Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czy tylko dla mnie przemowa AJ zabrzmiała jak swego rodzaju pożegnanie?

Pewnie odejdzie robić masę i formę na Rondę.

O gali:

Mimo wszystko wolałbym jednak, żeby Charlotte w swoim pierwszym występie poskładała w squashu jakąś Cameron, porażka z Natalyą na dobre wyszła tylko Kiddowi, który mógł po walce zaprezentować swój nowy strój zrobiony z niedawno zmarłego kota - Gringo.

Mizdow ciągle daje dobrą rozrywkę (dziś trząsł się, jakby miał parkinsona - dublowanie Miza zabrało mu 40 lat życia : |), w niedzielę czeka go prawdziwy test - ciekawe, czy w rodzinnym mieście Miza publika stanie po jego stronie :D

Slammy:

Tag Team OTY: Usowie wygrali zasłużenie, ale w momencie odbierania nagrody uświadomiłem sobie, jak bardzo mnie oni irytują (to samo za chwilę chyba spotka New Day :)). No i jestem oburzony brakiem nominacji dla duetu Kidd-Cesaro - przecież tyle osiągnęli!

Breakout star OTY: pewniakiem był ktoś z The Shield, spodziewałem się Romana, Ambrose'a najmniej, tymbardziej cieszy takie zaskoczenie.

Return OTY: unfortunately, Warrior is not here tonight. Osobiście wybrałbym Rocka, w końcu tylko jego powrotu nie zapowiedziano tydzień wcześniej, jednak logiczne było, że tak jak w tamtym roku nagroda powędrowała do Lawlera, tak teraz również element wzruszenia weźmie górę.

Shocking moment OTY: zdecydowanie zasłużona wygrana, nawet oglądając skrót walki w Apowiedzi przeszły mnie ciary.

Diva OTY: myślałem, że naznaczona AJ ponownie obejdzie się smakiem :D

Match OTY: chyba przychylam się do werdyktu "WWE Universe", zarówno z nominowanych, jak i wszystkich innych, ta walka była w tym roku najlepsza.

Extreme moment OTY: zwycięzca wygbrany chyba tylko po to, by na scenie mógł pojawić się nowy Fandango.

Superstar OTY: :???: Romek nie wygrał nawet w kategorii Breakout Star, a zdobywa Wrestlera roku - bullshit, ale w miarę sensowny :D Zarząd idzie w zaparte, a nagroda to kolejny duży sukces w jego krótkiej karierze i zdecydowanie podbuduje jeszcze bardziej jego postać, jednak Brock w dwóch występach i tak zrobił więcej, niż Reigns przez 10 miesięcy :spoko:

Nie no, AJ chyba bardziej pasuje do kategorii 115, więc może śmiało iść od razu na nowo wybraną mistrzynię, albo zastosować metodę małych kroczków i zacząć od starcia z tamtejszą Paige :D

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Styl:  Jasny

Ej, ja nie twierdzę, że Charlotte nie jest gotowa do występów na Raw - już teraz jest lepsza (i ciekawsza, choćby dzięki ojcu) od połowy pojawiających się tam pań. Stwierdzam po prostu, iż jej debiut został kompletnie zmarnowany. Zamiast dużego wydarzenia (takiego: "Hej, ludzie! Nowy duży gracz!! Zapamiętajcie ją!") dostaliśmy przegraną (i mocno przeciętną) walkę z osobą stojącą dość nisko w hierarchii, co w oczach osób nieoglądających rozwojówki stawia mistrzynię NXT w jednym szeregu z taką Emmą czy Summer. Ta ostatnia zresztą, z tego co pamiętam, w debiucie z Nattie wygrała...

Powtórzę: debiut ma się tylko jeden, szansę na wywarcie pierwszego wrażenia również. I ta szansa przepadła... sad sad panda :(

A co do AJ: myślę, że nowa droga męża pod dużym znakiem zapytania stawia jej dalszą karierę w WWE... i z tego panna April zdaje sobie, myślę, sprawę... choć może się mylę :)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Kcramsib, no właśnie rzecz w tym że to nie był debiut - to że dostała walkę w środku karty która promuje PPV od NXT, nie oznacza debiutu, w końcu wystąpiła jako zawodniczka NXT, a nie jako pełnoprawna część głównego rosteru. Kiedy Charlotte zadebiutuje (tj. pojawi się następny raz) już bez otoczki NXT, w pełni promowana jako nowa atrakcja głównego rosteru to wtedy nazwijmy to debiutem. Zresztą, samo Dabju pewnie bezczelnie wyprze z pamięci tej walki (chyba że zrobią z tego feud), bo w końcu ta walka promowała Takeover, a nie samą Charlotte.

Debiut jest tylko jeden - racja i ten jeszcze nie nastąpił. Ale pierwsze wrażenie wywarła dobre, moim zdaniem.

Kiedy zobaczyłem początek RAW musiałem się upewnić czy to rzeczywiście początek tygodniówki i był to początek. Niezbyt dobrze to wygląda jeśli gale zaczynasz od przewijania.

Szkoda ,że Ziggler i Rollins powalczyli tak krótko. Wiadomo ,że Seth potrzebował zwycięstwa przed walką z Johnem. Seth zaliczył wygraną ,a Ziggler za wiele nie stracił. Rollins jeszcze sobie przywłaszczył statuetkę. Sting chyba za złe mu miał nie będzie.

New Day na ścieżce kolizyjnej z Dustami. Mam nadzieję ,że po tym wszystkim Cody już wróci do "normalności".

Heyman i znów Seth. Panowie chwile pogadali i nic poza tym. nic szczególnego też nie powiedzieli.

Serio? Mistrzyni NXT pojawia się na RAW ,żeby przegrać. Dobra mogli sobie darować. Jeszcze ,żeby przegrała z mistrzynią Div to jeszcze bym zrozumiał. A zresztą....

Najlepszym momentem gali dla mnie był wjazd Deana. Cholernie mi się to spodobało i tak jak ich walka na Survivor Series mnie mało obchodziła to teraz na ich starcie czekam z niecierpliwością.

Na chwilę obecną Harper i pas Interkontynentalny wypadają bardzo blado. Ciężko będzie to naprawić.

Ruseva i Jacka mimo wszystko przewijam.

Kane zaliczył spory zjazd w dół. Drużyna z Mizem i Damienem to nie było to czego bym się spodziewał. Chyba rzeczywiście Ryback nie dostanie swojego pushu ale wszystko okaże się na PPV.

Od paru tygodni ciężko mi idzie oglądać Big Showa w ringu. Nie wiem dlaczego ale po prostu przy tym cierpię i ja i moje oczy. Koniec main eventu na plus ze względu na promocję wszystkich walk.

Co do statuetek to najbardziej kuje mnie statuetka dla Reignsa. Panowie bez przesady.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Nie wiem jak mogli dać Tytuł Wrestlera Roku Reignsowi skoro przez 1/4 roku nie występował, żadnego pasa nie wygrał, walki jaka by mi utkwiła w pamięci tak samo.

Nawet nie znam nominowanych, ale postawiłbym na Lesnara. Pas WWE, pokonanie Streak'u Undertakera.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows

Kcramsib napisał/a:

Po co? Już teraz na luzie skontrowałaby Balachę na Black Widow i odklepała Pyzę, tylko nie chce mężowi presji robić przed jego debiutem u Łyska :twisted:

Co do nagród, to dla mnie wybór Romka jest jasnym pokazem jak bardzo Fedka na niego stawia i że został już namaszczony na mega main eventera. Jednak ten wybór to jawny policzek i okradzenie ze statuetki Dragona lub Lesnara, bo to któryś z nich powinien zgarnąć to wyróżnienie.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   1

Ehh... Znowu oszukują z wyborami... Reings wygrał miano wrestlera roku? Tak, ''wygrał''. Cross Body wygrało ze szczytu klatki? A gdzie choćby nominacja dla Diving Moonsualta od Rhodesa? W dupie, bo Cody w chwili obecnej to taki drugi Chris Benoit.

Ehh... Znowu oszukują z wyborami... Reings wygrał miano wrestlera roku? Tak, ''wygrał''. Cross Body wygrało ze szczytu klatki? A gdzie choćby nominacja dla Diving Moonsualta od Rhodesa? W dupie, bo Cody w chwili obecnej to taki drugi Chris Benoit.

Naprawdę chcesz aby WWE zostawiło wybory w rękach fanów? Naprawdę? Naprawdę chcesz aby gwiazdę roku wygrał Cena? Popularity contest przyjacielu, tak by to wyglądało gdyby głosowali ludzie.

Insult Of The Year - Rock atakuje Ruseva. W sumie... Dużo lepszych kandydatów nie było... Na pewno nie Nikki, choć te słowa mogłyby być dobre. Gdyby ktoś inny je wypowiedział.

Fan Participation - You Sold Out? A gdzie śpiewanie nowego theme'u Ceny?

Double-Cross - znów Rollins, ale tym razem sensownie.

Animal - Bunny, spoko. Serio. Nadal mnie bawi, choć Rose'owi musi być głupio.

Best Actor - The Rock? Co z Mizdowem? Pierwszy raz zrobił coś dobrze, a i tak nagrody nie dostanie :D

Best TT - The Usos. Tu też nie było z czego wybierać :/

NXT Superstar - Sami Zayn, wiadomo.

Anti-Gravity Moment - Rollins skacze z balkonu, OK. Choć wolę zwykłe Red Arrow.

Faction - The Shield, brak konkurencji.

Twitter Handle - Ziggler? Trochę mnie zaskoczyli.

Breakout Superstar - Ambrose! Brawo :D

RAW Guest Star - Hugh Jackman, znów nie było zbyt wielkiego wyboru... Springer był jeszcze OK.

Best Couple - Bryan & Bella, znowu...

Rivalry - Bryan vs The Authority, sam bym to wybrał.

Hashtag - #RKOOuttaNowhere. Nagrodę powinni dostać pierwsi twórcy tych filmików.

...koniec Pre-Show.

This is Awesome - Goodbye, Authority, Welcome, Sting. Wolałem początek WM30, ale to też niezła opcja.

Surprise Return - Ultimate Warrior, zasłużenie, niestety nagrody odebrać nie mógł...

OMG - 21-1, większego shockera zwyczajnie nie było.

Diva - AJ Lee, ciężko się tu kłócić, ale na Paige też bym nie narzekał. Wgl fajna przemowa, nazwiska z NXT nie są wspominane nadaremno.

LOL - Mizdow, a jednak się na coś załap.......niee, Miz bierze statuetkę. Czekam, aż go Damien zleje. Świetnie to prowadzą, nigdy nie myślałem, że gdziekolwiek stanę po stronie Sandalarza.

Match - Ricky Steamboat daje statuetkę Zigglerowi, nice. SS Match to dobry wybór. Biorąc pod uwagę, że do dziś nie rozumiem, co było tak fajnego w Shield vs Evolution.

Extreme - zapomniałem już o RVD, tak mi go brakowało ;) Jericho to wygrał? Zaskoczyli mnie. A jeszcze bardziej Fandango. Za tydzień "RAW is Jericho", więc mogą mieć kolejny rewanż za WM.

Superstar - Reigns, REALLY? Nie zdziwiłbym się za rok, jakby faktycznie oszkrabił Lesnara z tytułu, ale za co teraz? Zdziałał chyba najmniej z Tarczowników na ten moment. Jedyny highlight to rekord w RR Matchu, ale czy to wystarcza? Trochę przegięli.

---------------------------------------------------------------------

Charlotte na RAW! Możliwe, że nie będzie zbyt długo czekała na kolejny występ.

Żałuję, że nie dali rady wcisnąć jeszcze choćby Neville'a.

Niezły był segment Ambrose'a z Wyattem, tyle że to za mało na wypromowanie TLC Matchu. Miało być fajne story, a od HIAC nie wydarzyło się między nimi nic specjalnego.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

W dupie, bo Cody w chwili obecnej to taki drugi Chris Benoit.

EDEN UCIEKAJ OD MĘŻA.

Nie no, AJ chyba bardziej pasuje do kategorii 115, więc może śmiało iść od razu na nowo wybraną mistrzynię, albo zastosować metodę małych kroczków i zacząć od starcia z tamtejszą Paige

Nie wiedziałem szczerze mówiąc, że wprowadzają drugi pas dla kobiet, ale to nawet lepiej, może wreszcie uatrakcyjnią to nudne MMA. Przed walką finałową pokażą zdjęcia z zaplecza gdzie będzie leżała nieprzytomna pretendentka, a w oktagon wbije się AJ i zdobędzie pas. Dana, nagroda dla najlepszego bookera w tym roku będzie moja!

• Reputacja:   1

Z całym szacunkiem i sympatią, Heyman był zbędnym dodatkiem do Jericho. Trochę wymuszonym, wcisniętym na siłę. Skupili się na statuetce, o której – mimo, że minął tydzień – każdy już zapomniał, bo znaczy tak mało. Fajnie się ich słucha, ale to raczej materiał na coś krotszego, i na inne miejsce w skrypcie. To samo zmęczenie czułem przy kolejnych najściach, bo ani Rollins, ani Cena, nie powiedzieli nic, co mogłoby sprawić, że te niecałe pół godziny nabierze na wartości.

Nie zdążyłem się stęsknić, a dostałem Highlight Reel. Wzięli sobie do serca RAW is Jericho, wykorzystując Y2Ja na wszystkie możliwe sposoby. W tym jednak było sporo rozrywki, jak i wylanie fundamentów pod feud, o którym już się mówiło od Survivor Series. Trochę wcześnie, bo w ogóle bym się nie zdziwił widząc coś takiego na karcie WrestleManii.

Wyobraziłem sobie, że zarząd WWE byl dziś Kanem, a to koniec tej tanecznej szopki :wink:

Rzecz jasna walka Chrisa – tia, znowu on – z Heymanem, była tylko po to, żeby Lesnar kogoś zabił. Dobrze, że wzięli wciąż duże nazwisko. Win-Win dla WWE, gdzie mógł zniszczyć kogoś wartościowego, a i nie ma problemu tę osobę odesłać na ławkę rezerwowych. Tak w razie czego, jakby ludzie zdążyli zapomnieć o mistrzu.

... i w zasadzie później – prócz powrotu Romana – mamy serię mało znaczących wydarzeń, aż do kolejnego przewidywalnego najścia byłego mistrza UFC. Koniec RAW.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Pierwszy segment do przewinięcie, Jericho zrobił się nudny w ostatnich miesiącach. Heyman znowu zaczyna gadać to samo. Rollins to samo. Cena to samo.

Luke Harper i Big Show vs. Erick Rowan i Dolph Ziggler

WWE pokazuje jak można zepsuć push dla świetnego, młodego zawodnika na rzecz starego, ledwo ruszającego się. Lubię Big Showa, ale to jest czas młodych i starsi powinni ustępować im miejsca, to nie austobus. Lepiej zainwestować w nowe nazwiska, a Rowan jest jak obecnie najlepszym materiałem na olbrzyma main eventera.

Ocena: 3/10

Na highlight reel zobaczyliśmy początek feudu Rybacka z Rusevem. Jeśli nie Rowan, ani Ryback to kto? Może WWE poszło po rozum do głowy i jednak postawią na Rowana. Mam nadzieję zobaczyć push Rowana już w następnej gali.

The New Day vs. Stardust & Goldust

Nudy i to samo

Ocena: 3/10

Kane vs. Adam Rose

Już kiedyś było.

Ocena: 4/10

Paul Heyman vs. Chris Jericho

Chris Jericho czepia się do słabszych i dostaje od Lesnara. Skoro WWE walczy z bullyingiem, to czemu pozwalają lubianemu Jericho znęcać się nad słabszym?

Ocena: 1/10

Fandango vs. Roman Reigns

Kiedyś bardziej lubiłem Reignsa, a ta przerwa nie wyszła mu na dobre. Widać, że jest gorszy w ringu niż przed kontuzją, ale prawdopodobnie jeszcze coś zdziała w WWE.

Ocena: 6/10

Usos vs. Miz

Głupi, że Miz znowu musi jobbować. Kiedyś był mistrzem WWE i mam nadzieję, że wybije się jeszcze do ME.

Ocena: 4/10

Seth Rollins vs. John Cena

Nic specjalnego. Tak mniej więcej wygląda każdy steel cage match. Interwencje też są często w steel cage matchach. Klatka jednak robi swoje i była to walka gali, dlatego był to Main Event.

Ocena: 8/10

Cała gala nudna jak na RAW po PPV. Zazwyczaj były lepsze.

Ocena gali: 4/10 Mogłoby być lepiej.

90710519754d4cfe507b8d.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Nie wiem może to z racji matur...ale raw mi się przyjemnie oglądało.

Segment z poczatku gali dobry, choć jak już zaczęli wchodzić następni , trochę show siadło.

Lesnar robiący dziś jesień z dupy sredniowiecza Jerichowi i Cenie na jednej gali. Strach pomysleć jak bardzo muszą wypromować Romana.

Ryback vs Rusev- Bułgar będzie miał kolejne większe nazwisko na rozkładzie, ciekawe czy że straci przy tym kilka lat^^ Spodobał mi się ten tekst :D

Szybko szpuszczają w kiblu Erica. Dosyć dziwne.

Co dała dzisiejsza wygrana Sethowi? Brak feudu :D Chyba prędzej niz póńiej zobaczymy Vipera...je... :roll:

Roman wygląda jakoś inaczej, niż przed kontuzja i nie mam tu na myśli tego uroczego wdzianka. Przestał moczyć włosy?

Dean i Bray odpuścili raw, pewnie jeszcze się śmieją z telewizorka...

Czy coś mi umkneło-czy juz zrezygnowali z Hornswaggle jako gm? :?

163870508457e2d890447a3.jpg

A moim zdaniem pierwszy segment wypadł przyzwoicie, niby nie dostaliśmy w nim nic nadzwyczajnego, ale zawsze miło posłuchać wypowiedzi Heymana, czy nabijającego się z niego Jericho (Rollins swoją drogą także się wyrabia), trwało to dosyć długo, ale nie zdążyłem się wynudzić.

Highlight Reel też moim zdaniem nie wyszedł źle, a pozytywnie wypadł Rusev, którego mimika twarzy mówiła, że śmieszkowanie Y2J'a nie robi na nim żadnego wrażenia i może go zmasakrować, kiedy tylko będzie chciał.

Co do walk, to zauważyłem pewną zależność - była to gala stojąca pod znakiem spuszczania w klopie - najpierw Rowan ponownie musiał uznać wyższość Showa, po czym raczej trudno mu będzie zaistnieć na większą skalę w najbliższym czasie, potem New Day, którzy swojego występu nie mogą zaliczyć do udanych, chociaż sama walka nie była zła, ale była strasznie nijaka, ludzie zasypiali, chanty "New Day sucks", "NXT", czy dopingowanie Rhodesów mówią same za siebie, jedyny plus, to Kofi za stołem komentatorskim (nie licząc momentów, dzie próbował sprzedawać swoją radość i rangę wygranego pojedynku), no i na koniec Rose & Bunny, gdzie pięknym momentem była reakcja widowni na Tombstone wykonany przez Kane'a, WWE Universe okazało się bandą lemonów :>

Jest i nasz wielki mistrz - Eat, sleep, disappear, repeat. Dziś zrobił to, co zwykle, a ja już czekam na ewentualne spotkanie twarzą w twarz z Ceną na kolejnej gali w Minneapolis, i pierwsze przedświąteczne RAW od 10 lat bez triumfującego Janusza na zakończenie (ta, jasne : |).

Walka wieczoru wypadła lepiej, niż pojedynek z PPV, Rollins tak długo ociągał się z opuszczeniem klatki, że byłem niemal pewny, iż w ostatniej chwili John zmartwychwstanie i jednak uprzedzi rywala.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg