Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gadka początkowa mnie mocno nudziła. Nie pamiętam kiedy ostatni raz Hunter tak mnie zanudził jestem negatywnie zaskoczony. Pojawienie się Daniela jako zarządzającego RAW nawet ujdzie. Początkowy segment strasznie długi. Nie wiem czy to na plus czy na minus.

Cała reszta słaba. Miałem oglądać live i dobrze ,że tego nie zrobiłem. Ziggler trzyma się Ceny. Liczyłem ,że dostanie swój segment ale jednak było czekać na próżno. Miło tylko było go zobaczyć stojącego z Danielem i Johnem razem...

Ryback pewnie idzie na BRM. Ciekawe jak to dalej się rozwinie.

Resztę ciężko tu opisywać i szkoda to opisywać.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jestem troszkę rozczarowany RAW. Po wydarzeniach na PPV miałem spore oczekiwania, a tak naprawdę nie dostaliśmy nic konkretnego. Te wszystkie mniejsze rywalizacje jakie się tu zrodziły to tak naprawdę pokłosie wydarzeń z PPV i już za tydzień mogą one nie mieć kompletnie znaczenia, bo dostaniemy całkiem nowe feudy i historie.

Tutaj skupili się w pełni na ukaraniu Authority i ich ludzi (jednak co by nie mówić wybór Bryana jako "kata był bardzo trafny). Oby za tydzień ruszyli do przodu w pełni zaczynając oczywiście od przedstawienia GMa RAW.

Jedyna rzecz that matters - Sting sie pojawił na Raw?

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Sting sie pojawił na Raw?

nope

• Styl:  Jasny

No słabe to było, fakt. Pożegnali Władzę, zarysowali starcia na TLC (Rowan-Show, Rusev-Swagger), pojawiła się legenda, ale wszystko to... no jakieś takie bezjajeczne było. Zdecydowanie niegodne Raw po tak pamiętnym SS...

Jedno, co mi się podobało to motyw Bryana z władzą. Zrobiłbym go GM-em na stałe, póki nie wyleczy kontuzji - ludzie by dzięki temu o nim nie zapomnieli, poyesowali sobie... same plusy. Ale gdzie tam, lepiej odkurzyć stary i durny motyw z anonimowym GM-em wysyłającym maile spod ringu :P

PS. Noble to jeszcze dałby radę powalczyć... ale po co nam kolejny jobber?

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   3

A więc Raw rozpoczeło przegrane Authority..Tak jak powiedział HHH, zapewne niedługo powrócą. Miły powrót Bryana, dobrze go zobaczyć po dłuższej nie obecności. Fajnie, że Daniel miał dzisiaj władzę na Raw. Ale jak pisali też inni, początkowy segment, zdecydowanie za długi.

Było wiadomo, że dalej pociągną story Wyatta z Ambrosem..liczę, na ciekawy program i huczny koniec na PPV. Jak na razie zapowiada się nieźle.

Haha Damien z replikami pasów tag team- mistrzostwo! Świetna komediowa postać, dawno takiej nie mieliśmy. Kupuje to!

Kane jako sprzedawca przekąsek...przemilczę :D Pewnie dojedzie do walki z Rybackiem, który będzie coraz mocniej promowany.

Powrót SGT. Slaughtera i całkiem przyzwoity segment z Rusevem. Pojawia się Swagger, czyli będzie kontynuacja story. Jak dla mnie na plus.

Speech Big Showa..pewnie, jak większość, spodziewałem się pojawienia Jaśka, a w zamian pojawił się Rowan..myślę, że nie wiele osób to zainteresowało. Plus taki, że Ziggler trzyma się Janka w main evenatach, więc oglądamy znowu Dolpha, jako mocną postać.

Powrót do Hornswoggle jako niby ,,tajemniczego,, GM? Bicz plis...

Ogólnie Raw mnie zawiodło. Czekałem z niecierpliwością na ten odcinek i spodziewałem się ciekawej gali. Liczyłem na pojawienie się Stinga i jakieś konfrontacji z HHH, a tu dupa. Szkoda trochę, ale co się odwlecze to nie uciecze...Mam nadzieję, że dalsze tygodniówki w drodze do TLC, będą ciekawsze.

Edytowane przez .Dave.

15960140965a788027587b0.jpg

"Ikona" wrestlingu debiutuje w WWE, a dzień później Vince serwuje nam komediowe RAW.

Ja pierdole...

http://barnapkinmemoirs.com/wp-content/uploads/2014/07/picard-facepalm.jpg

• Reputacja:   2

Segment z The Authority

Niestety, ale na pewno wielu spodziewało się czegoś więcej. Gadka typu "bez nas to coś upadnie w parę tygodni" to był najbardziej do przewidzenia motyw jaki mogli zrobić. Dobry akcent z Bryanem, który zagrał jeszcze władzy na nosie na do widzenia.

Przemowa Daniela Bryana

W sumie nawet dobrze, że po tym nie zniknął i dali mu coś powiedzieć. Nawet dostaliśmy kolejny segmencik z członkami teamu:

- Noble i Mercury wezmą udział w walce. Cieszył bym się, gdyby nie musieli zapewne grać "tylko ochroniarzy". :roll:

- Kane nosi żarcie. Spodziewane, że ukara go w jakiś głupkowaty sposób.

- Battle Royal o pas Ruseva. Ah... Jaka szkoda, bo liczyłem, że będzie musiał paradować z flagą USA i chwalić kapitalistycznego giganta. To, by było dobre. :D

- Dean Ambrose dostaje shot na IC. Wiadomo, że nie wygra.

- Mark Henry vs Ryback. Tutaj zapewne rewanż za Wm'kę się uda.

Pierwsza walka - Mark Henry vs Ryback

Nawet szybko poszło. Ten clothesline niezbyt wiarygodny.

Vince nie zadowolony z porażki Authority. Na razie nie wygląda jakby feud na ich linii miał się stać faktem.

Druga walka - Intercontinental Championship: Dean Ambrose vs Luke Harper ©

Długa walka. Do przewidzenia, że Wyatt zaatakuje Ambrose'a. Sam pojedynek również głównie pod Deana.

Segment z SANTINO MARELLĄ i LARRYM THE CABLE GUYEM

Tak! Nasz błazen powrócił i to z aktorem, którego pierwszy raz widziałem na oczy!

Trzecia walka - Tag Team Championship: Goldust & Stardust vs The Miz & Damien Mizdow ©

Wynik również wiadomy. Damien wciąż cieszy się popularnością i jeszcze te kopie pasów. :twisted:

Z jednej strony coś czuję, że Kane z czasem rzuci żarcie i wróci do maski. :P

Segment z Laną i Rusevem

Nie było opcji żeby Lana powiedziała tą przysięgę, ale nie było też szans, że Rusev zbije SLAUGHTERA... .

Marella znowu posłużył do wywołania śmiechu. Cóż, a do czego, by innego miał służyć? :twisted:

Czwarta walka - Justin Gabriel vs Fandango

Powtórka z PPV. Dalej... .

Przemowa Big Showa

Big Show po raz enty poczuł się niedoceniany i postanowił strzelić focha. Mam nadzieję, że to wpłynie pozytywnie na Rowana.

Noble i Mercury wydają znaki "pozytywności". "Źli" ochroniarze, wkrótce mogą przestać być niegrzeczni.

Piąta walka - Brie Bella vs AJ

Wypowiedzi AJ bardziej mnie urzekły od walki. Najpierw "Lesbihonest", a potem odnośnie urody, która nie jest talentem. "Mogą sobie być dwie bliźniaczki mistrzyniami, ale dwie bliźniaczki nie będą choćby w połowie tak dobra jak ja". No własnie Nikki wciąż ma zachowanie wywyższające się ponad siostrę, która z kolei nadal tak jakby całkowicie stała po stronie Nikki.

Szósta walka - Adam Rose & Królik vs Tyson Kidd & Natalya

To jeszcze trochę potrwa... .

Sam Kane zostaje upokorzony. Spodobało mi się zamawianie dużych ilości dla dużego gościa. :twisted:

Ziggler wciąż u boku Jaśka i zapewne jeszcze trochę u niego pobędzie.

Siódma walka - Dolph Ziggler & John Cena vs Seth Rollins & "J&J" Security

Krótko to trwało i niestety, ale "ochroniarze" zagrali tak jak mieli zagrać. Przynajmniej Noble zrobił Slam na Dolphie. :roll:

RAW nawet spoko, ale drużyna Authority całkowicie zgnojona i po PPV mieliśmy prawo oczekiwać więcej i na pewno większej powagi show. Do zobaczenia za tydzień. Pik, pik, pik. :twisted:

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

To RAW było bardzo fajne, ale co najbardziej przykuło moją uwagę to rozwój postaci Erica Rowana. Chcą go wypromować na nowego Khaliego. Z jednej strony szkoda, że zwolnili Khaliego, zamiast wypromować go na nowo, bo jednak wciąż mam duży sentyment do Khaliego. Podoba mi się jednak to jaki pomysł mają na Erica Rowana. Feud z Big Showem już na sam początek na pewno mocno go wypromuje. Jeśli go wygra, a to jest raczej pewne to będzie zmierzał do głównego pasa. Dawno nie było tak wiarygodnego mistrza jakim Rowan mógłby być. Ma świetne warunki jak na powerhousa, a za mikrofonem choć nie mówi dużo to radzi sobie coraz lepiej. Może w przyszłości załatwią mu jakiego menagera.

Fajna końcówka z re-debiutem tajemniczego general menagera. Może to znowu Hornswoggle, fajnie by było. Hornswoggle nie ma teraz co robić, a jest on bardzo charyzmatycznym mówcą. Ucieszył mnie także powrót Santino, raczej nie wróci do ringu, ale przyjemnie ogląda się segmenty z nim.

90710519754d4cfe507b8d.jpg

Segment z SANTINO MARELLĄ i LARRYM THE CABLE GUYEM

Tak! Nasz błazen powrócił i to z aktorem, którego pierwszy raz widziałem na oczy!

Larry the Cable Guy to nie aktor, tylko niby-satyryk i stand-up comedian... bardzo zresztą kiepski, o czym każdy chyba zdążył się przekonać. A kojarzyć go można choćby jako głos Złomka (tej rozklepanej lawety) z serii "Auta" Pixara...

Bring back The Grupy Cat...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   1

Wciągu dwóch dni dostajemy aż 5 powrotów i 1 debiut, z czego piątka jak dla mnie wcale nie musiała mieć swojego miejsca, bo po co?

1.Fanem Stinga nie jestem, więc 0 reakcji przy jego pojawieniu się. Jedyne oczekiwania co do niego, to to, żeby został menadżerem Zigglera.

2.Fandango? Zawodnika lubię, bo jest ciekawy, ale nie z takim gimmickiem, bo to jest strasznie nudne.

3.Daniel Bryan? Chyba tylko ja straciłem chęć do oglądania całego raw po jego pojawieniu się. Nie cierpię go w tym gimmicku.

4.Santino Marrella? No kurwa jeszcze lepiej.

5.Anonimowy gm? Ooooo kurwa, pojechali po całości.

6.BNB? W końcu :D Ciekawe co dla niego mają. Mam nadzieję, że coś ciekawego, bo ten gimmick nie może się zmarnować.

• Reputacja:   2

Larry the Cable Guy to nie aktor, tylko niby-satyryk i stand-up comedian... bardzo zresztą kiepski, o czym każdy chyba zdążył się przekonać. A kojarzyć go można choćby jako głos Złomka (tej rozklepanej lawety) z serii "Auta" Pixara...

Bring back The Grupy Cat...

Dzięki za poprawienie, aczkolwiek gość ma na koncie parę ról w tym "Świąteczną gorączkę 2", której obrazek był w tle na titantronie, więc w sumie nie byłem taki daleki od prawdy... .

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Fanem Stinga nie jestem, więc 0 reakcji przy jego pojawieniu się. Jedyne oczekiwania co do niego, to to, żeby został menadżerem Zigglera.

Sting managerem Zigglera. Nie wierzę w co właśnie przeczytałem. Nie musisz być fanem jednego, czy drugiego, ale masz wzrok i zapewne widzisz, że jakby, tak tyci tyci do siebie nie pasują. Wiesz, kruki, czerń i biel oraz farbowane blond włosy, kręcenie tyłkiem itd.

Chyba, że to taki troll-post, jak w przypadku fana Khaliego, którego posty są bardziej zabawne niż wypowiedzi tego niby komika, co wygląda jak starsza wersja Road Dogga.

Raw które obejrzałem zaskoczyło mnie pozytywnie z racji powrotu Bryana , o którym WWE nie pozwala na szczęście zapomnieć.

- rzeczywiście nastąpił reset , więc warto jednak wierzyć plotkom na stronie.

Ciekawi mnie tylko co szykują za tydzień, chyba pora na kolejnego wroga dla WWE Universe - Authority odeszło, People Power odeszło, Anonimowy Generalny Odszedł , pytanie czy powróci, jest jeszcze "Seller" Rollins , ale czar sprzedawczyka prysł wraz z Władzą.

Nawiazujac do powyższych wrogów publiki , chce pokazać że obecnie ilość Face'ów

w WWE którzy zbierają genialny pop jest wielu - Bryan,Ziggler,Ryback,Reigns,Ambrose

Cena,Orton( po powrocie może zyskać jeżeli powróci taki jak odszedł),natomiast tacy heele jak wspomniane wczesniej postaci są na wymarciu - może Wyatt , ale raczej

nie na Ambrosie, pewnie Rollins, może Rusev ale napewno Lesnar i Paul ale dopiero za miesiąc na kilka gal z rzędu.

Jest niby wielu gigantów wsród heelów ale w większosci starych którzy nikogo nie obchodzą.

Brakuje mi takiego bufona jak Laurinaitis, jego zarządzanie było całkiem pomysłowo

przedstawione i chetnie powróciłbym do GM Raw który jest przedstawiony jako

lizus , który zrobi wszystko by utrzymać władzę i dodatkowo utrudnić życie ulubienców

publiki.

Uwierzcie lub nie, ale podczas wypowiedzi Stefki i Huntera (którzy tak jakoś nie przykuli szczególnie mojej uwagi) przypomniały mi się czasy, gdy wszystkie niepowodzenia zarządu skrzętnie wykorzystywał Daniel Bryan YESując razem z całą halą, po usłyszeniu jego theme songu zamiast zaskoczenia było tylko takie "no proszę" :D

Daniel jako jednodniowy GM wypadł całkiem przyzwoicie, może zbyt komediowo, ale dosyć naturalnie, fani przypomnieli sobie o nim i jego chantach, więc cały ten pomysł na plus.

Nie miałem jeszcze okazji obejrzeć pre-show SS, więc dwa słowa o Fandango - w jaki sposób chcą odbudować jego postać, skoro zabrali to, co miał najlepsze, czyli chwytliwy theme? :)

Widzę, że nie tylko wpadł w ucho tekst AJ: "lesbi...co?" - cofam o 5 sekund - "aaa, powiedziała tylko "bądźmy szczerzy.." - a jednak nie :D Ostatnie zdanie o tym, że talentu nie odziedziczy się poprzez seks (czy coś w tym stylu) mocne i takie, powiedziałbym, Punkowe - podważasz własną teorię, April :twisted:

No niemożliwe, że Hornswoggle znowu dorwał się do laptopa :D Mam nadzieję, że tym razem zostanie rozwiązane to dużo szybciej, a Managerem będzie ktoś z większą renomą.

RAW pod znakiem gnojenia Teamu Authority, nie, żebym uważał te 2 godziny za zmarnowane, ale za dużo rozrywki niestety nie uraczyliśmy.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg