Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   375
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Steel Cage Match

Chris Jericho sam zrobił tę walkę. Gdyby było nieco więcej Braya Wyatta, efekt końcowy byłby jeszcze lepszy. Sposób wygranej Wyatta jak dla mnie niezbyt przekonujący, choć obicie ,,kontuzjowanego" kolana Jericho świadczy o tym, że Bray lada chwila szukać będzie nowych wyzwań. Od biedy jak Bray utkwi w martwym punkcie, będzie można zrobić ich walkę na WM31...

Divas Tag Team Match

Powtórzono motyw z brunetkami w roli drużyny. Ten szczegół w połączeniu z włączeniem do walki o tytył Nikki Bella świadczy, że ich program chyba zmierza do końca...

Nie ma sensu pisać jak genialny przy mikrofonie jest Paul Heyman...Wystarczy go słuchać, a już zwłaszcza, gdy ktoś (w tym przypadku John Cena) udanie mu partneruje...

Seth Rollins kontra Sheamus

Tymi interwencjami Cesaro próbowali umocnić pozycję mistrza, a raczej nie osłabić jej jeszcze mocniej. To przeciąganie pasa było metaforą tego, jak obecnie w WWE traktuje się US Title. Ta marynarka Szwajcara chyba jakaś pamiątkowa, skoro zabrał ją ze sobą... :D

Lana pokazała siebie, WWE pokazało Putina, Rusev pomachał flagą...Tyle od Rosjan. Obawiam się, że z czasem więcej nie będzie. Komentatorzy, podczas grania hymnu się nie gada!

Tag Team Match

Booking tej walki to dla mnie spoiler walki wieczoru Takeover 2 i odpowiedź na pytanie, kogo z tej czwórki najszybciej zobaczymy w głównym rosterze...

Macał siostry Jerry Lawler, macał Jerry Springer...Kto następny? Kuba Wojewódzki? Z racja jego zamiłowania do młodszych kobiet, przyjmie ofertę z pocałowaniem ręki :P . Springer wielkiej kariery w WWE by nie zrobił, jak doznaje kontuzji od turlania się... :twisted:

Tag Team Match

Nie ma Rybaxel, więc rolę TT jobberów przejęli Los Matadores...

Adam Rose kontra Titus o'Neil

Lana jest lepsza od Ruseva, a maskotka lepsza od Adama Rose' a...

Arm Wrestling Match na Smackdown? Inny wynik niż DQ na korzyść Marka Henry' ego będzie zaskoczeniem...

Roman Reigns kontra Randy Orton

Z dwóch dłuższych walk tego RAW, ich rewanż za SummerSlam wypadł gorzej. W Los Angeles lepiej im to wyszło. ,,Premierowy odcinek sezonu" powinien zakończyć się mocnym uderzeniem, a tym było zniszczenie będącego na fali Romana Reignsa...

Edytowane przez Bastian

Cena.jpg

• Reputacja:   0

Steel Cage zawsze na plus, ale kiedy główny wariat federacji krzyczy do sędziego "otwieraj, otwieraj!", to chcę się śmiać. Poważnie? Bray zamienia się w cukierkowego potwora? Seth potrzebujący osoby trzeciej aby wygrać wygląda jak totalny jobber (skojarzenia ze Slaterem na miejcu...), a segment "rodzinny" godny pożałowania. Pro wrestling? No nie, więc "entertejment" na poziomie tego co Peggy Bundy oglądała w TV w serialu "Świat według Bundych". No i nie zapominajmy o terminatorze-króliku. Kurwa, jakie to jest żenujące.

RAW chce się zmienić, ale klatka i goście z NXT nie zrobią dobrej tygodniówki, trzeba na to wszystko mieć jakiś plan.

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Chris Jericho vs Bray Wyatt

Zaczynamy od razu od klatki, czyli z grubszego działa. Wygrana Wyatta była wiadoma. Znośna walka, gdzie momentem był zdecydowanie skok ze szczytu klatki Jericho. Chris udaje się na przerwę, a Bray szuka nowego oponenta. Końcówka walki rzeczywiście bez mocnego akcentu. Wyatt wygrał szczęśliwie, bo akurat wyślizgnął się Jericho i pierwszy zleciał na podłogę. Atak po pojedynku także jednym z wielu jakie Chris już znosił. Jedynym wytłumaczeniem dłuższej przerwy pozostaje noga.

Randy planuje skasować Romka. Póki, co widzi mi się kolejny, bohaterski zryw byłego tarczownika.

Druga walka - Natalya & Rosa Mendes vs AJ & Paige

Zamiast się pokłócić AJ stagowała i zakończyła walkę. Z jednej strony to lepsze niż miałyby rzucić się sobie do gardła. Z resztą nie pasowałoby to do tego jak dziwnie wygląda ten feud.

Wiedziałem, że atak rodzinki to za mało. Zatem Randy zapewnia kolejny urlop Chrisowi.

Przemowa Paula Heymana

Urozmaicili to o tyle, że Cena się zjawił i postanowił coś wygarnąć Heymanowi. Posłuchać warto, ale każdy wie, że tych dwóch gości mikrofon ma przyklejony do dłoni.

Trzecia walka - Sheamus vs Seth Rollins

Muszę powiedzieć, że spodobała mi się ta walka. Jedna z lepszych Irlandczyka jak na tygodniówkę. Przeciąganie pasa to dziecinada i do tego marnie zagrana.

Przemowa Lany

Kolejny raz jankesi zmuszeni to wysłuchania hymnu Rosji. Aż dziwne, że zabrakło "czekoladki".

Czwarta walka - Tyson Kidd & Tyler Breeze vs Adrian Neville & Sami Zayn

Jedno słowo... NEVILLE... .

Segment z Jerrym Springerem oraz The Bella Twins

Springer ze swojej kontuzji jest szczęśliwy. :twisted: Już myślałem, że braciszek stanie po stronie Nikki, ale zrobił jedynie pozory.

Piąta walka - Los Matadores vs Goldust & Stardust

Wynik nie mógł być inny.

Bliźniaki w końcu odpowiadają siłą i rosną w tym feudzie, ale to wciąż za mało żeby być wiarygodni. Tak czy inaczej liczę na zmianę posiadaczy na PPV.

Szósta walka - Tytus O'Neil vs Adam Rose

Zarówno Super kick jak i Splash wyszły nieźle. :D

#Rabbit#WM31V5T4k3R#breakthecode#

Siódma walka - Randy Orton vs Roman Reigns

Walka nudna, ale zaczęło się dziać od dyskwalifikacji. niektórzy mówią, że brakowało "bomby". Cóż może nie było jakiegoś zdarzenia wgniatającego w fotel, ale Romek w końcu dostał solidny wpierdziel.

Lepiej niż tydzień temu.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Steel Cage Match

Najlepsza walka Wyatta z Jericho i jeden z lepszych Steel Cage Matchy ostatnio. Przynajmniej WWE fajnie zamknęło ten nieudany feud i myślę że zwycięstwo w takiej walce jest dla Braya bardziej znaczące, tym bardziej dzięki praktycznemu braku interwencji rodzinki mimo że byli obok. Oby tylko za jakiś czas znów nie podłożyli go Jasiowi.

Segment Zigglera z Mizem to dla mnie był taki niewielki powrót do najlepszego Dolpha czyli Dolpha z WWE Download którego widzieliśmy też dawno dawno temu w feudzie z Aprilką, w segmencie walizką :D. Sytuacja i cięta riposta, sytuacja i cięta riposta do tego nie koniecznie PG. Dobra komedia a mnie zastanawia czy Miz naprawdę na tym ostatnim zdjęciu był nagi czy cenzura była po to by to tylko tak wyglądało bo w przeciwnym wypadku szkoda mi Sandowa ;D.

Knockouts Tag Team Match

Nie ta federacja przyjacielu :D.

Obawiam się że feud Aprilki z Paige może trochę zwolnić po ostatniej sądzie na WWE.com. Smartów lesbijski feud jara ale marki wolą oglądać Jerry Springer Show(bo nie ma Raw bez minusa prawda? ale o tym później jeśli będzie mi się chciało o tym pisać) i chyba dlatego po NOC już feudu Brytyjki z Punkówną nie zobaczymy a pas niestety pójdzie do Bellaski...

A ja nie jestem taki pewien co do tego czy Heyman naprawdę był lepszy od Jasia. Obydwaj dali speeche wykraczające ponad przeciętność i obydwóch słuchało się cholernie dobrze. John przekazał (znów to samo ale fuck that) to co miał do powiedzenia świetnie, dawno nie słuchało się go tak dobrze a Paul, jak wielu przed nim, namawiał Jasia do odwrócenia się od fanów ale... no to Paul Heyman, więcej nie trzeba, on po prostu robi to lepiej :P. Za tydzień WWE Champion pojawi się na Raw i pewnie konfrontacje wygra Jasiu by umocnić go przed PPV w oczach marków a i skorzystać z zasady "sklepany na Raw wygrywa na PPV" ^^.

Seth Rollins vs Sheamus

Myślałem że Curb Stompa nie da się bardzo zbotchować... dziękuje Sheamusowi za wyprowadzenie mnie z błędu :D. Cóż, kiedyś musiał być pierwszy raz xD. Ale sama walka była wielkim powiewem świeżości. Takie pojedynki można obejrzeć choćby przez postawienie sobie w głowie znacznika "first time ever". Chociaż teraz WWE widząc że to wyszło będzie tym srać na tygodniówkach. Cesaro wreszcie wygrał jakoś znacząco na tygodniówce! Ważne do zahaczenia po tym co się z nim działo ostatnio :P. No i w sumie warto jeszcze wspomnieć o tym że walka o pas US dostała tu jakąś promocje, bez znaczenia jak bardzo z dupy by nie była. W sumie jak pas zmieni właściciela to i tak mi to bez różnicy. Run Czarka najprawdopodobniej będzie na tym samym poziomie.

Neville & Zayn vs Kidd & Breeze

No Adrian to troszkę nawet zesquashował tego biednego Breeza. Mówię biednego bo w końcu też jest jakiś i myślę że jemu też blisko do Main Rosteru. Prince Pretty stracił najwięcej w tej wizycie na Raw, WWE nie powinno jego podkładać. Nie można było podłożyć Kidda którego już wszyscy znają a przegrana w MR mu bez róznicy? W sumie fakt że wszystko po hot tagu zakończył Neville oznacza że najbliżej mu do Main Rosteru i że w najbliższym czasie powinien tracić tytuł. Nie wiem tylko czy na korzyść kogoś z Fatal 4 Waya. Myślę raczej o kimś jak Kenta, tym bardziej że ma on dostać boosta jak Sin Cara ale bez błędu z ominięciem rozwojówki. On od razu będzie testowany do Main Rosteru, bez kminienia kim powinien być a do tego służy właśnie NXT Title.

Można też coś powiedzieć o Raw Fallout w którym też wszyscy dostali trochę czasu za mikrofonem. Najgorzej chyba wypadł champ, najlepiej Zayn który jest dobry za mikrofonem ale z gimmickiem miłego chłopaka z sąsiedztwa nie ma zbytnio jak to pokazać. On naprawdę z swoim naturalnym stylem gadania mógłby zrobić dobry segment. Słowko "Fact" chyba zaś staje się dla Tysona catchphrasem ^^. Mic skilli to on nie ma ale takie tekściki są najbardziej chwytliwe. Może wypali.

Jerry Springer Show

Kiedyś lubiłem oglądać show tego gościa. Nigdy nie zapomne odcinka w którym farmer zostawił żonę dla swojej krowy ^^. To jednak było słabe. Nie podoba mi się feud Brie z Nikki bo pomijając ich beznadziejne aktorstwo to wygląda to jak kłótnia matki z synem w zaciszu własnego domu. Jak Jerry Springer dawał kciuka w górę, przypomniał mi się Jeff Hardy robiący Swantona na Ortonie z piętnastu metrów... nie wiem czy to tylko ja ale po przypomnieniu sobie tego, Springer wynoszony na noszach po tym jak Bellaski się po nim turlały to jak Finger Poke of Doom w odniesieniu do Body Slamu na Andre The Giancie.

Cosmic Twins(chyba tak ich Cole nazwał a mi się to spodobało) vs Los Matadores

Szkoda że Cody nie ma poważniejszego gimmicku. Goldie spoważniał po turnie a Cody nadal utrzymywany jest w tej dziwności którą gimmick Stardusta oferował na początku, ale to jest taka dziwność rozbawiająca dzieci. Mnie się on kojarzy z takim trochę rozwydrzonym, śmiejącym się i ciekawym wszystkiego bachorem(wybaczcie, nie cierpie dzieci :D). Nie mówię że Cody jest zły w tym gimmicku, odgrywa go perfekcyjnie ale ciężko mi go kupić jako heela a jego brat zrobił się zbyt normalny. Aż mam ochotę zmienić facepaint na biało-czarny i zrobić z niego grabarza.

Zniszczenie Romka było bardzo fajnym zakończeniem Raw. Koniec końców Reigns pewnie Authority rozgromi ale ci znowu pokazują swoją potęgę i to że mają władzę (byle kto całej ekipy z zaplecza nie sprowadzi i nie opuści klatki na ring w sytuacji która nie jest matchem). Cieszy mnie to bo znowu po długiej przerwie widać że dyrekcja to tak naprawdę stajnia i nie jest ona promowana tak monotonnie jak przed rokiem.

PS: wznieśmy toast z crossbody z szczytu klatki na rozpoczęcie i zakończenie Raw :P.

Ogółem, było to dobre Raw. Było ono potrzebne po ostatnim okresie posuchy w WWE a takie Raw wypełnione wydarzeniami to zawsze coś co chce się oglądać. Bez Fandangów wypełniających kartę squashami z El Torito tygodniówka jest o wiele bardziej interesująca. Od razu widać kiedy WWE wie czym zapchać czas antenowy. Wątpię w to że kolejne Raw będzie tak dobre ale mam nadzieje że dużo przewijania nie będzie.

- OMG! Taki poczatek sezonu każdemu przypada do gustu Neville,Zayn vs Kidd,Breeze .Genialny sposób na promocję NXT Takeover 2 oraz sprawdzenie reakcji na poszczególnych zawodników .

Po tym co pokazał PAC i Zayn oni najprędzej trafią na stałe do głównego rosteru.

Co takiego pokazał Zayn? Skok za ring to nie jest nic wielkiego. Jedyny plus Samiego w tej walce to reakcja publiki. Jedynym zwycięzcą z tej czwórki jest Neville, który dał świetnego hot taga. Jak dla mnie promocja Takeover była spoko tylko niech tego nie powtarzają. Każdy kolejny pojedynek ludzi z NXT na Raw sprawi że debiuty żółtodziobów nie będą nikogo ruszały.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Urządzenie:  Windows

Najmilszy moment RAW to polska flaga na spodniach El Generico :) Nie oglądam NXT, więc nie wiem czy tam też ma takie spodnie, ale miło to było, że odnotował na nich swój występ na DDW.

I najlepszy motyw RAW - promo John Cena vs Paul Heyman. Uwielbiam Johna wygłaszającego proma, w których widać, że rzeczywiście utożsamia się z tym co mówi.

Rzeczywiście, John Cena vs. Paul Heyman to coś, co było na zupełnie innym, kosmicznym wręcz pułapie w porównaniu z tym, co mógłby zaprezentować ktokolwiek inny w tym rosterze. Już samo promo Paula wybiło segment ten na niewyobrażalny poziom, a Cena zrobił niewątpliwie coś, co się od niego często oczekuje - nadal był sobą, ale nie robił tego w taki przesłodzony sposób, jak wielokrotnie wcześniej, tylko naprawdę tę całą pasję, o której wielokrotnie wspomina w swoich promach, można było jeść łyżeczką. Świetna robota obu panów, a najlepszym tego dowodem jest to, iż nikt nie narzeka na part-timera Brocka, to Heyman jest Napoleonem w tej drużynie, a Brock jego najwierniejszym gwardzistą.
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Najmilszy moment RAW to polska flaga na spodniach El Generico Nie oglądam NXT, więc nie wiem czy tam też ma takie spodnie, ale miło to było, że odnotował na nich swój występ na DDW.

Ostatnio już nie nosił tych spodni, ale były nieodłącznym elementem jego wizerunku od bodajże pierwszej specjalnej gali NXT, czyli od Arrival.

Tym razem zamiast segmentu otwierającego RAW dostaliśmy walkę w klatce, która niestety wypadła poniżej oczekiwań. Chris się podłożył żeby podpromować Bray'a, a jedyne co zapamiętam z tego starcia to skok Chrisa ze szczytu klatki. Niby jest już lekko stary, ale dalej potrafi zaskakiwać. Ciekawe czy w związku ze sprzedawaniem kontuzji kolana zniknie na trochę z tv czy będzie się leczył na wizji?

Dolph mocno pojechał po Mizie pokazując kompromitujące go fotki. No cóż, takie sytuacje już bywały, a tutaj dowiedzieliśmy się przy okazji że Sandow nie służy mu tylko do unikania walki, ale ma też inne, pozakulisowe zadania

Czyli jednak przerwa Chrisa staje się bardziej prawdopodobna po ataku Ortona i jeszcze mocniejszym obiciu kolana. Czyżby to było podkładką pod kolejny program dla Chrisa, tym razem z Ortonem?

Świetną decyzją było wpuszczenie Ceny i Heymana do jednego, bardzo długiego segmentu. Właściwie to był jeden z lepszych jakie widziałem i w którym następuje wymiana poglądów między jedynie dwoma rozmówcami. Mówili ciekawie, nie przerywali sobie wzajemnie, a motyw z pomocą w opracowaniu planu na Lesnara, który zaproponował Paul- bardzo ciekawy, ale wiadomo że nierealny do spełnienia. Cena musiał wejść na swój najwyższy poziom żeby nie odstawać od Heymana w tym segmencie i moim zdaniem udało mu się to. Ciekawe czy Brock pojawi się za tydzień, czy też Paul będzie musiał dać się obić w imię wyższych celów, czyli walki swojego klienta dopiero na PPV.

Nie tak wyobrażałem sobie debiut Samiego i Adriana w głównym rosterze, ale to dobrze że promowali galę NXT, bo walka była całkiem niezła i może kilka osób przekonać żeby sięgnęły także po żółtą tygodniówkę. Pewnie srogo się zawiodą widząc te ledwie kilkuminutowe walki którymi nas tam raczą. Tyler pewnie długo nie zawita ponownie na gali głównego rosteru, a i finisher Neville'a mógł go trochę zaboleć, bo Adrian wyraźnie nie wylądował kolanami przed Tylerem, a bardziej już na nim.

Nawet obecność Jerrego Springera nie zrobiła nic dobrego z segmentu z Bellaskami. Jedynie ta bójka na koniec była zjadliwa, reszty nie ma nawet co oglądać bo widywaliśmy ich marne sprzeczki już nie raz.

28054889252fa02dfba372.jpg

-Dobry steel cage match, dobra walka Wyatta z Jericho a w tym momencie najlepsza walka Wyatta od czasu pojedynku z Danielem Bryanem. Nie można jednak umniejszać roli samego rodzaju walki czy też Jericho, który dał z siebie bardzo dużo. Lot ze szczytu klatki to z pewnością highlight walki. Przypadkowe aczkolwiek pewne zwycięstwo, Wyattowi pomoże odbudować swoją i tak już nadszarpniętą pozycję.

Pas US dostaje czas aczkolwiek idą po najprostszej linii oporu, bookując coś przy czym nie trzeba się za bardzo wysilać. W przypadku pasa IC jest nieco lepiej głównie ze względu na Dolpha. Zgadzam się z tym, że przypominał on starego dobrego Zigglera z czasów WWE Download. Pocieszenie to marne bo jak Dolph stoi w miejscu, tak stał będzie jeszcze jakiś czas ale w tej chwili cieszyć należy się z tego, że oba czasy dostają jakiś czas antenowy. Jeszcze kilka tygodni temu nie można było brać tego za coś pewnego.

NXT na Raw było niczym Visine dla moich oczu. Wreszcie udało się zawodników NXT pokazać szerszej publiczności, oswajać ich z wielką publicznością a przy okazji wypromować nadchodzący event. Nawet i "tylko" 5 minut czasu, które dostali okaże się lepszą promocją aniżeli kilka kolejnych odcinków NXT. Najlepiej pokazał się Neville ale to akurat dziwić nie może. W tym momencie wszyscy mają czystą kartę. Nikogo nie obchodzi to czy ex Pac potrafi mówić czy też nie, ale to, że jest o krok przed przeciwnikami.

Kenta? Jakoś nie dziwi mnie taka promocja. Już w momencie podpisywania kontraktu pokazali, że gość stoi na uprzywilejowanej pozycji. Chcą szerzej wypłynąć na rynek japoński a co będzie najlepszym do tego "narzędziem" jak nie jeden z ich najlepszych zawodników?

Cena vs Heyman, rozdanie drugie. Zgadzam się z wami, że oba proma były tym co najlepsze podczas tego Raw, dali z siebie wszystko ale powoli zaczyna mnie nużyć sama idea segmentów z Jasiem w roli głównej. Heyman tak naprawdę powiedział to co Wyatt podczas feudu z Ceną czyli starał się go przeciągnąć na zła stronę, pokazywał zalety takiej zmiany (trzeba oddać Paulowi, że zrobił to w świetny sposób) podczas gdy sam Cena kusi, droczy się z nami by ostatecznie podążać w imię zasady "Never Give Up".

Słabo wypadł ten main event, podobny poziom co na Summerslam dlatego warto przejść do ostatniego segmentu. W internetach znalazłem porównanie momentu obijania Reignsa z Backlash 2000 gdy to Austin uratował Rocka. Przyznam szczerze, że kupiłbym moment w którym Ambrose wchodzi z krzesełkiem. W głowie zaświtała mi również myśl stworzenia na NoC six man tt matchu w którym to Authority zmierzyłoby się z Reignsem/Ambrosem i Jericho chociaż widząc zaślepienie Reignsem nie zdziwiłbym się gdyby on sam w pojedynkę pokonał ich wszystkich ;)

Na koniec Jerry Springer show. Kto u licha bookuje takie gówno? Wyłączyłem, przyznam szczerze po kilku minutach segmentu to wyłączyłem i nie nigdy więcej nie chcę do tego wracać. Jak widać Amerykanie lubią takie coś, Bellaski dostają nawet pop ale mi jakoś do śmiechu nie było. Trudne Sprawy, to tego nadaje się taki program a w przypadku WWE Total Divas. Tam powinno to zostać i nigdy nie ujrzeć światła dziennego.

Nawet obecność Jerrego Springera nie zrobiła nic dobrego z segmentu z Bellaskami.

Ja bym powiedział, że właśnie przez Springera było to tak chujowe.

Raw wybitne nie było ale na tle wcześniejszych dwóch tygodni można to uznać za ogromny progres.

- OMG! Taki poczatek sezonu każdemu przypada do gustu Neville,Zayn vs Kidd,Breeze .Genialny sposób na promocję NXT Takeover 2 oraz sprawdzenie reakcji na poszczególnych zawodników .

Po tym co pokazał PAC i Zayn oni najprędzej trafią na stałe do głównego rosteru.

Co takiego pokazał Zayn? Skok za ring to nie jest nic wielkiego. Jedyny plus Samiego w tej walce to reakcja publiki. Jedynym zwycięzcą z tej czwórki jest Neville, który dał świetnego hot taga. Jak dla mnie promocja Takeover była spoko tylko niech tego nie powtarzają. Każdy kolejny pojedynek ludzi z NXT na Raw sprawi że debiuty żółtodziobów nie będą nikogo ruszały.

Z tego co wiem to i skok za ring można zbotchować, a tym bardziej zrozum że patrze na

całokształt zawodnika w nxt a nie tylko ten konkretny występ.Zayn jest człowiekiem

który potrafi wykręcić świetna walkę jezeli dostanie taką możliwośc na RAW.

Steel Cage match: moim zdaniem był to najlepszy pojedynek z trzech, jakie dostaliśmy w programie Wyatta i Jericho, świetną robotę zrobił ten bardziej doświadczony, a to Crossbody ze szczyttu klatki odróżnia Y2J'a od innych part-timerów :). Bray więcej zyskałby na ponownym czystym zwycięstwie, ale i tak może zaliczyć ten feud do udanych, chociaż bez ochów i achów.

Krótkie wstawki ze zgryźliwymi w stosunku do siebie Paige i AJ ogląda mi się o niebo lepiej niż telenowelę Bellasek : |

Nie jestem godzien opisywać talentu Heymana jako mówcy, zarówno on, jak i Cena byli w tym segmencie bardzo naturalni (a Januszowi często zdarza się overreacting czy jak to tam nazwać), mimo obszernego czasowo segmentu chyba nikt nie narzekał na nieobecność mistrza, skoro jego manager z nawiązką to wynagradza.

Nie ważne w jakim stylu, ale wygrana walka z Sheamusem zawsze jest jakimś tam sukcesem :D

Cesaro 'neutralizuje' Bladego - oby to nie był jego ostatni triumf podczas tego programu.

Co do wrzucania członkow main eventu Takeover 2 mam mieszane uczucia - z jednej strony WWE zaraz po utworzeniu nowego NXT przyzwyczaiło nas do ciekawych, zaskakujących debiutów żółtodziobów, a Zayn, Neville i Breeze zostali potraktowani jak laski z total divas przed 1. sezonem, z drugiej jednak ostatnie debiuty (Dallasa, Rose'a czy Woodsa, a w szczegolności tego ostatniego) nie były już tak spektakularne, jak np. wejście do rosteru Rodzinki, więc może to i dobrze, że w ten sposób wypromowano rozwojówkowe 'PPV', gdzie zdecydowanie najwięcej zyskał mistrz, jeżeli ktoś nie śledzi NXT, mógł być na prawdę pod wrażeniem, a wyczyny ringowe PACa przekonały kilku januszy do regularnego śledzenia tej prawilnej tygodniówki.

Wizyta Jerrego Springera musiała się tak skończyć - jedni leją drugich, wszyscy się o siebie przewracają...jak w Benny Hillu...borze, jakie to było żenujące.

Cole: DOWN GOES DŻEJ DŻEJ!!

JBL: who cares!

Najświeższe newsy donoszą, że pod postacią Królika skrywa się nie kto inny jak Darren Young, jednak patrząc na jego ruchy, gestykulację i Superkicka dałbym sobie rękę uciąć, że to robota Zigglera :D

Main event oglądałem kątem oka, a z tego co zdążyłem wyłapać wnioskuję, że szału nie było, staniki nie latały. Romanowi raz na jakiś czas taki wjeb dobrze zrobi, jednak seria RkO od Ortona kilka tygodni temu zrobiła na mnie większe wrażenie, niż Curb Stomp na krzesełko, którego przy odrobinie pecha mogliśmy się nie doczekać, bo Rollins mało co nie został przebity przez mocowanie klatki kilka chwil wcześniej.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Steel cage match to ciąg dalszy grzebania Wayatta, na co w pełni zasługuje. Brodacz powinien po rękach całować Vince`a za push. Y2J udowodnił, że nie liczy się początek nr PESEL, ale umiejętności, których jego przeciwnikowi brakuje.

Z segmentu Jaśka i Heymana nie wyniknęło nic zaskaującego-Cena dalej kocha ten biznes i nie planuje się zmienić, a Paul E jest managerem bestii. W każdym razie niezmiennie miło słuchać czołowych mówców WWE.

Tag teamowa walka adeptów z NXT najlepszym starciem pod względem ringowym. Jednak zabrakło psychologii ringowej, więc wyszedł pokaz spotów. Genialny pokaz.

Rose ze swoją świtą dodają kolorytu RAW. Walka z Titusem beznadziejna, ale tu nie chodziło o wrestling, tylko rozbawienie publiki i to się udało.

Main event rozsądnie zabookowany i emocjonujący w końcówce.

Chyba wszystko zmierza do walki drużynowej Ortona i Rollinsa z Romkiem i Ambrose`m.

ratingi RAW zbliżają się do poziomu ratingów, który kiedyś miał Smackdown. Jest źle, ale w federacji widać nikt się tym nie przejmuje.

Stay negative

132907833053c542ed6bddd.jpg

• Styl:  Jasny

Steel Cage Match nie powalił i zakończenie rozegrali słabo, ale szacun dla Chrisa za skok ze szczytu klatki(co później powtórzył Rollins).

Miz i Ziggler dostali dłuższy segment, wow. Zdjęcia do wybitnie zabawnych nie należały, ale mamy program o IC Title, na który poświęcają czas - brawo.

Tym razem Rosa nie pokazała w ringu nic. Nawet pupci :twisted:

Bardzo dużo czasu dostali Heyman i Cena. Bardzo dobrze go spożytkowali. Takie rzeczy mogę oglądać(a raczej: słuchać) co tydzień.

Sheamus nie ma pojęcia, jak sprzedać finisher Setha :roll:

Mega pozytywne zaskoczenie to pojawienie się zawodników z ME przyszłego TakeOver. Może zabójczej reakcji nie dostali, ale ludzie ich jeszcze w większości nie znają. Neville pokazał swój arsenał ruchów.

Bawił mnie fakt, że sprowadzili Springera, ale i tak lubię gościa i jego program, oglądało się kiedyś. I nie wiem, czy Bellaski kiedykolwiek wystąpią w segmencie, który mi bardziej przypasuje od tego. Co jest przerażające.

Ja chcę zobaczyć walkę Bunny vs Slater/O'Neil na preshow Night of Champions. BEST FOR BUSINESS

ME z premedytacją odpuściłem - drugi raz mnie nie uśpią.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   6

Raw całkiem ciekawe, podoba mi się, że robią cokolwiek jeśli chodzi o feud o pas IC. Wiadomo, że nigdy te feudy nie będą lepsze niż te o główny pas, ale przecież taki Rhodes miał całkiem przyjemny run parę lat temu. Niestety o mistrzostwie USA tego powiedzieć nie można. jak dla mnie to wszystko wina złączenia brandów. Lepsze 1,5 h RAW i 1,5 h smackdownu, które miały swoich wrestlerów, swoje pasy i swoje feudy. Nie pamiętam kiedy ostatnio SD obejrzałem, bo najzwyczajniej w świecie nic ciekawego się tam nie dzieje.

Szykuje się lesbijski TT? Nieźle, to może przebić uwielbiane przeze mnie Laycool:D

• Styl:  Jasny

Pojawienie się na Raw gości z NXT było mega pomysłem, booking ich walki był jednak, za przeproszeniem, więcej niż do dupy. Biedny Breeze został zjechany jak totalny jobber, równie dobrze na ring mógł wyjść ten nygga z plecaczkiem. Samiemu , poza nie robiącym już większego wrażenia skokiem za ring, też g dali pokazać, wyszedł z niego zwykły gostek w kolorowych gaciach i fajną muzyczką na wejściu. Słabo, bardzo słabo.

Ijasne, rozumiem ustawianie walki po mistrza, pokazywanie jego skilli. Promowanie jednego prospekta kosztem dwóch innych, wcale nie gorszych, jest jednak głupotą - lepiej już było puścić na face'ów jakiegoś Slatera z Titusem. Albo chociaż podłożyć w walce Tysona - on już i tak nikogo nie obchodzi a gdyby nie żona (i Total Divas) pewnie poleciałby z ostatnimi zwolnieniami...

Edytowane przez Kcramsib

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg