Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsze RAW w nowym roku nie zaczęło się najlepiej, bo do władzy rzeczywiście wróciło Authority, a wpuszczenie do ringu całego rosteru i krótkie promo Ceny nie dały kompletnie nic. W zamian za to mamy Rollinsa w walce Ceny z Lesnarem i to Seth jest na najlepszej pozycji w tej walce, bo nawet jak przegra to od razu będzie mógł zrealizować walizkę.

Ehh, mamy powtórkę sprzed kontuzji Barretta, czyli po raz któryś jest mistrzem IC. Wierzą w niego, ale szkoda mi Dolpha, który bardziej zasługuje na ten pas, nawet patrząc na to w jaki sposób go wygrał, a w jaki mu go odebrano.

Mniejszego rywala się Ascension nie dało znaleźć, żeby nie klasyfikowano go jeszcze jako karła? A ich promo... jakie by nie było, to na trybunach wywołało tylko ciszę, więc mam nadzieję że tym razem nikt ich za to co wyczyniali chwalił nie będzie.

Po Ambulance Matchu spodziewałem się trochę więcej. Poza momentami, w których byli przy rampie, to się nawet trochę nudziłem. Skok z karetki niezły, choć myślałem że po takim czasie to Bray zejdzie już ze stołu.

Cesaro i Kidd fajnie wyglądali w tych strojach. Oczywiście nie jest to poziom, którego chciałbym dla Szwajcara, ale przynajmniej nie musiał znów przegrać.

Mocne zakończenie RAW- miała być kara finansowa, a wyszło zwolnienie. Kolejne tygodniówki zapowiadają się ciekawie, bo pewnie nie tylko Cena będzie chciał ich przywrócenia, ale też inni będą oczekiwali żeby o to walczył. Może Sting się pojawi, bo w końcu pomógł Dolphowi wygrać i to nie może pójść w zapomnienie.

28054889252fa02dfba372.jpg

To RAW bylo tak słabe ze nie wiem czy ogladalem kiedykolwiek gorsze?! :shock:

Mamy story ze zwolnieniem trojki z Survivor Series,niby jest to dobre w tej historii walki o władze.Ale co dalej ,w jakim kierunku pojdzie ten feud czy doprowadzi do walki HHH ze Stingiem czy jednak moze cos innego?Moze walka Huntera z Zigglerem-bylo by to fajnie zobaczyc ,bo licze na to ze Dolph jednak nie przejdzie zadnego turnu...

Jesli chodzi o powrot tej trojki to najlepszym rozwiazaniem wydaje sie chyba Royal Rumble.

Co do reszty to ciekawi mnie kto wyjdzie z pasem WHC po Royal Rumble? ,gdyz Seth zostal dolaczony do walki.Jestem ciekaw jak to rozwiaza i czy juz teraz odbiora pas Brockowi i pa pa do UFC :D .

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

• Urządzenie:  Windows

W sprawie Rollinsa w walce o pas. Nie wiem, czy tego nie dosłyszałem, ale czy wspominali coś o walizce Setha? Bo mam wrażenie, że dostał on zwykłego title shota, a walizkę ma nadal przy sobie. W sumie jest to ciekawe zagranie ;) Facet może przegrać walkę i chwilę później z miejsca zrobić sobie rewanż :D

Zastanawiam się nad jeszcze jedną sprawą. Co na to Heyman i Lesnar. Jeszcze tydzień temu poklepywali się z Authority, Paul podawał rękę Sethowi, a teraz takie coś? No chyba, że Seth ma być tylko gwarancją wygranej Brocka (ale wtedy też robi się ciekawie, np. przez walizkę i możliwość zdrady Setha).

Cieszę się, że zrobili z tego Triple Threat, bo dzięki temu walka jest o wiele ciekawsze i daje naprawdę sporo możliwości.

O reszcie spraw nawet nie warto pisać. Typowe RAW w którym władza mści się na wrogach. Końcówka była fajna i jestem ciekaw jak przywrócą zwolnionych do federacji... Vince? Sting? ;)

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

2x Cena w pierwszym segmencie? Nie, to Darren Young.

Na RR będzie Triple Threat o pas? Powinno być ciekawiej w ringu, ale to trochę dziwna decyzja. Tym bardziej że reklamowali Final Chapter, z Sethem to już nie to samo.

Authority wraca, więc Ziggler ma przewalone. Bad News Barrett nowym mistrzem. Nie żeby mi się to podobało, ale jest sensownie.

Ascension znowu składa jobberów lub lokalnych wrestlerów. Nie wiem, czy piszę posta o RAW, czy o NXT.

"Roman Reigns is the only Samoan I don't like Believe That!!" - świetne wejście Romka, fan sobie wybrał najlepsze możliwe miejsce na arenie :D

Paige w TD trzyma z Natalyą, więc teraz będzie face'em? :roll:

Nawet bez J&J jako referee Harper > Rowan.

Ten atak Foxówny na Naomi na zapleczu... To było straszne.

W Ambulance Matchu poza Elbow Dropem z karetki nie było nic ciekawego. Emocje niczym na Contract on a Pole Matchu. Tyle że może się pojawić ten jeden, lepszy spot.

Nie spodziewałem się czegoś dobrego od Cesaro i Kidda :D Jednak Rose się na coś przydał. Tylko teraz mieć nadzieję, że w przyszłości nie dostaną wpieprzu od The New Day.

Koniec mógł być mocny, ale trochę przegięli. Dajcie mi coś, w co mogę uwierzyć. Nie wmówicie mi, że ich zwolnili. To nie serial, w którym ktoś może zginąć i zniknie z obsady na dobre. No, niektórych mogli by zwolnić, ale Zigglera? To jest Best for Business? ;) Wolałbym jakby ich męczyli handicapami, też nudne, ale ciut lepsze.

Plus za muzykę.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Pierwszy segment przypomniał czasy z przed WM, gdzie kilkukrotnie niezadowolony roster probował stworzyć popspolite ruszenie, tym razem banda jobberów (na prawdę pięknie dobrali tło Jankowi - ktoś tu wcześniej wymienił te tuzy:D) pod dowództwem Pana Never Give Up tylko narobiła sobie kłopotów, a Rollins, nie wiem po co, ale zasłużenie trafia do walki mistrzowskiej na RR, w sumie to nawet się cieszę, poziom ringowy zdecydowanie się podniesie, a Lesnar będzie mógł pobić rekord Germanów w jednej walce. Teraz naszła mnie też taka myśl - może zarząd chce skroić Brocka z tytułu? W three way matchu nie musi być spinowany, by przegrać. Oby nie :D

Ziggler wyrasta na największego underdoga od czasów Bryana, ostatnie tygodnie, czy nawet miesiące to wieczne polowanie na jego dupsko. Domyślam się, że wszystko poszło zgodnie z planem, ale pierwszy pin wyglądał tak, jakby nie miało do niego dojść :D Późniejsze wydarzenia tłumaczą, czemu Dolph znowu został pozbawiony pasa.

Bardziej komicznych jobberów dla Ascension nie było? Promo przed walką także niespecjalne.

Skopanie Bellasek jako pokuta za "Total Ciasteczka"? Spodziewałem się bardziej walki Paige vs Nattie, co do Alicii, to możecie mowić, że nic nie znaczy, skoro turnują ją, bo akurat przydałaby się heelowa diva do walki, ale jak dla mnie świetnie pasuje do Mizdowów.

Ambulance match, to walka, którą oglądało mi się chyba najlepiej ze wszystkich pojedynkow między Deanem i Bray'em, tym razem wygrana tego pierwszego wydawała się pewniejsza niż śmierć, a tu 4:0 bejbe :D Dla Wyatta chyba szykują coś bardzo mocnego na WM i jestem coraz bardziej skłonny uwierzyć, że jeszcze raz przywołają zza światów dziadka Kalałeja.

Widząc interweniujących w walce Rose'a bliżej nieokreślonych kolesi pomyślałem, że zadebiutował kolejny team z NXT, tylko po co, skoro tydzień temu pojawili się Ascension - jednak szybko zostałem wyprowadzony z błędu, bo w rolę El Conquistadors 2.0 wcielili się Kidd i Cesaro - tyle wygrać.

Ziggler, Rowan i Ryback out - albo ich powrót załatwią szybciej, co doprowadzi do 3vs3 z Barrettem, Kanem i Showem, albo ktoś konkretny (zapewne Cena) zaawalczy o ich powrót na największej ze scen. Na chwilę obecną to wygląda tak, jakby John miał podejmować Huntera w walce o władzę.

Cyrkowa muzyczka + konfetti na koniec to przejaw polotu i finezji w tym smutnym jak pizda...chociaż nie, dziś było również calkiem znośnie.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

RAW nie było jakieś mega zaskakujące. Barrett kantem wygrał pas IC, to było więcej niż pewne, ale za każdym razem Kane się wtrąca co mnie psychicznie dołuje. Po prostu nie trawię obecnego Kane'a jego postać spadła na same dno. Kiedyś psychicznie chory koleś, który chciał wszystkich podpalać i rozpierdalać, a teraz menda w garniturze pies Authority (po prostu jest to śmieszne) Co jak co niech Kane przejdzie na zasłużoną emeryturę niż ma dalej strugać pawiana w garniaku i robić zaparobka Authority.

:arrow: Ascension zaliczyli taką wpadkę z Hawk'em, że masakra. Rozumiem, że chcieli strzelić przyzwoite promo, ale naśmiewanie się ze zmarłego? nie na miejscu, moim zdaniem. Dostali majka okej, ale zaś dostali Jobber'ów. Szkoda, że publika nie jest tak żywiołowa, jak w NXT odliczali, by chociaż, ile ta walka trwać będzie..

:arrow: KURWA MAĆ! Ciśnienie mi dziś podnieśli z tym zesranym nudnym Wyatt'em. Rozumiem, że gościu ma być promowany na typowego Monster Heel'a z bagien i ma być wiarogodnym przeciwnikiem dla Andrzeja, ale nosz japierdole dać mu nawet wygrać ten przykry Ambulance Match? No mogli raz dać Ambrose'owi, chociaż wygrać tą walkę, to zaś ten włochaty kondon wygrywa. Ambrose skoczył na niego ze szczytu karetki itd. to ten jeszcze sobie wstał i strzelił mu z dupy Sister... Nie podoba mi się promocja Wyatt i mam nadzieje, że dalszego feud Wyatt'a z Ambrose'em już nie zobaczymy. Bo obecnie, to tylko Ambrose na tym cierpi, a ta włochata małpa na tym zyskuje.

:arrow: Końcowy segment oczywiście na plus. Podobała mi się ta mina John'a jak cała trójka została zwolniona. Ale wydaję mi się, że teraz Ziggler, Rowan, Ryback będą się mścić atakując wszystkich członków Authority lub powrócą dopiero na RR i ktoś z tej trójki wygra RR Match stawiam na Ziggler'a. Obecność Vince'a jest nieunikniona na Next RAW. Ale kto będzie człowiekiem Vince'a? Cena, Sting, Ziggler, Ryback?

I do tego dodanie Rollinsa do walki o pas WHC. Nie wydaje się wam, to zbyt dziwne? Mam przeczucie, że Seth wygra tą walkę pinując jakimś cudem Cena. A Lesnar na tym nie ucierpi, jeśli ma odejść do UFC z powrotem. Wtedy zwycięzca RR Matchu byłby wielką zagadką :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Końcowy segment oczywiście na plus. Podobała mi się ta mina John'a jak cała trójka została zwolniona. Ale wydaję mi się, że teraz Ziggler, Rowan, Ryback będą się mścić atakując wszystkich członków Authority lub powrócą dopiero na RR i ktoś z tej trójki wygra RR Match stawiam na Ziggler'a. Obecność Vince'a jest nieunikniona na Next RAW. Ale kto będzie człowiekiem Vince'a? Cena, Sting, Ziggler, Ryback?

I do tego dodanie Rollinsa do walki o pas WHC. Nie wydaje się wam, to zbyt dziwne? Mam przeczucie, że Seth wygra tą walkę pinując jakimś cudem Cena. A Lesnar na tym nie ucierpi, jeśli ma odejść do UFC z powrotem. Wtedy zwycięzca RR Matchu byłby wielką zagadką :)

Rollins wygrywa pas WHC na RR ,a zwolniony Ziggler wygrywa Rumble Match czynniac Vendette na Authority i Rollinsie :D.Czy mozna wysnic lepszy scenariusz ?? :twisted:

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

TAK MOŻNA. Ziggler rzeczywiście odchodzi z wuwue przechodząc do ROH, a WWE za kilka lat upada (nie przez zigglera tylko przez swoje show.. jeśli można to tak nazwać). Nie możliwe, ale jakie piękne by to było :)

71873036054fe0f048f170.jpg

Końcowy segment oczywiście na plus. Podobała mi się ta mina John'a jak cała trójka została zwolniona. Ale wydaję mi się, że teraz Ziggler, Rowan, Ryback będą się mścić atakując wszystkich członków Authority lub powrócą dopiero na RR i ktoś z tej trójki wygra RR Match stawiam na Ziggler'a. Obecność Vince'a jest nieunikniona na Next RAW. Ale kto będzie człowiekiem Vince'a? Cena, Sting, Ziggler, Ryback?

Rollins wygrywa pas WHC na RR ,a zwolniony Ziggler wygrywa Rumble Match czynniac Vendette na Authority i Rollinsie :D.Czy mozna wysnic lepszy scenariusz ?? :twisted:

Właśnie to by epicko wyglądało. Ale czy Vince i CT są do takiego pomysłu przekonani i do samego Ziggler'a. Aż się prosi żeby zainwestować walkę Ziggler'a z Rollinsem i to o pas (marzenia, marzenia) :smile: :smile:

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   1

Ciekawe czy by postawili na takie coś, że Jasiek na RR wygrywa pasy i po walce atakuje go Lesnar ułatwiając tym samym cash in Rollinsowi na Jasiu. Późnej RR wygrywa Reigns (no bo niestety to on jest tym pewniakiem) i otrzymujemy ich walkę? Według mnie jest to niemożliwe, bo jedno z drugim się gryzie. Primo- obaj nie są jakimś Ceną czy Punkiem, Uno- obaj są póki co świeżakami... Ale ciekawi mnie wasze zdanie.

Nie wiem do czego sa przekonani,ale ogolnie jestem ciekaw jak potoczy sie postac Zigglera jak i tez reszty zwolnionych i do czego by to prowadzilo.Mam nadzieje ze ta otoczka wokol Zigglera od czasu Surviovor Series prowdadzi do czegos wiekszego niz pojedynek z Barretem na WM'ce(to by byla tylko,tylko zwykla walka o pas IC).

• Reputacja:   1

Nie wiem do czego sa przekonani,ale ogolnie jestem ciekaw jak potoczy sie postac Zigglera jak i tez reszty zwolnionych i do czego by to prowadzilo.Mam nadzieje ze ta otoczka wokol Zigglera od czasu Surviovor Series prowdadzi do czegos wiekszego niz pojedynek z Barretem na WM'ce(to by byla tylko,tylko zwykla walka o pas IC).

Myślę, że do jakiejś interwencji na Royal Rumble... Może w tradycyjnym meczu albo podczas jw napisałem w celu ocalenia Ceny przed cash in'giem Rollinsa, z którym będzie Lesnar...

Myślę, że do jakiejś interwencji na Royal Rumble... Może w tradycyjnym meczu albo podczas jw napisałem w celu ocalenia Ceny przed cash in'giem Rollinsa, z którym będzie Lesnar...

W kazdym razie mam nadzieje ze to bedzie cos wiecej niz walka z BNB o pas IC na WM'ce ,bo chyba Ziggler nie byl tak pushowany od SS ,zeby walczyc "tylko" o pas Interkontynentalny(bynajmniej mam na to nadzieje).

Serio widzicie Zigglera jako Main Eventera Wrestlemanii? Umiejętności ringowe to nie wszystko.

Reigns??Serio??