Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zacznę swój post od tego, że zmiana loga + grafik wpłynęła na pozytywny mój odbiór tego RAW. Niby to jest tylko dodatek, ale jeżeli jest solidnie wykonany to naprawdę przyciąga wzrok.

Na dobre rozpoczynamy program pomiędzy bliźniaczkami i choć nie widzę tego jakoś mega ciekawie to czekam na kolejny epizod. Będzie ten program się głównie opierał na wylewaniu żali jaka to Ty jesteś zła itp, ale to jeden z tych nielicznych feudów pań, który będzie miał podbudowę i dużo czasu antenowego.

Mimo tego, że nowy pas widziałem już wcześniej to fajnie się on prezentuje. Brak Ceny to dobry pomysł, sprzedaje wczorajszy pojedynek, ale znowu pojawi się za tydzień. Miejmy nadzieję, że to przemówienie będzie inne niż zawsze. Heyman nadal pokazuje swój geniusz, dobre promo, ale w jego wykonaniu słabych nie ma. Teraz ciekawe jak to będzie z pojawianiem się Lesnara na telewizyjnych galach, podobno na Night of Champions jest zapowiadany więc i jakaś podbudowa musi być.

Main Event bardzo dobry, mogło to tak wczoraj wyglądać bo bez przerw na reklamy mógł to być kandydat do miana walki roku. Ambrose i Rollins to przyszłość tej federacji, oni w 2015 roku będą odgrywali niebagatelną rolę i bardzo się z tego powodu cieszę. Dziwi mnie jednak, że dzisiaj koniec końców Dean znowu przegrał, czyżby ten program miał potrwać aż tak długo?

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Z całym szacunkiem, postawienie na ten feud w otwierającym segmencie, to bardzo kiepski pomysł. Spływało to po ludziach, spłynęło i po mnie. Stefcia może jeszcze wie, jak się zachować w takiej sytuacji, ale Nikki miała w rękawie najprostsze wymówki z możliwych, i do tego zostały one podane w surowej formie, bez żadnej pikanterii.

Flair i Ziggler - kiedyś to miało wyglądać inaczej. Nie tylko piątka za zdobycie srebra, ale mentorowanie. Tyle myślą o tym, jak wykorzystać Rica, a sami kręcą sobie podpowiedzi.

Sprytne głosowanie w przypadku Rollinsa i Ambrose'a. Cokolwiek nie wygra, to i tak zrobią taką samą walkę :wink:

Już obawiałem się, że Show i Henry pobawią się w tag team, aż to przejęcia - niezasłużenie/niepotrzebnie - pasów. Na szczęście - co wiąże się z dziwną decyzją podkładania Wyattów na tym samym RAW - Mark idzie za Rusevem. Dobra promocja dla Bułgaruska. Pewne zwycięstwo z utytułowanym, wciąż kozacko wyglądającym i przede wszystkicm doświadczonym rywalem.

Czasami nie rozumiem WWE. Tak sie spinali nad sprzedażą SummerSlam, a Ambrose'a z Rollinsem praktycznie przenieśli na RAW. Bo tamto był segment, to był pełnoprawny pojedynek. Mamy powód absencji Deana. Oby wrócił z jeszcze większą reakcją fanów.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Bella Twins & Stephanie McMahon

Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że Stephanie była obecna w tym segmencie tylko po to, aby lepiej się tego słuchało. Nikki Bella nie była beznadziejna przy mikrofonie, ale nadmierna gestykulacja raziła w oczy. Według mnie na otwarcie powinni wystawić Heymana i prezentację nowego pasa, bo było to znacznie ważniejsze wydarzenie niż konflikt sióstr Bella.

Mark Henry

Wydawało się, że Henry pójdzie w tag team w Big Show'em, bo już dwa tygodnie się ze sobą prowadzają. Decyzja o wystawieniu go na Ruseva pewnie była potrzebą chwili, bo nie mieli nikogo innego kto mógłby z Bułgarem rywalizować. Oczywiście nic nie jest przesądzone i może to być jednorazowy wyskok, jednak wolę Henry vs. Rusev, ponieważ w tag teamach na PPV jest dobrze w kwestii walk, a Mark i Big Show raczej nic dobrego nie wykręcą, mimo że jako mistrzowie byliby bardzo wiarygodni.

Divas

Chciałbym, aby pretendentką dla Paige była Natalya, bo mogłyby w ringu zaszeleć i pokazać, że panie w WWE mają coś do zaoferowania oprócz wyglądu. AJ przysługuje rewanż o pas, ale na Night of Champions można zrobić Triple Threat albo Paige vs. AJ zorganizować na tygodniówce. Zależy to od tego czy pani Brooks naprawdę odchodzi z WWE.

New Title Ceremony

Heyman z tygodnia na tydzień przebija swoje speeche i aż strach pomyśleć co mu przyjdzie do tej łysej głowy. Sama ceremonia bez niczego specjalnego, bo cukierkowa atmosfera to w takich przypadkach najczęściej standard. Gdyby nie wypowiedź Heymana pewnie nie uznałbym tego za zbyt ciekawe.

IC Title

Zdziwiłem się, że zdecydowali się na rewanż zaraz na PPV, ale zakończenie wszystko wyjaśniło. Na Night of Champions Ziggie pewnie upora się z Mizem i zobaczymy coś nowego, chociaż na ten storyline nie ma co narzekać, bo jak na pas Intercontinental jest całkiem nieźle.

RVD vs. Randy Orton na Smackdown

Wkurzony Randy Orton i RVD szykujący się do odejścia daje nam odpowiedź co stanie się na Smackdown. Do tego próba Punt Kicka na SummerSlam, przypomnienie Legend Killera na zapleczu z Flairem ... jeśli na Smackdown lub RAW za tydzień nie zobaczę Ortona eliminującego Roba Punt Kickiem będę zaskoczony, bo wszystko układa się w jedną całość. Nie będę ukrywał, że wolę Randy'ego jako Legend Killera niż Vipera, który ciągle zasłania się Authority.

The Usos vs. Goldust & Stardust

Walka słaba, ale pewnie zabookowano to tak, aby ich ewentualne starcie na Night of Champions nie było wyczerpanym motywem. Na razie Runnelsów jako mistrzów nie mogę sobie wyobrazić, bo Usosi po pokonaniu Wyatt Family wyglądają strasznie mocno.

Seth Rollins vs. Dean Ambrose

Ambrose swoją mimiką rozwalił mnie przy segmencie z wylaniem zimnej wody na Setha - "What? It's for charity!" i jego mina wprost genialna.

Kolejne bardzo dobre starcie w ich wykonaniu. Bookowanie ich w jednej walce to samograj, który nie może się nie udać. Dean dostanie kilka tygodni wolnego na nagranie "Lockdown", a po powrocie znów będzie feudował z Sethem. Szkoda że pasa nie ma jakiś mega face, bo powrót Deana w main evencie Night of Champions byłby epicki. Wygrana face'a, atak Authority i próba inkasacji walizki przez Rollinsa, a nagle znikąd wyskakuje Dean i uniemożliwia całą akcję. To chciałbym zobaczyć, ale na Night of Champions nie zapowiada się, aby ktokolwiek miał odebrać pas Lesnarowi.

Poznaliśmy też walkę na Hell in a Cell, bo jeśli nie wpadli do tej pory na pomysł Hell in a Cell Matchu to są debilami. Deanowi ciągle ktoś przeszkadza, więc po prostu muszą zamknąć ich w klatce gdzie teoretycznie nikt nie może się dostać.

RAW po PPV zawsze są ciekawe, bo pokazują nam w jakim kierunku federacja zmierza ze storyline'ami. Dzisiejsze RAW w tej kwestii nie było inne, chociaż niczym specjalnym oprócz dobrej walki w main evencie i speechu Heymana się nie wyróżniło.

Ja troszke z innej beczki, zna ktoś tą nute z ostatniego Raw ? :D

http://www.dailymotion.com/video/k6MV52s9JKlCmD8DHsE 13:20

"Goin' Down" by Flo Rida ft. Sage The Gemini

Na wstępie muszę zaznaczyć że nowe logo bardzo dobrze prezentuje się w "akcji". Nie będę tęsknić za starym. Wszystko się zmienia, więc WWE idzie do przodu i nie będzie wiecznie z tym samym logiem.

Nikki Bella > Brie Bella. Laska Jaśka o wiele lepiej wypada za mikrofonem od siostry. Brie zawsze mnie irytowała na micu. Feud sióstr może się ciekawie rozwinąć (tylko mniej płaczu, bo nie wytrzymam :D). Przy okazji Nikki dobrze wygląda jako heel, kiedyś Vercyn w AM dobrze określił Nikki: "wygląda bardziej biczysowo".

Niemieccy komentatorzy na Raw? Dlaczego tak mało? Dlaczego tylko dwóch? :lol:

Btw.ta koszulka Setha Rollinsa jakby znajoma? Mam wrażenie że taki jeden Stardust gdy był jeszcze Codym miał wręcz identyczną koszulkę.

Dean Ambrose znowu skradł show swoim Ice Bucket Challenge :D

AJ Lee jak narazie nie przekonuje jako psycholka.

Logika WWE: A) No Holds Barred B) Falls Count Anywhere C) No DQ... Opcja A i C różni się tylko nazwą. Zresztą Falls Count Anywhere niewiele różni się od pozostałych opcji.

Nowy pas WWE wygląda lepiej od wersji ze starym logiem. Choć dalej jestem zwolennikiem dwóch pasów i jednego tytułu. Wtedy mistrz wyglądał jak typowy koks.

Suplex Repeat :D

Swagger już może zwijać manatki. Szkoda ale program z Bo Dallasem będzie dla niego gwoździem do trumny.

Wreszcie Stardusty dostaną jakiś program. Bardzo cieszy mnie ten fakt. Z Usosami są wstanie skraść PPV, a w dodatku wreszcie ruszy coś na linii Rhodes'ów, bo mam wrażenie że Cody już nigdy nie wróci do starego gimmicku.

Perspektywa feudu Ruseva z Henrym w ogóle mnie nie grzeje. Pewnie dostaniemy gówniane walki ale przynajmniej Henry jest naprawdę duży. Zresztą facet rzucił Olkiem jak dzieckiem. Ciekawe czy dla Lany wróci seksualna czekoladka ;)

Zazwyczaj odpuszczam oglądanie walk z tygodniówek ale dzisiejszy Main Event pomijając głupią ankietę doprowadził mnie do ekstazy. Kapitalna walka. Powerbomb na krzesełko to jeden lepszych spotów jakie pamiętam od paru lat. Jedynie końcówka taka sobie, bo Curbstomp na cegły był wyjątkowo słabiutki (nawet odpowiednie ustawienie kamery nic nie pomogło). Teraz czekam aż więcej perełek z NXT wbije do głównego rosteru.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

RAW ogólnie podobało się mi, ale odniosę się tylko do trzech kwestii, a mianowicie jak widzę nie tylko moim zdaniem cała ta szopka z Wyatt Family i olbrzymami była bezsensownym ruchem, bo później jednak na tej samej gali jakby to porzucili i rozpoczęli feud na linii Rusev-Hall Of Pain... Co dalej z WF?... Rusev jest już dla mnie cholernie nudny i zamiast niego to właśnie Cesaro powinien zająć jego miejsce i składać rywali w dosłownie taki sam sposób zaczynając właśnie od Bułgaruska...

Następnie to to, że dablju powinno ruszyć po rozum do głowy i dać Zigglerowi Flaira na menago zanim będzie za późno... Chodzi mi o moment, w którym Steen-Zayn-DeViit-Crow zasilą MR.

I teraz mam pytanie... Co takiego zrobił Ryback, że przez chwilę ''prawie zapomniałem'' (żart) kto jest facem w walce drużyn? :twisted:

Nie dawajcie Nikki mikrofonu. To było straszne. Brie przy niej wyglądała jak najlepsza aktorka tego świata. Na razie feud mnie ani nie ziębi ani nie grzeje. Zajeżdża trochę Hardasami z 2009 roku a i pewnie podobnie się ten feud skończy, tylko że nie będzie okraszony tak dobrymi walkami :P. Stefcia to już tam tylko asystowała.

Faceowa Paige wygrywała na Raw wszystko, pierwsza walka heelowej Paige jako mistrzyni kończy się jej porażką. #WWEBooking :D. Feud z Aprilką się jeszcze jednak nie kończy ale mam wrażenie że WWE nic więcej już z tego nie wyciągnie nawet jeśli to teraz lepsza aktorsko AJ będzie tą bardziej mentaly unstable.

Wiele osób rozpacza a mnie się to nowe logo WWE podoba. Design pasa... cóż, już ze starym logiem mi się nie podobał a do tego tutaj został też ogołocony z napisu "Champion" pod logiem (nie wiem czy ktoś oprócz mnie to zauważył :D). Promo Heymana zaś na stałym poziomie. Jak on to ujął? "My name is Paul Heyman and I am the one behind the one who beat the one that thinks he is the one to beat the one i twentyone and one", gość jest świetny :D. Mógłby przegadać całe trzygodzinne Raw a oficjele nie wiedzieliby kiedy wpieprzyć reklamy ^ ^. W sumie liczyłem że ten segment będzie jakimś nowym początkiem, może liczyłem na to że Lesnar podpiszę w nim na antenie nowy kontrakt mówiący o jego stałych występach ale do tego nie doszło i na pewno musimy się obawiać tego że mistrza nie będzie na każdej tygodniówce. A jeśli run potrwa do WM'ki to znaczy to że będzie trwał prawie trzy razy dłużej od runu Rocka ^ ^. Ale może dzięki temu storyline'y młodziaków zaczną przejmować tygodniówki. Tacy Rollins z Ambrosem pierwszy raz dostali Main Event Raw, zwykle ich konfrontacje odbywały się na SmackDown. Chcąc nie chcąc nieregularne występy Lesnara mogą przynieść coś dobrego.

Zakończenie walki Dolpha z Mizem sugeruje że spotkają się oni na Night of Champions. Okej, oby tylko WWE nie bookowało ich pojedynku tak jak dzisiaj bo z całą pewnością był on najgorszy z tej mid cardowej trylogii. Match killer w postaci obijania kończyny... WWE lubi to robić. Pomyśleć że Miz miał feudować na SummerSlam z Sheamusem ^ ^.

Okej, zaczynam się gubić. Czarek wygrywa(!!!) z mocniej promowanym od siebie Swaggerem który ma pewne momentum i poskładał Cesaro parę razy wcześniej. Nie wiem czy to oznacza koniec pushu dla Jacka i powrót do jobberki czy może było to zrobione na potrzeby feudu... z Bo Dallasem... Well, Rusev już poszedł swoją drogą a szkoda tak po prostu zapominać o mocnym ostatnio Swaggerze, ale czy coś mu przyniesie feud z Bo? Nikogo nie będzie to interesować. A Cesaro niby wygrał ale jestem pewien że nic to nie znaczy dla jego pozycji/postaci.

PS: Wykonał słabego Neutralizera co mu się raczej nie zdarza.

To co mi się podoba w Randym Ortonie to to jak wchodzi w interakcje z publiką. Potrafi się zachować i dlatego zaszedł w WWE tak wysoko, kiedy publika go buczy to im się odgryza, kiedy słyszy cheer potrafi go wykorzystać na swoją korzyść (tag z Rybackiem). Średni za miciem ale dobry storyteller. Swoją drogą chyba to nie koniec programu z Reignsem a to mnie trochę dziwi bo Romek miał przecież iść na Huntera.

Mark Henry vs Rusev. Sheamus byłby lepszą opcją jeśli chodzi o sytuacje Rusev-USA ale Mark Henry(w dobrym promie!) logicznie wyjaśnił dlaczego obiera sobie za cel Igora i dlatego to kupuje. W ringu jaj nie urwą ale gdy Rusev poskłada Heńka będzie naprawdę mocny.

#WWEBooking. Ja wiem że akcja Rollinsa nazywa się Curb Stomp ale żeby rozbijała pustaki xD? Naprawdę, ja się śmiałem jak to zobaczyłem, sam Curb Stomp na pustaki wystarczył, nie musiały się one rozsypywać. Wyglądało to tak samo jak Jasiu wykonujący Rybackowi AA przez dach ambulansu ^^. Swoją drogą fajnie wiedzieć że pod stolikiem z gongiem ukryte są pustaki. Tylko dlaczego nikt nigdy ich nie użył jak oglądam WWE? A oglądam WWE 7 lat :P.

A tak na poważnie to sam Falls Count Anywhere wyszedł bardzo dobrze. Nie można było tego zrobić na SummerSlam? Tam wyszłoby jeszcze lepiej z dużo lepszą publiką(nie to żeby ta była zła ale w paru momentach przysypiała). Higlightem pojedynku jest chyba Sitdown Powerbomb na krzesła, #BetterThanBatista :D. Ambrose wypada na jakiś czas a więc co dalej z Rollinsem? Nowy storyline? Night of Champions odrobinę mi śmierdzi obroną walizki :P.

The Usos vs. Goldust & Stardust

Walka słaba, ale pewnie zabookowano to tak, aby ich ewentualne starcie na Night of Champions nie było wyczerpanym motywem. Na razie Runnelsów jako mistrzów nie mogę sobie wyobrazić, bo Usosi po pokonaniu Wyatt Family wyglądają strasznie mocno.

Ja, na przykład, mam z tym co pokazali na Raw straszny problem - z jednej strony, rozumiem że to było mądre zagranie - nie chcą się wystrzelać ze swoich najlepszych dział na ew. PPV, ale z drugiej strony, jeśli są kreatywni to mogą wystrzelać się na jednym Raw, potem na następnym, i jeszcze na kolejnym, a na PPV i tak wymyślą coś nowego - weźmy świetny przykład Ambrose'a z Rollinsem - ci dwaj co Raw wystrzeliwali się z kreatywnymi pomysłami (to maltretowanie walizki, to wyskoczenie z prezentu, to brawl w parkingu, to Ice Bucket Challenge), a i tak potrafili na PPV skraść show zupełnie czymś innym, a w dodatku pomimo tak niesprzyjającego gimmick matchu. Jest duża różnica między mądrością, a kreatywnością, ale z drugiej strony jeśli Usosi odbiją sobie brak walki na Summerslam (btw. dla mnie skandal) show-stealerem na Night of Champions to nie będę sie czepiał że zachowawczo podchodzili do wystąpień na tym, a może i kolejnych Raw.

Zostając w temacie kreatywności to walka Ambrose'a z Rollinsem była bardzo dobra, szkoda że potyczki tych dwóch panów są trochę jak króliczki doświadczalne - Dabju stara się sprawdzić zbyt wiele różnych, czasem niezrozumiałych, wariantów na feudzie, który prawdopodobnie zostanie ochrzczony najlepszym w całym tym roku, szczególnie jeśli pociągną to do HiaC (co sam napisałem po Summerslam, jak też napisał tu kilka postów wyżej Witkacy, słusznie wypunktowywując taką możliwośc). Szczerze mówiąc to zastanawiam się jaki zamiennik wymyślił Ambrose by móc w pełni przyjąć tego Curb Stompa (znając historię "tej piły" która rozcinała mu czoło, może okazać się że te "cegłówki" były z piaskowca czy czegoś takiego :twisted: )

Samo Raw oglądałem live (btw. chyba przerzucę się na Amerykańską TV - fchuj lepsza od naszej) do pewnego momentu w którym łącze zaczęło się psuć. Do tego momentu Nikki zrobiła na mnie niezłe wrażenie, zdecydowanie lepsze od Brie, która popłakała, dostała "bułę i łokcia" i zeszła ze sztuczną miną. Basic Brock-a-nomics znacznie lepiej oglądało się live niż po przespaniu nocki - nie kusi do przewinięcia.

"My name is Paul Heyman and I am the one behind the one who beat the one that thinks he is the one to beat the one i twenty-one and one"

Wg mnie to było w czasie przeszłym - "... I'm the one behind the one who conquered the one that thought he was the one to beat the one in twenty-one and one ..."

Edytowane przez Jack Doomsday

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Nikki, korzystaj czasem z podpowiedzi partnera w kwestiach mikrofonowych, a nie tylko z jego ,,mikrofonu". Stephanie korzysta i efekty widać jak na dłoni...

Tag Team Match

W samej walce najlepszy był Bodyslam Erika Rowana na Paulu, z kolei obok niej szalał JBL gratulując niemieckim komentatorom MŚ w piłce nożnej dla Niemiec i wspominający o Slator Gator przy okazji Gator Roll Luke' a Harpera :D . Niemieccy komentatorzy też śmieszni. Jeden podpowiedział drugiemu, żeby patrzył w kamerę w taki sposób, jakby ostrzegł go, że żona patrzy jak ten całuje inną... :P

Ric Flair i Dolph Ziggler byliby dobrym tandemem, ale raczej w roli dwóch aroganckich heeli. Miz chyba szykuje się do roli pacjenta zakładu psychiatrycznego i stąd nowy strój... :twisted:

Seth Rollins miał minę, jakby Renee Young zamiast ,,moim gościem jest" powiedziała ,,moim klientem jest" :D . Dean Ambrose znowu błysnął, tym razem parodiując ,,Ice Bucket Challange"...

Natalya kontra Paige

W konflikcie kobiet te powtarzane zabiegi w stylu jedna przeszkadza w drugiej ujdą. W innym przypadku byłoby nudno. Jedna rzecz drażni w tym konflikcie - była mistrzyni zawsze bukowana jest mocniej...

Paul Heyman znowu pokazał klasę. ,,Basic Brockanamics" czy ,,Eat. Sleep. Suplex. Repeat." zapamiętam na bardzo długo. Szkoda tylko, że ten segment nie skończył RAW...

WWE Intercontinental Championship Match

Każda kolejna ich walka jest słabsza od poprzedniej, ale jest nieźle jak standardy RAW. Zaskoczył mnie ten wynik. Plus za ciekawą końcówkę. Program będzie trwać dalej i pewnie przeciągnie się aż do PPV Night of Champions...

Cesaro kontra Jack Swagger

Szkoda, że w rosterze nie ma żadnego heelowego obcokrajowca, bo Cesaro znowu musiał zmierzyć się z Jackiem Swaggerem. WWE się nie popisało. Szwajcar wygrał z gościem, który przeżywa jeden z najlepszych momentów w swojej karierze. Minionej nocy przegrał z kimś, kto walczy głównie, aby promować młodszych :? . Ładny push dla Swaggera szykuje się po byciu bohaterem Ameryki... :lol:

6 Man Tag Team Match

Ryback walczył w rodzinnych stronach to i dostał sporo cheeru. Brawa dla Randy' ego Ortona, który ładnie wdał się w interackję z publicznością. Pojawienie się RVD w końcówce równało się z kilkoma botchami, jak np. Split - Legged Moonsault na Curtisie czy brak usunięcia się przed szarżującym Romanem Reignsem, który niemiłosiernie skaleczył Spear dla Randy' ego Ortona. Rob jednak zaczął wygrywać na pożegnanie...

Tag Team Match

Stardust zgarnął zwycięstwo w heelowy sposób. Chyba zaczyna się promocja walki o WWE World Tag Team Championship. Kto wie czy na kolejnych galach mistrzów nie pokonają The Wyatt Family czy też Rybaxel...

Tak się zastanawiałem, jakie podłoże mógłby mieć konflikt Ruseva z Markiem Henrym. Mark wyjaśnił to i ja już jestem w stanie to kupić. Nie tak jak rywalizację z Jackiem Swaggerem, ale jednak. Sheamus spada raczej na drugie miejsce w kolejce, a Brock Lesnar...na pierwsze miejsce snów erotycznych Lany... :P

Choć taki znienawidzony z racji pochodzenia Rusev mógłby być idealny dla Johna Ceny na odkucie się po klęsce z Brockiem Lesnarem. John za tydzień pewnie pozna swojego nowego rywala. Może zgodnie z życzeniem dostanie Big E?

Falls Count Anywhere Match

Taki gimmick match powinniśmy obejrzeć w Los Angeles. WWE sprytnie sobie to wymyśliło, bowiem wszystkie propozycje są niemal podobne do siebie. Walka była doskonała, nawet sposób jej zakończenia mi się podobał. Znowu wygrał Seth Rollins i znowu w kontrowersyjnych okolicznościach. Dobrze, że Dean Ambrose zrobi sobie przerwę od występów. Wróci i jego konflikt z Sethem znowu będzie rozgrzewał do czerwoności...

Pierwsze RAW po SummerSlam nie dało zbyt wielu odpowiedzi na kilka pytań. Kilka programów nadal trwa (brunetki, IC Championship), Roman Reigns nie zbliżył sie do HHH' a, a Brock Lesnar nie poznał kolejnego rywala. Jedynie Jack Swagger i Rusev zdają się wbiegać na nowe ścieżki...

Cena.jpg

Jednak przejście z CZW do WWE to dobra opcja - tam upadasz na betonowe bloczki a tutaj na steropian, tam nie przerywasz pojedynku a tutaj zbierają cię na noszach... :twisted:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Logika WWE: A) No Holds Barred B) Falls Count Anywhere C) No DQ... Opcja A i C różni się tylko nazwą. Zresztą Falls Count Anywhere niewiele różni się od pozostałych opcji.

Rzeczywiście te trzy walki są do siebie podobne, jednak dla WWE mają one różnice. No DQ Match to tak naprawdę zwyczajna walka z możliwością interwencji kogoś trzeciego. Falls Count Anywhere to taki No DQ Match dla midcarderów, zaś No Holds Barred jest rezerwowany dla naprawdę dużych gwiazd, jak chociażby Triple H i The Undertaker walczący ze sobą na WM27...

Cena.jpg

RAW udane! Ambrose troszku może stracić na tej przerwie bo aktualnie jest na fali wypadając wręcz rewelacyjnie w każdych swoich segmentach ;) Konflikt sióstr mógłby zostać pozbawiony udziału Stefci i spaść nieco niżej w karcie. Wątpię aby przy ich umiejętnościach przyciągały większą uwagę. Rusev niech idzie wyżej i wyżej. Choć go nie trawię to doczekać się zaprawdę nie mogę jak wielki push zgarnie osoba, która go poskłada na którymś z PPV. U Wyatta brakuje mi jakiegoś polotu... gość potrafi ciekawie gadać ale od dłuższego czasu każdy jego występ nie wychodzi z ubogiego zbioru schematów co zaczyna mnie powoli strasznie nudzić. A na sam koniec nasz nowy mistrz Lesnar... aktualnie WWE nie dysponuje nikim w rosterze, kto byłby wiarygodnym oponentem bestii. Ja tu widzę tylko i wyłącznie jakiś powrót albo handicap. Na NoC raczej nie widać szykującego się jakiegokolwiek programu z pompą a więc pas główny musi być broniony dla samego prestiżu chociażby.

WWE czyżby miało jakiś problem z Romkiem? Niby składa Ortona który jest w ścisłej czołówce heeli ale do takiego Lesnara jest jeszcze za króciutki. Gdyby mieli dać mu HHH już na tym RAW zrobiliby krok naprzód, tymczasem? Trzeba zacierać rączki na przyszłotygodniową galę ;)

#NoMoreKane!

• Styl:  Jasny

O geniuszu Ambrose'a i Heymana (jak dla mnie taki reign rodem z UFC może trwać i trwać i trwać... swoje zdanie na temat WM-ki wyraziłem już zresztą gdzie indziej) czy drewnianym aktorstwie Bellasek pisali już chyba wszyscy, od siebie dorzucę więc tylko dwie rzeczy:

* Mecz tagów (wciąż czekam niecierpliwie na zmianę mistrzów, chyba nigdy nie przekonam się do Usosów) podobał mi się z jednego podstawowego względu: dwa teamy, w obu faceci ubrani w podobny sposób, od razu wiadomo co i jak. Ujednolicenie ring gearu zespołów powinno być normą, jak przed laty...

* Na koniec swojego małego pushu Swagger dał chyba najlepsze promo od 2-3 lat. Czegoś się jednak od tego Coltera może nauczył...

* Natalya (generalnie nie mój typ) chowała pod tymi długimi spodniami całkiem ładne nogi. Kto by pomyślał ;)

P.S. Germańce to już zawsze będą mieli swój stół komentatorski? Nazi team :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Z braku czasu nie oglądałem jeszcze SummerSlam, ale nie chcę robić sobie zaległości z tygodniówkami, a zresztą spojlery w WWE jestem jeszcze w stanie przecierpieć, a SS i tak obejrzę jak będę miał te trzy godziny czasu.

Ależ John Cena musi być zawiedziony postawą swojej wybranki serca. On taki do rany przyłóż, a ona odwróciła się od swojej siostry, a teraz kolejny raz ją uderzyła. Ich rodzice z pewnością nie są zadowoleni. Argumenty o tym że we wszystkim Brie była faworyzowana i wszystko robiła na jej niekorzyść jakoś do mnie nie przemawiają. Bo to Nikkie wygląda tak naprawdę na tą bardziej zadziorną, a Brie jest spokojniejsza. Teraz będziemy świadkami feudu sióstr, który walk dobrych niestety miał nie będzie. No ale co Bóg przy urodzeniu złączył WWE musi kiedyś rozdzielić. I teraz przyszedł czas na Bellaski.

Wygląd nowego pasa tylko nieznacznie różni się od poprzedniej wersji. Jedynie nanieśli nowe logo, ale fakt że pierwszym jego posiadaczem jest Brock nadaje temu wydarzeniu zdecydowanie większe znaczenie. A bardziej to jak o nowym mistrzu wypowiadał się Paul Heyman. Zrobił po raz kolejny świetną robotę i Brock miał pewnie dużą frajdę gdy słuchał tylu pochwał, choć z okazji zdobycia pasa były całkowicie zasłużone. Obu tylko pas nie zaginął razem z Brockiem w najbliższym czasie. Mistrz powinien być na galach, choć zastępstwo w postaci Heymana i tak daje podobną ilość rozrywki, tyle że bez Brocka na wizji.

Mam nadzieję że Rusev nie poczuje się urażony WSM od Henrego i nie dojdzie do feudu między nimi. Konflikt ze Swaggerem dało się jeszcze jakoś przetrwać, ale z Henrym miałby pewnie tylko na celu promocję ruska na ogromnym amerykaninie, a niekoniecznie dawałby nam dobre walki do oglądania.

Ciekawe czy po tym jak czaszka Deana została roztrzaskana na betonowych blokach nie zobaczymy go przez jakiś czas na gali. W sumie coś tam było słychać że ma kręcić jakiś film, a tak mocne kontuzjowanie go byłoby dobrym powodem na dłuższą przerwę.

28054889252fa02dfba372.jpg