Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Trochę dziwnie to wygląda, że Cena cały czas pozwala na obijanie swojej kobiety. Jakiś segment w tym kontekście by się chyba przydał. Coraz bardziej pachnie mi tu turnem Nikki, która w końcu obarczy Brie winą za swoją sytuację w federacji.

Choćby Nikki Bella została oskalpowana na RAW to John Cena i tak się w to nie wmiesza. John to piętnastokrotny mistrz WWE i żywa legenda federacji, a jego żona nie jest nawet najważniejszą kobietą w federacji. Cena jest zbyt ,,legendarny" na mieszanie się w programy div...

Jeśliby to dobrze ciągnęli to zamknięcie programu Authority walką Cena vs HHH na WM jest realne. Tylko Cena musi stracić pas, a dopiero później wmieszać się w ten feud i wnieść go na kolejny poziom. No i gdzieś musiałby błysnąć Vince w międzyczasie.

Niech Authority za każdym razem wchodzi z przydupasami. Taki mały szczegół ale mocno dodał mocy tej wejściówce.

Jak bardzo gadka HHH na otwarcie mogła być słabą reklamą tak coś w tym jest że tegoroczne SS może mieć najlepszą kartę w historii. Praktycznie każda walka wygląda bardzo dobrze na papierze. Triple H za to powinien na stałe zapisać sobie w catchphrase'ach "9.99" :D Levasque pokazał co to znaczy być dobry za mikrofonem. Publika błyskawicznie chwyciła cenę Networka.

Serio Kane znowu odwala coś z maską? Ile razy można to oglądać? :S

Heath Slater powinien walczyć o walizkę ^^ Ładnie wyszło prowokowanie Deana tylko dalej mnie ciekawi gdzie jest kontrakt :D

Jak narazie walka Bella vs McMahon powinna kończyć SS, w końcu to właśnie ten feud dostaje najwięcej czasu i w dodatku kończy Raw drugi raz z rzędu. Brie pierwszy raz dała powiedzmy że solidne promo bez bitcha. Jednak segment dla mnie to HHH skradł segment tym przygwożdżeniem Bellaski w narożniku :D

Raw bardzo przeciętne. Zabrakło Jasia i Lesnara.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Najlepszy z tego wszystkiego było zachowanie Ambrose'a w trakcie walki Rollinsa :D

Co do Kane'a... nie sprawdził się jako Demon, więc oddał maskę - logicznie. Pewnie wróci teraz w swojej korporacyjnej postaci. Choć rzeczywiście to jak często mieszają wszystko wokół jego maski... to już jest nudzące.

Jakoś mocarnie wyglądało to wejście Authority na samym początku. Widać, że ilość subskrybentów WWE Network jest niezadowalająca więc Hunter musiał rozpocząć falę promocji tej platformy. Segment mimo tego, że nie wniósł nic ciekawego to był całkiem przyjemny. To jest różnica między dobrym mówcą, a słabym - nawet takie 9.99 chwyciła publiczność.

Początkowo chciałem przewinąć starcie Last Man Standing, ale nawet mi się podobało. Mimo tego, że tempo było słabe to jednak sama walka w sobie wyszła przyzwoicie. To ważne zwycięstwo dla Romana przed którym stoi tylko Orton. Dodatkowo najprawdopodobniej Kane wróci znowu do pracy na zapleczu chyba, że szykują jakieś kolejne story z maską.

Całe story Ambrose'a z Rollinsem wreszcie ruszyło do przodu, od czasu ich brawlu na Battleground niewiele się zmieniło, ale dzisiaj fajnie to bookerzy rozpisali. Dean mimo tego, że walczył z Alberto ponad 15 minut to pokazał, że to on jest najsprytniejszym z The Shield. Dobry patent ze Slaterem, potwierdzam tutaj zdanie N!KO, że bardziej chodzi o przegraną z nieudacznikiem niż ewentualny push dla osamotnionego członka 3MB. Ambrose bardzo dobrze zagrał wokół ringu podczas walki swojego przeciwnika, zresztą nie dziwi mnie to w ogóle. Teraz czekamy na stypulacje, plotki chodzą, że walka może być nawet o walizkę.

Mimo tego, że Jericho wyeliminował dwóch członków Wyatt Family to nadal jest obijany. Widocznie Creative Team stwierdził, że Bray musi nie tylko triumfować na SummerSlam, ale również podczas drogi do PPV. Mam cichą nadzieję, że obaj wycisną z siebie wszystko i pokażą na co ich stać. Podczas Battleground emocje były marne, teraz musi być lepiej.

Najwięcej czasu antenowego ku zdziwieniu wszystkich dostaje program Brie Belli ze Stephanie McMahon. W sumie nie ma co być zaskoczonym - jeśli nie ma w obwodzie Lesnara, ani Ceny to czymś to show trzeba zająć, szczególnie że to jednak Pani McMahon.

Z tego Raw dowiedzieliśmy się, że:

- WWE Network kosztuje jedynie 9,99$.

- Lana nie umie śpiewać.

- Texas kupił Stardusta. Zaskakująco dobra reakcja.

- WWE umie robić dobre proma w stylu MMA.

- Wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną. Swagger zawalczy dla robotnika i pielęgniarki, Bellaska dla Vickie Guerrero i Big Showa... słodko

A show skradł, jak zwykle ostatnio, Ambrose - dobra walka plus dobry troll = jak tu nie kochać tego gościa ;)

P.S. Specjalne wyróżnienie otrzymuje Heath Slater - pierwszy od niepamiętnych czasów przeciwnik podczas beat the clock, który wygrał swoją walkę 8) Czekamy na title-shota :P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Reklamowanie tego, że WWE Network kosztuje jedynie 9,99$ było jak dla mnie zniżeniem do pewnego poziomu, do którego chyba nawet Dixie się nie zniżyła. Vince podjął kilka błędnych decyzji i widać że mają poważne problemy z płynnością finansową. Nie wiem ile procentowo możliwych do wykupienia akcji jest obecnie wpuszczonych przez WWE na giełdę, ale tak czy inaczej przy takich słabych PPV możliwe będzie ich wykupienie po dobrej cenie w okolicach 2018r, bo postawienie głównie na WWE Network po prostu się nie opłaca. Wystarczy spojrzeć na sprzedaż gal z tego roku i lat poprzednich, nawet oszczędzają na pensjach zawodników przez tworzenie nowego typu kontraktów. Cytując pewnego przewodnika duchowego "wiedz, że coś się dzieje".
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

• Reputacja:   1

Nie wiem ile procentowo możliwych do wykupienia akcji jest obecnie wpuszczonych przez WWE na giełdę, ale tak czy inaczej przy takich słabych PPV możliwe będzie ich wykupienie po dobrej cenie w okolicach 2018r

Hahaha :grin: Ci co grają na giełdzie nie wiedzą co będzie za godzinę a ten już obliczył że w 2018 roku WWE będzie po dobrej cenie :lol:

Co do Raw to było kiepsko, ale to nic dziwnego, nie ma czterech gwiazd które rok temu ciągnęły drogę do Summerslam czyli Ceny, Lesnara, Punka i Bryana. I tak karta zapowiada się zajebiście, bowiem emocjonalnie i ringowo Rto może być świetne. Nawet czekam na takie walki jak AJ vs Paige, Miz vs Ziggler czy Rusev vs Swagger. Jaram się nimi mimo iż są na samym dole karty

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Nie wiem ile procentowo możliwych do wykupienia akcji jest obecnie wpuszczonych przez WWE na giełdę, ale tak czy inaczej przy takich słabych PPV możliwe będzie ich wykupienie po dobrej cenie w okolicach 2018r

Hahaha :grin: Ci co grają na giełdzie nie wiedzą co będzie za godzinę a ten już obliczył że w 2018 roku WWE będzie po dobrej cenie :lol:

Co do Raw to było kiepsko, ale to nic dziwnego, nie ma czterech gwiazd które rok temu ciągnęły drogę do Summerslam czyli Ceny, Lesnara, Punka i Bryana. I tak karta zapowiada się zajebiście, bowiem emocjonalnie i ringowo Rto może być świetne. Nawet czekam na takie walki jak AJ vs Paige, Miz vs Ziggler czy Rusev vs Swagger. Jaram się nimi mimo iż są na samym dole karty

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Segment początkowy może i by mi się podobał gdyby nie fakt srania WWE Network co drugie zdanie. Ilość subskrypcji musi być naprawdę mało zadowalająca skoro fedka musi wciskać nam wykupienie tego jak babunia "ostatnią łyżkę" rosołu niesfornemu dzieciakowi. Szkoda bo mógł to być naprawdę fajny segment promujący naprawdę fajną kartę SummerSlam, gadanie o 9.99$ skutecznie mi go obrzydziło. Zabić Romana Reignsa za przerwanie proma Ortona którego dawno mi się tak dobrze nie słuchało a do tego chyba znowu zaczepiła go jakaś psychofanka bo kamera dosyć długo nie pokazywała tego co się działo na górze po tym jak Romek został szarpnięty.

Kolejny pojedynek Kane'a z Romanem i kolejny Last Man Standing match na tygodniówce czyli coś z cyklu "zabijanie gimmick matchu". WWE zwykle kończy LMS'em rywalizacje a tak naprawdę im więcej go na tygodniówkach tym star power tego pojedynku mniejszy. Niech bookerzy zastanowią się jeszcze raz nad tym co robią jeśli nie chcą by LMS stał się kolejnym Steel Cage Matchem. Co do samego pojedynku: cały move set Romana w najczystszej postaci, Samoan Drop, Superman Punch, Dropkick i Spear. Nie zrobił nic więcej.

Muszę przyznać że widząc czas Deana Ambrose'a pomyślałem że Seth Rollins może to wygrać. Ziarno niepewności zasiał też u mnie sam fakt że zwykle to heel jest tym pierwszym walczącym w Beat The Clock a tu było odwrotnie. Fajny pojedynek ale Dirty Deeds na końcu bardzo nie udany, WWE chyba powinno zmienić Moxowi ten finisher bo tylko nieliczni przyjmą go mocarnie/poprawnie (pewnie jedną z tych osób będzie Seth Rollins ale nie każdy przyjmując finishera staje na głowie już nie wspominając o tym że akcja jest mało wiarygodna).

To już jest wyższy poziom jobberstwa, squash w trakcie przerwy reklamowej :D. Segment po walce zaś w pierwszej części był tak naprawdę taki sam jak wszystkie inne segmenty Zeba z Laną, gadanie o wódce, Putinie, Obamie i bla bla bla. Potem zrobiło się ciekawiej, mniej więcej od momentu jak Zeb zaczął pokazywać zdjęcia szarych ludzików na titantronie, to było fajne. Swagger dostał srogi wpierdol flagą od Ruseva i w sumie chyba tego brakowało bo Jack do tej pory jechał Ruska z Bułgarii jak chciał.

Wiedz że coś się dzieje kiedy żaden uczestnik walki która nadchodzi nie dostał wejściówki :D. W sumie szkoda że push Cesaro znów przepada w tak ważnym momencie, znów przed ważnym PPV ale wierze że skoro pojawiają się newsy o pushu Cesaro w przyszłości to jego czas przyjdzie. Nie ogarniam tylko dlaczego WWE do tej pory chce go zajobbować na śmierć, promują osoby które na chwile obecną mają storyline'y i promują je na osobie Cesaro która ma wyrobioną pozycję ale przy tym mu ją osłabiając. Będą musieli promować Czarka od zera w okresie Road to Wrestlemanii. Głupota.

Dusty wracają na ring, jej! Ja jednak bym chciał ich zobaczyć w normalnym pojedynku a nie entym squashu na RybAxel. A tak w ogóle to jaki sens miało podkładanie RybAxel mistrzów Tag Team którzy właśnie poskładali rodzinkę Wyattów i mają momentum skoro ci właśnie zostali w pięć minut poskładani przez Rhodesów? Wygrana Usosów na Money in the Bank idzie się... no xD. A ja opieprzyłem TNA za zmarnowanie momentum Gunnera.

Pojedynek Luke'a z Jericho po prostu się odbył. Ogółem jednak odbiór jest pozytywny, Harper przegrał przez DQ więc nie został podłożony a do tego atmosfera na linii Wyatt-Jericho została podgrzana chyba najlepiej od początku feudu (mam tu na myśli też promo Braya na backstage'u). Mam nadzieje że teraz już tylko czekamy na wygraną Wyatta na SummerSlam. W sumie bawi mnie to podejście WWE które chce teraz ratować pozycje Braya po przegranej z Jasiem którą samo mu zafundowało xD.

Diego vs Fandango i cała szopka dookoła tego:

http://media.tumblr.com/tumblr_m7t6lsRXZL1rsinxl.jpg

Szpagat Hornego był okej, reszty to nie chce się oglądać.

Podobał mi się dzisiaj Bo Dallas. Bez victory (f)lapów, bez Bolieve, tylko walka i oglądało się go naprawdę dobrze. Ba, mam wrażenie że to właśnie Dallas nakręcał tempo. Nie wiem czy feud z R-Truthem to to czego oczekiwałem ale na razie to co widzę mi się podoba.

Dean Ambrose-był-genialny :D. Nie wchodziłem jeszcze na twarzoksiążkę ale już wyobrażam sobie te memy "Reasons to like Heath Slater" :P. Naprawdę dobra rozrywka ze strony Deana jak i Setha z Heathem, do tego mogę to chyba nazwać tym czego oczekiwałem od feudu byłych Tarczowników. Teraz czekamy na ogłoszenie gimmick matchu przez Ambrose'a chociaż mam wrażenie że wiem co nim będzie :).

Gdyby nie Stefcia w tym segmencie to nie dałoby się tego obejrzeć. Bellaska przy mikrofonie to po prostu porażka na miarę ring skilli większości żeńskiej dywizji. Podpisanie kontraktu po prostu się odbyło ale oglądanie go przyszło mi łatwiej niż się spodziewałem. Pediegree córeczki Vince'a zasługuje na okejkę ale zobaczymy jak to będzie wyglądać w ringu, w sumie jestem ciekaw jak dobrze lub jak źle Stefcia sobie poradzi ;).

No i może jeszcze na koniec coś o trzech promach(dwóch na backu, jednym w formie materiału). Promo walki Jasia z Lesnarem: poleciało sporo "F bombs" z ust Borka co po raz kolejny pokazuje o ile więcej w WWE mogą part timerzy :D. Sam materiał promocyjny był naprawdę fajny ale trochę mi się dłużył, bite sześć minut to naprawdę długie promo tym bardziej jeśli jest puszczone dwa razy na gali...

Randy Orton dał drugi dobry speech na Raw. W sumie chyba tego od niego oczekiwałem po heel turnie. Orton z materiałem na promo da dobre promo i świetnie to zobrazował na dzisiejszej/wczorajszej gali. Mnie się w feudzie Ortona z Reignsem dużo bardziej podoba Randall, mam wrażenie że jego postać trochę odżyła i nabrała wyrazistości na przestrzeni ostatnich dwóch tygodni. Wystarczyło parę prom i srogi wpierdol.

No i bardzo fajne promo Paige na backstage'u :D. Chuj z tym że od A do Z rozpisane i pewnie wyuczone na pamięć, grunt że dobrze się je oglądało.

Samo Raw, najlepsze od czasu rozpoczęcia drogi do SummerSlam, WWE nie wypychało go tak jobberami i dlatego oglądało się je lepiej. Jobberów nigdy się dobrze nie ogląda.

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Bardzo podobał mi się inauguracyjny segment. Klasa HHH' a przy mikrofonie, pomysł z Beat the Clock Challange, 9.99, nawet ubrania korporacji przykuwały oko. Dobrze, że The Authority pojawiło się całą grupą. Roman Reigns przerwał, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, jaki będzie wynik jego walki z Randym Ortonem na SummerSlam i z kim Reigns zawalczy na wrześniowym PPV...

Last Man Standing Match

RAW rozpoczęło się od Last Man Standing, bo trzeba przecież zabawić czymś gawiedź pod nieobecność Johna Ceny, Paula Heymana i Brocka Lesnara. Poza tym standardowa walka Romana Reignsa z Kanem była już widywana na RAW. Stary kotlet w nowym sosie. Kane na SummerSlam raczej będzie pomagać Sethowi Rollinsowi z racji gimmick matchu przeciw Deanowi Ambrose' owi. Dean pewnie wygra i chyba nastąpi początek końca ,,Wielkiego czerwonego potwora" w korporacji...

Materiał promujący walkę wieczoru SS niezły, choć nic nie zastąpi konfrontacji słownej...

Mark Henry kontra Damien Sandow

Gdy na galach słychać muzykę pasującą do innych postaci, grup czy też wydarzeń, wiadomo, że nadchodzi czas Damiena Sandowa. Czas na kolejną porażkę...

Dean Ambrose kontra Alberto del Rio

Lepsze starcie niż na niedawnym Main Event, a i tam było nieźle...Długi czas trwania walki miał prawdopodobnie na celu ukazać niemal beznadziejną sytuację Deana Ambrose' a...

Kolejny na tym RAW bardzo dobry segment...Tweet bardzo wymowny, a i motyw z walką Ruseva trwającą tyle, co przerwa na reklamy mógł się podobać. Lana błyszczała nie tylko urodą, ale i talentem aktorskim. Rosyjska piosenka urodzinowa dla Baracka Obamy bardzo dobra, a jeszcze lepsze końcowe ,,We the people" symoblizujące miłosierdzie antagonistów względem Zeba Coltera. Rusev musiał w końcu zbesztać Jacka Swaggera, zważywszy, że w Los Angeles raczej polegnie...

Dolph Ziggler kontra Cesaro

Push dla Cesaro czas zacząć. Wiem, że idiotycznie wygląda to, co teraz piszę, ale nalezy przypomnieć sobie w jaki sposób Szwajcar doszedł do bycia ,,King of Swing", zwycięzcą Battle Royal na WM30. W fanach znowu trzeba wzbudzić chęć dopingowania Cesaro...

Taka Paige nie irytuje, a wprost przeciwnie - może się podobać...

Tag Team Match

Czy bracia Rhodes w końcu wyjdą ponad coś więcej niż segmenty na zapleczu i walki z Rybaxel?

Chris Jericho kontra Luke Harper

Dobrze się stało, że Bray Wyatt nie będzie mieć na SummerSlam żadnego wsparcia. Chris Jericho nie jest już tak obijany, co uatrakcyjnia program. Dziwi mnie tylko, dlaczego Bray dobrowolnie zrezygnował z ,,usług" Harpera, doprowadzając do jego dyskwalifikacji. Wszystko wskazuje na to, że za 13 dni Wyatt wygra bez niczyjej pomocy z Jericho, co przysłuży się jego postaci...

Diego kontra Fandango

Wszyscy ci, którzy świętowali zwycięstwo po tej walce o wiele bardziej pasują do gimmicku The Menagerie niż skład z TNA...

Bo Dallas kontra R-Truth

Bo Dallas się odegrał i...? Oby tylko na SS nie wpadli na pomysł zrobienia z tego bonusu...

Heath Slater kontra Seth Rollins

Podobał mi się zabieg zamiany przeciwnika, tak jak i motyw pt. ,,Gotuj z Deanem w walizce" lub ,,Walizka pełna smaków" :P . Ambrose wybierze rodzaj walki, co minimalnie zwiększa szanse Setha Rollinsa na wygraną, choć w LA raczej przegra...

Stephanie mcMahon drugi tydzień z rzędu kończy RAW...Ego czy może dostateczny brak wiary np. w takiego Romana Reignsa? Brie Bella wymieniła szereg postaci zaangażowanych w konflikt z korporacją (publiczność jedyny raz się obudziła chantując ,,CM Punk!"), a finalnym pojedynkiem będzie walka kobiet...Stephanie zakończyła galę dwukrotnym wykonaniem Pedigree, czyli Brie będzie chciała skończyć walkę Yes Lockiem. A jak Nikki zechce jej pomóc to Steph zainkasuje Attitude Adjustment... :D

Najbardziej pożądanych aktorów lata zabrakało, więc okazję do ich zastąpienia otrzymali inni. Lana i Dean Ambrose ją wykorzystali, ale oni wykorzystują w pełni również i swój czas...

Cena.jpg

W takim razie Warren Buffett jest największym farciarzem w historii ludzkości. Niektórzy wiedzą co będzie za godzinę inni co za kilka miesięcy. Czy mógłbyś mi wyjaśnić na podstawie analizy fundamentalnej dlaczego jestem w błędzie, bo chciałbym porównać gdzie wg Ciebie zrobiłem pomyłkę? Zwłaszcza, że to nie jest mój sektor inwestycji. Twój avatar sugeruje, że jesteś monetarystą jak Friedman, więc pewnie masz do czynienia z giełdą z racji tego, że 90% ludzi w Polsce jest Keynsistami szukającymi jak najlepszej opieki państwa zamiast własnego dążenia do wzbogacenia.

Beniaminek 2014

Czy mógłbyś mi wyjaśnić na podstawie analizy fundamentalnej dlaczego jestem w błędzie, bo chciałbym porównać gdzie wg Ciebie zrobiłem pomyłkę? Twój AVATAR sugeruje, że jesteś monetarystą jak Friedman, więc pewnie masz do czynienia z giełdą z racji tego, że 90% ludzi w Polsce jest Keynsistami szukającymi jak najlepszej opieki państwa zamiast własnego dążenia do wzbogacenia.

Według mojej analizy fundamentalnej jesteś idiotom (wiem że mogę dostać warna :lol:) Człowieku, Triple H robił sobie przez większość część pierwszego segmentu jaja z 9.99 a ty obliczyłeś dzięki temu że federacja w 2018 roku może być na sprzedaż :lol:

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

• Reputacja:   375
  • Urządzenie:  Android

Kolejny pojedynek Kane'a z Romanem i kolejny Last Man Standing match na tygodniówce czyli coś z cyklu "zabijanie gimmick matchu". WWE zwykle kończy LMS'em rywalizacje a tak naprawdę im więcej go na tygodniówkach tym star power tego pojedynku mniejszy. Niech bookerzy zastanowią się jeszcze raz nad tym co robią jeśli nie chcą by LMS stał się kolejnym Steel Cage Matchem.

Last Man Standing Match z RAW właśnie zakończył rywalizację Romana Reignsa z Kanem. Do tej pory Roman rywalizował z Randym Ortonem i właśnie ,,Deamonem", a po tym jak Reigns znowu był lepszy od ,,BRM", a ten na dodatek pozbył się swojej maski wszystko wskazuje na to, że kuzynowi Rocky' ego na drodze stoi już tylko Orton... :)

Cena.jpg

Według mojej analizy fundamentalnej jesteś idiotom (wiem że mogę dostać warna :lol:) Człowieku, Triple H robił sobie przez większość część pierwszego segmentu jaja z 9.99 a ty obliczyłeś dzięki temu że federacja w 2018 roku może być na sprzedaż :lol:

Szczerze mówiąc to nawet będę przeciwko dawaniu dla Ciebie warna(i tak nie sądzę żebyś go dostał, bo napisałeś o mnie w celowniku liczbie mnogiej, co zaznczyłem http://www.aztekium.pl/przypadki.py?tekst=idioci&lang=pl ), a wręcz jeśli wyślesz mi wiadomość to polecę Ci kilka książek o inwestowaniu, żebyś w końcu wiedział o czym mówimy. Gdybyś przeczytał dokładnie co napisałem to miałbyś pełny obraz, ale niestety przyczepiłeś się tych 9.99 które są tylko preludium tego co pisałem, z resztą i tak nie ująłem kilka ważniejszych rzeczy, które mógłbym podać w dalszej dyskusji, ale z takim podejściem u Ciebie wywołałaby u mnie abominację. Niestety zawiodłem się na Tobie, a raczej takich młodzikach jak Ty którzy głosują na pana JKM(sam nie jestem jego zwolennikiem, bo mi jest bliżej do poglądów Partii Republikańskiej z USA, która się trochę różni) tylko dlatego że raz za czas mówi jakąś głupotę, a nie dlatego że wiedzą co jest w jego programie.

Beniaminek 2014

SailorJerry, no to fajnie, ale ja tylko napisałem że głupotą jest pisanie kiedy ktoś kupi największą federacje wrestlingową na świecie. A ty opisałeś całe moje poglądy polityczne :lol: :lol:

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017