Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Zaczęliśmy od pociśnięcia po Punkerze. Skoro sobie na to pozwalają, to szkoda, że przepadła szansa na DS Punka. Teraz Mizdow ma co innego do roboty.

Fajny Triple Threat o IC Title, były ciekawe kombinacje i w sumie zmiany posiadacza pasa nie wykluczałem. Miz mi coraz mniej przeszkadza w ringu, nie wiem czy to zasługa reszty, czy się zwyczajnie poprawia, ale niech tak zostanie.

Ambrose swoim segmentem skradł show. Co z tego, że nie powiedział nic odkrywczego? Oglądało się to świetnie. I te docinki o cruiserweight division i ochroniarzach-rosebudsach :D

Dallas CZYSTO zjechał Marka Henry'ego :? Heel turn albo zniknięcie z TV - jedyne opcje dla WSMa.

Slater Gator wygrali na RAW! I mają nową maskotkę - może durne, ale Horni w stroju aligatora wg mnie jest OK! Ale ja też jestem przedstawicielem #BunnyManii(no, póki go nie ujawnią jako Darrena), to możemy się nie zgadzać ;)

Rusev vs Big Show za tydzień na RAW - wiedziałem, że nie ma sensu oglądać ME SmackDown! :D

Divy pojawiły się dziś aż 3 razy :shock: I wszędzie coś było nie tak: najpierw Rosa, potem Team Special Olympics(Eva Marie & Cameron), na koniec... CM Punk.

Aż dwa razy zobaczyliśmy promo Wyatta, skupione na Harperze. Rowan parę razy mignął, ale praktycznie nie istniał. Ciekawe.

Ech, Hulka mogłoby nie być. Różowe liny, filmiki związane z fundacją, specjalne koszulki, wspominanie o nich co krok - to naprawdę wystarczy. Ludzi od Susan mógł pokazać choćby Justin Roberts, na jedno by wyszło. Chyba nikt nagle nie zmieni opinii na temat Komen i nie kupi koszulki, bo akurat Hogan o tym gadał.

W ME to Cena był obijany, a Ambrose miał wejść z hot taga. Nie, to nie sprawi, że się zrobi ciekawie ;)

Jasiu nie miał co robić, to go wcisnęli do najciekawszego obecnie programu. "Ekstra".

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Styl:  Klasyczny

Dlaczego nikt nie poruszył kwestii Proma Wyatt'ów? I podajże chodzi tutaj o solową karierę Harpera. Ciekawe jak chcą jego postać umocnić w rosterze? Może rzucą mu Lesnar, bo sami przyznajcie Harper taki zły nie jest ma charyzmę do bycia jednym z głównych wielkoludów w WWE. Jest takich mało właśnie Big Show, Kane, Undertaker, Henry już się wypalili mają swoje lata, a Harper jako zastępca olbrzymów nie byłby zły szybki i sprawny jest to się liczy. W ringu też jest dość sprawny jego walki w CZW stały na dobrym poziomie, więc solowy push dla Harpera jak najbardziej na tak. Fajnie, by było zobaczyć kiedyś ponowną walkę Harpera z Ambrose'em i to jeszcze z mistrzostwem na szali ah za mocno się rozkojarzyłem :P :roll: .
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Dlaczego nikt nie poruszył kwestii Proma Wyatt'ów?

Bo albo wszyscy przewinęli albo nikt się już Wayattami nie brandzluje od czasów jak nie walczą z Shield? Przynajmniej w moim przypadku.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Faktycznie tu nie chodzi o Rodzinkę tylko o Harpera. Dlaczego akurat teraz WWE postanowiło rozdzielić Harpera od rodzinki i dać mu solowy push. Na początku Bray miał być tym, który zyska najwięcej w Wyatt Family, a okazało się, że to Harper może zyskać najwięcej z całej rodzinki. Nie ma co się dziwić, bo jak na razie, to on z tej trójki jest najlepszy w ringu. Obejrzałem jego kilka segmentów w CZW i za mikrofonem też zły nie jest więc jako główny z wielkolud, bo jak pisałem wcześniej Big Show, Kane już się wypalili, więc w WWE jest potrzebny wielkolud, który zrobi trochę zadymy :razz: :twisted:

Dlaczego nikt nie poruszył kwestii Proma Wyatt'ów? I podajże chodzi tutaj o solową karierę Harpera.

Następnym razem czytaj dokładnie posty innych userów :-)

Jak dla mnie to solowy push Harpera w najlepszym wypadku skończy się na pasie Mid-Cardowym, nie wyobrażam sobie by z rodzinki wyszedł ktoś mocniejszy niż Bray w news'ach pisano że to on ma przejść face turn więc jak najbardziej postawią na niego. Moim zdaniem będzie tak że przez pewien czas Bray będzie managerem Harpera, potem przejdzie face turn i odwróci się od Harpera by zmierzyć się z nim np na Wm, choć wolałbym Sting vs Bray ale oczywiscie dostaniemy Sting vs Cena przynajmniej będę mógł się pośmiać z "mieszanej reakcji" na jego osobe.

287901358542b42156905d.jpg

Następnym razem czytaj dokładnie posty innych userów :-)

Okej jak w razie czego coś przegapiłem, to przepraszam. Sting vs Cena? To jak powrót do przeszłości sprzed 2 lat, czyli Cena vs Rock. A mi się znowu nie chce oglądać Jaśka podającego rękę w stronę wybitnego Baby Face'a. Mam nadzieje ze dla Cena będzie zaklepany Hogan lub walką Tag Team'owa z Hogan'em w środku karty, bo wątpię, żeby federacja zaryzykowała i dała Hogana w sam Main Event Wm 31, chociaż wiemy, jaki głupi tok myślenia mają kreatywni.

Co do Wyatt no zobaczymy jak to wyjdzie z jego postacią, ale w roli Baby Face'a, bo w roli Heel'a jest wybitny, ale kreatywni nie mają na niego pomysłu. Więc face turn pod koniec roku nie byłby zły i ich walka na WrestleManii 31 była, by genialna ale jest jeszcze jeden Rowan, czyli to ten, który skończy z pewnością w Jobberlandi :)

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows

Okej jak w razie czego coś przegapiłem, to przepraszam. Sting vs Cena? To jak powrót do przeszłości sprzed 2 lat, czyli Cena vs Rock. A mi się znowu nie chce oglądać Jaśka podającego rękę w stronę wybitnego Baby Face'a. Mam nadzieje ze dla Cena będzie zaklepany Hogan

A Hogan to nie jest wybitny babyface?

Okej jak w razie czego coś przegapiłem, to przepraszam. Sting vs Cena? To jak powrót do przeszłości sprzed 2 lat, czyli Cena vs Rock. A mi się znowu nie chce oglądać Jaśka podającego rękę w stronę wybitnego Baby Face'a. Mam nadzieje ze dla Cena będzie zaklepany Hogan

A Hogan to nie jest wybitny babyface?

Jest owszem, ale na tą walkę są większe szanse niż na walkę ze Sting'em. Bo to w końcu Hogan jest największym Baby Face'em w Historii WWE, a walka z Ceną, to by było coś wiadomo Hogan to do walki się nie nadaję ale segmenty byłby na dużym poziomie. Wolę zobaczyć Hogana we walce z Ceną niż zobaczyć walkę Cena ze Sting'em, który i tak dostanie Undertakera. Nie tak dawno Mark wypowiedział się na temat jeszcze jeden walki na Wm. I z tego co mi wiadomo Undertaker jest jeszcze zainteresowany jedną walką na Wm 31, która z pewnością będzie jego ostatnią walkę w karierze, a najlepszym rywalem dla Marka byłby Sting, więc walka Cena vs Sting nie trzyma się kupy, to by było złe dla biznesu, moim zdaniem Cena niech dostanie w końcu Hogana co najwyżej niech mu podłożą Ruseva i gra. Już wole widzieć uścisk dłoni lub przytulanki Hogana z Ceną niż ze Sting'em jakoś tego nie widzę :)

Ale pewnie będzie Tag Team Match Hogan and Cena vs ??? ??? . :P

Nie wiem po co chcą rozwalać Wyatt Family, jak to był jedyny oryginalny gimmick ostatnich lat, który nie był mimo oryginalności beznadziejny.

Jak spojrzałem na ostatnie newsy, to przecież ten Stowman(były strongman Adam Scherr) jest ogromny i na zdjęciach z newspacku ma fajny zarost. Idealny kolejny członek rodzinki.

I ten nowy kulturysta o gigantycznych dłoniach. Mocno owłosiony facet. Zarost pewnie by mu wyrósł taki, że pasowałby do kompletu.

To, że oni 2 pewnie mają tylko wygląd siłę, zupełnie nie mają nic wspólnego z wrestlingiem, ledwo co, to trochę potrenowali, to nie szkodzi. Oni byliby takimi przydupasami-bodyguardami Braya, a Harper i Rowan byliby jego pomocnikami takimi jak dotychczas, walcząc jako tag team, albo wspierając swego pana w walkach 3 na 3. Byłaby super grupa dużych, która mogłaby walczyć z każdym.

A tak naprawdę czy te tzw. stajnie muszą zawsze być heelowe? Tak się utarło w ostatnich latach, a to przecież bez sensu, powinny być takie i takie. I taka powiększona rodzinka zarośniętych świrów miałaby wszystko, nawet tak upragnione przez wielu fanów ryzykowne loty, bo te wykonuje Harper(pomimo ponad 110kg).

Po ew. rozpadzie Harpera czeka pewnie jakaś średnia pozycja(jak Cesaro) głównie podnoszenie poziomu walk, Rowan na początku obawiam się, że będzie workiem treningowym, ale może go czekać jeszcze sensowna przyszłość, bo ringowo mam wrażenie, że się rozwinął ostatnio, a wszyscy wysocy, efektownie wyglądający są starzy(Kane, Big Show, Khali, którego jak wszyscy chyba chciałbym więcej nie oglądać).

A Bray samotny nie będzie taki fascynujący, wygląd i gadanina to może być za mało na main event.

Ze wszystkich osób w które Cena przyjebał łopatą Braya mi najbardziej szkoda, miał wszystko by być ME, fajny entrance, dobry na micu, w ringu może nie jest widowiskowy ale jest dobry w psychologii ringowej, ale Vince musiał nasrać w gacie po SS że mały Jimmy zwątpi w swojego bohatera :roll: Ja też wolałbym by Wyatt Family zostało razem, tym bardziej że raczej face turn Braya i rozpad rodzinki niczego mu raczej nie daje bo w najbliższym czasie Bray o pasie może tylko pomarzyć.

287901358542b42156905d.jpg

Obecnie w ME kręcą się cały czas te samy osoby, i rozbicie tej stajni może być ich pogrzebem, bo po prostu nie będzie miejsca gdzie trójkę upchnąć, i skończy się na tym, że będą latali po low cardach. Ewentualnie Braya dać oddzielnie, a harper&rowan nadal w tag teamie, i dać im pasy. Bo solo nic nie zwojują, szczególnie rudy.

• Reputacja:   1

Bo solo nic nie zwojują, szczególnie rudy.

A już tam pieprzysz... Skąd wiesz czy Harper coś jednak zwojuje czy też nie? Tak samo było z Bryanem, o którym ktoś z moderatorów ciągle pisał, że lepszej szansy niż wykorzystanie walizki z kontraktem na WHC nie będzie miał i tego typu, do czego chyba każdy się podpinał i wyszło takie błoto, a tymczasem gość, który jest dobry w ringu i średni przy micu miał highlight w karierze taki, że mógłby nazwać samego siebie twarzą fedki przez 2 miesiące... Highlights:

-wygrana walizki

-wygrana pasa WWE

-pojechanie Ceny

-pojechanie Ortona

-pojechanie Ortona i Batisty na WM

-i pojechanie Tryplaka (ale tutaj nie jestem pewny)

Padnie odpowiedź, że Bryan zawdzięcza to fanom... Przypuszczam, że Harpera też w podobnym stopniu kupią i tym bardziej, że jest to olbrzym, któremu o podobnych gabarytach może dorównać tylko Big Show z przeszłości.

Rowan- ten to na pewno nic nie zwojuje i będzie tylko mięsem armatnim.

Bray Wyatt- jak go sami nie upierdolą, bo tak, to dużo zwojuje. Nawet wydaje się mi, że będą chcieli zrobić z niego tego kogoś, kogo próbowali zrobić z Zigglera, ale Ziggy jednak na ME się nie nadaje.

• Styl:  Jasny

Moim zdaniem Rodzinka po rozpadzie z miejsca stanie się silnym kandydatem do tytułu "najbardziej zmarnowany projekt dekady". Smutne, szczególnie że jeszcze pół roku temu wydawało się, że to co najlepsze jest dopiero przed nimi: Bray rozbił Bryana w jednej z najlepszych walk tego roku, kotłowanina z The Shield, Harper i Rowan byli pewniakami do przejęcia pasów TT, publiczność jadła im z ręki... nic tylko markować. I teraz co, wyrzucamy to wszystko do kosza? Tylko dlatego, że Vince woli cukierkowo-mdły front Cena-Usosi? Yeah... cool...

A najgorsze jest to, że po rozpadzie za wiele dobrego naszego tria nie czeka. Bray w najlepszym wypadku stanie się drugim Zigglerem - ulubieńcem publiczności, dla którego szczyt możliwości stanowią feudy o IC to szczyt możliwości. Harpera wykorzystają najwyżej dla promocji innych, Rowan zaś jest do odstrzału przy pierwszej fali zwolnień... sad but true.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Jak można porównywać Wyatt'a do Ziggler'a? Może akurat zyska na tym Face Turnie i dostanie jakiś tam push. Wiadomo Cena go pogrzebał jak prawie każdą wypromowaną gwiazdę, ale nie możemy go od razu skreślać. Może akurat dostanie szanse w Face'owym gmmicku i akurat ruszy w stronę Main Eventu. Moim zdaniem Harper rozpocznie solową karierę od najmniejszego zera, czyli będzie podążał tą samą drogą co jego kumple z Indys Ambrose, Bryan itp. Kto wie może kiedyś będzie walczył o najważniejsze tytuły w Federacji. Przecież Vince lubi dużych ludzi, jeżeli Rusev nie stanie na wysokości zadania i spadnie do Jobberki, to push dla Harpera zawsze się znajdzie :) A Ziggler, to sam pogorszył swoją sytuacje, że kozaczył do kreatywnych. Jakby się może zamknął, to by tam jeszcze jakąś szansę dostał, a tak, to niestety ze pchali go na szczyt Mid-Cardu. Co do Rowana albo skończy ponownie w NXT albo zostanie zwolniony, bo co takie drewno może dużo zyskać?