Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Próbowałem obejrzeć RAW live. Odpuściłem po pojawieniu się Ruseva. Masakryczna ilość reklam + brak możliwości przewijania, to był kiepski pomysł ;)

Wiedzieliście, że za miesiąc WWE Network płaci się 9,99$?

Walki Reignsa z Kanem nie powalały, delikatnie mówiąc. Jak zmienić ten stan rzeczy? Hmm... Wiem, jak tego NIE robić. Last Man Standing.

Cena i Lesnar nagrali filmiki promujące ich walkę na PPV, ale czy tak się powinno promować Main Event?...

Mark Henry wrócił. Ciekawe, po co. Chyba nie będzie tydzień w tydzień obijał Sandałów. Nie zdziwię się, jak zniknie po wyjeździe z Teksasu.

Ekhm... Adam Rose w komediowym segmencie promuje horror "Oculus"? 0.o

Lana wreszcie powiedziała coś ciekawszego, niż zwykle. Ale z Zebem na majku nadal nie wygra.

Cesaro przegrywa coraz szybciej...

StarDust wreszcie wrócił do ringu. Szkoda, że znowu walczyli z RybAxelem, ale chociaż finisher był nowy.

Kane znowu ściąga maskę? Zdecydujcie się wreszcie!

Wyatt będzie sam na SS, jej. Nawet jak wygra z Jericho, w moich oczach za bardzo mu to nie pomoże.

Dziewczyny nadal z Diego, znów Fandango pokonany, do tego każą nam oglądać Hornswoggle'a jako tancerza... DOŚĆ

Bo Dallas odbił sobie porażki z Truthem. Jeeeej. I co dalej?

Slater zastąpił RVDiego. Seth przestraszył się Roba? Czy on już z nim wcześniej nie wygrał? Nieważne, ta walka to i tak było show Ambrose'a. I Heath wygrał :D A myślałem, że 16minut w walce z Del Rio będzie oznaczało brak emocji.

Niby narzekali na rating końcówki ostatniego RAW, a znowu wrzucają Brie i Stefkę na koniec.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Styl:  Klasyczny

Nie interesują mnie Twoje poglądy polityczne jako całość. Interesuje mnie tylko pogląd na gospodarkę w obrębie której toczyła się dyskusja, a nie ideologiczne poglądy które powodują głównie wykłócanie się ludzi. Zdarzały się już przejęcia największych spółek w danym sektorze, nawet jeśli nie przez konkurencję to wewnątrz samej firmy. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Początkowy segment nie był zły, pomimo nachalnej reklamy WWE Network, której nawet Hogan nie robił tak usilnie jak Hunter. No ale jego się dało jeszcze słuchać, a Lawler tylko za pierwszym razem jak pytał o cenę network był w miarę śmieszny. Później mógł już sobie odpuścić. Reszta nie błysnęła tym co mówiła, choć odkurzacz jaki się włączył na widowni w momencie gdy Stefcia wzięła mikrofon do ręki był bardzo mocny i pewnie podczas walki na SS wcale nie będzie mniejszy.

Chciałoby się żeby tym zapowiadanym przez konferansjera olimpijczykiem był Kurt Angle. Niestety trzeba się zadowolić Henrym, a i Sandow to nie jest kaliber na takie powroty. Sama walka bez historii i emocji, marnowanie czasu.

Konfrontacja pomiędzy Rusevem a Swaggerem, a raczej pomiędzy Laną i Zebem po raz kolejny wypadła pomyślnie. Dobrze że Lana mało mówiła, bo prócz nawiązania do foty z ćwierkaczka to nawijała po raz kolejny o tym samym. A Zeb nawiązał do ludzi stanowiących część amerykańskiej gospodarki, czyli ludzi pracujących, do których pewnie większość z widowni należała, więc poparcie miał w nich pewne. Rusev później kilka razy wbił kija Swaggerowi, ale pewnie na następnej tygodniówce Jack spróbuje się zrewanżować.

Fandango nie umiał znaleźć sobie kobity to postawił na chłopaka. No ale żeby być aż tak zdesperowanym żeby od razu brać karła? Samotność Maserakowi z WWE najwyraźniej bardzo nie służyła.

Slater wygrał. Wprawdzie przy dużej pomocy Ambrose'a, ale zawsze to wygrana nad Rollinsem. No a przypadkiem walizka Setha nie przestaje być ważna skoro Ambrose podarł jego kontrakt?

Podpisanie kontraktu nie było aż tak złe jak się można było spodziewać. No i Stephanie na koniec wykończyła obie siostry Bella. Nie ma co ukrywać że ta walka będzie trudna w odbiorze, ale skoro tak bardzo ją budują to trzeba będzie obejrzeć.

28054889252fa02dfba372.jpg

Czytając wasze dyskusje odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą na forum, która zrozumiała o co tak naprawdę chodziło z tym 9,99. Ludzie, przecież HHH nie reklamował produktu (ok, może trochę :P) ino robił sobie jaja z ludzi narzekających na to, że Cole i spółka co chwila o tym gadają. Czyli również z was :P

Nic nowego - tydzień czy dwa tygodnie temu w podobny sposób nabijał się ze smartów marudzących w Internecie: "I'm so angry, that I'm gonna... I'm gonna... write a tweet about it." :twisted:

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Świetny zabieg psychologiczny na początku RAW - chyba najlepszy w historii WWE. Od miesiecy wszyscy mają dosc reklam Network i App na RAW, ale WWE nie ma wyjścia i musi to robić dalej... i jak to najlepiej zrobić? Ano właśnie reklamować ją do tego stopnia, że to aż się staje śmieszne - gdyby HHH powiedział raz "WWE Network po 9,99" to by go wybuczeli... gdy powiedział kilka razy to wszyscy załapali, że WWE wie iż od miesięcy reklamuje swój produkt dosć chamsko i można powiedzieć, żę się sami z siebie naśmiewali przy okazji sukcesywnie reklamując Network - co dziś jest nr. 1 w memach? 9,99$

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   2

Segment z The Autorithy

Cały segment to nie tylko promowanie głównych walk nadchodzącego PPV, ale również wykupiania WWE Network. Wspaniała walka Lesnar vs Cena, Orton vs Reigns, Stefka kopiąca tyłek Brie. To wszystko za jedyne 9,99. :D Można się uczepić wymuszonej reklamy, ale zabieg bardzo sprytny i świetnie wkomponowany w całą scenkę. Miło mi się słuchało zarówno Tryplaka jak i Ortona.

Pierwsza walka - Kane vs Roman Reigns

Wygrana Romka nie dziwi. Niestety mimo stypulacji nie zbyt porwało mnie starcie, mimo że ożywiło się na koniec.

Druga walka - Boomer Sooner vs MARK HENRY

Henry wraca na główną tygodniówkę. To nie Stone Cold, ale pop zebrał.

Rose i magiczne zwierciadło. "Don't be a lemon!". Jasne... gdyby nie wrestling byłby prawnikiem i zarabiał marne 2k $, a tak ma 10 razy tyle i się bawi. :twisted:

Trzecia walka - Dean Ambrose vs Alberto Del Rio

Niezła walka choć trwała jak na PPV. Ambrose wygrywa z trudem. Chcą żebyśmy myśleli o Seth'ie jako faworycie, ale buntownik może odnieść zwycięstwo.

Segment z Laną, Rusevem, Zebem Colterem i Jackiem Swaggerem

Zeb w końcu wygarnął, co myśli o wrogiej dwójce. Mogli coś dać do powiedzenia Lanie, w trakcie wywodów Coltera, bo ten zdeklasował ją na micu.

Czwarta walka - Antonio Cesaro vs Dolph Ziggler

Wygląda na to, że gdy jeden wznosi się na sczyt drugi z niego błyskawicznie spada. Przykro mi Antonio... .

Paige w wywiadzie wypadła nieźle.

Piąta walka - The RybAxel vs Goldust & Stardust

W końcu koniec z głupkowatymi segmentami na zapleczu i mamy złotych w ringu. Ponowna wygrana z RybAxel ni grzeje ni ziębi.

Za bardzo nie wiem czy to oznacza odejście Kane'a od Authority. Niby maskę dostał od Stephanie. Wrca do występów "z twarzą"?

Szósta walka - Chris Jericho vs Luke Harper

To było do przewidzenia, że Jericho wygra i Wyatt będzie radzić sobie sam na SS. Liczyłem, jednak, że pojedzie czysto Harpera bez DQ. Teraz to wygląda jakby Bray w ogóle nie potrzebował do sukcesu rodzeństwa.

Siódma walka - Diego vs Fandango

Ile to jeszcze potrwa? :?

Ósma walka - R-Truth vs Bo Dallas

Po raz trzeci. Chyba mamy Preshow PPV.

Dziewiąta walka - Heath Slater vs Seth Rollins

Przyznam, że dałem się zaskoczyć kiedy zjawił się Slater. Dean ostro w tym momencie dopiekł rywalowi, ale prawdopodobnie Hunter odnowi ulubieńcowi kontrakt.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki na Summerslam między Stephanie McMahon i Brie Bellą

Panie znowu kończą galę. Stefka pokazuje swoją wyższość na micu od Brie. Mąż zapewne ją trochę podszkolił, lecz nie można spodziewać się dobrej walki. Jedyne, co mnie ciekawi to sposób w jaki dobiegnie ona końca.

Niezłe RAW. Tradycyjnie poświecone głównym programom, które podkręcili już na maksa.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Kcramsib, nie czuj się osamotniony. Nie jesteś jedynym oświeconym na Attitude, który widział w inaugurującym segmencie coś więcej niż tylko perfidną reklamę WWE Network... :D

Cena.jpg

RAW dało się oglądnąć, ale jednak brakuje main eventerów Summerslam. Wywiad po pierwszym obejrzeniu niby spoko, bo Lesnar się nie hamował z językiem, ale o wiele okazalsze by było gdyby powiedział to samo w ringu w segmencie z Ceną. Na plus oczywiście Dean Ambrose i jego trollowanie. Dobrze się ogląda takie humorystyczne segmenty, szczególnie, że Ambrose świetnie odgrywa swoją rolę (chociaż to raczej prawdziwy on niż gimmick :D). Konfrontacja Stefci i Brie jakoś nie budzi emocji. Jedna wyzywa drugą od bogatych szmat a ta odpowiada jej żartami na temat męża. Oby skończyło się to na Summerslam. Na koniec mojego krótkiego posta poruszę to co mnie ciekawi najbardziej. Mam na myśli urodzinowy melanż Hogana na przyszłym RAW i niespodzianki w postaci tajemniczych gości. Od razu se pomyślałem, że jednym z gości będzie.........Sting. Zobaczymy.

• Reputacja:   1

Pomysł z 9.99 lepszy niż proma Hogana czy Ceny na temat WWE Network, bo zakładają chociaż małą interakcję z fanami, a do tego są ironiczne. Pierwszy segment ogólnie rzecz biorąc nastawiony na przypomnienie ostatnich dni i promocję SummerSlam.

Romek dostał sześć szwów, a ja nie zauważyłem, żeby krwawił...

Videa z udziałem Ceny i Lesnara zjadalne, ale porównania ze zwykłymi segmentami na żywo nie ma.

Powrót Henry'ego fanów w Teksasie zagrzał, ale na dłuższą metę będzie słabo tym bardziej, że Markowi znów przybyło kilka kilogramów.

Ambrose i Del Rio stworzyli solidną walkę w strasznie wolny tempie. Pewnie to kwestia Beat the Clock, ale mogli narzucić coś szybszego.

Kolejne ogromne We the People tym razem nie dało skutku i Swagger dopiero po raz drugi przegrywa w starciu z Rusevem. Powoli brakuje im pomysłów, bo każdy segment z ich udziałem opiera się na tym samym motywie.

Z Cesaro nie jest zbyt dobrze. Z dwojga dobrego wolę Zigglera, ale tak szybka przegrana z Ziggym to lekkie przegięcie. Miz po powrocie spisuje się dobrze, a jako enterteiner wręcz wspaniale. Na RAW udało mu się z Zigglerem stworzyć dobre starcie, więc czemu nie powtórzyć tego na SummerSlam?

Paige potwierdza z tygodnia na tydzień, że jako heel spisuje się lepiej. Szkoda że dla pań odejście od tytułowego obrazka to spadek na dłuższy czas, bo oprócz storyline'ów o pas na coś innego brakuje czasu.

Kombinują z tym Hornswagglem i LayRae (WWE nazwało je inaczej, ale moja nazwa jest lepsza :D), ale do czego to prowadzi? Na razie to tylko ośmieszenie Fandango i tyle. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że chcą aby Layla i Rae były w telewizji, ale nie mają innego wroga, więc utknęły z tancerzem.

Slater, Rollins i Ambrose dostarczyli solidnej dawki rozrywki. Była nawet dramaturgia, więc wolę to niż kolejne starcie RVD vs. Rollins.

Segment z Brie i Stephanie spodobał mi się najbardziej, mimo że Brie odstawała od Steph. Nie było źle, ale różnicę w poziomie mikrofonowym było słychać.

• Reputacja:   405
  • Urządzenie:  Windows

Co do samego pojedynku: cały move set Romana w najczystszej postaci, Samoan Drop, Superman Punch, Dropkick i Spear. Nie zrobił nic więcej.

Prawdziwej gwieździe nie przystoi mieć szerszego move setu (to dobre dla midcarderów). Zobacz chociażby na Hogana czy Jaśka :lol: Ewidentnie sprawdza się to, że przed RoMan'em świetlana przyszłość u Wujka Vinniego :twisted:

W sumie bawi mnie to podejście WWE które chce teraz ratować pozycje Braya po przegranej z Jasiem którą samo mu zafundowało xD.

Niech lepiej ratują jego pozycje po podłożeniu go Jericho, który ostatnio najbardziej zapisał się w pamięci fanów jako ten, co go wydymał Fandango na WrestleManii. Faktycznie chyba lepiej jednak nie być uważanym przez Vince'a za jednego z topowych prospektów fedki (patrz: Cesaro, czy Wyatt)

Zaskoczeniem sporym jest fakt, że przywołują walkę Ceny z Lesnarem sprzed dwóch lat, bo obecna postać Brocka raczej nie dopuszcza do siebie porażek,

Żadne zaskoczenie, tylko trywialna, sztampowa zamyła "made in WWE" dla marków, że Lesnar - pomimo przerwania streaku Takera - wcale nie jest takim pewniakiem z Ceną, który już wcześniej raz go pocisnął.

Czytając wasze dyskusje odnoszę wrażenie, że jestem jedyną osobą na forum, która zrozumiała o co tak naprawdę chodziło z tym 9,99. Ludzie, przecież HHH nie reklamował produktu (ok, może trochę :P ) ino robił sobie jaja z ludzi narzekających na to, że Cole i spółka co chwila o tym gadają. Czyli również z was :P

I tak i nie. Była to świetna formy szyderki ze smartów połączona z idealnym zareklamowaniem telewizji (czyli Wash & Go. Hunter dostał świeczkę i dla Vince ostał się ogarek :D ). A że WWE dupa się pali w tej kwestii to nie domniemanie,a fakt. Świadczy o tym choćby zawyżanie przez nich wyników sprzedanych subskrypcji (co jasno pokazuje, że te nie są dla McMahona satysfakcjonujące, a jak wiemy juz raz Vinnie ujebał kasę w swoim "rewolucyjnym" pomyśle takim jak stworzenia konkurencji dla NFL :D )

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Muszę przyznać rację moim przedmówcom, Authority, jako cała grupa rzeczywiście wygląda fajnie i przekonująco, a fakt, że w chyba każdym poście odnośnie dzisiejszego RAW pojawiło się magiczne "9,99", pokazuje, jak dobrym chwytem marketingowym był ten speech Huntera. Założę się jednak, że nie nikt wychwycił przekazu podprogowego - liczby 9,99 odwrócone do góry nogami daje jasny sygnał na to, że Trypel pracuje dla Szatana (coś jak "yes, we can" puszczane od tyłu) :wink:

Zabrakło obu panów firmujących swymi facjatami kolejne PPV i było to niestety mocno zauważalne na tle całej gali, ale wolę promowanie walki poprzez takie pogawędki (momentami świetne jak cholera), niż brak promocji.

Oglądałem Oculusa, ale nawet nie skojarzyłem, że ten segment z Rosem do tego nawiązuje :D takbardzopromocja - może przynajmniej miejscowi zrozumieli.

Lana > Marylin Monroe.

Hornswoggle, mimo całego 'żenuła' zgromadzonego wokół walki Fandango, może zaliczyć swój występ do udanych. Nawet się uśmiechnąłem.

Slater w main evencie baybay! A żeby było ciekawie, Slater wygrywa ( :shock: & :jupi:). Najprawdopodobniej nie przyniesie mu to żadnych korzyści, takich jak np. srogi wpiedrol od Kane'a na SD, bo Kane wraca do corporate style : |

Oczywiście główną rolę w tym przedstawieniu zagrał Ambrose, Jak rozwścieczyć i ośmieszyć rywala? Składniki: Cola, popcorn, kapelusz JBL'a. Przygotowanie: wszystko dokładnie wymieszaj w walizce MitB. Smacznego!

Znowu kończymy segmentem Div - Brie moim zdaniem wypadła bardziej naturalnie, niż zazwyczaj, nie wykrzykiwała na cały głos kluczowych słow swojej przemowy, chociaż to i tak nie pozwala się zbliżyć do poziomu Stefki, końcówka świetna, a Pedigree Bellaski sprzedały lepiej niż niejeden Cena.

Pozostając przy divach - powrót AJ zachęca mnie bardziej do obejrzenia Main Eventu niż kolejna walka Sheamusa z del Rio o tytuł US, czy inne tego typu atrakcje.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Co do nadchodzącego RAW to dobrze że są to urodziny Hulka ,ponieważ pozwala to odświeżyć kilka gwiazd przeszłosci i pokazać młodym m.in legendarną stajnię nWo ,

sam jestem z tego powodu szczęśliwy , ponieważ niewiele jest możliwości obejrzenia ich , nie licząc powtórek Nitro i RAw w necie.Z tego co można przeczytać w zapowiedzi RAW to mozna być pewnym zobaczenia Hulka z nWo oraz czasów Hulkamanii , choć mam wrażenie że równie dobrze można byłoby go pokazać w konfrontacji Rusev vs Swagger , ale najbardziej liczę na to że w ostatnim segmencie zobaczę Lesnara z Heymanem oraz Hulka po stronie Ceny , konfrontacja Jaska i Brocka, natomiast jakies

promo Hogana , a po zejsciu z anteny StO LAT , jak kilka lat temu z Rockiem.

RAW obejrzałem, więc wypada coś w końcu skrobnąć, a więc...

*Przyjemnie się mi ogląda ADR jobbującego na prawo i lewo czy to Swaggerowi czy Ambrose'owi :) Pewno gość poleci zaraz po tym jak wygaśnie mu kontrakt z dablju...

*Cesaro... Chujowo, że wgl tymczasowo jobbuje, bo mógłby poskładać na dzisiejszym RAW Henryka i na SD to on mógł stoczyć pojedynek z Zigglerem a nie jobbnąć Swaggerowi :? Oczywiście cieszę się, że Jack dostaje zasłużony push i w odpowiedniej roli, face'a, bo w końcu może pokazać coś innego... Jednakże kolei na Cesaro jeszcze najdzie i będzie to Wejście Smo... Rozpierdol w stylu Kratosa.

*Slater pokonuje Rollinsa- miłe zaskoczenie mimo tego, że natrafiłem na fb na pieprzony spoiler... Podoba się mi promowanie postaci Ambrose'a na psychola, który na RAW wrzucał do walizki co chciał... Typowo psychopatyczne zachowanie :twisted:

Slater pokonuje Rollinsa- miłe zaskoczenie mimo tego, że natrafiłem na fb na pieprzony spoiler...

To oglądaj Raw we wtorek przed wejściem na facebooka i problem z głowy :roll:

66487669857979e1f5d8b5.jpg

Slater pokonuje Rollinsa- miłe zaskoczenie mimo tego, że natrafiłem na fb na pieprzony spoiler...

To oglądaj Raw we wtorek przed wejściem na facebooka i problem z głowy :roll:

http://media.tumblr.com/06f54fb70e36e0a69e89a56e62f2cc51/tumblr_inline_mt9zw0EEEe1s61h61.gif...

A jeśli nie mam czasu na oglądanie RAW przed wbiciem na fb? :wink:

Dokładnie, nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy mają zalajkowanych 50 fanowskich stron na fejsie, wchodzą na atti i wrestlefans przed obejrzeniem gali, i płaczą o spoilery :P

@wygasnie

Nie płacz tak często to będziesz widział różnicę w płakaniu a zwykłym nieemocjonalnym wpisem o czymś... Widzisz w tym pisie gdzieś narzekanie z mojej strony o tym, że trafiłem na taki spoiler? Czas najwyższy potrafić odróżniać płacz od zwykłej informacji, bo jak pojedziesz na lotnisko, gdzie będzie na tablicy informacja o tym, że samolot się spóźni, to też będziesz mówił, że ludzie płaczą? :twisted: