Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Całkiem spoko to promo. Tylko na cholerę Madox miałby powracać, chyba nie po to by być squashem dla wrestlerów. Oby nie prowadziło to do tego, że Madox zbierze swój team na ss przeciwko authority...

I niech zbierze swoją ekipe - Survivor Series Match ze swoim własnym story to coś na co wszyscy są chętni. Jeśli Brad miałby zebrać sobie team na SS w takim stylu w jakim wystrzelił to promo - to jestem pewien że dostaniemy co najmniej miesiąc świetnej rozrywki. Świetne promo, niech strzeli takie na Raw i fani nie pozwolą o nim zapomnieć.

Taki match na Survivor Series brzmi naprawdę kusząco. I jeśli Brad sprawdziłby się jako ten zdesperowany rebeliant, kto wie może mógłby nawet wystrzelić wyżej. Pokazał że mic skille ma a to już połowa sukcesu. Wszystko zależy od tego czy zobaczymy go na któreś z przyszłych tygodniówek i czy nie będzie to przypadkiem SmackDown :D. W ostatnim runie w federacji tak naprawdę nie został sprawdzony, może po ewentualnym re-debiucie dostanie więcej czasu?

• Reputacja:   2

Przemowa Deana Ambrose

wstęp fajnie się słuchało. Cena, który przestrzega Deana, aby trzymał swoje nerwy na wodzy znowu zapachniał... właściwie sobą. "Ja jestem doświadczony i wiem, co mówię Dean. HiaC to nie przelewki". Trochę liczyłem, że może dadzą nam ich pojedynek, ale muszą współpracować, bo przecież więcej zarobią na ich walce na PPV za jedyne 9,99. :twisted:

Pierwsza walka - Dean Ambrose & John Cena vs Goldust & Stardust vs The Usos

Współpracowali. Wygraną można przypisać Ambrose'owi, który wrzucił Jaśka i rywala do ringu.

Tryplak po walce uradował mnie na wieść, że zamierza postawić ich na przeciw siebie i to w No Holds Barred. :D

Druga walka - AJ & Layla vs Paige & Alicia Fox

Wszystko do przewidzenia. Tak się zastanawiam czy Paige odwróci się od Fox?

Orton wkupił się w PPV. Zatem przegrany powalczy właśnie z nim. Mam nadzieję, że to będzie Cena.

Trzecia walka - Dolph Ziggler vs Randy Orton

Dla mnie to był kolejny pojedynek gdzie Dolph tylko próbuje uniknąć porażki, a rywal ma przewagę cały czas. Wyjątkowo mi się za to spodobało RKO. :D

Czwarta walka - Seth Rollins vs Jack Swagger

Sporo czasu dostali. Całkiem przyjemny pojedynek i wyrównany. Seth poradził sobie z trudem i do tego z fartem, a potem jeszcze spięcie z Randy'm. Czyżby rozczarowywał zarząd?

Dwa następne wywiady to przechwałki. Deana można posłuchać. Big Show w swoim stylu.

Segment z Laną i Rusevem

I kolejny segment, gdzie ktoś jak zwykle wypada nieźle, ale w kółko gada to samo.

Piąta walka - Rusev vs Big Show

Zagłębie się bardziej. To, że olbrzym zacznie z przewagą i ją straci było do przewidzenia, ale pojawienie się Marka. Już myślałem, że będzie coś w stylu" nie odklepuj stary, dasz radę", a tutaj dyskwalifikacja. Na koniec kolejne starcie z Henrym i Punch od Showa. Sory, ale dla mnie pokazali tutaj słabość Ameryki.

Two Brogue Kicks, ta? Miz zapewne padnie po jednym. :roll:

Szósta walka - Sheamus vs The Miz

Kolejny miałki pojedynek, gdzie poszli na drobną odmianę w zwiazku z zakończeniem. Miz nieźle wyrolował Irlandczyka.

Cameron wyjątkowo dobrze się czuje w roli Pokémona.

Siódma walka - Natalya, Naomi & Brie Bella vs Cameron, Nikki Bella & Summer Rae

Obecność kolejnej celebrytki zwiastowała wygraną drużyny reprezentującej TD. Chociaż dali skończyć to siostrzyczkom, co można podwinąć po ich feud.

Cena zapowiada mocną, agresywną walkę i...

Ósma walka - Dean Ambrose vs John Cena

... skończyło się na zapowiedziach. Rozczarowało mnie, bo to było No Holds Barred tylko z nazwy, ale rozumiem, że nie ryzykowaliby przed PPV, gdzie czekają nas klatki. Wszystko idzie zgodnie z planem - Ambrose dostaje Setha i mogą wykręcić coś niezłego, a odwieczni rywale znowu trafiają na siebie.

Średnie SmackDown!.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1

Myślę, że gdyby jakiegoś brytyjczyka promowali dorzucając do ringname'u "Sir" i dając mu wisiorek z Gwiazdą Wielkiego Krzyża a w promach tytułować per "Knight" to spotkałoby się to ze sporym zgrzytem, przede wszystkim wśród wyspiarzy.

Sir Hunter Hearst Helmslay jak to niegdyś było?

A tak na poważnie. Jakoś mnie trójkąt Cena-Ambrose-Rollins słabo grzeje. Większe emocje daje mi feud Big Showa z Rusevem, mimo prowadzenia identycznego jak z Swaggerem jak i Henrym.

Dean dał chyba najgorsze promo jakie słyszałem od niego i publika też zawiodła, Cena jak zwykle possał trochę kutasów, z całego segmentu o dziwo tylko Stephanie i HHH wypadli dobrze. Nie podobało mi się że Ambrose i Cena współpracowali razem w walce. Booking Div to jakiś słaby żart. Dolph Ziggler i Orton dali spoko walkę, świetne RKO ale nie rozumiem dlaczego znów podkładają mistrza mogli bu dać Cesaro albo kogoś innego. Rollins vs Swagger to powinien być squash. Dobrze że WWE zaczyna zwracać więcej uwagi na Sandowa. Dobrze że Dean wygrał mam nadzieje że to koniec Ceny w tym feudzie ciekawe czy Ambrose vs Rollins będzie ME.

287901358542b42156905d.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Dean dał dośc bezemocjonalne promo, w którym się gubił. Brakowało mu planu na to wszystko, a głowa myślała o czymś innym. Nie dziwie się, że publika była dość sztywna, bo i ja tego nie czułem. Cena go trochę naprowadził, poprawił, choć samemu nie spinał się zbytnio nad tym wszystkim, dająć to co zawsze. Po czołówce mikrofonowej hierarchii w WWE, wypada oczekiwać więcej.

Słuszna decyzja z przeniesieniem walki z Hell in a Cell, a jeszcze lepsza z wyborem zwycięzcy. Bardziej dali nam poczuć story byłych przyjaciół z The Shield. Cena to był gość, który nie miał obecnie co robić i dostał Rollinsa, ot tak. WWE podkreśliło brak pomysłu, dając mu Ortona. Słabo to wygląda, jak dwie tak wielkie gwiazdy, walczą na PPV w czymś, co z taką podbudową mogłoby widnieć na karcie Superstars

50608915156a3743c1fa34.jpg

Czyli co, Tryplak zapowiedział walkę na PPV a teraz realizuje ją na RAW? Coś dziwnego, pewnie się to nie skończy łatwo i przyjemnie i w jakiś sposób i tak zobaczymy walkę Deana z Jaśkiem na HiaC. Natomiast od strony mikrofonowej po raz kolejny było dobrze, choć znów mam wrażenie że Cena mówił to co zawsze, a Dean odstawał od swojego standardowo wysokiego poziomu. Nie zmienia to faktu że jego feud z Ambrose'm były emocjonujący nawet bez walk, bo obaj nawet jak mają słabszy dzień to w kwestii gadania przewyższają większość rosteru o głowę. No ale musieli walczyć, jednak tym razem nie ze sobą, choć ich rywale musieliby się mocno namęczyć żeby z nimi wygrać, nawet biorąc pod uwagę to że wśród nich byli mistrzowie TT.

Orton w końcu idzie na urlop, więc postanowił jeszcze dać coś z siebie i pomóc Zigglerowi w przyjęciu RKO. W sumie na wszystkich mniejszych zawodnikach mógłby je tak wykonywać, bo wygląda na bardziej niszczycielskie od normalnej wersji.

Jak już rozpisują na tak długa walkę Ruseva i Showa to mogli to dać na PPV. A tak kacap zgarnia kolejną wygraną. Mam nadzieję że na HiaC walki już nie dostaną, bo lepsza od tej z pewnością nie będzie.

Dean wygrywa walkę z Rollinsem na PPV- bardzo dobrze., bo poziom może być bardzo wysoki. Tutaj na kolana nie powalili, ale momentami dobrze się to oglądało. No i dali radę walczyć pomimo pobytu całego Authority przy ringu, ale od czego był Dean jak nie od tego żeby Jasiu rzucił nim w pewnym momencie w Ortona i spółkę. Ambrose lubi szalone sytuacje to i taką dostał.

Edytowane przez Kowal

28054889252fa02dfba372.jpg

Ambrose pokazał się, jak z najlepszy strony, moim zdaniem. Udowodnił Cena, że nie jest żółto-dziobem, który od tak z nim przegra. Ambrose ma przed sobą świetlną przyszłość. Publika go kupuje i to mnie cieszy jak najbardziej. Bo wiem, że za rok, to właśnie Publika będzie wyczekiwał Ambrose'a we walce o pas WHC niż Regins'a.

Więc pierwszy scenariusz się sprawdził Cena dostał walkę z Orton'em Rematch z Hell in a Cell 2009 dobrze, że tak się stało. A Dean może oficjalnie zbić tyłek Rollins'owi w klatce. Pewne jest to, że Kane za wszelką cenę będzie chciał dostać się do klatki. I przewiduje Face Turn Ortona, który odwrócić się od Authority, bo już można zauważyć, że Randall ma mieszane uczucia co do Stefki i jej mężulka.

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Przez pewien czas nie chciało mi się oglądać produktu WWE, a tym bardziej o nim pisać. Jednak się przemogłem.

Segment otwierający program wypadł średnio. Niezrównoważony Ambrose mnie kojarzy się raczej z szalonym czarnym charakterem z kreskówki niż z drugim Stone Coldem, ale to w końcu PG era. Bardziej przekonujący jest Cena, który słodził jak zawsze, ale przynajmniej, gdy trzeba, udowadnia, że ma cojones.

Tag teamowa walka to bardzo sympatyczna niespodzianka ze wzlędu na poziom tego starcia. Jasiek i Ambrose współpracowali ze sobą co najmniej poprawnie i nie dawali odczuć, że pod względem zwinności ustępują bliźniakom. Gdy na ringu pojawili się synowie American Dream, zrobiło się jeszcze ciekawiej.

Pojedynku Vipera z Zigglerem też nie można nazwać przeciętnym. Widać, że Ortonowi tym razem się chciało i dał z siebie więcej niż chałturzenie, do którego przyzwyczaił WWE Universe. Suplex z lin, a później po mistrzowsku wykonane rko. Brawo! Oczywiście bez pomocy Dolpha walka nie byłaby udana.

Trzy kolejne walki trzymały poziom dna. Nuda.

Main event wypadł bardzo dobrze pod względem ringowym, zwłaszcza biorąc pod uwagę, kto brał w nim udział. Kulał trochę booking (Orton nie reaguje na atak Ambrose`a, ale za moment bierze się za Jaśka), ale to tylko tygodniówka, więc nie ma co się czepiać.

Dobre RAW, po obejrzeniu którego WWE dostało u mnie kolejny kredyt zaufania.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

Tak patrze na to promo byłego GM-a RAW i mam nadzieje, że "jedna jaskółka wiosny nie czynni" ... i teraz nie każdy będzie chciał głosić proma w stylu Ambrose'a (takie nieprzewidywalne ach!, takie nieszablonowe ach!, takie "badass'owe ach!) bo to się szybko przeje o ile w przypadku Deana to już nie następuje bo zgodze się z Negatyvnym, że te proma Ambrose'a nie są takie różowe jak wszyscy piszą - koleś ma fajną manierę itd, ale jakoś nie pokazuje w tych promach jaj - jedyne co pamiętam z jego prom to podkreślanie jaki on jest "och ach"... nieszablonowy. - PH93 hejt mode ON. :grin:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Losowi skłóceni Main Eventerzy(no, w każdym razie ważne postacie) pokonują mistrzów TT. A potem padają pytania: "czemu ta dywizja jest tak lipna?"

AJ nie ma z kim być w drużynie? A może taki jednorazowy powrót Kaitlyn?

Aaa, czyli Orton sam sobie wymyślił, że zawalczy z przegranym z pojedynku Cena vs Ambrose? Dla mnie nadal jest słabą nagrodą pocieszenia.

Jeee, Henry pomógł Showowi nie odklepać / nie odpłynąć. Farsa trwa dalej. I tak wiemy, kto wygra, a walki będą nudne.

O tych programach wiadomo było już wcześniej, ale nadal mnie boli, jak można być tak bardzo niekreatywnym. Ziggler i Sheamus zamienili się rywalami.

Mizdow wymiata :D

Niby dziwna decyzja o wrzucaniu Contract in a Pole na RAW, z drugiej strony ten szajs na PPV nie zasługiwał.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Gdzie są gwiazdy po tym Raw?

- Ambrose? Tam, gdzie niedawno Bryan - ulubieniec tłumów. Oby nie skończył podobnie.

- Cena? W końcu zaczyna w pełni robić to, co powinien robić od dobrych 5 lat. Promuje innych.

- Rollins? Podręcznikowy cipo-heel, marnuje się.

- Orton? Na autostradzie do turnu.

- Ziggler? Wciąż w formie - walki z Ortonem nie powstydziłoby się niejedno ppv.

- Rusew? Może na ppv dadzą mu walkę 2 na 1... Henry i Big Show są starsi, grubsi bogatsi, ale podpromować Bułgara mogą...

- Sandow? Wrestler miesiąca, to zobowiązuje :twisted:

- NeNe? Eee... who?

Kiepska publiczność, tygodniówka jednak całkiem ok. Ujdzie.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   6

Offtopując: kołek, bardzo Cię proszę naucz się naszego pięknego języka polskiego, bo Twoje teksty wyglądają jak tłumaczone w translatorze...

naucz się naszego pięknego
offtopując
tłumaczone w translatorze

:roll:

Odnośnie samego RAW, to jedynym jasnym punktem był... Orton. Facet, który nudzi mnie niemiłosiernie, tym razem jakoś dał dobrą walkę (także dzięki Zigglerowi) i cała współpraca z Sethem wyglądała bardzo dobrze (gestykulacja, mimika, RKO). Inne plusy? Szybko się pobierała ta tygodniówka, dużo udostępniających...

Dean mocno odrealniony, Stefcia i Trypelek sztampowi, Kinga już nie mogę słuchać (!), a cała reszta zupełnie nijaka. Ach, nie! Przecież jeszcze Sandow był! Co oni z nim wyprawiają?!

• Reputacja:   6

0:30 to wczesna pora!

Po prostu polecam odmianę przez przypadki:).