Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Od dłuższego czasu śledzę Raw tylko dlatego, żeby być w temacie nawet odpuściłem sobie Smackdown. Może na SS się coś ożywi tak jak w tamtym roku. Wypowiem się tylko na temat inkasacji walizki. Powinni z tym zaczekać do Wrestlemanii albo zrobić to na Raw zaraz po niej. Jest tylko 1 walizka i jeśli zrobią to wcześniej to będą tego żałować.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Proszę tylko nie bijcie za mocno ale może ktoś mi wytłumaczyć co to za panowie w marynarkach na początku RAW, którzy wbiegli zaraz za sędziami powstrzymać Romka i Kane'a? Jakoś tak trochę informacji przewija się ale nie mogę wyłapać konkretów.

159737492253a13927a7b43.jpg

Proszę tylko nie bijcie za mocno ale może ktoś mi wytłumaczyć co to za panowie w marynarkach na początku RAW, którzy wbiegli zaraz za sędziami powstrzymać Romka i Kane'a? Jakoś tak trochę informacji przewija się ale nie mogę wyłapać konkretów.

Ten który dostał speara to był Fit Finlay. Teraz bodajże pracuje na zapleczu, a wcześniej był zawodnikiem WWE i niby ojcem Hornswoogle'a :D Tego drugiego nie kojarzę.

28054889252fa02dfba372.jpg

• Reputacja:   62
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Eskarina napisał/a:

Ten który dostał speara to był Fit Finlay. Teraz bodajże pracuje na zapleczu, a wcześniej był zawodnikiem WWE i niby ojcem Hornswoogle'a Tego drugiego nie kojarzę.

A przypadkiem ojcem karzełka nie był Vince, a Finley tylko jego opiekunem. :P

Natomiast Jamie Noble to jeden z najlepszych cruzerów w wwe. Feud z Tajirim i jego akcje z Torrie w 2003 -bezcenne :lol:

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   1

Eskarina napisał/a:

Ten który dostał speara to był Fit Finlay. Teraz bodajże pracuje na zapleczu, a wcześniej był zawodnikiem WWE i niby ojcem Hornswoogle'a Tego drugiego nie kojarzę.

A przypadkiem ojcem karzełka nie był Vince, a Finley tylko jego opiekunem. :P

Natomiast Jamie Noble to jeden z najlepszych cruzerów w wwe. Feud z Tajirim i jego akcje z Torrie w 2003 -bezcenne :lol:

Na początku Vince był ojcem Hornsa, ale później w storylinie z udziałem JBL'a i Finleya ojcem został Fit o ile pamięć mnie nie myli.

Dziękuję za odpowiedź :)

159737492253a13927a7b43.jpg

• Urządzenie:  Windows

Najnowsze RAW było słabsze od poprzedniego. Aby jakoś specjalnie nie dublować wypowiedzi przedmówców (o co będzie mimo wszystko trudno), skupię się tylko na paru aspektach.

Romek moim zdaniem robi postępy, jeśli chodzi o mic-skille. Powolne, bo powolne, ale robi. Nie jest tak, że gada wyuczony tekst, nie zważając na to, co robi publika, gdyż i tacy zawodnicy się zdarzają. Oprócz tego jakieś kwieciste mowy nie pasują do jego gimmicku. On nie jest od gadania, tylko od niszczenia kolejnych swoich rywali. Dlatego też jego obecny styl mowy, w moim odczuciu, dobrze pasuje do aktualnego gimmicku. Oprócz tego jestem pewien, że dalsze postępy w nauce będą się pojawiać.

Duet Goldust/Stardust jest dość...specyficzny. Obecny Goldust, jeśli chodzi o kontrowersyjność, ma się nijak do pierwotnego, ale dwóch gości w skafandrach o preferencjach homoseksualnych (obejmowanie się za nogi w jednym z tygodniówek), jest projektem ekscentrycznym. Swoją drogą realizowanym bardzo sprawnie. Cody świetnie odnalazł się w nowej roli, i obaj braciszkowie są na dobrej drodze, by kiedyś zawalczyć o pasy. Tylko z kim? Na Battleground dostaniemy zapewne rewanż Usosi vs Wyatt'owie, i przy zachowaniu rywalizacji face vs heel, to pasy powinni zgarnąć szaleńcy. Oczywiście przy założeniu, że Gol/Star będą rywalizować o te pasy.

Feud Y2J vs Wyatt zapowiada się już teraz na bardzo dobry. Wymiany słowne powinny stać na wysokim poziomie, a i o poziom ringowy specjalnie nie ma co się martwić. Bray poczynił postępy w ringu, zaś Y2J to klasa sama w sobie, mimo upływu lat. Ponoć ten feud ma potrwać aż do Summerslam. W związku z tym na Battleground powinno dojść do jakiś kontrowersji. Na czyją korzyść? A może będzie No Contest? Zobaczymy.

Z innych wydarzeń, to Paige bawi się w ukrytego smoka, Fandango poprzez poruszanie biodrami odebrał zwycięstwo Zigglerowi, tancerki się pokłóciły, Ambrose z Ortonem zrobili całkiem snadną walkę (mimo botcha), zaś promocja Ruseva idzie dalej na przód. Ogólnie dość przyzwoite RAW, z przyzwoitymi walkami.

Szaleństwo to metoda, to geniusz.

• Reputacja:   405
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Jamie Noble, Fit Finlay, Dean Malenko, Joey Mercury i Mike "IRS" Rotunda (czyli tatko Wyatt'a i Dallasa) - byli wrestlerzy WWF/WWE, a obecnie Road Agenci i pracownicy zaplecza.

Na początku Vince był ojcem Hornsa, ale później w storylinie z udziałem JBL'a i Finleya ojcem został Fit o ile pamięć mnie nie myli.

Tak dokładnie było :wink:

Natomiast Jamie Noble to jeden z najlepszych cruzerów w wwe.

I były HW Champion w RoH na dokładkę.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jak dobrze że w początkowym segmencie dali czas Deanowi, bo Romek przy Jaśku wyglądał jak dziecko we mgle. Swoją drogą Ambrose bardzo ładnie wlatywał w bramę garażową ;)

Szkoda że feud między Rusev/Lana i Swagger/Colter raczej zakończy się na Battleground. Fani błyskawicznie kupili ten program. Tym bardziej szkoda że jest potencjał za mikrofonem, a także w ringu.

Kamień spadł mi z serca jak okazało się że Sting zostanie wykorzystany tylko jako bonus do gry. Nie chcę oglądać Bordena u Vince'a.

Big E pokonuje Cesaro. Niby gówno warte tygodniówkowe zwycięstwo ale widać że WWE będzie chciało odbudować E.

Bardzo przyjemnie oglądało się tak wyluzowanego Rica, co nie zmienia to faktu że nie rozumiem po co on tam był. Po za tym wcale się nie zdziwię jak Jasiu przekazując pas WHC Ricowi to pretekst dla WWE żeby zapomnieć o jednym z pasów :D

Raw kiepskie. Oprócz segmentu USA vs Rosja wiało nudą. Najważniejsze że za tydzień zaczynamy ostatnią drogę do Summer Slam, więc zaczną się lepsze/większe programy oraz powrót Lesnara ;)

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Vince powiedział promujcie mi Romka, a małpy są gotowe go wcisnąć w każdą lukę. Nie dość, że przy Jasiu jego gadka wygląda jak wygląda, to jeszcze kwestionuje sens segmentu, którego najlepsza część byla odrębna i działa się na zapleczu. Ambrose znowu kozacko.

Ani ze mnie Rusek, ani Amerykanin, ale całkiem przyjemnie mi się ogląda te wszystkie segmenty z feudu Ruseva ze Swaggerem. Albo Lany z Colterem, jak kto woli. Jedna wygląda i gada, drugi gada, publika się emocjonuje - całkiem niezły zestaw, jak na ten kaliber rywalizacji. Z tego ostatniego Rosyjski duet powinien być dumny. WWE często takie projekty nie wychodzą. Ten wydaje się chwytać - przynajmniej do czasu.

Authority powinno już zacząc wprowadzać w życie "Plan C" Heymana. Za tą bramką kryje się Bestia... i pewnie większa satysfakcja z oglądania RAW.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Na początek szału nie było w wykonaniu Johna Ceny i Romana Reignsa. Podpromowali swoje walki na RAW i PPV, Jasiu trochę posłodził swojemu dzisiejszemu partnerowi, ale dopiero lanie dla Ambrose’a na zapleczu rozruszało ten segment. Bo zlali go porządnie, choć pytanie gdzie byli jego partnerzy? Stali dalej na ringu i patrzyli się w titatron zamiast pobiec na zaplecze i go ratować? Tak więc na koniec gali będzie walka dwóch na trzech albo Dean będzie bohatersko próbował walczyć.

Fandango przegrał przez prywatno publiczny pokaz tańca jego byłych partnerek. Wszystko ładnie, tylko tak to osłabiło jego moce że dał się odliczyć nawet bez finishera ze strony Zigglera.

Spodziewanie zapowiedziana została na niedzielę walka Ruseva ze Swaggerem, która dla tego pierwszego będzie miała największą stawkę jak do tej pory. Bo to jest feud idealny dla niego jako prawdziwego ruska, który teraz musi zrobić porządek z prawdziwymi amerykanami. Oczywiście pewnie mu się to uda, co sprawi że będą już totalnie na niego buczeć. Oczywiście szału jeśli chodzi o poziom nie będzie, ale przynajmniej dzięki temu mamy ciekawe konwersacje Lany z Colterem, czego przykład dostaliśmy na dzisiejszym RAW.

Albo AJ cierpi za Punka, albo Eva Marie musiała wielu oficjelom zrobić dobrze, skoro po tragicznej walce na SmackDown dali jej znowu walkę na RAW z mistrzynią kobiet.

Bo wygrywa z Khalim. Właściwie to już żadna niespodzianka, bo wielkolud nawet uciekającego ślimaka by nie zdążył uderzyć, wiec jest czas go wykończyć.

No i po to Flair przechodził te wszystkie niby badania, żeby promować wypromowanego już Cenę? Nie ukrywam że za Flairem nie przepadam, ale myślałem że pogada sobie choć chwilę z Romanem, ale okazało się że Ric tylko sobie pooglądał wejściówki.

28054889252fa02dfba372.jpg

Niestety Sting w WWE 2k15 jako pre-order.

Dlaczego niestety Sting najpewniej będzie po prostu dodatkiem, tak jak Ultimate Warrior do części poprzedniej, a to z kolei oznacza, że pomimo posiadania kontraktów z większością najciekawszych wrestlerów WCW nie ujrzymy czegoś na kształt attitude ery z WCW albo chociaż Monday Night Wars.

[ Dodano: 2014-07-15, 10:05 ]

#RAW 14.07.2014

1. WWE Network na prawdę musi się kiepsko sprzedawać, skoro Cena zaczyna od tego segment otwierający, a stół komentatorski namawia do zakupu praktycznie w każdym segmencie.

2. Cesaro... Jaki jest plan Vince? Czyżby Antonio miał teraz jobbować w midcardzie? Nie wiem jaki sens ma jego program z Kofi'm czy Big E, ale na pewno taki feud go nie podpush'uje.

3. USA va RUSSIA. Nie za bardzo rozumiem, jak można kupować taki program, którego storyline opiera się na feudach z przed 30'lat. Speache, Putin na titantronie? Zimna wojna się skończyła. Hogan i Volkoff zażywają już witaminy geriatryczne i ten storyline też powinien.

Co innego stworzyć wrestlerowi gimmick dumnego Rosjanina, a co innego zrobić z tego feud o zimnej wojnie.

4. Miz = Moneymaker? Czyżby próba odświeżenia gimmicku? Poczekamy, zobaczymy. Na razie jest ok. Nie wiem czy to ma oznaczać push na pas IC lub US.

5. Po całym speachu i story wokół Niki wydaje się, że powrót Brie to już kwestia kilku tygodni. Co do walki AJ i Paige. Program jest prowadzony całkiem ciekawie, jak na obecne divy i szczerze jestem ciekawy, co panie zaserwują na PPV. Dla Paige to może być ostateczny sprawdzian. Jeśli walka nie będzie najlepszą walką div od dłuższego czasu, to Paige trafi do kobiecej jobberki, albo wróci do NXT.

6. Jedyna ciekawa postać w tym feudzie z authority to Ambrose. Facet jest poetą mikrofonu i czekam na jego push po główny pas. Nie wiem czy to kwestia roku czy dwóch, ale gość ma charyzmę na poziomie expert.

213559901458cecbdd39123.jpg

Jasiu za miciem przyćmił Reignsa a Ambrose za miciem przyćmił ich obydwóch. Dean jest niesamowity, nawet w segmentach w których robi za voice of reason potrafi być wyjątkowy. Gdyby nie on to byłoby to naprawdę słabe.

Swoją drogą, Ambrose zaczyna dostawać reakcje porównywalną do Reignsa, kto wie może pod koniec roku to on zajdzie wyżej jako ten lepszy z face'owej dwójki tarczowników.

Muszę przyznać że nowy Miz jest naprawdę ciekawy. Zmiana gimmicku może mu wyjść na dobre, wiadomo jak dobry był Hollywood The Rock a Miz za miciem wcale gorszy nie jest, do tego segmenty obmyślane są naprawdę dobrze. Moneymaker na titantronie przez całą walkę był świetny :D. Swoją drogą, czy Miz właśnie pokonał Sheamusa :shock: ?

Detante było więcej niż dobre. Segment prosty, kłótnia kultur ale kraj udało się zaangażować i We The People jest głośniejsze niż kiedykolwiek. Przy takiej reakcji można by się nawet zastanowić nad potrzymaniem Jacka w mid cardzie, reakcje na początku łapałby spoko.

Naprawdę tylko według mnie oczywiste jest że Cesaro przegrywa wszystko bo zdobędzie pas na Battleground? Ludzie proszę was, nie podłożyliby go Langstonowi. To jest ten tok myśleniowy WWE, obijany na tygodniówkach wygrywa na PPV a podkładanie Czarka śmierdzi tym na kilometr.

Średni był segment Wyatta z Jericho. W sumie dobre wykonanie, dwóch dobrych mówców ale sztampa na całego. Ale tak to jest jak feud klejony jest w 3 tygodnie i nie ciągnie się go do SummerSlam. WWE chyba samo się zastanawia jak idiotyczne było wrzucanie Battleground w tym momencie. Wiele walk dużego kalibru straci magię w te niedzielę, drugie starcie już nie będzie tak emocjonujące.

Eva makes everything... look bad. Wiem że miała jobbnąć tak czy siak ale przecież ona się do niczego nie nadaje. Fajnie wyglądała ta rozmowa Aprilki z Paige przy stole komentatorskim, widać tą różnicę w mic skillach między jedną a drugą ale walić to bo Brytyjka wcale nie wypadła tak źle :D.

Ostatnie Raw przed Battleground było wręcz adekwatne to znaczenia tego PPV. To co się wybiło to tak naprawdę tylko Detante oraz krótkie proma Miza i Ambrose. Czekam na plan C Heymana :D, w sumie ładnie WWE zaczęło Lesnara znów wprowadzać.

Nigdy nie myślałem że to napiszę ale, cholera, co mi tam - Rzygam już tą słodkopierdzącą Paige - na komentarzu dała radę pod względem tego jak miała to sprzedać, ale teksty ..... poniżej krytyki. Walcie jej turn jak najszybciej, bo tego nie idzie oglądać .... "nice, young lady" my ass

Myślę że feud Ruseva ze Swaggerem potrwa dłużej niż na 1 PPV - i bynajmniej nie dlatego że prezentuje się on całkiem przyzwoicie, ale i też dlatego że skoro naciągany Big E dostał 2 walki, to i tym bardziej Swagger powinien. Samo Detente całkiem przyjemne, Lana troseczke odstawała od Zeba, szczególnie kiedy zaczęła wykrzykiwać Shut Upy (moim zdaniem źle to wyglądało), ale ogólnie rzecz biorać było dobrze - na PPV możemy dostać powerhouse'owe fajerwerki.

Fajerwerków na pewno spodziewam się po walce Usos vs Familia - na ostatnim PPV miałem na tą walkę wyj*bane, teraz to jest mój headliner.

Ciekawe czy ta kontuzja Rollinsa nie pomoże Ambrose'owi - teoretycznie, gość wchodzący do BR, staje się kandydatem numer 1 do zwycięstwa - ze wszystkich uczestników jest najbardziej over, a już na pewno najlepiej wypromowany.

A i na koniec ... czy tylko ja byłem zdziwiony kiedy Jachu dostał cheer na początku gali? :twisted:

Otwierający segment po raz kolejny uświadomił jak Reigns słaby jest na mikrofonie. Cena dość nieźle pogadał, nawet w tym krótkim video z zaplecza. Ale i tak całość została przyćmiona przez Deana, który z tygodnia na tydzień coraz bardziej wyrabia się w tych swoich przemówieniach. Został dość mocno poturbowany na zapleczu, czy więc to oznacza ewentualną wygraną na Battleground z Rollinsem? Jedno jest pewne, na tym PPV ten program się nie skończy.

Odświeżenie postaci Miza wyszło mu na dobre, a że zawsze tego chłopaka ceniłem to naprawdę chce mi się go oglądać. Jego mic skille przewyższają większość rosteru, a w ringu całkiem drewniany nie jest. Ciekawy jestem, w którą stroną pójdą bo wygrana z Sheamusem to już jest coś jak na niego.

Całkiem fajny segment USA vs Rosja. Lana i Colter fajnie podburzali publikę, która pierwszy raz od dość dawna była całkiem głośna przez cały czas trwania "debaty". Mam jednak nadzieję, że nie rozstrzygną tego na tym PPV bo z tego programu można wyciągnąć o wiele więcej. To dodatkowo jest poważny sprawdzian dla Ruseva i chyba ostatnia deska ratunku dla Swaggera.

Nie wiem czemu miał służyć brak Heymana u boku Cesaro w jego starciu. Dodatkowo umoczył z Big E'm, który ostatnio był squashowany praktycznie przez wszystkich. Czyżby porzucono pomysł z Paul Heyman Guyem? Całkiem możliwe bo na horyzoncie pojawia się Lesnar, a może to początek, a właściwie zalążek programu pomiędzy ludźmi najlepszego menadżera w historii?

Podobało mi się promo Jericho choć może do najlepszych jego przemówień trochę jeszcze brakowało. Chris zawsze wiedział co ma powiedzieć, a dodatkowo porwać przy tym publiczność. Trochę niefortunnie wypadło tutaj to PPV bo według mnie panowie na spokojnie mogliby bez walki pociągnąć to story do SummerSlam bo w sierpniu nie będzie to już miało tego polotu i tej rangi.

Main Event słaby, a dodatkowo niestety Rollins został kontuzjowany - mam nadzieję, że to nic poważnego i zawalczy w poniedziałek z Deanem. Końcówka była do przewidzenia, a to daje nam spoiler że Roman pasa nie wygra. Skoro mowa o pasie to chyba WWE porzuciło tytuł wagi ciężkiej i teraz mistrz będzie chodził z jednym pasem.