właśnie powinno być!

Po drugie - Tak, segment z Deanem Ambrose był dobry. W ogóle jak jest przyzwoity wrestler, to skecze z udziałem psychologów w tej federacji nieźle wychodzą. Patrz: pamiętny storyline z Hell No i Doktorem Shelby’m.

Po trzecie - Z żalem stwierdzam, że przemowa Romka była słaba. Ta jego bajeczka o olbrzymie - chociaż wyrecytowana bez potknięć - była tak kiepska, że zrobiło mi się za Tarczkownika głupio i chciałem się schować za kanapę. Lubię Romka, ale muszę być obiektywy. Gość ma dzisiaj mniej więcej tyle atutów co Randy Orton jak był pushowany na twarz niebieskiego brandu. Fajnie wygląda, jest kozak, wejściówka jedna z lepszych, walki średnie i bez wirtuozerii, ale od biedy da się oglądać (wiem, że na forum panuje w większości przekonanie, że jego pojedynki są po chuju, ale ja czasami potrafię się nawet wkręcić, a poza tym uwielbiam jego superman punch), ale przemowy trącają sztucznością i prędzej czy później zaczną być klasycznymi GTS-ami (oczywiście, w negatywnym tego słowa znaczeniu).

Po czwarte - Tak, to straszne co zrobili z Cesaro. Ujebali mu jaja, dali chujowy theme i perspektyw na lepsze dni nie widać. Już lepiej byłoby dla niego, gdyby ciągnęli go w tych Real Americans, chociaż naciągane to było. Tak czy siak łączę się ze wszystkimi w bólu.

Po piąte - Trochę przesadzili z tym Sethem na koniec. Zastanawiam się co miał na celu ten segment. Podbudować go oczach marków, że w walce z Lesnarem i Ceną nie będzie zapchajdziurą? Mam nadzieje, że to nie jest początek jego podbudówki pod walkę z Romkiem („Patrzcie! Seth jest kozak na miarę Lesnara i Janusza”). Lesnar powinien dzierżyć pas do WM-ki. A propos - Brock to najlepsze co może fanom zaoferować obecnie WWE obok Daniela Bryana.

14453752125651e0a536c69.jpg

Kcramsib, nie wspominając że Real Americans miało menedżera który potrafił nawinąć bardzo dobre promo ...

Cesaro to strasznie trudny przypadek - nieprzeciętny ring skill i mic skille które są ... wg mnie bliżej nieokreślone . Czarek jest jak Romek - szuka złotego środka i dalej nie może go znaleźć w tym aspekcie. O ile czuć od niego większy komfort mikrofonowy, tak Reigns nie sadzi takich botchów. Na tą chwilę nie bardzo wiem co zrobić aby gość był wartościowy - face turn? po takim jobbingu? nie sądzę by i to pomogło. Ja bym zaproponował przerwę i świeży, nowy początek - szkoda jego ring skillu by spowszedniał - szczególnie podczas RtWM gdzie z Kiddem i tak nie będą znaczyć zbyt wiele.

Porównywanie pozycji Ambrożego do Czarka, to kompletna bzdura.

Nie porównuję ich pozycji, mówię tylko że argumentem niektórych userów tutaj na temat niedoceniania Ambrose'a było że Cesaro jest jeszcze niżej, przy czym nie da się zaprzeczyć że dla Antonio pewnie marzeniem byłyby przegrane Deana :twisted:

Na tą chwilę nie bardzo wiem co zrobić aby gość był wartościowy - face turn? po takim jobbingu? nie sądzę by i to pomogło. Ja bym zaproponował przerwę i świeży, nowy początek - szkoda jego ring skillu by spowszedniał - szczególnie podczas RtWM gdzie z Kiddem i tak nie będą znaczyć zbyt wiele.

Tylko właśnie pod koniec istnienia Real Americans, Cesaro był takim tak jakby facem w heelowym teamie i fani właśnie go kupowali dzięki świetnym walkom. Pamiętam te 10-15 minutowe potyczki z Bryanem czy Ceną gdzie czy to smarci czy marki cheerowali mu dość mocno. Wtedy jeszcze Swing był zajebiście wypromowany i Cesaro na pewno był jakiś. Po faceturnie i odebraniu pasa IC Barretowi miałby kilku ciekawych rywali w midcardzie jak np Harper. To by było starcie...

Ja z Cesaro widzę dwie opcje.Pierwsza to cofnięcie go do NXT,gdzie mógłby pokazywać więcej niż teraz.Druga to ponowne utworzenie Real Americans.(Może nawet z Tysonem choć on też jest "prawdziwym amerykaninem")

Pierwsza to cofnięcie go do NXT,gdzie mógłby pokazywać więcej niż teraz.

Cofnięcie wrestlera do NXT to wg. mnie droga w jedną stronę. Wszyscy wiemy, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Jak za pierwszym razem Ci nie wyjdzie, tzn. nie wkupisz się w łaski Vince'a lub publika będzie miała na ciebie wyjebane, to za drugim podejściem niby będzie inaczej? Do głównego rosteru wchodzi się raz. I albo odniesiesz chociaż umiarkowany sukces albo dziękujemy panu, proszę udać się do NXT, gdzie spróbujemy odbudować pańską postać (czytaj: spartolił pan sprawę, następni czekają na szansę).

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Cofnięcie wrestlera do NXT to wg. mnie droga w jedną stronę. Wszyscy wiemy, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze. Jak za pierwszym razem Ci nie wyjdzie, tzn. nie wkupisz się w łaski Vince'a lub publika będzie miała na ciebie wyjebane, to za drugim podejściem niby będzie inaczej?

Najlepszym przykładem Twojej teorii jest Husky Harris bądź Skip Sheffield. Było też paru, którzy dostawali drugie szanse ze sporym pushem, lecz ich nie wykorzystali (Axel i Dallas) albo Barrett, który ciągle dostaje nowe szanse.

W WWE wiele zależy od gimmicku i zachcianki CT, Huntera lub Vince'a. Bryan nie miał ciekawego początku, Punk plątał się w midcardzie długi czas, a doszli na szczyt.

Karpin, mimo wszystko będę się trzymał swojego zdania. Cesaro, gdyby wrócił do NXT i następnie został wysłany (ponownie) do głównego rosteru z tym samym gimmickiem, to ja nie widzę dla niego szansy. Harris otrzymał drastycznie przerobioną postać i dwóch kompanów, Sheffieldowi natomiast wystarczyło uszyć lepszy strój i dać kilku jobberów do obicia :). Nie skreślę Cesaro, bo przecież gość jest zdolny. Ale jeśli na niego nie będzie pomysłu, to nie macie co liczyć na jakieś większe osiągnięcia Szwajcara.

Barrett też szału nie robił jako Wade Barrett, natomiast zjednał sobie publikę pod szyldem BNB ;)

Gdyby taki Bray Wyatt miał pozostać Huskym Harrisem i ponownie zagościć w rosterze to sam odpowiedz sobie na pytanie czy dostałby taki push, jaki dostał jako głowa The Wyatt Family :P

Zdziwiłem się, kiedy zapowiedzial wygranie złota i ucieczkę do domu. Wielki heros się chowa?

Ja wówczas pomyślałem przede wszystkim: Czyli Cena zrobi to, co od SS robi Lesnar?

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

• Urządzenie:  Windows

Zdziwiłem się, kiedy zapowiedzial wygranie złota i ucieczkę do domu. Wielki heros się chowa?

Ja wówczas pomyślałem przede wszystkim: Czyli Cena zrobi to, co od SS robi Lesnar?

Dokładnie :D Co to za groźba, że nie będzie mistrza, skoro i tka go nie ma :D

A mu nie chodziło o ucieczkę z tytułem, tak jak CM Punk miał zrobić po walce na MitB 2011?

Gdyby taki Bray Wyatt miał pozostać Huskym Harrisem i ponownie zagościć w rosterze to sam odpowiedz sobie na pytanie czy dostałby taki push, jaki dostał jako głowa The Wyatt Family :P

Jasne, że przywracanie do rosteru tego samego zawodnika w tym samym gimmicku, który nie wypalił, nie sprawdzi się. Ale przecież powrót do NXT oznacza raczej jakieś zmiany, jeśli CT nie ma na kogoś pomysłu to pozostaje jobberka bądź zwolnienie.

• Urządzenie:  Windows

A mu nie chodziło o ucieczkę z tytułem, tak jak CM Punk miał zrobić po walce na MitB 2011?

Nie. Powiedział, że odejdzie, dopóki Authority nie przywróci zwolnionych zawodników. Czyli po prostu groźba, że nie będą mieć mistrza, którego i tak nie mają :D

jeśli CT nie ma na kogoś pomysłu to pozostaje jobberka bądź zwolnienie.

No niestety, ale jest kilka wyjątków: Curtis Axel, Tysod Kidd czy Titus O'Neil. Aczkolwiek teraz już się mogę z tobą zgodzić - przy zmianie gimmicku są jakieś szanse na remontadę zawodnika ;)

No niestety, ale jest kilka wyjątków: Curtis Axel, Tysod Kidd czy Titus O'Neil. Aczkolwiek teraz już się mogę z tobą zgodzić - przy zmianie gimmicku są jakieś szanse na remontadę zawodnika ;)

Ale co to za wyjątki? Axel jobbuje, Titus jest nikim (czasem wygra walkę na Superstars, jee...), Kidd zaś dawno by już wyleciał, gdyby nie żona oraz Total Divas...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg