Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Skoro w temacie Punka powiedziane zostało już wszystko (łącznie z idiotycznymi tezami o worku, ehe), to myślę, że warto by poruszyć temat innej osoby, a mianowicie obecnego mistrzunia nad mistrzunie, czyli Lesnara. Jak Wam się to widzi, że tak ważna osoba dla federacji jest part-timerem, który - na swój sposób - jest mniej widoczny niż niejeden jobber? Bo jak dla mnie facet powinien (na RAW, oczywiście na RAW) dewastować jakichś mniej ważnych członków federacji aby jego postać była wiarygodna. Jeśli znów mamy to co mamy, to trudno uwierzyć, że pas ma na Brocka jakiekolwiek znaczenie, oczywiście pomijając tony $$$.

Dopóki pojawiały się informacje o tym że Lesio będzie na pierwszy Raw przed PPV i na ostatnim przed PPV... byłem w stanie to znieść. Gdy jednak się dowiedziałem że nie będzie go na Hell in a Cell... ba, może go nie być do ROYAL RUMBLE powiedziałem sobie "no po prostu kurwa no nie". Zapowiada się na to że czekają nas jeszcze 3 miesiące bez mistrza i to są jakieś żarty. Pretendenci by się znaleźli, bo chodzi przecież głównie o przeczekanie. Na Hell in a Cell ostatniego shota mógłby zgarnąć Jasiu, zapełniamy w ten sposób kolejny miesiąc w runie bestii a potem na przeczekanie choćby Sheamus. Sheamus jest już takim nazwiskiem że może wskoczyć tam z miejsca. Tak jak pisałem, goście na przeczekanie więc nie musimy się silić na kolejnych Johnów Cenów, wystarczy ktoś kto już był mistrzem i czyje nazwisko jest mocne. Irlandczyk się nadaje. Ta walka oczywiście na SS, na TLC można znowu wrzucić Jasia w może jakimś czteroosobowym TLC z Sheamusem i Ortonkiem w zakończeniu takim żeby pasowało do turnowania Ortona i rozpoczęcia jego rywalizacji z Lesnarem która ciągnęłaby się przez Royal Rumble i Elimination Chamber. Finał WM'ki wszyscy znamy.

W sumie dziwi mnie to że WWE wycofało się z tego pierwszego założenia o Lesiu na tydzień przed PPV i dzień po PPV bo według newsów, w takim systemie występów starczyłoby na bookowanie Brocka do Wrestlemanii. Pomijając już fakt że mistrz na PPV powinien być chyba że uniemożliwiają to jakieś urazy, aczykolwiek szybkie do wyleczenia jak kolanko Punka w 2012. Nawet jeśli Lesiu miałby się nie pojawiać a bookowanie tygodniówek do samej gali miałoby się odbywać bez niego, mistrz powinien bronić tytułu bo inaczej taki run jest żartem. Nawet Rocky zaliczył to Elimination Chamber żeby ten jego run był ciągły i autentyczny. Przepraszam kurwa mać ale jaki sens miało w takim razie zrzucanie pasa z Daniela Bryana skoro dali go komuś kto wcale nie pojawia się częściej? Równie dobrze Dragon mógł wrócić sobie na tym Royal Rumble i poyesować z pasem o którym zdążyli wszyscy zapomnieć. Takie jest moje stanowisko, troszkę się rozpisałem ale trzeba było czymś poprzeć swoją opinię ^^.

Rozwiń. Nie interesowałem się tematem zbytnio, a nie pierwszy raz ktoś piszę, że Lesnar kpił sobie z wrestlingu.

Kiedyś, kiedyś widziałem na YT fragment z jakiegoś Press Conference Łyska gdzie Lesiu nabijał się z wrestlingu ale nie wiem czy jeszcze to teraz znajdziesz.

To dziwne, bo z Lesnara (na początku przygód u Danki) w UFC się też śmiali, że to "niepoważny" sportowiec.

...jednak o bardziej modelowego (wizualnie, stylowo) champa trudno w WWE. Ciekawe jak kontrakt Brocka wygląda.

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Jak lubię Lesnara i mogę znieść, że nawet jako mistrz pojawia się co 2, ewentualnie co 3 RAW to na każdym PPV powinien bronić pasa, no bez jaj.

Przecież Lesnar nie wybiera kiedy chce walczyć to Vince nie zamierza mu dawać nikogo poza Ceną przed Reignsem. Serio ktoś pisał że pas nie wiele znaczy bo Lesnara nie będzie na Raw, gość przerwał streak i jest byłym mistrzem UFC on nie musi się pojawiać co tydzień i obijać jobberów by coś znaczyć. Ja nigdy nie widziałem by Lesnar źle wypowiadał się na temat wrestlingu na kanale UFC na youtube jest filmik w którym broni wrestlerow i nazywa tych którzy mówią że to nie naprawdę ignorantami.

287901358542b42156905d.jpg

Lesnar na początku przygody z UFC się "nabijał" z WWE, własnie dlatego, bo miał łatkę mięsniaka z udawanego sportu, który pewnie jest cienki, to wypowiedzial się negatywnie, by ci z UFC go brali na powaznie. Dalej nie widziałem (słyszałem) by sie jakos negatywnie wypowiadal, ale nie sledzilem jego kariery w UFC wiec nei znam szczegółów.

Lesnar na początku przygody z UFC się "nabijał" z WWE, własnie dlatego, bo miał łatkę mięsniaka z udawanego sportu, który pewnie jest cienki, to wypowiedzial się negatywnie, by ci z UFC go brali na powaznie. Dalej nie widziałem (słyszałem) by sie jakos negatywnie wypowiadal, ale nie sledzilem jego kariery w UFC wiec nei znam szczegółów.

Jeśli nie słyszałeś ani nie widziałeś to nie możesz powiedzieć że to prawda.

• Styl:  Jasny

Także ten... wiecie, rozumiecie.

Najbardziej w tej przydługiej dyskusji spodobał mi się argument (cytuję z pamięci) "nie po to Punk był mistrzem przez prawie dwa lata, by oddać pas takiemu Rockowi". Aż mi się przypomniał mój "ulubieniec" Hulk Hogan (im więcej o nim wiem, tym bardziej go nie lubię), który odmówił podłożenia się Curtowi Henningowi (Royal Rumble 1990) albo Bretowi Hartowi (King of the Ring 1993) bo ci "byli nie w jego lidze". Albo Roddy Piper, który generalnie odmawiał podkładania się komukolwiek :P Lata 80-te wiecznie żywe...

Ale tak w ogóle to wiecie, że te pasy znaczą w sumie niewiele więcej, niż Pas Polsatu? 8)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Urządzenie:  Windows

Z Lesnarem jest jeden paradoks, bo z jednej strony oczekujemy, że jako mistrz będzie pojawiać się częściej na galach. Jednak z drugiej strony Lesnar pojawiający się co galę nie byłby już taką atrakcją jaką był do tej pory.

Teraz, gdy Brock wychodzi, to wszyscy wiemy, że "shit just got serious". Czy byłoby tak gdyby pojawiał się na każdej tygodniówce? Śmiem wątpić.

Tu chodzi o to, by on pojawiał się PRZYNAJMNIEJ raz na miecha, najlepiej w systemie PPV > jedno RAW > PPV > jedno RAW > PPV i tak dalej. A tutaj są plotki, że ma go do RR nie być. "Trochę" lipnie.

Kur*a no, Vince to naprawdę skończony debil. Miał Brocka, który gabarytami niszczył pół świata, miał najwredniejszą mordę w pro wrestlingu i na nim pas wyglądał jak piorun w rękach Zeusa, koleś zakończył streak, zesquashował jasia, przyjął cztery aa, został zabookowany tak że skopał dupy wszystkim topowym gwiazdom, a ten kretyn podkłada go jakiemuś frajerowi, który na micu potrafi nic nie mówić a w ringu ilość jego akcji to nie więcej niż cztery? I że niby to ma być nowa gwiazda? Nie wans, nie tak się umawialiśmy, spieprzyłeś sprawę. WWE robi się coraz gorsze.

No, w końcu… Ileż można oglądać PPV bez mistrza. Lesnar został napompowany jak balonik, zrobił co do niego należało i wypromował Romka. I w końcu będzie mistrz w fedce. Może nie jest genialny, ale przynajmniej będzie się coś działo. Jak mawiał Kmicic, "kończ waść, wstydu oszczędź". Roman mistrzem i wszystko wraca do normy.

Serio nie widzicie o co tu chodzi? Markujecie panowie.

Tu chodzi o to, by on pojawiał się PRZYNAJMNIEJ raz na miecha, najlepiej w systemie PPV > jedno RAW > PPV > jedno RAW > PPV i tak dalej. A tutaj są plotki, że ma go do RR nie być. "Trochę" lipnie.

A kogo mieliby mu dawać w międzyczasie? Vince sra w gacie by gówniarze nie zwątpili w swojego idola więc nie da szansy np Rollinsowi Cesaro czy nawet Ortonowi z obawy że ci wypadną w starciu z Lesnarem lepiej niż John. Jeszcze raz napisze że to nie on decyduję kiedy się pojawia tylko Vince.

Moim zdaniem zniszczyli sprawę już na WM30, podkładając Lesnarowi Takera, gdyby tego nie zrobili, to kolejno mistrzami byliby: Daniel Bryan, Wakat, John Cena, Seth Rollins, John Cena, Reigns odbił by pas John Cenie na WM31, następnego dnia oficjalna zgoda, oraz John oficjalnie by oddał tytuł twarzy WWE Reignsowi, zamiast tego mamy Lesnara, który nie będzie bronił pasa przez 3 miesiące, po czym na RR i EC będzie robił za Ortona z przed WM30, tylko rzadziej się pojawiającego. Tak wszyscy chcieli Lesnara, no to teraz cieszymy się panowie z tego że mamy part time championa!! Jednak dobrze że Reigns wygra na WM, po 24h cash in Rollinsa udany, Triple Threat na ER, po czym Lesnar uzna że się przepracował, wróci na WM32 i tyle będzie.

Jestem NML (Największy Młody Lew), Król NML - dowódca klubu Młode Lwy. Poniżej jego logo.

PS. Wrestling jest najlepszym sportem na świecie.

18945373915413674619ef9.jpg

kolejno mistrzami byliby: Daniel Bryan, Wakat, John Cena, Seth Rollins, John Cena, Reigns

Mozna wiedziec kto to jest Wakat?Nie znam takiego wrestera w Dablju...?

-Może zabrzmi to dość arogancko, ale nigdy nie pozwól mówić innym, że nie jesteś świetny...

-This may sound quite arrogant , but I never let tell others that you're not great...

91674922154aff2a817159.jpg

Też się zgodzę, że przerwanie streaku Taker przez Lesnara była najgorszą rzeczą którą WWE zrobiło. Faktycznie ta cała szopka z dawaniem pasa Lesnar'owi jest nie najlepsza dla biznesu. Moim zdaniem Lesnar na, to nie zasługiwał nie było go przez 8 lat. A on sobie wraca i od tak niszczy sobie legendarny streak, jak i karierę Takera, to nie może być prawda. Że taki ktoś jak Brock Lesnar zniszczył legendarny streak. Taki Orton, Cena, Punk pracowali na, to kilka dobrych lat, a WWE na nich na srało. To już taki Cena na to zasługuje był na każdym RAW za każdym razem nawet z kontuzją, a oni tak sobie wybrali Lesnar. Jeżeli, to była decyzja Undertaker to musimy, to uszanować. Ale i tak, moim zdaniem Deadman źle postąpił, jak już czuł, że nie jest na siłach mógł wybrać, choćby Cena, żeby zakończył ten streak, a tak dali mu Lesnara, który pojawia się raz na rok.
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Poważnie Cena niszcący streak- :lol:

163870508457e2d890447a3.jpg