Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

On Raw, Michael Cole and JBL will be joined each week by WWE Hall of Famer Booker T, while the new SmackDown announce team will consist of Cole, newcomer Byron Saxton and incomparable WWE Hall of Famer Jerry “The King” Lawler. Cole, JBL and Lawler will continue to call the action during WWE pay-per-view events.

Booker wraca za stół komentatorski! Bookermania is running wild :tancze:

Plotki ze źródła uznawanego za wiarygodne mówią, że dziś na RAW ogłoszone zostanie:

wprowadzenie Macho Mana do Hall of Fame. Oooh Yeah!

http://www.tmz.com/2015/01/12/macho-man-randy-savage-wwe-hall-of-fame/

http://i.imgur.com/VydIT2b.png

58814238654d2b9c160d04.jpg

• Styl:  Jasny

A więc już oficjalnie (Cole to zapowiedział) Randy Savage trafia do HOF... o kilka lat za późno :(

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Drugi segment z doktorkiem (Nunzio?) zniszczył znowu psychikę. Stephanie? HOOOOOOOO! :twisted:
...

16454446905728fca76830a.jpg

Tak, ten segment zaoral wszystko xD Jeden z najlepszych comedy segmentow ostatnich miesiecy.

Swoja droga ten doktorek tez niezle zagral, to jakis gosc ze sceny niezaleznej, czy jakis random? :D

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jasio namawia do hashtagu w mediach społecznościowych. Daleko mu do The Rocka, gdzie rzucane przez aktora teksty aż chciało się napisać - co zresztą bardzo dobrze podsumowała Stephanie (praktycznie wyjęła mi to z ust). Segment dalej wałkujący temat niechlubnej decyzji, z jaką musiał się zmierzyć Cena. Zdziwiłem się, kiedy zapowiedzial wygranie złota i ucieczkę do domu. Wielki heros się chowa? A co z rozrywką dla ludzi? Authority uratowało segment.

Oooooh Yeah! Może i kilka lat za późno, ale najważniejsze, że jest. Głowną gwiazdę Hall of Fame mamy już zapowiedzianą. Dobrze, że rodzina odpuściła i przychylnie podeszła do tego zaproszenia WWE.

Zwykle przerażało mnie, gdy Roman starał się być naturalny, a wychodziła z niego jeszcze większa sztucznośc. Segment z Showem nie był niczym wyjątkowym, jednak jak na Reignsa, to było absolutne maximum. Istnieja szansa na rozwój. Może się wyrobi do czasu swojego wielkiego pushu, bo na razie to nie jest poziom na otwieranie RAW gadką. Szkoda Harpera, który musiał jobbnąć. Jednak strata IC title nie oznaczała żadnych planów na jego osobę. Nawet sztampowe story z Rowanem nie zostało przerobione.

Segmenty z Deanem to rozrywka w najczystszej postaci. Tak wartościowa i tak często pomijana w dzisiejszych tygodniówkach.

Gadka Bryana ze Stephanie była jeszcze większym marnotrawstwem czasu, niż Roman i Paul. Miałem wrażenie, że już gdzieś to słyszałem, a już na pewno widziałem takie ataki Kane'a, który jest przerażający tylko przy wejściu.

Heyman stworzył oba segmetny. Tak standardową promocję mistrza, jak i końcowe podpisanie kontraktu. Wymiana zdań z Sethem bardzo dobra. Rollins nie pozostał dłużny managerowi, za co należą się oklaski.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wreszcie Randy Savage trafia do Hall Of Fame. Nie ma co się rozpisywać. Zasłużył. W końcu obok Hogana czy Warriora był jednym z najbardziej rozpoznawalnych wrestlerów tamtej ery. Dobrze że nie wprowadzają Macho Mana z całą jego rodziną jak to było w newsach od kilku lat. Przy okazji mogliby wprowadzić Miss Elizabeth.

WWE pewnie specjalnie daje Big Show'owi takie gówniane proma, bo Romek opowiadający bezwartościowe historie wypadł lepiej od giganta.

Właśnie za to kochamy Heymana. Wychodzi z Lesnarem, w sumie nie ma nic wielkiego do powiedzenia, a mimo to daje świetne promo.

Jak widziałem Lesnara stojącego obok Rollinsa to marzyłem o tekście Brocka w stylu "Synek, weź ty se odpuść". Właśnie dlatego nie chcę Rollinsa wpychać do Main Eventu. Koleś jest malutki. OK, przy Lesnarze każdy jest mały ale wiadomo dlaczego to Roman, a nie Rollins czy Ambrose jest faworytem do wygrania RR i zgarnięcia pasa.

Segmenty Ambrose'a z psychologiem były świetne (okrzyk Duggana przy Stephanie ^^). Szkoda że trochę to zepsuli ostatnim. Zamiana miejscami wyszła spoko ale nie pogniewałbym się gdyby Dean zawinął pana doktora w dywan :D

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

No i lipa. Miało być szczęśliwe zakończenie, Cena miał wygrać jedną walkę i odkupić swoje winy przywracając trójkę zwolnionych do pracy. Ale się nie udało i ciekawe w jaki sposób teraz będzie próbował to zrobić. Co ciekawe podczas proma szybko zapomniał o swoich trzech byłych kompanach i skupił się na walce o pas, więc kto wie, może mu aż tak bardzo na nich nie zależy? I tak najciekawsza jest z tego postawa Authority- nie chcieliśmy ich zwolnienia to dajemy szanse na przywrócenie, a tą szansę blokujemy drwalami przy ringu. Skoro przez walkę na RAW się nie udało, to może John kiedyś zawalczy na PPV o pracę dla nich?

Kolejny występ Lesnara odhaczony. Tym razem przeznaczyli go na wspominanie najważniejszego momentu ubiegłego roku, co miało nam tylko przypomnieć, jaki mocarny jest Brock. Heyman wspomniał też o osiągnięciach Brocka, ciekawe czy po Royal Rumble dalej będzie taki mocarny, czy jednak odda komuś pas? Wydaje mi się, że ta druga opcja byłaby lepsza, bo bazowanie na osiągnięciach Lesnara sprzed roku, bo aktualnie robi tylko za tło dla Heymana, to mogłoby szybko przestać zdawać egzamin, gdyby nie to kto za niego przemawia.

Bryan kontra Kane- czyli wracamy do tego co było kiedyś, czyli Daniel będzie wygrywał z większymi, żeby znowu publika go kochała tak bardzo jak kiedyś.

A jednak zdecydowali się na wprowadzenie Macho Mana do HOF. W sumie było DVD o nim w tamtym roku, więc trzeba podkręcić sprzedaż wprowadzając go do HOF.

Rollins wychodzi zwycięsko z segmentu z podpisaniem kontraktu, ale pewnie na Royal Rumble będzie miał podobną taktykę, czyli da się wyszaleć Lesnarowi i Cenie i sam będzie atakował jak oni już nie będą w pełni sił. Zresztą w razie czego ma jeszcze walizkę do wykorzystania po walce, więc nawet jeśli przegra, to i tak może zostać mistrzem.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

John otworzył nam gale. Było to takie nijakie. Żałował ,że Dolph, Ryback i Eric zostali zwolnieni ale nie odczułem ,że mu zależy na tym ,aby dostali pracę z powrotem. Wiadomo ,że musiał się też odnieść do walki o pas. Cena dostał szansę wystarczy wygrać walkę ,którą przegrał i nie odczuwałem w niej żadnych emocji.

Nie wiem czy Big Show wypadł tak słabo ,bo głównie przewinąłem jego wypowiedź po paru sekundach. Romka wysłuchałem w całości ale nie powiem ,że jego historia mnie porwała. Coś się tam dzieje tylko nie wiadomo w ,którym kierunku.

Mistrz się pojawił. Osobiście nie trzeba mi znów przypominać co Brock zrobił na WM ,bo doskonale to pamiętam. Całą robotę jak zwykle odwalił Paul Heyman. W tym segmencie Lesnar był jak dla mnie nawet zbędny ale niech się chłop pojawia.

Dean dostarczył mi sporo rozrywki nie powiem :D

Boże czy ktokolwiek boi się jeszcze Big Red Monstera? Rozumiem ,że mają z Danielem nie zakończone sprawy ale proszę was. Gość już może skończyć ,bo mogę go postawić na równi z ochroniarzami Rollinsa.

Segment na zapleczu mi się podobał. Zwłaszcza jak Rollins patrzył prosto w oczy Brockowi. Czasem nawet Lesnar powie coś fajnego.

Na koniec podpisanie kontraktu. Nie sądziłem ,że Rollins będzie w stanie toczyć równy pojedynek na mikrofonie z Heymanem i tym się mile zaskoczyłem. Najbiedniej mi tu wypadł Jasiu. Jeszcze końcówka ,gdy Rollins jest górą nad Lesnarem i Ceną. Tego się nie spodziewałem!

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Urządzenie:  iPhone

Jasia dręczą wyrzutu sumienia, bo przez jego decyzję, zwolniono trzech jego kolegów. I dostaję walkę o przywrócenie ich, tyle, że zamiast handicapu, którego się spodziewał, Cena dostaje lumberjack match, także chyba z takiego wyboru był zadowolony. Widocznie się nie spodziewał, że drwalami będą sami heele. A w takim wypadku wynik walki z góry, powinien być znany, no ale to Jasiu, więc nawet w takich okolicznościach, nie można być niczego pewnym.

Promo Reignsa dalej są tragiczne. Już nie chodzi o to, o czym dzisiaj mówił, a jak to mówił. Dawno już nie widziałem takiej sztuczności, podczas sprzedawania proma. :roll:

Heyman przypomina ludziom, jak Lesnar przerwał streak. Raczej nie było takiej potrzeby, nikt tego jeszcze nie zapomniał. Ale w sumie Heyman może wyjść na ring i zacząć mówić o niczym, a i tak zawsze, każdy będzie go słuchał z zainteresowaniem. I tak też było i tym razem. :smile:

Segmenty Ambrose'a i tego chyba psychologa, mistrzowskie.

Seth kończy tygodniówkę, sadząc Curb Stompy swoim rywalom na Royal Rumble, ale i tak Seth tej walki nie wygra, co nie znaczy, że nie wyjdzie jako mistrz z gali. W końcu ma walizkę i nawet przegrywając, może być po walce, tym najbardziej wygranym. :P

Edytowane przez HBK Fan

• Reputacja:   1

Raw całkiem przyjemnie się mi oglądało, oczywiście pomijając takie momenty jak np. promo Reignsa... Ale co mnie najbardziej usatysfakcjonowało to to, że Rollins nabiera ogromnej pewności siebie, co było ukazane podczas wymiany zdań na zapleczu z Lesnarem i stanięciem z nim twarzą w twarz... I to był naprawdę zajebisty pomysł. Końcówka show również na ogromny plus. Rollins (mój ulubiony zawodnik) dobrze wypadł przy wymianie zdań z mic'owym geniuszem i później rozkurwił Curb Stompami (ulubiony finisher) i Cenę i Lesnara :twisted:

Macho Man w końcu w HoF - cholernie się cieszę, że obie strony się w końcu dogadały. W Hall of Fame ze wszystkich wielkich brakuje właściwie tylko jego więc to tym bardziej cieszy. Sezon HoF zaczyna się w bardzo dobrym stylu, pozostaje tylko liczyć że i reszta wprowadzonych będzie tak dobra.

Czy ja widziałem jakiś FCW Rewind, czy serio Ambrose użerał się z psycholgiem? :twisted: . Segmenty fajne, mimo że ostatnio spamują takimi wstawkami (nie wspominając że ostatnia reklama przeniesienia SD na czwartek jest na tej samej zasadzie).

Reigns na majku .... cholera nie wiem jak to ugryźć. Z jednej strony widać że był bardziej wyluzowany niż zwykle, że Winc nie każe mu być kimś kim nie jest, ale z drugiej cała ta bajeczka to była pomyłka. Chyba pierwszy raz w jego karierze problemem w jego promie nie była forma, tylko treść.

Trzeci z byłych Tarczowników .... od razu zaznaczam że Rollins dalej jest słabym mówcą - rzecz w tym że w końcowym segmencie nie miał aż tak długiego tekstu więc nie zdążył nikogo zanudzić. Został postawiony w dobrym świetle i tego nie schrzanił. Czuć było komfort interakcji z Heymanem, ale z drugiej strony przy tak krótkim tekście to było by źle gdyby się na tym wyłożył. Propsuje Setha za to że potrafił tak długo patrzeć w oczy Lesnarowi - to jest sztuka IMO ;)

Swoją drogą, to o ile Heyman oczywiście błyszczał jak na prezydenta mikrofonu przystało, tak Lesnar (podobnie do Rollinsa) też nie wypadł najgorzej. Kilka zdanek, prostych zdanek natomiast w końcu dał poczuć że nie jest niemową.

Na dobrą sprawę to Raw nie było takie złe, ba, na pewno lepsze niż to sprzed tygodnia.

Edytowane przez Jack Doomsday

Swoja droga ten doktorek tez niezle zagral, to jakis gosc ze sceny niezaleznej, czy jakis random? :D

http://i.imgur.com/9zqe7oO.png

Mike Dell z nowoorleandzkiego Wildkata.

58814238654d2b9c160d04.jpg

Niezły początek RAW. Ceny nie lubię, ale trzeba przyznać że na majku jest bardzo dobry. Odejście z pasem do domu, gdzieś to słyszałem :P Authority ustala mecz z Rollinsem w walce z drwalami i Cena by był faworyt....gdyby nie fakt ze drwale to sami heelowie :twisted: Seth wygrał dzięki pomocy Showa a trójka wróci na RR (pewnie)

No mamy wreszcie pierwszego hall of famera. Wreszcie doczekaliśmy się Macho Mana i oczywiście zadowolenie z tego powodu. Hulk go wprowadzi, czyli bez zaskoczenia. Czekamy na nastepnych HOF.

Segmenty z Deanem, były genialne i jest to jeden z wiekszych plusów tego RAW. Segment był...

http://i.imgur.com/GQsHZvo.gif

:twisted:

Chyba specialnie obniżyli poziom Showa, bo nie dało się go słuchać. Romek mimo iz go nie kupuje to lepiej sobie radzi, ale jak w takim tempie będzie sie uczył to kupie go na majku dopiero przed WM32 ;)

Końcowy segment wypadł naprawdę nieźle. Rollins z Heymanem genialnie w szczególności ten drugi, ale czy kogoś to dziwi. Cena trochę gorzej, ale i tak fajnie wypadł. Koniec "niby" współpracy Setha z Lesnarem i teraz bedzie nieźle. Za tydzień Lesnar powinien zniszczyć Rollinsa z Ceną, bo bądź co bądź inkasuje kolejnego Curba Stomba od Setha.

RAW po raz kolejny stało na dobrym poziomie. Segment początkowy i końcowy miło sie oglądało a Ambrose to wogóle wypadł genialnie. Po słabszym epizodzie w zeszłym tygodniu WWE znowu daje dobrą tygodniówkę i niech dadzą ten poziom za tydzień.

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

Pierwszy segment nabrał wartości po pojawieniu się Power couple, bo sama gadka Ceny, a zwłaszcza mega wymyślne #AuthoritySucks było stratą czasu.

Opener, gdzie ewentualne zwycięstwo Johna byłoby głupotą okazała się być kolejnym stopniem wspinającego się na szczyt Setha, bez względu na okoliczności, pinowanego Janusza zawsze się miło ogląda.

Słuchając o "magicznej fasoli" Romana przypomniały mi się historyjki Sheamusa, dobrze, że wujek tego pierwszego jest przynajmniej ciekawą postacią, mimo, iż nie stracił oka podczas zeszłorocznych żniw. A jakbym miał wybierać, to prostego przekazu Showa (siedzicie ciągle na dupie i nic nie osiągnęliście) słuchało mi się nawet lepiej niż śmieszkującego Niszczyciela.

Szkoda, że to nie dr. Shelby znalazł się w zamkniętym pomieszczeniu z Deanem, gwarantuję, że wtedy te wstawki wypadłyby jeszcze lepiej.

HOOOOOOOŁK!

Dawno tak nie śmiechłem podczas oglądania WWE :D

Domyślam się, że to niemożliwe, ale Bryan po powrocie powinien trzymać się jak najdalej zarządu i znaleźć sobie kogoś do feudowania zupełnie gdzie indziej. Kreatywni musieliby się bardzo postarać, by z segmentu Daniela i Stefki zrobić coś oryginalnego.

Wyżej wspomniany Ambrose po serii porażek z Wyattem zostanie podłożony kolejnemu klocuchowi? Zakończenie jego walki z Rusevem wyraźnie sugeruje, że możemy spodziewać się kontynuacji.

Ostatni segment i znowu Rollins, który w świetny sposób ripostował Heymana, w porównaniu z początkiem jego współpracy z Authority, jego dzisiejsza postać to oaza spokoju :) Końcówka w wykonaniu Setha także imponująca, zarząd w pełni wykorzystał jedną z ostatnich szans na próbę stworzenia z niego realnego zagrożenia w starciu z Ceną i Lesnarem. RAW is Rollins :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg