Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ktoś kojarzy kto stoi za promem z oczami? po walce Zigglera?

Po pierwszym obejrzeniu jestem pewny że to Luke Harper. Wątpię żeby ktoś inny, tym bardziej że Luke czeka na debiut solowy.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Ktoś kojarzy kto stoi za promem z oczami? po walce Zigglera?

Posłuchaj słów Harpera z końcówki proma, następnie puść sobie promo z oczami jeszcze raz ^^.

Szczerze? Jestem zdumiony że WWE użyło tego samego zdania w otwartym promie Luke'a co w kolejnym które zapowiada powrót kogoś tajemniczego. Wielka głupota, jedno zdanie które od razu wyjawia tożsamość zawodnika jeśli ogląda się produkt Vince'a regularnie.

Eee... No tak, w końcu jego głos, oraz jego oczy (na pewno to były jego), wcale tego otwarcie nie sugerowały. Smiejemy się, że Hamburgery są tępe, a tutaj kolega ma (lekką) spinę, o coś tak absurdalnie oczywistego. Obstawiam, że jedynymi osobami na samej arenie podczas RAW, które nie wiedziały kto to, były jakies randomy, które nie oglądają dablju, a tak sobie kupili bilet na galę w ostatnich rzędach, by zobaczyć co i jak :D

Swoją drogą, tylko ja się przestraszyłem tego promo? Słuchawki na full, fullscreen, JBL cos sobie tam gada, a tu nagle jeb, jumpscare. Padłem ;_;

Swoją drogą, kij z Harperem, Rowan w tym gimmicku co był na gali > Wszystko :D I jaką gigantyczną owację zebrał, nawet w jakims randomowym miescie.

Do tego ludzie piszą, że on się nie wybije, i tak dalej, chyba nie muszę przypominać, że podobne opinie były o Rollinsie, gdy pojawiły się pogłoski o rozpadzie The Shield, a teraz co? RAW is Seth.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Swoją drogą, jestem pewnie w mniejszości, ale mi się zawsze bardziej podobał jako face'owy, wesoły Vincent niz jako heelowy boss.

Vince jest jak pizza, "smakuje" zarówno na ciepło (face) jak i na zimno (heel) :wink:

Potencjał feudu Rudiego z Rusev'em - zjebali koncertowo. Takie coś powinno mieć zakończenie (przejęcie pasa przez Lana Fuckera) na PPV, a nie w jakimś debilnym dark matchu. W końcu Majonez to największe dotychczasowe wyzwanie dla "Ruska", a oni tak to rozmienili na drobne :roll:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Do tego ludzie piszą, że on się nie wybije, i tak dalej, chyba nie muszę przypominać, że podobne opinie były o Rollinsie, gdy pojawiły się pogłoski o rozpadzie The Shield, a teraz co? RAW is Seth.

Należy przypomnieć Dudley Boyz, Hardys, Ted & Cody, Shield, chyba nawet Beer Money. We wszystkich tych przypadkach o tych, o których mówiło się, że się nie wybiją osiągnęli o wiele więcej od swoich byłych partnerów TT. Tylko w tym przypadku wydaje się to całkiem nierealne. Poza tym trzymam kciuki za Luke'a. Gdy tylko po raz pierwszy ujrzałem go na gimbazjach od razu mi się spodobał. Natomiast Rowan... na obecną chwilę wydaję się to tak nierealne jak różowe słonie.

Potencjał feudu Rudiego z Rusev'em - zjebali koncertowo. Takie coś powinno mieć zakończenie (przejęcie pasa przez Lana Fuckera) na PPV, a nie w jakimś debilnym dark matchu. W końcu Majonez to największe dotychczasowe wyzwanie dla "Ruska", a oni tak to rozmienili na drobne :roll:

Nawet nie wiedział... brawo WWE głebiej nurkujcie w szambie.

79363325354627f1096144.jpg

Eee... No tak, w końcu jego głos, oraz jego oczy (na pewno to były jego), wcale tego otwarcie nie sugerowały.

Sugerowały, właśnie dlatego cholernie głupie jest to że Cole i Bradshaw walili minki "What The Fuck" pytając co to jest :D.

• Reputacja:   1

TakerFanKrk, pas IC czy US momentami nic nie znaczą, a Ty chcesz dodatkowy pas? Bez sensu, a co do zmiany na europejski tytuł to też nie wiem po co...Rusev ma pas US i to jest dośc wymowne, że rusek jest mistrzem USA, o to chodzi :) Juz bardziej za czasów Cesaro mozna było zmienić ten tytuł, bardziej to gimmickowo pasowało. Tutaj już nie, bo ten anty amerykański koleś z pasem US będzie drażnił ludzi :)
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Moim zdaniem gdyby zrobili taki myk ala Madusa w WCW (podczs Nitro wrzuciła pas WWF Women Championship do śmietnika) tzn Rusev wyrzuca pas US i odnosi się z pasem European to ma zagwarantowany mega heat (a chyba na tym WWE najbardziej zależy).

[

Sugerowały, właśnie dlatego cholernie głupie jest to że Cole i Bradshaw walili minki "What The Fuck" pytając co to jest :D.

Jak dla mnie, to w 100% specjalnie zostało to tak zrobione, by każdy wiedział kto wraca, tutaj nie ma być żadnej tajemnicy, wraca nowy Luke, wolny od Braya, i działający na własną rękę, a to promo to zapowiadało. Mogli to zrobić tajemniczo, ale WWE nie zrobiło tego, bo wydaje mi się, że i tak każdy by się szybko zorientował o kogo chodzi. Ale promo strasznie fajne było, tak czy siak.

Ba, na zaledwie 9,99$…

Fajno, że Vince się pojawił. Szkoda, że to jednorazowy wypad, bo chętnie bym go częściej widział w TV. Szkoda tylko reakcji części markowej publiki, która chyba go nawet nie poznała. Serio z przednich sektorów była dość wymowna cisza.

Sam nie wiem co myśleć o występie Ziggiego. Inaczej, na pewno zyskał sporo punktów w hierarchii, zupełnie jakby zeżarł muchomora w Mario, ale sam się chyba w tym segmencie cenzurował. Nie mniej jednak jak Dolph coś powie, to powie. Mistrz jest na skraju przegranej dopiero po handicapowym meczu. Nie powiem, to też go bonusuje. Ogólnie nie wiem czy to plan dablju czy tam wyszło przypadkiem, ale wskakuje na coraz wyższy high-midcard, dwa solidne skoki i będzie upper-midcard. Generalnie fajnie, że pas który nosi zaczyna mieć jakąś większą wartość, niż paska do gaci, ale co zrobić jak to obecnie najwyższy w hierarchii i zarazem obecny pas w fedce…

Trzymam kciuki za tweenowego Ortona, który będzie wywoływał ogromny cheer na publice, ale nie będzie przydupasem jasnej strony mocy. Widzę go jako człowieka który idzie po kolei po dużych i złych nie bawiąc się w miłe gadki, tylko od razu przechodząc do rk… rzeczy. Coś jak w tym feudzie z Rollinsem. Randy'emu ktoś nie pasuje? RKO. Randy'ego ktoś wkurza? RKO. Randy ma z kimś na pieńku? RKO. Jako zwykły face nic dobrego go nie spotka, a już na pewno nie będzie zjadliwy. Niech tweenuje i będzie ok.

A tak poza tym: Ass Whippin' of The Authority + RKO Outta Nowhere = $$$

• Reputacja:   2

Segment z VINCE'M MCMAHON, Triple H & Stephanie McMahon

Decyzja Vinniego na pewno nie w smak małżeństwu, ale nie chce mi się wierzyć w stratę władzy. Dziwne, że to dosyć znacząca decyzja, a ani Jaska ani nikogo innego nie było. Rollins również nie powinien być szczęśliwy na takową informację.

Pierwsza walka - Dean Ambrose vs Cesaro

Przyjemnie się oglądało ten pojedynek. Dostali sporo czasu, choć ponownie do niczego nie doszło z Wyattem.

Próba pogodzenia się z Ortonem... Może być ciekawie.

Druga walka - Jimmy Uso vs The Miz

Miz jak to Miz wygrywa trochę kantem, trochę fartem. W sumie lepiej niż Jimmy, bo bliźniacy już mi się wyjątkowo znudzili.

Trzecia walka - Sheamus vs TYSON KIDD

Kanadyjczyk wraca na główną tygodniówkę. Do przewidzenia, że Irlandczyk był stroną dominującą, ale przynajmniej przegrał, co troszkę zaskakuje, bo przecież niedługo stanie na przeciwko Ruseva.

Coś mi się widzi, że zachowanie Kidda wykorzystają w Total Divas. :roll:

Segment z The Authority i Dolphem Zigglerem

Gdyby Dolph się zgodził to przyznaje byłby dosyć niespodziewany turn. Całkiem spoko segment. Z ciekawością wysłuchałem zarówno Tryplaka jak i Dolpha, który wygarnął w końcu szefom, że ma ich po dziurki w nosie.

Czwarta walka - Intercontinental Championship: Dolph Ziggler © vs Seth Rollins

Dali sporo czasu, chociaż znowu sporo Dolph próbował oprzeć się atakom rywala. Nie było opcji żeby Rollins został IC. :D

Orton naprawdę zaczyna mi się podobać. Ironiczne podejście na początku do Stefki i Tryplaka coś pięknego. :D

Piąta walka - Tytus O'Neil vs Ryback

Ryback vs Jobberzy. Epizod 2, sezon 2.

Nawet długi wywiad z Showem. Szkoda, że nic nowego.

Szósta walka - Big Show vs Mark Henry

Drugi raz Henry dewastuje rywala. Gdyby to jeszcze zwiastowało jakiś interesujący przebieg.

Ich feud zapewne przełoży się na PPV. Najpierw olbrzym ze swoim "John Cena może na mnie liczyć, a potem szefowska parka zamierza składać propozycję "czekoladce". Wciąż liczę, że te składy będą ciekawsze.

Nikki dzisiaj była dla mnie irytująca, więc spisuje się dobrze w swojej roli. :P

Siódma walka - Emma vs Nikki Bella

Czyli znowu Nikki idzie po tytuł? Meh.

Ósma walka - Zack Ryder vs Rusev

Trochę to dziwne. Sheamus dzisiaj przegrywa, Rusev ciśnie jobbera, a mimo to Bułgar unika przyszłego rywala. Jak dla mnie to podopieczny Lany póki, co wygląda pewniej, ale chyba nie tylko dla mnie.

I również on otrzymuje propozycję od Stefki. Przynajmniej Lana z klasą spławiła. :twisted:

Dziewiąta walka - Fernando vs Stardust

Nie pamiętam kiedy Cody miał solową walkę. Szkoda, że poległ.

Dziesiąta walka - Randy Orton vs Seth Rollins

Wygrana Setha była tutaj niezbędna. Po raz kolejny z wielką chęcią oglądałem Randy'ego, który próbował skopać całe Authority. Teraz udaje się na przerwę, ale czekam na powrót.

Jak dla mnie jedno z lepszych RAW ostatnim czasy.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Świetne otwierające promo. Był spory skok w hierarchii Rybacka, był przegenialny Triple H - do jego gadki tutaj mogę wracać, bo przy takim sprzedawaniu emocji jadłem mu z ręki. Chwała za tę stypulacje w Main Evencie Survivor Series, bo już dawno tak nie czekałem na to PPV. Kupuje! Jasne, walka będzie słaba, ale ta otoczka, gdzie Cena ma problem z zebraniem drużyny jest w porządku.

Jakoś martwi mnie ten nowy projekt Woodsa i Kofiego. Teraz Big E zacznie tańczyć w takim promie? Źle to wygląda. Zbyt kolorowe na sukces.

Mocna końcówka Rybacka, choć ten jego bunt został rozegrany na szybko. Promocja, ale nieco na siłę. Szkoda, że powrót Harpera od razu wiąże się z byciem częścią ekipy. Jasne, prawdodpoobnie będzie dalej tropił Zigglera po PPV, ale wolałbym, żeby psychola w ekipie sobie odpuscili.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Bardzo przyjemny segment na początek gali i bardzo dobrze reagująca publika. Trochę zagamatwana jest teraz sytuacja z Rybackiem, ale on przecież wrócił w końcu jako face i nie może tego zepsuć sprzedając się dwa tygodnie później. Pewnie wyjaśni się to pod koniec gali, bo tu nawet pogadać mu za bardzo nie dali. Cena i Authority na standardowym poziomie w tym segmencie, ale nawet takie wspomnienia o Bryanie wywoływały świetne reakcje i dzięki temu lepiej się to oglądało.

Jack miał być w teamie Ceny ale chyba mu się to nie uda po tym jak został dobity po walce. W sumie dla Ceny to nie jest wielka strata, bo Jack mocnym punktem jego drużyny by nie był.

Czyli stajnia jobberów w kolorach nocy nie wyjdzie jednak na światło dziennie bo będą promować solowo Woodsa. Proszę nie.'

A jednak będą ich promować, ale jak zobaczę taką wstawkę z Big E to padnę, boo on do dowodzenia chórem gospel mi zupełnie nie pasuje.

Na SmackDown Adam znielubił królika, teraz on znowu wychodzi z nimi i znowu obrywa. Strasznie to poplątane. No i pojawił się też Rowan w końcu i bardzo czegoś szukał...Może nowego mentora, bo sam sobie nie poradzi?

Jednak Ryback mnie nie zawiódł i ostatecznie nie będzie współpracował z Authority. Wraca na te same tory co kiedyś, kończy tygodniówkę, oby i na SS dostał sporą ilość czasu. Tymczasem do Authority dołączył jeszcze Harper. W sumie to nawet dobrze bo podniesie trochę poziom walki.

28054889252fa02dfba372.jpg

Najważniejsza i właściwie jedyna rzecz na którą warto zwrócić uwagę w przypadku tego Raw to walka eliminacyjna na Survivor Series. Do tej pory (w ostatnich dwóch/trzech latach) było tak, że składom nie poświęcali dużo uwagi. Tutaj zrobili na odwrót. Promocja może się podobać i ja osobiście z chęcią czekam na tą walkę. Składy, pomimo kilku wyjątków można było przewidzieć ale najlepsze jest to, że do końca nie wiadomo jaki będzie wynik walki, czy wszyscy pozostaną wierni swoim drużynom.

Czułem, że Ryback nie wejdzie do składu Authority. To byłaby głupota turnując go zaraz po powrocie.

W temacie o SD! pisałem, że już na SS od Ceny może odwrócić się Ziggler. Po tym Raw odwrócę sytuację - bardziej prawdopodobne będzie odejście Ruseva od Authority (widząc te niewielkie uszczypliwości ze strony Stephanie)

Swagger? Ogłoszenie go jako kolejnej osoby Teamu Cena spowodowało lekkie zaskoczenie na mojej twarzy. Cały ten angle z kompletowaniem drużyny przeszedł jakoś bez echa. Zdecydowanie większy sens miałoby to gdyby Swagger rzeczywiście coś znaczył w obecnym WWE.

Nieźle wykombinowali z Harperem. Początkowo myślałem, że może zostać kolejnym przeciwnikiem Zigglera. Dołączenie do Authority to przyjemna niespodzianka, która tylko może mu pomóc (o ile zatrzyma się tam na dłużej)/ Jeżeli chodzi o Rowana to wygląda na to, że dostanie gimmick jakiegoś stalkera. Pytanie tylko kto będzie jego ofiarą.

Przy wszystkich tych plusach związanych z tą walkę, pojawia się jeden minus - kto wypełni resztę karty?

Miała być nowa odsłona Nation of Domination, jest zapowiedź "New Day", które porażkę ma wymalowaną na twarzy. Jeżeli nowa grupa okaże się czymś więcej niż kolejnym wcieleniem grup pokroju 3MB to będe pozytywnie zaskoczony.

Strach myśleć o tym co robią z Amrosem i Wyattem. Był/jest to program, który miał szansę stać się tym czym w ostatnich miesiącach był feud Rollinsa z Ambrosem. Miałem takie nadzieje patrząc na to co się działo na HIAC. Keatywni tymczasem poświęcają temu niewiele uwagi a jeżeli już to robią to ograniczają się do krótkich prom, które nigdzie nie prowadzą. Z feudu aspirującego do miana main eventu, stał się feudem istniejącym tylko na SD!

Publika + całkiem dobry segment na początek to dobra kombinacja. Z całego segmentu najbardziej zapamiętałem świetne nawiązanie do Daniela Bryana oraz jakże słabe kwestie Rybacka. Kompletnie nie przekonał tymi kilkoma słowami Ryback, jednak podoba mi się fakt jak szybko WWE zrobiło z niego dużego gracza. Oby tak zostało, bo dobrze wspomina mi się tego małego terminatora jaki był jeszcze dwa lata temu.

Bardzo podoba mi się nastawienie Lany i Ruseva do Authority. Śmierdzi mi niezłym wałem na Survivor Series tylko sam nie wiem na czym to może polegać.

Skład Authority jest mocarny. Seth Rollins pewnie zostanie na sam koniec walki. Olbrzymy pewnie odpadną w trakcie (nawet Rusev ale to pewnie będzie coś w stylu Count Out albo odejście od teamu). Świetnie że poszli tym razem na wygląd tej drużyny. Rollins w tej drużynie będzie wyglądać jak gówniarz :D

Damien Mizdow - Tak. Horns - Nie. Karzeł tylko psuje to świetnie duo. Jak chcieli kogoś dodać to tylko taki Breeze pasowałby tutaj idealnie (btw. cała grupa Mizów to coś co może być naprawdę ciekawe). Mam nadzieję że Horns to tylko jednorazowa opcja.

Po promach "New Day" zaczynam się bać co z tego wyjdzie. Nie napawa mnie to optymizmem ^^

Adam Rose może czuć się już pogrzebany. Na 100% królik wyjdzie jako zwycięzca.

EDIT: Doświadczenie na przyszłość żeby nie pisać posta w trakcie oglądania :D Czyli Ryback jednak nie będzie w Authority, byle dalej był dużym graczem. Nie podoba mi się Luke Harper jako opcja w Authority. Z jednej strony dobrze, bo to koleś ze świetnymi gabarytami ale wolałbym żeby jego solowa kariera zaczęła się squashami żeby go podbudować jako singla.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Za dużo Wędkarz w tym pierwszym segmencie nie pogadał. To może lepiej bo mic skille są jego brakiem :P. Powiem szczerze, zależało mi na powrocie Rybacka do ME bo WWE już wcześniej zrobiło wiele aby został w topce i głupio by było gdyby gość po takich feudach i takich pojedynkach po prostu zaczął wiecznie jobbować. Mic skillami jak zwykle pochwalili się Steffcia i Tryplak, można ich słuchać i słuchać, szczególnie tego drugiego.

Jack Swagger vs Seth Rollins po raz 47667477636367 na przestrzeni ostatnich 4 miesięcy

Dobrze że Swagger wypadł z SS Matchu. Jest za krótki aby się bujać z takim składem. Od ogłoszenia go w teamie Jasia, potraktowałem go jako zapchaj dziurę no i okazało się że jego obecność była jedynie zabiegiem storyline'owym. Good.

Rusev vs Sheamus

Czemu to tyle trwało!? Holy Shit, dłużyło się niesamowicie. A potem i tak wszystko zostało rozwiązane pod Authority. Dyrekcja rekrutuje do teamu Ruska na odliczenie którego jest jeszcze za wcześnie. Opcje są dwie: count out albo zostanie na końcu w teamie z Rollinsem.

PS: Męczą mnie już te pro Rosyjskie, polityczne proma Lany.

Miz i Mizdow vs Los Matadores

WWE zaczyna iść w stronę zazdrości. Niechęć wpuszczenia Damiana, następnie szybki Tag z nim kiedy ten był w ringu. Chyba wszystko idzie w stronę konfliktu mimo że na razie Mizdow jest wyrozumiały. Nie wiem czy tego chce, z Miza i Mizdowa mógłby być dobry Tag Team. Byłaby szkoda gdyby kaprysy smartów to zniszczyły bo spójrzmy prawdzie w oczy, żaden z nich wyżej nie zajdzie a ewentualny feud ugrzązłby na poziomie szarości, jak dobrzy by za mikrofonem nie byli.

Dolph Ziggler vs Mark Henry

BOTCHAMANIA . Szkoda że aż tyle im nie wyszło w tej i tak krótkiej walce.

Big Show w teamie Jasia... logiczne i przewidywalne. Pewnie znów odpadnie po tryliardzie finisherów albo wyeliminuje go Heniek... lub na odwrót.

Erick Rowan - zakochany potwór. Już zaczyna się staczać. Według WWE to jest pomysł na jego postać ale kwestią czasu jest to kiedy będzie bawił dzieci.

John Cena vs Ryback

Pojedynek oglądałem na przewijaku i zatrzymałem się dopiero przy końcówce. To jak Authority sprało team Jasia sugeruje że powiemy papa dyrekcji na Survivor Series. W sumie podoba mi się na razie ten feud, nie mam pojęcia kto wygra. Za tydzień pewnie do drużyny Johna dołączy Wędkarz a wtedy obydwie strony będą miały kogoś kogo za wcześnie lub głupio podkładać. Na SS może być naprawdę ciekawie i skład sugeruje solidny, długi pojedynek, taki na jaki czekam.

Inne:

- Luke Harper atakujący Zigglera i ogółem obierający go sobie za cel. Feud o pas IC z finałem na TLC, tym mi to pachnie i jestem "za". Tym bardziej że zaczęli z pompą.

- Proma New Day mi się podobają. Nie wiem jak wyjdzie stajnia, pewnie będą za słodcy aby wybić się nad mid card ale chcieliśmy "jakiegoś" Kofiego Kingstona i takiego dostaniemy, Big E również się skończył, więc taki projekt mu pomoże a Xavier Woods ma dobre mic skille i tonę charyzmy, więc będzie wiedział co robić żeby to wypaliło. Winietki wyglądają dobrze, jak będzie wyglądać stajnia? Zobaczymy.

- Karny kutas dla Anglików za niszczenie proma Wyatta chichotami i śmiechami. W mojej opinii Bray dał lepszy speech od Deana ale obydwaj pokazali co potrafią jak da się im czas do pogadania. Story szaleńców staje się jakieś a to jak najbardziej na plus. Ciekaw jestem czy Bray przeciągnie Deana na swoją stronę. Część mnie by tego chciała.

- Sheamus w teamie Johna. Zabijcie mnie ale cieszy mnie to. Moje odczucia do Irlandczyka są takie same jak do Rybacka. WWE zrobiło tyle żeby był w topce że jego obecna pozycja jest dla niego trochę krzywdząca.

Raw było dobre, miało momenty które ciężko się oglądało i znów było całe skupione wokół jednego wielkiego storyline'u(#TNA) ale większość była rozpisana dobrze. Inna sprawa że przez to wszystko na 2 tygodnie przed SS mamy tylko 3 pojedynki w tym jeden to walka div ^^.